Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Merényletsorozat, halottak Brüsszelben
  2016-03-23 22:00:31, szerda
 
 




MERÉNYLETSOROZAT, HALOTTAK BRÜSSZELBEN
Origo2016.03.22., 09:02


Reggel 8 óra körül két robbanás rázta meg a brüsszeli Zaventem repülőteret. A főügyész szerint öngyilkos merénylő robbantott.
Nem sokkal később robbanás volt az uniós negyed közepén található Maalbeek metróállomáson.
A belga egészségügyi miniszter szerint a két helyszínen összesen 31 ember halt meg, és 250-en megsérültek.
A brüsszeli magyar konzulátus megerősítette: két magyar sérült van.
A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára.
A belga kormány a legmagasabb szintre, négyesre emelte a terrorkészültséget.
A rendőrség több helyen is razziázik, az egyik házkutatás során vegyi anyagokat, egy szögekkel teli robbanószerkezetet és az Iszlám Állam zászlóját találták meg Brüsszelben.

23:37

"Ez nem a paradicsom, ez pokol"

"Azért vagyok itt, hogy megemlékezzek az áldozatokról, és megmutassam, hogy az országunk együttérző, demonstráljam azt, hogy a belső konfliktusaink ellenére

egységesek vagyunk a borzalmakkal szemben"

- mondta egy 22 éves egyetemista a Brüsszel központjában kialakult spontán megemlékezésen.

Egy másik résztvevő, egy algériai férfi "szomorúnak és sokkolónak" nevezte a történteket, és kifejtette, hogy szerinte határozottabban kellene fellépni a radikális imámok ellen, akik azt hangoztatják, hogy ártatlan emberek meggyilkolásával be lehet jutni a paradicsomba.

Ez nem a paradicsom, ez a pokol - mondta.







Kristály Lehel - Azonnali statáriumot!
Álláspont. Különös feladat lehet Matteo Renzinek lenni. Nem biztos, hogy vállalkoznék rá.

Kristály Lehel - 2016.03.23. 01:09

Azon a napon, amikor az európai szabadság ellen már másodszor kezdett háborút az Iszlám Állam, az olasz kormányfő ,,egységes európai paktumot sürgetett a biztonság és a védelem érdekében". Mert szerinte ,,a terrorizmus fenyegetése globális, a gyilkosok azonban helyiek, vagyis az európai városok peremein nőttek fel és ott bújnak meg". Úgy fogalmazott, Európának többet kell tennie, de hirtelen és haragos reakciók helyett hosszú távú biztonsági és védelmi szerkezetet kell létrehozni.

Mondjuk egy dologban a fején találta az európai liberális demokrácia koporsószögét. Emlékeztetett ugyanis arra, hogy Európa 1954 óta vitázik egy közös védelmi rendszer kialakításán, amely azóta sem jött létre. (Sebaj. A savanyú uborka és a banán görbületét legalább sikerült leszabályozni!)

Aztán Renzi még azt is hozzátette, hogy ezzel egy időben társadalmi és kulturális reakcióra is szükség van az európai városok peremkerületein, a köztünk élő támadókkal szemben. Kijelentette, aki áltatja magát, és azt kiabálja, hogy zárjuk le a határokat, nem veszi tudomásul, hogy az ellenség már városainkon belül van.

Mondd kedves barátom, te vagy teljesen hülye, vagy bennünket nézel annak? Hát hogyne lennének ott? Hát özönlenek! Te tényleg azt hiszed, hogy csak a legártatlanabb istenadták róják a migránskilométereket?

Tavaly szeptemberben még a következőkkel etetted a közvéleményt: ,,Európa azért született, hogy ledöntse a falakat, nem azért, hogy építse őket. A magyar kerítés Olaszországra is tartozik, ha ugyanis Magyarország felé feltartóztatják a migrációt, Olaszországnak kell megtalálnia a módját, hogyan segíthet a szabadságra vágyó menekülőknek. Abban az Európában emelnek falakat, amely éppen egy fal leomlásával született meg." És itt Italo Calvino olasz írót idézted: ,,A falak építésekor mindig arra is kell gondolni, amit az ember a falon kívül hagy".

Na mi maradt volna a falon kívül, te megveszekedett liberális? Mi?

A fanatikus fundamentalizmus. Az. Meg a ,,hitetlenek" iránti gyűlölet.

Meg a mocsok.

Milyen peremkerület? Milyen bujkálás? Hallod te magad? Eljutott már hozzád a következő, arab nyelvű, tegnapi Twitter-üzenet? ,,Úgy látszik, az Iszlám Államban (harcoló) testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe."

Tudsz róla, hogy ezek a szerencsétlenek, akiket te a magyar faltól védtél, tegnap ismét ünnepeltek? Tudsz arról az üzenetről, hogy ,,Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!" Hát arról az eszmefuttatásukról, hogy ,,ha a hitetlenek muzulmánokat bombáznak, azt terrorellenes harcnak hívjátok, de ha az Iszlám Állam hitetleneket öl meg, arra azt mondjátok: terrorcselekmény".

Hát a londoni Eurasia Group nevű globális politikai-gazdasági kockázatelemző csoport tegnapi elemzése eljutott-e Rómába is? Mert európai kutatási részlegük szakértői szerint az európai közvélemény egyre inkább úgy érzékeli, hogy az Európai Unió vezetése nem tudja ellenőrzése alatt tartani a kontinenst fenyegető terrorveszélyt, különös tekintettel arra, hogy a brüsszeli terrortámadás nem sokkal a párizsi merényletsorozat után történt.

Kedves Renzi barátom, ha jót akarsz még valóban, akkor inkább azon tevékenykedj, hogy statáriumot rendeljenek el szocialista és liberális, nyugat-európai barátaid. Csak segítségül: a statárium sajátos szabályok alapján történő rögtönítélő bíráskodás. A bírósági tanács egyetlen tárgyalás után egyhangúlag ítélkezik, ami csak halálbüntetés vagy felmentés lehet, fellebbezésre és kegyelemre nincs lehetőség, a végrehajtás pedig haladéktalan. Alkalmazására csak rendkívüli esetekben, az államrendet vagy a közbiztonságot súlyosan fenyegető vagy megzavaró körülmények között kerül sor. Ilyen körülmény különösen a háború, a forradalom vagy a súlyos természeti katasztrófa.

Vagy Párizs. Vagy Brüsszel.

Ezért arról intézkedj, hogy Salah Abdeslamot elrettentésül a Bataclan színház előtt mihamarabb törjék kerékbe, és hasonlóan járjanak el Brüsszelben elfogott társaival is. Ígérem neked, hogy annyira istenített liberális demokráciátok ettől még jottányit sem sérülne. De ameddig nem lesztek szelektíven liberálisok, addig itt nem lesz rend. Vagy erőt mutat végre Európa, és felhagy a Francois Hollande-féle pipogyasággal, a gittrágással és mindenféle csúcstalálkozókkal, a finomkodással, a kulturált farizeuskodással, és kigyógyul a hatvan éve tartó impotenciából, vagy megesz bennünket a fene, és ezek be fogják tartani, amit ígértek: nem hagynak békén bennünket, és közben ártatlanok halnak meg.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/50741/Azonnali_statariumot#sthash.6re5MokH.dpuf


Link


















 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 511
  • e Hét: 3659
  • e Hónap: 43480
  • e Év: 221355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.