Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A szomszéd fiú
  2016-03-25 18:39:11, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Sőr polc szereléséhez
  2016-03-25 18:38:24, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
A nemek csatája
  2016-03-25 18:37:20, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Ahogy a játék véget ér
  2016-03-25 18:36:14, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Zenélünk kicsit?
  2016-03-25 18:32:29, péntek
 
 


Link

Zenélünk kicsit? Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A virágok '' virága"
  2016-03-25 18:25:14, péntek
 
  Igéző Orhideák
Merő véletlen, vagy a természet intézte, hogy épp akkor virágzott ki az ,,orchideák királynője" a botanikus kertben, amikor megnyílt a Nemzetközi Orchidea- és Tillandsiakiállítás Bécsben.

Akiknek elege van ebből a semmilyen időből, a télből tavaszba szökőből, majd visszatáncolóból, a Hirschtetten Virágkertben tengernyi orchidea társaságában bódíthatja magát a héten. Hétvégén megnyílt az ezernyi fajt felvonultató virágkiállítás.




Link




Link

A Bécsi Orchidea Társaság idén 12. alkalommal invitálta Bécsbe a világ számtalan tájáról a termesztőket, hogy büszkeségeikkel megörvendeztessék a nagyközönséget. A kiállításon német, osztrák, tajvani, maláj, perui, brazil, ecuadori és francia kiállítók mellett magyarok is szerepelnek.




Link




Link

Szemet kápráztató a látvány, több ezer, pompába borult szépség hizlalja a szemet. A fülledt, buja illat bódítóan hat az érzékekre. Nagy csapásszámmal folyik a virágvadászat. Szatyrokkal megrakodva távoznak a fanok, mások igyekeznek megörökíteni a pillanatot.




Link




Link

Az orchidea és a luxus fogalma jó ideje összefonódik a köztudatban. Sok titok és misztikum övezi ezeket a virágokat, egyes fajokat szerelmi vágykeltőként is számon tartanak. Különleges alakjuk, intenzív illatuk és egzotikus lelőhelyeik régóta tartják eksztázisban az emberiséget.




Link




Link

Ez a piciny virág még azokat is magával ragadja, akik nem tartoznak a fanatikus orchidearajongók táborába. Filigrán, bizarr formákat öltenek, megtestesítenek természeti képződményeket, felidéznek emberi szerveket, állatokat imitálnak, bőséges témát szolgáltatnak az emberi fantáziának.




Link




Link

Az első példány egyébként az 1700-as években, a Bahamákról került az öreg kontinensre, már akkoriban is sokan majd megőrültek érte, és azóta sem csökkent népszerűsége. Elterjedésükre addig kellett várni, míg valaki a melegházakat ki nem ötölte.




Link




Link

Bár van belőle legalább 20-30 ezer fajta, mégsem mindennapos az otthonokban. Ezt talán az ára indokolja. A ritkaságokért egykor, különösen a viktoriánus időkben, egész vagyonokat is kifizettek. Azt mondják, a legdrágább példányáért, melyet kínai tudósok 8 év alatt kísérletezték ki, egy névtelen vevő mélyen a zsebébe nyúlt, és 200 ezer dollártól megszabadult meg.




Link




Link

Érdekes egybeesés, hogy a Bécsi Egyetem Botanikus kertjében, az ,,orchideák királynője" néven elhíresült, Grammatophyllum speciosum épp a vásár idején borult először virágba. (fotó: internet)




Link

A Nemzetközi Orchidea- és Tillandsiakiállítás február 28-ig látogatható. Cím: Blumengärten Hirschstetten (U1 Kagraner Platz, 26-os villamos)

Nyitva: 9.00-17.00 Belépő: 14 éves korig ingyenes, 14-19 éveseknek és nyugdíjasoknak 5 euró, felnőtteknek 6 euró

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Pár perc csoda-video
  2016-03-25 18:15:56, péntek
 
 


Link

........pár perc csoda-video: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Emberségesség
  2016-03-25 18:14:29, péntek
 
  A diáklány babája felsírt az órán, de a professzor reakciója mindenkit megdöbbentett!

A diáklány babája felsírt az előadás alatt. Megpróbálta elhagyni a termet, de az óraadó professzor ezt már nem engedte! Sosem találod ki, mi történt ezután!

Sydney Engelberg professzor, 45 éve oktat egyetemen. Bár korábban még sosem történt ilyen, mégsem jött zavarba, amikor Vállalati viselkedéstan előadása közepén, felsírt egyik diákjának kisbabája.

A kicsi édesanyja természetesen zavarba jött és megpróbálta elhagyni az előadót, de a tapasztalt professzor - aki maga is 3 gyermek apja és 5 nagyapja - karba vette a toporzékoló csecsemőt és mintha misem történt volna, tovább tartotta az órát.




Link

Mivel lánya is hasonló helyzetben van, így Egelberg arra buzdította diákját, hogy továbbra is látogassa óráját és nyugodtan hozza magával a kicsit is. Azt mondta "Egyetlen anyát sem lenne szabad arra kötelezni, hogy választani kelljen a tanulmányai és a gyermeke között."




Link

"A jó oktatás titka nem abban áll, hogy a diákokra zúdítjuk a száraz tényeket, hanem hogy a tananyag mellé, eszmei értéket is adunk."

A kisdeddel karján folytatta az órát.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Edinburgh
  2016-03-25 18:10:22, péntek
 
 


Link

Edinburgh a világ egyik legszebb városa: Link




Link

Edinburgh Skócia fővárosa

Skócia keleti részén fekszik Edinburgh, mely 1437 óta az ország fővárosa és Glasgow után a második legnagyobb település.
Sokan a világ egyik legszebb városának tartják, mivel festői fekvése elbűvöl minden látogatót.
A különleges természeti adottságú, kedvező fekvésű, történelmi nevezetességekben és látnivalókban bővelkedő város gazdasága főleg a turizmusra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatóiparra épül. Itt ülésezik a skót parlament is.
Edinburgh történetének korai időszakaszát elég nagy bizonytalanság övezi. A város neve, vélhetően, a kelta Dun Eidyn elnevezésből ered. A területen korábban a votadinik éltek, az ő erődítményük volt Dun Eadain, vagyis ,,erőd a hegy lejtőjén".
Northumbriai Edvin újjáépítette az erődöt, és átkeresztelte a várost Edwin's Burgh-ra. Az Edinburgh nevet az Angliába emigráló germánok adták a városnak.
Edinburgh-t ,,Öreg füstösként (Auld Reekie)" emlegetik a helyiek, kissé érzelgősen, a kéményfüstös időszakra emlékezve.
1836-ban indult meg a vasúti közlekedés a városban, melyet maga Robert Stephenson tervezett.

Az Óvárost és az Újvárost az UNESCO 1995-ben a Világörökség részévé választotta.
Az ,,Észak Athénjának" nevezett romantikus város a Forth folyó torkolatánál, dimbes-dombos vidéken épült, és ma már valóságos turistaparadicsom.
A város a felvilágosodás egyik fontos góca volt. A skótok szerint a világ legszebb városa, ami hét dombra épült, mint annyi más híres város.(Róma, Lisszabon, Amman stb.)
A város, az egyetemének, és az ott folytatott élénk tudományos életnek köszönhetően kapta ezt a megtisztelő elnevezést (az ókori Görögországban Spárta volt az erő, míg Athén a tudás szimbóluma).
Ezen cím elnyerésében jelentős szerepe volt a Calton Hill-en épített műemléknek is, amelyet még 1822-ben kezdtek el, ám sohasem fejezték be. Az építmény a görög Pantheon mintájára épült volna, hogy ezzel adózzanak a napóleoni háborúkban elesettek emlékének.

Edinburgh kis utcácskáival, román és gótikus stílusú házaival középkori megőrizte a középkor hangulatát. A képen látható torony egy szállodához tartozik, mely a vasútállomás mellett volt. Az óra mindig 5 percet sietett, hogy a vendégek elérjék a vonatot. Ma már nincs ott állomás, de az óra még mindig siet.

A cikk az alábbi linken tovább is folytatódik: Link - és itt találtok több képet is!!




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Értelem és érzelem (Teljes Film)
  2016-03-25 18:06:04, péntek
 
 


Link

Értelem és érzelem (Teljes Film): Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 365
  • e Hét: 1006
  • e Hónap: 12020
  • e Év: 118164
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.