Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Fodor Gábor megvédte Orbánt
  2016-03-08 22:22:26, kedd
 
 
Fodor Gábor megvédte Orbánt
Népszava|2016. márc 8. 05:09


"Elképzelhetetlennek tartom, hogy besúgott volna bárkit, Viktor egyszerűen nem az a természet" - mondta a miniszterelnökkel kapcsolatban Fodor Gábor a Mandinernek arra a kérdésre, megállja-e a helyét Simicska Lajos tavalyi ügynökvádja.

A Magyar Liberális Párt elnöke a sorkatonaság alatt barátkozott össze Orbán Viktorral. Fodort - saját bevallása szerint - nem keresték meg a titkosszolgálattól, és szerinte Orbánnál sem járhattak sikerrel. Az egykori Fidesz-alapító, később a Horn- és a Gyurcsány-kormányban már SZDSZ-esként miniszterkedő politikus a politikai ellentéteik ellenére cáfolta a Fidesz egykori gazdasági háttéremberének kijelentését. Ismert: Simicska tavaly márciusban állította, hogy Orbánnak közös sorkatonai szolgálatuk idején jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni a kormányfő. Arról beszélt, leszerelésük után Orbán elmondta neki, hogy "alá akartak íratni vele, de ő nemet mondott". Hozzátette: 30 éven keresztül elhitte ezt, de ma már nem tudja mit gondoljon.

http://nepszava.hu/cikk/1087834-fodor-gabor-megvedte-orbant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyesbítés: Döbrögi nem vétózott, hanem vétkezett!
  2016-03-08 21:20:53, kedd
 
  Helyesbítés: Döbrögi nem vétózott, hanem vétkezett!


Posted on 2016-03-08 by Admin

Orbán vétója egy kicsit kamu volt, elvi megállapodás már van a menekültválság rendezéséről
Angela Merkel német kancellár kedd hajnali sajtótájékoztatóján áttörésként jelentette be, hogy tizenkét órányi tárgyalássorozat után a 28 EU-tagország állam- vagy kormányfőjének sikerült megállapodni Törökországgal a menekültválság rendezésének főbb vonalairól a hétfőn kezdődött rendkívüli csúcstalálkozón. Március 17-18-án folytatják.
Az állam és kormányfők arra a megállapodás-tervezetre bólintottak rá, amellyel hétfőn Törökország nevében Ahmet Davutoglu miniszterelnök állt elő. A kissé váratlanul bedobott török javaslatban az eddig ismert tényekhez képest nagy újdonság volt, hogy Ankara a még tavaly novemberben neki ígért hárommilliárd euró kétszeresét, hatmilliárd eurót kért és kapott a menekültválság rendezésére, amiért vállalja, hogy fogad minden olyan menekültet, aki Görögország valamelyik szigetén illegálisan jutott be az Európai Unió területére. Ez utóbbiért a törökök a 2018-ig átutalandó plusz hárommilliárdos támogatás mellett még több más követeléssel is előálltak. Először is azzal, hogy minden Törökország által befogadott szíriai menekültért az EU is befogad Törökországból egy szíriai menekültet. Ezen túl Törökország szeretné, ha a 75 millió állampolgára az előzetesen ismert időpontnál négy hónappal korábban, már június 1-től megkapná a schengeni övezetbe szóló vízummentességet, és azt is, hogy gyorsítsák fel a stagnáló török EU-csatlakozási tárgyalásokat.

mea
Bár ez egyszerre egy kicsit soknak tűnik, néhány EU-tagországnak láthatólag így is megéri, legalábbis túl nagy sokk volt az az 1,25 millió menekült, aki tavaly főleg a balkáni útvonalon keresztül eljutott a fő célországnak számító Németszágba és Svédországba. Angela Merkel német kancellár kedd hajnalban az áttörés felkiáltással tett bejelentést a török ,,egy ki, egy be" javaslatról. Ez azt jelenti, hogy az elvi megállapodás már megvan, a 28 tagország közös nyilatkozatot fogadott el, a még vita tárgyát képező részleteket pedig a jövő héten, egy március 17-18-án tartandó EU-Törökország csúcson tisztázzák. Merkel a sajtótájékoztatóján támogatásáról biztosította az Ahmet Davutoglu török miniszterelnök által előterjesztett tervezetet, és leszögezte, a cél, hogy az illegális migrációt sikerüljön szabályozott bevándorlássá alakítani.
Eközben Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke úgy nyilatkozott, az Európába tartó illegális migráció kora véget ért, hiszen Törökország ezután visszafogadja az országból illegálisan útnak induló migránsokat, akiket az Égei-tengeren kelnek át. Ezt Tuskkal és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartott közös sajtótájékoztatóján Davutoglu is megerősítette, Juncker pedig a reményét fejezte ki, hogy a török lépés megtöri az embercsempészetet is, hiszen nem lesz értelme, hogy a menekültek fizessenek bűnözőknek az átkelésért, ha úgyis visszaviszik őket Törökországba, ahol európai belépőre várók hosszú listájának a legvégére kerülnek.
Ami a még vita tárgyát képező részleteket illeti, Havasi Bertalan, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke hétfő este egy kamuízű közleménnyel lepte meg a magyar és a nemzetközi sajtót, miszerint Orbán ,,megvétózta" a megállapodást, az EU-Törökország csúcs pedig félbeszakadt. Ebből annyi volt igaz, hogy az állam- és kormányfők szünetet tartottak néhány kiscsoportos foglalkozás kedvéért. Több tagország is akadt, amelynek kifogásai támadtak a Davutoglu-féle tervezettel szemben; az ő küldöttségeiket győzködték.
Ezekről a kifogásokról Orbán a maga brüsszeli sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarország élesen ellenzi azt az EU-Törökország megállapodás szövegében szereplő utalást, amely szerint Törökországból embereket kellene behozni Európába. Magyarország Szlovákiával közösen jogfenntartó nyilatkozatot tett, amelyben kimondták, hogy a szöveget nem tudják támogatni. Ennek oka az, hogy perelik az unió korábbi döntését, amely a migránsok áthelyezésére vonatkozik. (Az áthelyezés egyébként nem jelent kötelező vállalást, a tagországok önkéntes felajánlásain alapulna.)
Orbán a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy ,,nem született megállapodás a törökökkel", mivel ők négy nagyon nehéz kérdéskört érintő javaslattal álltak elő, a tagországok vezetői úgy ítélték meg, hogy azok túlságosan nehéz kérdések ahhoz, hogy egy délután alatt igent vagy nemet lehessen rájuk mondani. Ezért felhatalmazták Tuskot, hogy folytasson tárgyalásokat Törökországgal arról a javaslatról, amelyet a hétfői tárgyaláson előterjesztettek. Meghatároztak néhány olyan elvet, amelyek a tárgyalások kiindulópontjai lehetnek. A tárgyalások eredményeiről a következő, jövő heti uniós csúcsértekezleten egyeztethetnek a tagországok.
Arra a kérdésre, hogy Magyarország is beszáll-e a törökök által kért plusz hárommilliárdos támogatásba, a kormányfő úgy válaszolt, ,,kénytelenek leszünk", de szerinte a magyar-osztrák-szlovén-horvát fellépés eredménye is, hogy a Brüsszelben elfogadott közös nyilatkozat szövege kimondja, egy korszak befejeződött, a Nyugat-Balkánon keresztül vezető migrációs útvonalakat mostantól lezárták.
Kifogás persze nem csak a menekültek áthelyezéséről szóló török javaslatot érte az EU-tagországok részéről. Franciaország a vízummentesség ötletétől nincs elragadtatva, Francois Hollande elnök legalábbis hangsúlyozta, kizárólag akkor lehetséges a török állampolgárokkal szembeni uniós vízumkötelezettség eltörlése június végéig, ha Ankara a vonatkozó előírások mindegyikét teljesíti. De nem tetszik a franciáknak a plusz hárommilliárdról szóló követelés sem. lehetséges, de csak 2018 után - mondta erről Hollande, miközben Merkel és Matteo Renzi olasz miniszterelnök is jelezte, hogy Davutoglutól magyarázatot kértek a török ellenzéki sajtó elleni kormányzati támadásokra - a Zaman című lap kiadójának a hatósági megszállására - is.
(NOL)
Bal-Rad komm: Ez hát a legfrissebb hír ma hajnalban a Germán Ribanc tervéről! Ami gyakorlatilag arról szól, hogy a TERV KIVITELEZÉSÉT DÖBRÖGISZTÁN IS FINANSZÍROZZA!
Havasi Berci Döbrögi vétóról áradozott!-Döbrögi pedig A SZABÁLYOZOTT MUSZLIM MIGRÁCIÓ HELYESLÉSÉRŐL! Aminek részfinanszírozói leszünk!
DE A KÉT FOGALOM KÖZÖTT ÓRIÁSI SZAKADÉK TÁTONG!
Viszont Nemmzetthvezérünk-érdekes módon-nem emelte fel szavát 75 milliónyi iszlamista vízum nélküli Európára való zúdítása ellen!
Ha pedig úgy vesszük, Döbrögi is befeküdt a Germán Ribanc terve alá! Egyszerűbben: NEKÜNK OTT nem osztotttak, viszont MINKET FOSZTOTTAK!
Döbrögink nem vétózott, hanem vétkezett!

Nagyon nem mindegy!

http://www.balrad.com/2016/03/08/helyesbites-dobrogi-nem-vetozott-hanem-vetkezett /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alku a brüsszeli bazárban
  2016-03-08 21:08:55, kedd
 
  Alku a brüsszeli bazárban

Posted on 2016-03-08 by Admin

Bazári alkudozássá silányult a menekültkérdés “török megoldása"

Vidám esti alkudozás a török eladóval
Az előjelek alapján optimistán néztünk a tegnap török-EU csúcs elé, de ami végül lezajlott, az finoman szólva kiábrándító volt. A török fél a bazárban érezte magát, a majdnem megkötött üzlet előtt hirtelen emelkedni kezdte a tétet. Talán össze kéne rakni az Uniónak egy B-tervet.
Reménykedtünk, de koppantunk
A csúcs előtt Donald Tusk igen optimista volt, ez abból adódott, hogy a török fél látszólag hajlott rá, hogy korábbi megállapodások szerint járjon el. Nem így történt: jól megemeltet a tétet, és nem csak pénzt kért, ami még a kisebbik baj lenne, hanem elképesztő és lehetetlen feltételeket is felvetett, ami az egész megállapodás értelmét kérdőjelezi meg.
Nesze semmi, fogd meg jól, nagyjából így foglalhatjuk össze a tegnapi találkozó eredményét. A török fél először csak a menekültek támogatásáért járó összeget, a 3 milliárd eurót emelte duplájára. Ez még nem volt annyira meglepő, gondolták, még a pénzt a legkönnyebb kiénekelni. Ha mástól nem, hát Merkeltől, hisz tavaly Ciprasz görög miniszterelnök is ezzel próbálkozott, bár egy kicsit nagyobb tételben.
A bazári alku
A nagyobb gond ott kezdődött, hogy lényegében azonnali vízummentességet követeltek maguknak, és az EU felvételük felgyorsítását. Azonban az azonnali vízummentességgel is óvatosan kell bánni, nyilván ez is csak úgy valósítható meg, ha megfelelő megállapodások egészítik ki, melyek garantálják, hogy ez például nem jelent sem munkavállalási, sem letelepedési jogot.
A legdurvább azonban az a felvetés volt, hogy minden visszafogadott szírért vegyen tőlük át Európa egy másik szírt. Ez viszont számunkra teljesen értelmetlenné és fölöslegessé teszi az egészet, hisz akkor ugyanúgy jönnek az emberek, legfeljebb nem a tengeren, hanem a törökök közvetlenül átadják őket elszállításra. Nehéz elképzelni, ez hogy juthatott eszükbe, mit vártak ettől. Jobb esetben csak azért vetették be, hogy legyen honnan visszavonulni az alku során, ebben az esetben keserű szájízzel, de létrejöhet a megállapodás.
B-terv
Ha viszont komolyan gondolták, akkor nincs miről tárgyalni. Akkor semmi nem oldódik meg, és akkor a törökök nélkül kell megoldást keresni. Erre kéne gyorsan egy B-terv, ami ugyanolyan komoly fellépést jelent az embercsempészet ellen. Európa és a NATO teljes erejét bevetné a török partoknál, az embercsempészeket maga tartóztatná le, a menekültek számára pedig kijelölne egy helyet, ahol saját költségen, esetleg ENSZ segítséggel létrehozna menekülttáborokat.
Már csak az a kérdés, hol lenne ilyen terület? Ami a szíreket illeti, logikusnak tűnnek Szíria már felszabadított részén keresni olyan helyet, amit a nemzetközi erők már biztosíthatnak, és a helyiekkel is meg lehet állapodni. Hogy ez kurdok határánál lenne, vagy az Aszad által visszafoglalt, de már nem síiták lakta területeken, ez már tárgyalások kérdése, melybe be kellene vonni más érintett felet is, mindenekelőtt Oroszországot.
Kevés a jóindulat
Az látszik, hogy Európa hiába jóindulatú, vannak tárgyalófelek, akik ezzel visszaélnek. Ilyenkor nem lehet mást tenni, mint bekeményíteni, ahogy ezt Ciprasszal is tették. A török fél is nyilván elgondolkozik, ha látja, hogy Európa más megoldást is fontolóra vesz, és akkor se pénz, se vízummentesség, sem EU-tagság. Ebben az esetben talán hamar előáll a kompromisszumkészség, és gyorsan nyélbe üthető lenne az eredeti megállapodás.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Aki reménykedett, az csalódott! De csak az reménykedhetett, aki hisz a púderszövegeknek. Aki figyelemmel kíséri az egy esztendeje özönlő migránsáradás körüli hercehurcát-semmittevő szócséplést, az sokat nem remélt. Az most nem igazán csalódott.
Legfeljebb kínjában röhög! A nagy semmiért tömi az EU Kardigan maffiavezér latorállamának kincstárát! (Meg a szulti zsebét!) Kárpótolva Törökországot az orosz szankciók miatt kiesett jövedelemért.
A törökök pontosan úgy vislkedtek/viselkednek, mint a bazárban, a naiv európai turistákkal. Bárhogy alakul az üzlet, ők nyernek rajta!
Újabb és újabb egyeztetések lesznek az EU és Törökország között! Újabb és újabb török igények fognak megjelenni, amit az EU majd teljesít! És újabb és újabb migránstízezrek fognak elindulni Törökországból. Nem is biztos, hogy migránsokként, hanem török turistákként, török útlevéllel a batyuikban. Aztán majd Európában kiderül, hogy hát a rokonyság már migránsként itt van. Családegyesítés!
Tulajdonképpen itt egy nemakarásról van szó! Nyögnek hozzá nagyon-és az idő megy! A migránsok pedig jönnek! Nem igazán Szíriából! Abba a bótba belarandított a Medve! De hát jönnek más vidékekről. Vadabbak, elszántabbak, hithűbbek! “Szírek" ők is!
Az EU pedig tárgyalgat! Amíg az A-után nincs kimondva a B-is, addig szabad a vásár! Úgyis mi fizetünk, a törökök meg röhögve számolják a nyereséget! A Germán Ribanc meg a muszlimokat! Akiket a MI PÉNZÜNKÖN IS MOSTMÁR MEGVÁSÁROL A TÖRÖKÖKTŐL!

Dehát a penzumot NEKI teljesítenie kell!


http://www.balrad.com/2016/03/08/alku-a-brusszeli-bazarban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valamit olyat mókoltak Döbrögiék, amiből baj lesz!
  2016-03-08 21:08:13, kedd
 
  Valamit olyat mókoltak Döbrögiék, amiből baj lesz!


Posted on 2016-03-08 by Admin


Sok százmilliárdos trükköt vetett be a kormány? Nekünk eshet az EU
Ha helytálló a szakértői okfejtés, akkor óriási bajba kerülhetünk. Érvelésük szerint ugyanis ugyanolyan adó-átcsábító megoldáshoz folyamodhatott a kormány, amely miatt Luxemburg nagyon megütötte a bokáját - az EU jogi eljárást indíthat ellenünk.

Előfordulhat, hogy valami nagyon nem stimmel egy manőver körül, amelyet a kormány tavaly vezetett be. ,,A jelek szerint a kormány tiltott megoldással akarja javítani a költségvetés szándékoltan átláthatatlan helyzetét. Nem kizárt, hogy adóparadicsom módjára ehhez nagy külföldi cégekkel játszik össze. Ha kiderül, hogy nem valós, magyarországi gazdasági események alapján gazdagszik az állam, hanem más országok elől szipkázza csak el az adót, akkor akár nagy nemzetközi botrány és kártérítés is lehet a történet vége" - erős kezdés a Költségvetési Felelősség Intézet Budapesttől (KFIB).
Az adóhitel lényege, hogy annak a - legalább három éve működő, Magyarországon bejegyzett - cégnek, amelyik egyik évről a másikra legalább meghatszorozza a nyereségét, nem kell azonnal befizetnie a hirtelen megugró társasági adót, hanem halasztott fizetést kap. Az adóévet követő két évben elég részletekben befizetnie a növekmény utáni adót.
A Nemzetgazdasági Minisztérium nemrég azzal büszkélkedett el, hogy 70 cég 542 milliárd forintnyi adó halasztott fizetésére kért és kapott engedélyt. Az adatokból arra következtet a közpénzügyek körüli köd oszlatásában élen járó KFIB, hogy nagy valószínűséggel külföldi cégek hozták Magyarországra a nyereségüket, társasági adóalapjukat. ,,A növekedési adóhitel keretében tavaly elhatárolt adóalap szinte biztosan nem magyarországi gazdasági eseményből keletkezett, vagyis Magyarország ahhoz hasonló, ,,adó-átcsábító" megoldáshoz folyamodhatott, amelyet Luxemburg is alkalmazott évtizedeken keresztül. Ha ez bebizonyosodik, az EU megindíthatja a jogi eljárást."
A teljes okfejtés itt olvasható.
Az Átlátszó.hu információja pedig megerősíteni látszik, hogy jó nyomon jár a KFIB. Az lap értesülése szerint egy amerikai kötődésű multinacionális vállalat lehet az egyik nagy nyertese ennek az adóhitelnek. Ez a titokzatos amerikai kötődésű, de nálunk is működő cég ,,tavaly kereste meg a magyar pénzügyi kormányzatot, hogy egy olyan jelentős összegű jogdíjbevételt kíván Magyarországon leadózni, ami alapján ötszázmilliárd forintos nagyságrendű adófizetési kötelezettsége keletkezik (és ezáltal más államokban az adókulcs különbözősége miatt akár 1500 milliárd forint adót spórol meg)" - írja a portál.
(HVG)
Bal-Rad komm: Ha igaz a hír, akkor Döbrögiék bűnre csábítottak. Olyasmire, amit honi vállalkozások esetében ők maguk mélyen elítélnek. Ráadásul mindez unióellenes, (bár Döbrögisztánnak hasznos!) és ami még tán ennél is szörnyűbb-AMERIKAI CÉGET IS ELCSÁBÍTOTTAK! Azok pedig nem tréfálnak adóügyeskedés terén! Lecsapnak! Plusz az EU haragja is utolérhet bennünket!


http://www.balrad.com/2016/03/08/valamit-olyat-mokoltak-dobrogiek-amibol-baj-lesz /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háromszintes wellnessbunkert épít a Budai Vár oldalába az MN
  2016-03-08 20:55:31, kedd
 
  Úgy örülök, hogy Nemzeti a Kormány!

Gagyi az egész! Se egy stadion, se egy kisvasút a pincében!

Ezek valamit tudhatnak... Nem véletlenül gyorsulnak így az események.
Tehát akkor két épületet, a metrószintet és három kijáratot kell figyelni, hogy nehogy meglógjanak amikor véletlenül egy tartályautónyi kerozin beömlik a bunkerba, kifüstöléskor.

A saját szarunkat etetik velünk és a fidesz tábor még mindig az bizonygatja a többinek, meg saját magának, hogy ami az állán csöpög az bizony csokipuding és olyan finom, hogy ő még repetát is kér belőle.15.-éig eltűnik az ország, és csak egy tábla lesz a helyén, hogy innen mindent elloptak


********

Háromszintes wellnessbunkert épít a Budai Vár oldalába az MNB alapítványa

Rényi Pál Dániel
PÉNZ
ma 18:38


A Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) tartozó, 28 milliárd forint alaptőkével létrehozott Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) még tavaly ősszel jelentette be, hogy kutató és oktatási központot alakít ki a Budai Várnegyedben. Két ingatlant vettek akkor: egyet a Budai Várnegyedben, és egy 1 milliárdot érő villát pedig Matolcsy György jegybank-elnök lakásának szomszédságában, a XII. kerületi Mátyás Király úton.

A Pageo akkori közleménye szerint az alapítvány "az Úri utca 72-es szám alatt található műemléki épületben alakítja majd ki székházát". A most hozzánk került terv szerint ennél azért többről van szó, és

az alapítvány háromszintes, wellness-funkciókkal bővített bunkerrendszert építene a Budai Várnegyed oldalába.

A tervet kedd reggel titkos ülésén tárgyalta a műemléki tanácsadó testület tervtanácsa. Az Úri utca 72. szám alatt található műemlék épületet a Pageo egyébként a Szép Házak Kft.-től vásárolta meg tavaly

nettó 795 millió forint vételáron.

Szakmai körökből megszereztük a tervdokumentáció egyes részleteit, és a grafikák alapján nehéz ugyan minden helyiség funkcióját beazonosítani, de az biztos, hogy nem csak oktatói és kutatói munka zajlik majd a háromszintes, liftrendszerrel kiegészített központban.
Szemben: Úri utca 72. / Google Maps.

A 610 négyzetméter alapterületű Úri utca 72. szám alatt álló épületnek és az alatta húzódó labirintushoz hasonlító pincerendszernek hosszú története van. Az épület a Horthy-érában az MNB felügyelete alá került; az alatta húzódó kacskaringós barlangrendszerben óvóhelyeket és aranytartalékok tárolására alkalmas trezort alakítottak ki.

A mostani elképzelés szerint a Mária Magdolna-templommal szemben álló Úri utcai épület felső szintje ad majd helyet a székháznak - itt lesznek az alapítvány kuratóriumi tagjainak irodái, a földszinten pedig látogatók és vendégek fogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki. Alighanem ez a szint adna helyet az oktatási és kutatói szemináriumnak.

A pincerendszer már meglévő földalatti szintjén első blikkre nem egyértelmű, mire használná az alapítvány. Ami a fenti rajz alapján viszont egészen világos, hogy egy komplett wellness-szekció töltenék ki a pincerendszer legalsó szintjét:

több pezsgőfürdő és egy óriási medence látszik az alaprajzon; alatta szaunahelyiségeket alakítanak ki.

A legalsó szintről nagyjából 150-160 méter hosszú alagút vezet majd ki az Attila úti bejáratig, ahol a metszetrajzok alapján egy másik látogatóközpont fogadja majd az alapítvány tevékenysége iránt érdeklődő tömegeket.
A bunkerrendszer belépési pontjai: Úri utca, Lovas út, Attila út.

Sajnos a tervrajzokból nem lehet kiolvasni a pontos bemeneti pontokat, de az biztos, hogy az nagyjából 35 méter mély akna az Úri utcától a Logodi utca és a Lovas út alatt végighúzódva egészen az Attila útig húzódik majd, az egyes szintek között pedig lift szállítja majd a látogatókat. A metszetrajzon még a bunker alatt közlekedő Alstom metrószerelvényeket is berajzolták.

A Pageo kuratóriumának tagjai: Lavich Erzsébet, Nagy Viktor, Hergár Eszter, a Magyar Banán koncepcióját kiagyaló Csizmadia Norbert és a Fidesz kedvenc globális összeeesküvéselmélet-kutatója, Bogár László.

Az MNB egy másik dédelgetett alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa nem messze az Úri utcától, a Szentháromság téren nyit doktori iskolát. Egy hete sincs, hogy kiderült: a Régi Budai Városházának épülete az oktatási szentély mellett egy borboltnak is helyet ad majd. Annak az épületnek a renoválási munkáiban a Mészáros Lőrinchez sorolt Magyar Építő Zrt. és az egykor Tiborcz István tulajdonában lévő Elios Zrt. vesz részt.

Hogy mindez mennyibe kerül majd, azt valószínűleg nem fogjuk megtudni,

miután a parlament múlt héten titkosította az MNB kötelékébe tartozó alapítványok költéseit, és az így kiutalt pénzek elveszítették közvagyon jellegüket. Áder János köztársasági elnöknek péntekig kell döntenie, hogy aláírja-e az erről szóló törvényt.

Kérdéseinket a tervezési és engedélyeztetési folyamatokról elküldtük a Várgondnokság titkárságára és a Fővárosi Kormányhivatalnak. Az MNB sajtóosztályától is megkérdeztük, hol tart a tervezési fázis, hogy hány fő befogadására lesz alkalmas látogatóközpont, mi célból van szükség wellness-helyiségek kialakítására, és hogy miként kapcsolódnak ezek a tervek az alapítvány oktatási-kutatói funkciójához.

(Közreműködött Kasnyik Márton és Erdélyi Péter)


http://444.hu/2016/03/08/haromszintes-wellnessbunkert-epit-a-budai-var-oldalaba-a z-mnb-alapitvanya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szarban úszik az iskolaudvar, mert nem fizetett a Klik
  2016-03-08 20:41:27, kedd
 
  Rozsda marja nem ragyog, Stadion viktor vagyok.

Henrik Hajnal

Felhívnám a végletesen retardált Fidesz-hívők figyelmét az alábbi apróságra: 2010-ben - többek között - azért választotta meg az ország választóinak aktív többsége a Fideszt, mert úgy vélte, azt remélte, hogy - ígéretéhez híven - megoldja mindazon gondokat, amelyeket a baloldali kormányok okoztak, vagy halogattak.
Nos azóta eltelt hat év és - nem képletesen, hanem mint a példa is mutatja - még tovább süllyedtünk a szarba.
A Fidesz előtt ez - nagyjából - a bokánkig ért, most viszont már a szánk széléig, és immár arra kell vigyázzunk, hogy ne hullámoztassuk, mert még a végén lenyeljük.
Nos, innen üzenem, hogy nem nyeljük le!
Ezt az egész Fidesz-szart el kell és el fogjuk takarítani!
Március 15-én a Fidesz egy igen erőteljes figyelmeztetést fog kapni arról, hogy mi vár rá!
Üzenem, hogy semmi jó!
Fidióták!
A jóból már kivettétek a részeteket, itt az ideje, hogy a szar nektek járó adagját is kiélvezzétek!
A nemzetárulásnak ugyanis ára van! Fizessétek meg!
Azon leszünk, hogy nagylapáttal hordjuk rátok a szarotokat!
A hátrafelé mutogatást pedig abba lehet hagynotok, mert hat éve még nagyobb szart hagytatok magatok mögött, mint amennyit korábban az összes kormány, beleértve a tiéteket is, képes volt az országra üríteni!
Leéghetne végre a pofátokról a bőr, azért, amit az országgal csináltatok!
De, ha ti magatok nem égetitek le, mi majd megtesszük helyettetek!


***********************

Szarban úszik az iskolaudvar, mert nem fizetett a Klik

ma, 11:20

Ritkaságszámba megy, amikor egy település legrosszabb állapotban lévő épülete a helyi általános iskola. Tarnazsadány ebben a helyzetben van évek óta, reményük továbbra sincs a helyzet javítására - írja a HEOL.hu.

A fotók alapján nem egy iskola WC-jére gondolnánk, hanem valami lepukkant kocsmáéra 1992-ből. Majd 60 év alatt csak ritkán végeztek kisebb felújításokat, a HEOL-nak a polgámester elmondta, hogy

Égető szükségünk lenne új tornateremre, s az épület renoválása sem elhanyagolandó feladat. A vizesblokk borzasztó állapotban van, a szülők szeptemberben nem is akarták engedni a gyerekeket emiatt. Ígéreteket már kaptunk a fenntartótól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), és ezek szerint a munkálatokat már 2014 decemberében el kellett volna kezdeni. Azóta csak várunk..., egyre fogyó türelemmel. A legszerényebb számításaink szerint megközelítőleg 200 millió forintra lenne szükségünk, s ebből, jól tudjuk, hogy nem jutna mindenre, de legalább valami történne - sorolta a gondokat Tarnazsadány vezetője, aki hozzátette: a környékükön nincs még egy ilyen korszerűtlen oktatási intézmény, mint az övék.

A betonpálya melletti kis épület négy wc-helyisége szolgál a diákság és a tanári kar ügyes-bajos dolgainak elvégzésére. Áporodott bűz árad bentről, a falak jéghidegek és koszosak, a csaptelepek és fűtőtestek rozsdásodnak. A tanév elején a szülők emiatt az évek óta megoldatlan probléma miatt nem akarták engedni a gyermekeiket iskolába.

Szarban úszik az iskolaudvar, mert nem fizetett a Klik

http://propeller.hu/images/cikk/2016_03/tarna.jpg


És van még lejjebb. Ha esetleg még a szippantás előtt megtelik a derítő, akkor az iskola udvarán úszik minden. Nagyjából kéthetente kellene kiüríteni, de a szippantós már azt mondta, hogy addig nem jön, míg a Klik ki nem egyenlíti a számláját, mivel már 3 hónapja nem fizettek az elvégzett munkájáért.

Eközben a Ferencváros stadionjának a mosdója:

http://propeller.hu/images/cikk/2016_03/fradimosdo.JPG


http://propeller.hu/itthon/3198836-szarban-uszik-iskolaudvar-mert-nem-fizetett-kl ik#v1558754
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MÉG IDŐBEn VAGYUNK
  2016-03-08 17:31:41, kedd
 
  2016. március 8., kedd

MÉG IDŐBEN VAGYUNK


Nehéz a blogger élete, van úgy, hogy egyetlen valamirevaló téma nem kínálkozik, de olyan is van, amikor nyakig ül a történelemben.
Itt van ez a menekültkérés is, egyik történés a másik után.
Például Görögország belefullad a náluk ragadt menekültekbe, Törökország rájött, hogy pénzt tud csinálni abból, ha nem csinál semmit, csak ráengedi vagy ráküldi az Unióra a maga kétmillió menekültjét, a román határon is kerít a tyúkperspektívából gondolkodó államférfi, aki most éppen megmenti az Uniót, pedig feltünést úgy is tudott volna kelteni, ha szellent egy jó recsegőset a tárgyalóasztalnál.
Aztán itt van Ukrajna ügye, ahol feltüntek a dzsihadisták, mint az ukránok kiképzői - eszem megáll, lehet, hogy lesznek nyakazások is?
Észak-Korea atomfegyverrel zsarol, itthon a segghülye polgármester menekültek által a buszon elkövetett nonverbális erőszakról beszél, a parlament névre hallgató cselédsereg megszavazza, hogy az adófizetők pénzét ellenőrzés és korlátozás nélkül költheti a zsiványbanda.
Közben a nép fele nyomorog, összeomlik az egészségügy, az oktatás padlót fogott, lassan már az öt év múlva nyughdíjba menőnek sem tudni, miből fognak nyugdíjat fizetni.
A közalkalmazottakat megegyelik, mint a répát, a demokratikus államrend alapintézményének kapuin belül verőlegények szabályozzák az ügyfélfogadás rendjét, a Vezér közben beköltözik az apukája cégének tulajdonában álló kastély-együttesbe, melynek bérlője Mészáros Lőrinc haverja, ő pedig nem ott lakik, csak a kutyája.
Nem mondom, kutyaólnak nem utolsó - a kutyaszart sem kell nagyon kerülgetni, tizenvalahány hektár csak az udvar.
Hogy ne legyen túl nagy megrázkódtatás a hirtelen környezetváltozás, hát pár milliárdot elkülönítettek a Budai Várban elhelyezásre kerülő Miniszterelnökség berendezésének céljaira, persze ez az elhelyezés csak átmeneti, mert mire megválasztják Nemzeti Főfüttyentőnek, addigra felszabadul Horthy hadjani lakosztálya, természetesen a modern kor igényeihez igazítva néhány milliárdért.
Lesz istálló is, ott majd tud lovagolni is, azt szeret, ezt már tudjuk a bűnöző Sepsi tanyájának látogatása óta.
De lesz majd a lovak állásai között a box falára akasztva néhány kifúrt nádszál is, ha esetleg nosztalgiázni akar a Vezér, hát hadd fújjon fel a seggébe dugott eszközön keresztül egy-két lovat, Lázárt, Rogánt, - hadd legyenek még szebbek, még fürgébbek.

Most mégis inkább arról írnék, hogy nem kellene azért ennyire lemondani a 2018-as választásokról, lehetne talán kicsit tenni is azért, hogy ne legyen reménytelen a helyzet.
Miután Magyarországon az elmúlt negyed században még nem nyert senki választást, csak a győztes ellenfele veszítette el, így erősen bizakodhatunk, hogy a trend töretlen marad...
De azért a népi bölcsesség is azt tartja: segíts magadon, az Isten is megsegít, meg a paraszt is úgy veri cséphadaróval a lábon álló termést a jégesőben, hogy lássuk Uramisten, mire megyünk ketten - szóval nem kellene mindent az Úrra hagyni, akad neki doszt elég dolga ebben a mai őrült világban.

El lehetne kezdeni például harcolni a küllföldön élő magyarok választásának újraszabályozásáért.
Erdélyi véreinknek úgy viszik házhoz a szavazólapot, mint Karak a libát Vuknak, míg az Unió országaiban dolgozó magyarok elől még a síneket is felszedik, nehogy megkönnyítsék a dolgukat.
Az elektronikus szavazás nem ördögtől való, ha egy banknál át tudsz utalni néhány milliót elektronikusan, akkor egy szavazat biztonságos eljuttatására is van mód, mondjuk Birmingham-ből Budapestre, gondolom én ezzel az egy agytekervénnyel, amivel rendelkezem.
És akkor talán lehetne egységes szabályokat felállítani valamennyi magyar állampolgár számára, a megfelelő szavazatszámlálási szoftvert pedig bármelyik kereskedelmi televíziótól is bérbe lehetne venni, közjegyző is akadna valószínűleg, ha keresnének...
Nem kellene szállítgatni a szavazólapokat, nem kellene módot adni a trükközésre, de vannak bizonyára, akik sokkal jártasabbak ennek technikai részében, mint én.
Lehet, hogy némelyik pártelnöknek most nóvumot mondok, de a szakértő arra való, hogy jobban értsen egy adott területhez, mint az, aki felkéri.
Lássuk be, nem lehet mindenki olyan univerzális zseni, mint Szeretett Miniszterelnökünk...

Aztán lehetne harcolni a kampányok lebonyolítása ügyében is, hiszen az esélyeket valahogy ki kellene egyenlíteni.
A kormány mindig jobb helyzetben van, mint az ellenzék, de talán mégsem lenne reménytelen korlátozni a kiadásokat, például meghatározni egy óriásplakát kihelyezésének eszmei értékét, a rádió és rtelevizióreklámok értékét, és ehhez igazítani a felhasználható összeg felső határát, igen alacsonyan húzva meg a felső plafont.
Ha valaki túllépi, úgy a szavazatszámlálásnál le kellene tőle vonni szavazatokat, ha tíz százalékot meghaladja a keret-túllépés, akkor az összes megkapott szavazatát érvénytelennek kell nyilvánítani.
A pártok figyeljék egymást a saját választókörzetükben, ma már nem kunszt dokumentálni sem a dogokat.
A magánszemélyek részvételét a kampányban el kell tiltani, bírságolni kellene a szabályszegőket vadul - mondjuk az általuk felhasznált összeg százszorosára.
Ismét kellene a kampánycsend intézménye, a szavazatszedő bizottságok összetételét pedig nyilvánossá kell tenni minden választókörzetben, beleértve azt is, hogy ki delegálta.

Persze akik ezzel hivatásszerűen foglalkoznak, aazok jobban tudják, hol szorít a cipő, de az biztos, hogy a választókörzetekkel is kell kezdeni valamit, az pedig nem érv, hogy a kisebb parlament olcsóbb, mert nincs drágább az olyan parlamentnél, melyben gombnyomogató cselédek intézik az ország dolgát.
Mindenesetre azt szeretném javasolni a pártok tagságának, - már amelyiknek van ilyen, ugye - hogy serkentsék arra vezetőiket, hogy kezdjenek el készülni 2018-ra és ne az utolsó percben, egymást szecskává aprítva ötleteljenek.
A választás egységét mnost kell megteremteni, ha egy egységes választási pártot akarnak gründolni, most kell megállapodni a céljában, az élettartamában, a pártok szerepében - és a párt vezetőjének személyében, aki nem lehet egyik pártnak sem se tagja, sem tisztségviselője.
Létre kell hozni választási klubokat, fel kell mérni az alktivistákat, megértetni velük, hogy a cél felülírja a múltat, a személyes sértettséget, mert első a diktatúra felszámolása.
Mit művel Vikidiki most is az európai csúcson - holnap elad bennünket kilóra, macskatápnak.. (siccc!)
El kell kezdeni a jelöltek kiválogatását, ha lehet, akkor ne a szervilis nyaloncok, az unokatestvérek és szeretők domináljanak, hanem a hozzáértés, a tapasztalat vagy a fiatalos lelkesedés - mindenesetre a megfelelő arányban vegyítve.
Nem kell imádkozni senkinek, de azt világossá kell tenni, hogy a diktatúra leváltása vízválasztó - vagy részt vesznek benne, vagy a diktatúra híveiként lesznek kezelve és említve a kommunikációban.
Ha választási párt lesz, akkor abban szakembereknek kell résztvenni, a pártoknak a választási kampány első napjáig lehet beleszólásuk az ügymenetbe, onnan már csak az előre elkészített forgatókönyv szerinti segítségnyújtás lehet a dolguk.
Szóval lenne mit tenni.
A pártok olyanok, mint a - na ó, miondjuk nem, mint az ökrösszekér, legyen inkább szamárkordé.
A pártok vezetői a szamarak, ha csökönyösködnek, hát rá kelmkésztetni őket a sebesebb haladásra, ha nem hajlandók sebesebben ügetni, hát majd az olaszok megveszik őket szaláminak.
Itt már nincs helye a tököklődésnek a taktikázgatásnak, itt világosan el kell köteleznie magát minden politikusnak, méghozzá már most.

Megy az idő, és bár menet közben kétségtelenül nekünk dolgozik, de nem lenne baj, ha nem húsz év múlva ünnepelhetnénk a győzelmet..

http://www.pupublogja.hu/2016/03/meg-idoben-vagyunk.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komoly kétségek az EU-török megállapodás körül
  2016-03-08 17:27:37, kedd
 
  Agyaglábakon álló óriás ez a megállapodás, ankara kurdokat meg sitákat akar ölni, pénzt zsarol, meg akar szabadulni a rémes bevándorlóktól, azonkívül 50 millió saját csavargót be akar tolni az eu-ba, eu legerősebb tagja egy akarat nélküli apáca, ISIS meg meg akarja hódítani az EU-t, amit ankara se bán, és mindenki mindenkit bombáz és mindenki robbant.

******

Komoly kétségek az EU-török megállapodás körül

Szinte lehetetlen lenne végrehajtani bármilyen, a migrációs válság kezelését célzó megállapodást az Európai Unió és Törökország között - írták az uniós ügyészségi együttműködési szervezet, az Eurojust egy belső jelentésében, amelyet kedden ismertetett a Politico.eu című brüsszeli hírportál.
MTI, Napi.hu, 2016. március 8. kedd, 13:57



A Politico friss cikkében az olvasható, hogy a dokumentum készítői komoly kétségeket fogalmaztak meg a már meglévő és a jövőben esetlegesen megkötött EU-török migrációs egyezményekben foglaltak megvalósíthatóságával kapcsolatban. Törökországban a kellő politikai akarat és a szükséges infrastruktúra is hiányzik az Európába tartó migránsáradat megfékezéséhez - írták a jelentésben.
EU-csúcs: ilyen megállapodás született az éjszaka

Vége a migránsáradatnak Európába? - Így látja Orbán

A török kormány és a nép jórészt pártolja, hogy a menekültek elhagyják az országot, azaz "támogatják az embercsempészeket a bevándorlók Törökországból történő elszállításában" - állapította meg az ügyészi szervezet februári jelentésben.

Az uniós és török vezetők hétfői rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóján elvi megállapodás született az Európai Unió és Törökország között a migrációs válság kezeléséről körvonalazódó egyezmény főbb vonalairól. A körvonalazódó megállapodás értelmében Ankara további pénzügyi támogatást kér az Európai Uniótól az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására, továbbá a török EU-csatlakozási tárgyalások felgyorsítását kéri, valamint azt, hogy legkésőbb június végéig töröljék el az uniós vízumkötelezettségét a török állampolgárokkal szemben. A törökök cserébe visszafogadnák az országból illegálisan Görögországba érkező migránsok mindegyikét. Az EU-nak viszont minden egyes visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból.

Nem megbízható?

Kiszelly Zoltán politológus az M1-en a megállapodást követően úgy fogalmazott, kevéssé érthető, hogy Brüsszel miért Törökországot tekinti partnernek, az ugyanis nem igazán megbízható. A szakértő szerint a törökök novemberben megígérték, hogy fellépnek az embercsempészekkel szemben, ennek ellenére idén már minimum 100-110 ezer ember érkezett Törökországból Görögországba.Törökország ráadásul kevéssé demokratikus ország, és belpolitikai viták, valamint polgárháború jellemzi - tette hozzá.

Kiszelly szerint partnernek tekinteni inkább Macedóniát kellene, amely ugyanúgy a nyugat-balkáni útvonalon helyezkedik el. Berlin és Brüsszel ugyanakkor azért tartja jó ötletnek, hogy Törökország kezelje a migránshelyzetet, mert nem szeretnék, hogy a válság felgyorsítsa az euróválságot Görögországban. "Mindenki tudja, hogy szükség lesz egy negyedik görög mentőcsomagra", nem mindegy azonban, hogy mikor - hangsúlyozta.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/komoly_ketsegek_az_eu-torok_megallapodas_k orul.611362.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leiskolázzák Magyarországot - Ennyit ér a magyar növekedés
  2016-03-08 17:24:51, kedd
 
  Leiskolázzák Magyarországot - Ennyit ér a magyar növekedés

Bár a magyar gazdaság negyedik negyedéves teljesítménye volt az idei legjobb, a régiós országok sorra leiskolázták hazánkat.
Szász Péter, 2016. március 8. kedd, 16:12


A magyar GDP, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 3 százalékkal nőtt éves bázison. Ezzel az adattal ez Európai Unióban (Málta, Luxemburg és Írország adata még hiányzik az adatbázisból) a hetedik legjobb helyezést foglalja el - derül ki az Eurostat közléséből.
Ezért nem jött össze a háromszázalékos GDP-növekedés

Magyarország ugyanakkor nem olyan fejlett gazdaságokkal versenyez, mint Németország, vagy az Egyesült Királyság, hanem a régiós országokkal. Ebben a versenyben pedig hazánk nem teljesít túl jól, ugyanis Szlovákia (4 százalék), Csehország (4 százalék), Románia (3,8 százalék) és Lengyelország (3,7 százalék) is leelőzi.

Bulgáriában ugyancsak 3 százalékos volt a növekedés, Szlovéniában 2,6, Horvátországban pedig 2.
Forrás: Eurostat, Napi-hu gyűjtés

Így Magyarország, annak ellenére, hogy élen jár az uniós források lehívásában, a gazdasági növekedés terén a régió gyengébbik felén foglal helyet.

Az Európai Unió átlagos növekedés a negyedik negyedévben 1,8 százalék volt, az élen a régiós országokat is megelőzve Svédország végzett 4,5 százalékkal. A sereghajtó Görögország, ahol 0,8 százalékos visszaesést mértek. A dánok 0,6, a finnek pedig 0,7 százalékkal nőttek. A legerősebb gazdaságok közül Németország GDP-je 1,3, Franciaországé 1,9, Nagy-Britanniáé pedig 1,9-cel nőtt.

Negyedéves bázison jobb a kép

Harmadik negyedéves összevetésben a magyar 1 százalékos növekedés az egyik legerősebb volt az Unióban. A legerősebb Svédország volt 1,3 százalékkal, majd Észtország 1,2-vel, Románia 1,1-gyel.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/leiskolazzak_magyarorszagot_ennyit_er_a_ma gyar_novekedes.611371.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így próbálták meg átverni az egész sajtót és az egész ország
  2016-03-08 17:22:40, kedd
 
  Így próbálták meg átverni az egész sajtót és az egész országot az Orbán-vétóval

JámborAndrás
2016. március 7. hétfő, 22:03


Nem sokkal hétfő este fél 8 után robbant a hír, hogy Orbán Viktor megvétózta az EU menekültügyi programját. A hírt átvette majdnem a teljes magyar sajtó, mindenhol ott virított, hogy ,,Európa erős embere" vétózott és szembeszállt a gonosz Unióval. Csakhogy, ahogy a viccben is szerepel, nem osztogattak, hanem fosztogattak.
orbanmanip.jpg

Fotó: MTI

Először is, ahogy a 444 írja, ebben a szakaszban technikailag még nem is tudna vétózni Orbán, hiszen még nincs kész a javaslatcsomag, amiről szavaznának. De gyakorlatilag sem az a helyzet, hogy Orbán vétózott, hiszen a vétónál lezárul az adott tárgyalás, és egy új kezdődik. Itt ez nem történt meg, egy szünet után az EU tagállamainak vezetői továbbra is puhítják egymást. Az sem volt igaz, hogy Orbán egyedül lett volna aggályaival, az olasz, a ciprusi és a görög vezetők is jelezték, hogy a jelenlegi formában nem tudják elfogadni a javaslatcsomagot. Ennek pedig oka nem csupán a menekültkérdés, hanem az is, hogy Törökország uniós csatlakozása is felkerült a törökökkel kötendő uniós megegyezés étlapjára.

Ezt pedig a görögök és a ciprusiak a törökökkel szembeni, évtizedekre visszanyúló szembenállása a miatt egészen biztosan nem hagynák. Persze Görögországnak és Olaszországnak más oka is van az elégedetlenségre. Ha elfogadják a balkáni út lezárását, az lényegében Görögország bajban hagyása lenne, a menekültek pedig új útvonalat találnának, feltehetőleg Albánián keresztül Olaszország felé a tengeren.

Tehát Orbán nem vétózott, ellenben az MTI ezt adta ki hírként, amit a hírversenyben egyetlen portál sem tehetett meg, hogy nem hoz le azonnal (kivéve a bölcs 444-et, amely először írta meg, hogy nincs vétó). A kormánypárt kihasználta az általa az MTI-nek 2010-ben generált hírmonopóliumot és visszaélt vele, hogy manipulálja a magyar állampolgárokat.

A hír kiadása után pár perccel, már az M1 élő adásában magyarázta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, hogy Orbán vétózott és egyedül vétózott. Pedig tudnia kellett, hogy ez így nem igaz. A közösségi médiában a Fideszhez közeli oldalak elkezdték kitolni a valószínűleg előre elkészített mémeket arról, hogy Orbán egyedül véd meg minket a gonosz EU vezetőivel szemben.

Mi is elsőre bedőltünk a hírnek egyébként, bár nagyon furcsának találtuk, hogy egyetlen külföldi média sem ír róla. (A politico.eu portál volt az egyetlen külföldi média, ahol utalás volt valamiféle magyar vétóra, ott Kovács Zoltánt idézték, és annyit írtak Magyarország nem örül a tervezetnek.) Végül a 444 cikke adott választ a kételyeinkre.

Amikor ezt a cikket írom, a magyar portálok nagy része még nem javította ki a cikkét, és az áll rajta, hogy az erős Orbán vétózott. Eddig csak az Index és a VS helyesbített, és a hírt elsőként cáfoló 444-en áll az, ami a valóságban megtörtént. Aki nem ezekről az oldalakról tájékozódik, ebben a pillanatban mind úgy tudja, hogy Orbán vétózott. Lényegében számukra rejtve marad, mi történt, mi az igazság. Így működik a Fidesz médiamanipulációja, és ma este nagyon sok tisztességes lap és újságíró is beleesett a csapdájukba. A tanulság annyi, ne higgyetek el elsőre semmit, nekünk se (hiszen mi is tévedhetünk), senkinek se. Azt pedig meglátjuk, hogy mi lesz az EU tárgyalások vége, lehet, hogy tényleg vétózni fog Orbán, és lehet hogy nem.

Frissítés: Reggelre teljesen eltűnt a vétó a kormánykommunikációból. Orbán Viktor nem beszélt erről a reggeli Brüsszeli sajtótájékoztatón, míg Kovács Zoltán arról beszélt mindenkinek érdeke a megegyezés.

Frissítés 2: Sok kommentelő linkel be a cikk elkészülte után kiadott külföldi médiahíreket amik Orbán vétójáról szólnak, csakhogy ezek a cikkek mind a magyar kormányra hivatkoznak a vétó ügyében, tehát ugyanaz a forrásuk mint az MTI-nek. Senki más nem hallott Orbán vétójáról a magyar kormányon kívül, sőt az előző frissítés alapján reggelre már a magyar kormány sem.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/03/07/igy_probaltak_meg_atverni_az_egesz_sajtot_e s_az_egesz_orszagot_az_orban_vetoval
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.