Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A belpolitikai helyzet egyre fokozódik
  2016-03-18 22:39:25, péntek
 
  2016. már 18.

A belpolitikai helyzet egyre fokozódik

írta: Trombitás Alfréd

Juhász Pétert karaktergyilkolják, a Nézőpont szerint Pukliék a szír bevándorlókat támogatják, a Rogán Antal elleni bizonyítékok adathordozója megsemmisült, a városligeti fákat viszont kivágják, ha törik, ha szakad. Kezd nagyon eldurvulni a küzdelem a kormány és ellenzéke között, ami azt vetíti előre, hogy most már biztos nem konszolidálják az Orbán-kormány politikáját. Elméletileg még az is előfordulhat, hogy mégis lesznek előrehozott választások az ősszel, de ez most már inkább az ellenzék érdeke, mint a kormányé.

nepszava_2.jpeg

Fotó: nepszava.hu

Immár képi bizonyíték is van arról, hogy a Nemzeti Választási Irodánál választási csalás történt, hiszen a kamerák rögzítették, miként zajlottak az előkészületek arra, hogy a kopaszok kierőszakolják Erdősiné elsőségét a regisztrációnál Nyakó István ellenében. Ezzel lényegében bizonyossá vált, hogy a kigyúrt kopaszok megbízói semmitől sem riadnak vissza, ha kell, törvénytelen eszközökkel akadályozzák meg egy törvényes népszavazás előkészületeit. Annak ellenére, hogy az Orbán-kormány évek óta feszegeti (és olykor át is lépte) a jogállamiság kereteit, néhány hónapja még el sem tudtuk volna képzelni, hogy ilyen megtörténhet.

Van azonban más is, amit szintén a fantazmagória kategóriájába soroltunk még néhány hete. Andy Vajna szivarügyi, filmügyi, kaszinóügyi és televízióügyi miniszterelnöki különmegbízott hiába fogadkozott a TV2 megvásárlásakor, hogy baromi kiegyensúlyozott csatornát farag új szerzeményéből, kirúgásokkal és megfélemlítéssel indult az új évad a csatornánál, most pedig ráuszították a Tények stábját a Rogán Antal zűrös ügyeire igencsak érzékeny Juhász Péterre. Vajna televíziója így a közszolgálati csatornákkal fut versenyt a kormány politikájának minél szélesebb körű kiszolgálása díjáért. Bevitte a kormánypropagandát egy olyan terepre, ahol eddig semmi keresnivalója nem volt, így vélhetően nézőket fog veszíteni, ami a kereskedelmi bevételek csökkenését eredményezi. Vajnát ez persze nem igazán érdekli, amíg a kormány az adófizetők pénzéből támogatja a televízióját, sőt előkészít egy olyan törvényt is, amely ellehetetleníti a konkurens RTL Klubot.

Az országban már most olyan a hangulat, mintha egy kampány finisében lennénk, úgyhogy ne csodálkozzunk azon, hogy újabb és újabb hajmeresztő hírek és kijelentések lepik el a kormánypárti és ellenzéki sajtóorgánumokat.

Az abszurditások sorát folytathatnánk még, de álljon itt még olyan pregnáns példa a kormány elszántságára, amelyet ép ésszel már tényleg nehéz felfogni. A kormány ellenségeként aligha aposztrofálható Nézőpont Intézet előbb tudományos felmérésekre hivatkozva kihozta, hogy a közszolgálati televízió és a TV2 voltak a legkiegyensúlyozottabb médiák az utóbbi hónapokban, most pedig a képünkbe vágják, hogy a kockás inges pedagógusok és elvbarátaik a kormányra akarnak nyomást gyakorolni annak érdekében, hogy változtasson menekültellenes politikáján. Ez már olyan szintű összeesküvés-elmélet, melyet még maguk a kiagyalói sem tudnak lekövetni. Deák Dániel elemző ezt a következő módon támasztja alá: "Március 15-én, a felfokozott hangulatban elszólták magukat a Pukli István mögött álló mozgalmárok", Törley Katalin tüntető ugyanis a migránskérdéshez hasonlította az oktatáspolitikát. Vagyis: ,,Mégis mozog a Freud."

petitunti2.jpg

Fotó: Szegedi Kattintós

Nehéz követni a kormány kommunikációs stratégiáját, de ha röviden akarjuk megfogalmazni a lényegét, akkor azt kell mondanunk: Mindenkire csípőből lőnek, aki kellemetlen dolgokat tesz vagy mond, ugyanakkor mindenkit megvédenek, akik egyébként politikai értelemben már védhetetlenekké váltak. Ez a felfogás beleillik a kormány fekete-fehér világképébe, hiszen akiket ők befeketítenek, soha nem lehet már szürke, de még narancssárga sem, akit viszont kifehérítenek, az patyolat tiszta marad örök életére. Ezért érzi magát biztonságban Habony Árpád, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal, Andy Vajna, és (ahogy mondani szokták) sokan mások, és ezért nem engedik, hogy egy fél mondatban igazat adjanak Pukli Istvánnak, Kövesdi Veronikának, Juhász Péternek vagy a városliget fáit védő egykori fideszes Illés Zoltánnak. A Fidesz a kommunikációját egyértelműen a menekültkérdésre tette fel, így bárki, bármit mond, azt a migrációs üggyel hozzák összefüggésbe, vagyis mindenki, aki támadja Orbán Viktor politikáját, az Iszlám Állam köpönyegéből bújt elő. Nagyon merész képzettársítások sorát indítja el ez a hajmeresztő politikai kommunikáció, de a nemzetközi ügyeket így lehet folyamatosan beleépíteni a belpolitika eseményeibe. Így lehet a kockás ingesekből kvázi terroristát csinálni, és így lehet a korrupt politikusokat hazafiként beállítani.

Nagyon egyértelmű azonban, hogy a kormány kommunikációjának agresszivitása egyenes arányban nő az ellenzék erejének és lelkesedésének fokozódásával. Elképzelhető, hogy a Fidesz népszerűségének újbóli csökkenése ismét aktuálissá teszi egy előrehozott választás lehetőségét. Amíg a kormány jól állt, addig akár a Fidesz érdeke is lehetett volna egy idő előtti voksolás, amellyel beolajozhatta volna migránsellenes politikájának gépezetét, ám ha az ellenzék a közbeszéd fajsúlyos témájává tudja tenni az egészségügy és az oktatás válságát, illetve a gazdaság vergődését, akkor nekik jönne jól egy őszi parlamenti választás. Az országban már most olyan a hangulat, mintha egy kampány finisében lennénk, úgyhogy ne csodálkozzunk azon, hogy újabb és újabb hajmeresztő hírek és kijelentések lepik el a kormánypárti és ellenzéki sajtóorgánumokat. Ahogy egy dakota közmondás tartja: "Jobb a harcmezőre idő előtt kilovagolni, mint későn kelni, és utólag sopánkodni azon, hogy nyertünk volna, ha időben odaértünk volna a csatába."


http://szeka.blog.hu/2016/03/18/a_nemzetkozi_es_a_belpolitikai_helyzet_egyarant_f okozodik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog Zoltánt már leváltotta Orbán
  2016-03-18 22:33:13, péntek
 
  2016.már.17.

Balog Zoltánt már leváltotta Orbán

Február végén még nagyon miniszter akart maradni, alig-alig látszott ki a kormányfő fenekéből. Orbán évértékelőjét az MPEE elnökeként felvezetve például a legerősebb európai vezetőnek nevezte a miniszterelnököt.
12743919_769792286498503_7379685405892881054_n.jpg

A helyzet az, hogy ma az ellenfelek is úgy tartják számon Magyarország miniszterelnökét, mint a legerősebb európai vezetőt.

Ez vagy egészen abszurd világlátást jelez, vagy azt, hogy a pofátlan hízelgéssel valami komoly célja van.

Emellett még meg is köszönte a "a 2015. év kormányzati teljesítményét elsősorban a szerb határon".

Majd március elején beállt a komoly fordulat. Balog miniszter egyre bátrabb és őszintébb lett. Kicsit kitette a lábát az országból, máris bírálni merte az Orbán-féle menekültpolitikát.

Egy zártkörű fórumon bevallotta, tavaly nyáron már azon gondolkodott, hogy lelkészként és miniszterként se tud részt venni a kormány idegenellenes kampányában és a

"szörnyű, buta határkerítés felépítésében".

Aztán persze mégis miniszter maradt. Ha csak egyelőre is.

A héten meg nyilvánosan jelentette ki, hogy a kerítés hosszútávon nem megoldás, meg hogy

borzasztó humanitárius állapotoknak nézünk elébe.

Mit történt itt? Ekkora inkonzisztencia azért még a Fideszben is ritka. Ilyen pálfordulás csak az eredeti szakmájában ismert.

A megfejtés minden bizonnyal az, hogy március elején a Figyelő megírta, hogy Fazekas földművelésügyi miniszter mellett neki is inog a széke. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy Orbán már közölte vele, meneszti a kormányból, vagy ha nem is közölte, Balog rájöhetett magától.

Az a kisebb baj volt, hogy rettenetesen nevetségessé vált, amikor arról posztolt képet, hogy bezzeg a legokosabb tanulók, a diákolimpikonok kiállnak a kormány mellett. Nagyon hamar kiderült, hogy dehogy. Orbán számára nagyobb probléma volt, hogy Balog

se pacifikálni nem tudta a tanárlázadást,
se azt megakadályozni, hogy a dolog elérjen Orbánig.

Ott tartunk, hogy tiltakozók (a szakszervezetek és a Tanítanék-mozgalom) már nem is követeli a menesztését, már szóba állni se hajlandó vele.

Balogot voltaképpen már leváltotta Orbán, csak
kirúgni nem rúghatja egyelőre,

mert az a vereség nyílt beismerése volna. Czunyinét leváltotta ugyan, de azzal nem tudta kiengesztelni a tiltakozó tanárokat. Egy miniszter azért más eset, az közvetlenül a kormányfőhöz kötődik, nem olyan alacsonyrangú hivatalnok, mint egy államtitkár. Egy miniszter menesztése ellenérdekelt felek hatására, az a saját hibájának bevallását jelenti.

Bár, ha Martonyi János politikai bölcsességét vesszük alapul, mely szerint lemondani nem akkor kell, amikor az ellenzék követeli, akkor akár le is válthatja. Mert már nem is követeli senki.

De a nyári szünetet azért valószínűleg megvárják a dologgal.

http://egyenlito.blog.hu/2016/03/17/balog_zoltant_mar_levaltotta_orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a Fidesz történetének hat legtitokzatosabb ügye
  2016-03-18 22:28:12, péntek
 
 

2015. dec 12.

Itt a Fidesz történetének hat legtitokzatosabb ügye

írta: Trombitás Alfréd
Van miből válogatni, de azért fontos, hogy méltányosak legyünk a jelenlegi kormányzópárttal. Az utóbbi 25 évben ugyanis nem csupán a Fidesznek voltak olyan balhés ügyei, melyek végére valószínűleg soha nem kerül pont, és mivel ezekben az esetekben nem babra ment a játék, sok-sok milliárd forint sorsa vált követhetetlenné a különböző kormányzati ciklusokban. A fiatalok kedvéért a régebbi történeteket részletesebben tárgyaljuk, az újabbakra viszont szinte mindenki emlékszik, így ezekből az esetekből csak a leglényegesebb momentumokat emeljük ki. Azért így se számítsanak rövid és habkönnyű olvasmányra!

origo_7.jpg

Szülinapi buli a Fidesznél (fotó: origo.hu)

Székház-ügy

A Fidesz esetében ezt nevezik ősbűnnek, ugyanis az akkor még liberálisnak számító párt ekkor vesztette el politikai ártatlanságát. A történet röviden a következő: A diktatúra lebontásáért küzdő ellenzéki pártok az első szabad választások előtt használatba kaptak székházakat, akkorákat, amekkorák épp jutottak nekik, az MSZP viszont hatalmas ingatlanvagyon tulajdonosa maradt. Hosszú viták után az akkori hat parlamenti párt megegyezett egymással, és ennek alapján az Országgyűlés 1991. szeptember 17-én 85 százalékos többséggel elfogadta ,,az 1990. évi országgyűlési választásokon minősített pártok részére székház juttatásáról szóló törvényt."

A választási eredményeikhez képest kis székházzal rendelkező MDF és Fidesz érdeke volt a kiváló manipulációs lehetőséget ígérő szabályozás az ,,egyszerű és kézenfekvő" megoldás helyett. Simicska Lajos és Varga Tamás a Fidesz, Kollár K. Attila az MDF részéről tárgyalt a megoldásról. A tárgyalások eredményeként az MDF vezette kormány 1992. április 16-án titkos határozatban két igen értékes belvárosi épületet adott át a két párt megosztott tulajdonába. Az Erőterv épületét (Széchenyi rakpart 3.) és a volt Magyar Királyi Tiszti Kaszinót (Váci utca 38.). A Fidesz ezen felül még az Andrássy út 105. tulajdonjogát is megkapta. Nyilvánvaló volt, hogy a két párt nem kíván közös épületekben tevékenykedni, és az is, hogy egyik közös épület sem alkalmas pártszékháznak.

A Fidesznek 1822, az MDF-nek 1488 nettó négyzetméter járt volna, viszont a Fidesz 3428, az MDF 3301 nettó négyzetmétert kapott. A jogosulatlan többletjuttatás nagyjából megfelelt a tiszti kaszinóból juttatott vagyonrészeknek. A tiszti kaszinót a két párttól azonnal megvásárolta irreálisan magas áron, 1 milliárd 530 millió forintért a magyar állam többségi tulajdonában lévő Magyar Külkereskedelmi Bank. Ennek az összegnek az ,,adóoptimalizálásáról" is gondoskodtak. Az MKB ,,előszerződést" kötött a két párttal 1992 szeptemberében, s rögvest kifizette a vételár 90 százalékát. A két párt tisztán másfél milliárd forintot markolt ki a közpénzből törvényes alap nélkül. Ez mai értéken mintegy 11milliárd forint. Fontos megjegyezni, hogy a Fidesz ebben az időszakban indult el a jobboldali politizálás irányába, és vált a 1994-es választásokra mérsékelten konzervatív párttá.

Kaya Ibrahim, Josip Tot, a két titokzatos vásárló

index_kaya.jpg

Weisz József és Kaya Ibrahim (fotó: index.hu)

Egy németországi török, illetve németországi horvát személy, akiknek több, tetemes köztartozást felhalmozó Fidesz-közeli céget adtak el 1995-ben, illetve 1997-ben, vélhetően azzal a szándékkal, hogy több százmilliós köztartozást tüntessenek el. Amikor a két eset történt, a Fidesz még nem kormányzott egyetlen napot sem, ellenzéki pártként viszont igyekezett olyan tőkét gyűjteni, melynek birtokában sikerrel indulhatott neki az 1998-as választásoknak. Nos, a trükk sikerült, soha nem tudtuk meg, hogyan, mekkora összeg tűnt el a két külföldi stróman jóvoltából, a Fidesz pedig megnyerte a 98-as választást.

Az azóta már a politika színpadáról lelépett Schlecht Csaba bonyolította az üzleteket, és 1995 nyarán 13 céget adott el Kaya Ibrahimnak (csak jelezzük, hogy egy muszlim bevándorlónak), ezzel összesen mintegy 300 milliós köztartozástól szabadította meg a Fidesz holdudvarához tartozó cégeket.

Schlecht 1997 szeptemberében ismét több, összesen három Fidesz-közeli céget adott el, ismét egy németországi személynek, ezúttal a horvát állampolgárságú Josip Totnak. Ezek a cégek szintén komoly köztartozást halmoztak fel és a ,,fantomizáció" után szintén fizetés nélkül tűntek el.

A két ügyletről 1998 nyarán jelent meg az első oknyomozó írás a Népszabadságban, majd egyre több kínos részlet derült ki, de az akkor már kormányzó Fidesz nem adott kielégítő magyarázatot az eladásokra. Később nyomozás indult az ügyben, de ezt eredmény nélkül lezárták. Az első Orbán-kormány bukása után ismét elővették az ügyet, amikor Weisz József elismerte, hogy ő továbbította a két útlevél másolatát Tasnádi László vállalkozónak, de a vádemelés ekkor is elmaradt.

Gripenek beszerzése

A botrány 2007 júniusában robbant ki, amikor egy svéd tévécsatorna a cseh Gripen-beszerzésekről készített riportot, és kiderítette, hogy egy osztrák gróf, Alfons Mensdorff-Pouilly közreműködésével kenőpénzekkel győzték meg a cseheket. A történet azonban még az első Orbán-kormány idején indult. A magyar kormány 2001 szeptemberében döntött a svéd Gripen gépek beszerzéséről, majd az új kormány 2003-ban módosította a szerződést. A megállapodás értelmében Magyarország bő 210 milliárd forintért lízingel Svédországtól 14 vadászgépet, mondván, a repülők tíz év után magyar tulajdonba kerülnek. 2007-ben felvetődött a gyanú, az említett kenőpénzből korábban magyar döntéshozókat is próbálhattak meggyőzni arról, hogy Magyarország a Gripeneket válassza. 2007 novemberében a tekintélyes The New York Times a CIA-ra hivatkozva egyenesen azt írta, magyarországi pártok dollármilliókat kaptak a szerződés elnyeréséért. Több országban a svéd, a brit és a cseh hatóságok is nyomoznak, Magyarországon nem.

A Fidesz szerepe a 2006 őszi zavargásokban

Amit korábban csak sejteni lehetett, a Wikileaks által 2014 elején kiszivárogtatott hivatalos amerikai diplomáciai iratok szerint bizonyított, hogy az a 2006-ban ellenzékben lévő Fidesznek komoly szerepe volt az öszödi beszéd kiszivárgását követő utcai zavargások irányításában, valamit az MTV székháza körül kialakult ostromállapothoz. Az amerikai nagykövetség irataiból egyértelműnek tűnik, hogy meghatározó fideszes politikusok már a kiszivárogtatás előtt ismerték Gyurcsány Ferenc Öszödön zárt ülésen elmondott beszédének tartalmát, ugyanakkor jelezték amerikai illetékeseknek, hogy vállalják a felelősséget, ha Magyarországon a politikai stabilitás meginog.

A Wikileaks ide vonatkozó dokumentumainak kiszivárogtatása után az akkor már a Demokratikus Koalíciót ellenzékből irányító Gyurcsány Ferenc vizsgálatot követelt annak kiderítésére, milyen felelősség terheli a Fideszt abban, hogy ostromállapot alakult ki Budapest utcáin, randalírozó futballhuligánok csaptak össze a rendőrökkel azután, hogy Orbán Viktor találkozott a Fradi B közép vezéreivel. Vadai Ágnes szerint ehhez a vizsgálathoz többféle dokumentumot használhattak volna, példaként a 2006 őszén az Országgyűlés nemzetbiztonsági és honvédelmi bizottsága együttes ülésén bemutatott, de nyilvánosságra nem hozott hangfelvételeket, illetve azok leiratait említette. Vannak olyan fideszes politikusok, akikkel szerinte érdemes foglalkozni, Ékes Ilona, Wittner Mária és Demeter Ervin nevét sorolta.

Több kérdést is ismertetett, amire szerinte választ kell adnia a vizsgálatnak. Orbán Viktor már 2006 nyarán, Tusnádfürdőn arról beszélt, hazugsággal került hatalomra a kormány - mondta, azt kérdezve miért beszélt már akkor így a fideszes politikus. Természetesen a vizsgálatból semmi sem lett, azóta is homály fedi, hogy mennyire volt hatással az ellenzéki párt az események menetére, és vajon igaz-e Gyurcsány állítása, mely szerint a demokratikus rend megdöntésére törekedett az akkori ellenzék.

A Kubatov-ügy

kubatovindex.jpg

Kubatov Gábor kezében tartja a szálakat (fotó: MTI)

2010 április elején pattant ki az eset. A YouTube-ra felkerült hangfelvételen Kubatov Gábor pártigazgató tartott előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többek között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét, és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek. Az ellentábor képviselőinek adatait is nyitott könyvként kezelték a Fideszben. Ez volt az úgynevezett Kubatov-lista, melyen állítólag minden szavazásra jogosult magyar polgárról fontos információkat vezetnek. Ha ilyen létezik, akkor viszonylag könnyű kiszámolni előre egy adott körzetben a végeredményt, hiszen, ha a Fidesz tudja mozgósítani a híveit, ki tudja hozni a maximumot a választókerületben. Az adatvédelmi biztos vizsgálatot indított a pártok nyilvántartásainak felmérésére. Az MSZP és az MDF is vizsgálatot kért, a főügyészség azonban már 2010. április közepén elutasította a Kubatovval kapcsolatos feljelentéseket. Kubatov egyébként a legnépszerűbb magyar sportegyesület, a Ferencváros elnöke, és legendásan rossz a viszonya saját futballcsapata törzsszurkolóival.

Habony Árpád szerepe a kormányzásban

habonyhvg1.jpg

Habony Árpád, a láthatatlan ember (fotó: hvg.hu)

Az egykori kendóbajnok az első Orbán-kormány idején, mint koronaőr vált ismertté, ám a Fidesz második kormányzati ciklusában már abszolút meghatározó szerepe volt a kommunikációs stratégiák alakításában. Habony olyan a miniszterelnöknek, mint Raszputyin a Romanovoknak. Több fotó készült róla és Orbán Viktorról, amint tárgyalnak, egyeztetnek, ennek ellenére a kormány tartja magát ahhoz az állításhoz, hogy a tanácsadó nincs alkalmazásban, és fizetést sem vesz fel egyik minisztériumban sem. Ennek ellenére rendkívül drága ruhákban jár, olyan kocsival furikázik, melynek rendszáma nem található a hivatalos nyilvántartásokban, milliárdos cégek alapításában vesz részt, legutoljára pedig Ibizán tűnt fel a Heart nevű luxus szórakozóhely promóciós filmjében. Habony igazi aranyifjúként éli mindennapjait, és csak és a miniszterelnök és szűk köre tudja pontosan, miért ragaszkodnak hozzá annyira a felső körökben, hogy botrányai ellenére szinte érinthetetlen a főtanácsadó. Inkább vállalják, hogy az ominózus videót letiltatják, és ezzel lényegében beismerjék, hogy Habony méltatlan arra a bizalmi szerepre, melyet a kormányfő mellett betölt. Erre mondaná egy dakota, hogy: "No, ez már nekem is sok."

Frédi és Béni


http://szeka.blog.hu/2015/12/12/itt_a_fidesz_tortenetenek_hat_legtitokzatosabb_ug ye?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blh share
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves olvasóink az alternatív valóság és a józan ész határm
  2016-03-18 22:23:36, péntek
 
  Kedves olvasóink az alternatív valóság és a józan ész határmezsgyéjén!

Nem tudom eldönteni, sírjak vagy nevessek azon például hogy: ugyanaz a Nézőpont Intézet, amely pár nappal ezelőtt tudományosan kimutatta, a köztévé és a TV2 a legkiegyensúlyozottabb tévécsatornák, ma újfent hatalmasat alakított. Arra jutottak a fiúkák, hogy a szlogenek szintjén a pedagógusokért és a diákokért kiálló csoportoknak sokkal több a követelésük, mégpedig az, hogy a kormány változtasson a bevándorlás-politikáján, legyen megengedőbb az illegális bevándorlókkal. Nem tudom, mit szívhatnak, de jobb ez így, elképesztő lehet így élni és minden nap tükörbe nézni.
Másfelől kormányinfós napunk volt, ahol a mindenhez értő Lázár János elmagyarázta, hogy azért szállt rá a sajtó szegény Farkas Flóriánra, mert cigány. Még véletlenül sem azért, mert milliárdos nagyságrendű pénzekkel nem tud elszámolni, dehogyis. Ehhez hasonló meredek kijelentést tett a nemzet munkanélkülijével kapcsolatban is, miszerint "azért nem kötünk szerződést az érintett magyar állampolgárral, mert nem tartunk igényt a munkájára és a tanácsaira". Vagyis akkor Habonyárpád érintett magyar állampolgár kizárólag kéretlen tanácsokat ad, saját felindulásból? Aha. Életszerű is, de főleg hatványozottan súlyos.
Közben Orbán Megvédjük Viktor Brüsszelből próbál saját sikereként eladni egy Európa-szerte tényként kezelt megállapodást. Azt mondta: ,,a magyar kormány célja, hogy kizárólag önkéntes alapon történjen bármifajta menekültcsere vagy betelepítés az Európai Unió és Törökország között készülő esetleges migrációs egyezmény keretében". Ezt már mindenki tudja, el van érve, köszönjük, nem kell újra kiharcolni.
Az Andy Vajna állami tulajdonában lévő Tv2 detektívest játszik és Juhász Péter után kutakodik, ellenben a hatvanpusztai birtok annyira nem érdekli. A Volán-szakszervezetek 5 napos sztrájkot hirdettek, de ez nem zavarja a kormányt abban, hogy 5 milliárdot fizessen az olimpiai pályázathoz kapcsolódó tanácsadásért. Rogán átnyomta a lakáslottót, Tiborcz miniszterelnöki vő pedig egy fővárosi-belvárosi luxushotelben töri a fejét. Mert az még nincsen neki. Élő klasszikusokat idézve, a helyzet nem reménytelen, de legalább kilátástalan. Ellensúlyozandó a fekete fellegeket, ezekkel az ártatlan kis jószágokkal kívánok jó éjszakát!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó estét kívánunk Bóvliországban!
  2016-03-18 22:21:36, péntek
 
  Jó estét kívánunk Bóvliországban!

Nemhogy javította volna a magyar adósságok besorolását, de még kilátást sem javított a Standard & Poor's nevű hitelminősítő. Más szavakkal: marad a bóvli. Varga Mihály nemzetgazdasági minisztériuma ennek örömére a "Megerősítette Magyarország hitelminősítését a Standard & Poor's" című közleménnyel rukkolt elő, miszerint minden szép és jó. Ami kimaradt belőle: kiszámíthatatlan a gazdaságpolitika, ez költségvetési kockázatokat jelent; az ország növekedési potenciálja gyenge; az MNB átláthatatlansága miatt a mindenféle-fajta jövőbeli kockázatok is előreláthatatlanok, ésatöbbi. Végül is minden megerősítés fél siker, (inkább legyünk bóvli, mint gyarmat) főleg hogy a kormány már egy éve legalább tényként kezeli, hogy befektetésre ajánlott kategóriába kerülünk. Nem most lesz.
De kit érdekel ez, amikor Orbán Viktor szerint Orbán Viktor ismét kibekkelte a ránk leselkedő legnagyobb veszélyt. Nem kell egyetlen menekültet sem befogadnunk. Mivel ez már eddig is így volt, a lényeg most teljesen máshol van: az európaiak megegyeztek a törökökkel Brüsszelben a menekültcseréről és bár számos kérdés tisztázatlan még, az biztos, hogy vasárnap éjféltől minden menekültet visszatoloncolnak Törökországba. Ha a megállapodás a gyakorlatban is működni fog, a Fidesz megélhetési migránsozásának nagyvonalakban harangoztak és attól tartok, még ennél is cudarabb világ jön.
Miután a Tv2 elkövette a valaha látott egyik leggyalázatosabb hírhamisítást Juhász Péter albérlete és jövedelme kapcsán, Vajna csatornája kikérte magának, hogy a munkáját végző riporternek alig nevezhető propagandamunkást a politikus megsértette. Van bőr az ábrázaton, nem mondom, egy rinocérosz is megirigyelhetné.
Egyébként meg, hogy valami jót is mondjak, apropó bóvli: az Eurostat legfrissebb adatai alapján az egy főre jutó GDP-t illetően négy magyarországi régió is az Európai Unió legelmaradottabbjai között van. Úgyhogy lassan itt már csak egyvalaki van, aki teljesen elszakadt mindenféle valóságtól: a magyar kormány.
Az a kormány, amely - mint írtuk ma - a megalázó arrogancia kimaxolásán kívül nem tud és nem is akar mit kezdeni a pedagógusok elégedetlenségével, ezért úgy tűnik: ez a béka a torkán ragadt. Egyik kedves olvasónkat megihlette ez a helyzetkép, ezért szemléltetésképpen küldött nekünk egy kockás inges kedves jószágot. Vele kívánunk jó éjszakát azzal a megjegyzéssel, hogy a tanárokat levarangyozó minisztériumi főtanácsadó elvtársat ma kirúgták az állásából. Legalább.
Holnap ugyanitt, veletek, velünk. Csókpuszi.


https://www.facebook.com/beszol/photos/a.424466584427373.1073741828.4199863782087 27/455657467974951/?type=3&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz nagyobb bajban van, mint gondolhatnánk
  2016-03-18 22:19:27, péntek
 
  A Fidesz nagyobb bajban van, mint gondolhatnánk

2016.már.18.


Első pillantásra jól mutat a Fidesz előnye a közvélemény-kutatásokban. De csak akkor, ha nagyon felületesek vagyunk.
graf.jpg

Minden negyedik választókorú Orbánra szavazna, a Jobbiknak és az MSZP-nek együtt van ennyi támogatója.
A biztos szavazók között még nagyobb a fölénye: 44 százalék az MSZP 18, a Jobbik 17 százalékával szemben.

A Fidesz-kampánystáb számára viszont az a probléma, hogy a biztos szavazók mérése a választás előtt több mint két évvel irreleváns: a kampány utolsó hetei döntően tudják befolyásolni a szavazók hajlandóságát. Emellett a Fidesz tendenciózusan felülreprezentált a kutatásokban legalább 2002 óta, ami leginkább azzal magyarázható, hogy támogatóinak egy része nem, vagy csak nehezen mozgósítható.

A Závecz-féle kutatás egy további figyelemre méltó dologra is rámutat. Miközben a népesség csaknem fele személyes életében pozitívan értékelte a 2015-ös évet, és optimistán tekint 2016-ra,
a kormánnyal rendkívül kritikusak.

Még az elkötelezett fideszesek is csak 3,7-re értékelik a kormányt egy ötfokú skálán, az ellenzéki szavazóknál pedig a bukáshoz áll közel. A szocialisták 1,8-as és a jobbikosok 2,2-es osztályzata nagyon közel áll egymáshoz (és messze a fideszesektől), ez magyarázza, hogy a választók az időközi választáson miért hajlandók átszavazni a másik oldali ellenzéki pártra is a a Fidesz ellen.

A törésvonalak nem bal-jobboldali skálán, hanem sokkal inkább a Fidesz és mindenki más (mínusz persze a KDNP) húzódnak. Orbánnak meg rossz hír, hogy az ellenzéki szavazók (Jobbik, MSZP + kispártok) együtt többen vannak, mint a kormánypártiak:
egy teljes összefogás le tudná váltani a kormányt.

Ez nagypolitikailag pillanatnyilag illuzórikusnak látszik, de azt jelzi, hogy a Jobbikot hiba volna a Fidesz szövetségesének tartani, vagy potenciális szövetségeseként kezelni.

Egyfelől, ha mindkét pártot a jobboldali mezőben helyezzük el, akkor egymás konkurenciái.
Másfelől Vona szavazói ugyanolyan kormánykritikusok, mint a baloldaliak, nem feltétlenül tolerálnák, ha együttműködne a Fidesszel.

A szavazók körében létrejött technikai koalíció a pártok között valószínűleg nem tud létrejönni: megakadályozza a véleményklíma. Bár a Fidesz és Orbán mára egyértelműen a szélsőjobbra pozicionálta magát, és így már jobbra áll a Jobbiktól, ezt egy pszichológiai jelenség, a megerősítési torzítás miatt a Jobbik tartósan szalonképtelen marad a baloldal felhőrégiói számára.

Nyilván ettől nem áll messze Orbán stratégiája sem, ezért lőnek a Jobbikra az amúgy persze magyarázhatatlan Farkasokkal, baloldalt meg Gyurcsánnyal igyekeznek majd hírbe hozni.

Ha formálisan nem is (szinte biztosan nem), informálisan leoszthatja a körzeteket egymás között a Jobbik és a baloldal, mert geográfiailag és demográfiailag is eltér egymástól a potenciális szavazóik köre: nem konkurenciái egymásnak.
A Fidesz kétmillió körüli támogatója pillanatnyilag a maximumot jelenti, innen nem tud hová növekedni.

Nincs mozgástere: a potenciális szavazók kétharmadának már van pártpreferenciája. Kb. két és félmillió magyar ugyan bizonytalan, de ők általában amúgy sem vesznek részt a demokrácia működtetésében, másrészt nem Orbán reménybeli szavazói, mivel ugyanolyan kritikusok a kormánnyal, mint az ellenzéki ártok mögé állt választók.

A Fidesz számára már az előrehozott választás sem jelentene megoldást erre a problémára: az időközi választások eredményei megmutatták, hogy a baloldal és a Jobbik szavazói együttműködnek, ha ugyanez a pártokról vagy a kampánystábjaikről nem is ismert.

Két lehetőségük van:

bevetnek egy csodafegyvert, mint a választási előregisztrációt felváltó rezsicsökkentést anno;
vagy megakadályozzák az ellenzéki együttműködést.

Ha ezek nem működnek, akkor marad a választás teljes elcsalása. A Kubatov-féle kopaszok akciója megmutatta, hogy a gondolat nem áll nagyon messze tőlük.



http://egyenlito.blog.hu/2016/03/18/a_fidesz_nagyobb_bajban_van_mint_gondolhatnan k?utm_medium=indapass&utm_campaign=inda_notification&utm_source=notilayer &utm_source=fejlec_index&utm_medium=noti-dropdown&utm_campaign=fejlec
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-03-18 22:14:35, péntek
 
  A Miniszterelnöki Hivatal kéri a pedagógustársadalmat, amennyiben azt szeretnék, hogy Orbán Viktor komolyan vegye a követelésüket, akkor azt ne egy Pukli nevű személy szájába adják. - közölte újságírók előtt a hivatal egyik munkatársa, Puporkányi Uzonka.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Falkában gyalázzák a tanárokat a Fidesz és médiahiénái - sz
  2016-03-18 22:09:54, péntek
 
  Falkában gyalázzák a tanárokat a Fidesz és médiahiénái - szavazzon a leggusztustalanabb beszólásról!

2016. március 17. 04:30 - Első Kézből

A bátor tanárok megszervezték az elmúlt negyedszázad legnagyobb oktatási tüntetését, ahol 12 konkrét követeléssel álltak elő, és országos sztrájkot helyeztek kilátásba.

A tüntetésen legalább 50 ezren vettek részt, és milliók követték tévén vagy interneten keresztül.

Ahogy várható volt, a fideszes politikusok és médiacsicskásaik falkában rontottak neki a pedagógusoknak. Pontosan érzik ők is, hogy a közvélemény az oktatás lerohasztása ellen tiltakozó tanárok mellé állt. És tudják azt is, hogy az elhúzódó tüntetések jelentősen amortizálhatják a kormányt, amelyik így nem tudja zavartalanul a saját hazug propagandájával tömni az emberek fejét.

A tanárok immár hivatalosan is a rezsim ellenségeinek számítanak, akiket mindenáron nevetségessé kell tenni, meg kell félemlíteni, be kell sározni. Ezt a küldetést végzik most a fideszes politikusok és "újságírók".

A tanárgyalázás várható volt, annak elképesztő színvonala azonban még minket is meglepett. Összegyűjtöttük a legalpáribb megszólalásokat és arra kérjük olvasóinkat, szavazzák meg a leggusztustalanabbat!

tanar-gyalazok.png

1. Németh Szilárd

A Fidesz "éles elméjű" verőembere kocsmai színvonalú bolsevikozásba, ügynöközésbe fogott a tanártüntetések kapcsán. "Nyílt politikai zsarolás, igazi bolsevik diktátum. Ennek hallatán még Szamuely is megnyalná mind a tíz ujját" - ezt bírta mondani a pedagógusok követeléseiről a 168 Órának.

"Sorolhatnánk a felbujtókat, akik nagyon is kötődnek a pártpolitikához" - tette hozzá. Szerinte a tüntetésen egymást taposva tolongtak az ellenzéki politikusok és a "Soros Györgyhöz köthető hálózati aktivisták".

Németh Szilárd szerint ,,Pukli úgy viselkedik, mint egy jól képzett ügynök". A lap kérdésére - szerinte kinek az ügynöke lenne? - visszakérdezett: ,,Ávós nagypapával vajon kié lenne? Most tényleg azt tetszik gondolni, hogy magától és szakmai meggyőződésből cselekszik ez a kalandos életű elvtárs?"



2. Stumpf András

A Mandiner nevű troll-etető "újságírója" Orbán ajnározásával indít (idézzük: "Orbán messzire lát. Stratégiája is van, nem csak taktikája"), majd rátér a pedagógusok gunyoros lesajnálására.

"Egyórás munkabeszüntetés? Tyűha! Ez ám a félelmetes fenyegetés Orbánra és rendszerére! Egy nagy, nemzeti ellenállási ebédszünet!"

Ezután a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját próbálja óvodás színvonalon nevetségessé tenni: "Ilyen, amikor a nyuszi kezébe kerül a vadászpuska. Látja a nyuszi, hogy két csöve van a fegyvernek, végre nála van, erdők jóságos istene, mennyit várt rá a nyuszi!"



3. Orbán Viktor

Szinte érezzük a miniszterelnök zakóján átütő izzadságszagot, miközben azt bírta mondani a Népszabadságnak a tanárok 50 ezres demonstrációjáról: ,,Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa".

,,Olyan viccesen hangzott az egész" - vetette oda a tanárok követeléséről. Arra, hogy de akkor sztrájk lesz, és az komoly dolog, Orbán mindössze annyit mondott, ,,én jövök dolgozni", azaz nem csatlakozik a sztrájkhoz.

Bagatellizálva lejáratni egy tisztességes megmozdulást - ehhez olyan mértékű aljasság és cinizmus kell, amire kevesen képesek.



4. Szikszai Péter

A HírTV volt vezérigazgatója most a csontfideszes Magyar Időkben osztja az észt. Ő a szellemeskedő iróniát választotta volna, de stílustalan köpködésre futotta csak a képességeiből.

"Ezt a pedagógustüntetést annyira, de annyira odatették, hogy még nem tértem teljesen magamhoz. A tablettás borba töltött festéklemosó nem üt ennyire, mint amikor Sándor Mária, a fekete ruhás nővér vetkőzni kezd a színpadon."

"A tüntetés már az elején saját maga mémjévé vált. A végére Pukli Istvánból bújt elő az ifjú szoci bestia és úgy kiabált, mint amikor a 10.b a székébe ülteti a szertári csontvázat. Persze a Fidesz volt a hülye, hogy iskolaigazgatót csinált belőle a Telekiben."



5. Deutsch Tamás

A Fidesz lángeszű, nem drogozó, példás életű családapája nagyon rápörgött Pukli Istvánra, hiszen már a sokadik posztját írja róla.

Nemrég ezt posztolta, szó szerinti idézet jön: "az is kiderült, Pukli nagyapja megdöbbentő őszinteséggel mocskos ávós volt. (...) A Pukli testvére meg nettó "köztörvényes" (mi a fasz lehetne más, államellenes???) bűnöző, börtönben csücsül a nulladik órától a nulladik óráig. A Pukli a Mozgalomban szimbóólikus Vezető."

A tüntetés után Deutsch beszállt a sztrájk bagatellizálásába: "Pukli igazgató irgum burgum nemzeti lyukasórát hirdetett. (Most aztán nem szeretnék a kormány helyében lenni...) Ennyi".

A Népszabadságnak pedig így gyalázkodott: "Pukli igazgató a Fidesztől jobbra és balra lévő ellenzék nettó töketlenségét szimbolizálja. Állandóan ilyen szuboptimális vezéralakokat találnak.(...) sima köpönyegforgató"

A fideszesek és talpnyalóik tehát szemmel láthatóan egyre idegesebbek, ahogy látják, hogyan terebélyesedik a tanárok ellenállása, hogyan adódik össze a megalázott társadalmi csoportok dühe a tolvajkormány ellen.

Minden eszközzel igyekeznek lejáratni a bátor és tisztességes pedagógusokat, de innen üzenjük: nem fog menni. Valami itt elkezdődött és ezt a szellemet már nem fogják tudni visszagyömöszölni. A társadalom lassan öntudatra ébred.


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/03/17/falkaban_gyalazzak_a_tanarokat_a_fidesz_es_ mediahienai_szavazzon_a_leggusztustalanabb_beszolasrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
81-97 milliárd forint ömölhetett a Habony–Rogán érdekk
  2016-03-18 21:56:00, péntek
 
  Ezt is csak velünk, birka magyarokkal lehet megcsinálni...... .....Kínában már kivégezték volna a tettestársakat...... .....
A fidesz-kdnp Maffia Zrt szerint Magyarország jól teljesit. Csak elfelejtik hozzátenni, hogy ők Magyarországon csak az ilyen rogán, habony, vajna féle szarházi trógereket értik.

**************************

81-97 milliárd forint ömölhetett a Habony-Rogán érdekkörhöz a letelepedési kötvényekből


hírgyáros. 2016. 03. 18. 07:27



A Heti Válasz oknyomozó cikke alapján számoltunk be róla, hogyan bukkan fel a miniszterelnöki főtanácsadó a leginkább prosperáló letelepedési kötvények kiadásával megbízott cégek mögött. A lap derítette ki azt is, hogy a kötvényprogram tervezetét benyújtó Rogán Antal is ott van az érdekkörben, sőt, az orosz, illetve exszovjet országokból kötvénnyel nálunk letelepedni kívánó személyek ügyeit intéző VolDan környékén ismert hölgyek neve is felbukkant.

A VolDan Investments egy liechtensteini strómannal, Josef Hermannal takartatja el, kikhez is kerül a busás nyereség. Őt Shabtai Michaeli és a Princess pékségláncról ismert Michael Gagel használhatja fedőemberként. A hetilap tudta meg, hogy Michaeli és Gagel legközvetlenebb családtagjai kapcsolatban állnak Rogán Cecíliával, Vajna Tímeával, Kökény-Szalay Viviennel, a TV2 új hírigazgatójával, az Orbán Viktor internetes megjelenéseit koordináló Kaminsky Fannyval (aki Habony Árpád volt felesége), illetve Nagy Boglárka festőművésszel, Habony Árpád jelenlegi barátnőjével.

A Magyar Nemzet pénteki számában arról ír, hogy idén februárig 3538 kötvény kelt el, számításaik szerint 81-97 milliárd forintot kerestek a közvetítőcégek az ügyleteken.


http://24.hu/kozelet/2016/03/18/81-97-milliard-forint-omolhetett-a-habony-rogan-e rdekkorhoz-a-letelepedesi-kotvenyekbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország a Krím visszatérésének évfordulóját ünnepli
  2016-03-18 21:39:40, péntek
 
 
Oroszország a Krím visszatérésének évfordulóját ünnepli
2016/03/18 - 16:31

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kercsi-szorosban szemléli meg az orosz szárazföldet és a Krímet összekötő híd építését, és beszédet mond Szevasztopolban. Moszkvában és több orosz városban szabadtéri koncertekkel emlékeznek a félsziget Ukrajnától való elcsatolásának - a hivatalos szóhasználat szerint a ,,visszatérésének" - második évfordulójára.

A ,,krími tavasz" miatt érzett eufória Oroszországban tovább él: a VCIOM állami közvélemény-kutató intézet szerint az ország lakosságának kilencvenöt százaléka pozitívan értékeli a Nyikita Hruscsov által 1954-ben Ukrajnának ,,ajándékozott" és ott autonómiát kapott Krím, valamint a különleges státuszú Szevasztopol város ,,visszatérését". Az oroszok négyötöde szerint a krímieknek javukra válik új hovatartozásuk, és csaknem háromnegyedük újraválasztaná Putyint.

A Krímben sem tér el jelentősen a hangulat az anyaországétól a The Moscow Times című, független hangvételű hetilap szerint. A félsziget mintegy kétmilliós lakossága a víz- és áramszolgáltatásban mutatkozó fennakadások és az ellátási nehézségek ellenére sem fordult a Kreml ellen, ezekért az ukrán állami bürokráciát hibáztatja.

A Krím lakossága, orosz fegyverek árnyékában ugyan, de kilencvenhét százalékos arányban szavazott az Oroszországhoz való csatlakozás mellett a 2014-es népszavazáson. Moszkvában és a félszigeten azt állítják, hogy

a döntés legitim volt, mert ha százszor is megismételnék a referendumot, mindannyiszor ugyanaz lenne az eredmény.

A Krím státusával kapcsolatban az ENSZ-tagállamok túlnyomó többsége továbbra is az állami szuverenitás és a területi sérthetetlenség elvének primátusát hirdeti, Oroszország pedig az önrendelkezés jogáét. Ebben - a Fekete-tengerbe benyúló félsziget ügyében - csak Fehéroroszország, Afganisztán, Kuba, Észak-Korea, Nicaragua, Szíria és Venezuela ért vele egyet.

MTI nyomán


http://karpathir.com/2016/03/18/oroszorszag-a-krim-visszateresenek-evfordulojat-u nnepli/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.