Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Visszavonták Budapest olimpiai pályázatát, miután Orbán Vikt
  2016-03-04 23:16:09, péntek
 
  Visszavonták Budapest olimpiai pályázatát, miután Orbán Viktorban most tudatosult, hogy a nyári játékokon a foci mellett más sportágak is vannak.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkosítják a kormánypárti képviselők vagyonnyilatkozatát, m
  2016-03-04 23:15:39, péntek
 
  Titkosítják a kormánypárti képviselők vagyonnyilatkozatát, mivel azok jelentős részben közpénzt tartalmaznak.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A börtönökkel akarják rendbehozni a közegészségügyet?!
  2016-03-04 22:37:37, péntek
 
  A börtönökkel akarják rendbehozni a közegészségügyet?!

Posted on 2016-03-04 by Admin

Orbán rábólintott az egészségügy átalakítására

Zöld utat kapott Orbán Viktortól az egészségügy átalakításának öt pontjához - megerősíteni az alapellátást, kialakítani egy kancellári irányító rendszert, a krónikus ellátást átadni a szociális ágazatnak, új kórházat építeni a fővárosba és újraépíteni a szakmai minimumfeltételeket - Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár - derült ki a kórházszövetség siófoki kongresszusának zárónapján.
Az öt pont teljesítésében idén sokat szeretnék haladni - mondta az államtitkár. Az utóbbi napok híreire reagálva legfontosabb kérdésnek a betegbiztonságot tartotta, ez lesz minden egyes döntés értékelésénél a fő szempont.
A kórházi finanszírozás átalakításában gyors beavatkozásként az eddig külön soron szereplő bért szeretné beépíteni a súlypontba és a német pontrendszerbe, az alulreprezentált ellátások finanszírozását pedig megemelné a felülreprezentáltak rovására, hogy minden fajta ellátás kellő súllyal szerepeljen. Az ezzel kapcsolatos munka jövő héten kezdődik.
Szóban megállapodtak a nemzetgazdasági tárcával a többletkapacitás-befogadási bizottság által támogatott új kapacitások finanszírozásáról. Erre a forrást a Nemzetgazdasági Minisztérium hagyja jóvá, éves szinten 5 milliárd forint áll rendelkezésre, amihez az ágazati tartalékkeretből még rá kell tenni néhány milliárdot, hogy minden idén támogatott kérelmet befogadjanak - mondta az államtitkár. Döntően képalkotó diagnosztikai kapacitásokról (ct-, mr-kapacitásokról) - van szó.
Bizalomerősítő béremelés?
A kórházszövetség által szorgalmazott bizalomerősítő béremelésről konkrétumok helyett annyit mondott,: amikor hozzányúlnak az idei és a jövő évi költségvetéshez, eldől, a kormányzat hogyan értékeli az eddig végzett munkát. Jelenleg a 17 ágazat közül az egészségügyi dolgozók bérszintje a 14. hely körül áll.
Még idén elindulhat a kancellári rendszer - amit nem így fognak hívni -, de ehhez legalább két törvényt és számos rendeletet kell módosítani. Az új felelős szervezet a tervek szerint 6-8 intézmény betegellátását fogja összehangolni. Arra a felvetésre, hogy vajon hogyan nyugtatja meg a pozícióik miatt aggódó a kórházigazgatókat, Ónodi-Szűcs úgy válaszolt: a pozíciók nyilván változni fognak, de most az a feladat, hogy a betegek érdekében hozzuk ki a legjobbat Magyarország teljesítményéből.
Mikor kapják meg a háziorvosok a 10 milliárdot?
Elkészült az alapellátásba szánt 10 milliárdos többletforrásról szóló kormányrendelet szakmai háttérmunkája, így ettől kezdve már nem az államtitkárságon múlik, hogy mikor kapják meg a háziorvosok a pluszforrást - mondta az államtitkár.
Az alapellátás újraszervezése elengedhetetlen, a lakosság öregedésével párhuzamosan 20 éven belül több mint 3 millió magyar lakost érint a három nagy krónikus betegségcsoport - krónikus tüdőbetegség, cukorbetegség, magas vérnyomás - valamelyike. E tömeggel nem tud megbirkózni a szakellátás, de a jelenlegi formájában az alapellátás sem - fogalmazott az államtitkár, aki szerint folytatódik a praxisok forrásbővítése.
Az alapellátásban a szakdolgozói képzést nevezte a legzűrösebbnek. Palkovics László oktatásért felelős államtitkárral már tárgyalt arról, hogyan lehetne a képzésben való részvételre ösztönző elemeket elhelyezni.
Betegbiztonságot veszélyeztet a bv túlzott bevonása?
A fórum egyik résztvevője felvetette: ma már a büntetés-végrehajtás (bv) intézményei a steril, egyszer használatos eszközök forgalmazásába is beszállnak, ami veszélyezteti a betegbiztonságot, emellett a bv-intézmények 20 százalékos árelőnnyel indulnak a közbeszerzéseken. Ónodi-Szűcs szerint a novembertől induló közbeszerzési portál a nagyobb transzparenciával biztosítja majd, hogy az egészségügynek ne kelljen mások érdekeit kiszolgálni.
Terítékre került a kórházi minimumfeltételek nyilvánosságra hozatalának kérdése is. Az ezt firtató, magánszemélyként bemutatkozó fiatal lány kérdésére Szentes Tamás országos tisztifőorvos végül annyit mondott: a megindított közérdekű adatigénylés után a hivatal a jogszabályi határidőknek megfelelően kiadja a dokumentumot. Egyúttal megerősítette egy korábbi interjújában mondottakat, miszerint a magyar kórházak biztonságosak.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: EZ IGEN! EZ IGAZI!-DÖBRÖGISTA MEGOLDÁS!
Kancellárok kinevezése
A dögrováson lévők átpasszolása a “cociális" döglődőkbe. (Ahol majd közmunkások...)
Új szakmai minimumfeltételek
Rabmunka
Pesten egy új kórház
De-állítólag-lesz majd egy MTK-stadionnyi pénz is!
Hogy tartósan miből lehetne finanszírozni a millió sebből vérző közegészségügyet? Arról szó nem esett!-de nem is fog! Most mindenesetre adtak egy kis hashajtót a szívinfarktusos betegnek!
Vajúdtak a hegyek, és kitoltak egy egeret! Persze hogy rábólint Döbrögi az ötletekre! Ő BÓLINTOTT RÁ! Kegyet gyakorolt!
A migránsprobléma mellé még egy-ugyan semmit nem érő-ÚJ NEMMZETTHY EGÉSZSÉGÜGYHY PROGRAMOT is meg lehet hirdetni! (Tényleg! Ez lesz majd a ÚNEP!)
Aztán az idei évet majd csak kihúzzák valahogy!

http://www.balrad.com/2016/03/04/a-bortonokkel-akarjak-rendbehozni-a-kozegeszsegu gyet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindeközben idehaza…
  2016-03-04 22:34:38, péntek
 
  Mindeközben idehaza...

Posted on 2016-03-04 by Admin

Sajnos itthon az elvándorlás továbbra is nagyobb probléma, mint a bevándorlás. 2014-ben 31ezer 500-an hagyták el az országot minimum egy éves külföldi tartózkodás szándékával.

Bár a miniszterelnök 2012-be azt vizionálta, hogy 5-6 éven belül tömegesen fognak hazajönni a fiatalok, ennek egyelőre még csak a nyomát sem látni. Egy tavalyi kutatás szerint, amelyet az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatócsoport készített, az egyetemisták jelentős része nem tervezi Magyarországon a jövőjét. A felsőoktatásban lévő hallgatók 63 százaléka jelezte, hogy rövidebb ideig, 52 százaléka, hogy hosszabb ideig vállalna munkát külföldön, 37 százalék pedig külföldön szeretne letelepedni.

original_1_3.jpg
Az erőteljes kivándorlás hatására több szektorban már munkaerőhiány van. Talán az orvosok elvándorlásának volt a legnagyobb visszhangja. Emellett azonban számos más területen is baj van, kevés a hentes, a pincér, a fogorvosi asszisztens és a sort még folytathatnánk.
Miközben a kormány erőteljes kampányt folytat annak bemutatásáért, hogy mindent megtesz a családokért és családbarát politikát folytat, az emberek nem ezt érzik. A hazai fiatalok többsége, akik családot alapítanának, leginkább azon törik a fejüket, miként jöhetnének ki anyagilag hónapról-hónapra.
,,Apának lenni jó" - az állítással ugyan nem vitatkozunk, ám a videó igen messze van a magyar valóságtól
Az Intrum Justitia jelentése szerint a gyermekeket nevelő 25-30 éves fiatalok 71 százaléka csúszott meg a fizetéssel az elmúlt egy évben, gyakran nem is egy számla esetében, és nem azért, mert nem figyelt, hanem azért, mert éppen nem tudott fizetni. A kutatásból az is kiderült, hogy leginkább a gyermekes fiataloknak gyűlik meg a baja a számlákkal, a gyermektelen magyar fiatalok ,,csupán" 59 százalékának voltak ilyen problémáik. Kijelenthető tehát, hogy a kormány üzenetével ellentétben, pont a gyermekesek vannak a legrosszabb helyzetben.
(Forrás: tenytar)
Bal-Rad komm: “Azeemúúttötévet" fölölelő TAVALYI TÖRTÉNÉSEKET ELEMZŐ országértékelőjében Döbrögi amiatt IS verte a melleit, hogy hány milliárd forintot hagytak a MAGYAR CSALÁDOK zsebeiben. (Azaz: mennyit NEM loptak el!) Persze arról nem károgott, hogy ez a MAGYAR CSALÁDOK ZSEBEIBŐL KI NEM HÚZOTT pénz jobbára hol?-miféle familiáknál csapódott le! Hát nem itt:


http://www.balrad.com/2016/03/04/mindekozben-idehaza/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétvégi családi túra Baltásisztánba
  2016-03-04 22:31:15, péntek
 
  Hétvégi családi túra Baltásisztánba

Posted on 2016-03-04 by Admin
Orbán Azerbajdzsánba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök kétnapos hivatalos látogatást tesz a hétvégén Azerbajdzsánban - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.
Havasi Bertalan közölte: a miniszterelnök szombat reggel indul Bakuba, útjára elkíséri mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
Orbán Viktor szombaton megbeszélést folytat azeri kollégájával, Artur Rasizadéval. Ezt követően a két ország képviselői szándéknyilatkozatot írnak alá közös ICT (infokommunikációs) fejlesztési alap létrehozására, egyetértési megállapodást a tapasztalatcseréről a foglalkoztatással kapcsolatban, továbbá együttműködési szándéknyilatkozatot a két ország a Semmelweis Egyetem és az Azeri Orvosi Egyetem között.
Vasárnap Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó koszorút helyez el a Tisztelet Fasorán, Heydar Aliyev nemzeti vezető sírjánál, majd felesége, Zarifa Aliyeva síremlékén.
A kormányfő ezután Ilham Aliyev azeri elnökkel találkozik a Zogulban található elnöki palotában. A megbeszélést követően Orbán Viktor Magyar Érdemrend kitüntetést ad át Mehriban Aliyevának, a Heydar Aliyev Alapítvány elnökének, majd a látogatás utolsó programjaként Ilham Aliyev és Mehriban Aliyeva First Lady díszebédet ad a delegációnak.
(MTI)
Bal-Rad komm: Baltásisztánban komoly gondok vannak. Gazdaságiak. Mint hírlik, Döbrögink ottani diktikollégájának a feje igencsak fájós mostanság.
De-ha igazak az urbanlegend pletykák-Döbröginket is kétségek gyötrik. Ugyanis ezen urbanlegendák szerint Döbröginének a konyhapénze egy jó része ott fial. Baltási bankokban. Ha pedig ezek a pletyik igazak, még lába kelhet ennek a lóvénak. (Ismerve Alijev csupa becsület jellemét, Döbrögiék esetleges izgalmai érthetőek is lennének.)
Innen eredhet a Döbrögi házaspár bakui turnéjának ötlete. Más praktikus ok nem magyarázza a hétvégibaltásisztáni programot! Ahová elkíséri őket a két karcagi vigéc is. Varga és Fazekas! No meg a Nemmzzeth Puritánja, aki a Quaestor-malőr fősimogatója volt. Jut eszünkbe: Bróker Marcsi is karcagi! Aki néhány milliárddal pattant meg! Olyan sikeresen, hogy a RENDŐRHATÓSÁGOK azóta is bottal ütik a nyomát. Marcsinak is meg a pénznek is.
Azt már csak a rosszmájúság mondatja velünk, hogy LEHET HOGY Baltásisztánban..? Rovancs lesz...?

http://www.balrad.com/2016/03/04/hetvegi-csaladi-tura-baltasisztanba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most szakadt ketté a Fidesz
  2016-03-04 22:28:53, péntek
 
  2016.03.04.
Most szakadt ketté a Fidesz
Szárnyathy Géza

Most szakadt ketté a Fidesz. Nem, nem hullik darabokra, nem oszt senki lapot Tóbiásnak vagy Gyurcsánynak, az ő szekerük ettől függetlenül gurul vagy rohad el félúton. A Fidesz nevű halmaz azonban aligha lesz egyben tartható 2018-ban. Lesz egy rész, amelyik megmarad Fidesznek, ez lesz a visszataszító gennyhalmaz, amelyet minden résztvevő igyekszik majd kivágni az egyre gyengülő testszövetből. És lesz egy csalódott, felháborodott társaság, amelyik igyekszik majd a kivágásban segédkezni.

A Fidesz saját maga mért három csapást önnön, gránitszilárdságú testére. A kopaszos sztori, az MNB alapítványok közpénzlopásának törvényi szintű titkolása és a költségvetés rendeleti módosíthatósága minden bizonnyal komoly repedéseket ejtett. Persze ezek még hajszálrepedések, szóval kár számon kérni még bármit is a belső ellenzéken. Elégedetlenkedés van, de a frakciófegyelem még erősebb bárminél, simán megszavaznák az anyjuk eladását is.

Mert ugye ki akarja kockáztatni a bírságot, meg hát feleslegesen senki se akar összetűzni a főnökkel. A kicsiknek ugyanis az az egyetlen lehetőségük, hogy gombot nyomkodhassanak a parlamentben, polgármesterek lehessenek egy Pest megyei faluban vagy megtartsanak pár trafikot, ha most szorgalmasan bólogatnak. A nagyok meg igazán tudják, mit veszíthetnek, ha pofát nyitnak, láttunk már hasonlót, lehet valaki akár miniszter is, simán kikúrják a partoldalra, ha sokat szövegel.

Holmi becsület, gerinc, elvek egyelőre szóba sem jöhetnek, annyira reflexszé vált a seggnyalás. De egyre kínosabbá válik ehhez a csapathoz tartozni. Pár elvetemült idióta kivételével a választók se kérnek már ebből az undorító, nyíltan lopó és urambátyámkodó gyülevész népségből. Csak hát ugye vagy az impotens baloldali ellenzék vagy a dilettáns nácik vannak most a túlparton. Egyik se vonzó alternatíva. Ám mennyivel szebb lenne a kép, ha lehetne szavazni egy csirkeszartól megtisztított Fidesz-maradványra. Ahol nincs Lázár meg Rogán, hagymázas baromságokat szajkózó, valóságtól eszelősen menekülő főnök, sem az ostobaság tökéletes manifesztátuma, nevezett Kósa Lajos. Mennyivel könnyebb lenne a levegő Rezsi Szilárd, Fazekas Sándor vagy az olyan pitiáner alakok nélkül, mint ez a Bánki Erik.

Az MDF által hagyott űrt, amelyet Bokros Lajos, ha addig él, mint egy levesteknős, akkor sem tud betölteni, könnyedén elfoglalhatná egy derivált Fidesz. Ki lehetne itt? Ha Varga Mihálynak egy csepp esze maradt, akkor a mostani mérhetetlen parasztlengő után átmenti magát valahova, ahol még komolyan vehető marad. Navracsics Tibcsi, bár igyekszik magát hithűnek mondani, ezt nem hiszi el senki. Meg lehetne nyerni a komolytalan próbálkozásokban vergődő Ángyánt, de lehet meríteni az olyan, évek óta szörnyülködő figurák közül, mint az öreg Chikán, Potméter Ákos, de akár Járai Zsiga.

Áder védjük a természetet János egyelőre fontolgatja az MNB-törvény visszadobását, és amúgy az udvariasan őszintének hívott, valójában simán bunkó Kövér és a minden tekintetben visszataszító viselkedésű L. Simon László nyitott eddig pofát névvel, címmel. Hát nem túl biztató társaság, de ez van. Ez a kiválás az érintettek számára is lehetőség, hiszen a szájhúzogatók szart se kapnak 2018-ban, helyüket bármikor elfoglalhatja valami seggnyaló, névtelen.

A lehetőség tehát adott. Kérdés, kinek mikor jön el az a pont, amikor végképp elege lesz. Talán még az előtt lesz, hogy úgy néz ki az ország, mint Drezda a bombázás után.


http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/03/04/most_szakadt_kette_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy csodálatos fideszes elme szenzációs karrierje
  2016-03-04 22:19:38, péntek
 
 
2016.03.02.
Egy csodálatos fideszes elme szenzációs karrierje
Hakapeszi Miki

Alighanem karrierje csúcsára érkezett a héten az a fideszes képviselő, akinek a nevéhez fűződik az a törvénymódosítás, mellyel megszűnik a Magyar Nemzeti Bank ellenőrizhetősége, elszámoltathatósága. A Keresztapa-pólós Bánki Erik elégedetten mesélheti majd unokáinak, hogy akkora lumen volt fiatal korában, hogy írt egy törvénymódosítót, melyet másnap megszavazott a magyar törvényhozás, így bravúrja egy nap alatt 250 milliárd forint közpénzt tett láthatatlanná.

Sok faszfej újságíró, kekec bukott balliba és Soros-pénzen hizlalt álcivil nemzetközi szervezet próbálkozott éveken át azzal, hogy nézegesse és buzerálja a kormány költéseit, ezek mind elmehetnek a picsába, jó lenne elfogadni a választások eredményét. Sajnos a magyar bíróságok képtelenek voltak felfogni, miről szól a NER, ezért igazi profira volt szükség ahhoz, hogy a háttérhatalom szűnni nem akaró támadásaitól megvédje az ország felemelkedéséért éjt nappallá téve dolgozó Orbán-kormányt. Még szerencse, hogy vannak megbízható problémamegoldók: egyik nap a posta ügyeit titkosító rezsiszilárd, vagy épp Erik: tudják, mikor mit kell tenni, egyszerre lazák, mint a rigalánc és kemények, mint a fagyott kutyaszar.

Példa értékű Erik tevékenysége? Utána akarja csinálni? Íme mit kell követni.

A mohácsi csávó érettségi után rögtön belépett a Fideszbe. Akkoriban, az új pártban még könnyű volt felfelé jutni, hamar városi főember lett. Ez az egyik lépcső, amit meg kell mászni, a másik, hogy barátokat kell gyűjteni a pártközpontban, hogy a helyi konfliktusok esetén kérdés se legyen, hogy ki kerül ki győztesen. Nem árt hűségesküt se tenni a megingathatatlan vezetőnek, így amikor üzleti vállalkozásba kezdünk, a fideszes önkormányzatok tárt karokkal fogadnak.

Erik sikerrel vette ezeket az akadályokat. Kubatov lista Gábor szavaiból is lejött, hogy belsős bizalmas, politikusként nagy turisztikai szakértőnek láttatja magát, üzletemberként a cég, melyben tulajdonos, fideszes városokban épít fürdőket. Ha meg valakik szóvá teszik, hogy kicsit drága és felesleges a dolog, úgy járhat, mint az a siklósi Fidesz-alapszervezet, melyet emberünk rögtön feloszlatott a picsába, amikor a fürdőt kritizálták. Az már lényegtelen, hogy utána a város bele is rokkant a fürdőberuházásba.

A már említett fiatalos lazaság érzékeltetésére legyen elég egy jellemző példa: kell ahhoz kurázsi, hogy valaki a parlamentben a "ne ugassál, kis köcsög" szófordulattal kedveskedjen képviselőtársának. Nyugi, diploma sem kell egy ilyen karrierhez, csak elhivatottság, üzleti érzék és biztos háttér, a megfelelő személyek bizalma.

Ami még nagyon fontos: soha ne felejtsük, honnan jöttünk. Az, hogy 200 milliárdot megmentünk az ellenség karmaiból, még kevés. Haza kell menni a szűkebb pátriába és fontos dolgot tenni az emberekért. Erik ebben is magasra tette a mércét: ma Kozármislenybe látogatott, hogy részt vehessen a helyi stadionberuházás bejelentésén: a hatezer fős településen alig várják, hogy a helyi csodacsapat birtokba vehesse a kétezer fős létesítményt, melybe közel félmilliárd forintot tol az állam.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/03/02/egy_csodas_fideszes_karrier_a_200_milli ardot_eltunteto_stadionepito
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
részlet A KLIK 2017-ben kiadásra kerülő tankönyvéből :
  2016-03-04 22:15:59, péntek
 
  részlet A KLIK 2017-ben kiadásra kerülő tankönyvéből :


ha mészáros bácsi napi 2 milliót lopna és vajandris bácsi évi 10 milliárdot lopna,meg gerencséri bácsi 55 milliárdot lopna,akkor orsós bácsinak mennyi beteget kell meggyilkoltatni,hogy 1 év múlva is folytatni tudják ??????
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kibabrálnak az autósokkal Tarlósék
  2016-03-04 22:09:59, péntek
 
  TARLÓS PUBI NYAKÁN IS JÓL ÁLLNA A KÖTÉL!!!

**********

Kibabrálnak az autósokkal Tarlósék

2016. március 4. péntek 05:19:59



Egy rendeletmódosítás miatt minden parkolásnál szerencséért imádkozhatnak az autósok. Többé ugyanis már nem lehet utólag bemutatni a parkolójegyet.

A február 17-i fővárosi közgyűlésen tárgyalták a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Szeneczey Balázs által előterjesztett módosítást, mellyel hatályon kívül helyezték a parkolójegy utólagos bemutatására lehetőséget adó részt.

Az eddigi szabályozás értelmében, ha az autós az ellenőrzés időpontjában rendelkezett érvényes parkolójeggyel, csak azt nem az előírásoknak megfelelően helyezte el, vagy az ellenőrzés időpontja és a fizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő, vagyis épp az ellenőrzés ideje alatt vette meg a jegyet, akkor lehetőség volt a parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodájában bemutatni azt.

Az elfogadott módosítással ezt a két passzust (3 a) és b) pont) törölték ki a rendeletből (a kép jobb oldalán a módosítás, bal hasábban pedig az eredeti rendelet szövege olvasható).

Mindez tehát könnyen visszás helyzeteket szülhet, hiszen hiába van jegye az autósnak még a bírság kiszabásának időpontja előtt, semmit nem fog érni vele, nem lehet hol és kinek bemutatni azt. A gyakorlatban így, ha nem hipersebességgel intézi valaki a jegyvásárlást, minden szándéka, igyekezete, a meglévő és érvényes parkolójegy ellenére is fizetheti a bírságot.

A módosítás indoklásában elismeri az előterjesztő "a parkolójegy utólagos bemutatása lehetőségének megszüntetése várhatóan kedvezőtlenül érinti a gépjármű vezetőket".

"A Kúria Önkormányzati Tanácsának határozata szerint jelenleg a parkolójegyet korlátlanul lehet bemutatni, azaz a gépjármű üzembentartója az elsődleges (az ellenőrzéskor a szélvédőre helyezett) és a másodlagos (60 napon belül levélben megküldött) pótdíjfizetési felszólítást is figyelmen kívül hagyhatja, csak a közhegyző által kibocsájtott fizetési meghagyásnak kell ellent mondania és a parkolójegyet csak a bíróság előtt folytatott polgári perben kell bemutatnia. Ezen kívül a parkolójegyet nem csak havonta egyszer, hanem bármennyi alkalommal bemutathatja utólag".
Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

Ezen határozat hatályba lépése óta az előterjesztés szerint egyre nagyobb arányban élnek vissza az autósok ezzel a lehetőséggel. A parkolójegyek utólagos bemutatása ugyanis az összes pótdíjazási eseményhez viszonyítva 10 százalékról 15-re emelkedett, és ez az előterjesztő szerint várhatóan tovább fog emelkedni - ezért is van szükség a lehetőség megszüntetésére. Az önkormányzatok ugyanis nemcsak bevételtől esnek el, de a kiadásaik is növekednek ezek miatt.

Persze, az esettel kapcsolatban azt is érdemes megjegyezni, hogy miután a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. átvette az önkormányzati cégektől a parkolási rendszert, egyre többen választják az sms-es parkolást, amivel csak az a gond, hogy információink szerint a bevétel megosztási aránya kedvezőtlen az önkormányzatok számára, akik így tervezett és jelentős bevételtől eshetnek el.

Mindenesetre érdekes változás, hogy az idei évi költségvetésben közterületi parkolási bevételek soron a tavalyi 800 milliós előirányzat után 20 százalékkal többet, 964,7 milliós bevételt terveztek. Azt azonban, hogy pontosan mi is fog ekkora növekedést eredményezni, nem részletezték. Az előterjesztés tárgyalásán így nem véletlenül merült fel a parkolásidíj esetleges emelése is a jegyzőkönyv szerint.

Székely Sarolta
mfor.hu


http://www.mfor.hu/cikkek/126183.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LÁZADNI CSAK PONTOSAN, SZÉPEN, aHOGY A CSILLAG MEGY AZ ÉGEN.
  2016-03-04 22:04:49, péntek
 
  2016. március 3., csütörtök
LÁZADNI CSAK PONTOSAN, SZÉPEN, AHOGY A CSILLAG MEGY AZ ÉGEN...
Bizony ám!
Mert ha nem így történik a dolog, akkor a hatalom jobb esetben kiröhögi a lázadót, rosszabb esetben keményen megtorolja a lázadást, és még kiszolgáltatottabb helyzetbe taszítja.
A lázadás - bár kívülről nézvést úgy tűnhet, hogy spontán nekibuzdulás - de mégsem az, pontosabban nem szabadna annak lennie, mert a lelkesedés ugyan szép, de nem túl hosszan tartó érzelem, hamar elmúlik, és ott marad a lázadó kihűlt lelkesedéssel és bevert fejjel.
A lázadás nem káosz, hanem magas fokon szervezett politikai tevékenység.
Ezért aztán lázadni csak tudományos alapossággal lenne szabad, mint ezt tanusíthatja számtalan doboz kutyaeledel, melyet a spontán lázadók ledarálásával állítottak elő, némi só, bors és nátrium-glutamát hozzáadásával.

Adok egy segédletet, mely tetszés szerint kiegészíthető, bővithető.
Tehát:
1. Ha nem valami ellen lázadsz, hanem csak úgy általában, akkor abból csak hőzöngés lesz, konkrét eredmények nélkül.
A lázadásnak célt kell adni, mert a tömeg érzelmi lény, tudja, hogy valami nincs rendben, de odáig ritkán jut el, hogy pontosan meg is határozza azt, ami ingerli, és még ritkábban jut el odáig, hogy megfogalmazza, mit is akar elérni.

2. A negatív program nem program, nem elég azt hirdetni, hogy mi nem kell, meg kell fogalmazni azt is, hogy helyette mi legyen, és ez lesz az a cél, melynek kivívását célul kell tűzni.
Ha azt mondjuk, nem kell a KLIK, az kevés. ha azt mondjuk, hogy helyre kell állítani az iskolák önkormányzatiságát, és ennek csak első lépése a neves intézmény azonnali felszámolása - no, az már valami, azt nehéz lesz kicselezni a KLIK átkeresztelésével, átszervezésével, átdizájnolásával.

3. A lázadásnak végérvényesnek kell lennie, tudnia kell a hatalomnak, hogy nincs tovább, vagy megállapodás lesz, vagy tartós iskolaszünet, például.
Nem lehet vacillálni, nem szabad különalkukat kötni, nem kellenek a részgyőzelmecskék - együtt kell győzni , vagy elbukni.
A harcoló oroszlán sem úgy győz vagy pusztul, hogy elkezdik a farka felől felszeletelni, hanem harcban bukik el, melyben lehet, hogy legyőzik, de ellenfele is kiheverhetetlen sebeket szerezhet.

4. A lázadóknak igen hamar meg kell szervezniük magukat.
Ez épülhet már meglévő strukturákra, de még jobb, ha ezek a lázadás irányítására létrehozott alkalmi testületben csak résztvevők.
Ennek oka, hogy minden létező szervezetnek megvannak a nagy, közös érdekeken belül, vagy azok mellett a saját érdekeik is, és nem biztos, hogy adott esetben nem azok kerülnek előtérbe, nem a lázadókkal kapartatják ki a saját gesztenyéjüket.
Világossá kell tenni, számukra is, hoogy a részérdekek csak a közös érdek győzelme esetén juthatnak érvényre.

5. A lázadókat állandóan foglalkoztatni kell.
Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor ott állnak a tömegek harcra készen és nincs, aki feladatot szabjon nekik.
A feladat maga mozgósító erővel bír, a pofázás csak egy rövid ideig elég - a lázadó tenni akar valamit fizikailag is, keresi az alkalmat az együttes fellépésre, hát meg kell neki adni ezt a lehetőséget.
Lehet csapatot szervezni a látványelemek elkészítésére, lehet csapatot szervezni a kommunikációra, a támogatókkal való kapcsolattartásra, lehet csapatot szervezni a tüntetések egyedivé tételére - például a sorok összekapaszkodására, egyszerre lépve minden ötödik lépés dobbantássá változtatására, vagy a skandálható jelszavak megalkotására.
Kell vonulászni ide-oda, ráhozva a frászt a különféle intézmények vezetőire, jelszavak kellenek, melyeket skandálni lehet, minél többet kell együtt lenni, hogy tudatosuljon mindenkiben az érzés: nem vagyok egyedül, itt vannak velem tízezrével azok, akik a harcostársaim, az erő velünk van!

6. A lázadóknak kell meghatározniuk a történések menetét, ha úgy tetszik, nekik kell tematizálni a közbeszédet, ehhez pedig az kell, hogy a szervezők egységes elképzeléseket képviselve egységesen nyilatkozzanak, azonos időben azonos doolgokról beszéljenek, és aki ezt nem képes betartani, azt el kell távolítani a vezetésből, mert szétforgácsolja az erőket.
És folyamatosan, minden napra egy tojás alapon.
Rengeteg az okos ember, de ha mindenki a saját nótáját fújja, abból nem lesz győzelmi kórus, csak hangzavar.

7. A lázadás nem csordafelvonulás és nem ötletroham, a lázadás tudatos harc, melynek irányítását kézben kell tartani.
Az egyes helyszíneken ott kell lenni azoknak, akik összegyűjtik a véleményeket, akik közvetítik a szervezők elképzeléseit, akik élére tudnak állni, ha kell, a helyi harctereken is a harcnak.
Azt kell elérni, hogy a helyi terepen is többségbe kerüljenek azok, akik egyetértenek a lázadás céljaival, és bár az nem lehet és nem is kell elvárni, hogy minden apró részletkérdésben egyetértés legyen, de azt igen, hogy a többség döntéseihez tartsa magát mindenki.
Ezen nem a helyi többséget kell érteni, hanem a helyi delegáltakból álló országos testület többségi véleményét, melyet megosztanak a széles nyilvánossággal,
Ja, - és ilyen testületet kell létrehozni, kizárólag a lázadás idejére, céljai megvalósításának érdekében.

8. Egy tömegmozgalom nem olyan, mint egy autó, nem lehet gázt adni meg fékezni, illetve nem biztos, hogy sikeres lesz az ilyen törekvés.
Ez inkább olyan, mint a hegy tetejéről a völgybe gördülő szikla, az irányát lehet becsülni, mikor útjára indítjuk, de finom kormánymozdulatokkal irányítani lehetetlen - már, ha valódi tömegmozgalomról van szó.
Ezért a célra kell koncentrálni, és fenn kell tartani a folyamatos lendületet.
Ezt fenntartani sokkal könnyebb, mint állandóan mozgásba hozni egy álló tömeget, nem beszélve arról, hogy a hatalom sem szereti az erő látványos megjelenését, fél tőle.
Elsősorban azért, mert tudja, hogy adott esetben - akár alkotmányos hatalomváltásnál, akár spontán népfelháborodásnál - az ilyen szervezett tömeg veszélyesebb, mint akárhány hőbörgő az utcákon.
A kulcsszó itt a szervezettség.

9. Ha a lázadás győzni akar, akkor folyamatosan fenn kell tartani a tömegtámogatást, úgy a saját szervezetben, mint a külső támogatók között.
Ezért minden lépést meg kell magyarázni, minden követelést meg kell indokolni, minden dezinformációt ki kell védeni.
Hogy egy aktuális példánál maradjunk, a pedagógusok szerencsés helyzetben vannak, az iskolarendszer ad egy természetes hálózatot, a tanulókkal napi kapcsolatban vannak, a szülőkkel pedig bármikor fel lehet venni a kapcsolatot.
Ez roppant fontos, mert a támogatottság információ hiányában könnyen elolvad, főleg, ha a vízcsapból is az ellenpropaganda meg a megtévesztő információk özöne árad - pl. hogy a lázadás okafogyottá vált, a lázadók már megint pénzt akarnak, stb.
Nem szavbad hagyni, hogy a hatalom bármiolyen baromsággal ellopja a showt, minden attrakcióra kell találni valami látványos ellenlépést, mely ismét a lázadók problémájára irányítja a figyelmet.

10. Egység-szervezettség- kommunikáció-személyes meggyőzés.
Bárki mással szemben a pedagógusok óriási előnnyel rendelkeznek: a szülők nekik fognak hinni, nem pedig a nagyképű és hatalom által megrészegített bürokratáknak.
Ági néni meggyőzőbb, és a szülő tudja, ő a gyerekünk érdekét képviseli, míg a hatalom a saját érdekeit.

11. Lehet bátran kicsit populárisnak lenni, összevetni a jéghideg folyosón tartott testnevelés-órákat az Orbán telkein épített felcsúti Kancsó-Aréna fűtött gyepével, a Nemzeti Bank Várbéli borvendéglőjét a krétahiánnyal, Csányi Sándor ingyen kapott milliárdjait a napi nyomorúsággal, hiszen ez maga a valóság.
Ez nem populizmus, ez maga Magyarország.
Lehet ugyan elegánsan elhúzódni a politikától, csak nem kellene elfelejteni, hogy a politika maga az élet, és hogy az is politizál, aki így viselkedik, mert ő tartja hatalomban azokat, akik miatt ma már elképzelhetetlen, hogy a kétkezi munkás fiából jogász vagy orvos legyen, akik ellopják a gyereke táblája mellől a krétát, gyermekétől a korszerű tudást.

12. Öntudatos polgárként, adófizetőként kell harcolni, hiszen ebben az országban még a hajléktalan nyomorult is adózik, minden megvásárolt kenyértszelet után adót fizet, még ha ő ezt nem is tudja.
Adózik az a nyomorult is, aki mostantól majd krónikus betegségének ellátása miatt az egészségügyi ellátásból kikerül és a fizetési kötelezettséggel járó szociális ellátásba kerül át, adózik a beteg a gyógyszere után, adózik a tanuló a menzai befizetése után.
Még szerencse, hogy ennyi gond mellett a beszedett adó elköltésére nincs gondunk.

Szóval, egy ilyen harc nem veszélytelen és a hatalom mindent el fog követni, hogy a veszélyt reálissá tegye, de nem kell elfelejteni - a társadalom is tud ezt-azt ígérni a hatalomnak, például vagyonvesztéssel járó elszámoltatást.

Szóval, ha már lázdunk, akkor csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...


http://www.pupublogja.hu/2016/03/lazadni-csak-pontosan-szepen-ahogy.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.