Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Szép napot kívánok !........
  2016-03-05 16:26:29, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népi gyógyászat......
  2016-03-05 16:19:20, szombat
 
  A népi gyógyászatban a csípős paprikát már évszázadok óta használják!

De miért is jó ha csíp, mit okoz, és ez hogyan, mi mindenben segít szervezetünknek?

A csípős paprikában található kapszaicin gyorsítja az ételek áthaladását a tápcsatornán, ennek köszönhetően hatékonyabbá teszi az emésztést, gondoskodik a többi tápanyag megfelelő felszívódásáról, illetve a salakanyagok mielőbbi kiürüléséről. Fontos azonban, hogy önmagában nem eredményez fogyást! A kapszaicin képes csökkenteni a vérben található alacsony sűrűségű, azaz ,,rossz" LDL-koleszterin szintjét, megakadályozva ezáltal az érelmeszesedést, valamint az amiatt jelentkező szív- és érrendszeri problémák kialakulását.

Akik a csípős ízekben gazdag étrendet részesítik előnyben, általában kisebb arányban szenvednek ilyen jellegű krónikus megbetegedésekben. A kapszaicint nemcsak belsőleg lehet alkalmazni: kenőcs formában kitűnően élénkíti a vérkeringést, hozzájárulva ezzel az adott terület sejtjeinek megújulásához, valamint több oxigénhez jutásához.

Biztosan tapasztaltad már, hogy valahányszor csípős paprikát eszel, folyni kezd az orrod. A kapszaicin ugyanis fokozza az orrnyálkahártya működését, amivel segíthet a krónikus arcüreggyulladásban szenvedőkön.

A kapszaicin a felső légutak megnyitásával csökkentheti a légszomjat, időleges komfortérzetet biztosítva.
Ha valamilyen emésztőrendszeri vagy légúti fertőzés kínoz, érdemes adnod egy esélyt a csípős paprikának. A kórokozók jelentős része ugyanis nem bírja a kapszaicint, ami erős aromájának köszönhetően természetes fertőtlenítőszerként működik.

Cukorbetegek számára különösen ajánlott a fogyasztása, mivel ők fogékonyabbak az ilyen betegségekre.

Amennyiben valamilyen emésztőrendszeri fekélyes megbetegedésben szenvedsz, esetleg érzékeny az epéd, mindenképpen kérdezd ki orvosod véleményét a csípős paprika fogyasztásáról!





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Barátok......
  2016-03-05 16:14:53, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2016-03-05 16:01:23, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2016-03-05)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Lelkesedés hatja át.



Alma - bölcsesség, titok, tiltás, teljesség, szépség

Éva anyánk óta a tudás, a görög Heléna mítosz óta a szépség jelképe. Ha a tudás almáját megkóstolod, a bölcsességhez kerülsz közelebb. Formája közel gömbölyű - ezért világ-jelkép is. Szinte az egész Földön elterjedt, így mindenütt fontos szimbólum. Az alma megkóstolása az emberiségre hárult feladatra, az Édenkertből való kiűzetésre figyelmeztet. Az ősi bűn, a nemiség megismerésére, s ezáltal a nemzés, az isteni tudás megszerzésére emlékeztet. A jelkép a koronázási ékszerek között is előfordul, a hatalomhoz is kapcsolódik. Sorsfordító jelkép. Ha a Magyarok kártyájában ez a lap jön ki, az oszág számára a hatalommal kapcsolatos változást hoz.

Szerelmi üzenete: Akár kapcsolatban élsz, akár párkeresőben vagy, választhatod a nyugodt, de kicsit unalmas életet - paradicsom -, vagy beszállsz az előtted álló kalandba, és egy szenvedélyes és szenvedésekkel teli jövőt élhetsz át.

Ezt mondja neked:
Az élet nagy kaland. Fogd fel úgy, mint örök játékot!
A földi játék mindig teremtéssel és lemondással jár. Nyersz és vesztesz, s ez így van rendjén!
Ha nem harapsz a tudás almájába, boldog tudatlanságban élheted le az életedet.

Erre is gondolj: A tudás almája, Páris almája. Olvasd újra a Bibliából a paradicsom történetét, s a kiűzetést. Egyél meg egy almát - jót tesz!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia kártya után........
  2016-03-05 15:18:54, szombat
 
  Süsü......
Link





Süsü , a kedves sárkány ,egy kedves színésszel, kedves hanggal.......
Bodrogi Gyula egy igazán tüneményes kedves " Süsü " sárkány !!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2016-03-05 15:05:07, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2016-03-04)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Rejtély hatja át.



Pillangó - Transzmutáció, lélekvándorlás

Megszületik, hernyóvá válik, bebábozódik, és egy csodálatos színpompás lénnyé változik. Születésének szimbolikáját átérezve a lélek magasztossá nemesedik. A pillangó szárnyán a hímpor érzékeny. Ha nyugodt maradsz, és egy virág illatát árasztod, leszáll rád. A lepkének nem segíthetsz, hogy csúf hernyóból báb, a bábból pillangó váljék - a teljes átalakulás magányos folyamat.

Szerelmi üzenete: Új ruhában, új köntösben, átváltozva minden megújítható - még a legrégibb, fulladt kapcsolatba is újdonságot hozhatsz egy kis kreativitással! Ha nincs párkapcsolatod, ma díszítsd magad, akár egy pillangó, és vonzóbb leszel, mint valaha!

Ezt mondja neked:
Honnan jöttél, s hová tartasz életutadon?
Milyen a viszonyod a szép ruhákhoz, a divathoz, a külsőségekhez? Imádod? Gyűlölöd és megveted? Mindkét véglet szélsőség! Találd meg a harmóniát a külcsín és a belbecs között.
Hogy viseled, ha megsért, megbánt valaki? Mennyire érzékeny a lelked? Milyen az önbecsülésed?

Erre is gondolj: ,,Hogyha rózsabimbó lehetnék, rám szállnának szépen a lepkék. Kicsi szívem értük dobogna, ha nem lennék ilyen nagy otromba." Hallgasd meg Süsü, a sárkány dalát, vagy idézd a Rapülők slágerét: ,,Az akarok lenni, aki akkor voltam, mikor az akartam lenni, aki most vagyok.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 1930 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 963
  • e Hét: 2787
  • e Hónap: 4921
  • e Év: 57479
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.