Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Színesvirágos torta
  2016-03-28 21:49:54, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Szép torta
  2016-03-28 21:48:51, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Szép fehér torta
  2016-03-28 21:47:55, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Piros-fehér rózsás torta
  2016-03-28 21:45:10, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Rózsákkal díszített torta
  2016-03-28 21:00:58, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Romantikus fehér torta
  2016-03-28 20:59:57, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
A tojás 10 gyógyhatása
  2016-03-28 20:24:02, hétfő
 
 



A tojás - főzve, lágyan vagy rántottában - remek indítása a napnak.

A tojás manapság rossz hírében áll a tojássárgája magas koleszterinszintje miatt, habár a fogyasztása az alacsony sűrűségű lipoproteinek, a ,,rossz fehérjék" szintjét nem emeli látványosan.

A tojás gazdag fehérje- és aminosav-forrás: sőt, azon kevés ételek egyike, amelyek teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, vagyis mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható benne, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Ezen kívül tele van számos vitaminnal és ásványi anyaggal, többek között tartalmaz A, B12, D és E-vitamint, folsavat, szelént és kolint.
Nem is a koleszterin, inkább a hosszú láncú telített zsírok azok, amelyek leginkább emelik a koleszterinszintet és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Ha mértékkel fogyasztják, a tojás nem egészségtelen. Azok, akik szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, heti legfeljebb két vagy három tojássárgáját fogyasszanak!

A tojás gazdag fehérje- és aminosav-forrás: sőt, azon kevés ételek egyike, amelyek teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, vagyis mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható benne, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Ezen kívül tele van számos vitaminnal és ásványi anyaggal, többek között tartalmaz A, B12, D és E-vitamint, folsavat, szelént és kolint.

A tojás 10 legfőbb gyógyhatása:
1, Javítja az agy működését
Mivel gazdag Omega-3 zsírsavakban, kolinban, lecithinben és B12 és D-vitaminban, a tojás kiváló étel az agy karbantartásához. A kolin egy alapvető tápanyag, amely fontos szerepet játszik több anyagcsere folyamatban, valamint ingerületátvivő anyagként is működik. Javítja a memóriát és a kognitív funkciókat.
A B12-vitamin is fontos az agy megfelelő működéséhez és a vérképzéshez. Kutatások kimutatták, hogy a hiánya agysorvadáshoz vezethet, amely az Alzheimer-kór és az elmezavar előfutára.
Az USDA Nemzetközi Tápanyag Adatbázis szerint egy keményre főzött tojásban kb. 1.11 mikrogramm B12-vitamin található, amely a napi ajánlott B12-bevitel 18.5 százaléka.
Az Omega-3 zsírsavak is segítenek az agy megfelelő működésében. A D-vitamin, amely igen kevés ételben található meg, szintén javítja az agyműködést.

2, Segít az egészséges testsúly megtartásában
Ősidők óta népszerű a tojásos reggelik fogyasztása. Ez a hagyomány segít megőrizni a testsúlyt, mert amellett, hogy ellát energiával, a tojás jobban eltelít. A tojásban található fehérje fokozatosan biztosítja számunkra az energiát, mert nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.
Ezen kívül a Network Health Dietetian folyóirat tanulmánya szerint a tojásban található néhány speciális fehérje, amely elnyomja az éhséget, így a tojás lecsökkentheti a napi kalóriabevitelt és elősegíti a fogyást.

3, Védi a szem egészségét
A tojás jó lutein- és zeaxantin-forrás. Ezek a karotinoidok hatékonyan védnek a sárgafolt sorvadás és a hályogok kialakulása ellen.
Ezeknek a vegyületeknek az antioxidáns hatásai erősítik a retinát és védik a szemet a nap UV-sugárzásától. Lutein található a leveles zöldségekben is, de a kutatók szerint a szervezet jobban felszívja a tojásból.

4, Segíti az izomépítést
A tojás kiváló választás izomépítéshez, mivel magas fehérjetartalma van, amely az izmok építőköve. A tojásfehérje tartalmaz egy albumin nevű fehérjét, amely több fehérje felszívódását segíti elő a szervezetben és gyorsítja az izmok növekedését.
A tojás nyersen vagy félig nyersen történő fogyasztása nem ajánlott, mert ételmérgezést, szalmonellát okozhat.
Ehelyett válasszuk a pasztörizált vagy főtt tojásokat! A kemény tojásban ugyanúgy megtalálhatók a gyógyhatások, mint a nyers tojásban.

5, Javít a közérzeten
A tojás a magas B12-vitamin-tartalmának köszönhetően javít a hangulaton és féken tartja a stresszt. A többi B-vitamin, amely a tojásban található, szintén segít a szellem frissen tartásában.
Ráadásul a tojássárgájában lecitin is van, amely stabilizálja a közérzetet. Sokan úgy tartják, a tojás segít a depresszió kezelésében is a benne található sok metionin és cisztein miatt. Érdekes módon a rántottát tartják az egyik legjobb hangulatjavító ételnek.

6, Javítja a haj és a körmök egészségét
A haj és a körmök fehérjékből épülnek fel, így a tojás magas fehérjetartalma egészségesen tartja őket. Tojásos hajpakolást is szoktak alkalmazni a haj gyorsabb növekedése érdekében.

Keverjünk össze egy nyers tojást egy evőkanál olajjal és kenjük be vele a hajunkat! 30 perc után alaposan mossuk le, majd samponozzuk be, hogy puha, selymes és egészséges legyen a hajunk! Használata havi 2-3 alkalommal ajánlott.

7, Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát
Az Alberta Egyetem kutatói kimutatták, hogy a tojás antioxidáns hatásai csökkentik a rák kialakulásának kockázatát és megelőzik a szív- és érrendszeri betegségeket is.
A tojássárgájában két aminosav van, a triptofán és a tirozin, amelyeknek antioxidáns hatásaik vannak, ezek azonban csak a nyers tojásban érvényesülnek igazán.
A The Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology folyóirat egy tanulmánya szerint a tojás fogyasztása 24 százalékkal csökkenti a mellrák kialakulását, mert a benne lévő kolin segíti a sejtek normális működését.

8, Segít egészségesnek maradni terhesség alatt
A tojás, amellett, hogy ellátja a megfelelő mennyiségű tápanyaggal, csökkenti a még meg nem született gyermek mentális egészségét és csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.
Ezek főleg a kolin hatásának köszönhetőek: ez a tápanyag megtalálható a tojásban, a húsokban, a babban, a csonthéjas gyümölcsökben és más fehérjében gazdag ételekben.
A kolinnak alapvető szerepe van a magzat agyának fejlődben, és a szülési rendellenességeket is megelőzi. A várandós és a szoptató nők számára napi két tojás majdnem a napi ajánlott bevitel felét biztosítja - de vigyázzunk, hogy ne fogyasszunk nyers vagy félig átsült tojást!

9, Erősíti a csontokat
A tojás erősen tartja a csontokat és a fogakat a benne lévő foszfornak, D-vitaminnak és kalciumnak köszönhetően. Köztudott tény, hogy a kalcium jót tesz a csontoknak. Ám tudta-e, hogy a D-vitamin segíti a kalcium felszívódását a belekben?
A D-vitamin gyorsítja a csontok növekedését, ráadásul a hiánya a csontok korai elöregedéséhez vezethet. A foszfor szintén a kalciummal együtt segíti a csontok erősítését és szabályozza a csontok sűrűségét is.

10, Tisztítja az arcbőrt
A tojásfehérjét arcpakolásként is használhatjuk, hogy felszívja a bőrben található felesleges olajat, feszesebbé tegye a bőrt és összehúzza a pórusokat. Segít a pattanások kezelésében és a bőrhibák gyógyításában is. Keverjünk fel egy tojásfehérjét, kenjük be vele az arcunkat és fedjük le papírzsebkendőkkel! Hagyjuk a bőrön 10-20 percig, majd távolítsuk el a zsebkendőket és mossuk le langyos vízzel a maradék tojást!
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Gyulladások ellen
  2016-03-28 19:26:26, hétfő
 
  Tíz szuperétel szervezete gyulladásos betegségeinek megakadályozására:

A gyulladás gyógyítja a fertőzéseket, sebeket, és a sejtkárosodást is. Azonban ha már nincs felette kontroll, akkor károsíthatja is a szerveztet.

A gyulladás akut és krónikus is lehet. Az akut gyulladás hirtelen jelentkezik és gyorsan súlyossá válik, amelynek tünetei egy-két hétig tartanak. Ezzel szemben a krónikus gyulladás hónapokig, akár évekig is eltarthat.
A gyulladás tünetei a vörös bőr, duzzadt ízületek, amelyek tapintásra forrónak tűnnek, ízületi fájdalom, az ízületek merevsége, és az ízületek funkcióinak elvesztése. Emellett a gyulladás influenza-szerű tünetekkel is járhat, mint a láz, hidegrázás, kevés energia, fejfájás, étvágytalanság, és az izmok merevsége. Gyakran a felsoroltak közül csupán néhány tünet jelentkezik a gyulladásos betegség során.
Rengeteg egészségügyi problémához vezethet, vagy épp problémát jelezhet a szervezet gyulladása. Ilyenek a pattanások, az asztma, az arcüreggyulladás, az érelmeszesedés, a gyökérhártya gyulladás, a gluténérzékenység, a szénanátha, az idült prosztatagyulladás, a gyulladásos bélrendszeri betegségek, a fekélyes vastagbélgyulladás, a Crohn betegség, a reumás ízületi gyulladás, az interstitiális cystitis, és a rák is.
Ha szeretne egészséges maradni, elengedhetetlen a gyulladás kontroll alatt tartása egészséges étrend és életmód követésével. Rengeteg étel gyulladásgyökkentő hatású, így fogyasztásukkal megelőzheti és leküzdheti szervezete gyulladását

Alább megtalálja azt a tíz szuperételt, amely fogyasztásával megakadályozhatja szervezete gyulladását.

1. Olívaolaj
A benne található anyagok védelmet nyújtanak a gyulladás ellen. Egy 2011-es kutatás, amit a Current Pharmaceutical Desing magazinban publikáltak, kimutatta, hogy az extraszűz olívaolajban található oleocanthal nevű anyag megakadályozza a szervezet COX-1 és COX-2 termelését, amelyek gyulladást okozó enzimek.
Ha a gyulladás ellen szeretne tenni, mindenképp extraszűz olívaolajat válasszon. Nem csak a gyulladás ellen, de a gyulladáshoz kapcsolódó betegségek ellen is tehet fogyasztásával, ilyen betegségek például a degeneratív ízületi megbetegedések vagy a cukorbetegség is. Az olívaolajat főzéshez, étolaj helyett is használhatja, vagy egészséges salátadresszingeket is készíthat belőle.
A felmelegített olívaolajat használhatja masszázsolajként a fájdalom, duzzadás, ízületi gyulladás okozta tünetek, és izomgörcsök csökkentésére.

2. Gyömbér
A gyömbér gingerol-t tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. A Journal of Medicinal Food 2005-ben publikált kutatása szerint a gyömbér sejt szinten befolyásolja a gyulladási folyamatokat. Emiatt az akut és a krónikus gyulladásos betegségeket is hatékonyan gyógyíthatja.
Az osteoarthritises vagy reumás ízületi gyulladástól szenvedő betegek a rendszeres gyömbérfogyasztás során fájdalom- és duzzanat csökkenésről számoltak be. Emellett a gyömbér a fokozott testmozgás okozta gyulladást is sikeresen gyógyítja.
Szárított gyömbérport vagy friss gyömbérgyökeret is használhat gyömbértea készítéséhez, amelyet naponta 2-3 alkalommal fogyasszon. A gyulladás csökkentése érdekében a gyulladt területet napi néhány alkalommal gyömbérolajjal is masszírozhatja. A gyömbérkapszula a leghatékonyabb megoldás, ennek megfelelő adagolásáról kérje orvosa véleményét.

Megjegyzés: Ne fogyasszon túl sok gyömbért, mert túlzott mennyiségben vérhigító hatású.

3. Kurkuma
A közkedvelt sárgí színű fűszernövényt előszeretettel használja az indiai konyha. A benne található aktív, kurkumin nevű összetevő antioxidáns, és gyulladáscsökkentő hatású.
A Journal od Alternative and Complementary Medicine magazinban 2003-ban publikált kutatás arról számolt be, hogy kurkumán végzett számos kutatással bizonyítható a fűszernövény gyulladást okozó molekulákra gyakorolt gátló hatása.
A kurkuma sikeresen csökkenti az ízületi gyulladás, izomhúzódás, és balesetek okozta gyulladásokat. Egyszerűen használhatja főzés során a kurkuma port szervezete gyulladásos megbetegedéseinek csökkentésére.
Napi 1-2 alkalommal kurkuma teát, vagy meleg kurkumás tejet is fogyaszthat. A kurkuma porból és meleg szezámolajból készített krém segíti a bőr alatti gyulladás és duzzanat csökkentését. Ezt a keveréket semmiképp ne kenje sérült bőrfelületre.
A kurkuma étrendkiegészítő kapszula formájában is kapható, ám bármilyen étrendkiegészítőt is fogyasztana, mindenképpen tájékoztassa arról orvosát és kérje ki véleményét.

4. Fokhagyma
A Journal of Medicinal Food által 2012-ben publikált tanulmány kimutatta, hogy a fokhagymában több gyulladáscsökkentő és gyógyhatású anyag is megtalálható. Egy másik kutatás azonosította azt a négy, szulfur tartalmú anyagot, amely segít lezárni a gyulladáshoz vezető utat.
A gyulladás megelőzéséhez naponta egyen meg 2-3 nyers fokhagymagerezdet éhgyomorra. Főzés során használjon minél több fokhagymát.
A gyulladt felületre közvetlenül is kenhet fokhagyma olajat, így csökkentheti a fájdalmat és a gyulladást.
Fokhagyma kapszulát is fogyaszthat, ám erről mindenképpen kérje ki orvosa véleményét.

5. Meggy
Az oregoni Egészségügyi Egyetemen végzett 2010-es kutatás szerint a rendszeresen meggylevet fogyasztóak körében csökkent a gyulladásos megbetegedések mértéke.
A rendszeres meggylé fogyasztás egy héttel egy megterhelő sportesemény, például egy futóverseny előtt, minimalizálhatja a verseny utáni izomfájdalmat és gyulladást.
Szakértők napi 1.5 csészényi mennyiségű meggy, vagy 1 csészényi meggylé fogyasztását javasolják. A gyulladáscsökkentő hatás érdekében cukor- és édesítőszer mentes, friss, organikus meggylevet fogyasszon.
Megjegyzés: A meggylé kellemetlen hasi panaszokat és hasmenést okozhat. Ha önnél is jelentkeznek ezek a mellékhatások, azonnal hagyja abba a meggylé fogyasztását.

6. Lazac
A hidegvizi halak, mint a lazac is, rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaznak, amelyek közé az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav is tartoznak. Mindkettő segíti a gyulladáscsökkentést, kutatások szerint ezt a szervezet citokin szintjének csökkentésével érik el, amelyek gyulladás kialakulását segítő anyagok.
Gyulladáscsökkentő hatása legjobb érvényesülése érdekében grillezett, sült, vagy rostonsült lazacos ételeket fogyasszon, mert a túlsütés elpusztíthatja a lazacban található egészséges zsírokat. Az amerikai Szívegészségügyi Szövetség heti 2-3 lazactartalmú főétel fogyasztását jajvasolja.
Amennyiben nem szereti a hal ízét, a gyulladáscsökkentés érdekében fogyasszon halolaj tartalmú étrendikiegészítőket, ám fogyasztása előtt mindenképpen konzultáljon orvosával.

7. Édesburgonya (lila)
Az édesburgonya, főképp a lila színű segíti a szervezet gyulladásos megbetegedéseinek gyógyítását. A Journal of Medicinal Food című magazinban 2011-ben megjelent cikkben azt bizonyítják, hogy az édesburgonya gyulladáscsökkentő hatását koncentrált tápanyagtartalmának köszönheti.
Magas C- és E-vitamin tartalma mellett rengeteg karotenoidot tartalmaz (alfa- és béta-karotin), amelyek csökkentik a fájdalmat és a gyulladás mértékét is.
A rendszeres édesburgonya fogyasztás az agyi és idegrendszeri gyulladásokat is csökkentheti.Naponta legalább egy csészényi mennyiségnek megfelelő mennyiségű édesburgonyát fogyasszon el. Sültburgonyát, palacsintát, süteményeket, és chipset is készíthet belőle. Az egészségesebb elkészítési módok közé pedig a sütőben sült, roston sült, grillezett, vagy pürésített édesburgonya tartozik.

8. Spenót
Ez a sötétzöld leveles zöldség nagy mértékben csökkentheti szervezete gyulladásos megbetegedéseit. A spenót rengeteg karotenoidot tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő antioxidánsokat és E-vitamint tartalmaznak. Ezek az összetevők segítik szervezete védekezőrendszerét a gyulladást elősegítő citokinok ellen.
Emellett a spenót remek forrása az alfa-linolénsavnak, amely erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsökkentő hatású. Emellett az asztmás gyulladást, az ízületi fájdalmakat, és a migrénes fejfájást is csökkenti.
Salátaként, zöldséglé alapjaként, vagy zöld smoothie-ban is fogyaszthatja. Emellett levesek, köretek is készülhetnek belőle, valamint omlettbe is keverheti.

9. Dió
Gyulladáscsökkentő egészséges étel, amely hatékonyságát magas omega-3 zsírsav tartalmának köszönheti, amely rengeteg gyulladáscsökkentő alfa-linolénsavat tartalmaz.
A Journal of Nutrition-ban 2004-ben megjelent kutatás szerint azok körében, akik napi legalább 6.5 dekagramm diót elfogyasztanak, csökkent C-reaktív fehérje (CRP) szintet mértek. A magas CRP szint fokozott veszélyét jelzi a gyulladás miatt bekövetkező szívbetegségeknek.
Rendszeres diófogyasztással csökkentheti a krónikus megbetegedések, mint például a szívrendszeri megbetegedések, vagy az ízületi betegségek kialakulásának kockázatát, ezzel szemben pedig javíthatja a csontok egészségét.
Áztasson 3-4 darab diót egy éjszakára vízbe. Fogyassza el másnap reggel reggelijéhez, vagy tízóraira, esetleg uzsonnára. A diót smoothiek-ba, müzlikbe, vagy süteményekben is felhasználhatja.

10. Áfonya
Az áfonya rengeteg fito-tápanyagot tartalmaz, mint az anthocyanin, a hydroxycinnaén sav, a hydrobenzoén sav, és a flavanolok. Mindegyikük antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású.
Ezek a fito-tápanyagok a membránfunkciók javításával és a fontos tápanyagok átengedésével és a kémiai folyamatok megengedésével megakadályozzák a sejtek gyulladásos folyamatainak kialakulását. Emellett az áfonya zsírtartalma és kalóriatartalma is alacsony.
Rendszeres fogyasztásával csökkentheti az ízületi gyulladások kialakulását és megakadályozhatja a belső szervi gyulladások és a fekélyes vastagbélgyulladás kialakulását. Napi 1 adag (fél csésze) áfonya fogyasztása ajánlott.
Forrás:drtihanyi


 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
9 titok a tiszta bőrről
  2016-03-28 18:51:18, hétfő
 
  Szabaduljon meg a pattanásoktól természetes módon:

Almabor ecet
Az almabor ecetet friss vízzel összekeverve egy remek tonikot kaphat, amellyel megölheti a baktériumokat amik a bőrön találhatóak és egyensúlyba hozhatja a bőr pH értékét, amely segítségével megnehezíti a pattanások kialakulását. Emellett segíthet csökkenteni a bőrön felgyülemlett zsírt, ami megelőzheti a bőr későbbi kipattogzását.

Tej és méz
Sokan tartják úgy, hogy a tejtermékek ( főleg a csokoládé) aknét okoznak. Ennek fényében meglepő lehet az a tény, hogy ha tejjel kezeli a pattanásokat azok segítik a bőr állapotának javulását.

Kleopátra, Egyiptom királynője nem véletlenül fürdött tejben. Ápolja és enyhíti a fájó bőrt, emellett pedig segít csökkenteni a bőr pirosságát.
A méz hozzáadásával antibakteriális anyagokat adhat a keverékhez, amely szintén előnyös a bőr számára.

Tojásfehérje
Valószínűleg a tojásról a reggeli az ami először eszébe jut, és nem a reggeli bőrápolás. A tojásfehérje meglepően hatékony az aknék kezelése során. Az aknék melllett csökkentheti a régebbi pattanások által hátrahagyott hegesedést. Egyszerűen csak keverjen össze kettő vagy három tojásfehérjét egy tálban, öblítse le arcát hideg vízzel, majd szárítsa meg. Ezután kenje be arcát a keverékkel -- akár egy arcpakolással -- hagyja rajta 20 percig és engedje, hogy a tojásfehérje varázslatos hatását megmutathassa.

Friss papaya
A papaya állandó alapanyaga a bőr és testápoló termékeknek és ez nem csak a fantasztikus illatának köszönhető. A papaya segít eltávolítani az elhalt sejteket, puhítja a bőr és biztosítja a papain enzimet , ami csökkenti a gyulladást a pattanások körül és megelőzi azok kialakulását.

Teafa
Oka van annak, hogy számos akné gyógyítására való termék tartalmaz teafa kivonatot. Lehet, hogy eddig csak úgy ismerte az olajat, mint egy anyagot, ami eltömíti a pórusokat és csúnya bőrt eredményez, de úgy tűnik, hogy vannak olyan olajak, amik pont az ellenkező hatást váltják ki a bőrből.
Szinte oldószerként működik, áttör az zsíron és a lerakódásokon, amik a pórusokat eltömítik. Emellett pedig megsemmisíti a bőrön található baktériumokat, ezáltal megelőzi a későbbi pattanások kialakulását.

Banán héj
Ha megette a banánt nehogy kidobja a héját! A banán héj luteint tartalmaz, egy erős antioxidánst, ami csökkenteni tudja a gyulladást és elősegíti az egészséges sejtek reprodukcióját.
Vigye fel az arcára masszírozó mozdulatokkal a banánhéj belsejét , majd hagyja arcán a maradványokat körülbelül 30 percig. A banánhéj nyugtatja a bőrt és csökkenti a kellemetlenséget és a pirosságot.

Házikészítésű cukros bőrradír
A cukros bőrradírok könnyen elkészíthetőek akár otthon is. Segítségükkel eltüntethetőek az elhalt sejtek és a bőrradírok megtisztítják a bőrt a zsírtól és a lerakódott szennyeződésektől. Keverjen össze mézet, oliva olajat vagy akárcsak vizet egy kis cukorral és természetes hámlasztót fog kapni, ami nem sérti fel a bőrt.
Ha szeretne egy kicsit extravagánsabb keveréket, adjon hozzá illóolajakat, mint például vaníliát és élvezze a fantasztikus illatot minden alkalommal, amikor ezt az új, házikészítésű szert használja.

Menta
A menthol ( ami a mentában található) természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. Bár nem biztos, hogy csökkenteni tudja a pattanásokat vagy megelőzni a kipattogzást, de segít csökkenteni a bőr pirosságát és a kellemetlenséget ami ezzel jár. A friss mentalevél megfizethető és egyszerűen megtalálható, szinte bármelyik nagyobb háztartási boltban. Csak zúzza őket össze és masszírozza bőrébe pár perccel azelőtt, hogy annak tisztításához fogna.

Burgonya
A burgonya igen széles skálán mozog, ha a jótékony hatásról van szó, de még így is csak kevesen tudják, hogy milyen pozitív hatása lehet a bőr számára.
A benne található káliumnak, foszfornak, kloridnak és kénnek köszönhetően a burgonya pép vagy lé alkalmazása arcmosás után segít csökkenteni a bőrhibákat és támogatja a sejtek újratermelődését.

Mindegy, hogy visszatérő aknéval vagy alkalmi pattanásokkal küzd, érdemes kipróbálni a fentebb említett módszereket. Lehet, hogy segítségükkel megtalálja azt a módszert ami az ön bőre számára a legalkalmasabb és ezáltal természetes módszerekkel szabadulhat meg a pattanásoktól, bőrét ragyogóvá és tisztává téve.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Húvéti nyuszifészkünk 2016
  2016-03-28 18:41:42, hétfő
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 469 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3171
  • e Hét: 8016
  • e Hónap: 39502
  • e Év: 244203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.