Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Török Gábor: Ha fideszes tanácsadó lennék, jobban aggódnék 2
  2016-03-20 19:45:02, vasárnap
 
  "Kinek ártott inkább a szakítás?".... Orbánnak nem ártott,legalábbis úgy látszik! Simicskától meg remélek! Hogy mit? Azt ,hogy az aduját a választások előtt úgy időzíti,hogy abba a kormány beleremeg,sőt, a választást az dönti el, hogy a szavazásra jogosultaknak az a 60 %-a, aki az előző szavazásokon nem tette, 2018-ban rászán-e 15 percet az életéből, hogy elmenjen bárkire szavazniönként lemond!

***********

Török Gábor: Ha fideszes tanácsadó lennék, jobban aggódnék 2018-ért, mint ők

plankog
POLITIKA
ma 12:38


Nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek az egyrésztmásrésztológia vezető hazai alakja, Török Gábor. A Veszprém megyei otthonában, idilli családi körülmények között zajlott beszélgetésen lényegesen határozottabb arcát mutatta, mint a Facebookon szokta.

Török leszámol például azzal az időről időre felröppenő népszerű mémmel, hogy a Fideszben egyszercsak eljön majd a “normális fordulat", Orbán Viktor észhez tér, és Varga Mihályok meg Pokorni Zoltánok söprik el a Gucci-táskák és földpályázatok mögé elbarikádozott újfideszes elitet.

"- Nem látja esélyét, hogy a Fideszen belül érdemi változás történjen?
- Nem. A Fidesz vagy így lesz sikeres évekig, vagy így megy neki a falnak."

Török szerint elképzelhető, hogy lesznek, akik dezertálnak, de "Orbán Viktor a semmiből olyan centrális erőteret hozott létre, amilyenre demokratikus keretek között nincs példa", és "nincs az a Lázár János vagy Rogán Antal, aki ennek keresztbe tudna feküdni". És ez a rendszer most már így is marad, még akkor is, ha Török szerint "káros lehet számukra, hogy teljesen lecserélődött a társadalomban a Fideszről alkotott kép." Mert míg az első Orbán-kormány alatt

Szájer József,
Kövér László,
Áder János

jelentette a Fideszt a nyilvánosság előtt Orbánon kívül, addig most már

Habony Árpád,
Németh Szilárd,
Andy Vajna
és Rogán Cecília (Török őket hozza fel példának.)

Fontos, és a kormányzati kommunikációval alapvetően szembemenő állítása a politológusnak az is, hogy

"nekünk nem feltétlenül stabil kormányzásra van szükségünk, hanem jóra."

A kormánypropganadában ez a két jelző általában szinonimaként szerepel, és az emberek nagy részre hajlamos is egyetérteni ezzel. Pedig Török szerint:

“A jó kormányzásnak hosszú távon feltétele, hogy legyenek politikai ellenakaratok.( ...) Én ennyi év stabil kormányzás után jobban örülnék, ha ezeknek a bizonyos politikai ellenakaratoknak nagyobb súlyuk lenne."

Az újfideszesekről azt mondja, “ameddig Orbán megnyeri a választásokat, és el tudja osztani a zsákmányt, addig mögötte lesznek", akkor viszont gond lesz, ha a rendszer meginog. Ezért is jelentette be Orbán már jó korán, hogy 2018-ban is ő indul a miniszterelnökségért.

A fideszes másodvonal ügyében a politolólogus azt is elmondja, a Fidesz úgy működik,

mint a bolsevik párt.

"A Fideszben nincsenek trónörökösök, csak trónörökösjelöltek. Ezt láttuk a Lázár-Navracsics-, majd a Lázár-Rogán-versenyeztetésben. Hasonlóan ment ez más pártoknál, például a bolsevikoknál is. Úgy tudnak igazán párthűvé tenni valakit, ha olyan területekre vezénylik, amelyek a legkellemetlenebbek számára. Ha ott is helytállnak, akkor bizonyított elvtárs lesz belőlük."

Török szerint a 2018-as választások egyáltalán nem lefutottak.

"Nézzük csak meg az időközi választások eredményeit. Ma már ott tartunk, hogy a nem fideszes választótábor nagyobb lett, mint a fideszes. Ha fideszes tanácsadó lennék, jobban aggódnék 2018-ért, mint ők. Ugye nehezen tudjuk elképzelni a mondjuk 98 mandátumot szerző, vagyis a választást megnyerő, de többséget nem szerző Fidesz élén álló Orbán Viktorról, hogy a Jobbikkal vagy az MSZP-vel egyezkedik?"

A legfőbb politikai eszköz pedig a végveszéllyel való fenyegetés, "amit Orbán Viktor elmondott március 15-én, az már háborús helyzetet idézett, ami után az ember nehezen megy ki a házából". Török az orbáni fenyegetést "zombiapokalipszissel" való fenyegetésnek írja le, ez a szófordulat, a migránsok zombiként emlegetése később többször is újra előkerül az interjúban.

"Végveszélyben valóban nem foglalkozunk mondjuk az oktatás helyzetével, mert amikor menekülni kell a zombik elől, letapossuk a paradicsomot. De ha nincsenek zombik, akkor kimegyünk megnézni, hogy áll a vetemény."

Ami egyébként nem túl szerencsés. A szövegből persze érthető, hogy Török azért beszél így a migránsválságról, hogy a kormány kommunikációját érzékeltesse (erre utalt azóta a Facebookon is) - csak éppen a magyar társadalom elég jelentős része az ironikus értelmiségi csavar nélkül, mindenféle túlzás nélkül úgy gondol ezekre az emberekre, mintha zombik lennének. És nem kell ahhoz safespace-hívőnek lenni, hogy tudjuk, ez a fajta dehumanizálás nagyon veszélyes - éppen erről, Orbán Viktor parazitázásáról írt Magyari Péter.

A legérdekesebb felvetés pedig csak egy mondatban szerepel.

“A háborús retorika azonban annyira szembe fog menni a valósággal, hogy a racionalitás látszata már nem lesz fenntartható. Kivéve persze, ha Orbán Viktor tud valamit a migrációs válság folytatásáról, amit mi nem."

Ez utóbbi nagyon fontos. Török ezt nem fejti ki, vagyis a továbbgondolást már csak mi tesszük hozzá, de

honnan tudhatna valamit Orbán a folytatásról, amit mi nem?

Csak felvetés szintjén: a menekülthullám növeléséért Ororszország is jelentős mértékben felelős. Erről beszélt Donald Tusk is, a NATO-erők európai főparancsnoka szerint pedig Oroszország a menekülteket fegyverként veti be Európa destabilizálására. Akik most ugyan kivonultak Szíriából, de továbbra is meghatározó szereplők ott. Orbán pedig közeli kapcsolatban van Vlagyimir Putyinnal, aki tavaly Budapesten járt, idén pedig Orbán épp egy fontos migráció-témájú brüsszeli csúcs előtt utazott Moszkvába. Biztosan persze nem tudhatjuk, de mindezek alapján egy felvetést bőven megér, hogy Orbán tudhat olyasmikről, amikről a szélesebb nyilvánosság nem.

Még egy idézet a végére:

"- Mi lehet akkor az Orbán-rendszer kifutása?
- Nem lehet más a vége, mint a bukás."

A teljes interjút, amiből kiderül az is, mit változtatna meg Török a modern magyar történelemben, itt lehet elolvasni. Ja, és szerepel benne egy finomság is, amikor a megtépázott Simicska-médiabirodalom ékköve kérdez arról, hogy "Kinek ártott inkább a szakítás? Mennyire gyengült meg ettől valójában Orbán Viktor?" Bónusz érdekesség: bár Törököt rendszeresen meg szokták találni azzal, hogy a Jobbikkal haverkodik, illetve Simicska Lajos maga is a Jobbikkal haverkodik az utóbbi időben, a párt gyakorlatilag egyáltalán nem kerül szóba az interjúban.


http://444.hu/2016/03/20/torok-gabor-ha-fideszes-tanacsado-lennek-jobban-aggodnek -2018-ert-mint-ok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajnalodik, de mire?
  2016-03-20 18:02:23, vasárnap
 
  Hajnalodik, de mire?

Széky János | 2016. március 19. - 11:55

Láttuk, mi történt 2016. március 15-én délelőtt. Március 15-én délután hat óra felé pedig az történt, hogy Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a Tanítanék mozgalom vezető személyisége bejelentette:

Ha Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök március 23-ig nem kér bocsánatot ,,az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől", akkor a tüntetés szervezői március 30-ára egyórás országos sztrájkra szólítják fel a támogatókat, ,,sőt, mindenkit, akit érdekel gyermekeink jövője". Pukli később utalt rá, hogy a sztrájkmozgalom kiszélesedhet (egészségügyi, közlekedési dolgozókkal, ,,megáll az ország"), az egy órából lehet két, három vagy meg több.

Kétféle jellegzetes ellenzéki reakció volt. Az egyiket sok kiváló és nagyon okos barátom, ismerősöm osztotta. Eszerint valami egészen új dolog történt, végre valami elkezdődött, ,,a hólabdából lavina lesz," tiszta és tehetséges politikus lépett a színre, a ,,hatalom" most először lépéshátrányba került, ,,most először mi diktálunk", dereng már a hajnal, és aki nem így gondolja, az destruktív fanyalgó, rosszabb esetben Fidesz-bérenc kerékkötő, ellenséges malomra vizet hajtó.

A másik szerint - ezt meg én osztom, pontosabban: nekem is ez jutott rögtön eszembe - némely szakmák rövid időtartamú országos sztrájkjai, nagyon udvariasan fogalmazva, nem járnak politikai következménnyel, a rendszer ennyit bőven kibír, a kormány még inkább.

Ezenkívül feltűnt két kontraszt. az egyik, hogy ami engem a csekély súlyával lepett meg, azt mekkora - most nem leszek udvarias - hájppal hirdették meg a szervezők és a fő szónok (,,történelmi" bejelentés, ,,sok ember életét változtatja majd meg", ,,merünk mi is nagyot álmodni" stb.). A másik, hogy olyan barátaim, akiket eddig nem ismertem naivnak, mennyire fenntartások nélkül hittek abban, hogy a következmények valóban történelmiek lesznek.

Persze fönntartom a lehetőségét, hogy tévedek. Volt már ilyen típusú, durva tévedésem, csak fordított előjellel. Forrongó, zavargásokkal teli öt hét után, 2006. október 23-án Orbán Viktor azzal fejezte be ,,ünnepi" beszédét, hogy népszavazást hirdetett majdnem kivétel nélkül pitiáner témákban, a vizitdíjtól a gyógyszertárakon kívül gyógyszerárusítás tilalmáig. Akkor az volt az első reflexem, hogy ez marék üveggyöngy a dühös tömegnek, a tényleges politikai áttörésre való képtelenség beismerése. Aztán kiderült, hogy tévedtem, a pitiáner népszavazás, ahogy mondani szokták, ,,túlmutatott önmagán", a Fidesz ezzel az eszközzel, alkotmánybírósági segédlettel kivégezte a harmadik köztársaságot, a magyar képviseleti demokráciát úgy, hogy azt a kormányon lévők és híveik észre sem vették.

Most azonban örülnék, ha tévednék, és Pukli sztrájkbejelentése ,,túlmutatna önmagán", elvezetne valamilyen demokratikus fordulathoz. Ezért megpróbálom az első reflexen túl fölmérni, hogy mi történt, mi történhet, mik az esélyek.

*

Tény, hogy rövid országos sztrájknak is lehet politikai kihatása. A cseh és szlovák bársonyos forradalomnak például az 1989. november 27-i általános kétórás általános sztrájk adott egy utolsó lendületet. Két nappal később törölték az alkotmányból a kommunista párt vezető szerepéről szóló passzust, hivatalosan is megszűnt a kommunista diktatúra.

Van azonban néhány nagyon fontos különbség a mostani magyar és az akkori csehszlovák helyzet között. Csak a három legfontosabb: 1. Csehszlovákiában akkor egyöntetű államszocializmus volt. 2. A diktatúra megdöntését tűzték ki célnak. 3. Volt egy Havel.

Sorra véve: A sztrájk (munkabeszüntetés) önmagában nem politikai eszköz, hanem a dolgozók (alkalmazottak) munkáltatók elleni, gazdasági harcának eszköze. Tisztán politikai - béremelésen és a munkakörülmények javításán kívüli - célja akkor lehet, ha a munkáltató egyszersmind politikai ellenféle: a diktatórikus állam, mint 1956-ban Magyarországon, vagy 1989-ben Csehszlovákiában.

A szombati tüntetés szervezőinek, szónokainak politikai képzeletét behatárolja, hogy közalkalmazottak, azaz állami alkalmazottak. Csakhogy a versenyszférában még ma is több, mint kétszer annyi az alkalmazott, mint a költségvetési szférában, bár a kormány az utóbbi időben mindent megtett, hogy az előbbit apassza, az utóbbit duzzassza (és ebbe a többségbe még nem is számít bele az a milliónyi ember, aki öt főnél kevesebbet foglalkoztató mikrovállalkozásokban dolgozik.

A sztrájk tehát sohasem lesz általános, a kormány oktatáspolitikai gyakorlatával egyet nem értőknek (a népesség 75%-ának) csak a töredéke fog részt venni benne, az óriási többség - akármi a véleménye a korményról - a munkahelyén nem fogja kikapcsolni egy. két, három órára a vékonyklienst vagy a betonkeverőt, nem hagyja abba az marketing-tanácsadást vagy a bútorcipelést, egész egyszerűen azért, mert a másik oldalon számára nem az állam van. Nincs olyan érdeke (illetve az oktatásügy nem olyan érdek), amiért a saját munkáltatója ellen tudna vagy akarna sztrájkolni.

Itt jön a második nagy különbség. Ahhoz, hogy a politikai közösség kellően nagy része föllázadjon és rendkívüli eszközöket alkalmazzon az állam (a kormányzat ellen), átélhető és nagyon erős szenvedélyeket ébresztő célok kellenek. 1956-ban Magyarországon és 1989-ben Csehszlovákiában a totalitárius diktatúra, az idegen katonai megszállás és elnyomás ellen lázadt a nép. Az oktatásügy semmilyen szakmai kérdése nem fog ilyen heves szenvedélyeket kelteni, de még az egészségügy állapota sem, a közlekedési dolgozók bérkövetelései meg végképp nem.

A tanárok nagyon vigyáznak rá, hogy a tiltakozás szakmai keretek között maradjon, de így ott is fog maradni. Az egészségügyiek, a közlekedési dolgozók, az egyes értelmiségi szakmák, civil jog- és érdekvédők, az összes kisebbség tiltakozásai szintúgy. 2010 óta él az a meggyőződés a kormánnyal szemben állókban, hogy a rész-sérelmek miatti tiltakozás egyszer majd kormánybuktatássá fog összeállni. Vagy pedig az így hatalomra jutó kormány jobb lesz annál, amely 2007-10-ben a részsérelmek leggátlástananabb kihasználásával jutpott el a teljhatalomig. Hat év kudarcai nem voltak elengedőek, hogy az illúziót cáfolják. Le kellene szokni róla.

Pukli és mások is megemlítették, igen helyesen, hogy itt nem pusztán szakmai kérdésekről, hanem ,,gyermekeink jövőjéről van szó", de ez már politikai kérdés lenne, és semmi sem indokolja, hogy a nagy többség egy politikai ügy győzelemre vitelét egy mégoly rokonszenves szakmai kisebbségre bízza a politikus kormánnyal szemben.

A ,,gyermekeink jövője" nagyon elmosódó fogalom egy politikai cél helyett. Rendben, elhiszem, sőt tudom, hogy az oktatás az egész közösségre tartozik. De akkor a pedagógusok miért gondolják úgy, hogy mindezt szakmai fórumokon kell megvitatni? Miért nem hallottam olyan érvelést a tüntetéseken (ha csak elkerülte a figyelmemet, bocsánat), hogy az alsó-, közép-, szak- és felsőoktatás módszeres kiéheztetése, lebutítása és állami egyneműsítése hosszú távon szégyenre és szegénységre ítéli az országot, milliókat pedig közönséges nyomorra.

Tehát nem a tanároknak árt, nem a diákoknak, nem a szülőknek, hanem az országnak, fellengzősebb szóval a nemzetnek, és mint ilyen, stratégiai hazaárulás? Ennélfogva igenis a politikusok dolga volna, hogy cselekedjenek. De őszintén szólva ezt az érvelést politikustól se nagyon hallottam, frakcióval bíró parlamenti párttól főleg nem.

És itt érünk a harmadik nagy különbséghez. Olyasmi ez, amit egyetlen külföldi megfigyelő sem képes ésszel fölérni. Ha olyan rossz, önkényeskedő a kormány, mint amilyennek ugyanezek a megfigyelők látják (szerintem rosszabb), akkor miért nincs Magyarországon bitang erős ellenzék, amelyik hangot ad a nép heves elégedetlenségének? Miért nincs az ellenzéknek elismert vezéregyénisége, akár több is, miért nincsenek olyan ellenzéki köz- és szakpolitikusai, akikből bármikor összeállhatna egy ennél jobb és demokratikusabb kormány, amelyik csak a megfelelő pillanatot várja, hogy a nép szolgálatába lépjen?

*

Azért nem értik, mert Magyarország egyedi, tehát máshol szocializálódott politikai megfigyelő nem érheti föl ésszel. Következésképpen nagy eséllyel az se, aki itthon szocializálódott, mert ezt tartja normálisnak, és nem érti, hogy mi a baj vele - hogy mi az, amit nem ért. A többségnek esze ágában sincs gyökeresen megváltoztatni a politikai és gazdasági rendszert. Jó az úgy, ahogy van, ,,csak a hibákat kell még kijavítani, elvtársak".

Ami a civil, valamint a hivatásos ellenzéket illeti, az sem gondolkozik más rendszerben, teljesen rendjén valónak tartja az anomáliát. A dolog egyik fele: nincs még egy ország a világon, ahol a kormány ellenfelei komolyan hinnék, hogy politikusok nélkül lehetséges politikai változást elérni. Ahol ilyen erős volna a ,,romlatlan civil" kultusza, az iszony a pártok, egyáltalán, a hivatásos politikusok jelenlététől, a pártzászlók elcsomagoltatása.

A dolog másik fele, hogy nincs még egy demokrácia - aki szerint ez most nincs Magyarországon, annak: többpártrendszer - a világon, ahol a politikai elit ennyire kasztszerűen működne. Ennyire meg volna győződve, hogy misztikus adottságok és csak kiváltságosoknak járó, bizalmas információk birtokában csak ő ért a közügyekhez, mindenki más vagy dilettáns, vagy őrült, vagy valamelyik másik politikusnak a bérence. S így amellett, hogy a magyar politikusok összességükben példátlanul felfuvalkodottak, a politikai kaszt - megint csak összességében - szellemileg példátlan mértékben leépült, hiszen nincs tükre saját magán kívül.

A két oldal kölcsönhatásban van: az elégedetlen civilek (választópolgárok) elhiszik, hogy a politikusok ,,nem olyan emberek, mint mi", hogy ,,oda születni kell", nem is vágynak közéjük, viszont tudomásul veszik ostobaságukat és impotenciájukat (megint csak összességről beszélek), vagyis azt, hogy úgyse várható tőlük semmi.

Így áll elő az a helyzet, hogy miközben a kormánypárt szinte minden időközi választást elveszít - ami azt jelzi, hogy a politikailag aktív emberek többsége kormányt váltana - a kormányváltás a Holdban van, mert a bejutásra esélyes pártok alkalmatlanok rá, és sem ők nem hiányolják a kormányváltást, vagy a választópolgárok nem hiányolják, hogy ezek a pártok váltsanak kormányt.

Hiába politikustehetség tehát Pukli István, mégiscsak ebben a félkegyelmű világban politikustehetség, ahol nincs olyan párt, amelyik oktatási miniszternek jelölhetné. Ezért kap furcsa hangsúlyt az az eleve teljesíthetetlennek szánt feltétel, hogy a kormány és egyáltalán, az állam kérjen bocsánatot a hat év alatt (2010 óta) ,,megfélemlített, megalázott emberektől". Az országos választások tanúsága szerint ugyanis a megfélemlített, megalázott emberek e hat év során többnyire szerény kisebbségben voltak. Nem alázták és nem félemlítették meg Pukli Istvánt sem, ellenkezőleg, kinevezték iskolaigazgatónak, és sokáig ő sem élhetett át ilyesmit, hiszen 2014-ben, jóval az iskolanyomorító KLIK létrehozása után is a Fideszre szavazott.

Úgy látszik, a közhangulat előbb 2015 elején, majd a ,,migráns"-közjáték után ősztől ismét Fidesz-ellenes irányba tolódott, csakhogy ezt nem kísérte a pártszerkezet és a politikai mezőny átalakulása: új nagy párt nincs, a régiek kicsit erősödtek, de az erőviszonyok alig változtak, legalábbis a közvélemény-kutatások szerint. Egyéni választókerületekben az emberek - persze helyi különbségekkel, más-más ízléssel - bárkit megválasztanak, akinek esélye van a fideszes jelölttel szemben, de a mai választási rendszerben országos szinten ebből csak akkor lenne kormányváltás, ha a Jobbik és a baloldali pártok választási koalícióra lépnének, amiből a Fideszhez hasonló, csak annál is amatőrebb szörnyűség sülne ki.

Ebben a példátlan politikai-szellemi lepusztultságban próbál valamit cselekedni Pukli István és néhány civil szövetségese - édeskeveset tudnak tenni a kormány idegesítésén kívül. Változás csak akkor lesz, ha a hivatásos politika szférája változik meg. Arra pedig egy brutális felforduláson kívül nincs sok esély. És - bármennyire fáj nyugatos, liberális, modernizáló kedvű barátaimnak - sohasem lesz változás olyan emberek tömege nélkül, akik 2014-ben a Fideszre vagy a Jobbikra szavaztak. Ezt sikerült összehozni, ,,ez van, nincs más", ahogy a kórus mondta Ács János Munkásoperettjében, s szövegkönyv szerint 1968. augusztus 21-én, hajnalban.



A szerző az Élet és Irodalom (Budapest) rovatvezetője.

http://parameter.sk/hajnalodik-de-mire
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbuktathatják-e a tanárok az Orbán-kormányt?
  2016-03-20 17:49:38, vasárnap
 
 

Megbuktathatják-e a tanárok az Orbán-kormányt?


2016.03.20. 11:50



Nem.

*****************

P.S És akkor mi van? Csak és kizárólag az Orbán-kormány megbuktatása lehet az egyetlen méltányolható törekvés? Személy szerint biztos vagyok benne, hogy nem tudom megbuktatni az Orbán-kormányt, tehát nem is reggelizhetek? A tanárok azt szeretnék, ha Magyarországon végre komolyabban vennék az oktatás ügyét, ez is elég reménytelen cél, de legalább valamivel beláthatóbb cél, mint az Orbán-kormány megbuktatása.

Gyengébb idegzetűek most hagyják abba az olvasást. Kimondva-kimondatlanul, de a baloldali és/vagy liberális értelmiség mégis csak azt próbálja kommunikálni, hogy egy liberális Magyarországra van szükség, és amíg nincs liberális Magyarország, amíg nem hívják az országot újra Magyar Köztársaságnak, amíg vissza nem vonják az Alaptörvényt és helyre nem állítják az Alkotmányt, addig nem szabad olyan apróságokkal foglalkozni, mint a tanárok tiltakozása, ami csak egy részletkérdés és elvonja a figyelmet az Orbán-kormány megbuktatásáról.

Aránylag liberális ember vagyok, sokkal de sokkal liberálisabb, mint az átlagos magyar polgár. Nincs is túl jó véleményem az átlagos magyar polgárról. Mindazonáltal azt gondolom, hogy a véleményem pontosan annyira számít, mint az átlagos magyar polgáré. Azt nem gondolom, hogy pontosan ugyanannyit ér, de azt igen, hogy ugyanannyira számít. Magyarország akkor legyen liberális, ha ezt a polgárai igénylik, akkor legyen újra Magyar Köztársaság és akkor töröljék el az Alaptörvényt, ha erre kétharmados felhatalmazást adnak a választópolgárok.

El tudom képzelni azt, hogy az Orbán-kormány egyszer valami miatt tényleg megbukik, és nem egészen úgy bukik meg, ahogy európai kormányok szoktak, de ha ez esetleg (nem nagyon hiszem persze) bekövetkezne, az Orbán-kormány utódjáról szabad és demokratikus választáson kell majd dönteni, és ugyanaz a nép fog szabad és demokratikus választáson dönteni az Orbán-kormány utódjáról, mely nép kétszer is kétharmados többséghez segítette Orbán Viktort. Ennek az országnak olyan kormányzat kell, amilyet a magyar választók többsége akar. És az szinte biztosan nem olyan lesz, mint amilyet én akarok.

Ennek az országnak csak olyan oktatási rendszere lehet, amelyet a többség el tud viselni. Egyáltalán nem biztos az, hogy a magyar nép egy olyan oktatási rendszert tud elviselni, amelyet én kifejezetten szimpatikusnak tartok. Én azt gondolom, a realitásokat tekintve, hogy egy kissé fafejű, jellegzetesen kelet-európai, de alapjában véve tisztességes keresztény-konzervatív kormányzat a legjobb, amire számíthatok. Nem szimpatizálnék különösebben egy ilyen kormányzattal, de nehézségek nélkül el tudnám fogadni a létét. Az a kormányzat egy olyan oktatási rendszert menedzselne, amellyel szintén nem szimpatizálnék különösebben, de el tudnám fogadni a létét.

Engem tehát egyáltalán nem zavar az, ha valaki olyasmit követel, ami nekem nem feltétlenül tetszik, feltéve, ha úgy látom, hogy ezeket a követeléseket elég sok tisztességes ember képes támogatni. Nem érdekel az, hogy miket mondanak a tüntetéseken, hogyan mondják, pontosan mondják-e, megfelelő jelzőket használják-e, nem érdekel, hogy van-e kiérlelt stratégiájuk, ha el tudom fogadni, legalább fenntartásokkal, az nekem bőven elég.

Ennek az országnak sokkal jobb és sokkal tisztességesebb kormányzatra van szüksége. Ezen belül sokkal jobb és sokkal tisztességesebb oktatáspolitikára. Az, hogy az a bizonyos sokkal jobb és sokkal tisztességesebb kormányzás, oktatáspolitika, magyar jövő konkrétan milyen, már nem olyan lényeges. Vannak kérdések, amelyekről elég határozott véleményem van (aránylag kevés kérdésről van szó), de még ezekben az esetekben sem várom el, hogy a többség az én álláspontom fogadja e (ezt gyakorlatilag lehetetlennek tartom). Abban reménykedem, hogy esetleg képes lennék elfogadni a többség álláspontját. Nekem könnyű persze, mert engem közvetlenül egy sokkal kellemesebb többség álláspontja érint, mint azokat, akik otthon élnek.

Azt gondolom, hogy a jelenleginél sokkal nagyobb kompromisszumkészségre és empátiára van szükség ahhoz, hogy az Orbán-kormány helyett valamilyen jobb és tisztességesebb (de közel sem biztos, hogy baloldali vagy liberális) kormányzata legyen az országnak. Ezeket a tömegmozgalmakat a kompromisszumkészség és az empátia gyakorlati terepeként képzelem el és akként tekintek rájuk.

Nem hiszem, hogy a tanárok, vagy bárki más a közeljövőben megbuktathatja az Orbán-kormányt. Azt gondolom, hogy Orbán és kiszolgálói aljas módon viselkednek, és nagyon helyes, ha a tudomásukra hozzuk, hogy mi ezt nem fogadjuk el, nem lesz könnyű dolguk, ha uralkodni próbálnak felettünk, és mindenkinek, aki törvénysértést követ el a kormány utasítására, számítania kell arra, hogy egy nap elszámoltatják. A hétköznapi kicsiny lázadások politikája, a konfrontáció vállalása, az, hogy leordítjuk a rezsimszolgák fejét, számomra bőven megfelel. Természetesen örülnék neki, ha megbukna ez a kormány, de nem várom el senkitől, hogy mindent erre tegyen fel. Tegyen fel annyit, amennyi belátható, arra, ami belátható.

http://orulunkvincent.blog.hu/2016/03/20/megbuktathatjak-e_a_tanarok_az_orban-kor manyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU-török alku első jele: hódítók ezreit szállítják a szig
  2016-03-20 17:36:44, vasárnap
 
  Itt a nagy lehetőség: 1 atomfizikusért most 2 agysebész vagy 3 munkamorál mérnök! Tessék, tessék és vigye!
Önök a menekültválság megoldásának a paródiáját látják!!!
Jó szórakozást kíván törökország, és angela merkel vezetésével az eus vízfej!

*****

2016. március 20. 13:11


Az EU-török alku első jele: hódítók ezreit szállítják a szigetekről a görög szárazföldre - hisz Ankara úgyis lezárja a határt


Több száz kontinensfoglalót szállítottak vasárnapra virradó éjszaka a görögországi Pireusz kikötőjébe Leszbosz (Lészvosz) és Híosz szigetekről - derül ki a görög közszolgálati rádió jelentéséből. A beszámoló szerint 640 menedékkérő érkezett szombaton késő este az Athén melletti kikötővárosba. További mintegy kétezret vasárnap szállítanak a görög szárazföldre. Szombat éjfél óta van érvényben az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezmény. Ettől azt várják, hogy Ankara lezárja a Görögországba vezető tengeri utat, amelyen tavaly egymillióan érkeztek. Mindazokat, akik vasárnaptól illegálisan érkeznek Törökország felől a görög szigetekre, vissza fogják küldeni Törökországba. Elegendő személyzet hiányában a megállapodás átültetése a gyakorlatba csak a következő napokban indulhat meg. A menedékkérők ügyét továbbra is minden esetben egyénileg bírálják el. Mindazokat a migránsokat, akik nem nyújtanak be kérelmet, vagy akiknek a kérelmét elutasítják, visszaküldik. Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök a pénteki uniós csúcstalálkozón azt mondta, hogy 2300 szakértőt várnak Görögországba, akik részt vesznek a regisztrálásban és a menekültstátusz iránti kérelmek gyorsított elbírálásában. És a lényeg Az EU-török megállapodás része az is, hogy az EU-nak minden egyes Törökországba visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból. Ebben azok élveznének elsőbbséget, akik korábban nem próbáltak meg illegális úton eljutni a kontinensre. Ezzel azt akarják elérni, hogy a szíriai "menekültek" számára ne legyen vonzó az embercsempészek hajóinak igénybe vétele. Vasárnap két ember halt meg egy Leszboszra befutott, túlzsúfolt hajón. (MTI nyomán) Frissítés: Tízezer betolakodóra számítanak 24 óra alatt A következő 24 órában csaknem tízezer újabb illegális bevándorló érkezhet a görög szárazföldre, miután megkezdték a görög szigetek kiürítését. Velük együtt már több tízezer migráns vesztegel Görögországban. A görög szigetek eddig tele voltak migránsokkal. Miután azonban éjfélkor életbe lépett az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás - miszerint vissza kell fordítani azokat a migránsokat, akik éjfél után érkeznek a görög szigetekre - a görög hatóságok elkezdték a szigetek kiürítését. Ezzel választották külön azokat, akik éjfél előtt jöttek azoktól, akik éjfél után. A következő 24 órában akár 10 ezer illegális bevándorlót szállíthatnak a görög szárazföldre. Leszbosz szigeténél még az este befejeződött a beszállás a háromezer fő befogadására alkalmas kompra, amely az egyik legnagyobb hajó Görögországban, de úgy tudni, még mindig nem indították útnak a szigetről. A migránsok így már több mint 12 órája vesztegelnek rajta. Közben tudósítók arra figyelmeztetnek: az észak-görögországi befogadóközpontok már jelenleg sem tudnak megfelelő körülményeket biztosítani a migránsok számára. Szakértők szerint kérdéses, hogy a görög hatóságok hogyan tudják majd ellátni az újabb tömeget. Nyissátok meg a határokat! Ezzel a táblával tüntettek reggel a sínekre fekve a migránsok Idomeninél. Több ezren várakoznak továbbra is a görög-macedón határnál. Ez persze nem újdonság, múlt szombaton már tiltakoztak az európai "rasszizmus" ellen az utánpótlás sínekre fektetésével: A vasútállomáshoz közeli istálló szintén tele van sátrakkal. Korábban itt azokat azokat az állatokat tartották, amelyeket vonatokkal szállítottak tovább észak felé. Közben továbbra is sokan embercsempészek segítségével próbálnak átkelni a tengeren. Voltak olyanok, akiknek vasárnap is sikerült eljutniuk Görögországig. Aggódnak az olaszok A balkáni útvonal lezárása miatt Olaszország a következő hónapokban kétszázezer migráns érkezésére számít a líbiai partoktól. A kerítésépítések miatt már az elmúlt napokban is megnőtt a Földközi-tengeren érkezők száma és ismét egyre több köztük a - saját bevallása szerint - szír származású menedékkérő.



Forrás: https://kuruc.info/r/4/156560/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végképp elérte a TV2 az oknyomozás mélypontját (videó)
  2016-03-20 17:25:00, vasárnap
 
  2016. 03. 18. 19:00
Kunfalvi Nóra

Végképp elérte a TV2 az oknyomozás mélypontját (videó)

Kevés olyan pillanat van az életben, amikor Juhász Péterrel, az Együtt alelnökével egyet tudunk érteni, vagy hogy még tovább menjünk: együtt is tudunk érezni. A Farkasokat sikertelenül lejáratni próbáló rágalomhadjárat (amely a társadalomban nulla negatív reakciót váltott ki, ellenben a csoport ezrek számára lett szimpatikus) egyik élharcosának számító Kunfalvi Nórának azonban sikerült összehoznia minket.

Az Andy Vajna kezébe került, Szalai Vivien hírigazgatói ténykedése alatt működő TV2-ben futó Tényektől persze sokat nem várhattunk eddig sem, de mióta Kunfalvi Nóra a HírTV-től a Napi Gazdasághoz, a Magyar Időkhöz, majd a 888-hoz, végül a TV2-höz került, igencsak érdemes bekötni a biztonsági öveket. A napokban már hallhattunk róla, ő volt ugyanis az, aki a Habony-médiában a Farkasokról megjelent ordító hazugságokat a Tényekben is tálalta. Ő volt az is, akinek a csapat vezetője, Barcsa-Turner Gábor elmondta azt is, hogy a HVIM pénzzel nem támogatja az airsoft-csapatot, ennek ellenére mégis az ment végig a médiában az újabb rágalomcunami során, hogy a Farkasokat a Jobbik a HVIM-en keresztül támogatja.

Szóval ő az a riporter, akinek az igazság egy apró szelete sem számít, aki talán a volt célpontosok közül a legnagyobb átéléssel mondhatta azt, hogy "Orbán nem geci", és ha szakmai szempontból nem is, de a fizetés tekintetében minden valószínűség szerint felívelő karrierje során azóta is mindent megtesz azért, hogy kiszolgálja a Fideszt. De legyünk megengedőek, és még erre is legyintsünk, hiszen miért ne tehetné egy kereskedelmi csatornánál, miért rónánk fel neki a közszolgálati normákat, de az ő esetében sajnos mindez akkor is működik, ha nyilvánvaló és átlátszó csúsztatásokat, hazugságokat, ferdítéseket kell ennek érdekében gyártania.

A Farkasokról szóló cikkek és riportok megjelenése csak a fideszes médiabirodalom tesztelésére alkalmas lejáratóhadjárat első komolyabb lépése volt. Szépen sorban a Fidesz minden ellenfele előkerül. Ezúttal az Orbán Viktor meggazdagodását firtató Juhász Péter is, aki ugyan szintén megér egy misét, de akiről tegnap olyan riport készült, hogy még Joseph Goebbels is megnyalná a tíz ujját és elismerően csettintene. A hosszú ismertetés helyett ajánljuk inkább a Comment.blog által közzétett videókat, amelyek közül az elsőben láthatjuk a TV2-s riportot, a másodikban pedig Kunfalvi riportjának, teljes, vágatlan verzióját. Függetlenül attól, hogy megértjük-e Juhász panaszát az anyagi helyzetéről, érdemes megfigyelni, hogy mi a riport üzenete, ezzel szemben mit állít a politikus, és milyen, de milyen... Hagyjuk, a képsorok tényleg mindennél többet mondanak.


https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/videos/1037890656283417/



Mindehhez még csak annyit tennénk hozzá, hogy Kunfalvi Nóra a Corvinuson oknyomozást tanít. De tényleg, ez nem vicc. Inkább csak siralmas.

Ha még valaki ezek után is vágyik egy slusszpoénra, akkor képzelje el, hogy a riport hatására a Fidesz díszcsatolmányaként funkcionáló, támogatás nélküli KDNP (!) politikusa, Hollik István sajtótájékoztatót tartott Juhász házánál. Elképzelte? Nos, meg is történt.

Az Együtt alelnöke egyébként beperli a róla készült riport miatt a TV2-t. Azt nem tudjuk, hogy Kunfalvi Nóra állása megmarad-e, bár TV2-s forrásaink szerint még a kereskedelmi tévénél is sokakat megosztott ez a "pusztító alpáriság", ami azért elég nagy szó. A kérdés egyébként nem az ő személye elsősorban, hanem hogy az ilyen alacsony színvonalt képviselő újságírásra van-e szükség a Fidesz médiabirodalmában, vagy nincs. Majd meglátjuk, hogy folytatódik-e a lejtmenet, ha van ennél esetleg még lejjebb is.

Ha kíváncsi arra, hogy hogyan működik a fideszes médiabirodalom, mit miért és kik hoztak létre, akkor ajánljuk a nemrég megjelent összefoglaló cikkünket a témában. Tanulságos olvasmány.

http://alfahir.hu/vegkepp_elerte_a_tv2_az_oknyomozas_melypontjat_video
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csorgott-e pénz a Fidesz pártkasszájába a letelepedési kötvé
  2016-03-20 17:18:38, vasárnap
 
  2016. 03. 20. 12:35

Csorgott-e pénz a Fidesz pártkasszájába a letelepedési kötvényből?

A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a letelepedési államkötvények körül tapasztalható visszaélések gyanúja kapcsán - jelentette be Staudt Gábor vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus emlékeztetett, számos kérdés merült fel a kötvények kapcsán, amelyet az Országgyűlésben egyéb módszerekkel már nem lehetett tisztázni, "így nem tudtunk mást tenni, minthogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményeztük. Mint ismert, a médiában számos hír jelent meg arról, hogy Habony Árpádhoz és Rogán Antalhoz személyes szálakkal köthető cégek nyerték el ezt a hatalmas bizniszt" - mondta.

df

Staudt szerint a bizottságnak az érintett két személy érintettsége mellett vizsgálnia kell azt is, hogy

miért ilyen konstrukcióban került megalkotásra a letelepedési kötvény, egyáltalán miért került megalkotásra, megvalósult-e a munkahelyteremtés, a magyar gazdaságnak jót tett-e, hogy kibocsátották ezeket a kötvényeket, miért van az, hogy nem a külképviseleteteket bízta meg az állam azzal, hogy ezt a munkát elvégezzék, és miért kellett külsős cégeket bevonni - horribilis jutalékért.

- mondta.

A letelepedési kötvények körüli mutyiról itt olvashat többet.

http://alfahir.hu/habony_is_sulyos_milliardokat_huzhat_a_letelepedesi_kotvenyek_a rusitasabol

A képviselő szerint ezek a cégek a 25 százalékos összesített jutalék mellett minden kötvény után élből nyernek 9 millió forintot, ezenfelül pedig úgynevezett ügyintézési díjat is szednek, ami azt jelenti, hogy ezek a monopol helyzetben lévő cégek - ne feledjük, egy állami feladatot - kizárólagos módon értékesítenek, miközben tulajdonképpen akkora jutalékot számítanak fel, amekkorát csak akarnak. Ez az összeg elérheti a 100 milliárd forintot is, miközben számos cégnek nincs tisztázva a háttere, több cégnél pedig felmerült az offshore gyanú is - tette hozzá.

Nehezen tudom elképzelni, hogy ebből az összegből ne profitálna a Fidesz is, ezért szerintünk a vizsgálóbizottságnak azt is vizsgálnia kellene, hogy a haszon egy része nem került-e a kormánypárthoz.

A képviselő kifejtette abbéli reményét, hogy a Fidesz-KDNP soraiban is lesznek olyan képviselők, akik támogatják ezt a javaslatot.


http://alfahir.hu/csorgott_e_penz_a_fidesz_partkasszajaba_a_letelepedesi_kotvenyb ol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akit senki sem sirat
  2016-03-20 17:14:43, vasárnap
 
 
Akit senki sem sirat

Vannak szomorú sorsok, a szegregátumokban túl sok is, az ember, mikor naponta találkozik velük, sokszor már nem is gondol bele, milyen életek vannak.

Valahogy olyan szükségszerűen simul bele a nyomorúságba gyerek, öreg, beteg .... aztán, amikor bekövetkezik az utolsó lépés, már nem lehet nem belegondolni. Hogy miféle élet volt az, miféle élethelyzetekkel, és aki eltávozott, milyen nyomot hagy maga után.

Számomra a legborzasztóbb azt átélni, amikor azt látom, hogy semmit. Pedig egy élet volt ez is, családból indult, neki is volt édesanyja, aki dédelgette, volt gyerek, járt iskolába, volt fiatal, majd felnőtt, voltak barátai, szerelmei, munkatársai, és most itt van, meghalt, és nem hiányzik senkinek. Pár év, és a sírját benövi a fű, elkorhad a fejfa, és senki sem fog emlékezni rá, hogy volt, hogy létezett.

Akkor kerültünk kapcsolatba vele, mikor megkezdtük a munkát a szegregátumban. Ő már régóta itt élt. A furcsán, idegenül hangzó név jelezte, messziről érkezhetett. Nem ő volt az egyetlen, aki elmagányosodva másokhoz szegődött, kosztért, kvártélyért dolgozva, ez a vidéki hajléktalanság, mondhatnánk, csicska-sors, de itt a kényszer nem kívülről jön, hanem az élethelyzetből, a nyomorúságból. Akkor figyeltünk fel rá, amikor épp elköltözött egy családtól, egy komfort nélküli házba, nagyon nyomorúságos körülmények közé, jövedelme nem nagyon volt, kevéske nyugdíjára már korábban kezességet vállalt valakiknek, és a maradékról sem lehetett tudni, ki költötte el.

Segítettük hát őt is, amivel tudtuk, élelemmel, gyertyával, szemüveggel, ruhafélével. Végtelenül hálás volt mindenért. A jó szóért is. Aztán lett lakó is ott, egy fiatal család, gyerekek is, egy pillanatra úgy tűnt, velük jó helye lesz az öregnek, segítettünk hát a villanyórában, berendezésben, akkor a család is együttműködőnek tűnt, aztán kiderült, ez csak addig szólt, míg meg nem szerezték, amit akartak. Hamar kitelt az öregnek is, kiszorult a sufniba, ahol télen fűtés sem volt, és, bár sosem panaszkodott, láttuk, mennyit dolgozik, tudtuk, nincs ott jó helyen.

Újabb költözés, egy másik villany nélküli házba, majd egy családhoz, ahol nem nagyon volt hely, és ott is sokat kellett dolgoznia. Amikor a faluban utoljára beszéltem vele, épp tűzrevalót talicskázott. Megállítottam. Elhanyagolt volt, fáradt, nyomorult. Kérdeztem, ott jobb-e? Letámasztotta a talicskát, rám nézett, hallgatott. Nem akart semmit sem mondani. Meg nem is nagyon tudott mit. Mit tegyen? Hova menjen? Hiába kérdezte volna, választ én sem tudtam volna adni. Néztük hát egymást, csendben, szeretettel. Majd hirtelen odahajolt hozzám, megölelt, és szó nélkül továbbindult.

Ilyen volt mindig. Sosem panaszkodott senkire, elfogadta az életet, ahogy volt, a kitaszított helyzetével, a kihasználásával. Nem volt ereje másra.

Aztán agyérzést kapott. Mentünk hozzá a kórházba, nagyon rosszul volt, félrebeszélt, azt gondoltuk, már nem épül fel. Aztán jobban lett. Nem tudtuk, mi legyen vele. Állandó ápolást igényelt, és tudtuk, ezt sehol nem kaphatja meg. A kórház segítőkész volt, megegyeztünk, hogy, bár a költségeket csak töredékében tudja fedezni a kis nyugdíja, de maradhat bent. Látogattuk néha, vittünk neki ezt-azt, boldog volt és hálás, hízott kicsit, tréfálkozott, és már járókeret nélkül is tudott járni. Már arról beszéltünk a kórház szociális gondozójával, hogy talán egy idős-otthonban lehetne neki helyet keresni.

Az iskolaév végi hajtás minket is elsodort. Aztán jött a telefon a kórházból, hogy újabb agyvérzés után elhunyt. Nekünk szóltak, mi voltunk megadva hozzátartozóként, az alapítvány. Szóltak, hogy intézhetjük a temetést.

Nyilvánvaló volt, hogy szociális temetés lesz, az önkormányzat gyakorlott már ebben, ők egyeztettek a temetkezési vállalkozóval, és ami ebbe belefért, azt intézték velük. Kérdezték tőlünk, van-e ruhája, amibe felöltöztetik, mondtuk, nincs, de viszünk szívesen valamit az adományokból. Mondták, nem kell akkor, megoldják ők. Aztán, ahogy hallom, mégsem történt semmi, az öreg nem kapott megfelelő ruhát a dísztelen furnérkoporsóba. Sajnálom, hogy nem tudtuk.

A szociális temetéshez nem jár búcsúztatás, azt külön kell intézni, finanszírozni. A búcsúztatásra az egyházat kértük, segítőkészek voltak ők is. Magát a temetési szertartást ingyen nyújtja az egyház, itt az emberek zöme református, nem tudom, milyen vallású volt az öreg, vallásos volt-e egyáltalán. A harangozás, az pénzbe kerül, azt vállalta az alapítvány.

A búcsúztatáshoz szükséges információk nagyon szűkre szabottak voltak. A halotti anyakönyvi kivonatból tudtuk, hol született, mikor. Ahol utoljára lakott, ott tudták, sokáig Pesten élt. Erre emlékeztem én is, mikor egyszer a tb. kártyája felől érdeklődtem, emlékszem, mondta, dolgozott is a fővárosban, majd másfele is, de már nem emlékeztem, mit, és hol. Volt talán egy élettársa, és egy gyereke is, de senki sem látta őket sosem. Azt tudták a faluban, hogy volt egy bátyja valahol, mert néha elment, halottak napja körül, kis műanyagkoszorúval, mondta, megy a ,,bratyóhoz" is. Ennél többet nem tudtunk összeszedni róla.

A fiatal pap szépen búcsúztatta. A bevezető szöveg, amiben szokás szerint végtisztességtevő gyülekezetnek nevezett bennünket, most kissé nevetségesen hangzott, hiszen a kis ravatalozóban alig páran álltunk, a két család, ahol lakott, és még hárman a faluból, meg mi. Az eső vigasztalanul esett, a beszéd után vártuk, hátha eláll, aztán a sírásók úgy döntöttek, nincs mire várni. A zuhogó esőben elhantolták, a rögök hangosan dübögve hulltak alá, a szociális temetéshez nem jár semmi extra, a paplan sem, amit ilyenkor a koporsóra terítenek, hogy a hozzátartozók lelkét ne fájdítsa tovább a semmihez sem hasonlítható hang.

Rákerült a pár koszorú, nem fedte be a sírhant harmadát sem. Nem voltak rokonok, barátok, akik virágot hoztak volna, akik emlékeztek volna rá, akiknek fontos lett volna.

Ennyi volt egy élet. Sok hasonló sorssal találkozunk. Sokan élnek így. Akiket nem sirat el senki. Akiknek az élete csak úgy eltelik, és, bár ők is kötődnek ezer szállal embertársaikhoz, öregkorukra nekik csak a magány és a nyomorúság jut. És lassan természetesnek vesszük ezt is. Mintha ez így jó lenne. Rántunk egyet a vállunkon: ő tehet róla, hogy egyedül maradt.

Azt hiszem, egy társadalomról az is sokat elárul, hogy bánik az öregekkel. Főleg az elszegényedett öregekkel. Az elmagányosodottakkal, a becsapottakkal, a kihasználtakkal.

Szerző: L. Ritók Nóra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balogh Orbán Viktorka ötéves
  2016-03-20 17:03:49, vasárnap
 
  Balogh Orbán Viktorka
Elkészült Viktorka animációs paródiája!

Orbánról nevezte el legkisebb gyermekét a párt egyik agyament aktivistája, Balogh László.

Balogh Orbán Viktorka ötéves. Az óvodában ,,miniszterelnök úrnak" szólították az óvónők. Viktorka azóta intézetbe került!


https://youtu.be/4C8JZG3tPm8

http://www.zoldhirado.hu/narancskod.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti bűnözők
  2016-03-20 16:59:52, vasárnap
 
  Nemzeti bűnözők

Orbán Viktor nagyon biztonságban érzi magát. Lehet, hogy a szellemi leépülésének tudhatja be ezt a nagy biztonság érzetet? Mindenesetre keményen játszik a tűzzel! Tovább nyúzza a népet és tömi a haverok zsebét. Valamikor csak elszakad az a bizonyos cérna az embereknél! Nyilván erre az esetre is van már forgatókönyve, de erre inkább gondolni sem merek! Ami az ő fejéből kipattan abból még jó nem származott!

Lehet, hogy Orbán jobban járna, ha a stadion építések mellett a börtönökre is áldozna némi pénz magot? Előbb utóbb közös cellája lesz valamelyik barátjával. A börtönök bővítése sem lenne hátrányos dolog, mivel elég sok a börtönérett barát a Fidesz szemétdombján! Azért megnézném, hogy ki lenne a fő kakas a rácson túl! Lázár vinné a sittes trafikmutyit. Rogán meg valószínűleg Zsuzsi művésznéven futna.

Egy ország lélegezne fel, ha Orbánt és tettes társait állami börtönben kellene eltartani! Mennyivel olcsóbb lenne!

Rogánnak ott is lenne lehetősége. Igaz nem a dinamikusan növekvő házra.


http://www.zoldhirado.hu/narancskod.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
72 milliót vihetnek haza évente az állami cégvezetők
  2016-03-20 16:49:55, vasárnap
 
  Tessék mondani azok az emberek akik ezt a hatalmas összegeket kitermelik a társadalom különböző szektoraiból ők vajon mennyit vihetnek haza?
Nem béremelés kötél jár nektek!
Mert ugye azzal tisztában vagytok,hogy ma az ország egy modern rabszolga tartó társadalom lett!


********************************


2016 Március 20

72 milliót vihetnek haza évente az állami cégvezetők

Bérplafont vezetne be a Lehet Más a Politika (LMP) az állami vállalatok vezetőinek fizetésére, egyúttal pedig a közszféra bérfejlesztését sürgeti - közölte Szél Bernadett országgyűlési képviselő szombaton.



Az ellenzéki párt társelnöke elmondta: a Fidesz 2009-es törvényjavaslatát "aktualizálta", ezt nyújtja be a parlamentnek, mert szerinte elfogadhatatlan az állami vállalatok vezetőinek magas fizetése. "A Fidesz láthatóan megfeledkezett az arcátlanul magas fizetések problémájáról, de az LMP nagyon is emlékszik erre, ahogy emlékeznek azok a magyar emberek is, akik a tisztességgel elvégzett, kemény munka ellenére sem jönnek ki a pénzükből" - tette hozzá.

Szél Bernadett szerint a helyzet jelentősen romlott az elmúlt években: tavaly mintegy ötmillió forintra nőtt a legjelentősebb állami vállalatok vezetőinek havi bére. Ezt kiegészíti a prémium, amivel együtt az érintett vezetők közel hatmillió forintot vihetnek haza havonta, ami évente 72 millió forintot jelent.

Eközben a MÁV-nál 2013-ig a dolgozók bérét nem emelték, ezt követően évente átlagosan 2,5 százalékkal, idén pedig 0,5 százalékkal növelték - tette szóvá, hozzáfűzve: a Nemzeti Vagyonkezelőnél az elmúlt öt évben nem volt béremelés, a Magyar Postánál pedig még a pár százalékos bérfejlesztést is feltételekhez kötötték.

"Mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben nő a dolgozói szegénység a kormány az amúgy is jól kereső keveseknek emeli a bérét" - hangsúlyozta Szél Bernadett. Közölte: az állami vállalatok vezetőinél maximum a minimálbér hússzorosát tartják elfogadható fizetésnek. Elmondta azt is, hogy az LMP felhívja majd a figyelmet azokra a fideszes képviselőkre, akik annak idején támogatták, a mostani szavazás alkalmával pedig elutasítják a javaslatot.

Forrás: népszava.hu

http://www.zoldhirado.hu/szel-72-milliot-vihetnek-haza-evente-az-allami-cegvezeto k.html



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.