|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2016-03-22 22:29:57, kedd
|
|
|
A mézes lapokhoz
45 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek sertészsír
4 ek méz (olvasztott)
1 db tojás (villával felverve)
4 ek tej
A töltelékhez
5 dl tej
100 g búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
20 dkg sárgabaracklekvár
A csokimázhoz
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
elkészítés
A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.
A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)
Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)
tepsi mérete: 20x30 cm
forrás: nosalty.hu |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2016-03-22 22:27:26, kedd
|
|
|
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 db tojás
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek rum
A töltelékhez
50 dkg sárgabaracklekvár
A tetejére
4 db tojássárgája
12 dkg porcukor
10 dkg dió
elkészítés
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a citromhéjjal.
Ha a tészta összeállt, 3 felé osztjuk, és az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport és a rumot.
A lapokat kb. 20x30 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Először a világos lapot egy kivajazott-kilisztezett tepsi aljába fektetjük. Jó vastagon megkenjük lekvárral, erre jöhet a kakaós tészta, ismét lekvárkenés, és a tetejét befedjük a világos tésztával.
A tetejét megszurkáljuk villával, és 195 fokon kb. 30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a mázat: a 4 tojássárgáját 12 dkg porcukorral jól kikeverjük kézi habverővel. Ha a süti megsült, a sütőből kivéve azonnal megkenjük a tojásos mázzal, és megszórjuk a tetejét pirított dióval.
sütési hőfok: 195°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm
forrás: nosalty.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2016. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
422 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 933
- e Hét: 1807
- e Hónap: 6211
- e Év: 37940
|
|
|