Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Urunk, vezesd a helyes útra népedet!
  2016-03-10 13:32:13, csütörtök
 
  A mi áldott Üdvözítőnk, Jézus Krisztus, halálával megnyitotta nekünk
az üdvösség útját. Imádkozzunk hozzá:
Urunk, vezesd a helyes útra népedet!

Irgalmas Istenünk, aki a keresztségben új életet adtál nekünk,
add, hogy napról napra jobban hasonlítsunk hozzád!
Urunk, vezesd a helyes útra népedet!

Engedd, hogy ma jó szívvel örömet szerezzünk azoknak,
akik rászorulnak segítségünkre,
és amíg őket gyámolítjuk, terád találjunk!
Urunk, vezesd a helyes útra népedet!

Add, hogy cselekedeteink jók, helyesek és igazak legyenek előtted,
és egész szívvel téged keressünk!
Urunk, vezesd a helyes útra népedet!

Bocsásd meg, amit házad népének egysége ellen vétettünk,
és engedd, hogy mindnyájan egy szív, egy lélek lehessünk!
Urunk, vezesd a helyes útra népedet!

✝

Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Őregek és betegek keresztútja
  2016-03-10 12:42:12, csütörtök
 
 
11. állomás: Jézus megbocsát a jobb latornak.
Milyen sok a megátalkodott bűnös is közöttük! Nem imádkoznak. Káromkodnak. Sokan isznak. Nem gyónnak és nem áldoznak. Az öregség maga már keresztre feszítés, de jaj, ha erre a szegek az öregkori nagy bűnök és Istentől való végső elforduláshoz vezetnek.
Jézusom, légy hozzájuk is irgalmas legalább az utolsó pillanatokban! Jussanak hozzá utoljára a szentségekhez, mert értékes tékozló gyermekeid ők is. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Kereztfánál
  2016-03-10 12:40:58, csütörtök
 
  Megállok csendben keresztfádnál,
És lehajtom némán fejem.
Tehozzád jöttem, mintha várnál,
Én Megváltóm, egyetlenem.
Te, aki értem is szenvedtél,
S a Golgotán megfeszíttettél,
Könyörülj rajtam!
Átkarolva szent keresztfádat
Bánat tölti el szívemet. Ó,
mert tudom, ha lelkem fáradt,
Nyugalmat csak nálad lelek.
Te vagy az irgalom egyedül,
Ki a bűnbánón megkönyörül,
Én Uram Jézus.
Tudom, meghallod esdeklésem,
Ha bűnöm el nem hallgatom.
Te könnyíted meg szenvedésem,
Üdvöm mástól nem várhatom.
Védő karod felém kitárod,
És csüggedt életem megáldod
A keresztfáról.
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Kereesztút
  2016-03-10 12:39:43, csütörtök
 
  “Egyedül csak Jézus értheti meg, milyen kínokat élek át, amikor a Kálvária fájdalmas jelenetére készülök. Hasonlóképpen elképzelhetetlen, hogy milyen megkönnyebbülést jelent Jézusnak nemcsak az, hogy együtt szenvedünk vele, hanem az is, hogy rátalál egy lélekre, aki szeretete révén nem vigasztalást kér tőle, hanem részese az ő fájdalmának."
- Szent Pio atya -

I. állomás
“Mennyire szenvedek, amikor látom, nemcsak hogy nem törődnek az emberek Jézussal, hanem ami ennél rosszabb, bántalmazzák is, és borzasztó szitkokkal káromolják Őt. Szeretnék inkább meghalni, vagy legalább megsüketülni, mintsem e szitkokat hallani, mellyel az emberek illetik Istent. Így imádkoztam az Úrhoz: Uram, inkább ölj meg, mintsem jelen legyek, amikor bántanak Téged!"
II. állomás
“Teljesen hagyatkozzatok rá a lelkek édes Jegyesére. Hajtsátok fejeteket e gyengéd Jegyes szívére, ahogy a szeretett tanítvány is tette, és ne féljetek, mert az Égi Mester nem fogja megengedni, hogy egy hajszál meggörbüljön a fejeteken, ahogyan nem engedte, hogy bántás érje tanítványait a Getszemáni kertben. És a tolongó sokaság közepette észrevétlenül kísérjétek a Királyt a Kálváriáig."
III. állomás
“Jézus, a fájdalmak férfia úgy szeretné, ha minden keresztény őt követné. Most Jézus nekem is kínálja e kelyhet; én elfogadtam, íme, ezért nem kímél engem. Az én szegényes szenvedésem mit sem ér; Jézusnak mégis tetszik, mivel itt a földön annyira szeretem Őt. Ezért azokon a napokon, amikor Ő többet szenvedett a földön, jobban érezteti velem a szenvedést."
IV. állomás
“A Fájdalmas Szűz nyerje el szentséges Fiától, hogy egyre inkább elmélyedhessünk a kereszt misztériumában, és vele együtt megrészegedhessünk Jézus szenvedésétől. A szeretet legnagyobb bizonysága szenvedni a szeretett személyért; és miután Isten Fia tiszta szeretetből annyit szenvedett értünk, nem lehet kétségünk afelől, hogy az Érte hordozott keresztet lehet szeretni."
V. állomás
“Jézus ismételten mondja nekem: “Ne félj, én szenvedést adok neked, de erőt is adok hozzá. Azt akarom, hogy a lelked mindennapos és rejtett vértanúsággal tisztuljon és próbáltassék meg. Ne csodálkozz rajta, ha megengedem az ördögnek, hogy gyötörjön, a világnak, hogy undorítson, s a számodra legkedvesebb személyeknek, hogy kínozzanak téged; mert semmi sem tudja legyőzni azokat, akik az én szeretetemért hordozott kereszt alatt nyögnek, és akiknek én magam sietek segítségére.""
VI. állomás
“Szelíden helyezzétek szíveteket a mi Urunk sebeibe, ne karotok erejével. Igen nagy bizalommal legyetek az Ő irgalmassága és jósága iránt, mert Ő soha el nem hagy benneteket. Éppen ezért mindig jól öleljétek át az Ő szent keresztjét; segítsetek neki."
VII. állomás
“Szüntelenül ajánljátok fel az Úrnak életetek áldozatát, és mindazt, amit el kell viselnetek. És Jézus a rá annyira jellemző szuverenitással fog uralkodni a szíveteken. S hogy egyre inkább méltók legyetek a szentek dicsőségére, ajánljatok fel Istennek mindent, amit csak elviseltek, napjában százszor vagy még többször. Szorosan kötődjetek Hozzá szerelmes akarattal."
VIII. állomás
“Jézus Krisztus a példakép és a minta, aki szerint életünket alakítanunk kell. Jézus azonban a keresztet választotta királyi zászlajául, ezért azt akarja, hogy minden követője a Kálváriára vezető utat járja, hordozza keresztjét, és azon lehelje ki lelkét. Csak ezen az úton jutunk el az üdvösségre."
IX. állomás
“Mindig a hit szemével tekintsünk Jézus Krisztusra, mint a mi jóságos és jótékony angyalunkra, aki keresztjét hordozva megy föl a Kálváriára; s miközben Ő kínok közepette haladt fölfelé a Golgota emelkedőjén, látjuk, hogy lelkek serege követi őt, akik saját keresztjüket hordozva ugyanazt az utat járják."
X. állomás
“Szegény Jézusom, újra megbántottalak téged! A szívem oly kemény, hogy nem tud annyira megindulni, amennyire kellene, amikor ama bántásokra gondolok, amelyeket Jézussal szenben elkövettem. De amennyire csak képes vagyok rá, bánni akarom. Ezért sírtam csöndesen, de a fájdalom könnyei egyúttal nagy boldogságot jelentettek számomra."
XI. állomás
“A Kálvária hegyén azok a szívek laknak, akiket az égi Vőlegény kedvel. Ó, mennyire boldognak kell tartanod magadat, ha erőfeszítéseket tehetsz azért, hogy mindig ott időzzél, hűségesen és szerelmesen ott lakozzál, hogy imádhasd ezen a hegyen a megfeszített Krisztust már ebben az életben, mert így biztosíthatod teljes bizonyossággal azt, hogy a másik életben is imádhatod a megdicsőült Jézust!"
XII. állomás
“Jézus hozzám fordult, és azt mondta: “Fiam, ne hidd, hogy az én haláltusám három óráig tartott, nem. Én a világ végezetéig vívom haláltusámat azokért a lelkekért, akik számomra kedvesek. Miközben haláltusámat vívom, fiam, nem szabad elaludnod. Lelkem keresi az emberi jóság cseppjeit; de jaj, magamra hagynak közömbösségük terhével.""
XIII. állomás
“Nagyon meg kell alázkodnunk, látva, hogy mennyire nem vagyunk urai önmagunknak, és mennyire szeretjük a kényelmet és a pihenést. Mindig tartsd szemed előtt Jézust: Ő nem pihenni jött közénk, és nem keresett kényelmes körülményeket sem lelki, sem testi értelemben, hanem harcolni jött, önmagát megtagadni és meghalni jött."
XIV. állomás
“Meg ne hátráljatok, és még kevésbé meg ne álljatok, amíg föl nem értek az élet kálváriájára. Jézus fogja majd a kezeteket, hogy ne tétovázzatok. Isten segítő kegyelme, és a jutalom, amit Jézus tartogat számotokra, édes bátorításotok lesz."
Záróima
“Miért áldozta föl magát Jézus Krisztus? Hogy kiengesztelje bűneinket - válaszolja a hit. Miért támadt föl oly csodálatos módon? Hogy tanúságot tegyen nekünk megváltásunk következményeiről. Halálával megmutatja nekünk, hogy halottak voltunk a bűn miatt, föltámadásában pedig kegyelemre való újjászületésünk legtökéletesebb modelljét kaptuk."
Forrás: Égi Patróna
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atya breviáriuma Március 10.
  2016-03-10 12:38:32, csütörtök
 
  Az Úr néha megérezteti veled a kereszt súlyát. Ez a teher elviselhetetlennek tűnik, de viszed, mert az Úr szeretetében és irgalmasságában kezét nyújtja és erőt ad neked.

,,Az Ő háza egy létra kell legyen az ég felé ,,
Pio atya

,,Ez az Ember valóban Isten Fia volt ,,

Tisztítsad, Uram, a népedet a gonosz fertőződésétől .
mert tetszik Neked a szerény ajánlatunk ,,
Pio atya

,,Fiam ,mi vagyunk a kereszten és a misében fojtatódik a kin ,,
Pio atya

 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
A Gecsemáné-kertben Ezután eltávozott onnan, és szokása szer
  2016-03-10 12:33:58, csütörtök
 
  A Gecsemáné-kertben
Ezután eltávozott onnan, és szokása szerint az Olajfák hegyére ment. Követték a tanítványai is.
Mikor pedig odaért arra a helyre, így szólt hozzájuk: "Imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek."
Azután eltávolodott tőlük, mintegy kőhajításnyira, és térdre borulva így imádkozott:
"Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied."
Ekkor angyal jelent meg neki a mennyből, és erősítette őt.
Halálos gyötrődésében még kitartóbban imádkozott, és verejtéke olyan volt, mint a földre hulló nagy vércseppek.
Amikor az imádkozás után felkelt, odament tanítványaihoz, de a szomorúságtól alva találta őket.
Ekkor így szólt hozzájuk: "Miért alusztok? Keljetek fel, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek!"
Ezután eltávozott onnan, és szokása szerint az Olajfák hegyére ment. Követték a tanítványai is.
Mikor pedig odaért arra a helyre, így szólt hozzájuk: "Imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek."
Azután eltávolodott tőlük, mintegy kőhajításnyira, és térdre borulva így imádkozott:
"Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied."
Ekkor angyal jelent meg neki a mennyből, és erősítette őt.
Halálos gyötrődésében még kitartóbban imádkozott, és verejtéke olyan volt, mint a földre hulló nagy vércseppek.
Amikor az imádkozás után felkelt, odament tanítványaihoz, de a szomorúságtól alva találta őket.
Ekkor így szólt hozzájuk: "Miért alusztok? Keljetek fel, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek!"
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Pio atya breviáriuma Március 9.
  2016-03-10 12:33:05, csütörtök
 
 
Tudom, hogy sokat szenvedsz - de hát nem ez a Vőlegény jegyajándéka?

,,A szeretet semmi más mint Isten ragyogó fénye ,,
Pio atya

,,Szeresd a Miasszonyunkat és engedd hogy szeresen ,,
Pio atya

Pio atya körül, csak tiszteletet, az a szeretet. Ámen
,,Maga az Ur van jelen ott, ahol az iránta való vágy él ,,
Pioatya

Pio atya és az első parancsolat. Nincs más isten, csak egy Isten
"Én vagyok az Úr, a te Istened. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem"
. Pio atya ragaszkodott a reggeli és esti imákhoz. Ahhoz, hogy a barátunk szokta mondani:
"Amikor elkezdesz egy jó napot imával, végezd jól."
"Aki imádkozik menti magát. Aki nem imádkozik az átkozott. Aki imádkozik, kicsit veszélyben van. "

Jézus éljen mindig benned és a családodban ,,
Pio atya.

 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Őregek és betegek keresztútja
  2016-03-10 12:26:07, csütörtök
 
 
10. állomás: Jézust levetkőztetik és keresztre feszítik.

Az öregekről már nincs amit letépni, csak a becsületük köntösét. Egykori fiatalságuk munkakedvét törtetéssel magyarázzák. Ha vagyonuk van: önzőek és fukarok. Ha nincs semmijük: csapodárok és pazarlók. Ha jótetteiket emlegetik: lám, mennyire hiúk.
Uram, segítsd meg őket, hogy csak arra figyeljenek, amire Te tartod őket!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Elfogadni azt, ami van
  2016-03-10 11:03:24, csütörtök
 
  Életem során, és nemrégiben is, szenvedtem attól, hogy nem tudtam önmagammal, másokkal és az élettel kapcsolatban elfogadni olyan dolgokat, amiket nem szeretek. Mivel a változás és átalakulás elkötelezettje vagyok, az "elfogadás" gondolata mindig gyengeségnek, tehetetlenségnek, a hibák vagy erőtlenség megengedésének tűnt számomra. Bár hosszú ideig úgy tettem, mintha érteném és hinnék az elfogadás erejében.


Az igazság az, hogy féltem az elfogadástól. Aggódtam, hogy ha valóban elfogadom azokat a szempontokat önmagammal szemben, melyeket nem szeretek, azokat a dolgokat, mik másokban zavarnak vagy életem és a világ azon körülményeit, amik nincsenek rendben, akkor nem lenne motivációm pozitívan változtatni rajtuk, vagy még ennél is rosszabb - feladnám őket és örökre olyanok maradnának, amilyenek.

Carl Jung híres mondása jut eszembe, amit mindkét könyvemben idéztem és sokszor kapom magam azon, hogy ismételgetem: "Aminek ellenállsz, az tovább tart." Úgy tűnik, hogy én és sokan mások, akiket ismerek, akikkel együtt dolgozok, beszélgetek, folyamatosan ellenállnak (vagyis harcolnak) az ellen, ami életükben van. Akár a testünk, a munkánk, a társunk, családtagunk, barátaink, munkatársaink, pénzünk, a világ és a gazdaság állapota vagy sok más egyébről van szó - gyakran a realitással érvelünk, ahelyett, hogy elfogadnánk, hogy ez ilyen.

Félelmetes és logikátlan, de az elfogadás az átalakulás első lépése. Nagyon nehéz és elég stresszes megváltoztatni bármit is a nem-elfogadás állapotából (ezt tapasztalatból tudom). Az elfogadás nem jelent lemondást vagy beleegyezést - ezzel egyszerűen csak bevallod az igazságot és megengeded, hogy a dolgok olyanok legyenek, amilyenek. Ha elfogadjuk önmagunkat, másokat és az életet olyannak, amilyen, azáltal ráérezhetünk a békességre és szenvedésünk nagy részét elengedjük. És innen, a béke és igazság állapotából, képesek leszünk jobban értékelni az életet és ezen felül be tudjuk vonzani azokat a körülményeket, párkapcsolatokat és eredményeket, amikre őszintén vágyunk.

Gyakorlat: Mit tehetsz?

Írj gondolatban, a naplódba vagy egy papírra listát azokról a dolgokról, melyek jelen életedben a legnagyobb stresszt, fájdalmat vagy félelmet okozzák! Ezek lehetnek emberekkel, munkáddal, pénzzel, egészségeddel, a világ eseményeivel kapcsolatos dolgok vagy bármi más.

Amikor leírod ezeket, kérdezd meg önmagadtól, akarod-e őket most olyannak elfogadni, amilyenek! Nem kell szeretned, egyetértened vagy akarnod, de ha el tudod kezdeni elfogadni ezeket a dolgokat, embereket és helyzeteket, azáltal jelentősen megnő a lehetősége annak, hogy békében leszel velük és életeddel és végül meg tudod változtatni őket pozitívan.

Mike Robbins üzenete


(Mike Robbins többek között az Erőleves az egyedülálló szülő lelkének c. könyv társszerzője.
www.Mike-Robbins.com)

Forrás: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfogadni azt, ami van
  2016-03-10 11:01:08, csütörtök
 
  Életem során, és nemrégiben is, szenvedtem attól, hogy nem tudtam önmagammal, másokkal és az élettel kapcsolatban elfogadni olyan dolgokat, amiket nem szeretek. Mivel a változás és átalakulás elkötelezettje vagyok, az "elfogadás" gondolata mindig gyengeségnek, tehetetlenségnek, a hibák vagy erőtlenség megengedésének tűnt számomra. Bár hosszú ideig úgy tettem, mintha érteném és hinnék az elfogadás erejében.


Az igazság az, hogy féltem az elfogadástól. Aggódtam, hogy ha valóban elfogadom azokat a szempontokat önmagammal szemben, melyeket nem szeretek, azokat a dolgokat, mik másokban zavarnak vagy életem és a világ azon körülményeit, amik nincsenek rendben, akkor nem lenne motivációm pozitívan változtatni rajtuk, vagy még ennél is rosszabb - feladnám őket és örökre olyanok maradnának, amilyenek.

Carl Jung híres mondása jut eszembe, amit mindkét könyvemben idéztem és sokszor kapom magam azon, hogy ismételgetem: "Aminek ellenállsz, az tovább tart." Úgy tűnik, hogy én és sokan mások, akiket ismerek, akikkel együtt dolgozok, beszélgetek, folyamatosan ellenállnak (vagyis harcolnak) az ellen, ami életükben van. Akár a testünk, a munkánk, a társunk, családtagunk, barátaink, munkatársaink, pénzünk, a világ és a gazdaság állapota vagy sok más egyébről van szó - gyakran a realitással érvelünk, ahelyett, hogy elfogadnánk, hogy ez ilyen.

Félelmetes és logikátlan, de az elfogadás az átalakulás első lépése. Nagyon nehéz és elég stresszes megváltoztatni bármit is a nem-elfogadás állapotából (ezt tapasztalatból tudom). Az elfogadás nem jelent lemondást vagy beleegyezést - ezzel egyszerűen csak bevallod az igazságot és megengeded, hogy a dolgok olyanok legyenek, amilyenek. Ha elfogadjuk önmagunkat, másokat és az életet olyannak, amilyen, azáltal ráérezhetünk a békességre és szenvedésünk nagy részét elengedjük. És innen, a béke és igazság állapotából, képesek leszünk jobban értékelni az életet és ezen felül be tudjuk vonzani azokat a körülményeket, párkapcsolatokat és eredményeket, amikre őszintén vágyunk.

Gyakorlat: Mit tehetsz?

Írj gondolatban, a naplódba vagy egy papírra listát azokról a dolgokról, melyek jelen életedben a legnagyobb stresszt, fájdalmat vagy félelmet okozzák! Ezek lehetnek emberekkel, munkáddal, pénzzel, egészségeddel, a világ eseményeivel kapcsolatos dolgok vagy bármi más.

Amikor leírod ezeket, kérdezd meg önmagadtól, akarod-e őket most olyannak elfogadni, amilyenek! Nem kell szeretned, egyetértened vagy akarnod, de ha el tudod kezdeni elfogadni ezeket a dolgokat, embereket és helyzeteket, azáltal jelentősen megnő a lehetősége annak, hogy békében leszel velük és életeddel és végül meg tudod változtatni őket pozitívan.

Mike Robbins üzenete


(Mike Robbins többek között az Erőleves az egyedülálló szülő lelkének c. könyv társszerzője.
www.Mike-Robbins.com)

Forrás: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 302
  • e Hét: 3812
  • e Hónap: 5707
  • e Év: 56498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.