Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Ki vagy TE?
  2016-04-12 20:24:43, kedd
 
  Azt gondoltam, hogy látlak, sőt azt gondoltam tisztán látlak téged. Hittem neked és hittem a szememnek, a szívemnek. Így nem tettem fel a kérdést, ami óvatosságra késztethetett volna, hogy: Ki vagy te?
Azért gondoltam ezt, azért engedtem meg magamnak a luxust, hogy csak jót feltételezzek, mert előtted már sokan megedzettek, így kifinomult az érzékelésem. Már sok mindent látok és érzek, tudom-látom a burok mögött a lényeget.


Téged is láttalak, tisztán láttalak a legelső percben. Láttam, hogy sok mindenen túl vagy, hogy szenvedtél sokat. Mosolygó szemed mögött, láttam a fájdalmat. Láttam és tudtam, hogy feladatunk van. Neked és nekem. Egymással. Hittem és tudtam, hogy jó lehet, hogy jó lesz. Jó lehet, de csak akkor ha bizalmat szavazok neked. Megtettem. A helyzet kikövetelte tőlem. Engedtem. Mit veszíthetek?!

Azt gondoltam, megtehetem, hogy újra megpróbálom, és bizalmat szavazok neked, az ismeretlen ismerősnek. Annak az embernek, akit elém, mellém sodort a sors, az élet. Hagytam, hogy a dolgok történjenek, nem nyúltam bele. Belementem a játékba, a játékodba, érted. Azért, hogy neked segítsek. Meg akartam mutatni neked, hogy látlak téged, értelek téged, szeretlek téged és veled vagyok a legnehezebb pillanataidban is, veled vagyok az életedben.

Megelőlegeztem neked lehetőségeket, helyzeteket, de te nem láttad, nem értékelted.
Nem is értetted. Nem értetted, hogy miért teszem, hogy egyáltalán mit akarok tőled. Nem értetted, hogy lehet az, hogy én látlak, amikor mindenki másnak láthatatlan vagy. Nem vagy itt, nem érkeztél meg, sőt elvesztél és elbújtál az ismeretlenben, bolyongsz és fájsz, keresel. Mindig keresel. Valakit, valamit, talán magadat és az igazságodat. Talán valakit, akihez tartozhatsz végre, aki mellett feladhatod végre a kószát és megpihenhetsz, vége lehet a keresésnek, menekülésnek. Ezt is tudom, látom, értem. Hiába minden, hiába látlak téged, ha te nem vagy itt, ha te nem vagy sehol sem, ha te nem is az vagy akinek mutatod magad, sőt az sem akinek én látlak éppen.


Szerepek. Ruhák, melyeket felveszel, majd leteszel. Használod őket. Használod az embereket, a helyzeteket, a világot ami éltet. Úgy és akkor ahogy te akarod éppen.

Te csak így tudod. Látom, érzem. Elfogadtam ezt is, hogy így tudod. Kevés volt neked, nem kellett a megértésem, nem kellettem. Ezt is elfogadtam. Ezen is túl léptem. Még mindig ott voltam veled és egyetlen egyszer sem tettem fel a kérdést, hogy: Ki vagy TE?

Tudtam, mindvégig tudtam, hogy fel kellett volna tennem. Mert ha feltettem volna, akkor a te néma válaszodban, azonnal meghallottam volna a lényeget: azt, hogy te magad sem tudod, hogy ki vagy te.


Nincs válaszod erre a kérdésre. Nem tudod ki vagy te. Nem érdekel. Nem akarod tudni, mert a tudás fájdalommal járna és nem akarsz fájni. Nem akarsz látni és nem akarsz hallani. Nem akarsz már semmit, csak túlélni. Túlélni az életet, nem keresni értelmet, feladni az elköteleződés helyett, megunni a kitartás helyett, félni a szeretet helyett, vádolni a megértés helyett, elmenekülni a szembenézés helyett.

Itt voltál és tanítottál engem. Mutattad, hogy mit tegyek. Mutattad, és késztettél, sokszor kényszerítettél, hogy tegyem fel a kérdést végre: Ki vagy te?! Nem tettem. Ma már tudom, hogy azért nem, mert ha feltettem volna, akkor hamarabb lett volna vége.


Így, hogy nem kérdeztem, te mondhattad ki, hogy már nem akarod. Te mondtad ki, hogy vége... Itt állok és nem értem. Nem értem, hogy miért nem kérdeztem meg az elmúlt években egyszer sem, hogy: Ki vagy te?!

Most, hogy vége lett, feltettem a kérdést és a válasz megérkezett. Nem te válaszoltad meg, a tetteid és a viselkedésed. Látom, hogy menekülsz, látom, hogy keresel, hogy rettegsz... látok mindent, sőt érezlek is, hiszed vagy sem.

Volt egy pillanat, egyetlen pillanat amikor örültél nekem...amikor megláttam benned a Fény talán utolsó, pislákoló szikra kezdeményét a szemedben. Láttam és elhittem. Elhittem és ezért nem kérdeztem. A Fényre koncentráltam. Az árnyékot nem láttam. Hibáztam? Meglehet. Ha hiba az, hogy látom a Fényedet és a lehetőségeidet.

Ma már látom, sőt tudom ki vagy te, már nem kell kérdezzek. TE vagy az az ember, aki hagyta kialudni a Fény utolsó szikráját is, te vagy az, aki magától mondott igent a saját árnyékra.

TE vagy az árnyék, most már tisztán látlak. S mert látlak és felismertelek, el is engedlek.


KI VAGY TE?

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea - talentumok.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pio atya breviáriuma
  2016-04-12 08:07:08, kedd
 
  Április 12.
Erősítsd meg lelkedet ás ne félj Lucifer erős haragjától! Jusson mindig eszedbe, hogy jó jel, ha az ellenség dühöng és üvölt akaratod ellen, mert ez azt mutatja, hogy még nem tudta elérni a célját.
Bátorság, kedves gyermekem! Teljes szívemből mondom: bátorság Jézusban!
Nem kell félnünk, amíg örömteli szívvel mondjuk: Éljen Jézus!
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Nincs Cím
  2016-04-12 08:03:03, kedd
 
  PADUAI SZENT ANTAL NAGY KILENCED

Imádkozásának módja:
Ezt a kilencedet 9 egymást követő kedden végezzük!
9 keddi napon fel kell keresni egy templomot és ott misét hallgatni.
A szentmise után az adott napra megadott imádságot mondjuk el.

Első kedd
Szent Antal az Isten iránti szeretet angyala.
Szívének minden dobbanása Istené volt, ajka Őt dicsérte, lelke utána vágyott.
Egyik látomásában megjelent neki a gyermek Jézus a szűzanya karján.
Szent Antal, te az Isten szeretetének tüzét hordoztad a szívedben.
Gyújtsd lángra az én szívemet is, és ébressz vágyódást bennem Krisztus iránt.
Segíts, hogy a szentáldozásban mindig nagy szeretettel vegyem magamhoz a szentségi Jézust.
Ámen.

Dicsőséges Szent Antal!
Mennyei fényben ragyogsz a szentek és boldogok társaságában. Tekints le rám, aki a világ bajaival és kísértéseivel küszködöm. Példát adtál, hogyan kell jámbor élet által kiérdemelni a boldog kimúlás kegyelmét. Add kérlek, hogy pártfogásod által szerencsésen megmeneküljek az örök kárhozattól.
Őriz meg kedves védőszentem, a hirtelen és véletlen haláltól.
Eszközöld ki számomra Istentől azt a kegyelmet, hogy halálomra buzgón elkészüljek, minden bűnömtől megtisztuljak, és méltó legyek Istent színről színre látni, magasztalni és áldani örökké.
Ámen.

Csodákat kik látni vágytok,
Ó, jöjjetek Szent Antalhoz,
Fekélyt, nyomort, vétket, halált,
Sátánt, elűz, gyógyulást hoz.
Szent Antalnak imájára
Tenger enged, bilincs törik,
Az elveszett tagot, vagyont,
Ifjú és agg visszanyerik.
Veszély tűnik, szükség múlik,
Páduában azt hirdetik,
Azt beszélik, kik érezték
Szent Antalnak jó tetteit.
Szent Antalnak imájára
Tenger enged, bilincs törik,
Az elveszett tagot, vagyont,
Ifjú és agg visszanyerik.
Dicsőséget zengünk neked,
Atya, Fiú és Szentlélek!
Szentháromság egy Istennek
Áldás legyen és dicséret!
Szent Antalnak imájára
Tenger enged, bilincs törik,
Az elveszett tagot, vagyont,
Ifjú és agg visszanyeri.
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
Pio atyáról
  2016-04-12 08:01:23, kedd
 
  O Pio atya egy rendkívüli ember akit Isten küld a földre ,időről időre hogy alakítsa az embereket
XV Benedek pápa

Fegyverkezz az ima ,,fegyverével ,, és a földön nagyobb erőt kapsz a napi harcban ,,
Pio atya

,,Leszek a mennynek ajtaja amíg az utolsó lelki gyermekem be nem megy rajta ,,
Pio atya

,,Nem szabad elfelejteni hogy Isten irgalma végtelen ,,
Pio atya

 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atya kísértései, támadásai
  2016-04-12 07:56:13, kedd
 
  Nagyon fontos motívuma emellett Pio atya életművének az ellene irányuló állandó külső-belső támadások jelenléte. Miközben belül a ,,Lény" (így nevezte a Sátánt) állandóan ostromolta őt, kívülről saját egyháza, a Római Katolikus Egyház is kitartóan támadta.
Az üldöztetés első rohama közvetlenül a stigmák elnyerése után indult meg. Már ekkor, 1918-ban hosszú és súlyos csatákat vívott a kísértővel. A küzdelmek már fiatal korában, a Morgia sziklán levő különleges házban elkezdődtek, majd folytatódtak a Gargano hegyen, és a San Giovanni Rotondo-i cellában.
Amikor 1918-ban Krisztus szent sebeit magára vette, az számára egyben beavatást, egy magas hierarchikus lénnyel való találkozást és megerősödést is jelentett. Megerősödött ekkor a Krisztusban, de ezzel együtt a támadások ereje is megsokszorozódott.
Az egyház papjain keresztül, akiken át ellenerős lények is hatni tudtak, megindultak a támadások.
A második roham már sikerrel járt: Rosario atya hathatós közreműködésével eltiltották Pio atyát a számára két legfontosabb tevékenységétől: a misézéstől és a gyóntatástól.
Pio atya úgy tartotta: miséi és gyóntatói munkája által szembeszállhat a gyakorta közeledő veszéllyel. Bár ezekről a tevékenységekről egy időre ,,lekapcsolták", ,,lefegyverezni" mégsem tudták: fegyverét, a rózsafüzért, amivel az ima harcát folytatta, állandóan magánál tartotta, és használta is.
Nagyon fontos motívum, hogy még e súlyos küzdelmek és állandó megpróbáltatások közepette is megőrizte humorát, életpéldájával igazolta, hogy az öröm és a kereszténység összetartoznak. Ez az öröm a tiszta lelkiismeret és a krisztusi lénnyel való kapcsolat öröme volt. Nem egy bárgyú, öntudatlan öröm, hanem a ,,Krisztusban megnyugodva" leélt élet öröme (Pio atya egyébként a lélek megmentéséért folytatott küzdelmében kőkemény, szigorú és következetes volt!).
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1428
  • e Hét: 4295
  • e Hónap: 10667
  • e Év: 61458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.