Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Nem haragszom soha az emberekre...
  2016-03-11 13:23:17, péntek
 
 





"Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött."

Wass Albert











"Ne üss sebet embertársaid lelkén! Ha a tiedet gondatlanul megkarcolja valaki, ne csinálj belőle nagy ügyet. Az agyontapogatott sebek mérgesednek el leghamarabb. Ha pedig a seb körül éreznéd már a töprengések gyötrő szaggatásait: vedd elő az akarat kését, izzítsd föl a szellem tüzében és vágd ki vele lelkedből a megtámadott részt. Mosd ki a sebet tiszta önbírálattal, bármennyire is csíp és éget. Tégy rá feledés-tapaszt és úgy járj vele az emberek között, mint akivel semmi sem történt."

Wass Albert





 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
A meditáció segít még a legsúlyosabb mentális betegségeken
  2016-03-11 10:43:46, péntek
 
  Tudományos bizonyíték - A meditáció segít még a legsúlyosabb mentális betegségeken is.
Szabadon ébredők: Link


A meditáció gyakorlata valóban segíthet a mentális betegségekben szenvedőkön? Az amerikai Mentális Egészség Nemzeti Intézménye szerint erős tudományos bizonyítékok vannak arra, hogy a meditáció segít még a legsúlyosabb mentális betegségeken is.






Santoyo ideg és kontemplatív tudományok hallgatója, célja; megoldani egy komoly az egész társadalmat érintő problémát ami nem más mint a mentális betegségek. Megjegyezte hogy amikor a családja Columbiából emigrált, észrevette hogy rengeteg hajléktalan szenved valamilyen mentális betegségben, amiket gyakran nem kezeltek semmilyen módon. Ahelyett hogy telepumpálná őket gyógyszerekkel egy másik plauzibilis megoldást lát amit Frontiers in Human Neuroscience-nevű tudományos folyóiratban publikált tanulmányra alapoz.

A tanulmány kimutatja, hogy miként tudja a meditáció megváltoztatni a hátsó cinguláris kéregben az agytevékenységet. A valósidejű adatok alapján azt is megállapították, hogy egyes meditátorok képesek voltak az aktivitás szintjét is irányítani abban az agyi részben.






Természetesen ez nem az első tanulmány ami kimutatta, hogy a meditáció genetikai és mentális változásokat okozhat, de néhány tudosnak az a felismerés, hogy a meditáció valóban molekuláris változásokat idézhet elő egyszerűen szenzációs hír. Nincs szükség arra hogy a meditáció jótékony hatásait a tudomány vizsgálja, hiszen aki alkalmazza, tudja hogy vannak pozitív hatásai, de a mostani tanulmány talán utat törhet afelé, hog az orvosok egy nap ne gyógyszert, hanem bizonyos esetekben meditációt írjon fel.






Ennek komoly következménye van azok számára akik valamiféle pszichiátriai betegségben szenvednek, mivel tudjuk, hogy bizonyos mentális kihívások az agy bizonyos területeit veszik igénybe. Santoyo egy tanulmányban ami a könnyed tudatosságról szól -ami gyakran a meditáció velejárója-, megjegyezte, hogy bizonyos specifikus emlékek és gondolatok egy miditációs ciklus után visszacsatolással megváltoztathatók.






Santoyo amíg a Brown egyetemen tanult és a meditáció gyakorlatát rendszeresen űzte, ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ezek a gyakorlatok növelték az elhivatottságát, és jobban kezelt összetett és nehéz helyzeteket, valamint javultak a tanulmányi eredményei. A jobb jegyektől, egészen az élethelyztetek nyugodt kezeléséig, a meditáció számos jótékony hatással jár együtt. Ha Santoyonak és másoknak akik a meditációt kutatják igazuk van, akkor több millió ember hasznára válhat.


3 óra elteltével a legjobb Relaxáló Piano Flute zene Link

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Reményik Sándor: Vagy-vagy
  2016-03-11 09:41:24, péntek
 
 





REMÉNYIK SÁNDOR: VAGY-VAGY



Vagy egy nagy mű, - vagy egy nagy szenvedély.
Vagy égő nyár, - vagy gyémántfényű tél.

Vagy az Úristen, - vagy az emberek.
Vagy a kolostor, - vagy fészek-meleg.

Vagy a csúcsok nagy, edző hidege,
Vagy egy asszony simogató keze.

Vagy fent, vagy lent, élőn, halálra-váltan,
Jaj, csak ne felemásan, felemásan!







 
 
0 komment , kategória:  Reményik Sándor  
Szép napocskát Mindenkinek!!! :)
  2016-03-11 09:35:05, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt, szép napot!  
Gondtalan gondolat,
  2016-03-11 09:33:12, péntek
 
 





D. Bencze Erzsébet : Cím nélkül



Gondtalan gondolat,
vizek fodraiban
tovatűnő álom.

Nem hinném,
hogy elmúlik,
csak csenddé
nemesül minden
a világon...





 
 
0 komment , kategória:  A csend  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 197 db bejegyzés
e év: 1697 db bejegyzés
Összes: 13015 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 5769
  • e Hónap: 23152
  • e Év: 140398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.