Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Ha hiteles embert keres a politikában, mutatunk egyet
  2016-03-05 18:54:50, szombat
 
  Ha hiteles embert keres a politikában, mutatunk egyet
2016. március 02. | 14:33

"Két és félmillióan vagyunk Orbán mellett. Minket fenyegetsz, szánalmas, szerencsétlen kis liba" - írja az egyik kommentelő a Nol.hu-ra feltöltött videó alá, amit Kövesdi Veronikával, a hétvégi ellenzéki tüntetésen beszédet mondott fiatal egyetemistával készített a napilap.

"Ki ez lány? Miért van naponta cikk itt egy gimnazista lázadó szintjén nyilatkozó emberről. Lófejű, semmirekellő örökegyetmista, nagyszájú" - ilyen és ehhez hasonló kommenteket olvasva úgy gondoltam, én is írok egy cikket Veronikáról. Elvégre a fideszes véleményezők legnagyobb problémája jelenleg az, hogy van egy fiatal, épp a diplomáját megszerezni készülő lány, akinek mellesleg van véleménye a politikáról, amit szívesen oszt meg azokon a platformokon, ahol ezt megteheti. Épp emiatt állt ki a demonstráción a színpadra, és ugyanezen okból nyilatkozott a Népszabadságnak is.
Ha emlékszünk még rá, a Fiatal Demokraták Szövetsége egyetemistákból, tanulókból és szakmunkás fiatalokból szerveződött a KISZ alternatívájaként. Ők voltak azok a nagyszájú ifjak, akik elmondták a véleményüket akkor is, amikor a hatalom próbálta őket megfélemlíteni, és amikor még ők sem szerezték meg a diplomát. (Többek közülük még képviselőként is érettségivel - vagy anélkül? - ülnek az országgyűlésben, de ez mellékes kérdés.)

A lényeg az, hogy Kövesdi Veronika ki mert állni, és el merte mondani, amit annak idején a Fidesz. Többek gratuláltak neki, de elmondása szerint volt olyan, aki inkább féltette őt, hiszen volt már precedens karaktergyilkosságra Magyarországon. Nem is olyan rég írtunk Dávid Gyula Mártonról, aki diákként néhány mondattal kivívta maga ellen a Habony-közeli médiát, és sorban osztották meg azokat a cikkeket róla, ami a családi hátterét, iskoláját és egyáltalán a személyét firtatja.

Úgy tűnik, a Fidesz sokat felejtett. A lázadó fiatalok a hatalom részeivé avanzsáltak. Pontosan ugyanúgy, ahogy George Orwell örökérvényű művében, az Állatfarmban tették. Elűzték a gazdát, aki a majorságot igazgatta, egy ideig élvezték a szabadságot, később pedig ők maguk lettek a gazdák. A két lábon járó disznók, akik minden eszközzel próbálják elhallgattatni Kövesdi Veronikát, Dávid Gyula Mártont, és mindenkit, aki nem hódol be nekik. A gyakorlatban is kamatoztatják az őket leginkább jellemző mondást: "aki nincs velünk, az ellenünk van."

Kövesdi Veronika egy kitűnő beszédet mondott a tüntetésen, világosan válaszolt a riporter összes kérdésére a Népszabadság videójában és nem fél, hogy majd problémája származhat ebből, hiszen ő egy demokrata fiatal, aki szeretne demokratikus jogállamban élni. Gondolkodni, vitázni, élni és élni hagyni. Sajnos ezt mégsem teheti meg, ezért inkább nem marad csendben, hanem próbál tenni azért, hogy ez változzon.

Ne hagyjuk, hogy Veronika egyedül maradjon!

http://stop.hu/belfold/ha-hiteles-embert-keres-a-politikaban-mutatunk-egyet/14042 05/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Súlyos problémák a CSOk körül
  2016-03-05 18:48:19, szombat
 
  Súlyos problémák a CSOk körül
2016.03.05

kerdojel.jpgKerepesi Tibor szerint miközben a Fidesz-kormány a CSOK-ot népesedéspolitikai csodafegyverként reklámozza, valójában nagyon kevesek tudnak majd élni a támogatással. Sok esetben a földhivatalok akadályozzák meg használt lakások vásárlásakor az igénylést, de a bővítésre igényelt támogatásoknál is súlyos gondok jelentkeznek.

Kerepesi Tibor ingatlanszakértő, az Együtt kaposvári politikusa szerint, amennyiben valaki olyan lakóingatlant szeretne vásárolni, amelyen valamilyen hitel miatt teher van, számára egy Földművelésügyi Minisztérium által kiadott állásfoglalás miatt szinte biztosan ellehetetlenül a CSOK igénylése.

A CSOK-igény beadásának ugyanis egyik alapfeltétele a földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés benyújtása, a meglévő terhek törlésére 15+15 nap állhat rendelkezésre viszont CSOK ügyintézés legalább 60 napot vesz igénybe, így előbb utasítja el a földhivatal az adásvétel bejegyzését, mint ahogy a bírálás lezajlik.

Tehát az állam egy bürokratikus akadállyal gyakorlatilag ellehetetleníti a CSOK-igénylőket és az ingatlanhitelüktől szabadulni akarókat.

Problémás a szabályozás azon része is, miszerint tetőtér beépítésére csak akkor igényelhető CSOK, ha a meglévő lakóépület tetőterében vagy új épületszintjén legalább két, új, önálló albetétként nyilvántartott lakás jön létre.

Tehát az állam ellehetetleníti azt, hogy a fiatal párok szülői vagy nagyszülői házukban alakítsanak ki a maguk számára lakást, pedig az ilyen megoldások gyakoriak és életszerűek is.

Az Együtt szerint, miközben az Orbán-rezsim a CSOK-ot népesedéspolitikai csodafegyverként reklámozza, valójában nagyon kevesen tudnak majd megfelelni a feltételeknek, ráadásul bizonyos teljesen életszerű ügyeket szinte lehetetlen elintézni a kormányzati hivatalokban.

Az Együtt felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy hagyjon fel a hazudozással: beszéljenek végre tisztán és világosan mind a CSOK-ról, mind az állami bürokrácia egyszerűsítéséről.

Az Együtt választ vár arra a kérdésre: a földhivatalok önhatalmúlag akadályozzák a CSOK-igényléseket, vagy a rosszul dolgozták ki a szabályozást, esetleg szándékosan minél kevesebb embert akarnak hozzájuttatni a támogatáshoz?

Együtt - OS


http://www.tabunyitogato.hu/cikkek/hianyos-jogszabalyok/sulyos-problemak-a-csok-k orul.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány a jegybank százmilliárdjai körül
  2016-03-05 18:45:51, szombat
 
  2016-03-05 08:30:00
Botrány a jegybank százmilliárdjai körül

A gyengülő forint miatt árfolyamnyereségen az elmúlt években több százmilliárd forintnyi nyereséget realizált a Magyar Nemzeti Bank. Ezt az extraprofitot - amiből az egészségügyet, vagy az oktatást simán rendbe lehetne tenni - azonban az MNB nem fizette és fizeti be az államkasszába, hanem saját maga által gründolt alapítványokba fektette. Civil szervezetek és ellenzéki pártok évek óta küzdöttek, hogy nagyobb mértékben beleláthassanak ezen alapítványok működésébe, de amint olyan bírósági ítélet született, hogy ezt megtehetnék, az Országgyűlés fideszes többsége ezt gátló szabályokat hozott. A történet még a Fideszben is komoly hullámokat vert. A Hetek cikke.
Botrány a jegybank százmilliárdjai körül
Matolcsy György. Fotó: MTI.

Nyolc éve, a 2008-as világgazdasági válság során kritikus helyzetbe került az MNB, mert az úgynevezett jegybanki devizatartalék kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a forint árfolyamát stabilizálják vele. Az eladósodott és emiatt legyengült magyar állam állapotát kihasználva spekulánsok ,,megtámadták" a forintot, amely ennek következtében drámai értékvesztésnek indult, majd a magyar bankok, például az OTP részvényeinek árfolyama is meredeken zuhanni kezdtek. Az MNB nem rendelkezett annyi devizával, hogy ennek a nyomásnak ellenálljon.

Magyarország rövid lejáratú adósságállománya ugyanis körülbelül 26 milliárd euró volt, míg az MNB devizatartaléka csupán 17 milliárd euróra rúgott. Az államcsődtől, illetve az azt követő bankcsődöktől, és ezáltal minden magyar embernek a vagyonának egy részének elvesztésétől az IMF, a Világbank és az EU közös 20 milliárd eurós mentőöve mentette meg Magyarországot.

Honnan van a temérdek pénz?

Ezt követően a Simor András vezette jegybank arra törekedett, hogy legyen annyi devizatömeg az MNB-ben, hogy még egyszer ilyen helyzet ne forduljon elő. A biztonság miatt a Simor-érában a korábbi időszak kétszeresére, jóval 30 milliárd euró fölé emelték a jegybank devizatartalékait.

Matolcsy György 2013-ban egy teli kasszával rendelkező jegybankot örökölt, amely a devizatartaléka és a forint gyengülése miatt százmillárdokban mérhető árfolyamnyereségre tett szert az utóbbi években. Az MNB ezt nem az államkasszába fizette be, hanem alapítványokat (Pallas Athéné alapítványok) hozott létre és tőkésített fel, műkincsek és ingatlanok vásárlásába kezdett.

Ezt a pénzköltést ellenzéki pártok, illetve civil szervezetek is támadták.

A Transparency International közel másfél éve próbálja kideríteni, hogy megalapozott előkészítés után költ-e el ennyi pénzt az MNB, illetve az alapítványai, de általában csupán közhelyes válaszokat kapnak, a sajtó érdeklődésére pedig az MNB nem egyszer azt a választ adta, hogy az MNB alapítói jogosítványai nem terjednek ki a Pallas Athéné alapítványok konkrét tevékenységének ellenőrzésére, a szervezetek szakmai felügyeletét a kuratóriumok látják el, a törvényességi felügyeletre pedig az ügyészség jogosult, így alapítványainak szakmai tevékenységéről a jegybank nem tud nyilatkozni.

simor andrás.Simor András.

Tóth Bertalan szocialista képviselő azonban az egyik MNB-s alapítvány, a Pallas Athéné Domus Animae estében a Fővárosi Törvényszékkel ki tudta mondatni, hogy az alapítvány vagyona közvagyonnak számít, ezért a szerződéseit, pénzköltését nyilvánosságra kell és lehet hozni.

A bíróság érvelése szerint mivel az MNB vagyona nemzeti vagyon, ezért a Magyar Nemzeti Bank közpénzből gazdálkodik, ráadásul az alapítványt a kuratórium vezeti és képviseli, a kuratórium tagjait az alapító MNB nevezi ki, és a kuratórium elnöke személyében megegyezik a Magyar Nemzeti Bank elnökével.

Vagyis nem igaz, hogy a kihelyezett vagyon felett az alapító közfeladatot ellátó szerv rendelkezési joga teljes mértékben megszűnt.

Tehát közérdekű adatnak minősül az olyan vagyonra vonatkozó adat, amely az állam bármely szervének akár közvetett tulajdonában áll, vagy amelyre valamely állami szerv rendelkezési joga kiterjed.

A ,,csodák" két napja

Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának fideszes elnöke hétfőn rendkívüli eljárásban előterjesztést nyújtott be, amelyet már kedden megszavazott a kormánypárti többség. A javaslat kivette a százmilliárdos vagyon felett diszponáló MNB-s az alapítványokat az infotörvény hatálya alól, tehát a jövőben - ha a köztársasági elnök aláírja a módosítást - az MNB-s alapítványok nagyon sok szerződést eltitkolhatnak az ellenzék, a sajtó vagy a civil szervezetek elől.

Az érvelés szerint amikor az MNB odaadja a közpénzt az alapítványainak, akkor az alapító által jutatott vagyon elveszti közvagyon jellegét. Ezt a magyarázatot a Nemzeti Adatvédelmi Hivatal vezetője elfogadhatatlannak tartotta.

Péterfalvi Attila szerint az előterjesztés sérti az Alaptörvényt, ellentmond az alkotmánybírósági, bírósági és hatósági gyakorlatnak, súlyos alkotmányossági aggályokat vet fel. Emellett az összes ellenzéki párt, a Jobbiktól az MSZP-ig, a DK-tól a LMP-ig gyalázatosnak minősítette Bánki Erik előterjesztését.

A Hetek kormánypárti politikusoktól és felelős beosztású kormányzati szereplőktől úgy értesült, hogy a Fidesz országgyűlési képviselői körében is megütközést okozott az előterjesztés.

péterfalvi attila.Péterfalvi Attila.

Több forrása is a lapnak tart attól, hogy ez az ügy is - a pedagóguslázadás, a korrupciógyanús történetek és választási bizottságnál történt incidens mellett - hozzájárulhat ahhoz, hogy a Fidesz akár el is veszítse a 2018-ig biztosnak tűnő előnyét az ellenzéki pártok előtt.

A módosítás hátterében több forrás szerint az áll, hogy Matolcsy György kivételezett helyzetben van Orbán Viktornál. A miniszterelnök a mainstream közgazdászok között vitatott Matolcsyt egész egyszerűen zseninek tartja, és a jegybankelnök informálisan az egyik legnagyobb befolyással rendelkező személy a kormány gazdaságpolitikájára.

A kormánypárti padsorokban többen abban reménykednek azonban, hogy - ha Áder János államfő nem írja alá a törvényt, hanem visszaküldi a parlamentnek, akkor - lehet még puhítani a szerintük is jogosan óriási közéleti botrányt okozó törvényen.

A Transparency International is arra kérte Áder Jánost, hogy ne írja alá ezt - és a Postára vonatkozó, részben hasonló tartalmú - törvényt. Érvelésük szerint a Postáról szóló törvény és a Nemzeti Bankról szóló törvény lényege ugyanaz: ezek az állami tulajdonban álló társaságok és az általuk irányított vállalatok mentesülnek az adataik közzétételére vonatkozó kötelezettségek alól.

,,Ezek a törvények korlátozzák az adófizetők pénzét használó szervezetek által nyilvánosságra hozandó adatok körét és megnehezítik azt, hogy a polgárok, élve a jogaikkal, ellenőrizzék a hatalom működését és a közpénzek elköltését. Emiatt ezek a törvények nem szolgálják a magyar polgárok javát és nincsen keresnivalójuk a magyar jogrendszerben" - érvelt a korrupcióellenes szervezet.


http://www.atv.hu/belfold/20160305-botrany-a-jegybank-szazmilliardjai-korul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenkit megmotozhat március 15-én a TEK a Nemzeti Múzeum k
  2016-03-05 18:32:22, szombat
 
  Sandor Petofi likes this.

A lengyel barátainkat is??


Most mennyit fizetnek a bértapsolóknak?

Nagy lesz a tömeg. Lehet, hogy a szükségesnél többen akarnak Ráhel saját lábán állni majd.
Azok fosnak akik múlt héten még tíz kigyúrt nagymenőt küldtek.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////////////////////////////////////

Mindenkit megmotozhat március 15-én a TEK a Nemzeti Múzeum körül

akiraly
POLITIKA
ma 14:53


Orbán Viktor ünnepi beszédére hivatkozva védett területté nyilvánította a Nemzeti Múzeum környékét a TEK. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

mindenkit igazoltathatnak;
mindenkit megmotozhatnak;
átvizsgálhatják a gépjárműveket;
de akár még ki is üríthetik a teret.

Azt a területet, ahova a hídfoglaló-robbantgató Büki Zoltán demonstrációt jelentett be, és amire a rendőrségi elutasítás ellenére a bíróság ítélete alapján engedélyt is kapott.

Ha nem akarja, hogy március 15-én terrorelhárítók irogassák fel az adatait és pakoltassák ki a ruházatát, akkor kerülje el az Astoria-Szentkirályi utca-Baros utca-Kálvin tér határolta területet. (Via Origo)



http://444.hu/2016/03/05/mindenkit-megmotozhat-marcius-15-en-a-tek-a-nemzeti-muze um-korul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dübörög a propaganda: kötelezték a bankokat a kormány reklám
  2016-03-05 18:16:30, szombat
 
  Az első lépés. Legközelebb már azt is oda kell írniuk a bankoknak, hogy "Éljen Orbán".
... közmunkásként!
Kenyéren és vizen! :)



Dübörög a propaganda: kötelezték a bankokat a kormány reklámozására

2016. március 05., szombat, 16:27

Szerző: hvg.hu

Megszabták, milyen betűkkel, mekkora felületen, milyen színekkel kell a magánbankoknak is hirdetni a kormány reformjainak dicsőségét.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök szombaton megjelent miniszteri rendelete kimondja: ,,A hitelintézet köteles a családi otthonteremtési kedvezményre, illetve az otthonteremtési kamattámogatásra vonatkozó reklámjaiban, hirdetéseiben a Függelékben meghatározott formai követelményeket, arculati elemeket és jelmondatokat alkalmazni."

A függelék nemcsak azt szabja meg, hogy a zömmel magántulajdonban lévő pénzintézeteknek minden hirdetésüket ,,A magyar reformok működnek!" kormányjelszóval kell megjelentetniük, hanem azt, hogy e jelszónak pontosan milyen méretben, milyen színnel, milyen háttérrel kell szerepelnie az ügyfelek tájékoztatása érdekében a bankok által fizetett reklámokban.

Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda

Külön ábrákon mutatja be a tiltott változatokat, például nem szabad elhagyni az állami címert, eltérő színt használni, vagy megváltoztatni a jelszót tartalmazó téglalap arányait. A rendelet vasárnap lép hatályba.

Korábban a kormány már a közműszolgáltatókat is kötelezte arra, hogy számláikon tüntessék fel, mennyit takarít meg a fogyasztó a rezsicsökkentéssel. E mellett ott voltak a lépcsőházakban is kifüggesztett közösségi spótolásokról szóló listák is.



http://hvg.hu/gazdasag/20160305_Koteleztek_a_bankokat_a_kormany_reklamozasara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ma már nem vennék föl az EU-ba Magyarországot"
  2016-03-05 17:43:23, szombat
 
 
"Ma már nem vennék föl az EU-ba Magyarországot"
MTI|2016. márc 5. 13:28


Több német lap Horst Seehofer bajor miniszterelnök budapesti látogatásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal szombaton, a Bild című újság pedig közölte a honlapján előző nap kivonatosan már ismertetett interjúját Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel, aki Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor menekültválság-kezelési tevékenységét vetette össze. A Financial Times az európai feltörekvő demokráciákat fenyegető belső veszélyekről közölt írást, kitérve a magyar kormány politikájára.

A konzervatív Die Welt Seehofer Strausst utánozza címmel közölt kommentárt, amelyben a szerző, Jacques Schuster felidézte, hogy Franz Josef Strauss néhai bajor miniszterelnök aktív külpolitikát folytatott, azért is, hogy meggyőződjön saját fontosságáról és "hergelje" a kancellárt. Hozzátette, hogy Seehofer is így jár el, Orbán Viktor magyar kormányfőnél tett látogatásának az volt a célja, hogy emlékeztesse a németeket, mit gondol a kancellár menekültpolitikájáról.

Kiemelte, hogy a bajor miniszterelnöknek jogában áll rámutatni a kormány gyengeségeire és hibáira a menekültválsággal kapcsolatban, és a magyar kormányfő meglátogatásához is van joga, "viselkedése azonban nem ízléses", külpolitikai "kirándulásainak" pedig "komikus és hamis" jellege van - áll a kommentárban, amely a lap online kiadásában Seehofer pofát vág a belpolitika tükrében címmel jelent meg.

A liberális Süddeutsche Zeitung Szubnacionális címmel közölt kommentárt, amelyben a szerző, Heribert Prantl szintén felidézte Franz Josef Strauss munkásságát, és megjegyezte, alapvetően nincs abban kivetnivaló, hogy egy politikus haszontalan, felesleges dolgokkal tölti az idejét. Az viszont "problematikus", ha ennek révén "megtorpedózza" a német Európa- és menekültpolitikát. Hangsúlyozta: Seehofer egy olyan politikusnak "udvarol", aki a menekültválságban a "nemzeti különút és a menekültekkel szembeni embertelenség" politikáját követi.

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Tengelyhatalmak címmel közölt kommentárt, amelyben a szerző, Berthold Kohler egyebek között azt írta, hogy Horst Seehofer a bajor választók "gyönyörködtetését" szolgáló programjának részeként látogatott el Angela Merkel kancellár "legismertebb ellenfeléhez". Ugyanakkor a "szuper- és tengelyhatalmak csúcstalálkozója" nem fedi el, hogy mennyire korlátozott München befolyása Berlinben, és abban is lehet kételkedni, hogy ez a befolyás növekedik majd a "Merkel-tábor szemszögéből nézve a gonosz új birodalmában tett baráti látogatás" révén - írta a FAZ kommentátora.

A Spiegel Online hírportál a berlini fal felépítésének kezdete előtt nem sokkal Walter Ulbricht keletnémet pártvezető által tett híres kijelentést - miszerint Senkinek sem áll szándékában falat építeni - felidézve Seehofer Orbánnál: Senkinek sem áll szándékában Merkelt gyengíteni címmel közölt írást. A szerző, Ralf Neukirch egyebek között kiemelte: Horst Seehofer és Orbán Viktor ugyan azt állítja, hogy mindketten támogatni kívánják a kancellárt, de nem túlzottan valószínű, hogy ezt a kancellári hivatalban is így látják.

A többi között hozzátette, nem nagyon könnyű felismerni, hogy pontosan miként kívánják támogatni Angela Merkelt, és kifejtette: Seehofer számára két funkciója van a magyar miniszterelnök melletti kiállásnak, egyrészt az, hogy erősödjék a kancellárra kifejtett, menekültpolitikai irányváltást célzó belpolitikai nyomás, másrészt pedig az, hogy erősödjék pozíciója pártjában, a Keresztényszociális Unióban (CSU).

A Bild című lap szombati számában megjelent az előző nap részben már ismertetett terjedelmes interjú Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel, aki az Angela Merkelhez fűződő viszonyára vonatkozó kérdésre elmondta, hogy a kancellár a pénzügyi válságban "kemény politikai hozzáállást" képviselt, a menekültválsághoz viszont "emberi viszonyulást választott, és vezető szerepről tett tanúbizonyságot". "Ha a kancellár úgy viselkedett volna, mint Orbán, akkor Európa már régen megosztott lenne, és kudarcot vallott volna" - tette hozzá.

A Financial Timesban megjelent írás szerzője, David Clark, a Russia Foundation nevű londoni székhelyű kutatóintézet elnöke a brit gazdasági napilap online kiadásának beyondbrics rovatában azt írta: ma már nem a kommunizmus újjáéledése fenyegeti a szovjet kísérlet romjaiból sikeresen felépült nyitott, plurális, piacorientált térségi társadalmakat, hanem elsősorban a populista autoriter jobboldal, amely illiberális Európát akar, zárt határokkal és zárt elmékkel.

A szerző szerint ennek a folyamatnak a zászlóvivője az Orbán Viktor vezette magyar kormány, amely hatalomra jutása óta aláásta a bírói függetlenséget, korlátok közé szorította a médiaszabadságot, és nyíltan deklarálta azt a szándékát, hogy az Oroszországhoz és Kínához hasonló országok autoriter gyakorlatát akarja másolni.

Több száz olyan törvény született, amely a végrehajtói ellenőrzést erősíti, eltávolítva a kormány hatalmi jogköreinek fékjeit - írta, hozzátéve: Orbán Viktor emellett idegengyűlöletet, bevándorlóellenes hangulatot szít, hogy manipulálhassa a migránsválság okozta lakossági nyugtalanságot.

A szerző szerint Magyarországon olyan mértékű visszalépés történt, hogy ha az ország ma kérné felvételét az Európai Unióba, kétségtelenül elutasítanák, azzal az indokkal, hogy a koppenhágai feltételrendszerben felsorolt alapvető demokratikus normákat sem teljesíti.


http://nepszava.hu/cikk/1087625-ma-mar-nem-vennek-fol-az-eu-ba-magyarorszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meglopják Varga Mihályt!
  2016-03-05 17:33:16, szombat
 
  2016. 03. 5. 09:59

Meglopják Varga Mihályt!

Mégpedig 170 milliárd forinttal! A tolvaj neve pedig Lázár János!

Napok óta azon töpreng, gondolkodik és spekulál a közgazdasági szakma az interneten, miről is szólhat az államháztartási törvény módosítása. A portfolio.hu-nak is azt válaszolta az illetékes szaktárca, hogy semmi jogosítványt nem vesznek el sem az Országgyűléstől, sem a Költségvetési Tanácstól. Ez igaz is! Látszólag mindössze arról van szó, hogy kötelezettséget lehet vállalni olyan összegre, melynek fedezete csak később áll rendelkezésre.

Az ördög a részletekben lakozik, tessék elolvasni az apró betűs részt is, és még sok ilyen klisé van. Ami igaz. Ugyanis a lényeg nem az újonnan beiktatandó normaszövegben van, hanem az úgynevezett jogtechnikai módosításokban. Mégpedig itt: Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (...) 21. § (6) bekezdésében az ,,az államháztartásért felelős miniszter előterjesztése alapján" szövegrész helyébe az ,,a 33. § (2) bekezdése szerint," szöveg, (...) lép. Jelentéktelen módosítás - véli az ember gyereke.

Pedig igen jelentős politikai átrendeződés és ellentét szűrhető le belőle a Fidesz-kormányon belül. A változásra szánt törvényhely ugyanis a költségvetésben levő tartalékok, a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt tartalék, valamint az Országvédelmi Alap felhasználásáról szólnak. Amelyek együttes összege 170 milliárd forintra rúg! Írjuk ki: 170 000 000 000 forint!

A jelenlegi szabályozás szerint ennek felhasználásáról az államháztartásért felelős miniszter előterjesztésére a kormány dönt. Az új szabályozás szerint azonban a kormány dönthet erről az irdatlan összegről akár előre is, az államháztartásért felelős miniszter a fedezetről utólag (!) gondoskodik.

Közgáz szakma off, fordítsuk le magyar nyelvre!

Az államháztartásért felelős minisztert jelenleg nemzetgazdasági miniszternek nevezik. És ő Varga Mihály. 170 milliárd forint felhasználására ő tesz javaslatot, azt az Orbán Viktor ügyeit intéző Lázár János és a kormány jóváhagyja, majd Varga Mihály visszabattyog a minisztérium épületébe, és kiadja az ukázt a végrehajtásra az embereinek. Akik tudják, mi a teendő.

Ha viszont a Parlament elfogadja az új szabályt (és miért ne fogadná el, egyszerű többséget igénylő törvényről van szó), és ennek a pénznek az elköltése a kormány hatáskörébe kerül, akkor Orbán Viktor nevében Lázár János terjeszti azt a kormány elé (melynek mindössze egyik tagja Varga Mihály), pénzügyérünknek pedig sűrű bólogatások közepette jogában áll végrehajtani az ukázt. Akár utólag is!

A törvényjavaslat nyomán tehát Lázár János újabb pozíciót nyer a kormányban Varga Mihály kárára. Nagy valószínűséggel ez az oka annak is, hogy ezt az államháztartási törvényt érintő javaslatot nem az államháztartásért felelős Varga Mihály, hanem a Miniszterelnökséget vezető, és várhatóan újabb 170 milliárd forint fölött diszponáló Lázár János terjesztette be.

Varga Mihályt lefokozták. A korábbi kormányokban divat volt egyes területekért felelős tárca nélküli minisztereket kinevezni. Varga Mihály épp most válik (pénz)tárca nélküli miniszterré. Hiszen ezek után tulajdonképpen egy dolga marad: megjegyezni a széf kódját, hogy Lázár János belenyúlhasson.

Barna S. Ödön


http://alfahir.hu/meglopjak_varga_mihalyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több ezer lengyel érkezik Budapestre, hogy kiálljon Orbáné
  2016-03-05 17:31:31, szombat
 
  ROHAD A NARANCS


Orbánnak fogynak a hívei, külföldről hoz erősítést! A 48-49-es Szabadságharcot, az 56-os Forradalmat is külföldiekkel verették le. Most lengyelekkel meg a TEK-kel akarja elvégeztetni a piszkos munkát? Eddig mi csak békés tüntetésre készültünk! Ne provokáld Viktor a népet!!!!


***************



Több ezer lengyel érkezik Budapestre, hogy kiálljon Orbánék mellett

Vörös SzabolcsVörös Szabolcs2016.03.05

A szervezők szerint akár 4 ezer, a magyar kormánnyal szimpatizáló lengyel érkezhet Budapestre március 15-én. Az Orbán-Putyin-találkozó, ami miatt tavaly nem jöttek, ezúttal nem akadály.


Március 15-én egy év kihagyás után immár negyedszerre jön Budapestre a jobboldali lengyel hetilap, a Gazeta Polska támogatói klubja, hogy szimpátiáját fejezze ki a Magyarországgal és az Orbán-kormánnyal. A Nagy Utazás Magyarországra elnevezésű háromnapos (március 14-16.) programmal kapcsolatos felhívásra az újság honlapján bukkantunk rá.

Az első Nagy Utazás 2012-ben
Fotó: Origo

A klub elnöke, Ryszard Kapu¶ciński az Origónak azt mondta, 3-4000 résztvevőre számítanak, akiknek utaztatására különvonatot is bérelnek a lengyel vasúttársaságtól (PKP). Érdekesség, hogy a lengyelek látogatása tavaly Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti útja miatt elmaradt, a Gazeta Polska akkori közleménye szerint azért, mert nem akarták, hogy részvételüket oroszbarát megmozdulásnak állítsák be.

A jelek szerint idén pragmatikusabban állnak a kérdéshez, a február 17-i újabb Putyin-Orbán-találkozóról ugyanis Kapu¶ciński csak annyit mondott, hogy azon kizárólag üzletről volt szó, abban pedig ezek szerint semmi kivetnivaló nincs.

Tavaly még baj volt, hogy találkoztak
Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A klubelnök azt is elmondta: nem tud arról, hogy magyar politikus hivatalosan fogadná őket, de örülne neki. És hogy milyen üzenettel érkeznek?
A barátságunkról akarjuk biztosítani a magyarokat, és azt is el akarjuk mondani, hogy Orbán Viktor szerintünk milyen jól kezelte a menekültkérdést"
- válaszolta kérdésünkre Kapu¶ciński.

A Gazeta Polska szívélyes viszonyt ápol a jelenlegi lengyel kormánypárttal, a Jog és Igazságossággal (PiS), Ryszard Kapu¶ciński például a párt krakkói képviselőjelöltje volt az októberi parlamenti választáson.


http://www.origo.hu/nagyvilag/20160305-tobb-ezer-lengyel-erkezik-budapestre-marci us-15-en.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 évet dolgozik a köztisztviselő Matolcsy György egyhavi fiz
  2016-03-05 16:51:15, szombat
 
  3 évet dolgozik a köztisztviselő Matolcsy György egyhavi fizetéséért

Dombai Tünde Délmagyarország

2016.03.05. 07:19

Csongrád megye - A megyei fizikai munkások 2,6 évig dolgoznak bruttó 5 millió forintért, a szellemi foglalkozásúak pedig 20 hónapig. Ekkora most a nemzeti bank elnökének fizetése havonta. Olvasóink szerint nem ez méltatlan, hanem az, amit ők keresnek.
Megduplázta az Országgyűlés Matolcsy György jegybankelnök fizetését. Az eddigi havi bruttó 2 millió 377 ezer forintról 5 millióra ugrik a fizetése. De nem csak az övé emelkedik. A három alelnökének keresete 1,7 millióról, illetve 1,9 millióról egységesen 4,5 millió forintra nő. A Monetáris Tanács és a felügyelőbizottság (fb) tagjai dupla, illetve négyszeres pénzt, 3-3 millió forintot kapnak. Az fb elnökét, Papcsák Ferencet 3,5 millió illeti meg. Az előterjesztő fideszes gazdasági bizottsági elnök, Bánki Erik azzal indokolta a lépést, hogy az európai bérekhez igazítják a jövedelmüket.



Nem ez az első jelentős emelés. A Magyar Posta vezérigazgatója, Szarka Zsolt bére 150 százalékkal ugrott meg, ő már januártól 5 millió forintot keres. A változás annak köszönhető, hogy tavaly eltörölte a parlament az állami vezetők 2 millió forintos bérplafonját. Azt egyébként 2011-ben vezették be Matolcsy elődjének, Simor András nemzetibank-vezetőnek a 8 milliós fizetésére hivatkozva. Orbán Viktor miniszterelnök akkor kifejtette: ,,ezen a területen is változtattunk, korlátoztuk a legmagasabb béreket, az ország pénzügyi stabilitása és a jó erkölcsbe ütköző keresetek miatt."

Kiszámoltuk, bruttó 5 millió forintból havonta 3,4 milliót visz majd haza a bankvezér. Megnéztük ugyanakkor, hogy Csongrád megyében az alkalmazottak közül tavaly ki keresett legalább hasonlóan jól - a statisztikai hivatal adatai szerint. Senki. Legjobban a bányászatban dolgozó szellemi foglalkozásúak jártak, ott 491 ezer forint volt a havi bruttó és 321 ezer a nettója.


A fizikai dolgozók közül is bányásznak kellett annak lennie, aki a legtöbbet, 322 ezret kapott, amiből 211 ezret vitt haza. Legrosszabbul az egészségügy és a szociális szféra járt. A fizikaiak nettója 60 ezer, mert beleszámolják a nem teljes állásokat is. A szellemi foglalkozásúaké 114 ezer forint volt. De maga a költségvetési szféra is rosszul teljesített: az átlagos havi mindössze nettó 138 ezer volt. Ez azt jelenti, hogy legalább két évig kellene dolgozniuk, hogy megkeressék a jegybankvezető egyhavi bérét. Nem véletlenül harcolnak a köztisztviselők, közalkalmazottak és általában az egészségügyi és szociális dolgozók hathatós fizetésemelésért.

Ön mennyi idő alatt keres bruttó 5 milliót?
Mustafa: - Két év alatt. Rokkantsági ellátás: - Én 9 év alatt kapok ennyit. Laciii: - Épületgépészeti tervezéssel foglalkozom. Majdnem 9 hónap kell hozzá. Sajnos az átlagfizu szerintem az enyém negyede, így én szerencsésnek számítok. Kriptosz: - Gazdasági ügyintézőként 38-39 hónapba kerülne. Turbucz Csaba: - 150 ezer forintot kapok segédmunkásként. Zsuzsi: - Irodavezető; bruttó 129 ezer forint/hó; 39 hónap alatt. Szezsu: - 5 év alatt. NagyRozsa: - 22 800/hó kapok. Pap Éva Irén: - Nettó 80 000 Ft a fizetésem köztiszt-
viselőként, de a felét vonják, így 40 000 Ft nettót kapok kézhez :(. A bruttó fizetésem havonta 129 000 Ft, így durván 38 hónap alatt, tehát több mint 3 év alatt keresnék annyit, amennyit ő havonta. Ez nagyon igazságtalan! Misi: - Vegyésztechnikus vagyok. 98 ezer/hó. Anonymus: - 2,6 év. Faragó Mihály: - Bruttó 5 milliót 2,5 év alatt keresek!!!....és nincs semmi más juttatás! Mindenért fizetnem kell, ami nekik ingyen jár!!! :( Nem mondom meg: - Egyszáztízezer Ft.


http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/3_evet_dolgozik_a_koztisztviselo_matolcsy_gy orgy_egyhavi_fizeteseert/2465948/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan lett gazember Orbán Viktor?
  2016-03-05 14:36:29, szombat
 
  Hogyan lett gazember Orbán Viktor?
2016.03.02. 14:50


A válasz valójában egyszerűbb, mint először gondolnánk, ugyanis nem azzá lett, mindig is az volt. Nem egy olyasfajta elhatározás volt ez, mint ahogy az Shakespeare III. Richárdja részéről történt - úgy döntöttem, gazember leszek -, hanem a mi Viktorunk már ilyennek is született. Ahol már a világra jövetelekor is alighanem az az alapelv érvényesülhetett a famíliájában, hogy az élet könyörtelen küzdelem, amiben csak győztesek és vesztesek léteznek. A Győzők és Viktorok világa.

Jogos az a kérdés is, igazi ellenzéki volt-e Orbán valaha is, vagy ez is pusztán szerepjátszás volt, gazemberségének a része. Most ne menjünk bele annak boncolgatásába, hogy az idősebb Orbán Győzőnek, az egykori komcsi párttitkárnak KISZ titkár gyermeke a katonaévei alatt ügynöke lett-e a szocialista állambiztonsági rendszernek. Vagyis egyszerűbben fogalmazva besúgó, spicli, tégla, vamzer volt-e ez a jó eszű, vagy jobb szó az rá, hogy rafkós párttitkár-gyerek. Akinek az ellenzéki bátorsága valójában addig terjedt csupán, hogy mindent olyankor mert már nagy bátran a nép szemébe ordítani, amikor az igazi ellenzék, Kis János, Kőszeg Ferenc és társaik mindezeket már rég kimondták, és az Orbán féle Fideszes sumák kávéházi karrier-lovagocskák pedig jó szimatukkal megneszelték, hogy a hatalomnak, élén az egyre jobban elhülyülő Kádárral, ez ellen már nincs igazi ereje fellépni.

Magyarán és leegyszerűsítve, az ő és hasonszőrű társainak a bátorsága addig terjedt, hogy a haldokló oroszlán bajszát meg merték húzgálni.

Mindeközben Orbán persze virtigli liberálisnak tetette magát, látva, hogy így nyerheti el az igazi ellenzékiek és a Nyugat (Sorosék) jóindulatát és kegyeit, így férkőzhet bizalmukba, hogy aztán az első adandó alkalommal levetve ezt az állarcot, megmutassa igazi énjét, a félművelt tahó, kivagyi, önző felcsúti bunkóságát. Akinek valós kultúrája a reggeli pálinkázós, disznótoros, falvédős bölcsességek világától a hétvégi bazmegolós, szotyolázós meccsnézésen át a kislányok fehérvári huszárok általi meghágásának elkornyikálásáig terjed. Aki magát az erdélyi góbéság letéteményesének tartja, ami leginkább a hozzá hasonló ,,keresztény magyarok" (értsd áhítatos, Orbán imádó Fideszesek) felmagasztalásában és más nemzettársak, valamint más népek lenézésében, megvetésében, sőt gyűlöletében nyilvánul meg.

Orbán gazemberségére egyébként számtalan bizonyítékot találhatunk az eddigi életpályája eseményei között szemezgetve.

De most említsük csak ezt a legutóbbit. A kopasz neonácik garázdálkodását a Nemzeti Választási Iroda hivatalos helyiségében.

Látva ennek felvételeit, joggal gondolhatnánk, hogy, ha nem ő szervezte meg az egészet, egy tisztességes miniszterelnöknek az első reakciója az kellett volna, hogy legyen, hogy azonnali és soron kívüli vizsgálatot rendeljen el. Hiszen ilyen skandalum nem történt még magyar közhivatalban. Aztán pedig azonnal be kellett volna ismernie azt is, hogy nagy hibát követtek el, amikor Pálffy Ilona tavaly(!) júliusi törvénymódosítási javaslatával nem foglalkoztak.

Ráadásul különösen logikus és indokolt lett volna mindez a részéről akkor, ha reális lehetőségként egy olyan verzió is felmerülhetett, (amelyet goebbelsi propaganda gépezete egyébként már rögtön az elején próbált is sugallni), miszerint mindez tulajdonképpen a szocialisták ármányos provokációja volt, akiknek nem is állt szándékukban a népszavazás, és valójában ők bérelték fel a kopaszokat, hogy az illetékes állami szerveket lejárathassák.

De ez a hétpróbás gazember Orbán az ottani események hírére mindössze annyit tudott a száján kipréselni: hogy ,,ezek méltatlan helyzetek". Meg, hogy ,,ez a tülekedés egész szellemében mélyen ellentétes azzal, amit Magyarországon szeretnénk látni. Ezért kérem, hogy a szakértők tegyenek javaslatot a szabályok megváltoztatását."

Az. Tülekedés! Na persze. Egy szerencsétlen beszari szoci ,,tülekedett" húsz kigyúrt kopasz verőlegénnyel...

Amikor először meghallottam, túlzónak, túl gorombának tartottam Simicska elhíresült, Orbánnak címzett, g betűvel kezdődő jelzőjét. De aztán rájöttem, Lajos még túl finom is volt. Mert ez az ember g... a köbön.

Egy gonosz, g...i, gazember.


http://proszektura.blog.hu/2016/03/02/hogyan_lett_gazember_orban_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.