|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016-03-05 23:20:26, szombat
|
|
|
Csőben sült padlizsános egytál
Hozzávalók 4 személyre:
4 közepes padlizsán
4 paradicsom
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
5 evőkanál olaj
1 csipet oregánó
Elkészítés
Előkészítés: A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük. A padlizsán szárát levágjuk, húsát héjával együtt kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. Megsózzuk, egy zománcozott szűrőbe tesszük, és hagyjuk lecsepegni. A paradicsomot 3-4 db széles karikára vágjuk, gyengén megsózzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: A hagymát, fokhagymát összekeverjük 2 evőkanál olajjal, a zsemlemorzsával, kevés vízzel, oregánóval. Jól kikeverjük a masszát, hogy lágy legyen, de ne folyós. A padlizsánt folyó víz alatt leöblítjük, és szárazra töröljük. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és a padlizsánok mindkét oldalát átsütjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és beleterítjük a padlizsánokat. Rárakjuk a paradicsomkarikákat, beterítjük a hagymás masszával, sózzuk, borsozzuk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 350 kcal
Megjegyzés
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-03-05 23:18:34, szombat
|
|
|
Csirkehúsos saláta főtt tojással
Hozzávalók
60 dkg csirkemellfilé
só
2 ek olívaolaj
1 fej római saláta
1/4 fej cikória vagy endívia
3 szelet szardellafilé
4 db tojás
1/2 cs csíra
Az öntethez:
15 dkg joghurt
1 db citrom leve
frissen őrölt bors
Elkészítés
1. Főzzük keményre és tisztítsuk meg a tojásokat. Locsoljuk meg a húst az olajjal, és helyezzük tűzálló tálba. Süssük 190 fokra elmelegített sütőben 25 percig, majd még melegen vágjuk csíkokra. Tegyük tálba, és hagyjuk kihűlni.
2. Az öntethez keverjük össze a citrom levét a joghurttal, sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint, és öntsük az előkészített húsra. Pácoljuk 5 percig.
3. Szedjük levelekre a salátákat. Főzzük a tojásokat 5 percig, majd tisztítsuk meg, és hosszában vágjuk félbe őket. Osszuk el a salátát négy tányéron, kanalazzuk rá a húscsíkokat, majd ültessünk a tetejükre 2-2 tojásfelet. Locsoljuk a salátalevelekre a maradék öntetet, hintsük meg frissen őrölt borssal, és díszítsük csírával és a szardellacsíkokkal.
PATAKY KRISZTINA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2016-03-05 23:16:17, szombat
|
|
|
Mákosguba torta madártej krémmel
Hozzávalók
A mákosgubához:
10 db kifli
1 liter tej
10 dkg vaj + 1 ek a kenéshez
3 db tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
15 dkg darált mák
5 dkg mazsola
1 kk őrölt szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja
A krémhez:
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál vaníliaaroma
4 dl tej
15 dkg vaj
A tetejére:
3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1-2 evőkanál porcukor
1 ek mák a díszítéshez
Elkészítés
Először elkészítjük a mákosgubát: az enyhén szikkadt kifliket felkarikázzuk, a mazsolát kevés vízbe áztatjuk.
A tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük.
Lassú tűzön egy kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a szegfűszeget, a citromhéjat és a cukor másik felét, majd összekeverjük. Egy nagy tálban a kiflikarikákra öntjük a tejet, egy szűrőn lecsepegtetjük, majd alaposan megszórjuk az ízesített mákkal, a lecsepegtetett mazsolával, és jól összeforgatjuk.
Egy 28 centiméteres, kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és belenyomkodjuk a mákosgubát, majd 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
A madártejes krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet, amiből egy keveset merünk a tojássárgás krémhez, majd a többit is hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, és a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákosguba tetejére és néhány órára a hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a habfixálóval. Egy habzsák segítségével tetszőlegesen díszítjük a torta tetejét, és megszórjuk egy kevés mákkal, hogy még csodásabb legyen!
Megjegyzés
Mákrajongóknak kötelező elkészíteni! Ez az édesség tortaként elkészítve még finomabb, mint a hagyományos változat. Még egy jó tanács: ha nem cukrozott a tejszínhab, akkor természetesen több cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.
Malmos Szilvia
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-03-05 23:13:36, szombat
|
|
|
Baconbe göngyölt pulykamell aszalt szilvával
Hozzávalók
A húshoz:
1 kg pulykamell
25 dkg bacon
6-7 gerezd fokhagyma
2 tk provencei fűszerkeverék
só
bors
A töltelékhez:
40 dkg gomba
2 db vöröshagyma
3 ek olivaolaj
1 db zsemle
1 db tojás
5 dkg füstölt sajt
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors
A sütéshez:
25 dkg aszalt szilva
5 dkg szárított vörösáfonya
3 db alma
3 db lilahagyma
3 dl száraz fehérbor
Elkészítés
A megmosott és szárazra törölt pulykamellet felvágjuk, és kiterítjük egy nagy téglalappá. A körülbelül másfél centiméter vastag húst óvatosan kiklopfoljuk anélkül, hogy kilyukadna. Ezután fűszerezzük sóval, borssal és provencei fűszerkeverékkel. A zúzott fokhagymát elkenjük a hús tetején, majd félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a megtisztított gombát apróra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és az olajon megdinszteljük, ezután hozzáadjuk a gombát, megsózzuk és megborsozzuk. Addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Ha kihűlt, egy tojással és egy vízbe áztatott zsemlével (amit előtte alaposan kinyomkodunk) és az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük. A sajtot kockára vágjuk és a gombatöltelékhez keverjük.
A befűszerezett pulykán egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd óvatosan, mint a rétest, feltekerjük. A tetejét befedjük baconszeletekkel és hústűkkel rögzítjük, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. A lilahagymát félbevágjuk és felszeleteljük. Az almát nagyobb szeletekre vágjuk, majd mindent az aszalt szilvával és a vörösáfonyával együtt a hús köré szórjuk. Aláöntjük a bort, alufóliával lefedjük és körülbelül két órán át sütjük 200 fokon. (Ebből én egy órát légkeveréses fokozaton sütöttem). Félóránként megnézzük, ha elfőtt a bor, pótoljuk.
Akkor van készen, amikor a gyümölcsök összesültek, a bor némileg elpárolgott és már a bacon is pirulni kezdett a fólia alatt. A végén fólia nélkül sütjük még néhány percig, hogy szép piros legyen. Az isteni húst a gyümölcsökkel és burgonyapürével tálaljuk.
Megjegyzés
Különlegesen finom, ünnepi, karácsonyi fogás, de bármilyen más jeles alkalomra is szívesen készítem! Tipp: ha nem párolog el a bor kellőképpen, akkor merjük ki és sűrítve, néhány perc alatt összeforralva pecsenyeszószként tálalhatjuk az ételhez.
Malmos Szilvia
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-03-05 23:11:42, szombat
|
|
|
Maceszgombócleves
Hozzávalók:
A leveshez:
1 libaaprólék és 1 libahátulja (a húsa a ludaskásába kerül)
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
fél karalábé
1 cikk zellergyökér
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 húsleveskocka
só
5 szem bors
1 mokkáskanál köménymag
1 babérlevél
1 kiskanál szerecsendió-virág
2 szem szegfűszeg
1 evőkanál rum
A gombóchoz:
3 nagy vagy 4 kicsi tojás
2 evőkanál libazsír
só
késhegynyi reszelt szerecsendió
25 dkg pászka (macesz) megdarálva
hideg víz
Elkészítés
Elkészítés: A libahúsról lehetőleg minél több zsírt lebontunk, ezt majd töpörtyűnek kisüthetjük. A megtisztított csontos húst 3 liter hideg vízzel leöntjük, és a meghámozott zöldségfélét belerakjuk. A fűszereket is hozzáadjuk, a szegfűszeget legjobb, ha a hagyma oldalába szúrjuk. A húsleveskockát hozzáadva, fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hús a csontról leválik.
Utána a levest leszűrjük és kihűtjük, majd a tetején összegyűlt zsírt leszedjük.
Közben a gombóchoz a tojást a libazsírral alaposan kikeverjük, sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a pászkadarát apránként beledolgozzuk. Annyi hideg vízzel lazítjuk, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. 1,5 óráig pihentetjük.
A leszűrt levesből 1,5 liternyit felforralunk (de éppen csak gyöngyözzön), és a rumot beleöntjük. A macesztésztából vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe rakva, kis lángon, 15-20 percig főzzük. 15 perc múlva egyet kettévágva megkóstoljuk, hogy mennyire főtt át a közepe.
A leszűrt zöldséget melegen, de külön tálban adjuk hozzá, hogy ki-ki kedve szerint szedhessen belőle a levesébe.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-03-05 23:09:52, szombat
|
|
|
Szilvalekváros-mákos házi kifli
Hozzávalók
30 dkg burgonya
3 dkg élesztő
12 dkg porcukor + a kovászhoz
só
70 dkg liszt + a kovászhoz
1 db tojás
1,8 dl langyos tej + a kovászhoz
5 dkg vaj
30 dkg szilvalekvár
1-2 db tojás a kenéshez
mák szóráshoz
Elkészítés
A burgonyát főzzük meg héjastul, hámozzuk meg, és krumplinyomón préseljük át. Futtassuk fel az élesztőt 1 tk cukorral, 1 ek liszttel és néhány ek tejjel.
Olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni a vajat. Dolgozzuk össze a liszttel, a cukorral, a tejjel, 1 csipet sóval, a tojással, a még langyos burgonyával, és a felfuttatott élesztővel. Kelesszük a tésztát meleg helyen.
Osszuk három részre a tésztát, és nyújtsuk őket kör alakúra, majd vágjuk mindet 8-8 cikkelyre. Osszuk el rajtuk a szilvalekvárt, majd a háromszög alapjától a csúcsa felé tekerjük fel őket.
Helyezzük a kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és pihentessük 15 percig. Kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a mákkal és süssük meg 170 fokos sütőben.
PATAKY KRISZTINA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-03-05 14:05:58, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó napot!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
330 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1507
- e Hét: 4379
- e Hónap: 9417
- e Év: 139124
|
|
|