Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Nemzeti Gumiszoba
  2016-03-27 22:18:27, vasárnap
 
  Nemzeti Gumiszoba
(in memoriam Csáth Géza)

Hosszú évek óta gyakorló pszichiáter vagyok, mindazonáltal még mindig nyirkos a tenyerem, amikor az épületbe lépek. Málladozó falak, kerekre koptatott márvány lépcső, az emeletekről szűrődő monoton zaj, ákom-bákom rajzocskák szigorúan ellenőrzött keretek között. Új fiúk érkezetek sötétített ablakú buszokkal. Az akció titkos, csak néhányan értesültünk a váratlan eseményről. Ismerős, elcsigázott arcok, leszedált mozdulatok. Lesz munka velük bőven, kormány delegátus jött hosszabb rehabilitációra. Alaposan átfutottam az anyagokat, előzetesen beszélgettem a páciensekkel, ennek alapján külön csoportba raktam őket össze. Az első emeletre a kevésbé súlyos, a másodikra a súlyos, a harmadik emeletet egy személy érdemli ki, de őt hagyjuk későbbre.
Minden reggelt a vizittel kezdem, hónom alatt a jól megszokott fekete mappa, kezemben egy óriási kulcscsomó. Szinte nesztelenül lépek társammal a szobákba, ő a 'kíváncsiság'.

Az első szoba lakója: A manipulátor (P.L.)

Meg van róla győződve, hogy ő egy pedellus. Mindig az iskoláról kell kérdeznem, érdeklődni a tanárokról, diákokról, szülőkről. Ilyenkor teljesen lázba jön, izgatottan darálja maga elé a mondatokat: mindenki jól van, mindenki rendben van, szivacs is van pénz is van. Igen tudom már sokszor hallottam, már majdnem el is hittem.
Krétát ígértem neki.

A második szoba lakója: A parazita (T.A.)

Folyamatosan hadonászik maga körül, szagolgatja a teste hajlatait, meg van róla győződve, hogy trágya szaga van. Eddigi pályáját tekintve nem meglepő, hiszen minden eddigi felettese seggét fényesre nyalta. A falon pocsék festmény a vezérről, időnként előtte térdel és fohászkodik az imitált gazdatesthez.
Szájöblítőt ígértem neki.

A harmadik szoba lakója: Az ólomkatona (S.I.)

Szentül hiszi, mert meggyőzték, hogy megtámadnak minket. Az ellenség már a sufniban, motyogja Kung-fu panda, négykézlábra veti magát és gyufás skatulyából épít magának kerítést.
Építő kockákat ígértem neki.

A negyedik szoba lakója: A szolgalelkű (G.G.)

Értelmi képessége nem erre a szerepre predesztinálja, ő mégis született alattvalónak érzi magát. A pártdemagógia kiszorította agyából a józan gondolatokat, állandóan a szemüvegét dörgöli, mert keresi a tisztánlátást.
Új okulárét ígértem neki.

Az ötödik szoba lakója: Az előember (Rezsiszilárd)

Tipikus bádog dob, amekkorát ütsz, akkorát szól. Felületes tudás, betanult szövegek, páncél arc, a kaliber kemény. Ügyeletes provokátor a 'ne nézzé, kérdezzé, waze' típus. Erőszakos, gátlástalan, visszafogott indulatok, az er(l)őembernek inkább a második emeleten van a helye.
Tömegnövelőt ígértem neki.

A hatodik szoba lakója: A polihisztor pulykaka (L.SL)

Filozófus, poéta, borász, panziós, barackmagos, várbazáros, kidumálós. Bármilyen bizonyított vádra csípőből tüzel, tökéletesen alakítja a bántalmazott napközist, mesterien hajlítgatja a vitathatatlan tényeket, hol másokat hibáztatva, hol felháborodva, hol sértődötten.
Make-up-ot ígértem neki.

A hetedik szoba lakója: A lelenc (R.B.)

Súlyosan társfüggő, vezetésre alkalmatlan. Véleményszivacs, a betonemberek energia panele. Nem artikulál, lemeze végtelenített, ő csupán egy magánhangzóra rendelt ékezett.
Őszintén szerető embereket ígértem neki.

A nyolcadik szoba lakója: A balhés szerecsen (F.F.)

Megnyerő modorú, a beépülés és megtévesztés szakavatott tekintélye. Az erdőtűz közepén kacsaúsztatóban lubickol, olyannyira gondtalan, hogy a tűzoltó tömlőt jakuzzinak használja. Példaképe a nagy Hudini, mélyre ásott emlékirataiban.
Egy raklap hajlakkot, meg érettségit ígértem neki.

A kilencedik szoba lakója: A sekrestyés (H.P.)

Álszent, szenilis vénember, az akkut demencia jelei tapasztalhatóak, rögeszmésen keresi a vasárnapra bezárt boltok kulcsát. Sokszor nem emlékszik rá, hogy hol van, melyik rendezvényen, melyik évszázadban, melyik bolygón.
Ördöglakatot ígértem neki.

A tizedik szoba lakója: A ProszTata (V.A.)

Megbízott zsigertőke, idősödő 'pléh'boy, akit már nem a pénz motivál, hanem a hajszolt ingerek. Élményreaktív zavar, az összes mozdulata egy rögzített filmkocka. Adrenalin függő ösztönharács.
NAV ellenőrzést, majd hörcsögketrecet ígértem neki.

A tizenegyedik szoba lakója: DJ (T.B.)

Kiválóan forgatja a lemezeket, a mai elektronikus zenének megfelelően unalmas és egyhangú. A dübörgő effektekhez saját hangján recseg, visszafelé hallgatva is pontosan ugyanolyan, érthetetlen és élvezhetetlen.
Fejhallgatót ígértem neki.

A tizenkettedik szoba lakója: A pojáca (Cs.N.)

Kinézete, mint egy angyalarcú kéjgyilkos, aki bárkit mosolyogva eltemet. Sznob, megrögzött cezaromániás, fegyvere a bűbáj és kloroformmal átitatott zsebkendő.
Egy eredeti Patek Phillipe-t ígértem neki.

Nos, ez volt az első szint, szemem sarkából vizslatom a jegyzeteimet, miközben battyogok a másodikra.

Benyitok az első szobába. Lakója: Egy kéztördelő lakáj (S.Zs.).

Eminenciája annyira szürke, hogy lassan már eltűnik. Farizeus, beteges hazudozó, kérdezés nélkül kibogozhatatlan körmondatokba kezd. Nyájasan magyarázza a lopott holmi történetét, pedig a tekintetem nem számonkérésről tanúskodik. Hangulatomtól függően pillanatok alatt színt vált, ügyesebb, mint egy kaméleon, mert az csak oldalra tud bólogatni.
Egy tükröt ígértem neki.

A második szoba lakója: Columbus (Sz.P.).

Naiv külhoni felfedező, ladikján mindútalan India felé indul, de csak a volt szovjet tagállamokig jut. Ha ne adjisten egyszer nem kap állami támogatást a footsall csapata, arra az esetre zsíros állásokkal biztosítja a társak egzisztenciáját, hogy nekik ne kelljen családi összefogás a lakhatásukhoz.
Amerikai vízumot ígértem neki.

A harmadik szoba lakója: Don Corleone (P.S.)

Alattomos kombinátor, a hatalmi háló fő szövője. Az információ áradat vákuuma, az elsápadó arcok ura, marionett uniformisok parancsolója. A ravasz az agy és két füstölgő puskacső értelmi szerzője.
Egy levágott lófejet ígértem neki.

A negyedik szoba lakója: Az udvari bolond (B.Z.)

Kockás csörgősipkáját a szemébe húzza, kérdő tekintettel pásztázza a falakat. Arcán a letörölhetetlen balga vigyor. Bazári majomként ugrál a falakon, 25 pontot keres, miközben túltologatja biciklijét. Maria Montessori tanulmányait forgatja.
Kicsit meggondolatlanul, de személyesen Eötvös Lórándot ígértem neki.

Az ötödik szoba lakója: A pókerarc (K.Z.)

Mégegyszermondom ábrázata robotikus, a kiosztott kártyalapoktól függetlenül arcizmai merevek. Kizárólag a szemöldöke mozog, önálló életet él, ez pléhpofájának mimikai oromzata. Kóros egoizmus jellemzi, passzív tudását előnyként elismerteti, így próbál fölénk kerülni, a saját önbecsülésünket uralni. Mozgósítható taktikai cséplőgép, noha agyát már többször legázolta a negatív gazdasági cunami. Lelkesedése töretlen, 'őszinte'.
Szemellenzős muraközi lovat Ígértem neki.

A hatodik szoba lakója: A kozmikus kozmetikus (K.L.)

A dumaszínház tagja, a cég inszeminátora. A fekete már fehér, a valós az valótlan, amiről nem tud, az nincs, amiről tud, ahhoz meg nem ért. Kellően improvizatív, gátlásaiból adódó zavarodottsága megható.
Agykontroll tanfolyamot ígértem neki.

A hetedik szoba lakója: A lakmusz papír motkány (R.A.)

Úgy gondolja, bármit megtehet következmények nélkül. Kifejlett antennái vannak a veszély elhárítására, tökélyre fejlesztette az álcázást. Kedvenc műve a demagóg oboa, amit már karcosra hallgatott, és kívülről fúj. Mivel 'igazat' mond, kerüli a szemkontaktust.
Gumibugyit ígértem neki.

A nyolcadik szoba lakója: A stratéga (G.Sz.A.)

Elképesztően hiú, modoros, gőgös. Csipetnyi hímsovinizmus, felturbózott önbecsülés. Ügyesen mozgatja a korrupciós lehetőségek garmadáját, taktikázás közben gondosan ügyel a saját haszonszerzésére.
Monopolyt ígértem neki.

A kilencedik szoba lakója: A fényes tekintetű kufár (M.Gy.)

Született szélhámos, számára azokból áll a világ, akik adnak és akik elvesznek. Munkássága csúcsa, hogy most egy személyben mindkettő ő lehet. Érdekbúvár, haramia, egy ipari Arsene Lupin. Szenvedélyes műgyűjtő, az alkotásokat, természetesen, más pénzéből veszi. ....ez nem csomag, you know, package!
Egy Rembrandt-ot ígértem neki.

A tizedik szoba lakója: A böllér (K.L.)

Megsemmisül, ha nem talál magának táplálékforrást, kiszipolyozható gazda állatot, plebejus energiavámpír, hordozható árzabáló, a kultúra McDonald's-a, asszonynevén princípina.
Késélező bőrt ígértem neki.

A tizenegyedik szoba lakója: A korcsmáros (D.T.)

Az "aszfalthoz odaszáradt, felvakarhatatlan kutyaszar". Univerzális beszerző, mindenütt, mindenhol. A hazugságoktól izzadságban úszó, kifinomult trágár, harcias gyengéd, gonosz negédes, nyitott és csukott, búval és bélelt, mindez egy percen belül. A tagság etikai kódexe. A talpig megmondó ember, a hibáit beismerő, ám tökéletes. A közösség közönségessége. Követik is sokan, de hova?
Egy saját TV csatornát ígértem neki.

A tizenkettedik szoba lakója a kedvencem: Drako Brevic (H.Á.)

A fontom, az árnyék, a köd, a negyedik dimenzió. Nincs a szobában, az állandó jelenlétéhez beszélek. Egy üres Armani öltöny, dopaminnal gőzölve. Raszputyin és Superman egy sejtbe vegyülve. Nárcisztikus hajlam, bármikor dührohamba tör ki, agresszív, ilyenkor nyugdíjasokat rugdos.
A virtuális hányadékból a virtuális répát ígértem neki.

A tizenharmadik szoba lakója: A maszk (L.J.)

Annyit hordta, hogy az már a pofájába épült. Berögzült, kaján vigyor, simulékony behízelgő modor, ugyanakkor cinikus és pökhendi. Nem az téveszt meg, amit mond, hanem, ahogyan mondja. Magabiztos, nélkülözhetetlennek érzi magát, mindenkit sakkban tart. Érzelmi húrokat penget, visszaél a bizalommal. Hihetetlenül rafinált, a verbalitás zsonglőre. Saját álláspontját isteníti, később az ellenkezőjére változtatja.
Megígértem neki, hogy itt maradhat....

Nehéz szívvel ugyan, de felcaplattam a harmadik emeletre. Ez a vezértér....

Trónján ül előttem a Mindenható, lábai előtt fekszik vakkomondor kutyája, akit egyszerűen, csak Lőrincnek hív. A helységben néhány kellék a játékaihoz, egy tologatós kisvasút, stadion makettek, focilabda, drótkerítés elemek. Megtestesült pszichopata, mindkét emelet és az összes lakó az övé. Egyik kezében jogar, amivel karmesterként dirigál, a másik kezében egy alma formájú varázsgömb, az akaratot megtörő hipnózis magháza. Nincs olyan fegyver, amit ne használna, nincs olyan eszköz, amitől meghátrálna. Vállán pihenő palástja Cippola köpenye, süt róla az előítélet, a felfokozott nacionalista hisztéria. Torzult világképe démoni. Az ezt ellensúlyozó segítőkészsége hamis. Katonái zsinóron függenek, nyakukban a lojalitás kötele. A szabadság levegőjét elszívta a zsarnokság, a jogokat földbe tiporta a birtoklás. ,,Ave Cesar!"- mögötte Árpád a koronával, a megdicsőülés szimbólumával. Ugye őt nem kell megneveznem?
A Duna befagyott jegét ígértem neki és egy magyar nemzeti színű zászlót a közepén kivágva!!!!

/Küszöbönazingerküszöböm/

https://www.facebook.com/1702726676606908/photos/a.1702745196605056.1073741828.17 02726676606908/1703105173235725/?type=3&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért érdekelne, mi lenne a “hivatalos” magyaráz
  2016-03-27 22:10:57, vasárnap
 
 

most ugye szépen beépítik konkrétan az egész városligetet. Aztán onnan majdnem egész 500 méterre a Nyugatitól az Állatkertig meg beparkosítanak egy komplett ipari területet, erre is elbaszva előirányzottan 215 mrd-ot. Megkérdezte már ezektől az éleslátóktól valaki, hogy ennek igazából mi értelme van azon kívül, hogy megint sokat lehet lopni?

Az “azon kívül" ok senkit sem érdekel, ha sokat lehet lopni...

Azért érdekelne, mi lenne a “hivatalos" magyarázat. :)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oldalba hugyozták a Parlamentet
  2016-03-27 21:50:01, vasárnap
 
  Oldalba hugyozták a Parlamentet
Szárnyathy Géza

Az állítólagos szakbizottságon húsz perc alatt átment a rendeleti költségvetés néven elhíresült államháztartási törvénymódosítás - ugye ez az a fórum, ahol úgynevezett érdemi vita folyik, amin sokat javít az a tény, hogy sem Rezsi Mocsári Ragya Szilárd, sem Bánki Erik nem tag. No, ez a bizottság persze csak annyiban tér el a többitől, hogy nem jár oda annyi celebritás, szóval nem is volt kérdés, mi lesz a javaslat sorsa.

Mivel valószínűleg ötvennél többen nem olvasták a javaslatot, érdemes rögzíteni, mit is tartalmaz. Bizonyos kivételekkel a rendes procedúra nélkül is lehet módosítani bármely fejezet előirányzatát. A rendes procedúra lényege nem az, hogy azt a kormány maga terjeszti be és címeres pecsét van az alján, hanem az, hogy bármilyen plusz zsének meg kell határozni a forrását. Vagyis ha kell ezer krajcár a pókaszepetki toronyugró komplexum felépítésére futókörrel és síugrósánccal, akkor azt csak úgy lehet elkérni, ha megmondja a kunyeráló azt is, honnan. Vagyis fedezet nélkül nem lehet költekezni.

Nem kell itt agysebészetre gondolni, azért az esetek többségében két aduász szerepel a forrásoldalon: a rendkívüli tartalék és valamilyen, rejtélyesen növekvő adóbevétel, praktikusan áfa. Azért ez nem túl szofisztikált, és a szakmaiság utolsó kis cserepei akkor zúzódnak végképp porrá, amikor maga Kósa Lajos áll elő remek forrásoldali ötletekkel, neki tényleg mindig elhisszük, hogy egy fondorlat révén lesz plusz ötmilliárd forint áfabevétel. No, mindegy. Szóval a módosítás szerint kivételes esetekben, főként az egyes fejezetek általános tartalékainak terhére hajthatna végre a kormány pénzátcsoportosítást, hogy annak forrását utólag rendezné.

Mi ezzel a baj? - teszi fel a kérdést lelki szemünk előtt a felemás vigyort vágó Lázár János. És hát valljuk be, pont ez. Hogy ő és kollégái már egy sor ügyben kezelték nagyvonalúan az igazságot, illetve a lényeget. És ha elvi lehetőség adódott eddig a "mi ezzel a baj" ügyében a bajra, akkor az meg is volt. Úgyhogy ez ezzel a baj. Mint egy rakás más kérdésben is: leverték a lakatot a kapuról - majdnem azt írtam, lebontjuk a kerítést, de az most más témába vezetne - és aztán azt mondták, istibizi, nem megyünk majd be. Nem a faszt.

Abban a sorban, ahol nem összeférhetetlen, hogy közbeszerzésen kormánytagok közeli hozzátartozói indulhassanak, ahol a Matolcsy-unokatesók és sógorok kezében elveszíti közpénz jellegét pár százmilliárd forint, ahol egy nap alatt megy át a nemzeti lakáslottó törvény, ott mondjuk elég nehéz komolyan venni, hogy majd épp ebben a kérdésben lesznek mértéktartók.

Amúgy mi értelme is van ennek? Valószínűleg csak unják, hogy újabb és újabb indokokat, magyarázatokat találjanak ki plusz pénzek biztosítására, az még idegesítőbb, hogy ezek a kibekúrt törvényjavaslatok lényegében a benyújtást követően azonnal nyilvánosan megismerhetők, és a rohadék firkászok meg egyéb söpredék el is olvassa, hovatovább kritizálja a benne foglaltakat. Hát akkor, faszikáim, anyukáim, itt a seggem, ezt nézzétek - mondja magában Viktor.

És kényelmesen rendeleti úton lehet baszkurálni a költségvetést, elvégre két napot és egy kör magyarázkodást lehet spórolni az idegesítő parlamentarizmus kiiktatásával. Már tényleg csak a törvény erejű rendeletek vannak hátra, hogy teljes mértékben oldalba hugyozzák a törvényhozás intézményét. Ez ezzel a baj.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/03/23/torvenyhozas_oldalbahugyozva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A piti gázszerelő naperőművet épít?
  2016-03-27 21:48:06, vasárnap
 
  Naperomu, wellness-bunker,... Anyad jol van?

A piti gázszerelő naperőművet épít?
De tényleg?
A lakosság sok százaléka szeretne, de az orbán qrmány, minden lehetséges módon akadályozz ezt külön adókkal.
Hol itt a fejlődés?
Egy beteg állat orbán, és a húgyagyú qurmánya!


******************


Naperőművet is épít Mészáros Lőrinc cége a Lovardában

március 25., 21:29

Kisebb teljesítményű naperőművet is felépíthet a Nemzeti Lovardában a felcsúti polgármester családi cége - számolt be az RTL Klub Híradója.


http://rtl.hu/rtlklub/hirek/naperomuvet-is-epithetnek-a-lovardaban

Az épületegyüttest egy másik vállalkozással közösen újíthatja fel a Mészáros Lőrinchez köthető cég. A beruházás 700 millió forinttal drágább lesz a tervezettnél - derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A Nemzeti Vagyonkezelő szerint ennek az az oka, hogy az eredetileg becsült áron senki sem vállalta a munkát. A kiserőműre pedig azért van szükség, mert magas volt a lovarda rezsije.


http://propeller.hu/itthon/3203814-naperomuvet-is-epit-meszaros-lorinc-cege-lovar daban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
UGOCSA NON CORONAt
  2016-03-27 21:34:55, vasárnap
 
  2016. március 24., csütörtök

UGOCSA NON CORONAT


A latin kifejezés azt jelenti, hogy Ugocsa nem koronáz.
1527-ben írta ezt Ugocsa vármegye, mikor I. Ferdinánd koronázására invitálták a vármegyéket.
Hát, nem cifrázták, ami azt illeti - ha jobban utánakutatnának, valószínűleg megtalálnák Orbán valamelyik ősét Ugocsában...
Magyarország legkisebb vármegyéjének önérzete fordítottan volt arányos jelentőségével - Orbán tekintetében ma sincs ez másként.
A szöveg viszont megmaradt a mai napig, mint a bolha köhögésének szinonímája.
A politika iránt érdeklődő ember csak néz, mint Rozi a moziban, hogy mekkora hisztériát csap viktátorunk a menekültek körül, és ehhez talál magának partnereket is, akik egymásra és rá is rálicitálnak emeletes baromságaikkal.
Legutóbb Don Pintér volt olyan kedves kifejteni, hogy a brüsszeli merényletben olyan személyek érintettek, akik a zöldhatáron jöttek át, - aztán, maga is érezve tán, hogy ezt azért túltolta, korrigált: a támadásban migránscsaládban születettek vettek részt.
Már csak az hiányzott, hogy kijelentse, ki kell őket irtani, hetediziglen.
Nomármost egy ilyen megállapítás jogszabályba ütközik, konkrétan a közösség elleni uszítás (BTK 332.§) bűncselekménye valósul meg, büntetési tétele alapesetben három év, kár, hogy ez a jogszabály kormányzati politikusokra láthatólag nem vonatkozik.
Ha vonatkozna, a komplett kormány a fenekére szorított kézzel sétálna a sitten, miután a zuhanyozóban egyszer véletlenül lehajoltak a szappanért...

Azt hiszem, hogy nincs olyan rossz dolog, amely ne hordozná magában valamiféle pozitívum igéretét is - jelen esetben sincs ez másként.
Miután a merénylők az Európai Uniút támadják, védekezni is ezen a szinten kell a terrortámadások ellen, ez pedig egységes szervezetet, egységes fellépést követel, ha tetszik ez Orbánnak, ha nem.
Természetesen a maga sunyi módján most is kifejtette, hogy a megelőzés érdekében erősíteni kell a titkosszolgálatok együttműködését, az cseppet sem zavarta, hogy mindenfajta együttműködés első számú kerékkötője ő maga.
Persze, mint karavánügyi szakértő állíthatom, hogy a kutya ugat, a karaván halad, és maga a világ fogja rákényszeríteni Európát a sokkal szorosabb együttműködésre, mert a jelenlegi forma semmire sem jó, csak arra, hogy ez a sok léhűtő megszedhesse magát.
Azért elgondolkodtató, hogy ezidáig az Uniótól több támogatást kaptunk, mint a II. Világháború után a Marshall-segély lett volna, amire oly bőszen hivatkoztak mindig azok, akik szerint ha ahhoz hozzájutunk, legyőztük volna Amerikát.
Hát, most hozzájutottunk, többhöz is, de nem érzem azt a fene nagy jólétet, sőt, ami azt illeti azt érzékelem, hogy minden rosszabbul megy, mint a rettenetes Kádár-diktatúra idején.
Még a demokrácia minősége is rosszabb, hogy a diktátorok közötti minőségi különbségről már szó se essék.

Ez az egész bolhacirkusz csak arra jó, hogy még szűkebbre szabja Orbám a társadalom mozgásterét, ellenőrzés lá vonjon mindent és mindenkit.
Telefon, internet, mozgásszabadság, véleményszabadság - totális államot akar.
Olyan ma Magyarország, mintha Orwell írta volna.
Csak még be is lehetett rúgva.
Ha visszaemlékszem, mit kapott szegény Jaruzelski tábornok, amikor bevezette a szükségállapotot, hát csak röhögni tudok....
Azzal azért egyet lehet érteni - gondolom -, hogy amelyik képviselő megszavazza, amelyik párt támogatja a kormány kétharmadot igénylő döntését, az netto hazaáruló, és úgy is kell majd bánni vele.
Ha alkotmányos keretek között zajlik a hatalomváltás, ha erőszakos módon, ezek közül egy se úszhatja meg,
A megelvő törvények tökéletesen elégségesek ahhoz, hogy bármilyen szükséghelyzettel szembenézzünk, ehhez nem kell az állam túlhatalma, csak élni kell a felhatalmazásokkal, a társadalom érdekében.
Ha olyan barmok vagyunk, hogy totálisan kiszolgáltatjuk magunkat ennek a bűnszövetkezetnek, hát megérdemeljük, amit kapunk.

Orbán korunk legkártékonyabb politikusa, egy erkölcsi kútmérgező, szociopata, akinek semmiféle gátlása sincs.
Ennek az embernek vagy börtönben, vagy zárt intézetben van a helye, nem pedig a Budai Várban.
El kellene kezdeni gondolkodni, mielőtt még végképp késő lenne, habár már most is túl vagyunk minden határon...


http://www.pupublogja.hu/2016/03/ugocsa-non-coronat.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azonnali alkotmány módosítást szorgalmaznék én az ünnepek el
  2016-03-27 21:30:50, vasárnap
 
  Azonnali alkotmány módosítást szorgalmaznék én az ünnepek előtti bevásárló terroristák megfékezésére.....
Ezek az elvetemültek képesek bármire...
Ilyenkor van az, hogy kisebb verekedés tör ki a TECSO műszaki részlegén, mert a locsolkodós bicikli, most akciós és csak 12 300 HUF annak ellenére, hogy 48 sebességes és van a kormányon szatyor akasztó függelék is. Egyem meg ezt a sok orgona illatra vágyó gyöngyvirág szappan felhőbe burkolózzzó agysebészt.... Azt se tudja miért jött boltba és csak néz ki abból az üres fejéből, amikor a sorok közt keresztbe állított kamionját próbálom kikerülni, amiben egy meggyes sör van, meg egy szagos radír....az ünnepekre..
Kívánok mindenkinek fehér teniszütővel díszített frotír zoknis locsolkodót, meg besárgulás mentes lábadozást
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatalosan is felfüggesztette az EU a Magyarországra szánt
  2016-03-27 21:22:49, vasárnap
 
  "Kocsog EU!" - fogalmazta meg Meszaros Lorinc a velemenyet, majd gyorsan nyert egy 30 milliardos EU tamogatasos homokozoepitesi palyazatot.
Hajdu János már megindult hadai élén Brüsszel ellen vagy még várnak egy kicsit?



,,Társadalmi infrastruktúra"

Pedig olyan nagy az igény, hogy a Várba költözzön OGV, meg a kisvasút is....
Jaj, mi lesz ezek nélkül a jobban teljesítő Magyarországgal?

Vagy nem is erre adták volna a pénzt? Nem baj, majd ellopják máshonnét!

*************

Hivatalosan is felfüggesztette az EU a Magyarországra szánt uniós források egy részét

Horváth Bence
gazdaság
ma 17:19


Felkerült az Európai Bizottság honlapjára a határozat, mely szerint a konvergencia-célkitűzés keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból a Magyarországon megvalósuló ,,Társadalmi infrastruktúra" operatív program számára nyújtott időközi kifizetéseket felfüggesztették.

Ezek közkeletűbb nevükön a TIOP-programok, és március közepén már írtunk arról, hogy lehetett hallani híreket arról, hogy több más EU-s forrás mellett ennek magyarországi kifizetéseit is felfüggesztette a bizottság. Most ez vált hivatalossá.

A TIOP esetében a Bizottságnak nem csak egyes részletekkel, hanem a pályázatok irányítási és ellenőrzési rendszerével is problémája volt. Arról nem volt egyértelmű információnk, hogy pontosan mekkora összeget is kell a felfüggesztés miatt a magyar költségvetésből finanszírozni, két összeg kering ezzel kapcsolatban: vagy 37,5 milliárd forintnyi vagy 67.6 milliárd forintnyi EU-s támogatás érkezése állt most le.

Egyáltalán nem biztos, hogy ez a támogatás végleg odavan, de a kifizetések újraindításához az kell, hogy Magyarország eleget tegyen az EB által megfogalmazott kritikáknak, és alakítson a pályáztatási rendszeren. Addig a magyar állam kénytelen saját zsebből fizetni, amihez viszont hitelt kell felvennie.

Arról, hogy ez hogyan hathat hosszabb távon a költségvetésre és hogy milyen más EU-s forrásokat függesztett fel még a Bizottság az elmúlt időszakban, nemrég hosszasan írtunk.

http://444.hu/2016/03/27/hivatalosan-is-felfuggesztette-az-eu-a-magyarorszagra-sz ant-unios-forrasok-egy-reszet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magabiztosság!
  2016-03-27 21:14:44, vasárnap
 
  Magabiztosság!

Posted on 2016-03-26 by Admin

A KDNP névre hallgató bűnbanda vezérkarában tobzódó Harrach Sakálegyedet faggatta az Index a vasárnapi boltzár kapcsán.
De nem is lényegesek valójában sem a kérdések, sem a válaszok. Egy sehol sem jegyzett, marginális, aprócska, kitartott parazita banda véleménye valójában teljességgel érdektelen.
Ám a pökhendi magabiztosság, ahogyan ez a levitézlett, piperkőc vén lator nyilatkozott az alom “társadalmi (?) támogatottságáról"!-na az nem semmi!




“Nézze, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a KDNP-nek világnézeti kispártként nem kell kétségbe esnie a népszerűségének növekedése vagy csökkenése miatt. Úgy érzem, hogy az a támogatottságunk mindig megvan, amire szükség van, és ha következetesek vagyunk, azt a támogatóink jó néven veszik."
“...nem kell kétségbe esnie a népszerűségének növekedése vagy csökkenése miatt..."
A jutalomfalatkák mindig leesnek!
MINDIG?
Egyszer minden jónak vége szakad! A TÁMOGATÓK pedig arra fognak ügyelni, hogy MAGUK túléljék Szibériát!

http://www.balrad.com/2016/03/26/54397/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Városliget szétverésénél is van rosszabb
  2016-03-27 21:08:38, vasárnap
 
 
A Városliget szétverésénél is van rosszabb


2016-03-27 13:53:15



Szalai Anna

A Vár kormányzati kisajátításánál, sőt, a Városliget letarolásánál is van rosszabb Schneller István egykori budapesti főépítész szerint, aki tiltakozásképpen nemrég két társával együtt kilépett a kormány által létrehozott Hauszmann-bizottságból. Mint mondja, ez a belülről igazgató félelem.
hirdetés

- Csomay Zsófia építésszel és Lővei Pál művészettörténésszel együtt lemondott a budai Vár átalakítását célzó Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének tagságáról. Egyenesen bűn - írják levelükben - a kulturális és tudományos intézmények kiköltöztetése a várnegyedből, főként olyan célból, hogy a helyükre kormányzati funkciókat telepítsenek. A felkérés elfogadásakor nem tartották bűnnek?
Fotó: Koncz György / Népszabadság

- Nagyon sok minden változott a testület 2014. októberi megalakulása óta. Akkor még hittünk benne, hogy részesei lehetünk egy hosszú távra szóló stratégiaalkotásnak, amely meghatározza a budai Vár jövőjét, és amely jelentős hatással bír Budapest egészére. Bíztunk benne, hogy a kormány nemhiába hívott össze 40 becsületben megőszült szakembert, és a Városliget beépítésével ellentétben a Vár esetében tudatos döntések meghozatalára készülnek.



És hittünk benne, hogy legalább meghallgatják szakmai érveinket.

De nem vitára invitáltak bennünket, hanem közönségnek. Nem a véleményünkre voltak kíváncsiak, csupán tájékoztattak minket a kormány terveiről.

A hauszmanni palota erőltetett és teljesen felesleges rekonstrukciójáról, a lovarda, a főőrség és a Stöckl-lépcső visszaépítéséről még azelőtt határoztak, hogy a Várba telepítendő funkciókról döntöttek volna. A Belügy- és a Nemzetgazdasági Minisztérium felköltöztetéséről pedig már mi is csak a sajtóból értesültünk. A döntési mechanizmus, a koncepciónélküliség és az egyre jobban erőltetett historizáló stílus együtt volt vállalhatatlan számunkra. Az elmúlt hónapokban rá kellett ébrednünk, hogy nem vagyunk többek biodíszletnél. Mi erről mondtunk le.

- A testület munkáját koordináló, a várberuházásért felelős L. Simon László államtitkár nettó hazugságnak nevezte, hogy a Horthy-kultusz felélesztése lenne a Hauszmann-terv.
hirdetés

- Valójában nem ez a lényeg. Lemondásunknak sem ez volt a fő oka. De az kétségtelen, hogy már a nyitóülésen megfogalmazódott a felújítás vezérlő elve: ,,Magyarország történeti folytonosságának helyreállítása", méghozzá úgy, hogy a német megszállás és Nagy Imre újratemetése között eltelt időt végképp kitöröljük. Ez történt a Kossuth téren is, ahol most az emlékműszobrászat leggyengébb alkotásait láthatjuk kiglancolva.

A Várban is olyan épületeket akarnak százhúsz éves rajzok, illetve fényképek alapján visszaépíteni, amelyek eredetileg sem képviseltek kimagasló építészeti-művészeti értéket,

ami indokolná a teljes helyreállításukat A középszerűség restaurációja irtózatos pénzt, százmilliárdokat emésztene fel. Ráadásul egy olyan politikai, gazdasági és művészeti szempontból egyaránt válságos korszakot készülnek megidézni, amely az I. világháborúba, majd Trianonba torkollott.

Fotó: Koncz György / Népszabadság

- Nem ez lenne az egyetlen múltidézés Budapesten. A városban szinte csak újraépítés zajlik: Ludovika, Közlekedési, Szépművészeti, Iparművészeti Múzeum, városligeti szecessziós színház. A kormány emberei Nyugatra mutogatnak, ahol szintén gőzerővel építenek fel teljesen megsemmisült épületeket. Akkor most válságban vagyunk vagy majmolunk?

- Nagy a különbség a példaként állított európai városok múltidézése és az itthoni között. Berlinben és Drezdában szimbolikus jelentőségű épületeket építenek újra, Frankfurtban pedig egy egész középkori utcahálózatot, de nem szolgai hűséggel, hanem kortárs elemekkel megtűzdelve. Mindezt hosszas társadalmi vita után. Budapest azonban nem semmisült meg a bombázásokban, a kitüntetett figyelmet érdemlő épületek java megmaradt, így az elpusztultak fényképről való újrateremtése felesleges. Különösen úgy, hogy saját idejükben sem számítottak értékesnek. Helyette a megmaradt, de kihasználatlanul pusztuló műemlékeket kellene élettel megtölteni. De nem feltétlenül rosszakarat vezeti a kormányt, inkább valamiféle küldetéstudat az eltagadott múlt helyreállítására.

Csak az a baj, hogy egy álságos kor pöffeszkedő neobarokk palotaváltozatát teremtenék újra valamiféle utólázadásként a kommunizmus ellen,

amelyet - szerintük - túlságosan urizáló volta miatt romboltattak le. Holott egyszerűen nem volt érdemes teljeskörűen rekonstruálni. De tény: Horthy neve csak részben jellemzi azt az avítt historizmust, amely ellen fellépünk.

- Budapest korábbi főépítészeként az építészeti örökség rigorózus őreként vált ismertté. Nem akart modern épületeket a belvárosban, felhőkarcolókat pedig a csepeli szigetcsúcson se tűrt meg. Most már szereti az újat?

- Akkor is szerettem. Csak nem a harsányat és nem a belvárosi Duna-parton, illetve a történelmi Belvárosban. A közterek megújítását fontosabbnak tartottam, míg a kortárs építészet kedvére megjelenhetett a Millenniumi negyedben, a Marina parton, az óbudai gázgyárnál. A modern nem szükségszerűen arrogáns. A jó kortárs épület alkalmazkodik a hely szelleméhez, az építészeti környezethez, csak éppen a jelen nyelvén szólítja meg a használót. Számtalan kiváló példát találunk erre a várnegyedben is, többek között a Bécsi kapu téren vagy éppen a Szentháromság téren. De jó példa erre a Bálna a pesti Duna-parton. A téglaarchitektúra megőrzése és a modern üveghal kiváló együttest alkot, bár a megvalósítás sajnos gyengébbre sikeredett, mint a terv.

- Az ön főépítészsége idején épült fel a Kálvin téri irodamonstrum is. Külvárosnak aligha nevezhetjük...

- Minden csatát nem lehet megnyerni. Azt mondtam akkor, addig maradok, amíg száz ügyből ötvennél sikerül érvényesíteni a szempontjaimat.
Fotó: Koncz György / Népszabadság

- Ma aligha sikerül ilyen arányban érvényre juttatni a fővárosi érdekeket. A kormány meg sem kérdezi a városvezetést
a tervezett beruházásokról. Mennyire okoz ez maradandó károkat a városszerkezetben?

- A jelenlegi városvezetésnek sok érdeme van a közösségi közlekedési rendszerek fejlesztésében és más városüzemeltetési kérdések megoldásában. Úgy tűnik, ez érdekli igazán, a városfejlesztés viszont nem erőssége. Elkészült ugyan Budapest hosszú távú városfejlesztési terve, de sem a városvezetés, sem a kormány nem veszi komolyan. Alig mutatták be nagy csinnadrattával, a kormány máris felülírta a Liget projekt érdekében. A vizes világbajnokság helyszínválasztásáról pedig a város vezető szakemberei is csak a sajtóból értesültek. Az önkormányzat nem vitatja és nem is véleményezi a kormány terveit, mintha a beruházások nem is Budapesten valósulnának meg. Tarlós István főpolgármester időnként ugyan éles szóváltásba keveredik a kormánytagokkal, de csak közlekedési ügyekben.

A városfejlesztés, illetve -rendezés láthatóan kívül rekedt a városvezetők érdeklődési körén. Csuklás nélkül veszik tudomásul az állatkert biodómépítését, a Városligetbe zsúfolt múzeumokat, a Déli bezárását, a Nyugati pályaudvar mögötti átalakítási elképzeléseket.

A stratégiaalkotást persze nem segíti a Fővárosi Közgyűlés összetétele sem, hiszen a kerületi polgármesterek egymást kioltó részérdekek mentén húzzák-vonják a testületet. Az olimpiához azonban kevés lesz az improvizáció, az egyszeri döntések sorozata, koncepcióra és egymásra épülő fejlesztési tervekre lesz szükség. Abból pedig aligha lehet kihagyni Budapest önkormányzatát.

- A Várkert Bazárban rendezett nyílt vitán azt mondta, hogy a Liget projektre és a Várra szánt kormányzati pénzt hasznosabb lenne a Belvárosban szétteríteni. Nem aprózódnának el így a források?

- Budapest önmaga egy építészeti múzeum.

A turistákat nem egyetlen helyre kell terelni, ahová öt múzeumot sűrítünk végletesen túlterhelve egy parkot, hanem végig kell őket vezetni a meglévő öt kulturális sűrűsödési pont alkotta tengelyen. Már korábban azt javasoltam, hogy maradjon a Magyar Nemzeti Galéria a Várban, kerüljön az építészeti múzeum a Millenárisra, költözzön az egykori Kilián laktanyába - vagy akár a Várba - a Néprajzi Múzeum, a Művészetek Palotája melletti egykori vágóhíd pedig kapjon kulturális funkciót. Mindezt jól kiegészíti a Szépművészeti Múzeum bővítése a felújított Román Csarnokkal. Ez a megoldás idegenforgalmi szempontból is kedvezőbb lenne a múzeumi negyednél, hiszen szétszórná a turistákat a városban, ahelyett, hogy egyetlen helyre koncentrálná őket.

- Mennyi esélyt lát a Hauszmann-terv, illetve a Liget projekt leállítására?

- Matematikailag keveset. De a lényeg a jeladás, amit esetleg mások is követnek.

Én hiszek a szó erejében, az igazság hatalmában. Az általunk indított ,,Mindent a maga helyén" petíciót már tízezren írták alá.

Fotó: Koncz György / Népszabadság

- Hömpölyögtek már az utcán százezrek is...

- A kormány helyében azért elgondolkodnék azon, hogy érdemes-e olyan terveket erőltetni százmilliárdokért, amelyek ekkora ellenérzést váltanak ki a választókból.

Az is figyelemre méltó, hogy a tiltakozással olyan emberek kerültek egy platformra, akik régóta nem gondolkodnak ugyanúgy a dolgokról, mint például Szörényi Levente és Bródy János. A folyamat leállítása talán elérhetetlen, de már a lázálmok mérséklése is jelentős siker lenne.

A Magyar Nemzeti Galéria fenntartása a Várban hatalmas területet mentesítene a Ligetben. S közben az is kiderülhetne, hogy a Liget projekt valójában csak egy fedőterv, amelynek fő célja a Vár kiürítése, kormányzati célra hasznosítása.

- Lesznek követőik a testületben? Jelezte bárki, hogy szintén lemond a tagságáról?

Talán. Sokan gondolkodnak úgy a Hauszmann-bizottságban, mint mi, de félnek. S ez rosszabb, mint az, hogy egy középszerű palotát visszaépítenek, és múzeumokkal szórják tele a Városligetet.

http://nol.hu/belfold/a-varosliget-szetveresenel-is-van-rosszabb-1608245?utm_sour ce=beuszobol&utm_medium=link&utm_campaign=beuszo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Palkovicsnak nyalizik kilenc iskolaigazgató
  2016-03-27 21:05:08, vasárnap
 
 
Palkovicsnak nyalizik kilenc iskolaigazgató



Nem csak támogatói, de heves ellenzői is vannak a pedagógusok immár több hónapja tartó tiltakozássorozatának. Mily' meglepő: épp Palkovics László oktatási államtitkár szülővárosában, Zalaegerszegen.

Úgy fogalmaznak: ,,Sajnos a várt szakmai alapon történő megbeszéléseket politikai indíttatású megnyilvánulások zavarták meg. Egyrészt a hozzá nem értő és félrevezető elemzések, másrészt egyesek felhatalmazás nélküli, gyakran szakmai alapokat nélkülöző vagy pártpolitikai indíttatású megszólalásai." A folytatásban pedig kifejtik: ,,Adjunk időt a hivatalos tárgyalások lefolytatására (köznevelési kerekasztal, kormány és sztrájkbizottság), bizalmat az új oktatási államtitkárnak, aki "elődeivel ellentétben partnernek tekinti a pedagógusokat."

A közleményt a Béke Ligeti Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, az Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola, az Izsák Imre Általános Iskola, az Öveges József Általános Iskola, a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium, valamint a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium intézményvezetője írta alá.

A Kettős Mérce úgy tudja, a kilencből több iskola tanárait is hidegzuhanyként érte a hír, hogy az intézményvezetőik ilyen tiltakozó levelet küldtek szét. Az iskolák honlapjainak egyikén sem látható a friss közlemények között ilyen tartalmú írás. A dolog már csak azért is különös, mert ezen intézmények több mint fele a kezdetekkor lelkesen csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, a tanárok közül pedig többen is jelezték: szeretnének részt venni a március 30-i megmozduláson, ahol az oktatás reformjáért küzdenek, immár polgári engedetlenségi akciókkal.

http://nol.hu/belfold/palkovicsnak-nyalizik-kilenc-iskolaigazgato-1608275















 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.