Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Döbrögisztán déli határhelyzete
  2016-04-01 21:16:50, péntek
 
  Döbrögisztán déli határhelyzete

Posted on 2016-04-01 by Admin

Szemeteszsákban védik a rendőrök a határt

Maguknak kénytelenek zacskóból húzni a gallyak közé esővédő beállót a műszaki határzárral megerősített határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök. A kerítés fél éve áll a szerb szakaszon, öt hónapja a horváton, de az ott szolgáló katonák és rendőrök azt mondják: nincsenek meg a munkájukhoz szükséges alapvető feltételek.


A tapasztalat szerint a kiosztott esőkabát nem véd az esőtől, ezért épültek a Bear Grylls találékonyságát a hajléktalanok gyakorlatiasságával ötvöző beállók.
A beszámolóik alapján érdemes lenne a Belügyminisztériumnak az alábbi videóval útnak indítani a szolgálatot teljesítőket.
Nemcsak az eső, de a hideg ellen sem kaptak megfelelő védelmet a 14-16 órás szolgálatra kirendelt rendőrök, nem is beszélve a higiéniás feltételekről.
A járőrözés feltételei az elmúlt napokban javultak csak: Ásotthalom környékéről arról számoltak be, hogy néhány mobilvécét helyeztek el és megjelentek a menedéksátrak is, ahonnan eső idején is szemmel tarthatják a környéket és a holmijukat is tárolhatják ott - bár belülről olyan hírek jöttek, hogy a sátrakat nem szabad használniuk a járőröknek.
A fáradtság a legkínzóbb
Az egyébként is rossz körülményeket a kevéssé hatékony logisztikai szervezés is súlyosbítja. ,,Három órát utaznak platón, hogy szolgálatba álljanak" - írta egy rendőrfeleség az édesanyjának. Így aztán sokaknak csak 4-5 óra valódi pihenés jut a 12, de a gyakorlatban sokszor 14-16 órás műszakok után.
Már ha pihenésnek lehet nevezni, hogy egy tornateremben alhatnak, 150 társukkal együtt.
Nem véletlen, hogy a legtöbben alváshiánnyal küzdenek.
A szolgálatban a hideg mellett az eső a legnagyobb ellenség: az elmondások szerint a ruhák két óra alatt átáznak, így van, aki szemeteszsákot húz magára, úgy járőrözik a kerítés mentén.
Mi van a családdal?
,,Pár napot még ki lehet bírni, de egy idő után egyre nyűgösebbek az emberek" - írta egyikük, márpedig az ígéretek ellenére sosem pár napról van szó. Volt, akinek egy hetet mondtak, de bő egy hónap lett belőle.

tsz
Ez nemcsak a rossz feltételek miatt nehéz, de azért is, mert a rendőr, katona teljesen el van vágva ilyenkor családjától: saját mobilját nem tarthatja magánál, így még akkor sem tud velük beszélni, ha éppen volna térerő, ami a határ mentén gyakran amúgy is hiányos. Így előfordulhat, hogy napokig nem tud érdemben kapcsolatba lépni családjával.
A nyomasztó egyedüllétet a munka sem enyhíti: az előírás szerint a rendőrnek és a vele együtt szolgálatot teljesítő honvédnak látó- és hallótávolságra kell lenniük egymástól, de annyira azért távol, hogy ne tudjanak beszélgetni egymással - nehogy ezzel elterelődjön a figyelmük a munkáról.
Széles út készül a kerítés mentén
Tovább emelkedik a déli határszakaszon átjövők száma, miután a húsvéti hosszú hétvégén ismét napi 200 embert fogtak el. Az élőerő nagy, sok rendőrt és honvédet, rengeteg járművet látni. Folyamatban van a kerítés melletti út szélesítése is. A fakivágásokat Ásotthalom környékén is végrehajtották - számolt be Ásotthalom polgármester-helyettese. Fackelmann István szerint megnyugtatóan intenzív a határ ellenőrzése, de aggasztó a határon átjövők számának növekedése. Egy szakaszon a tőzeges, lápos talaj miatt nem épült kerítés, ott csak gyoda húzódik, de a szögesdrót egy takaróval könnyedén átmászható.
Fackelmann szerint az út szélesítése hasznos, de legalább ennyire fontos lenne a kerítésen túl, de még magyar oldalon lévő Kőrös-éri-főcsatorna kitisztítása. ,,70 centiméter átmérőjű törzsek is vannak benne, 30 éve elmaradt a tisztítása, most könnyedén megbújnak benne a migránsok" - Fackelmann a maga részéről még az ősszel írt is az illetékes vízügyi igazgatóságnak, de levelére nem reagáltak. A kerítés miatt a munkát most már csak a szerb oldallal együttműködve lehetne elvégezni, de Fackelmann szerint a benőtt csatorna megtisztítása vízügyi okokból is indokolt lenne.


Kétezer ember a déli határon
Jelenleg körülbelül 600 katona és négyszáz készenléti rendőr áll a 170 kilométer hosszú szerb-magyar határszakaszon, körülbelül ugyanennyi a horvát szakaszon. Nyáron, kora ősszel számuk hétezer körül volt. Idén egyelőre 5500 ember jött a zöldhatáron, tavaly ilyenkor már 30 ezer felettit regisztráltak. Nyárra újabb hullámot várnak.
(index)
Bal-Rad komm: A katonaság az ország területének védelmére hivatott. A rendőrség a közbiztonság megteremtésére. A HATÁROK ŐRZÉSE-VÉDELME SPECIÁLIS FELADAT, AMIRE SPECIÁLIS ERŐK, SPECIÁLIS FELKÉSZÜLTSÉGGEL ÉS ESZKÖZÖKKEL SZÜKSÉGELTETNEK!
A jelek szerint semmire sem alkalmas, ám méregdrága csodaGYODA csak akkor hatásos, ha nem rontanak rá a migránsok! Hiszen az idén már 5500 ember jött a zöldhatáron. A kerítésen keresztül!
A tegnapelőtti qrmányhencegésben pedig az szerepelt, hogy MINDEN ESZKÖZZEL... (Persze lehet, hogy a szemeteszsák is beleértendő!)
“...a sátrakat nem szabad használniuk a járőröknek..." - Az a fáradt migránsok pihenőhelye!
Kijelenthető, hogy HATÁRÉDELEM-MINT OLYAN-TOVÁBBRA SINCS!

Van migránsösszefogdosás!

http://www.balrad.com/2016/04/01/dobrogisztan-deli-hatarhelyzete/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg működnek?
  2016-04-01 21:07:05, péntek
 
  Tényleg működnek?
Miért kell nekem az ország összes tévé és rádiócsatornáján félóránként azt néznem és hallgatnom, hogy "A magyar reformok működnek"? Ha annyira nagyon működnek azok a buzi reformok akkor mire ez a hetek óta tartó sulykolás? Az erőszakos és visszataszító reklámhadjárat miatt én már azt gondolom, hogy a magyar reformok egyáltalán nem működnek..., illetve nincsenek is magyar reformok.... Csak egy bazinagy büdös katyvasz van, amit a kisnagyember kinevezett működő magyar reformnak....

Update: kinyitottam a vízcsapot és lám működő magyar reformok bugyogott ki belőle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valójában senki sem tudja már mekkora az államadósság?!
  2016-04-01 21:03:34, péntek
 
  Valójában senki sem tudja már mekkora az államadósság?!


Posted on 2016-04-01 by Admin

Már tudjuk, mekkora a magyar államadósság

Nem egész 1 százalékkal sikerült lefaragni a GDP-arányos bruttó államadósságot 2015-ben.


Az államháztartás úgynevezett maastrichti adóssága 2015 végén a GDP 75,3 százaléka, 25 394 milliárd forint volt. Az adósság így egy év alatt 0,9 százalékponttal csökkent.
Az adósság csökkenése annak köszönhető, hogy 606 milliárddal csökkent a hitelállomány (azaz az év során ennyivel többet törlesztett az állam, mint amennyit felvett), a forint gyengülése pedig csak 88 milliárddal emelte az adósságot.
A nettó tartozás 23 379 milliárd forint volt 2015 végén, ami a GDP 69,4 százaléka.
Így alakult a teljes államadósság
Az alábbi ábrán látható, hogyan alakultak az államháztartás kötelezettségei, ha nem a GDP arányában hanem ezer milliárd forintban nézzük. Az ábrán a kötelezettségek teljes összegét ábrázoltuk - ez a maastrichti államadósságtól annyiban tér el, hogy a kötelezettségek nem névértéken, hanem piaci értéken szerepelnek és tartalmazzák az egyéb tartozásokat is - ezért szerepel 2015 végén a maastrichtinál magasabb, 33 ezer milliárd fölötti érték.

ála
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Az államadósság összegéről és GDP-hez viszonyított arányáról már tegnap értesülhettünk. Nem is ez most a lényeges dolog, hanem a csökkenés mértéke a GDP-hez.
Az ugyanis a nagy büdös helyzet, hogy az összeszerelőüzemek-amik amúgy nem magyar tulajdonúak csak Magyarországon vannak-teljesítménye beleszámít a magyar GDP-be. (Meg az anyaország GDP-jébe is!) Ha egy esztendő alatt betelepül két-három újabb összeszerelde, az máris hozzáadódik-a teljesítménye-a magyarországi GDP-hez, mondjuk egy százalékkal megtolva a “teljesítményünket"!
Ha ügyesen-azaz erőnket megfeszítve-törlesztünk, és sikerül abszolút értéken tartani az adósságot-viszont nőtt a GDP egy százalékkal, akkor bizony PAPÍRON ha még néhány tized százalékkal esetleg szaporodott is az adósság összege-a GDP-hez viszonyított aránya csökkent.
Ez az egész trükk arra jó, hogy büszkélkedni-melldöngetni lehessen a lakosság felé, miszerint a qrmány újabb csodát tett! Csökkent az államadósság GDP-hez viszonyított aránya!

http://www.balrad.com/2016/04/01/valojaban-senki-sem-tudja-mar-mekkora-az-allamad ossag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óh! Azok a csodás magyar reformok…!
  2016-04-01 20:59:52, péntek
 
  Óh! Azok a csodás magyar reformok...!


Posted on 2016-04-01 by Admin

A magyar munkaerő az ötödik legolcsóbb az EU-ban



Magyarországon 7,5 eurót kellett fizetni egy órányi munkaerőért 2015-ben, ami 0,2 euróval több mint 2014-ben és az ötödik legalacsonyabb érték az unióban
Több mint tízszeres különbség is lehet az óránként számított munkaerő-költségek között, amelyek tavaly 4,1 és 41,3 euró között mozogtak az Európai Unióban (EU) - derült ki az Eurostat, az EU statisztikai hivatalának adataiból.
A munkáltatóknak az előző évihez hasonlóan 2015-ben is Bulgáriában (4,1 euró) és Romániában (5,0 euró) voltak legalacsonyabb a költségeik, a legmagasabbak pedig Dániában (41,3 euró) és Belgiumban (39,1 euró).
Magyarországon 7,5 eurót kellett fizetni egy órányi munkaerőért az Eurostat szerint 2015-ben, ami 0,2 euróval több mint 2014-ben és az ötödik legalacsonyabb érték az unióban. Forintban számítva 3,4 százalékkal, 2330,7 forintra nőtt az óránkénti munkaerő-költség tavaly éves összehasonlításban.
A lista utolsó öt helyezettje között van még Litvánia (6,8 euró) és Lettország (7,1 euró), míg az első ötbe Dánia és Belgium mellett Svédország (37,4 euró), Luxembourg (36,2 euró) és Franciaország (35,1 euró) fért be. Németország 32,2 euróval a kilencedik helyre került.
A visegrádi országok közül Szlovákiában tavaly 10,1 eurót fizettek egy munkaóráért, Csehországban 9,9, Lengyelországban 8,6 eurót.
Az Eurostat adatai szerint az átlagos becsült munkaerő-költség uniós szinten 25,0, az eurózónában 29,5 euró volt 2015-ben, ami 2,0 és 1,5 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. A legmagasabb átlagos értéket az ipari szektorban mérték, uniós szinten 25,9, az eurózónában 32,3 eurót. A szolgáltatási szektorban ugyanez az érték 24,9 és 28,6 euró volt tavaly, míg az építőiparban 22,4 és 25,8 eurót regisztrált az unió statisztikai hivatala.
Az Eurostat által számított munkaerő-költség tartalmazza a munkabért, valamint az olyan nem bérjellegű költségeket, mint a munkáltató által fizetett szociális hozzájárulás. A nem bérjellegű költségek aránya a munkaerő teljes költségéből Franciaországban volt a legmagasabb (33,2 százalék), míg Máltán a legalacsonyabb (6,6 százalék). Magyarországon ez az arány 22,7 százalék volt tavaly.
Az Eurostat a 10 munkavállalónál többet foglalkoztató vállalkozásokat vette figyelembe, az adatok összeállításakor a hivatal 2012-es munkaerő-költség felméréséből és a tagállamok által megadott munkaerő-költség indexből indult ki. A felmérés nem tartalmazza a mezőgazdaság és a közigazgatási szféra adatait.
(MTI)
Bal-Rad komm: Mit tesz a versenyképesség?! Átlagban! Mert azért akadnak szép számmal olyanok, akik ennek a versenyképességünket fokozó átlag 7,5 euronak jó ha a felét kapják. Bruttoban persze!
Jó lenne látni azt is, hogy mennyi az elvonás! Van egy érzésünk, hogy ha lenne egy ilyen lista a legnagyobb elvonásoktól a legkissebbig, nem lenne okunk a szégyenkezésre! Kb. min. dobogósok lennénk!

Hiába no! “Magyarország jobban teljesít!" A reformjaink pedig...! Hát azok messze földön híresen dübörögnek.
Jönnek is rá az összeszereldék Nyugatról!


http://www.balrad.com/2016/04/01/oh-azok-a-csodas-magyar-reformok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy György fia a jegybank által irányított MKB Bankba k
  2016-04-01 20:29:40, péntek
 
  Matolcsy György fia a jegybank által irányított MKB Bankba került

2015. március 31

Szerző: Baksa Roland

A jegybankelnök fia nemrég az állami tulajdonú MKB Bankban helyezkedett el, ahol a tulajdonosi jogokat a Matolcsy György vezette jegybank gyakorolja, értesült a hvg.hu. "A kiválasztásban kizárólag szakmai szempontok érvényesültek" - írta az MKB lapunknak. Három hónap alatt a vezetők durván 30 százalékát leépítették a banknál.

Matolcsy György Huba jegybankelnök egyik fia, Matolcsy Máté Huba az MKB Bankba került a napokban - tudta meg a hvg.hu több forrásból. A tavaly állami tulajdonba került MKB Bankban jelenleg a Matolcsy György vezette MNB gyakorolja a tulajdonosi jogokat - erről szól egy tavaly év végi kormányzati, illetve jegybanki döntés -, a bank irányítását a jegybank által kinevezett szanálási biztosok végzik.

Az MKB Bank megkeresésünkre explicite megkerülte a rokoni kapcsolatra vonatkozó kérdésre adandó választ, de nem is cáfolták értesülésünket. Annyit írtak, hogy ,,Matolcsy Máté a stratégiai és üzletpolitikai terület elemzőjeként áll az MKB Bank alkalmazásában. A kiválasztásban kizárólag szakmai szempontok érvényesültek: a szakembert mind végzettsége, mind pedig korábbi pályafutása messzemenően alkalmassá teszi az állás betöltésére. A folyamat a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Banktól teljes mértékben függetlenül, az MKB standard humánpolitikai eljárásrendje szerint zajlott."

Az MKB másfél hete, március 20-án jelentette be, hogy folytatódik a reorganizáció, december óta pedig a vezetői pozíciók 30 százalékát megszüntették.

Matolcsy György Orbán Viktor mellett, a 2014. december 18-i sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, a jegybank átveszi az MKB Bank irányítását


http://hvg.hu/gazdasag/20150331_Matolcsy_Gyorgy_fia_a_jegybank_altal_iran
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy akar tárgyalni a pedagógusokkal a kormány, hogy nem akar
  2016-04-01 20:27:18, péntek
 
 

Úgy akar tárgyalni a pedagógusokkal a kormány, hogy nem akar tárgyalni


JámborAndrás
2016. március 31. csütörtök, 19:43

A tegnapi tanári vadsztrájk után a kormány fejesei, Palkovics oktatási államtitkár és Lázár János is közölték, nem hajlandóak teljesíteni a tegnap megfogalmazott ultimátumot, és nem hajlandóak tárgyalni sem az oktatás átalakításáról az ezért tüntető tanárokkal. Azt mondták, szépen menjenek csak el a Közoktatási kerekasztalra, és beszéljenek ott a problémáikról.




Ennél semmi se mutatja jobban, hogy az egész “a kormány nyitott a tárgyalásokra" dolog csak egy blöff.

Már most látható ugyanis, hogy a Közoktatási kerekasztalnak nincs döntési joga, például a KLIK kérdésében sem tűnik úgy, mintha ők döntenének. Rétvári szerint megszűnik a KLIK, majd utána Palkovics elmondta, hogy a közoktatási kerekasztalnak március 31-ig kell erről kiadnia egy előkészítő tanulmányt; közben a KLIK vezetője is azt mondja, ő rak le terveket az asztalra a KLIK átalakításáról; a VS.hu szerint nem fog megszünni a KLIK, hanem még nagyobb monstrum lesz; Lázár pedig ma azt mondta, még nem is beszélt a kormány a KLIK átalakításáról.

De látjuk azt is, hogy a Köznevelési kerekasztalnál a kormányhoz hű szervezetek ülnek (saját pedagógus szervezete, az állami pénzzel kistafírozott intézmények, kamarák vezetői). És ha a CKP és a Tanítanék, a pedagógus szakszervezetekkel együtt leülne tárgyalni, akkor is kisebbségben lennének, csak asszisztálnának, a kerekasztalon kivül meghozott döntésekhez.

Az az ajánlat, hogy a Köznevelési kerekasztalnál tárgyaljanak a kormánnyal a tiltakozó tanárok, olyan mintha egy üzleti tárgyalásnál a másik fél azt mondaná, hogy beszéljük meg, de még elhívom az unokatesóm, a személyi edzőm, a kozmetikusom, a kutyakozmetikusom, a barátnőm, a barátnőm szüleit, a fiam osztályát, és a kedvenc focicsapatomat - mindenki szava ugyananyit ér, és akkor együtt kitaláljuk, hogy mi legyen a szerződésben.

A kormány üljön le saját szervezeteivel, találja ki a saját ajánlatát, vagy beszélje meg a CKP és a Tanítanék mozgalom pontjait velük, és aztán üljön le tisztességesen (ahogy a kormányban mondanák: férfiasan), és vegyék végig a dolgokat a tiltakozókkal. Méghozzá úgy, hogy minden magyar állampolgár láthassa, miről zajlik a tárgyalás. Mert ezek az ügyek mégsem a kormány vagy a tiltakozók magánügyei, hanem rólunk szólnak.

Tehát amit a kormány ajánl, nem valódi tárgyalás. A kormány nem fogadja el a valódi tárgyalást, szemtől szembe, sameszok nélkül. Tehát a kormány nem akar tárgyalni.

Ehelyett megpróbálják a tiltakozók számát csökkenteni, a tiltakozás erejét utólag leértékelni. Palkovics tegnap este azt mondta, csupán 200 iskolában volt tiltakozás, Lázár mára már csak 100 iskoláról beszélt, és remélhetjük, hogy holnap nem kérdeznek meg egy kormányzati fejest sem, mert akkor kiderülne, nem is volt tiltakozás.

A valóságban viszont, ahogy a Tanítanék térképén is látszik, legalább 300 intézményben csatlakoztak törvénysértést is vállalva tanárok a tiltakozáshoz. Még nem dolgozták fel az összes visszajelzést, így további helyek fognak felkerülni a térképre, de ez a Lázár által említett 3200 magyarországi iskola közel 10%-a. Valóban olyan kevés lenne, hogy az ország iskoláinak legalább 10%-ban volt olyan tanár, sőt több helyen a teljes tanári testület, aki vállalta, hogy megszegi a törvényt azért, hogy a kormány tegyen valamit a jobb oktatásért?

Mi lenne, ha lett volna lehetőség egy valódi sztrájkra? Mi lett volna, ha nincs az előzetes megfélemlítés, ha szabadon nyilváníthatott volna mindenki véleményt?

Nem beszélve az eddigi több tízezres tüntetésekről, a tanári és diáksztrájkokról, illetve azokról a közvélemény-kutatásokról, amelyek szerint a lakosság több mint kétharmada támogatja a tanárok követeléseit.

Ha ennek a tiltakozásnak a képviselőivel nem hajlandó leülni a kormány egyeztetni face to face, akkor kivel lesz hajlandó? Tényleg az az egy út a magyar kormány befolyásolására, ha a teljes lakosság kopogtat be Orbán Viktor dolgozószobájának ajtaján?

Úgy akar tárgyalni a pedagógusokkal a kormány, hogy nem akar tárgyalni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
825 ezer magyar állampolgárságot osztott ki Semjén
  2016-04-01 20:22:51, péntek
 
  Állampolgárságért cserébe szavazógépekké alacsonyodtak. Egy köpedelem.
Értsd: 825 ezer levélben fideszre szavazó ember. Készül már az a választási csalás.

***

825 ezer magyar állampolgárságot osztott ki Semjén


ma, 10:28

Eddig 825 ezren szerezték meg vagy kapták vissza magyar állampolgárságukat a külhoniak közül - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma pénteki plenáris ülésén Budapesten.

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese kifejtette: 762 ezren tettek állampolgársági esküt és a diaszpórában mintegy 61-62 ezer ember magyar állampolgárságát állapították meg, azaz azt, hogy őseik a mai Magyarország területéről mentek el.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte: a célkitűzéseknek megfelelően a ciklus végéig tarthatónak látja az egymillió új magyar állampolgárt.

825 ezer magyar állampolgárságot osztott ki Semjén

Semjén Zsolt kitért arra is, hogy eddig soha nem látott források szolgálják a nemzetpolitikai célkitűzések megvalósítását, és bejelentette: a vajdasági programhoz hasonló, "arányos nagyságrendű" gazdaságfejlesztési programot akar a kormány

http://propeller.hu/itthon/3205414-825-ezer-magyar-allampolgarsagot-osztott-ki-se mjen?utm_source=mm-2016-04-01&utm_medium=email&utm_campaign=825%20ezer%20 magyar%20%C3%A1llampolg%C3%A1rs%C3%A1got%20osztott%20ki%20Semj%C3%A9n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A totális ellenőrzést építhetik ki Orbánék a terror ürügyén
  2016-04-01 20:01:41, péntek
 
  Nem az online titkosítás büntetése az egyetlen hajmeresztő dolog a kormányzat terveiben. A terrorellenes harc hevében a kabinet jogot formálna bármilyen tömegrendezvény (így a tüntetések) betiltására, függetlenül a fenyegetettségi fokozattól.





A totális ellenőrzést építhetik ki Orbánék a terror ürügyén


2016-04-01 12:28:36


Fekete Gy. Attila

Két évre becsukatná a kormány azokat, akik olyan titkosítással ellátott eszközökön és alkalmazásokon keresztül kommunikálnak, amelyeket a titkosszolgálatok jelenleg nem képesek lehallgatni. Két évet kaphatnak a szolgáltatók azon munkatársai is, akik nem adják át a hatóságoknak a titkosítás feltöréséhez szükséges kódokat. Egyebek között erről tárgyal ma Pintér Sándor belügyminiszter a pártokkal.


Gulyás Gergely igazat mondott. A ,,terrorizmus elleni fellépéssel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvénnyel (már, ha jelen formájában elfogadja a parlament) a kormány valóban nem tiltja be az okostelefonokat.

Két évre börtönbe küldené viszont azokat, akik olyan szolgáltatást nyújtanak (ide értve az okostelefonokra írt lehallgathatatlan alkalmazások készítőit is), amelyeket nem tudnak lehallgatni a titkosszolgálatok. Legalábbis akkor, ha nem adják meg a szolgáltatásuk feltöréséhez szükséges kódokat. A birtokunkban lévő tervezet szerint ugyancsak két év börtön várna azokra is, akik ,,az információs társadalommal összefüggő olyan szolgáltatást vesznek igénybe, amely a szolgáltatást igénybe vevők között titkosított kommunikációt biztosít".

Bűncselekmény lenne a titkosított kommunikáció
Mario Anzuoni / Reuters




Ez azt jelenti, hogy kukába dobhatja a nemrég a Magyar Innovációs Szövetség startup innovációs díjával kitüntetett egyedülálló hívástitkosító rendszerét a CryptTalk fejlesztő csapata, hiába vették át az elismerést Kövér Lászlótól. Ha kiadják a titkosítás feltöréséhez szükséges kódot a titkosszolgálatnak, senki nem vásárolja többé a fejlesztésüket. Ha nem adják ki, lecsukhatják őket.

Nem ez azonban az egyetlen orwelli elképzelés a nevében a terrorizmus elleni hatékonyabb fellépés érdekében megalkotott törvényjavaslatnak. Bár végigolvasva a sok helyen kissé zavaros és ellentmondásosnak tűnő szöveget, az embernek komoly kétségei vannak afelől, hogy mi is lehetett a céljuk a tervezet készítőinek. Számos paragrafus a már évek óta hatályban lévő törvények hibáit, hiányosságait hivatott csupán korrigálni. Több esetben pedig a szervezett bűnözés és a konkrét ügyhöz nem köthető bűnügyi hírszerzés lehetőségeit próbálja növelni a terror elleni fellépés álcája alatt a kormány.

A javaslat felhatalmazza a rendőrséget (és nemcsak terrorveszély esetére), hogy a határátkelőhely és az államhatár őrzése, a határforgalom ellenőrzése és a határátkelőhely rendjének fenntartása céljából képfelvevőt helyezhet el és felvételt készítsen. Nyilván így akarják rögzíteni, és utólag visszakereshetővé tenni, ha egy terrorista hamis útlevéllel vagy vesztegetéssel mégiscsak átjut a szigorúan őrzött határon.

Kicsit nehezebben érthető, hogy az eddigiekhez képest miért kell fokozni az állami intézmények megfigyelését. Márpedig a törvényjavaslat szerint a rendőrség az állam működése szempontjából kiemelten fontos, a kormány által létesített és amúgy a rendőrség kezelésében lévő (értsd: a rendőrség által védett és őrzött) létesítmények rendjének és jogszerű működésének biztosítása érdekében azok folyosóin és közös használatú helyiségeiben (lényegében a WC-fülkék kivételével bárhol), továbbá a létesítmény külső falain és kapuiban is elhelyezhet kamerákat - ha eddig még nem voltak.
A terrortörvényben épp csak a TEK-kel nem nagyon foglalkoznak
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Azonban a határon és ,,az állam működése szempontjából fontos intézményekben" készült felvételeket nemcsak a terrorizmus elleni harchoz használhatják fel a későbbiekben a hatóságok. Büntető- és szabálysértési, közlekedési szabálysértési eljárásokban épp úgy felhasználhatók lennének, mint más hatóságok (például a NAV) előtt folyó eljárásokban, vagy éppen titkos információgyűjtéshez, körözött személy vagy tárgy felkutatásához, de még egy esetleges rendőri intézkedés jogszerűségének a bizonyításához.

A törvényjavaslat fenntartja a mai státuszkót, miszerint a belügyminiszter irányítása alatt továbbra is három, egymástól független rendőrség létezik Magyarországon. Az általános jogkörű Rendőrség, a terrorcselekmények megelőzésére, felderítésére, valamint egyes védett vezetők személyvédelmére (és a javaslat szerint ezen túl már a lakásaik védelmére is) hivatott Terrorelhárítási Központ, valamint a belső elhárítás, azaz a Nemzeti Védelmi Szolgálat. Mindezek dacára a javaslat folytonosan csak rendőrségről beszél, a terror elleni törvénycsomag a terror elleni rendőrséget, a TEK-et szinte nem is említi.

Részletesen szabályozza a tervezet a jelenlegi Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ (SZEBEKK) átalakításával létrehozandó Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) működését, feladatait, jogait és kötelezettségeit. Eszerint a TIBEK polgári nemzetbiztonsági szolgálatnak minősül, csakúgy, mint az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal és a lehallgatások és más titkosszolgálati eszközök és módszerek szolgáltatója, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat.

A TIBEK hozzáférhet az összes nyomozóhatóság, polgári és katonai titkosszolgálatok és a büntetés-végrehajtás adataihoz, valamint az állami nyilvántartásokhoz. Elemzéseket végez a kormány és a nyomozóhatóságok számára egyaránt. Figyeli, hogy egy-egy ügyben nem folynak-e párhuzamos nyomozások, illetve, hogy az egyes hatóságok nem ,,dobnak-e ki az ablakon" olyan információkat, amelyek más hatóságok számára igen fontosak lehetnek.

A nemzetbiztonsági szolgálatokkal együttműködő, együttműködni kényszerülő szervezetek kötelesek olyan informatikai rendszert kiépíteni, amelyen keresztül online képes fogadni a titkosszolgálat az adataikat. Állami és állami többségi tulajdonú cégek saját költségen kötelesek az átadás műszaki feltételeit megteremteni, a magáncégeknek a szakszolgálat megelőlegezi a költségeket. A rendszer kiépítésére a cégeknek és intézményeknek hat hónapot ad a törvény.


A TIBEK látja el az utasadatok átadásával és átvételével kapocsaltos feladataikat is. Így nemcsak bárkinek a személyes adataihoz férhetnek minden további nélkül hozzá, de az utazási szokásaikat és első kézből ismerhetik meg.

A törvény előírná, hogy ,,az az alkalmazásszolgáltató, aki az információs társadalommal összefüggő olyan szolgáltatást nyújt, amely a szolgáltatást igénybe vevők között titkosított kommunikációt biztosít, köteles a külső (bírói, igazságügy-miniszteri) engedélyhez kötött titkos információgyűjtésre jogosult szerveknek számára a titkosított információhoz hozzáférést biztosítani. Át kell adniuk a szolgáltatás előfizetőjének vagy felhasználójának az adatait, s meg kell adniuk, hogy mióta használja az adott szolgáltatást. Ki kell adniuk továbbá a regisztrációhoz használt IP-címet és portszámot, a szolgáltatás igénybevételekor használt IP-címet és portszámot, és a felhasználói azonosítót. Aki ezt nem teszi meg, két év börtönt kaphat.


A törvénylehetővé tenni, hogy terrorveszély-helyzet esetén korlátozzák a büntetés-végrehajtási intézményekben a rabok jogait. Felhatalmazza a katasztrófavédelmet, hogy 2-es terrorfenyegetettségi szint felett korlátozza a veszélyes anyagok szállítását, bizonyos esetekben a veszélyes anyaggal dolgozó üzemek működését is.

Nyilván semmiféle hátsó szándék nem húzódik meg a mögött, hogy a tervezet készítői két, a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek és szállítók korlátázására felhatalmazó paragrafus közé csúsztatták be, hogy [a katasztrófavédelemért felelős miniszter] elrendelheti ,,a fennálló terrorfenyegetettség készenléti fokozatától függetlenül a tömegtartózkodásra alkalmas létesítmények látogatásának, tömegrendezvények tartásának korlátozását, vagy indokolt esetben megtiltását".

Ha ez így marad, bármikor, bármilyen kulturális és politikai rendezvény betiltható lesz a jövőben.


http://nol.hu/belfold/a-totalis-ellenorzest-epithetik-ki-orbanek-a-terror-urugyen -1608975
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hasba rúgott ország
  2016-04-01 19:53:57, péntek
 
  Hasba rúgott ország

Orbán Viktor nem szereti, ha Habony Árpádot a tanácsadójának nevezik. Habony Árpád sem szereti, ha Orbán tanácsadójának nevezik. Egymást viszont nagyon szerethetik, hiszen számos fotó és fideszes nyilatkozat tanúskodik arról, hogy kampányhelyzetekben szinte elválaszthatatlanok, mint egy sziámi ikerpár.

Az egyik hírhedt magyar maffiacsaláddal rokoni kapcsolatban álló Habony Árpád azonban nem csak Orbán Viktort szereti. Igen gyakran mutatkozik együtt az offshore-lovag Andy Vajnával és a fővárosi ingatlanértékesítés legnagyobb királyával, Rogán Antallal, aki bevallottan az egyik legjobb barátja Habonynak.

A hírekből azt is tudjuk, hogy a letagadott tanácsadó, akinek állítólag semmi köze a kormányhoz és közpénzhez, amelyből él, fontos tárgyalásokat bonyolít. Tarlós István főpolgármester mesélte el nemrég, hogy bizony Habony közvetített közte és a miniszterelnök között.

Legutóbb pedig Habony Orbán Viktor vejével Tiborcz Istvánnal, Szivek Norberttel, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjével, Dirk Gerkens TV2-vezérrel és Szalay-Bobrovniczky Kristóffal, a Századvég Alapítvány elnökhelyettesével töltötte egy helyen az időt. Vajon miről beszélgetett ez sok fontos ember Magyarország legdrágább luxusszállodájának éttermében? Felosztják a még megmaradt nemzeti vagyont? Két elegáns fogás között megdumálják, hogy mit lehet még ellopni? Vajon mi szükség van ehhez a fényűző díszletekre? Ettől talán úgy érzik, hogy ők úriemberek, nem pedig ócska tolvajok?

Mert kétségünk ne legyen, az Orbán-Habony rezsim lényege a lopás. Szétlopják az állami földeket, az állami vállalatokból hatalmas fizetésekkel lopják ki a közpénzt, ellopják az uniós fejlesztési pénzeket, titkosítások és offshore cégek révén az ország teljes vagyona a kormányon lévők és családtagjaik zsebébe vándorol. Orbán Viktorról kiderült, hogy valójában egy volt főúri birtokon él, amely körül lassan az összes föld a miniszterelnök családjának és strómanjainak tulajdonába kerül. Hogy miből van mindez, arra nincs válasz. Hogy miről beszél homárzabálás közben a kormányfő "saját lábon álló" veje a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérével, arra nincs válasz. Mint ahogy nincs válasz arra sem, hogy miből van Rogán Antal vagy Szijjártó Péter luxuslakása, vagy miből futja fényűző aranyéletre Habonynak, aki milliókba kerülő ruháiban, drága turistaparadicsomokból röhög a tisztességes magyarok arcába.

Ennek az önmagát arisztokráciának képzelő, fékevesztett fideszes bűnbandának azonban csak látszólag nincs félelemérzete. Az elmúlt hetekben láttuk, az Orbán-Habony rezsim retteg, már nem engedheti meg magának, hogy elveszítse a hatalmat. Félelmében bőrfejű verőembereket alkalmaz, ellenzéki politikusokat fenyeget, és járat le, az őt bírálókat pedig maga a kormányfő eltiprandó parazitáknak bélyegzi a legszebb nemzeti ünnepünkön. A politikai befolyás alatt álló hatóságok nem a bűnt üldözik, hanem azokat, akik feltárják a hatalmon lévők korrupciós ügyeit. Az ügyészség rég a Fidesz őrző-védő cégévé szegődött, a rendőrség esetében pedig felmerül a gyanú, hogy Rogánra nézve terhelő bizonyítékokat semmisítettek meg.

Ezt az országot hasba rúgták, mint ahogy Habony hasba rúgta a luxusterepjárója előtt nem elég gyorsan átkelő gyalogost. Még fáj, még görnyedten áll az ország népe, de a végül ki fogegyenesedni és folytatja útját. A ma még luxuséttermekben röfögő percemberkék pedig Orbánnal együtt elítélt bűnözők lesznek, pont úgy, mint Habony. Ez a sorsuk. Nem csoda, hogy félnek.
Szerző: Kész Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarsoly Csabát emberi jogai miatt nem hallgatták ki két héti
  2016-04-01 19:47:06, péntek
 
  Nem hiába mondotta vala Antall József anno: "Tetszettek volna forradalmat csinálni!" Akkor ugyanis ki lehetett volna seperni az összes szemetet, de most ők irányítják maguknak az országot 26 éve!
Az olaj ügy óta nem mernek egymáshoz nyúlni és nem is fognak! És mindent el is fognak követni, hogy ne kerülhessen senki rajtuk vagy bűntársaikon kívül senki helyzetbe, mert ha a titkosítást valaki feloldja, akkor bizony fejek hullanak majd!Nem véletlenül Pintér a b.m.! Nem olyan egyszerű ez, a szövevények kibogozása szinte lehetetlen! Ezek a bróker ügyek csak apró pénzszerző és terelő momentumok!
Tarsolynak emberi jogai?
Mi van a befektetők emberi jogaival?
Mi volt a norvég alap emberi jogaival, amit lézerjankó zsandárjaival ész nélkül, bizonyíték nélkül blokkolt.
Már megszoktuk, hogy ebben az országban csak lézerjankónak és a fityfaxopóknak vannak emberi jogai.... fuck
Elmennek a qrva anyjukba....
A kisembereket pár ezer Ft kamarai tagdíj miatt vegzálja A NAV ezeknek meg pár ezer milliárdos csalása, lopása mellett vannak emberi jogai.?
A fityfaxopóknak anyjuk van nem jogaik....... csutakfalvi g*cik.



*******


Tarsoly Csabát emberi jogai miatt nem hallgatták ki két hétig, miután borult a Quaestor

erdelyip
bűnügy
2015. március 30., hétfő 17:16


"Aki potenciális gyanúsított, az nem hallgatható ki előzőleg tanúként, ez minden emberi jognak ellent mond"

- többek között ezzel magyarázta meg Polt Péter, legfőbb ügyész, hogy a Questor borulásától, azaz március 9-től miért telt el több mint két hét addig, hogy elővették Tarsoly Csabát, a cég főnökét. Polt azt is mondta, hogy egy csomót nyomoztak, lefoglaltak például négy autót, meg cégeket, meg bankszámlákat vettek zár alá, szóval hogy az ügyészség keze alatt égett a munka.

A legfőbb ügyész olyasmit is mondott, hogy

nem egyszerű ügyről van szó, a csalást nagyon nehéz megállapítani

illetve hogy

nagyon gyorsan és ütemezetten halad a nyomozás.

Arra sajnos nem tudott most időt szakítani Polt, hogy elmagyarázza: miért hagyták, hogy Tarsolyék egy nyolc osztályt végzett büntetett előéletű tápiósági volt közmunkásnak játsszák át a milliárdos cégeket. Talán majd legközelebb.


http://444.hu/2015/03/30/tarsoly-csabat-emberi-jogai-miatt-nem-hallgattak-ki-ket- hetig-miutan-borult-a-quaestor/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.