Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Pio atyáról
  2016-03-01 13:11:17, kedd
 
  Joseph Hämmerle személyes élménye alapján írja:
Midőn Padre Pio az oltárhoz lépett, már túl volt az Úr megostorozottságának és tövissel való koronázásának haláltusáján! Teljesen kimerülten, összegörnyedve lépett fel - két társa támogatásával - az oltár lépcsőjén. Oly gyenge volt, hogy még az áldásosztásnál is tartaniuk kellett a karját.
A bűnbánatnál, vérző kezével verdeste sebes mellét s imádkozott, de hogyan...?!

Megrázó élmény volt. Értünk könyörgött, bűnösökért!
A Golgotánál átváltozott az arca. Szemei azt tükrözték, mintha az égben lett volna. Isten dicsőségét tükrözte (mint Mózes, mikor lejött ahegyrôl). (Egy rendőrfőnök megkérdezte tőle: Ki van jelen körülötte misézés közben?

Pio atya válasza ez volt:
,,Az egész Mennyország!" A kíváncsiskodó még tovább érdeklődött: És ilyenkor hol van a Szűzanya? Padre Pio csodálkozó tekintettel válaszolta: ,,Hol másutt, mint Szent Fia mellett!")
A hívek kéréseinél - kihasználva az alkalmat -, több, mint fél órán át könyörgött.
A közelállók hallhatták is esedezését: ,,Nem, nem... hiszen megígérted..." vagy: ,,Igen, igen... jó, jó..."Hogy mi zajlott le ilyenkor Pio atya lelkében, le lehetett olvasni az arcáról.
Olyan volt a tekintete, mint egy ,,áldozati bárányé", mert önmagát adta az ,,Isten Bárányához"! Odaadása nem egyszerűen szertartásosság volt, hanem valódi áldozat!

Padre Pio egyszer megvallotta, hogy Isten soha egyetlen kérését sem utasította el, melyet szentmiséjében kért! Oh, és mennyi mindent esdett ki testvéreiért, és a tisztítótűzben szenvedő lelkekért. Egyszer maga mondta: ,,A falu felől a kolostorba vezető úton több szenvedő lélek jön, mint eleven zarándok!"Egy magas rangú katonatiszt megkérdezte tőle:
Atyám, árfúrt lábain hogyan tud oly soká állni?
Az atya így válaszolt: ,,Nem állok! A szentmise alatt keresztre vagyok feszítve Krisztussal!
"Pio atya falfehéren, félig lehunyt szemmel - mintha vala, mi erős fénytől megvakult volna -, szinte a föld fölé emelkedve celebrálta szentmiséjét.

Teste néha teljes mozdulatlanságba dermedt, máskor elnémult egypercre anélkül, hogy a hívekről tudomást szerzett volna. Látható módon, valami mély megrendülés kerítette hatalmába, s arcára kiült a fájdalom. Időnként szorongva oldalvást tekintett, mint aki nagyon aggódik egy (láthatatlan) személyért. Olykor megérintette homlokát, mintha a töviskoronát igazította volna. Közben hosszú percek teltek el, a szívdobbanás-, vagy a hulló vércseppek ütemére! Hirtelen azonban, mintha átléptünk volna az örökkévalóságba, - érzékelhetően -, valami hatalmas misztérium valósult meg.

A kereszt misztériuma, mely szinte kicsúszott a mért idő korlátaiból, s mindez akkor, amikor ez a meggyötört ember eggyé lett Istennel! Mintegy az ,,örökkévalóság kapujában" álltunk, se itt, se ott. Felfoghatatlanul ugyan, de az oltár az utolsó vacsora és a Kálvária színhelyévévált egy időben, és mi részt vehettünk a Szentmisén és az áldozaton, mely most egyetlen fogalommá vált: szentmiseáldozat! Nyugtalan, és állhatatlan lelkünk számára, túlságosan elhalványult igazság ez!

Szinte mindannyian éreztük azt a - mindent átható - hálát és áhítatot, mely az Ostya megtörésénél sugárzott az oltártól, mikor a kehelybe hulló ostyadarab egyesült, mint Test és Vér, - értünk adott drága bér! Ez a feltámadás pillanata!... Isten Báránya, ki elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! - esdekeltük valamennyien. És íme, - Pio atya - ujjai közt tartja Kenyérré lett Istenét! Közben keskeny vércsíkok folytak végig kezén. Vonásai egy pillanatra felengedtek, és arca örömtől vált fénylővé.

Ó, hófehér Ostya, csöpp búzakenyér! Néha mosoly is megjelent ajkain, és szelídséget tükröző szemei végtelenül gyengéden simogatták az elrejtezett Édes Üdvözítőt! Az atyának olyan volt a tekintete, mint aki keresztül lát a ,,látszaton". Maga Pio atya írta egy levelében: Valahányszor a legeslegfőbb Jó birtokában vagyok (Eucharisztia), olyan méreteket ölt bennem a boldogság, hogy már kérnem kell Jézust: elég, ezt már alig tudom kibírni! Amikor az atya - vérző, remegő kézzel - felmutatta Isten Bárányát: Íme...! Az embereken végigfutott a megrendültség. Sokak elszoruló torkán kiszüremkedett a könyörgés: Uram, irgalmazz..., és újabb könnyek tolultak a szemekbe.

Szinte érezni lehetett, hogy a halált legyőző Emberfia dicsőségétől megrendült az egész teremtett világ..., és csend,döbbent, hálatelt csend honolt a templomban.Mi csak álltunk - akár csak a vakok -, úgy álltunk a ,,látó" körül!Most már érthetô, hogy miért vonzza Padre Pio miséje a tömegeket,nem törődve, az ezt meg nem tapasztalt, öntelt, távolról gáncsoskodókkal! A kritikusok, kik azt állítják, hogy ,,egy a Szentmise!" azt válaszolhatjuk: bizony igaz, az áldozat és a kegyelem értéke szerint valóban! De sajnos nem a közáhítat, és a személyes megérintettségek mértéke szerint!
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atyáról
  2016-03-01 13:04:35, kedd
 
  Pio atya korunk egyik legnagyobb misztikusa, Assisi Ferenc mellett a legismertebb szent, aki testén viselte Krisztus szenvedésének jegyeit, a stigmákat.
"Egyedül csak Jézus értheti meg, milyen kínokat élek át, amikor a Kálvária fájdalmas jelenetére készülök. Hasonlóképpen elképzelhetetlen, hogy milyen megkönnyebbülést jelent Jézusnak nemcsak az, hogy együtt szenvedünk vele, hanem az is, hogy rátalál egy lélekre, aki szeretete révén nem vigasztalást kér tőle, hanem részese az ő fájdalmának."
Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Őregek betegek keresztútja
  2016-03-01 13:03:27, kedd
 
  3. állomás: Jézust megostorozzák.

Hányszor ostorozza őket is a magány! Asztalhoz ülnek egyedül. Nincs akivel beszéljenek, akinek jó étvágyat kívánjanak. Sokszor az sincs amit egyenek, mert nincs aki bevásároljon, vagy sorba álljon. Máskor a láz , vagy a betegségek ostorozzák őket.

Uram, Te légy mégis nekik a gyakori táplálékuk a szentáldozásban! Jöjj el, Jézus, légy vendégük!
Adj jószívű szomszédokat, akik szemmel kísérik az asztalukat is!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
szalagra
  2016-03-01 11:27:41, kedd
 
  Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet,
Isten áldja meg érte a lelkedet.

A nagy vízen túl , hol felém intesz,
hangod, mosolyod emléke lebeg.
Hiányod szívembe mar, mert velem vagy míg élek.
Kedves Édesapám, (Édesanyám)..... el nem felejtelek

Angyal szárnyán távoztál,
nagy bánatot hagytál.

Megállt a szív, megállt a kéz,
Nincs szó az ajkadon.
Szívünkben örökké élsz,
Mert szerettünk nagyon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jézus a csodaorvos?
  2016-03-01 10:07:25, kedd
 
  Kedves testvérek!
Engedjétek meg hogy megosszam veletek Édesanyám tanúságtételét.:
.
Jézus a csodaorvos?
.
Idős édesanyám rossz gyógyszerektől fertőzést kapott a lába.5 hét kezelés a bőrorvos által,de hiába való.Nem javult,sőt romlott.A hétvégi nővérke ment kötözni és mondta neki,hogy ezzel nem a bőrorvoshoz kell menni,hanem ezzel már a sebészetre.
Szombat délután be is vittük és benntartották.A lábfején nem volt szinte bőr és már szaga is volt.Kinézetre rettentő csúnya.A dunaszerdahelyi orvosok első szava:"ezt már csak le vágni lehet!".Csütörtökön pedig felküldték Pozsonyba.Én mint lánya voltam a kísérője.Ott egy fiatal doktornő szintén azzal jött,hogy ezt már nem lehet megmenteni,csak levágni.Még aznap visszakísértem őt Szerdahelyre és hazamentem.Nagyon aggódtam és már nem tudtam mitévő legyek,de a remény még élt,hiszen az hal meg utoljára.Kértem a Szűzanyát ,hogy segítsen rajtunk.Az édesanyámtól mindig úgy búcsúztam:"Mama csak egy dolgod van,imádkozd a rózsafüzért!"
Pénteken megjött a családom(férjem és a lányom,akik messzebb dolgoztak).Elmentünk az esti szentmisére,fiam is velünk tartott.Megkértem az előimádkozót,hogy édesanyámért ajánljuk fel a szentolvasót.Az akkori atya is velünk imádkozott.Folytonosan kértük a Szűzanyát,hogy kérje Fia Jézus közbenjárását.A lányom és én is napi szinten mondtuk a rózsafüzért.
Eljött a hétfő.Felhívtam orvosát,hogy mi újság van.Erre néma csend,majd egy kis habozás után így szólt:Nem tudom mi,de valami történt.Javulás állt be.Én ekkor már tudtam hogy az égiek közbenjárása ez.Napról napra javult és két hét után hazaengedték.3 hónapba tellett mire teljesen bőr keletkezett az egész lába fején.
Itt szeretnék válaszolni a címben feltett kérdésre:,,Jézus a csodaorvos"?Számunkra igen.Jézus,aki megmenti a leprást,a vakot és most az édesanyám lábát is.Alig vártam,hogy tolószékbe téve elvihessem őt a templomba,hogy megköszönhessük,meghálálhassuk ezt a gyógyítást.Azóta már sajnos az édesanyám teremtőjéhez költözött,de a lábaival együtt.
Ezt azért gondoltam leírni,megosztani veletek,hogy mennyire fontos a hit.Hívő családból származom,de meggyőződésem,hogy családunk hite nélkül Jézusnak sem sikerült volna.
Amen
.
Hencsi És Tibi Nagymegyer, Szlovákia ·
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Uram, ha lehetséges,
  2016-03-01 10:01:32, kedd
 
  Uram, ha lehetséges,
adj nekem testi egészséget,
hogy ép szervekkel szolgálhassak neked!

Adj nekem Uram, egyenes lelket,
hogy lássam, mi a jó és helyes,
ne féljek a gonoszság támadásától
és minden ügyemet rendbe tudjam szedni!

Adj nekem, Uram, készséges lelket,
mely sohasem unatkozik,
nem panaszkodik,
nem kesereg és nem érzékenykedik!

Segíts, hogy ne törődjem
mértéken felül azzal a valamivel,
amit 'Én'-nek hívnak!

Adj Uram humorérzéket!
Segíts, hogy értsem a tréfát,
Hogy vidám legyek
És másokat is fel tudjak vidítani!

✝

Amen.
Morus Tamás imája
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Soha nem hagy el!
  2016-03-01 09:59:01, kedd
 
  Semmi esetre sem hagylak cserben, sem nem hagylak el, sem nem hagylak segítség, támogatás, pártfogás nélkül. Nem foglak, nem foglak a legcsekélyebb mértékben sem gyámoltalanul, támasz nélkül hagyni téged, vagy elengedni (lazítani azon, ahogy tartalak)! Biztosan nem! (Zsidók 13,5 - angolból fordítva, AMP Bible)
A kereszten Jézus felkiáltott: ,,Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?" (Márk 15:34) Azért, hogy téged soha ne kelljen elhagynia! Isteni csere ment itt végbe. Jézus magára vette a bűneinket, és feladta Isten jelenlétét, mi pedig megkaptuk az Ő igazságát, azaz Jézus igaz volta nekünk tulajdoníttatik, és Isten jelenlétét élvezhetjük. Isten jelenléte örökre a miénk!
Amikor Isten azt mondta: ,,Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged", akkor itt a görög eredetiben dupla tagadást használ az Ige, ami a ,,soha" legerősebb kifejezése. A görög szavak ,,ou me" lényegében azt jelentik ,,soha, de soha". Ez a dupla tagadás kétszer is előfordul az Úrnak ebben az egy kijelentésében. A fent idézett fordítás visszaadja, hogy Isten milyen komolyan gondolja, hogy soha, de soha nem fog minket elhagyni.
Jól zárd a szívedbe, hogy Isten soha nem fog elhagyni téged! Ha valaki azt állítaná, hogy kieshetsz Isten jelenlétéből, ne hallgass rá. Ne hagyd, hogy bárki megfosszon Isten jelenlététől. Ha Isten azt mondja ,,soha, de soha", akkor ezt Ő komolyan gondolja, és Isten nem hazudik! Ez pedig azt jelenti, hogy Jézus, a békességed, gondoskodásod és bölcsességed, mindig veled van. Hidd ezt el, légy tudatában az Ő jelenlétének és sikerrel fogsz járni utadon.
Ámen!
Joseph Prince
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Jézus hívó szava hozzád!
  2016-03-01 09:53:21, kedd
 
  ,,Jöjjetek hozzám, akik elfáradtatok!
Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok. Azt az igát vegyétek fel, amelyet én adok rátok, s tanuljátok meg tőlem, hogy én szívből szelíd és alázatos vagyok —, akkor meg fogtok nyugodni. Mert az iga, amelyet én teszek rátok, nem nehéz! A teher, amelyet én helyezek a vállaitokra, könnyű."-Máté 28-30-
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Pio atya breviáriuma Március 1.
  2016-03-01 09:31:30, kedd
 
  A legszebb hitvallás az, ami a sötétben szakad föl belőled, az áldozatban, a fájdalomban, amikor megfeszült erővel akarod a jót. Ez az, ami villámként hasít lelked sötétségébe, ez a vihar világossága, amely fölemel és Istenhez vezet.  
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Tiszteld, becsüld meg azt, aki felnevelt.....
  2016-03-01 09:29:54, kedd
 
  Tiszteld, becsüld meg azt, aki felnevelt,
rá rossz szót ne mondj, kezet soha ne emelj.
Ráncos dolgos kezét csókold meg százszor,
mikor már késő, fájdalom gyötör majd a gyásztól.

A szülői szív egy kimeríthetetlen kincsesbánya,
melyet a gyermeke, ha bánatos, akkor is megtalálja.
A szülőkben ott a tapasztalat, a bölcsesség tudása,
fogadd el szeretettel, legyen ez a jövőd útmutatása.

A jövődbe vetett hited örökli majd a gyermeked,
rólad veszi majd a példát, kérlek hidd el ezt nekem.
Mikor az élet messze sodor majd mindkettőtöket,
a szülői házban találod meg a boldog gyermekéveket.

Hidd el nekem, gyógyító erő a szülői szeretet,
ez szívből jövő, pótolni semmivel nem lehet.
Ezt más nem tudja úgy adni, mint aki felnevelt,
kinek az imájában a te neved mindig ott szerepel.

Kégl Béla
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 3605
  • e Hónap: 9977
  • e Év: 60768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.