Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Várakozás
  2016-03-13 22:30:00, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Sajtkrokett narancsos-mázas sárgarépával
  2016-03-13 22:27:13, vasárnap
 
  Sajtkrokett narancsos-mázas sárgarépával

Hozzávalók

A sajtkroketthez:
30 dkg reszelt sajt
1 db tojás
1 púpozott ek liszt
1 csipet őrölt bors
1 csipet só
1 csipet szerecsendió (el is hagyható)
2-3 dl olaj a sütéshez
A narancsos-mázas sárgarépához:
50 dkg sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 ek mogyoróolaj
2-3 dkg barna cukor
0,5 dl narancslé
0,5 db narancs reszelt héja
8-10 db zsályalevél
1 marék apróra vágott mogyoró

Elkészítés

A reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval és a tojással. Gyúrjuk masszává, majd formázzunk diónyi golyókat, és a tenyerünk között sodorjuk rudakká.
Az olajat forrósítsuk fel, majd óvatosan helyezzük bele a sajtkroketteket. Ezután pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Tálalásig tartsuk melegen.
A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel kb. egyforma hasábokra. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd a zsályával együtt vágjuk fel apróra. A mogyoróolajat hevítsük fel, majd tegyük bele a sárgarépát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a zsályát, majd szórjuk meg a barna cukorral, és kevergetve karamellizáljuk 1-2 percig. Ezután reszeljük rá a narancshéjat, öntsük fel a frissen facsart narancslével, majd lefedve kb. 15 perc alatt pároljuk roppanósra.
Amikor a sárgarépa roppanósra párolódott, vegyük le a fedőt, majd addig pároljuk tovább, még a leve el nem párolog és kissé meg nem karamellizálódik. Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval.





Megjegyzés

Tálalás előtt helyezzük tányérra a sajtkrokettet, majd kanalazzuk mellé a narancsos-mázas sárgarépát és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Egyszerű banános muffin
  2016-03-13 22:24:27, vasárnap
 
  Egyszerű banános muffin

Hozzávalók

2 db banán
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
0,8 dl olaj
vaj (a formához)
banánkarikák (a díszítéshez)

Elkészítés

1. A meghámozott banánokat összetörjük villával. Átszitáljuk egy tálba a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a banánt. Alaposan össsze dolgozzuk az egészet.

2. Kivajazzuk a muffin sütőt, majd a mélyedésekbe halmozzuk a tésztamasszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. A muffinokat banánkarikákkal díszítjük.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

A tésztát kedvünkre variálhatjuk. Keverhetünk bele fahéjat vagy cukrozatlan kakaóport, de tehetünk bele csokidarabokat vagy még egy fajta gyümölcsöt is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott krumpli kétféle kolbásszal
  2016-03-13 22:22:06, vasárnap
 
  Rakott krumpli kétféle kolbásszal

Hozzávalók

1 kg burgonya
7 db tojás
1 szál füstölt kolbász
1 szál főzőkolbász
5 dl tejföl
2 fej hagyma
1 csipet bors
1 csipet őrölt kömény
1 csipet pirospaprika

füstölt szalonna (ízlés szerint)

Elkészítés

A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A tojásokból hatot megfőzünk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tejföl kétharmadát összekeverjük a maradék egy nyers tojással, a köménnyel, a borssal, a pirospaprikával és a sóval. A hagymákat megpucoljuk és vékony karikákra szeljük. A kétfajta kolbászt szintén karikákra vágjuk.
A cserépedény aljára rakjuk az első sor karikázott burgonyát,





majd a hagymát.





Utána a karikázott tojást.





Ezt meglocsoljuk a fűszeres-tojásos tejföllel,





ezután rátesszük a főzőkolbászt.





Majd újabb sor borgonya, hagyma, tojás, tejföl következik, majd rátesszük a házi, füstölt kolbászt
A tetejére ismét burgonyát, majd tejfölt teszünk,





a végén megszórjuk csíkokra vágott kolozsvári szalonnával.





180 fokon 25 percig fedő alatt pároljuk, majd levesszük a tetejét és készre sütjük.





Jó étvágyat hozzá!

Gábor Ormai

Forrás. Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Krumplileves gombával
  2016-03-13 22:14:12, vasárnap
 
  Krumplileves gombával

Hozzávalók

5 dkg szárított gomba
1 fej hagyma
60 dkg burgonya
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/4 db zeller
5 dkg vaj
1 tk köménymag
5 dkg liszt
1 db babérlevél
3 szem szegfűbors

frissen őrölt bors
majoránna

Elkészítés

1. Áztassuk a gombát 15 percre kevés hideg vízbe. A hagymát vágjuk finomra, a burgonyát kockázzuk fel, a gyökérzöldségeket vágjuk falatnyi darabokra. Süssük a hagymát üvegesre a felforrósított vajon, adjuk hozzá a köményt és a gyökérzöldségeket, és pirítsuk együtt néhány percig.

2. Hintsük meg a liszttel, pirítsuk le kissé, majd öntsük fel 1 l vízzel. Forraljuk fel, adjuk hozzá a gombát, a babérlevelet és a szegfűborsot. Sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük kis lángon.

3. Ha a zöldség félig megpuhult, adjuk a leveshez a felkockázott burgonyát is. Főzzük az egészet puhára, ha szükséges, ismételten sózzuk és borsozzuk meg, majd ízesítsük 1-2 csipet majoránnával.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat - 2016. március 14 - március 20.
  2016-03-13 22:11:26, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2016. március 14 - március 20.

Hétfő:

Előétel: Krumplileves gombával
Főétel: Rakott krumpli kétféle kolbásszal
Desszert: Egyszerű banános muffin
Vegetáriánus ajánlat: Sajtkrokett narancsos-mázas sárgarépával

Kedd:

Előétel: Sajtkrémes-zöldséges falatok
Főétel: Tavaszi csirkés rakottas
Desszert: Barackos kevert süti
Vegetáriánus ajánlat: Medvehagymamártás főtt tojással és krumplival

Szerda:

Előétel: Parmezános krémleves
Főétel: Szárnyas húsgombócok mentamártással
Desszert: Kefires palacsinta
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres édesburgonya házi vegán majonézzel

Csütörtök:

Előétel: Mediterrán tésztaleves
Főétel: Erdélyi húsos rakott palacsinta
Desszert: Meggyes-túrós vargabéles
Vegetáriánus ajánlat: Kakukkfüves-olívás focaccia - hummusszal

Péntek:

Előétel: Kínai erős-savanyú leves
Főétel: Tojással töltött baconös fasírt petrezselymes krumplival
Desszert: A nagyi almás pitéje paleo módra
Vegetáriánus ajánlat: Lencsefőzelék tükörtojással

Szombat:

Reggeli: Almás-fűszeres kenyér
Előétel: Frankfurti leves kelbimbóval
Főétel: Húsos paraszttál
Desszert: Narancsos-gesztenyés torta
Vacsora: Ostoros pizza
Vegetáriánus ajánlat: Gombával töltött rántott camembert rizzsel

Vasárnap:

Reggeli: Medvehagymás-sonkás csiga
Előétel: Raguleves medvehagymás burgonyagombóccal
Főétel: Csirke zabpelyhes bundában - kölesfasírttal
Desszert: Túrós-csokis oreotorta
Vacsora: Bulgursaláta bébispenóttal
Vegetáriánus ajánlat: Túrós-gombás lasagne

Forrás: Mindmegette.hu - Pasik a konyhában blog
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 675
  • e Hét: 5256
  • e Hónap: 19161
  • e Év: 148868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.