Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Gombával töltött rántott camembert rizzsel
  2016-03-18 22:41:24, péntek
 
  Gombával töltött rántott camembert rizzsel

Hozzávalók:
30 dkg gomba
olaj

bors
3 gerezd fokhagyma
4 kerek camembert sajt
10 dkg liszt
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított gombát szeletekre vágjuk, majd kevés olajon sóval, borssal megpároljuk. A fokhagymát pépesre zúzzuk, és 1 percig együtt sütjük a gombával.

A sajtokat félbevágjuk, mint a zsemlét, és a sült gombával megtöltjük. Az így előkészített korongokat bepanírozzuk úgy, hogy a bunda tartsa a gombát. Ehhez az utolsó két műveletet ismételjük meg, tehát a tojásba, majd a morzsába kétszer forgatjuk a sajtokat.

Forró olajban kisütjük a korongokat, és párolt rizzsel tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Ostoros pizza
  2016-03-18 22:39:09, péntek
 
  Ostoros pizza

Hozzávalók

Tésztához:
500 g búzaliszt
25 g élesztő
kb 300 ml tej
1 kk só
1 kk vegeta
2 ek olaj
Töltelékhez:
2 dl paradicsomsűrítmény
1 dl kechup
bazsalikom
oregánó
pizzafűszer
bacon vagy sonka csíkok
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró 1.5 dl tejbe morzsoljuk, megszórjuk kevés cukorral, felfuttatjuk.
A liszthez adjuk az élesztős tejet, és a tészta többi hozzávalóját (a maradék tejet csak lassan adagoljuk,amennyit a tészta felvesz, lehet hogy egy kicsit kevesebb tej kell) és rugalmas tésztát dagasztunk.
Elfelezzük a tésztát, és 2 gombócot formázva, lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A sűrített paradicsomot elkeverjük a ketchuppal, fűszerekkel. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal.
Rárakjuk a bacont vagy sonkát, megszórjuk reszelt sajttal. Ezután feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), hosszába félbe vágjuk úgy, hogy az egyik véget nem vágjuk teljesen ketté, majd összetekerjük a két vágatot. A tészta legvégét összecsípjük. A másik gombóccal is ugyanígy járunk el.
Tepsiben körül-belül 30 percen át kelesztjük. 180°C-on 18-20 percig sütjük.





Megjegyzés

Frissen tálalva, melegen a legfinomabb!
Csilla

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Narancsos-gesztenyés torta
  2016-03-18 22:36:37, péntek
 
  Narancsos-gesztenyés torta


Hozzávalók

Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
6 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
6 dkg liszt
2 db tojás (nagy)
2 ek forró víz
Narancsos krém hozzávalói:
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 dkg tejszínízű pudingpor
1,5 dl narancslé (frissen facsart)
1 narancs reszelt héja
2 db tojássárgája
2 dl Hulala (v. habtejszín)
Gesztenyés krém hozzávalói:
30 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg vaj

Elkészítés

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel, pár perc alatt habosra keverjük.
Állandó keverés mellett, hozzá csurgatjuk a forró vizet, majd további 1-2 percig keverjük.
Ezután hozzá szitáljuk a lisztet, majd fakanállal, óvatosan elkeverjük.
A tortaformát kizsírozzuk, és kilisztezzük, majd egyenletesen belesimítjük a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt készre. (Én légkeveréses sütőben 160 fokon 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A narancsos krémhez vajat keverjük hozzá, és verjük jó habosra 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, majd tegyük félre.
A tojások sárgáját keverjük ki 5 dkg porcukorral, majd állandó keverés mellett, csurgassuk hozzá a narancslevet, majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre, majd vegyük le a gőzről, és kevergetve hűtsük ki egészen. Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, apránként adagolva, keverjük simára a cukros-vajas krémmel.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd szintén apránként adagolva, keverjük óvatosan a krémhez. A gesztenyemasszát villával kicsit nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a puha vajat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a teljesen kihűlt piskótát. Ezután egyenletesen kenjük rá a gesztenyés krémet, majd a narancsos krémet is.
Ezután tegyük be pár órára (akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint narancsgerezdekkel, és csokoládéforgáccsal díszítsük.





Kard Sándorné Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Húsos paraszttál
  2016-03-18 22:34:42, péntek
 
  Húsos paraszttál

Hozzávalók

5 dkg szárított gomba
5 dkg aszalt szilva
1 fej hagyma
40 dkg káposzta
40 dkg savanyú káposzta
40 dkg sertéslapocka
20 dkg füstölt császárhús
20 dkg kolbász
2 ek sertészsír

1-2 tk őrölt pirospaprika
3 db babérlevél
6 szem fekete bors
1 dl vörösbor

Elkészítés

1. Áztassuk meleg vízbe a szárított gombát és az aszalt szilvát. Vágjuk finomra a hagymát. Csíkozzuk fel a megtisztított káposztát. Öblítsük és csepegtessük le a savanyú káposztát, majd aprítsuk fel. Kockázzuk fel a megtisztított sertéslapockát, valamint a füstölt császárhúst. Végül karikázzuk fel a kolbászt.

2. Forrósítsuk meg a sertészsírt, majd süssük rajta üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a húsokat és a kolbászt, majd az egészet pirítsuk meg kissé. Forgassuk hozzá a lecsepegtetett gombát és szilvát, valamint a kétféle káposztát.

3. Sózzuk meg, majd ízesítsük az őrölt pirospaprikával, a babérlevéllel és a fekete borssal. Öntsük fel az ételt a vörösborral és 1 dl vízzel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük 2 órán keresztül. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Frankfurti leves kelbimbóval
  2016-03-18 22:31:46, péntek
 
  Frankfurti leves kelbimbóval

Hozzávalók:
20 dkg kelkáposzta
20 dkg kelbimbó
1 fej vöröshagyma
2 kisebb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl illetve tejszín
majoranna

bors ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és a finomra vágott petrezselyemmel, majd felengedjük vízzel.

Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, illetve az egész kelbimbót.

Az olaj másik feléből rántást készítünk, ebbe bele is piríthatunk egy kevés petrezselymet, tejföllel, illetve tejszínnel simára keverjük, ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. A végén a megpirított virslikarikákat a tetejére szórjuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Almás-fűszeres kenyér
  2016-03-18 22:29:49, péntek
 
  Almás-fűszeres kenyér

Hozzávalók

25 dkg durum liszt
25 dkg rétesliszt
1 cs sütőpor
2 ek burgonyapehely vagy burgonyapüré por
1 db közepes savanykás alma
2 ek étolaj
2 mk só
kb. 4 dl hideg víz
1 tk őrölt fahéj
magvak a szóráshoz pl. tök, napraforgó vagy len

Elkészítés

A kétfajta liszthez adjuk a sütőport, elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyapelyhet, a reszelt almát, az olajat, sót, az őrölt fahéjat. Fokozatosan adagoljuk a vizet mindaddig, míg nagyon sűrű, de keverhető tésztát nem kapunk.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás, magas-falú formába öntjük. Tetejét elsimítjuk, vizes késsel hosszában félig bevágjuk. a magvakkal megszórjuk
A 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb. 50-60 perc alatt. A formából kiszedve eltávolítjuk a sütőpapírt, majd rácsra téve kihűtjük. Kínáljuk vajjal megkenve, zöldség, gyümölcs, szalámi, kolbász feltétekkel.





Megjegyzés

Kirándulás, vendéglátás, reggeli, uzsonna, stb. alkalomkor kitűnő, péksütemények helyett is.
Dr.Gondek Károlyné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Enyhe, kissé szeles hétvége
  2016-03-18 22:26:49, péntek
 
  Enyhe, kissé szeles hétvége





Szombaton gyenge hidegfront hoz kevés csapadékot, kissé szeles időt, de a hőmérséklet jelentősen nem esik vissza, napsütésre is számíthatunk.

Szombaton észak, északkelet felől gyenge hidegfront húzódik fölénk, elsősorban a Duna-Tisza közén és az északi tájakon számíthatunk elszórtan kisebb esőre, egy-egy záporra. Eleinte az Északi-középhegységben kisebb havazás is kialakulhat. Ugyanakkor helyenként szakadozottabbá válik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Az ország északi felén többfelé

feltámad a szél,

de estére mindenhol csendesedik a légmozgás. Hajnalban -1, +4 fok között alakul a hőmérséklet, fagyra az északi tájakon számíthatunk helyenként. Délutánra 7-14 fokig emelkedik a hőmérséklet, a naposabb délnyugati tájakon lesz melegebb.





Vasárnap hajnalban az északi és keleti tájakon számíthatunk fagyokra, másutt 1-3 fokig csökken a hőmérséklet, napközben ugyanakkor a napos-felhős időben 9-15 fokos, tavaszias időre készülhetünk. Az időnként megnövekvő felhőzetből csupán néhol fordulhat elő kisebb zápor. Átmenetileg az északi, keleti megyékben élénkül fel a délnyugati szél.

A jövő hét erősen szeles, változékony idővel indul, hétfőn elszórtan ismét kialakulhatnak záporok, kedden délnyugat felől egyre többfelé csapadékosra fordul az idő.

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4412
  • e Hét: 8993
  • e Hónap: 22898
  • e Év: 152605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.