Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Csontritkulásnál alkalmazható fürdőkezelések
  2016-03-07 10:38:06, hétfő
 
 



Csontritkulás esetén a gyógyfürdőkben elérhető kezelések közül melyiket érdemes alkalmazni?

Bükfürdői szakorvos válaszolt a kérdésre.

Milyen segítséget tudnak nyújtani a gyógyfürdők csontritkulás esetén? ezzel a kérdéssel fordult egy érdeklődő Dr. Göde Györgyhöz, aBükfürdő Gyógy- és Élménycentrum a orvos igazgatójához.
A cikk végén is megtekinthető videóban a reumatológus és fizioterápiás szakorvos elmondja, hogy a csontritkulás, vagy más néven oszteoporózis a több százezer embert érint az országban, s a nőknél gyakrabban fordul elő.

Az egyik fő veszélyét az jelenti, hogy néma betegség azaz nagyon sokáig egyáltalán nincsenek tünetei. Dr. Göde ezért azt tanácsolja, hogy a hölgyek 50 éves koruk környékén akkor is végeztessenek el egy csontsűrűségmérést, ha amúgy nincsenek panaszaik.

Az oszteoporózis kezelésénél a gyógyszerek mellett fontos szerep jut a rendszeres mozgásnak, ami elősegíti a kalcium beépülését a csontokba. A szakorvos szerint a gyógyfürdőkben elérhető kezelések közül ezért is ajánlható az egyéni, vagy csoportos (száraz) gyógytorna, illetve a víz alatti csoportos gyógytorna. Bükfürdő esetén szóba jöhetnek még a wellness részlegben elérhető különleges vízi tornák, például víz alatti kerékpározás.

A szakorvos elmondása szerint mindezeken felül még óvatos masszázs, parafangó pakolás a elektroterápiás kezelések is alkalmazhatók. Azt fontos megemlíteni, hogy a betegség súlyosságától, a beteg állapotától függően mindig egyénileg kell összeállítani ezeket a kezelési programokat.
A teljes videót itt megtekintheti:
"https://www.youtube.com/embed/nX8dEcktiSg"

Termál Online




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nőnapi termálfürdős akciók: akár ingyenes belépővel
  2016-03-07 10:23:54, hétfő
 
  Nőnap alkalmából rengeteg fürdő kínál kedvezményeket.

Sok helyen 50 százalékos áron válthatók napijegyek, de egy helyen ingyenes belépővel várják a hölgyeket.

Balmazújváros: Kamilla Gyógyfürdőben március 1. és 8. között a női vendégek 10 százalék kedvezménnyel vehetik igénybe a különféle masszázsokat

Csongrád:nőnap alkalmából a hölgyek 50 százalékos áron válthatnak belépőjegyet. Sőt, a jegy 2 perc szolárium használatot is magában foglal.

Hajdúszoboszló: a Hungarospa fürdőkomplexum akciójában március 8-án a nők 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt a gyógyfürdőbe, az uszodába és az Aqua-Palace élményfürdőbe. Ráadásul a bejáratnál egy meglepetés ajándékkal is várják a hölgyeket.

Harkánya nőnap alkalmából 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet a hölgyek a Harkányi Gyógyfürdőbe.

Komárom: nőnapon a Brigetio Gyógyfürdőben is 50 százalékos áron kaphatnak napi belépőjegyet a hölgyek, ez egészen konkrétan 900 forintos jegyárat jelent.

Kisújszállás: a Kumánia Gyógyfürdő sem marad ki a nőnapon kedvezmény kínáló fürdők sorából.
A hölgyek náluk is féláron válthatnak napijegyet és kombinált fürdőbelépőt.

Mórahalom: a település termálfürdője nem vacakol, náluk a hölgyek ingyen látogathatják a fürdőt március 8-án, de még ingyenes szaunaszeánszokat is tartanak a nap folyamán.

Pápa:március 8-án minden hölgyvendég 20 százalékos kedvezménnyel használhatja a szaunát.

Ráckeve: az AquaLand fürdőben március 8-án minden hölgyvendégnek 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a napijegyek árából.

Tiszakécske: március 8-án a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőben a is nőnapi kedvezményekkel várják a vendégeket. A hölgyek ingyen használhatják a szaunát, 1000 forintos wellness/beauty és 50 százalékos koktél kupont kapnak, valamint csajos szaunafelöntéseket tartanak 18 és 19 órakor.

Túrkeve: március 8-án a település termálfürdőjébe is féláron válthatnak belépőt a nők. Ezen felül a masszázsokat is akciós áron kínálják: a 20 perces frissítő masszázs egységesen 1500 forintba kerül, a 40 perces masszázsok ára pedig 2500 forint.

Sárvár: nem kifejezetten nőnapi kedvezmény, de pont keddre esik a Sárvári Termálfürdő akciós napja. A nyugdíjas vendégek a keddi napokon 50 százalékos kedvezménnyel, 900 forintért válthatnak napijegyet a fürdőbe.
termalonline.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őregek és betegek keresztútja
  2016-03-07 09:58:07, hétfő
 
  9. állomás: A jeruzsálemi asszonyok sírnak.

Az öregeknek is fáj, ha látják, hogy öregségükkel és sorsukkal nehézséget vagy fájdalmat okoznak másoknak. Ezért inkább bánatukról hallgatnak. Bajaikat, betegségüket, szükségeiket is eltitkolják. Egyedül hordozzák keresztjüket, magukba zárkóznak. És ha kell, még ők vigasztalnak másokat!
Uram, áldd meg őket, mert ilyenkor nagyon is hasonlítanak Tehozzád!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
A kereszt szava
  2016-03-07 09:56:08, hétfő
 
  Ha az élet majd kegyetlen lesz hozzád,
Ha mindenki elhagy, akitől sokat vársz.
Ha összetört a szíved, s nagyon fáj,
Borulj a kereszthez, ahol sosem csalódtál.

Jöjj, itt lecsendesül a sajgó fájdalom.
Nem fogja el lelkedet néma csüggedés.
Jöjj, s megtanítalak mi a szenvedés.
A szenvedésben tisztítom a lelked én,

A szenvedés útján száll szíved felém.
Jöjj, ajánld fel nékem nyomorú kínodat,
Vedd fel keresztedet, s kövesd utamat.
Minden kiosztott könnyed, drága kincs nekem,

Ugye megérted, mit a világ nem ért meg sosem!
Mily édes szenvedni Krisztussal, Jézusért.
Jöjj megáldalak, merj küzdeni, szenvedni,
S jöjj vissza a kereszthez, mindig erőt gyűjteni!
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Pio atya breviáriuma Március 7.
  2016-03-07 09:52:46, hétfő
 
  Ne félj tehát, hanem tartsd magad a legszerencsésebbnek, hogy méltónak találtattál részt venni az Isten-ember fájdalmaiban. Ez nem önfeladás, hanem szeretet, hatalmas szeretet, amellyel Isten közeledik feléd. Nem büntetés volt, hanem szeretet, a legmagasabb rendű. Áldjad ezért az Urat, és nyugodtan igyál a Getszemáni kert szenvedésének kelyhéből.  
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Egészséges fogyás
  2016-03-07 09:50:38, hétfő
 
  Természetesen az általam felvázolt módszer nem csodaszer, maga a Super Greens ital sem az. Ahhoz, hogy sikereket érjen el ezzel a módszerrel, pontosan követnie kell az instrukciókat.

A program során meg kell szüntetnünk azokat az okokat, amik az elhízást okozzák. Mivel ez a program nem csupán egy tüneti kezelés, hanem egy új életmódot ad, ezáltal nem következik be a visszaesés, a jojó effektus (fogyás-elhízás állandó hullámzása).

Világosan kell látni, hogy az elhízás egy komplex folyamat, és nem csupán a zsíros ételek okozzák, számos példát lehetne mondani az ellenkezőjére. Nem mindig a kalóriák, a szénhidrátok vagy a koleszterin jelentik az alapvető problémát. A legtöbb esetben az elhízás a test természetes védekezése az általunk folytatott életmód ellen.

Ebben a folyamatban a SuperGreens ital és az Innerlight cég termékei egy mankónak tekinthetők, melyek segítenek minket az átalakulásban, az új életmód elsajátításában.

Nézzük meg, hogy egészségünk és testsúlyunk szempontjából mik a legfőbb rizikófaktorok:

- dohányzás
- rendszeres alkoholfogyasztás
- drogok használata
- stressz
- rendszeres mozgás hiánya
- túlzott mennyiségű cukor bevitel
- túlzott mennyiségű só bevitel
- zsíros, gyorséttermi ételek (magas zsír és szénhidrát tartalom)
- túlzott koffein bevitel (kávé, tea, energia italok)
- túlzott hús, tojás, és szénhidrát (fehér kenyér, tészta) bevitel

Ha Ön egészségtelenül él, teste nem képes megtartani az ideális súlyát. A fogyásnak csak akkor van értelme, ha az esztétikai változás mellett egészséget is kölcsönöz.

Ma minden korszerű fogyókúrának és diétás programnak hármas célt kell teljesítenie:

1. Megszabadítani a szervezetet a feleslegesen lerakódott zsírszövettől, de úgy, hogy közben az értékes fehérjéket tartalmazó szövetek (izomszövet, belső szervek) ne épüljenek le, ne károsodjanak.

2. Az étrend változásának olyannak kell lennie, ami révén csökken a szív és érrendszeri betegségek és a daganatos betegségek valószínűsége.

3. A hatásnak nem átmenetinek, hanem tartósnak kell lennie.

Nincs szánalmasabb, mint a lefogyasztott kövér ember. Tudnunk kell, hogy a fogyás során a zsírsejtekben a raktárak kiürülhetnek, de a zsírsejtek száma nem csökken egy darabbal sem. Ezért a lefogyasztott kövér ember a zsírsejtek vonatkozásában mindig kövér ember marad, tehát igen hamar visszaszedheti a keservesen leadott kilókat, ha az ajánlott étrend nem megfelelő.

De haladjunk pontonként...

1. Ahhoz, hogy az étrend megváltoztatása ne járjon izomtömeg veszteséggel, megfelelő mennyiségű és intenzitású, rendszeres testmozgás szükséges, és a fehérje bevitel sem csökkenhet 0,8g/testsúly kg alá. Ugyanakkor a túlzott és egyoldalú fehérje és zsír bevitel kerülendő (Atkins!). Mint tudjuk, dr. Atkins is szívinfarktusban hunyt el, nem túl magas életkorban.

Ő annak az elméletnek az áldozata lett, ami úgy szólt, hogy a szervezet a zsírokat mindig a ,,szénhidrátok tüzében" égeti el. Egy darabig ez működik is, de a szénhidrátok tartós megszorítása oda vezet, hogy a szervezet a saját fehérjéit, aminosavait bontja le és alakítja át cukorrá, így a kezdeti fogyás, hízásba csap át néhány hónapon belül. Atkins dr. is kövéren halt meg.

2. Általános vélekedés szerint a daganatos betegségek egyharmada megfelelő táplálkozással megelőzhető. Ma háromszor több sót fogyasztunk, mint amennyire szervezetünknek szüksége van (az ajánlott napi bevitel 4g), ez pedig magas vérnyomást, közvetve agyvérzést, infarktust okozhat. A sok sónak szerepe van a gyomorrák kialakulásában is (bár ez a rákfajta csökkent az utóbbi időben, mivel kevesebb füstöléssel tartósított ételt eszünk, hála a hűtőgépek elterjedésének).

A pácolás, füstölés lehet az oka annak, hogy ma a vastag és végbél rákok vonatkozásában listavezetők vagyunk. Ilyenkor sok nitrit keletkezik, ami rákkeltő.

De ugyan ez történik akkor is, ha nitrátos vizet iszunk (falusi ásott kutak).
A brokkoli, a fokhagyma, a cékla és a zöldhagyma védelmet nyújthat a gyomorrák ellen. Az állati zsiradékok csökkentése, a cékla, a paradicsom, a sárgarépa, a citrus-félék hatásosak a vastagbél, végbél, szájüreg, nyelőcső, garat és tüdőrákkal szemben.

Ugyan ez igaz a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztására is.

A zöldségek, gyümölcsök, főzelékek fogyasztásával részben megelőzhető a gége, a hasnyálmirigy, a mell, a petefészek, a méhnyak, a pajzsmirigy, a prosztata és veserákok kialakulása.

3. Ha azt szeretnénk, hogy a hatás tartós legyen, akkor innunk kell. No nem sört, vagy bort, hanem pl. azokat a jó minőségű, zöld növényekből összeállított italokat, mint pl. a SuperGreens zöld ital, mert inni így is, úgyis muszáj.

Ha már iszunk, akkor igyuk ezeknek a zöldségeknek a koktéljait, mert így két legyet ütünk egy csapásra: bevisszük a megfelelő folyadékmennyiséget és közben nem hízunk el, ill. fogyunk (ha kövérek voltunk).

dr Tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
A pajzsmirigy egészségét védő étrend
  2016-03-07 09:46:29, hétfő
 
  Van egyáltalán ilyen étrend, kérdezhetnénk? A határozott válasz, hogy igen. Manapság, amikor a pajzsmirigy betegségek soha nem látott növekedésével szembesülünk (pl. Hashimoto thyreoiditis), joggal merül fel a kérdés, miért van ez így?

A pajzsmirigy az élethez nélkülözhetetlen endokrin szervünk, ami ha elpusztul, akkor egész életen át hormonpótlásra szorulunk, mert a pajzsmirigy hormonjai nélkül élni nem lehet.

Nézzük meg ennek a diétának az elemeit.

1, Tojássárgája, máj, vaj, csukamáj olaj, csontvelő, kókusz. Ezek az ételek nagyon sok diétában tiltó listán vannak, pedig a pajzsmirigy egészségéhez nélkülözhetetlenek. Miért? Azért, mert nagy mennyiségben tartalmaznak jódot, cinket, szelént, rezet, mangánt, krómot és vanádiumot.
Ezek a nyomelemek létfontosságúak a pajzsmirigy épsége szempontjából.

2, El kellene távolítani az amalgámot a fogtöméseinkből, mert a belőlük kioldódó higany toxikus a pajzsmirigyre. A magas higany tartalmú ételek sem jók (pl. tengeri halak).

3, Napi 1000 mg C-vitamin fogyasztása (némileg csökkenti a szérum vas szintjét, ami a pajzsmirigy szempontjából kívánatos).

4. Rendszeres véradás: főleg férfiaknál, akik amúgy is hajlamosabbak a vas felhalmozására (nőkben a menstruációs vérveszteség miatt a reproduktív korban inkább a vashiány enyhe formája a jellemző).

A Jód kétélű fegyver. A hiánya, de a túlzott mennyisége is károsítja a pajzsmirigyet. Japánban pl. nagyon magas a jód bevitel a sok tengeri hínár és halfogyasztás miatt, mégis a Hashimoto betegség előfordulása meglehetősen gyakori.

Ma a Hashimoto thyreoiditist autoimmun betegségnek tartjuk: anti TPO titer magas (thyreoperoxidáz enzim), anti TG szint is magas (thyreoglobulin elleni antitest), míg a TSH szint attól függ, hogy a betegség melyik stádiumában vagyunk.

A betegség elejét a pajzsmirigy túlműködése jellemzi, a TSH ilyenkor alacsony, majd a TSH átmenetileg normalizálódik, végül a mirigy pusztulásával párhuzamosan egyre magasabb értékeket vesz fel.

dr Tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
8 komoly betegség, mely a kóros D-vitaminhiányból ered
  2016-03-07 09:43:47, hétfő
 
  A kóros D-vitaminhiány manapság a nyugati világban sajnos milliókat érint, és számos komoly megbetegedést táptalajául szolgál.

1, Asztma - Rengeteg ember életét nehezíti meg az asztma, melynek kialakulásában az egyik fő tényező a D-vitaminhiány. Különösen gyerekek esetében figyelték meg, hogy a D-vitamin jelentősen csökkenti az asztma gyakoriságát és súlyosságát és csillapítja a gyulladást, mely a légutak működésének korlátozásáért felelős.

A D-vitamin hiánya nagyon súlyos, krónikus betegségek kialakulásához vezethet.
2, Magas vérnyomás - Egy, a Journal of Investigative Medicine című folyóiratban publikált friss kutatás szerint a magas vérnyomásban szenvedő páciensek állapotán is sokat javít, ha növelik D-vitaminszintjüket, hiszen a D-vitamin óvja az érrendszer működését és szabályozza a gyulladást az erekben, mely a magas vérnyomás egyik okozója.

3, Bélgyulladás - Számtalan európai, amerikai és indiai kutatás azonosította már a kapcsolatot a kóros D-vitaminhiány és a bélgyulladások különböző fajtáinak előfordulása között. Egyértelműen megfigyelhető, hogy a világ kevésbé napsütéses részein nagyobb az ilyen típusú betegségek gyakorisága.

4, Influenza - A téli hónapokban, amikor kevés a napfény, és így kevesebb D-vitaminhoz jut a szervezet, nagyobb az influenza előfordulási gyakorisága is. A C-vitamin immunrendszerre gyakorolt hatása már ismert, azonban a D-vitamin is legalább annyira alapvető fontosságú lenne nemcsak télen, hanem egész évben.

5, 2-es típusú diabétesz - Több kutatás eredményei alapján mára már az is bizonyított tény, hogy a D-vitamin csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát, illetve a már kialakult cukorbetegséggel küzdők számára is segítséget nyújt.

6, Fogszuvasodás - Már az 1800-as évektől kezdve megfigyelték, hogy a kóros naphiány az egész csontrendszer, és a fogak elgyengüléséhez vezet. Mára már köztudottá vált, hogy a kóros D-vitaminhiány az egyik fő okozója a fogszuvasodásnak.

7, Reumatikus ízületi gyulladás - Az ízületekkel is hasonló a helyzet, mint a csontokkal. Kanadai kutatások bebizonyították, hogy a D-vitaminhiányban szenvedők körében ötször nagyobb eséllyel alakul ki reumás ízületi gyulladás.

8, Rák - A daganatok számtalan formájáról is kiderült már, hogy nagyobb eséllyel alakulnak ki azoknál, akik kóros D-vitaminhiányban szenvednek. Mivel a D-vitaminhiány alapvető hatással van az immunrendszerre, amelynek renyhe működése utat enged a rákos sejtek fejlődésének és terjedésének, nem nehéz felfedezni a logikát abban, hogy D-vitaminszintünk optimálisan tartásával hosszú távon nagyban csökkenthetjük a daganatok kialakulásának esélyét.

Amint látjuk tehát, a manapság pusztító komoly betegségek legjavának megelőzéséért rengeteget tehetnénk azzal, ha gondoskodnánk szervezetünk D-vitamin ellátásáról. Ameddig lehetséges, tartózkodjunk hát huzamosabb ideig napfényben, természetesen az ajánlott napszakokban, amikor pedig nincs mód erre, vegyük magunkhoz jó minőségű étrend-kiegészítők formájában a D-vitamint, felnőttekben napi 2000 IU ajánlott dózisban.

dr Tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 140
  • e Hét: 692
  • e Hónap: 12079
  • e Év: 49827
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.