Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Orbán Viktor évértékelő hazugságát várja az ország
  2016-02-09 21:02:22, kedd
 
  Orbán Viktor évértékelő hazugságát várja az ország
Ádám Lajos


Már csak 20 nap választ el Orbán Viktor évértékelő hazugságaitól, amit türelmetlenül várunk. Mondhatnák Ujjé! De nem, nem mondjuk, mert sokak számára ez egyenlő lesz egy alap szívinfarktussal és hát a jelenlegi orvosi helyzetet figyelembe véve félő, hogy bár próbálnának tenni elenne, sikertelen lenne.

Egyszerűen fogalmunk sincs, hogy mennyi időbe fog telni neki, hogy minden hazugságát felsorolja úgy, hogy azt a hű követői mind igazságnak nyalják be, majd jól megszokott “Facebook trollként" írogassák igazukat a portálon. De ez ellen nincs mit tenni, hiszen én is leírhatom amit akarok, hát Ők is trollok lehetnek a válaszban.

De a fagyi egyszer úgy is visszanyal.

Hogy mi is lesz az évértékelő hazugságon, sajnos fogalmunk sincs, de abban biztosak lehetünk, hogy nem lesz szó:

Quaestor botrányról, mert Viktor által generált bevándorláshullám és terrorveszély annyira uralja/uralta a sajtóteret, hogy szinte feledésbe merült az a gigantikus pénzügyi panama, amely kirobbanásakor komolyan erodálni kezdte a kormány népszerűségét, tehát tenni kellett ellene és további problémát generálni.
a létminimum alatt élőkről, hiszen a legújabb statisztikai mérések már úgy vannak kitalálva, hogy Magyarországon nincs, megszűnt a mélyszegénység, sőt minden igaz magyarnak van olyan munkája, amivel biztonsággal előteremti azt a pénzt, amiből fenntartja a családját.
az átszervezett és többszörösen megbukott traffikmutyiról sem, sőt jöhetnek az újabb tervek ezzel kapcsolatban.
az oktatásról mert az is teljesen rendben van, tehát csak dicséretet fogunk hallani, hogy milyen jól fizetik a tanárokat, hogy a felállított modell milyen jó működik, a Klik mi mindent tett eddig, és ezután, csak még meg kellett várni, amíg kijönnek a rendszerhibák az oktatásban. Az sem lehet probléma, hogy Kiszel Tünde bugyija van a felkészítő könyvek kérdéseibe ágyazva, hiszen hadd fantáziáljon a gyermek miközben feladatokat old meg, az meg már egyáltalán nem probléma, hogy mindezt az érintett személy és barátai úgy látják, hogy Kiszel Tünde egy ˝jelenség és egyszemélyes intézmény˝. Én kérek bocsánatot.
a magyar állam intézményeinek dolgozóiról, hogy hiába várták a fizetésüket. A Magyar Államkincstár bérszámfejtő rendszerének átállása miatt több százezer ember, köztük orvosok, tűzoltók, tanárok, rendőrök nem kapták meg időben a novemberi és későbbi fizetésüket. Hallottunk már olyanról, hogy egy politikusnak nem érkezett meg időben a fizetése?
az orvosokról és kórházi szakápolókról, hiszen minden rendben van, nem kell sztrájkolni, hogy a fizetésük elérjen egy olyan szintet, ami biztosítaná a maradásukat. Itt hadd jegyezzem meg, hogy rájuk több szükség van mint a politikusainkra, persze politikus is kell....ebben a szakmában nincs hiány, annyi az orvos és az ápoló, hogy nincs szükség az utánpótlásra. (a hvg már 2012-ben beszámolt arról, hogy az orvosaink mind külföldre mennek)
Sándor Máriáról, aki egyszemélyes hadseregként áll ki a dolgozókért.

Írhatnék itt reggelig, de már van több mint 150 ok, hogy miért nem szavaznék a Fideszre, így abban már jól össze van gyűjtve, hogy mik lesznek azok, amikről soha nem lesz szó, kiegészítve a Fidesz eddigi munkásságával.

Két dolgot még megemlítenék bár ezek “csak" a Fidesz döntésit és hozzáállásait firtatja. A két érdekességgel Juszt László Facebook oldalán találkoztam.

Az egyik, és az évértékelő hazugságban biztos nem lesz róla szó:

Juszt László: ,,Néhány keleti országnak benyaltak a meleg sz...rig, és itt az eredmény: romlott a magyar export ezekbe az államokba.

Akkor mire volt jó a nagy hajlongás és dicsőítés? Na vajon mire...?
6 keleti ország részaránya a magyar exportban
6 keleti ország részaránya a magyar exportban.Forrás:facebook

Nagyon jó a kérdés, és érdemes elovasni hozzá a tartalmat is: http://444.hu/2016/02/08/mi-csak-nyitni-akartunk-a-keleti-diktaturak-fele-de-elvi tte-oket-a-turani-atok

A másik, bár szorosan nem tartozik a cikkhez mégis érdekes lehet, szintén Juszt László oldalán volt. Emlékszünk még a kirobbanó bankperekre?

Juszt László:" Ebben a követhetetlen információ és botrányrengetegben most került elém egy 2013-as ORIGO cikk. Azért nagyon lényeges, mert visszamenőleg is megvilágítja a fidesz és Szász Károly deviza hitelesekhez való hozzáállását.

“A sokasodó bankellenes perek miatt aggódik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Szász Károly levélben kérte a Kúriát, hogy a társadalmi hatásokra is ügyeljen, mielőtt a devizahitelesek javára ítélne. Nyíltan nem kéri azt a bíróságtól, hogy támogassa a bankokat a perekben, de figyelmeztet rá, hogy a számukra kedvezőtlen ítéletek következménye beláthatatlan."

Amikor először kezdtünk ezzel foglalkozni a TV ÜGYVÉDJE c. műsorban, akkor ez a kiskapacitású feljelentett a TV vezetésénél. Amikor folytattuk, - s nem tudom miért, egy reggel megverték - akkor feljelentett a rendőrségen, mint lehetséges tettest. Ki hallgattak, de el is engedtek.

Ez az ember, aki több százezer honfitársunk tönkremenetelében volt társtettes - mint a PSZÁF elnöke - ma a Semmelweis Orvostudományi Egyetem kancellárjaként garázdálkodik. Hiszen tudjuk a káder nem vész el, csak átalakul. Isten óvja a SOTE-t!

Nos ilyen hozzáállás, “eltusolás" és félrevezetések mellett én tényleg kíváncsian várom az évértékelő beszédet.


http://24per7.info/orban-viktor-evertekelo-hazugsagat-varja-az-orszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lézer Jani még nem tudja…de sokba lesz!
  2016-02-09 20:21:05, kedd
 
  Lézer Jani még nem tudja...de sokba lesz!

Posted on 2016-02-09 by Admin

Lázár még nem tudja, mennyit költenek az állami cégvezetők béremelésére
Egy írásbeli kérdésre válaszolva Lázár János elárulta, már megtették az intézkedéseket az állami cégvezetők béremeléséhez, de még nem tudják, mennyibe fog ez fájni.

lj
Miután tavaly szeptemberben a kormány hatrározatot adott ki arról, hogy az állami cégvezetők bérezését közelíteni kell a “piaci vezetői bérekhez", ezért emelni fogják a fizetéseiket, Schmuck Erzsébet LMP-s parlamenti képviselő rákérdezett a Miniszterelnökségnél, tudják-e már, mekkora költségvetési pluszkiadással fog járni a béremelés.
Lázár János írásbeli válaszában kifejtette, a béremeléshez szükséges intézkedések megkezdődtek minden érintett minisztériumban. Viszont még számos esetben nem írták alá az új szerződéseket a vezetőkkel, ezért egyelőre megerősített, hivatalos adat nem áll rendelkezésre.
Lázár emellett azt ígérte, ha már tudni fogja, téájékoztatni fogja a közvéleményt.

(HVG)
Bal-Rad komm: “... már megtették az intézkedéseket az állami cégvezetők béremeléséhez, de még nem tudják, mennyibe fog ez fájni..."
-Bizony a mi Janinknak egyelőre lövése sincs a dolgokról. Merthogy óráról-órára növekszik a hűbéresek száma. Akik pedig JOGOSULTAK a megnövelt állami abrakadagra. Úgyhogy majd a végén kiderül-a vádlottak padján-hogy mennyibe is fájt ez a magyar népnek! Idő kérdése csupán.


http://www.balrad.com/2016/02/09/lezer-jani-meg-nem-tudja-de-sokba-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Peszkov eligazította Bundesmuttit és Kardigant
  2016-02-09 20:17:54, kedd
 
  Peszkov eligazította Bundesmuttit és Kardigant

Posted on 2016-02-09

Dmitrij Peszkov Vlagyimir Putyin szóvivője mai moszkvai sajtótájékoztatóján Germánia Császárnőjének tegnapi ankarai nyilatkozatára reagált, illetve Kardigan török szultán interjújára, amelyet a Bloomberg hírügynökség közölt.

Peszkov leszögezte: nincsenek bizonyítékok, amelyek alátámasztanák Bundesmutti azon kijelentését, hogy civil áldozatokat szednek az orosz légi csapások Szíriában. A nemzetközi jog szempontjából pedig helytelen és abszurd Kardigan kijelentése arról, hogy Oroszország megszállva tartja Szíria egy részét - mondta a szóvivő. Hozzátette, két-három évvel ezelőtt nem lehetett hallani hasonló sajnálkozó nyarvogásokat a terroristák szíriai támadásai idején, amikor ostromgyűrűbe fogták a szíriai hadsereg erőit és a törvényes hatalom képviselőit.
És ha már Bundesmutti álságos megrendülésénél tartunk, említsük már meg, hogy Donbassz civiljeinek a kijevi latorhad általi lemészárlása miatt sem morzsolt egy egyetlen könnyet sem a most egymással versenyt zokogó nyugati kitartói társaság, pedig OTT BIZONYÍTOTTAN civilek ezreit gyilkolták le. De az odesszai vérengzés tényeinek láttán sem nyikkant senki ugyanezen körből! Germánia Császárnője akkor sem hatódott meg, amikor Donbasszból kétmillió civil menekült Oroszországba kijevi kedvenceinek gyilkos hangulata elől. Most harmincezer aleppoi civil menekülésének hírére Ankarába rohant zokogni!
Peszkov ismételten arra szólított mindenkit, hogy ,,körültekintően és nagyon felelősségteljesen minősítsék" ,,az amúgy is nagyon törékeny szíriai helyzetet" és a rendezési folyamatot.
Az orosz elnök szóvivője Kardigan vádjaira válaszolva emlékeztetett arra, hogy az orosz erők a törvényes szíriai hatalom kérésére tartózkodnak Szíriában, ezért szóba sem jöhet bármifajta orosz megszállás, amelyről az ankarai maffia feje beszélt interjújában.


http://www.balrad.com/2016/02/09/peszkov-eligazitotta-bundesmuttit-es-kardigant/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még hogy a Fidesznél ne lehetne még ennél is korábban átadni
  2016-02-09 20:05:09, kedd
 
  Még hogy a Fidesznél ne lehetne még ennél is korábban átadni valamit! Már a pályázatok meghirdetésekor szerintetek nem lehet tudni, hogy ki lesz a nyertes pályázó?

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------

A Fidesz elérte a végső határt, és annyira előrehozott egy átadást, amennyire csak a fizika törvényei ezt lehetővé teszik

Herczeg Márk
POLITIKA
ma 19:59


Itt a nap Németh Szilárd-pillanata.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere bejelentette, hogy a Csónakázó-tó környékén megújul a közösségi tér, a parton sétálni, horgászni és a fejlesztések eredményeként csónakázni is lehet majd.

Ezért ma - jobb híján -

át is adták a munkaterületet.

Ezzel valószínűleg átadási rekord dőlt meg, hiszen ez gyakorlatilag a mínusz egyedik fázis, korábbi állapotban nem is tudnák átadni a beruházást.
A képen Cser-Palkovics András (világos kabátban) és emberei adják át a munkaterületet (hátul) (Fotó: Cser-Palkovics András / Facebook)

A beruházás a Sóstó rehabilitációjával együtt kormányzati támogatásból valósul meg. Ez azért fontos, mert eszerint nem is arról van szó, ami sokszor előfordul az országban, hogy gyorsan át kell adni valamit határidőre, hogy megkapják az ütemtervhez kötött EU-s támogatásokat.


http://444.hu/2016/02/09/a-fidesz-elerte-a-vegso-hatart-es-annyira-elorehozott-eg y-atadast-amennyire-csak-a-fizika-torvenyei-ezt-lehetove-teszik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hibátlan érvvel magyarázta meg a rendszerváltás utáni Magyar
  2016-02-09 20:00:01, kedd
 
  Hibátlan érvvel magyarázta meg a rendszerváltás utáni Magyarország vezető szakszervezetise, miért oké, hogy négyszintes, liftes háza van

Herczeg Márk
politika
ma 16:38


Gaskó István, a rendszerváltás utáni Magyarország vezető szakszervezetise januárban mondott le a LIGA szakszervezeti tömörülés vezetéséről.

4,44 millió forintnyi búcsúpénzt kapott, és tanácsadóként ott marad havi 800 000 forintért, hogy ,,érdekvédelmi és szakszervezet-politikai" kérdésekhez szóljon hozzá.
Gaskó István (Fotó: Botos Tamás / 444)

A Magyar Idők készített vele interjút, amiben megjegyezték, hogy ugyan ,,senki nem várja el egy szakszervezeti vezetőtől, hogy lyukas tréningben járjon", de ,,egy négyszintes, liftes házban élni erős hitelességi kérdéseket vet fel".

Gaskó Istvánnak tökéletes válasza volt erre. Mint mondta, ez akkor lehet probléma, ha ,,az ember törvénytelen úton jut mindehhez", de ő, amikor az első 3 szintes házát felépítette, 26 éves volt, és semmilyen szakszervezeti tisztsége nem volt. Azóta pedig mindig jó pozícióban volt, a MÁV-nál a kezdetektől vezető beosztásban tevékenykedett, a szakszervezeti mozgalomban is sokirányú feladatot vállalt, és a családjában is mindenki dolgozott, családi vállalkozása volt. Ráadásul:

,,Az a családi ház pedig, amiről beszél, azért annyi szintes, amennyi, mert egy pici, 293 m2-es telket tudtunk venni, ahol csak fölfelé lehetett építkezni a beépítési korlátok miatt. Ezek egyébként egy újságíró részéről sem korrekt felvetések."


http://444.hu/2016/02/09/hibatlan-ervvel-magyarazta-meg-a-rendszervaltas-utani-ma gyarorszag-vezeto-szakszervezetise-miert-oke-hogy-egy-negyszintes-liftes-hazban-e l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Habony volt anyósánál tárolták a Szépművészeti Múzeum 10 műk
  2016-02-09 19:35:27, kedd
 
 
Habony volt anyósánál tárolták a Szépművészeti Múzeum 10 műkincsét

A lakást hivatalosan Habony Árpád volt anyósa bérli az V. kerületben az önkormányzattól. Habony exanyósa nem más mint Halkó Gabriella akit a minap neveztek ki a TV2 gazdasági igazgatójának.

Halkó lánya Kaminski Fanny -, Habony exfelesége és gyermeke anyja -, pedig évek óta napjainkig Orbán Viktor bizalmasa, sajtósa, többek közt a kormányfő hivatalos Facebook oldalának szerkesztője, kezelője.

A Szerb utcai magángalériát Halkó Gabriella és Jáksó László tulajdonában lévő Brand Lab Kft. "üzemeltette". A Kft. szerződés kötött a Szépművészeti múzeummal, amely a cégnek tíz darab összesen 292,5 millió forint összértékű festményt adott kölcsön.

Ja..., ha kifelejtettem volna Habony Árpád pedig Orbán Viktor legfőbb bizalmasa, balkézről miniszterelnöki főtanácsadó és "papíron" jövedelem nélküli magánember, aki nem mellesleg milliomos.

Hogy miből?
Miből is....?

https://www.facebook.com/censoredpages/photos/np.1455040673758254.100000186023400 /476235195917185/?type=3&theater&notif_t=notify_me_page

(JTR)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a volánosok is sztrájkra készülnek
  2016-02-09 17:30:35, kedd
 
  Már a volánosok is sztrájkra készülnek
2016. február 9. 16:30


Sztrájkra készülnek a volándolgozók, miután ma, a második tárgyalási fordulón is nulla százalékos béremelési ajánlatot kaptak. Az ismételt sikertelenség kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél, olyannyira, hogy megalakították a sztrájkbizottságot - olvasható a volánszervezetek közleményében. Ezzel a volánosok is csatlakoztak a sztrájkkal fenyegetőző MÁV-os és BKV-s szakszervezetekhez.


Felbőszítette a volánszakszervezeteket a mai sikertelen - második fordulós - bértárgyalás. A munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) az alágazatban dolgozók számára ezúttal is 0 százalékos béremelési ajánlattal állt elő. A tárgyalásban résztvevő szakszervezeteknél ez kiverte a biztosítékot, ezért a munkavállalói oldal rövid egyeztetés után megalakította a sztrájkbizottságot.

A munkáltatóval történt egyeztetésen a szakmában működő érdekképviseletek fenntartották korábbi, 7,5 százalékos bérkövetelésüket és a szintén korábban megfogalmazott bérfelzárkóztatási igényüket - mondta Baranyai Zoltán, a "Volános" Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szóvivője.

Miután a követelések teljesülésére ma sem kaptak ígéretet, a munkáltatói ajánlat és a munkavállalói oldal követelése nem közeledett egymáshoz,

a szakszervezetek bejelentették a sztrájkbizottság megalakítását.


Az érdekképviselők felhívták a munkáltatói oldal figyelmét: amennyiben a következő - 2016.02.15-ei - tárgyalási napon sem mozdul el érdemben a bérfejlesztési ajánlat, akkor a sztrájkbizottság megkezdi a sztrájk előtt kötelező 7 napos egyeztetését.

A munkavállalók azt is sérelmezik, hogy miközben az ágazaton belül más közlekedési cégnél érdemben elmozdultak a tárgyalások, a "Volánok-nál" semmi nem történt.

Kapcsolódó cikkek:
2016.02.09 08:31 A BKV is sztrájkra készül

2016.02.08 14:58 Vonatozók, figyelem! Nincs megegyezés a vasutasok fizetéséről



http://www.portfolio.hu/vallalatok/mar_a_volanosok_is_sztrajkra_keszulnek.226866. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vezérigazgatónak 150, vasutasnak 2,2. Mi az?
  2016-02-09 14:02:05, kedd
 
  2016. 02. 9. 12:27

Vezérigazgatónak 150, vasutasnak 2,2. Mi az?

Béremelés. Mintegy 710 millió forintba kerülhet a MÁV-nál a vezetők béremelése - írja a Figyelő. Ez azért jó, mert amúgy eközben most hétvégéig a MÁV menedzsmentje mintegy 0,5 százalékos, hétfőn pedig 2,2 százalékos "emelésre" tett javaslatot.

A MÁV ugyan nem árulta el a Figyelőnek, mennyibe kerül a vezetői fizetésemelése, de a hetilap saját számításaira támaszkodva arra jutott, hogy éves szinten mintegy bruttó 710 millió forintról lehet szó.

A vezetők fizetésemelése elégedetlenséget váltott ki a 38 ezer MÁV-alkalmazott körében. Az ő fizetésüket a menedzsment most hétvégéig mindössze 0,5 százalékkal "emelné", és még ez sem vonatkozik az összes munkakörre.

Hétfő reggel a vasúttársaság új ajánlatot tett: a menedzsment 2,2 százalékos alapbéremelést, a már korábban ígért nyugdíjpénztári kiegészítést, továbbá két alkalommal 25-25 ezer forint egyszeri kifizetést javasolt a nem vezetői munkakörökben.

Ez annyiban volt elég, hogy a szakszervezetek egyelőre tovább tárgyalnak, de a sztrájk ettől még továbbra is lehetőségként szerepel.


http://alfahir.hu/vezerigazgatonak_150_vasutasnak_22_mi_az
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A menekültek miatt léphetnek ki a görögök az EU-ból
  2016-02-09 13:59:48, kedd
 
  A menekültek miatt léphetnek ki a görögök az EU-ból
2016. február 09. 09:55
Hunhír.info

Az Eurasia Group nevű globális politikai-gazdasági kockázatelemző csoport Londonban működő európai kutatási részlegének hétfőn ismertetett tanulmánya szerint az Európai Unió és Törökország megállapodása várhatóan nem fogja az EU által remélt mértékben csökkenteni a menekültáradatot.


A ház elemzői szerint ebben a helyzetben az EU a görög-macedón határ lezárásához folyamodhat, ez viszont felerősítené az EU-ellenes és nacionalista érzelmeket Görögországban, ami előre hozott választásokhoz vezethet. Ez viszont késleltetheti a jelenlegi pénzügyi segélyprogram első felülvizsgálatát, és a legrosszabb forgatókönyv megvalósulása esetén ismét megjelenhet a Grexit kockázata.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=91096
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vörösterror áldozatai között egyetlenegy rabbit sem találu
  2016-02-09 13:39:29, kedd
 
  A vörösterror áldozatai között egyetlenegy rabbit sem találunk valahogyan

2016. február 09. 11:12
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

,,Mondd el fiaidnak" - hirdetik a zsidó családokban, iskolákban, lapokban állandóan. Arról, hogy miket is mondjanak el, mondhatnók, most ne foglalkozzunk, inkább azzal, mi miért nem mondjuk el mindazt, ami velünk, magyarokkal csak az elmúlt században történt. Azonban mégiscsak érdemes odafigyelnünk arra, mit mondanak el megsárgult újságjaik.
Magyar Menedék - Ősmagyar

Az Egyenlőség című zsidó sajtóorgánum 1919. április 12-ei számában jelent meg a mellékelt lapkivágás. Ahogyan akkor mondták, a ,,proletár részvénytársaság" tombolása idején. Igencsak beszédes szöveg. Hirschler Ignác nyilván nem volt egyedül a vele történtekkel, miként Munkácsi Bernát és Ostern Salamon Pál sem felvitt sorsukkal.



Azonban minő érdekesség, a vörösterror áldozatai között egyetlenegy rabbit sem találunk valahogyan - miként amúgy egyetlenegy protestáns lelkészt sem -, de katolikus papokat annál inkább. Meszlényi Antal kanonok, egyháztörténész könyve (Keresztény magyarságunk küldetésében, 1943) szerint tizenegy atya lett a százharminchárom napos terror áldozata: Csincsák János, Hornyik Károly, Kósa József, Kucsera Ferenc, Nagy Jenő, Sarlós János, Szemelliker Antal, Trubinyi János, Vajay László, Vermes Gyula és Wohlmuth Ferenc. S ki tudja, hány papot kínoztak meg s tettek hátralévő életükre munkaképtelenekké!

Például Foltin János plébános kálváriájáról a saját visszaemlékezései alapján Meszlényi így írt említett művében:

,,Amikor az öreg plébános a Markóban megpillantotta leendő szálláshelyét, a 9-es számú cellát, ahol még három betörő szorongott, piszkos, összeszennyezett szalmazsákjára tekintve így sóhajtott fel: Istenem, hát ezt kellett megérnem! Takarója, mint említi, rongydarab volt, ebédje pedig repceolajjal készített levesből, dohos fekete kásából állott, s ehhez járult napi 24 deka kenyér. Tekintet nélkül betegségére, vele éppúgy söpörgettek és súroltattak, mint a többiekkel. Mindez teljesen aláásta egészségét, úgyannyira, hogy már június 24-én a Gyűjtőfogház kórházába kellett szállítani. Ez némi könnyebbséget hozott, s vigasztalhatta az a tudat, hogy olyan előkelő fogolytársak közt lehet, mint Mikes, Szurmay Sándor tábornok, Gulácsy István alispán stb. Legjobban a Parlament pincéjétől félt s lehetett is oka, hisz itt az állapotok és kínzások hajmeresztőek voltak. A terroristák állandóan lövöldöztek, a vallatásokat és kínzásokat éjszaka idején végezték s az alagsor valóságos kínzókamrává és siralomházzá változott. Az éhség és piszok, az izgalom és rettegés oly méreteket öltött, hogy nem egy fogoly eszét vesztette."

Meszlényi krónikájából szinte hihetetlen, ámde mégis valóságos történetek egész sora bontakozik ki arról, hogyan bántak a papokkal a kommunista terroristák. Álljon itt jellemzésül még egy jellegzetes példa, Czapáry László tósokberéndi cisztercita atya esete:

,,Egyik tanítónője, Titkos Vera jelenti fel a veszprémi vésztörvényszéknél azon a címen, hogy a hitközségi alakuló gyűlésen az iskolai hitoktatás meghagyását és javadalma biztosítását merte kérni. Erre az érte küldött terroristák április 30-án éjszaka idején felverik álmából s csak annyi időt engednek, hogy magára ölthesse szerzetesi reverendáját s a legaljasabb szitkok kíséretében Veszprémbe szállítják. Itt a Weiss Elek-féle ház pincéjének egyik odújába lökik, ahol alig bír felegyenesedve állni és egy-két lépést tenni, annyira szűk és alacsony az elkerített hely.

Élete a legnagyobb bizonytalanságban forog. Naponta egyszer adnak neki valami hideg levest enni, a legkíméletlenebb szitkozódó szavak kíséretében. A gyalázkodások özönét kénytelen elszenvedni s ebben a leghangosabb Pervanger Mihály városparancsnok, aki a házba jövet így kiabál: ,,Él még ez a disznó? Még mindig nem kötöttétek fel?" Az alpári gúnynak és megszégyenítésnek kitett szerzetes ezt szeretné a legjobban, legalább megszabadulna embertelen hóhéraitól. Május 2-án délben kísérik át az ügyészség fogházába, hogy ítélkezzenek felette. Rendtársai közt nagy a riadalom, hogy mi történt vele? Apátja, Békefi Remig nem is marad nyugton, hanem mihelyst tudomására jutott a szomorú eset, Zircről bekocsizik Veszprémbe, hogy meglátogassa szerzetes fiát és közbenjárjon érte. Amikor kiszállt fogatából, a terroristák lefoglalják azt maguknak s arra a kérésére, hogy legalább a lovakra vigyázzanak, félvállról így felelnek az ősz főpapnak: ,,A fejére vigyázzon maga, ne a lovaira!"

A forradalmi törvényszék megkezdi Czapáry ügyének tárgyalását, de a legártóbb szándékkal sem lehetett vádat emelni ellene, s ennek hiányában visszaengedi Tósokberéndre. Czapáry nem volt az egyetlen pap és szerzetes, akit ily durva bánásmódban részesítettek. Sokan voltak még, akik mint túszok és vádlottak sínylődtek a különböző városok kommunista fogdáiban. A vallatás és kínoztatás többeknek az idegrendszerét annyira felőrölte, hogy többé már nem tudtak munkába állni."

A rabbinak paroláztak, a papot felakasztották... Hát igen, kinek mi jutott. Hiába, érdemes olvasni a zsidó sajtóorgánumokat, pláne a megsárgultakat, időnként nagyon beszédesek ugyanis.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=91099
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2497
  • e Hét: 5599
  • e Hónap: 16710
  • e Év: 170206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.