Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Félelem nélkül szembenézni a halállal
  2016-03-25 09:24:54, péntek
 
  ,,Ébredjetek, és ujjongjatok, kik a porban laktok!" (Ézsaiás 26:19)

Arisztotelész a legfélelmetesebb dolognak nevezte a halált, mert ,,úgy tűnik, ezzel vége mindennek." Jean-paul Sartre azt mondta, hogy a halál miatt az életnek semmi értelme. Robert Green Ingersoll, a szókimondásáról ismert amerikai agnosztikus, testvére temetésén nem tudott reménységről beszélni, csak ezt mondta: ,,Az élet keskeny völgy az örökkévalóság két hideg és meddő hegycsúcsa között. Hiábavaló azon igyekezetünk, hogy túllássunk ezeken a hegyeken."

François Rabelais francia humanista utolsó szavai ezek voltak: ,,Megyek, megnézem * a nagy Talánt *." Shakespeare a Hamletban arról ír, hogy rettegünk "egy halál utáni Valamitől", mert ez "nem ismert tartomány, melyből nem tér meg utazó." Nyilvánvaló, hogy hitetlenül élni nem csupán nyomorúságos életet jelent, de gyötrelmes halált is.

Egy humorista egyszer megjegyezte: "Örökké szándékozom élni... eddig egész jól megy."

De mi van akkor, ha a halál nem olyan, mint amilyennek a filozófusok tartják?

Nem átok, csak egy átjáró?

Nem egy krízis, amit el kell kerülni, hanem egy sarok, ahol be kell fordulni? Mi van, ha a temető nem a Nagy Kaszás tulajdona, hanem Lelkünk Őrzőjének birtoka, aki hamarosan így szólít majd:

,,Ébredjetek, és ujjongjatok, kik a porban laktok"?

Pál azt írja: ,,Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk. Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje.

Mert ember által van a halál, ember által van a halottak feltámadása is." (1Korinthus 15:19-21). A halál nem ,,a nagy Talán". Földi életed utolsó napja a legjobb napjaid előhírnöke!

* A Shakespeare idézeteket Arany János fordításában közöltük.

Bob Gass Mai Ige *
Link



 
 
1 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Válj élővé ma
  2016-03-25 09:17:34, péntek
 
  Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.- 2Korinthus 5: 17

Feltámadás. Mi jut eszedbe, amikor ezt a szót hallod? A legtöbben a múltra gondolnak. Az elgördült kőre. Az üres sírra. És a feltámadt Úrra.

Dicsőség Istennek, Jézus él!

Ez azonban nem minden: nem Ő az egyetlen, aki feltámadt. Mi is feltámadtunk!
Szellemileg támadtunk fel, amikor Jézus Krisztust elfogadtuk az életünk urának. Azon a napon feltámadtunk a halálból. A feltámadásod nagyobb része már megtörtént!

Gondolkodj el ezen. Amikor Jézust elfogadtad az életed urának, Isten Szelleme szállt rád. Az Úr dicsősége költözött a bensődbe. És ez a dicsőség felemésztette a régi, bűnös embert, aki egykor voltál, az meghalt. És helyette egy új teremtmény született.

Igen, lesz egy nap, amikor a fizikai tested feltámad és megdicsőül - de nem kell addig várnod, hogy szabad légy a bűntől, a betegségtől és a kudarctól, ami a természetes világhoz hozzátartozik. Szabad vagy ezektől!

Talán az jár a fejedben: ,,Hát, ha ilyen szabad vagyok, miért nem tudom abbahagyni a dohányzást? Miért nem vagyok képes leadni a fölös kilóimat? Miért vagyok mindig beteg?"
Mert hagytad, hogy a sátán meggyőzzön arról, hogy még mindig van hatalma feletted. Elhitted neki, hogy még mindig szellemi halott vagy.

Ezért azt szeretném, ha mától kezdve úgy látnád magad, mint élőt! Gondolj úgy magadra, mint akiben Isten élete van, nem pedig, mint egy földi teremtményre, aki a feltámadásra vár. Vedd úgy, hogy meghaltál a bűnnek, és élsz Jézus erejének.

Meglátod, így egészen új életet élsz!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Róma 8: 1-14




 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2826
  • e Hét: 7053
  • e Hónap: 18106
  • e Év: 79407
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.