Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
A Fidesz-szavazók lélektana – Felmentő sereg
  2016-03-09 20:51:50, szerda
 
  A Fidesz-szavazók lélektana - Felmentő sereg

2016. március 09., szerda, 16:20

Szerző: HVG

Látványosan tagadja meg az általa papíron vallott polgári és keresztény értékeket a Fidesz. Miért tudnak mégis azonosulni vele a törzsszavazók? - Ezt járja körül az e heti HVG cikke.

,,Nekem sem tetszik, ahogy csinálják, de jó cél érdekében teszik, amit tesznek." ,,Nem követem a napi politikai történéseket, a végeredmény pedig összességében pozitív" - ilyen, és ehhez hasonló válaszokat adtak leggyakrabban a kormánypárt elkötelezett ,,hús-vér" szimpatizánsai, amikor a lap arról faggatózott köreikben, mi játszódik le bennük, amikor az elvek és a napi gyakorlat közötti ellentmondásokkal szembesülnek.

Az elkötelezett Fidesz-szavazók is érzékelik például azt, hogy nem egyeztethető össze a párt által vallott célokkal az ,,urizálás". Ám miközben például a Habony Árpád vagy Tiborcz István látványos meggazdagodásával kapcsolatos ügyeket kevesen tartják makulátlannak és teljesen védhetőnek, az ilyen eseteket jobbára az ,,emberi gyengeség" kategóriájába sorolják.

Sok Fidesz-szimpatizáns maga is arra számított, hogy a kormány intézkedéseit jellemző erőpolitika idővel alábbhagy, és valamifajta konszolidációs időszak következik. Ennek elmaradása, az állandó harckészültség fenntartása sokszor számukra is nyomasztó, de azzal mentik a helyzetet, hogy az állandó nemzetközi támadások kereszttüzében nem nagyon lehet mást tenni.

A védekező, felmentő mechanizmusok részben abból is fakadnak, hogy a Fidesz-szimpatizánsok közül sokan egyfajta bunkerpszichózisban élnek. Érzékelik, hogy a hozzájuk hasonlóan gondolkodók a társadalomban kisebbségben vannak (amit a felmérések is alátámasztanak, de a választói rendszer felerősíti a relatív többséget), épp ezért a ,,tűzön-vízen át összetartást" fontosabbnak tartják, mint a hibák miatti önmarcangolást.

http://hvg.hu/itthon/20160309_A_Fideszszavazok_lelektana__Felmento_sereg#utm_sour ce=hvg_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_03_09&type -id=HvgWeekly&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy pofátlansága
  2016-03-09 19:39:46, szerda
 
  2016\03\02 BircaHang

Matolcsy pofátlansága

Ez az emberke a jelenlegi kb. 8 ezer eurós bruttó havi fizetését szeretné a duplájára felvinni.

Az indok: alkalmazkodni kell a központi bankok elnökeinek fizetéséhez.

Után néztem direkt, egyes országokban a helyi nemzeti bank elnöke a helyi átlagbér hányszorosát kapja.

Az EU két szélsősége Horvátország és Bulgária. Horvátországban a nemzeti bankelnök fizetése a nemzeti átlag alig 4-szerese, míg Bulgáriában a 20-szorosa.

Magyarországon jelenleg a szorzószám 9 körül van, hasonló a helyzet az EU-n belül a legtöbb országban. A skandináv EU-tagállamokban, Görögországban, Ausztriában és az USA-ban a bankelnök szerényebb: alig az átlag 6-szorosát keresi. A kelet-európai EU-tagállamok között a már említett Bulgária mellett csak Csehországban és Litvániában magasabb arányosan a nemzeti bank elnökének fizetése a magyar bankelnökénél. A nyugati tagállamok közül magasabb a fizetés arányosan Belgiumban és Angliában, valamint az Európai Központi Bank elnökének az esetében.

Én már a 9-es szorzót is túlzásnak tartom, az emelést pedig abszurd ötletnek. Szerintem a mindenkori MNB-elnök fizetésének a mindenkor miniszterelnök fizetésével kellene egyeznie. Nincs semmilyen értelmes ok, hogy egy nemzeti banki elnök az átlagfizetés közel 20-szorosát keresse.

Vicces viszont a ballib halálgágogás a téma körül. Jól emlékszem, hogy a ballib MNB-elnökök esetében a ballib megmondóemberek éjt nappallá téve hörögtek, hogy a bankelnöknek hatalmas fizetés kell, mert ez biztosítja függetlenséget, meg meg kell fizetni határtalan szakértelmét, továbbá a magánszektorhoz kell mérni a bérét, meg a piac láthatatlan keze elviszi az Óperenciás tengeren túlra a rosszul fizetett bankelnököt, s hasonló liberális bugyutaságok.

Akkor is megjegyeztem: furcsa módon a szent USA-ban NINCS a magánszektorhoz mérve a központi banki elnök fizetése, az ottani központi bankelnök fizetése jelenleg 200 ezer dollár bruttó évente, ami eltörpül minden nagy amerikai bank elnökének többmilliós - sőt többtízmilliós - éves fizetéséhez képest - vajon nem kellene-e Magyarországon is az amerikai példát követni? Erre sosem kaptam választ, csak halálgágogást, mely szerint ellenezni az MNB-elnök fizetését kódolt antiszemitizmus - a logika a következő: bank = zsidó, kis fizetés = zsidók kifosztása = 1944 = Auschwitz, tehát aki nem akar magas fizetést az MNB-elnöknek az Horthyék cinkosa a zsidók deportálását illetően.

Akkoriban tehát antiszemitizmusnak számított ellenezni az MNB-elnök magas fizetését, de ez a legjobb esetben is gusztustalan és romboló populizmusnak minősült. (A “populizmus" a liberálisok kedvenc szava mindenre, amit nem lehet rögtön lefasisztázni.)

Van egy kérdésem: azóta mi változott?

http://bircahang.blog.hu/2016/03/02/matolcsy_pofatlansaga
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-03-09 19:36:24, szerda
 
  Álhír:
Farkas Flórián szerint valószínűleg azért nem találják meg az érettségi dokumentumait, mivel az úgynevezett késő estin végezte el a gimnáziumot, amikor már a pedellus is hazament.
Az sem igaz, hogy ő analfabéta lenne, mivel ismeri a görög ábécét, a matematikát illetően viszont a pénzszámolásból jelese volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki ez a magyartisztelő szlovák neonáci?
  2016-03-09 19:33:12, szerda
 
 
Ki ez a magyartisztelő szlovák neonáci?

Vörös SzabolcsVörös Szabolcs2016.03.09. 08:21121

Magyarellenes jelszavakat nemigen hallani tőle, de ez valószínűleg annak köszönhető, hogy mindenki mást jobban utál. Marginális neonáciból előbb megyei elnök lett Besztercebányán, múlt szombat óta pedig már egy radikális parlamenti párt elnöke. És támogatja Orbán Viktort. Ki az a Marian Kotleba?


A besztercebányai sporttagozatos gimnázium rendszergazdaszobájában az ezredforduló környékén nagyon áporodott lehetett a levegő. Vagy csak a számítógépek működtek olyan jól, hogy kevés volt a munka. Egy biztos: egy húszas évei közepén járó számtechtanárnak temérdek ideje volt arra, hogy belerévedjen a dicső szlovák múltba. Hogy egy bő évtizeddel később az ötödik legerősebb párt vezéreként már a pozsonyi parlamentben hallathassa a hangját.

Besztercebánya, a sasfészek
Forrás: AFP/Joe Klamar
Óvatosan nácizzunk!

Az Európa-szerte előretörő szélsőjobboldali pártokat a közbeszéd hajlamos leneonácizni. Ez egy pontatlan általánosítás, ami abból is látszik, hogy az Európai Parlamentben a szélsőjobb nem tudott egységes frakcióba tömörülni. A francia Nemzeti Front főtitkára például nálunk fejtette ki, hogy nem a Jobbikot, hanem Orbán Viktorékat támogatják. De a Mi Szlovákiánk - Néppárt és annak vezetője, Marian Kotleba tényleg neonáci. Más kérdés, hogy ők is Orbán Viktorékat támogatják.

Marian Kotleba 2013-as besztercebányai győzelme után
Forrás: MTI/EPA
Hitler-báb mint példakép

A pártvezető történelmi előképe Jozef Tiso, a második világháború alatti nácibarát szlovák bábállam köztársasági elnöke. A katolikus papból lett államfő irányítása alatt módszeresen fosztották meg jogaitól, majd deportálták a helyi zsidóságot, az SS segítségével pedig kíméletlenül leverték az 1944-es partizánfelkelést - ennek emléknapja ma nemzeti ünnep Szlovákiában. Hatéves ténykedéséért 1947-ben kivégezték.

Adolf Hitler és Jozef Tiso kézfogása 1941-ben Berlinben
Forrás: Wikimedia Commons

Bár ma már ritkábban hordja, közéleti pályája kezdetén Kotleba előszeretettel jelent meg a Tiso-éra kisebbségeket - köztük magyarokat - is üldöző félkatonai szervezete, a Hlinka-gárda egyenruhájában, de az ügyészség minden igyekezete ellenére sem sikerült felelősségre vonni.

Ami a Jobbiknál a ,,szebb jövőt" elköszönés, az nála a ,,szép, fehér napot kívánok", ezzel is érzékeltetve, kiktől félti leginkább a hazáját: a cigányságtól és újabban a bevándorlóktól. Tőlük viszont annyira, hogy a szlovákiai magyarság akár hátra is dőlhetne, hogy nem egy Ján Slota-reinkarnációval van dolga.

Nem Slota tért vissza
Forrás: MTI/Beliczay László
Békejobb a magyaroknak

Marian Kotlebának ugyanis nagyon tetszik, ahogy Magyarország a menekültkérdést kezeli. Ebbéli elismerését tavaly nyílt levélben meg is írta Orbán Viktornak - azt nem tudni, hogy kapott-e rá választ, Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kérdésünkre annyit válaszolt, hogy a levél megérkezett a kormányfő titkárságára.

Az, ami az iszlám hódítóknak a múltban erővel nem sikerült, az ma sikerül az áruló politikusok hazugságainak és csalásainak köszönhetően
- írja egy helyen Kotleba, majd folytatja. - Abban az időszakban, amikor a szó szoros értelmében nemzeteink, hitünk, kultúránk és hagyományaink túlélése a tét, amikor a migránsok asszonyainkat, gyermekeinket és földünket veszélyeztetik, bátor és hatékony lépésekre van szükség országaink megvédéséhez. (...)

Országvédelem közben
Forrás: MTI/Vajda János

Ezért ezúton fejezem ki teljes támogatásomat azon igyekezetével kapcsolatban, hogy biztonsági védőfalat emeljen a magyar-szerb határon, (...) amiért Európa egyszer majd köszönetet mond Önnek."

A levél végén pedig békejobbot nyújt:
Elérkezett az ideje annak, hogy megszüntessünk minden torzsalkodást és valamennyi történelmi ellentétet Magyarország és Szlovákia népei között.
Tegyük félre a sovinizmust, és egyesítsük erőinket az európai népek közös ellenségei ellen!"
Sokkal Jobbik

Kotleba pedig tesz arról, hogy ne legyen kérdés: ő a cigányságot is ideérti. 2003-tól a Szlovák Testvériség nevű szervezet, annak 2006-os, legfelsőbb bíróság általi betiltása után pedig jelenlegi pártja, a Mi Szlovákiánk - Néppárt élén mindenhol felvonul, ahol gond van a roma közösségekkel. 2012-ben Krasznahorkaváralján például ingatlanokat vásárolt fel a falu cigánytelepén, hogy az ott álló viskókat eltávolítsa.

Terepfelmérés Krasznahorkaváralján
Forrás: MTI/Vajda János

Az idei választási programjában sem kertelt: megígérte, hogy rendet tesz a cigánytelepen élő, munkakerülő ,,paraziták" között, és megszabadítja Szlovákiát a ,,cigányterrortól" - fegyvertartás-liberalizációval. Emellett - a szlovák kormányhoz hasonlóan - kategorikusan elutasítja, hogy bevándorlókat fogadjanak be, és politikusi elszámoltatást ígért.

A ,,terrorpaktum" NATO- és EU-tagság éles ellenzése - továbbá egy ezekről tartandó népszavazás belengetése - már csak hab a tortán.


Alulmérték

Marian Kotlebával a közvélemény-kutatók nagyon ráfaragtak. Mindössze 2 százalék körül mérték, ehhez képest 8,1-et kapott a hétvégi választáson. A vártnál gyengébben szereplő Robert Fico miniszterelnök szalonképes pártokkal csak úgy tud koalícióra lépni, hogy mindenki szembemegy az összeállást kizáró választási ígéretével, vagyis arcvesztés nélkül lehetetlen működőképes kormányt összehozni. Ha ezt nem vállalják, akkor Ficónak marad a szélsőjobb. Mondják, hogy önök is előrehozott választásban reménykednek!



http://www.origo.hu/nagyvilag/20160308-marian-kotleba-portre.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU: Botrányos német tárgyalási magatartás a színfalak mögöt
  2016-03-09 19:25:39, szerda
 
 
EU: Botrányos német tárgyalási magatartás a színfalak mögött (Financial Times), stb.
Lovas István2016. március 9.

merkelangry

FINANCIAL TIMES

Példátlan, ami most történik a háttérben az EU-ban a menekültkérdésben, írja a globális brit lap, amelynek több uniós diplomata is nyilatkozik neve mellőzését kérve. A németek egyenesen pánikban vannak és össze-vissza csapkodnak. Tusk, az Európai Tanács elnöke jó képet vág ahhoz, hogy a németek a háta mögött tárgyalnak Ankarával és győzködik a törököket merész megállapodások megkötésére. Merkel dühös volt, hogy Tusk nyilvánosan kijelentette, az uniós határok lezárultak a gazdasági migránsok előtt, de végül ez hasznos lehet a kancellárnak, akinek elsőrendű belpolitikai érdeke a bevándorlók számának csökkentése.



POLITICO

,,Az EU retteg attól, hogy feldühítse Erdogant" címmel az uniós ügyekre szakosodott vezető portál megszólaltatta Sevgi Akarcesmét, a török hatóságok által elfoglalt legnépszerűbb török médium, a Zaman kiadásában megjelenő angol nyelvű Today's Zaman főszerkesztőjét. Elmondta, Brüsszel fél attól, hogy megsértse a török vezetőket, mert a menekültek beáramlásától retteg. Ez egy racionális világban érthető, de az eszmék és értékek világában az Európai Unió nem ér fel saját filozófiájához. A főszerkesztő asszony kijelentette: ,,sajnálatos, hogy saját értékeiket sértik meg. E pillanattól kezdve bármikor értékekről beszélnek, súlyos hitelességi problémáik lesznek." Azt is elmondta, őszintén sem Brüsszel, sem Ankara nem hisz abban, hogy Törökország bármikor is tagja lehetne az EU-nak. Mindkét fél csak úgy tesz, mintha hinne benne.



DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Szemben a brüsszeli és német hivatalos, optimista hangokkal a törökökkel március 18-án kötendő migránsügyi megállapodást illetően, a török politikusok egyáltalában nem derülátó hangokat hallatnak hazájukban, írja a német gazdasági-politikai hírportál. Recep Tayyip Erdogan török elnök éppen hétfőn, a brüsszeli csúcs napján mondta Ankarában, hogy ,,eddig tíz milliárd dollárt adtunk ki a hazánkban lévő 3 millió emberre. Az európaiak azt mondják, hogy nem akarnak menekülteket. De nem mi vagyunk, akik hozzájuk akarják küldeni őket. A tengeren át utaznak, és egy részük meghal. Eddig csaknem 100 000 menekültet mentettünk meg a vízbefulladástól. Ez a különbség köztünk és köztük. Ha a nyugati államoknak tényleg olyan fontosak a nők jogai és az emberi jogok, akkor, kérdezem én, miért teljesen mindegy nekik nők és gyermekek százezreinek halála Szíriában? Ezt a modellt akarják most Szíriára és Észak-Afrikára erőltetni. De ezt nem engedjük."



DIE WELT

Tegnap este a szlovén belügyminiszter bejelentette: országa éjféltől már nem enged át menekülteket, azaz előttük lezárja határait, írja a német lap. Röviddel ezután Belgrád is ugyanilyen intézkedéseket jelentett be. Brüsszelben arról vitáznak, hogy a balkáni migránsútvonalat lezárják-e és most a két ország tényeket teremtett, miközben Merkel kancellár türelemért esdekel.

FOREIGN POLICY

A Fehér Ház a Haaretz nevű izraeli lap értesülését cáfolva /lásd a tegnapi szemlét itt/ kijelentette, annak fordítottja az igaz: noha Netanjahu izraeli miniszterelnök azzal indokolta amerikai útja lemondását, hogy Obama elnök nem kíván vele találkozni, éppen Netanjahu volt az, aki az amerikai elnök meghívását a találkozásra elutasította. A Fehér Ház dühödten reagált a hamis hírre, írja az amerikai külpolitikai folyóirat portálja.

PRESS TV

Rendkívüli találkozót tart Dzsakartában, Indonézia fővárosában az Iszlám Együttműködés Szervezete, amelyen Mohamed Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter szólal fel ,,a cionista rezsim lépéseiről és a muzulmán világgal szembeni fenyegetéséről", jelentette az iráni globális tévéadó Zarif megérkezését követően. Zarif dicsérte az indonéz kormányt, hogy a kellő időben adott helyet a tanácskozásnak.

HAARETZ

Rendkívül jelentős felmérésként értékeli az angol nyelvű izraeli lap azt a felmérést, amelyet a washingtoni Pew Research végzett Izraelben. E szerint az izraeliek csaknem fele azt szeretné, ha az arabokat kiűznék Izraelből. /A portál tegnap esti híre ma reggelre teljes világsajtót bejárta./

THE DAILY MAIL

Bikinis lánygárda alakult, hogy a svédországi Kalmar városának uszodájában ne molesztálják a nőket, írja a brit lap. Egyikük, a 24 éves Siri Bernhardson ápolónő azt nyilatkozta a lapnak, elegük van abból, hogy fiatalemberek taperolják az uszodában lévő nőket és ezért alakították meg a Tapizógárdát. Ez a jelenség azonban előfordul koncerteken, állomásokon is. A legtöbb áldozat szégyell feljelentést tenni a rendőrségen.


http://lovasistvan.hu/2016/03/09/eu-botranyos-nemet-targyalasi-magatartas-a-szinf alak-mogott-financial-times-stb/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baltás Satya VÁLSÁGHELYZETET HIRDETETT! Döbrögisztán egész t
  2016-03-09 19:08:10, szerda
 
 
HA MÁR EGY TELJES ORSZÁG NÉPÉT HÜLYÉNEK NÉZIK, OTT MÁR NAGYON-NAGY A BAJ!
Mert kétségünk sem lehet afelől, hogy ma az ország teljes népességét hülyévé nyilvánította a döbrögista horda!
Ugyan egy árva mingráns sem ólálkodik a kerítés mentén- a legközelebbinek is előbb be kéne törnie Szerbiába, majd több száz kilométeren keresztül hadakozás közben juthatna el csak a déli kerítésünkig-DE ERRE A LEHETŐSÉGRE hivatkozva a Baltás Satya VÁLSÁGHELYZETET HIRDETETT! Döbrögisztán egész területére!
Miután kiderült, hogy NEM TUDNAK JÖNNI A MIGRÁNSOK! ÉS MIUTÁN DÖBRÖGIVEL SZEMBEN VAGYONOSODÁSI KÉTELYEKNEK ADNAK HANGOT, ÉS MIUTÁN EGYRE-MÁSRA TORLÓDNAK A BOTRÁNYOS LOPÁSI ÜGYEK-hirtelen válsághelyzetet hirdet ki a döbrögista horda!
Emberek! Itt tényleg válsághelyzet van! Óriási gazdasági, erkölcsi, és morális válsághelyzet! És totál hülyének néz bennünket az aktuális rablóbanda!
Hihetetlen, hogy amikor ITT DÚLTA AZ ORSZÁGOT A MIGRÁNSHORDA!-akkor nem volt válsághelyzet!
Most kihirdették! Mert LEHET HOGY jönnek!
Hát ha jönnek?-akkor azok nyugati irányból jönnek! (De ha mégis déli irányból, akkor...! De hát a szerbek nem olyan hülyék mint mi!)
Egyszóval: MIGRÁNSOZNI KELL! Döbrögi így rendelte! Ha nincsenek, akkor a LEHETNEK!-riasztással kell a közbeszédet formálni! Kizárólag csak a migránstéma lehet a szó-és közbeszéd tárgya!
MERT A VEZÍR ÍGY AKARJA!
Mert ha nincs migránsügy?-BUKIK A HIVATAL!

http://www.balrad.com/2016/03/09/emberek-itt-tenyleg-valsaghelyzet-van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sárba ragadt moszadosok mentése: 1263 euró
  2016-03-09 19:04:39, szerda
 
  “De jó, hogy nálunk ilyesmi..."

Hát tőlünk nem tengeralattjárót, hanem földet, országot és pénzt loptak...
De amúgy minden rendben van...
A németek “jobban" jártak.

Franciaország után Magyarország a legnagyobb Moszad központ európában.

A hétvégén valaki beszélt egy francia idegenlégióssal:
- Mit csináltok?
- Semmit bazdmeg. A zsidók után járkálunk, a seggüktől 2 méterre és védjük őket...

Nem érdekes, hogy B. Fulford azt írta, hogy az egész francia hadiipar mögött a zsidók állnak?


*********************




Nálunk ilyesmi...

Posted on 2016-03-09 by Admin

Sárba ragadt moszadosok mentése: 1263 euró

Egy 1263 eurós számlát álított ki egy északnémet kisváros az izraeli titkosszolgálatnak, miután decemberben két sárba ragadt ügynöküket kimentették. Nem elég, hogy a küldetésük nem maradt titokban, de még a mentési akció költségeit is a Moszadnak kell állnia.
Egy 379 ezer forintnak megfelelő számlát kapott Németországból az izraeli titkosszolgálat - írja az ABC News. Az északnémet Quarnbek város tűzoltói még december 17-én mentették ki két Moszad-ügynök sárba ragadt autóját.
Nem vette be
A két felfegyverzett izraeli titkosügynök egy a németektől vásárolt tengeralattjáró leusztatását felügyelte a gépjárművükből a Kieli-csatornán, amikor a parton haladó autó beleragadt a sárba. Pechükre egy idős nő arra járt, akik hívta a város polgármesterét, ő pedig értesítette a rendőrséget és tűzoltóket.
A két ügynök azt próbálta elhitetni az idős hölggyel a nyári vitorlázási szezonra készülnek, de a német nő egy szavukat sem hitte el.
Kínos
Klaus Langer, a város polgármestere az NDR német csatornának adott interjúban felháborodásának adott hangot; Nem elég, hogy izraeli titkosszolgálat emberi tartozkódnak a városukban, de a felfegyverkezett ügynökök a lakosságot is megfélemlítik."

Izraelnek több szempontból is kínos az incidens.
Nem elég, hogy kellemetlen diplomáciai magyarázkodásokra kényszerülnek, de a balul sikerült akciójuk közel 400 ezer forintba kerül.
(origo)
Bal-Rad komm: Hát aligha a Moszadnak okoz fejtörést az 1263 euro megfizetése. Inkább Germánia lakóinak okozhatna fejtörést, hogy országukban egy IDEGEN ORSZÁG állig felfegyverkezett ügynökei flangrálgatnak.
SZEGÉNY NÉMETEK!
De jó, hogy nálunk ilyesmi... (Persze tőlünk tengeralattjárót venni?!)


http://www.balrad.com/2016/03/09/nalunk-ilyesmi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meglepetésre bekerültek a neonácik a szlovák országgyűlésbe
  2016-03-09 18:59:42, szerda
 
  Meglepetésre bekerültek a neonácik a szlovák országgyűlésbe

Írta Bozsik Dániel

07/03 14:42 CET




A miniszterelnök Robert Fico pártja, a Smer nyerte a hétvégi szlovákiai parlamenti választásokat. Az országgyűlésbe 9 párt jutott be, köztük két szélsőjobboldali párt. Utóbbiak közül senki sem számított a neonáci Mi Szlovákiánk Néppárt sikerére, amely 13 képviselőt küldhet a 150 fős parlamentbe.
Az alapok

A neonáci jelzőt gyakran ráaggatják a szélsőjobboldali pártokra, de itt most másról van szó. A Mi Szlovákiánk Néppárt a szó valódi értelmében neonáci. A pártelnök, Marian Kotleba 2003-ban állt a Szlovák Testvériség nevű párt élére. Ez a szervezet romaellenes menetekkel hívta fel magára a figyelmet. Néhány tucat hívével mindig ott masírozott, ahol valamilyen nyílt konfliktus alakult ki romák és nem romák között, vagy éppen valamilyen bűncselekmény történt.

Kotleba és követői rendszeresen jelentek meg az 1939 és 1945 közötti nácibarát szlovák államban működő milícia, a Hlinka gárda egyenruhájában. Ezenkívül jelképeiket, üdvözlésüket és retorikájukat is ugyaninnen vették át. Nyíltan cigányellenes és idegenellenes szólamokat használtak.

A második világháború idején a szlovák állam egy totalitárius, klerikál-fasiszta rendszer volt, melynek erőszakszervezete, a Hlinka gárda, nagy lelkesedéssel vadászott a rendszer ellenségeire, főként zsidókra. Marian Kotleba és pártjának frissen megválasztott 13 országgyűlési képviselője ez előtt a rendszer előtt tiszteleg.

A Szlovák Testvériséget 2007-ben betiltották, civil szervezetként azonban aktív maradt. Kotleba új pártot alapított Mi Szlovákiánk Néppárt néven. A ruházatot azóta a legtöbb párttag lecserélte (Kotleba is kordzakót visel), de a tetoválások és az eszmék megmaradtak - mondta a BBC-nek Tom Nicholson, aki újságíróként 23 évig élt és dolgozott Szlovákiában.
Út a parlamentbe

Marian Kotleba 2009-ben kapcsolódott be a nagypolitikába: a Mi Szlovákiánk Néppárt színeiben elindult Besztercebánya megyei elnöki posztjáért. Ekkor a voksok 10 százalékát kapta, és nem jutott tovább a második fordulóba. 2012-ben az országgyűlési választásokon is elindult pártjával, de alig másfél százalékot szerzett.

Az áttörést 2013 hozta meg számára. Ismét elindult a besztercebányai megyeelnöki posztért, 21,3 százalékkal bejutott a második körbe és itt óriási meglepetésre legyőzte a megyét addig vezető Vladimír Maňkát, aki egyben a Robert Fico miniszterelnök vezette, kormányzó Smer - Szociáldemokrácia egyik alelnöke és európai parlamenti képviselője is volt.

Számos elemző már akkor mondta, hogy a megyei győzelem Kotlebáékat akár ahhoz is hozzásegítheti, hogy 2016-ban, átlépve az ötszázalékos küszöböt, bejussanak az országgyűlésbe. A mostani siker ennek ellenére szinte mindenkit meglepett. A Mi Szlovákiánk Néppárt több mint 8 százalékot ért el, noha a közvélemény-kutatások ennek felét sem mérték a voksolás előtt.

A választási kampányban azonban több párt, köztük az éppen kormányzó, Robert Fico vezette Smer - Irány-Szociáldemokrácia is erősen menekült- és muzulmánellenes retorikát használt. Ezzel kapcsolatban elemzők arra figyelmeztettek, hogy ez kétélű fegyver, amely felerősítheti az európai nacionalizmust.

A neonáci Mi Szlovákiánk Néppárt 13 képviselője már biztosan bent van a parlamentben. Kérdés már csak az, hogy milyen szerepet kapnak a szlovák országgyűlésben, ahol a populista Robert Ficot kérte fel kormányalakításra a köztársasági elnök, ám Fico pártja csak koalíciós partnerekkel kormányképes.

Források: wikipedia.org, ujszo.com, bbc.co.uk

Írta Bozsik Dániel


http://hu.euronews.com/2016/03/07/meglepetesre-bekerultek-a-neonacik-a-szlovak-or szaggyulesbe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Juhász Péter célkeresztbe fogta Orbánt
  2016-03-09 18:49:33, szerda
 
 
Juhász Péter célkeresztbe fogta Orbánt

Az Együtt alelnöke és V. kerületi képviselője, az elmúlt időszakban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szinte napi rendszerességgel hozza nyilvánosságra kerülete előző és jelenlegi vezetőinek visszaéléseit. Most azonban - úgy tűnik - szintet vált: a miniszterelnököt fogta be célkeresztjébe.

- Az V. kerületben elfogytak a korrupciós ügyek?

- Azok a feljelentések, amiket a kerület kapcsán beadtam, normális jogállamban egyértelmű bizonyítékoknak számítanának. Nem kellene arra várnom, hogy a feljelentés kapcsán a rendőrség nyomozni kezdjen, és ha bebizonyosodik a vád megalapozottsága, akkor per induljon. Az általam átadott anyagokból feketén-fehéren kiderül: úgy hoztak rendeleteket, hogy az önkormányzat csak rosszul járhasson. Csak haveri cégek, a haveri kör járjon jól, azaz érték alatt adták el a lakásokat, üzlethelyiségeket. Természetesen ezeket az ügyeket sem eresztem el.

- Akkor most jöhet Orbán?

- Van bennem ilyesfajta indíttatás. Többször mondtam már ismerőseimnek: ezt az évet Orbánra szánom, ez a téma prioritást élvez nálam.

- Hogy kerülhette el az ön figyelmét és a teljes média érdeklődését a Ferenczi Krisztina által már több mint két éve megírt történet Orbán dácsájáról?

- Sajnos nem olvastam Krisztina könyvét, pedig sokat beszélgettünk. Többször említette a miniszterelnöki család titkos hatvanpusztai rezidenciáját. Összeállt a fejében a kép, de még dolgozni akart rajta.

- Ma már bizonyítottnak vehetjük, hogy Orbán lakhelye Hatvanpuszta?

- Igen is, meg nem is. Számomra bizonyított, hogy ha valakinek a kutyája ott él (és ezt erősíti Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala), akkor a gazda sem élhet másutt. Jogilag, bíróság előtt nem tudom bizonyítani, nincs videofelvételünk róla, de azt gondolom, pár nap, és ez is meglesz.

- Mik az első lépések?

- Teljesen egyértelmű, hogy valami nem stimmel. Ezért kezdeményeztem az ügyben vagyonnyilatkozati eljárást. Nem életszerű ugyanis, hogy Orbán apja megvesz valamit, amit Mészáros Lőrinc bérel, és a miniszterelnök használ. Minden arra vall: a pénzt így folyatják vissza legalizált formában Mészárostól Orbánhoz.

- A gondolatmenete utolsó pontját, vagyis hogy Orbán használja a birtokot, tudja bizonyítani?

- Bíróság előtt még nem, de a józan paraszti ész ezt diktálja. Mészáros több tízmillió forintot költött a birtok és az épületek felújítására, amit tudomásom szerint Lévai Anikó felügyelt. Helyiektől tudjuk: a miniszterelnök felesége rendszeresen megjelent, amikor az ingatlan felújítási munkálatai zajlottak, hogy ellenőrizze a kivitelezést. Én ezt elhiszem az ott lakóknak. Sajnos a tanúskodást nem merik vállalni. Ha védve lennének és nem kellene retorziótól tartaniuk, ha elmondják az igazat, akkor bizonyíthatóvá válna, amit tőlük hallottam. Nekem politikusként ez már elég a vagyonnyilatkozati eljárás megindításához.

- Mi a második lépcső?

- Nem lépcsőkben gondolkodom, hanem ügyeket tárok fel. Két hónapja volt hír, hogy Mészáros Lőrinc megvette azt a területet, ahol Orbán apjának kőbányája található, de a bányajogok Orbán Győzőnél maradtak. Ebből teljesen egyértelmű, hogy értéktelen valamit vásárolt meg a gázszerelő. Amennyiben bizonyítható, hogy maga a pénz is bűncselekményből származik, akkor ez a pénzmosás tipikus esete. Amennyiben két cég közötti tranzakcióról van szó, akkor a hűtlen kezelés tényállása valósul meg. Ha ugyanis Mészáros Lőrinc a cége nevében értéktelen valamiért adott sok pénzt, és ez a cége szempontjából hűtlen kezelésnek számít. Nyilvánvalóan a szerződéskötés által kikerülhetett jó néhány adózási tételt, csökkent az adózó társaság eredménye, amellyel járulékfizetési és adózási terhei is csökkentek. Ha így van, akkor költségvetési csalással állunk szemben.

- Mindez akkor igaz, ha valóban bizonyítható.

- Ha a rendőrség tisztességesen utánajárna, hamar összeállhatna a kép. Mészáros maga nyilatkozta, hogy meggazdagodását Istennek és Orbánnak köszönheti. Ebből következik, hogy Orbántól előnyöket remélt kapni, esetünkben úgy, hogy a kormányfő apjának értéktelen dologért pénzt adott. Az én értelmezésem, szerint megvesztegette a miniszterelnököt. Ha pedig így van, akkor mindegy, hogy a jogtalan előnyszerzés megvalósult-e, vagy csak remény maradt. A vesztegetés szándéka a hangsúlyos. Amennyiben a szerződésnek semmi más célja nem volt, mint, hogy pénzt juttasson egyik cégtől a másikhoz, akkor színlelt szerződésről beszélhetünk. Ez megint bűncselekmény, ami miatt zár alá kellene venni a bányát, és elindítani a nyomozást.

- A Fidesz úgy akar visszavágni, hogy ön ellen kezdeményez vagyonosodási vizsgálatot.

- Sok sikert kívánok. Én soha nem ,,jártam" közpénzek közelében. Amim van, azt a saját munkámnak köszönhetem, tehát rajta!



http://www.168ora.hu/itthon/juhasz-peter-celkeresztbe-fogta-orbant-143688.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közbeszerzésenként lopják el Magyarországot
  2016-03-09 18:47:05, szerda
 
  Hát ezért hirdették ki a migráns-vészhelyzetet minden indok nélkül! Tudták, hogy megjelenik ez a jelentés! Elterelés!!

Érdemes lenne kimutatni a közbeszerzési és a szabadpiaci árak közötti különbséget is. Na, ott van általában 20-25, de esetenként 40-50% is, de hallottam már 150%-ot is...

munka = seggnyalás és Isten = Orbán G. Viktor.


*************************


Közbeszerzésenként lopják el Magyarországot

erdelyip
bűnügy
ma 16:33


Több mint 120 ezer közbeszerzési szerződés adatait elemezték a Korrupciókutató Központ Budapest (CRCB) kutatói, amiket 2009 és 2015 között kötöttek.

A CRCB többek között azt vizsgálta, hogy

volt-e verseny a pályázatokon, tehát egynél több induló,
volt-e nyilvános hirdetmény, vagy meghívásos alapon ment a közbeszerzés,
volt-e különbség a pályázati kiírásban szereplő becsült ár és a szerződésben szereplő ár között,
van-e különbség ez EU-s és a magyar állami pénzek elköltése között,
volt-e bármilyen más jele, hogy csaltak az eljárásban

Ezen kívül a kutatók külön megnézték az MGTS-nek keresztelt csoport teljesítményét 2009 és 2015 között, tehát hogy Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István és Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégek hogy szerepeltek a közbeszerzéseken.
Az eredmények borzasztóak.
Az egy ajánlat mellett megvalósuló közbeszerzések aránya
Create line charts

2009 és 2015 között 25-40% között mozgott az egy ajánlat mellett lebonyolított közbeszerzések aránya.

Amikor csak egy induló van, és az meg is nyeri a pályázatot, akkor ott nincs semmilyen verseny, és egyértelműen nagy a korrupciós kockázat.

Az elmúlt hét évben nem volt olyan hónap, hogy 20 százalék alatt lett volna a verseny nélküli közbeszerzések aránya.

Az eljárások átláthatósága még ennél is rosszabb.
Átlátható és nem transzparens közbeszerzések
Create column charts

A 2011-ben elfogadott új közbeszerzései törvény (2011. évi CVIII. törvény) jelentősen csökkentette az átláthatóságot. Elfogadása után megugrott a hirdetmény nélküli eljárások aránya a magyar közbeszerzéseken belül.

2009-2010-ben a közbeszerzési szerződések 86-87%-át olyan eljárásokban kötötték, amelyeknek része volt hirdetmény közzététele, 2011. után ez az arány 37-38%-ra csökkent.

A hirdetmény hiánya azt jelenti, hogy nem lehetséges a nyílt verseny, hiszen nem indulhat bárki a közbeszerzésen, csak az, akinek a kiíró szól, akit meghívnak a pályázatra.

Az, hogy nincs nyílt kiírás, és rengeteg az egy pályázós közbeszerzés, a nyilvánvaló korrupción túl azért is rossz, mert így nem lehetséges piaci verseny, ami lejjebb vihetné az árakat.

Az árakat egyébként a kutatásban egy viszonylag új matematikai módszerrel is elemezték, amit az Egyesült Államokban biztosítási csalások kiszűrésére használnak.

A Benford-törvény alapján a közbeszerzési szerződéseik árai, ha korrupció miatt nem manipulálják őket, akkor kiszámítható valószínűséggel vesznek fel bizonyos értékeket. Ha a közbeszerzések árai tömegesen és nagymértékben térnek el a Benford-törvény alapján várhatótól, akkor valószínűleg csalnak a szerződések megkötésekor.

A kutatás szerint a magyar közbeszerzési árak nem illeszkednek jól az elméleti megoszláshoz, ami már önmagában is az árazással összefüggő valamilyen szisztematikus rendellenességre utal.

Az árak torzítottsága és a verseny között szoros az összefüggés.

A kutatás szerint a nyílt eljárások során odaítélt szerződéseknél a legkisebb a torzítás, és ott a legmagasabb, ahol a piaci szereplők legkevésbé szerezhetnek információt a pályázókról, vagy a pályázók által ajánlott árakról, azaz a meghívásos, zárt pályázatoknál.

Az egyik legmegdöbbentőbb eredmény, hogy az uniós forrásból finanszírozott közbeszerzések szinte minden vizsgált szempontból (verseny hiánya, átláthatatlanság) kockázatosabbnak tűntek azoknál, amikben nem volt eu-s pénz.
A korrupciós kockázati mutató alakulása az EU-s és nem EU-s forrásból megvalósuló közbeszerzéseknél
Create line charts

Sőt az EU-s projektek esetében a korrupciós veszélyeztetettség jobban nőtt 2009 és 2015 között, mint azoknál a projekteknél, amelyek nem támaszkodtak EU-s forrásokra.

A kutatók külön megvizsgálták azokat a közbeszerzéseket, amiken Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István és Simicska Lajos érdekeltségeibe tartozó cégek indultak. Összesen 66 céget soroltak hozzájuk, ez lett az MGTS-csoport.
Az MGTS csoport nyertes közbeszerzései
Create line charts

441 esetben azonosítottak a csoporthoz köthető vállalatokat. A legtöbbször Simicska cégei nyertek 2009-2015 között, de aztán ez a szám 2015-ben visszaesett, abban az évben már Tiborcz cégei szerepeltek a legsikeresebben, és részesedtek leggyakrabban a magyar közbeszerzésekből az MGTS csoporton belül.

(A teljes kutatást itt lehet elolvasni.)

http://444.hu/2016/03/09/kozbeszerzesenkent-lopjak-el-magyarorszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.