Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jó éjszakát!
  2016-04-12 23:54:01, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
A szellemi törvények
  2016-04-12 23:24:24, kedd
 
  Könyvajánló

A szellemi törvények
Felismerni, megérteni, alkalmazni tudni
Kurt Tepperwein






Tepperwein neve nem ismeretlen a magyar olvasók előtt. A hipnózis magasiskolája című könyvét tízezrek olvasták. Abban a könyvében a hipnózis szerepét vizsgálta meg abból a szempontból, mi a módszer lényege, hogyan segítheti elő a lélek gyógyulását. Jelen könyve a sorstörvényekkel foglalkozik, melyekről különféle kultúrák filozófusai és mesterei sokat írtak. Gyakorlatias és anyagias korunk embere azonban elfelejtkezett arról, hogy a mindenség egészét meghatározó belső rendnek, a szellemi törvényeknek ő is alá van vetve. Frusztrációjának, lelki megbetegedésének gyakorta oka, hogy más ritmusban, más módon akar élni, mint amilyent ezek az örök törvények megszabnak. Tepperwein könyvét szinte tankönyvnek tekinthetjük, amely segít felismerni, megérteni és alkalmazni a szellemi törvényeket. Segít túljutni a hagyomány és az éppen aktuális morál korlátain, hogy olyan új igazságokat fedezhessünk fel, amelyek problémáink megoldásához talán addig nem is sejtett lehetőségeket kínálnak.

Forrás: http://www.hatartalanvilag.blogspot.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Könyvek  
Szellemi törvények - Az életjáték
  2016-04-12 23:21:02, kedd
 
  Szellemi törvények - Az életjáték





Az élet egyetlen értelme a tapasztalatszerzés, amelyből felismerések születnek, - ez az egyetlen, amit az életemből magammal vihetek, mivel mezítelenül jöttem, és mezítelenül is fogok távozni.

Mindaz, amivel itt rendelkezem, azt kölcsönkapom az élettől, melyet előbb vagy utóbb, de legkésőbb ezen életem végén vissza kell adnom.

A feladatom azonban nemcsak a tanulás, hanem az is, hogy amit megtanultam, azt éljem is.

Az élet individuális értelme az, hogy felismerjem és beteljesítsem életem feladatát, de az is hozzátartozik, hogy azért tanulunk, hogy taníthassunk.

Létfeladatunkhoz tartozik, hogy a hozzánk közel állóknak lehetőségként szolgáljunk!

SZELLEMI TÖRVÉNYEK

1. Az életjáték

A legtöbb ember harcnak fogja fel az életet, holott játékról van szó, ám egy olyan játékról, amelyet a szellemi törvények ismerete nélkül nem lehet eredményesen játszani.

Az élet egy játék, melyet egy mindent átfogó Tudat talált ki, és játszik el az én örömömre. Az idők kezdete óta létezem. Az élet örök játékában születésem csupán egy új szakasz kezdetét jelenti. Az élet arra szólít fel, hogy az egész Teremtéssel játsszam, a Teremtéssel, amelyben élek, amely meghatároz engem, s melyet én is meghatározok.

Ebben a játékban az egész részeként ismerhetem fel magam, ugyanakkor arra is lehetőségem van, hogy önmagamat, mint ,,Ént" ismerjem meg, amely az egésztől elszakítva létezik. Ez esetben, mint ,,ego" élem meg magam, megláthatom tükörképem az egészben, felfedezhetem Igaz Valómat, mint az egész részét. Amit visszatükrözök, amit kibontok, és újra felfedezek, az az én tudatom, az én Igaz Valóm, melyet bármely tetszőleges pontra összpontosíthatok, de ki is tágíthatom, mindent átfoghatok vele, engedhetem, hogy mélyre süllyedjen vagy a legnagyobb magasságokba emelkedjen: én vagyok a teremtő.

Minden létező, az egész teremtett világ az Egy megnyilvánulása, amely az ,,életjátékhoz" anyaggá sűrűsödött. Az evolúció nem más, mint az egység újra felismerése a sokaságban. Az életjáték azt jelenti, hogy a létezés minden pillanatában megélem a keletkezést. Lelkem legmélyén megélem, hogy én vagyok az Egy, az Egész, amely mindent magában foglal, amelyből minden származik, és amelybe az idők végezetével minden visszatér. Én vagyok a kezdet és a cél, és azért játszom ezt a játékot, hogy megéljem az élet kalandját. Minden élet, az Egy játéka önmagával.

Önként léptem át a ,,születés kapuját", és léptem be ebbe a világba, hogy részt vegyek az életjátékban. Ez a játék az én örömömet szolgálja, lehetőséget nyújt ahhoz, hogy Igaz Valóm tökéletességét megéljem, hogy azzá legyek, aki mindig is voltam. Ez a játék alkalmat kínál arra, hogy emlékezzem.

Nincs olyan erő ezen a világon, amelyet tudatomban tudnék fogadni anélkül, hogy egyidejűleg tudatomat ki ne terjeszteném ezen erő befogadására, ekképpen egyre tökéletesebbé ne válnék, míg végül egészen önmagam nem leszek. A játék kezdetén egóként élem meg magam, amely mindennel szemben áll, ami nem az ,,Én". Az ego önálló forma, önálló akarat és önálló szükséglet alakjában nyilvánul meg. Mihelyt felszámolom látszólagos elszakadásomat az Egésztől, ismét Igaz Valóm tudatára ébredek.

Mi az élet?

Az élet, a mindent átfogó Tudat, amely minden létezőt átjár és eltölt, ezáltal él minden létező, és mindennek tudata van. Az élet annak az erőnek a hatása, melyet Istennek hívunk.

Az élet áradó, hatékony energia. Ha ennek az energiának valamelyik aspektusát nem hagyjuk érvényesülni, akadály jön létre, melynek egyik oldalán túlnyomás jelentkezik, a másik oldalán hiány. Ha például az ,,akaratérvényesítés képességének" aspektusát nem engedem érvényesülni, a hiány úgy jelentkezhet, hogy munkahelyemen nem léptetnek elő, vagy valamely célomat nem érem el. Testi szinten ez a hiány izom gyengeség, fogínysorvadás vagy akár hajhullás formájában léphet fel. A másik oldalon a többlet akár életkörülményeim ,,szükségszerűségeként" jelentkezhet: kellemetlen vitába keveredhetek valakivel, bírósági eljárás indulhat ellenem, vagy valami ehhez hasonló dolog történik, ami egyidejűleg lehetőséget kínál arra, hogy az ,,akaratérvényesítés képességének" aspektusát fejlesszem, a feladatot megoldjam, és ismét szabaddá váljak.

Amennyiben ez nem történik meg, a körforgás ismét elölről kezdődik, mely során a barátságtalan vita elkerülésekor hátrányos helyzetbe kerülök, vagy elvesztem a pert, mert nem voltam képes keresztülvinni az akaratomat. Ezáltal egyrészt még erőteljesebben élem át a hiányt, másrészt pedig egyre nagyobb nyomás alatt vagyok, mígnem mind a nyomás, mind a hiány elviselhetetlenné válik, s én végül cselekedni fogok. A Teremtés ezzel nem ,,bosszantani" akar engem, hanem fájdalmasan továbblépésre, fejlődésre nógat, ha valahol blokkolom magam.

Mit jelent egy élet?

Egy élet, az általam lakott test fennmaradásának időtartama, az én öröklétem egy kis szakasza, egyetlen iskolai nap az élet iskolájában. Egy ilyen élet végén kioldom magam - a tudatomat - ebből a testből, és hazatérek, hogy tapasztalataimat feldolgozzam, hogy a ,,házi feladatomat" elkészítsem, és felkészüljek újabb tapasztalatokra - egy ,,új" életre egy újabb testben...

Mi az élet értelme?

Az élet értelme abban rejlik, hogy Igaz Valóm tökéletességét egyre tökéletesebben fejezzem ki, hogy mindig öntudatosan éljek, az élet teljességét engedjem önmagamon keresztül áramolni, és ekképpen valóban beteljesítsem a pillanatot. Az élet értelme az evolúció, azaz a kibontakozás, amely a beteljesüléshez vezet.

Az élet egyetlen értelme a tapasztalatszerzés, amelyből felismerések születnek - ez az egyetlen, amit az életemből magammal vihetek, mivel mezítelenül jöttem, és mezítelenül is fogok távozni.

Mindaz, amivel itt rendelkezem, azt kölcsönkapom az élettől, melyet előbb vagy utóbb, de legkésőbb ezen életem végén vissza kell adnom.

Élni tehát annyit jelent: tanulni. Egyikünk sem ,,lóghat" az élet ,,iskolájából". A feladatom azonban nemcsak a tanulás, hanem az is, hogy amit megtanultam, azt éljem is. Nem holt tudást kell gyűjtögetni, hanem a tudatomat kell kitágítani - s ezzel együtt önmagamat - egészen addig, míg ismét mindent átfogóvá válok. Ez azonban csak akkor sikerül, ha a tanultakat harmóniába hozom az élettel. Amennyiben kudarcot vallok, szembe találom magam a sorssal. Létmegbízatásunk így hangzik: ,,Legyetek tökéletesek, miképpen tökéletes a ti Atyátok az égben!" Mihelyt keresni kezdek, az Úton vagyok. ,,Keressetek és találtok!"

Az élet individuális értelme az, hogy felismerjem és beteljesítsem életem feladatát. Fel kell ismernem, hogy én magam vagyok a legfőbb feladat. Születésem után még egyszer átélem egész fejlődésemet. Születésem valójában csak akkor zárul le, és válik lehetővé a továbblépés. A legtöbb ember azonban úgy hal meg, hogy egészen még meg sem született: szellemi megszületésük előtt távoznak.

Az élet individuális értelméhez az is hozzátartozik, hogy azért tanulunk, hogy taníthassunk. A haladók tanulnak a fölöttük állóktól, és egyidejűleg segítenek kevésbé éber állapotban lévő testvéreiknek. Ekképpen mindenki egyidejűleg tanár és diák is. Létfeladatunkhoz tartozik, hogy a hozzánk közel állóknak lehetőségként szolgáljunk! A hosszú életnek azért van jelentősége, mert így a voltaképpeni előrehaladás időszaka hosszú. Nem árt azonban ügyelni arra, hogy ezt az időszakot a lehető legoptimálisabban használjuk ki.

Az a feladatunk, hogy a birtoklástól, a létezésen át, a teremtő akaratig jussunk, az ösztöntől az egón át, Igaz Valónkig, és ez által Istenhez. Ha azonban nem dolgozunk önmagunkon, akkor rajtunk fognak dolgozni, és ha rendszeresen nem halljuk meg, amit meg kellene hallanunk, és nem látjuk meg, amit meg kellene látnunk, akkor ne csodálkozzunk azon, ha egy napon elveszítjük hallásunkat és látásunkat. Így jutunk el fokozatosan az ,,egymással szemben"-től az ,,egymás mellett"-en keresztül az ,,egymással"-ig. Eközben nemcsak azt tanuljuk meg, miként cselekedjünk a megfelelő módon, hanem azt is, hogy tegyük is meg, ami szükséges, viszont ne engedjük megtörténni, ami nem helyes. Azt is felismerjük, hogy az élet értelme nem az, hogy mostani énünket, egónkat boldoggá tegyük, hanem Igaz Valónkat kell boldoggá tennünk, azaz Igaz Valónk tökéletességét kell egyre tökéletesebben kifejezésre juttatni, s ekképpen harmóniában lenni a Teremtéssel.

Semmi nem teszi boldoggá az embert, amit birtokolhat. Épp elegen vannak a Földön, akiknek mindenük megvan, és mégsem boldogok. Boldog csak akkor lehetek, ha feltétel nélkül igent mondok az életre. Valahányszor szenvedek, ilyenkor mindig nemet mondok, vagy azt, hogy ,,igen, de..."! Életem értelmét azonban csak akkor tudom beteljesíteni, ha felismerem, hogy mi az.

Az életjátékot is adott szabályok szerint játsszuk. Valami olyasmi ez, mint a közlekedés. Ha jogosítvány nélkül vezetem az autóm, előbb vagy utóbb kellemetlenségem származik belőle. Ha megsértem a szabályokat, ezért felelősségre vonnak.Ráadásul balesetet is okozhatok, azaz diszharmóniát az életemben. Azért fontos elvégezni az autós iskolát, hogy megtanuljuk, hogyan tudunk valóban úrrá lenni az autónkon, (azaz önmagunkon).

Az autós iskolában, kezdetben elméletet tanulok - a közlekedési szabályokat. Hasonlóképpen meg kellene tanulnunk a szellemi törvényeket, mielőtt birtokba vennénk önmagunkat, és akcióba lépnénk. Ezután kerül sor a gyakorlati oktatásra, az autóvezetési órákra. Itt megtanulom, hogyan kell ráhangolódnom a szellemi törvényekre, hogyan kell a felismeréseket a gyakorlati életben megvalósítani, és hogyan kell mások jogait figyelembe venni. Kezdetben mindez meglehetősen bonyolultnak tűnik, ám hamarosan rutinná válik.

Amikor aztán már valóban tudok autót vezetni, azaz tisztába jöttem önvalómmal, az élet már valóban játék. Egyre ritkábbak lesznek a balesetek - összeütközések és diszharmónia -, míg végül tökéletesen balesetmentesen fogok tudni vezetni, és az élet csupa játék lesz, az autóvezetés igazi élvezet.

Autót azonban csak akkor tudok vezetni, ha már beszálltam, és elindultam a befelé vezető úton, ha eggyé váltam az önvalómmal. Akkor kezdődik csak az igazi élet, az élet, mint játék, a lét könnyedsége.

Az életjátékot szigorú szabályok szerint játsszák, mely szabályokat, szellemi törvényekneknevezzük. Ez egy olyan játék, melynek szabályait csak játék közben ismerhetjük meg. Az élet minden játékszere és minden lépése lehetőséget nyújt arra, hogy egy újabb szabály megtapasztaljak, ám csak akkor, ha betartom a már megismert szabályokat.

Ameddig élek, kénytelen vagyok együtt játszani, ám én döntöm el, hogy játékos, avagy báb akarok lenni. Amint kinyitottam a játékban egy ajtót, azaz egy problémát, tehát egy életfeladatot megoldottam, eljutok a következő ponthoz, ahol ismét léphetek egyet. Az élet gyakran játszik ,,Ki nevet a végén?" játékot.

Például nem találom az autó- vagy a lakáskulcsomat, és állok a zuhogó esőben. Vagy kimegyek a reptérre, de otthon felejtettem a repülőjegyemet vagy az útlevelemet. Minden esetben az élet próbára teszi önmagát bennem, hogy igazán tudatos vagyok -e. Megpróbáltatások elé állít, hogy még tudatosabban éljek. mindegy, hogy a helyzet számomra kellemes, vagy kellemetlen, mindig helyénvaló és mindig fontos, mert hozzásegít ahhoz, hogy egy lépéssel közelebb kerüljek önmagamhoz. Ilyen helyzetekben mindaddig bosszankodni fogok, amíg fel nem ismerem, hogy a bosszúság nem segít abban, hogy a feladatot megoldjam, sőt egyenesen értelmetlen, zavarja az Énemet. Fel kell ismernem, hogy senki és semmi nem bosszanthat engem, ezt kizárólag én tehetem, ekképpen csakis én tudok megszabadulni tőle.

Az élet gyakran játszik ,,karrier" játékot is. Megpályázok egy jobb állást, alaposan felkészülök rá, és megkapom a kívánt helyet. Továbbképzem magam esti tanfolyamokon, szakember leszek, team vezető, majd végül igazgató, minden, mert ,,valaki" akarok lenni. Egyszer aztán rádöbbenek, hogy ez a karrier sehová nem vezet - nem értem célba, csak valaminek a végére jutottam, és felismerem: amit valóban kerestem, az nem más, mint az önértékelés, és az öntudat.

Az élet gyakori játéka a ,,monopoly". Agyondolgozom magam, életem első felében feláldozom az egészségemet, csak hogy minél több pénzt keressek. Öröklakást szerzek, saját házat, saját céget, részvényeket, stb., és életem második felében mindezt a pénzt ismét kiadom csak azért, hogy egészségem visszanyerjem - többnyire hiába. Ráadásul rá kell jönnöm, hogy én szolgálom a vagyont, nem pedig az engem, és felismerem: mindazt, amit birtokolok, csupán kölcsönkaptam az élettől, semmit nem tudok magammal vinni.

Mert mindaz, ami létezik, csupán a játék tartozéka, amely lehetővé teszi, hogy az életjátékot el tudjam játszani: pénz, vagyon, hatalom, elismerés. siker, de a képességeim is, a tehetségem, a szerencsém, a partnerem, a családom, a gyerekek, sőt a testem is. Mindezeket itt fogom hagyni, hogy a többi játékos játszhasson vele. Mindez a játék tartozéka, amely hozzásegít ahhoz, hogy felismerjem önmagam.

Mindaddig, amíg részt veszek az életjátékban, tehát én magam is lépek, ha rám kerül a sor, az élet is megteszi a maga lépését. Ám ha én nem lépek többet, akkor az élet sem lép, és a folyam megáll. Mihelyt leragadok valami, egy ember vagy egy helyzet mellett, zökken a játék. Ekkor szükségessé válik egy életlecke, én megkapom az élettől a ,,korrepetálást". Ha egy vesztes játszmát tovább játszom, mert az számomra kényelmesebb, vagy legalábbis úgy tűnik, ugyancsak elveszítem önmagam, hiszen valójában azért játszom, hogy bölcsebbé váljak, és a szeretet terén pluszpontokat gyűjtsek. E játék kulcsa ugyanis a szeretet, és a bölcsesség segítségével ismerem fel, hogyan kell ezt a kulcsot értelmesen használni. A szeretet és a bölcsesség minden ajtót megnyit nekem ebben az életjátékban.

Mihelyt felismeri az ember, hogy az élet játék, nem panaszkodhat többé nehézségekre, gondokra, bajokra, hiszen éppen ez a játék értelme. Ha a partnerem egy sakkjátszmában vagy egy teniszmérkőzésen jót lép, illetve jót üt, nem panaszkodom, hiszen éppen ez motivál engem abban, hogy a játék során a legtöbbet hozzam ki önmagamból. Ha nincs jó partnerem, a játék hamarosan unalmassá válik. Ha mindig csak nyernénk, és soha senki nem követelne tőlünk semmit, képességeink hamarosan megkopnának, és végül csődöt mondanánk. Éppen ez késztet engem nagyobb teljesítményre, amikor partnerem keményen megüti a labdát, vagy meglepő lépéssel áll elő. Az életben a probléma ugyanezt a célt szolgálja. Minden megoldott probléma újabb felismeréshez segít hozzá, melynek segítségével, eggyel tovább léphetek a játékban.

Igazi önismeret csak áldozatok árán lehetséges, mindazt feláldozom, ami nem tartozik Igaz Valómhoz, önvalómhoz, s végre így leszek önmagam. Csak midőn a mag lemond arról, hogy az maradjon, ami, akkor lehet belőle az, aminek lennie kell: egy növény. Csak amikor a báb elhal, születik meg a pillangó. Az életjáték állandó transzformáción alapul, amely csak elengedéssel és odaadással lehetséges.

Ameddig játszom, hajt a vágy. Keresésben vagyok - keresem önmagam. Az életjátéknak ugyanis egyetlen értelme van: hogy hozzásegítsen valós létem titkának felfedezéséhez. Elég, ha benső vágyamra hagyatkozom, s az elvezeti a lelkemet saját tökéletességem tudatához, vissza az örök egységbe.

Végtelen sok út vezet el ehhez az egységhez. Hiszen végső soron minden út ide vezet, akár egyenesen, akár kerülővel. Ám én határozom meg, hogy mely úton haladok leggyorsabban, legbiztosabban vagy legkényelmesebben. Miként én határozom meg azt is, hogy mikor indulok el rajta, és milyen léptekkel haladok végig rajta. Ekképpen teremtem meg saját magam számára egyedi és egyszeri sorsomat, azt az ,,egyenruhát", amelyet én magam teremtek saját magam számára. Én vagyok a teremtő. Mindannyian része vagyunk a Teremtésnek, mint teremtők, közreműködünk az élet, a sors és a Teremtés alakításában.

A halál is csupán átmenet a játék egy másik szintjére. Egy kört lejátszottam, kiértékelem a megszerzett tapasztalatokat, és felkészülök a következő körre. Így a halálban az élet megkoronázását ismerem fel, és könnyedén elviselem mindazt, ami ennél jelentéktelenebb. Felismerem, hogy a nyereség vagy veszteség, ,,mind-egy", és feltétel nélkül igent mondok az életre. Felismerem azokat a lépéseket, amelyek az életjátékban mindig azonosak:

életfeladatom felismerése
a pillanat beteljesítése
felismerések, azaz igaz kincsek gyűjtése
önmegvalósítás
embertársaim és a Teremtés segítője lenni
felismerni, hogy a halál az élet megkoronázása


Így leszek egyre jobb játékos ebben az életjátékban, s egyre többet és többet fogok tudni segíteni másoknak, hogy hamarabb célba érjenek. A játék ugyanis csak akkor ér véget, amikor valamennyi játékos célba ér. Ám teljesen mindegy, mely játékot játssza éppen az élet, számomra mindig ajándék lesz, felismeréshez juttat, s ez az egyetlen, amit valóban magammal vihetek. A legszebb felismerés pedig: ,,az életjátékban tanulhatok, és teljessé válhatok".

Lehetne egy egészen másféle Teremtés is, egy olyan Teremtés, amelyben már minden tökéletes. Egy ilyen világban nem történhetnének már változások, mert a rend tökéletes. Statikus világ volna ez, minden mozgás és élet nélkül, egy világ, amelyben az életjátékot már nem lehetne játszani. s amint ezt tudatosítottam magamban, már a tökéletlenségben is felismerem a tökéletességet.

Ám az életjátékban is elérjük egyszer a tökéletességet, legalábbis az egyén szintjén. Ebben az esetben szükségessé válik a tudat kvantumugrása, amellyel a létezés egy új dimenziója nyílik meg, a tulajdonképpeni valóság, amelyben felismerem, hogy mindaz, ami a tökéletességhez vezetett, csupán előkészítette az igazi Teremtésjátékot. Mostantól kezdve nemcsak a saját sorsomat határozom meg, hanem az Univerzum egyre nagyobb részének sorsát, egészen addig, míg fel nem ismerem magam, mint egészet, mint Istent, és tudatosan én határozom meg az egészet. Mihelyt utolsó részem is célba ért, a játék befejeződik, és egy új játék kezdődik. Eközben azt is felismerem, hogy a valóságban egyáltalán nincs cél. A látható cél csupán orientációs pont a horizonton, amely irányt szab utamnak. A valóságban maga az út a cél, a látható cél pedig csak az út vége, amely egyidejűleg egy új út kezdete. Ha felismerem tehát, hogy fölösleges végigloholni az úton, és azt kívánni, hogy minél előbb célba érjek, akkor ettől kezdve élvezem az utat.

Kurt Tepperwein: A szellemi törvények

Forrás: http://www.hatartalanvilag.blogspot.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Élj úgy...
  2016-04-12 23:06:50, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Minden rúnakő titkot rejt. Válassz egyet, hogy megtudd...
  2016-04-12 22:47:39, kedd
 
  Minden rúnakő titkot rejt. Válassz egyet, hogy megtudd, neked mit üzen!

A rúnák a szerencsejóslás ősi formái - kis szimbólumokat és betűket tartalmaznak, melyeket annak idején kövekbe véstek. A vikingek és a normannok idejében misztikus jósok és mágusok használták annak érdekében, hogy az istenek bölcsességét továbbadják az embereknek. Téged melyik vonz legjobban? Olvasd el, milyen titkot üzen!

Engedd el a gondokat, lazíts, nézd végig az összes követ, majd válaszd ki azt, amelyet a legvonzóbbnak tartasz, és olvasd el, mit üzen!





Feoh
Azt a követ választottad, melynek jelentése: ‘szarvasmarha'. Az északi emberek számára a szarvasmarha a gazdagság szimbóluma volt. Szentnek tartották, és húsát ünnepek alkalmával fogyasztották, ami azt szimbolizálta, hogy a gazdagság mindennek a jutalma. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a fizikai gazdagság (házak, autók, ékszerek stb.) csak átmeneti, a spirituális gazdagság azonban örök, és soha senki nem veheti el tőled. Ha szeretnek - akár a családod, a barátaid vagy az állataid -, az a szeretet mély értelmet ad az életnek. Ez a kő olyan évezredes bölcsességet jelez, melyet meg kell osztanod másokkal is.

Ha nem tudsz a képességeidről és a tudásodról, az nem azt jelenti, hogy nincsenek. Éppen ellenkezőleg: egyszerűen még nem fedezted fel őket. Ha azonban egyszer felismered saját értékeidet, bármikor használhatod őket. Kérdezd meg a tudatalattidat: mit tehetnék, hogy különbséget tudjak tenni, és megtaláljam önmagam? És ha ezt megtetted, kövesd a megérzéseidet. Ne aggodalmaskodj azon, hogy ezek jók vagy rosszak - csak kezdd el, és tégy valamit! Engedd, hogy a tudattalanod bősége világítsa be az utadat magad és mások előtt. Kérd azt, ami a tiéd - megérdemled!

Thorn
Ez a kő a mágikus tövisfához van társítva - a szent fa, melyet a mágusok a varázspálcához használtak. Ha ezt a követ választottad, az azt jelenti, hogy van erőd szembenézni bármivel, ami keresztezheti az utadat. Ne félj semmitől, és ne hagyd, hogy bárki is megakadályozzon céljaid elérésében. Kizárólag rajtad múlik, hogy kiállsz-e saját magadért, másokért és az igazságért. Ez történhet úgy, hogy kiállsz olyanok mellett, akiket bántalmaztak, vagy segítesz, ha a szükség úgy hozza. Ne feledd, az igazság ösvényén a tövisfa mindig védelmet jelent számodra. Ha bátor vagy és követed az utadat, fokozatosan egyre csodálatosabb dolgokat tapasztalhatsz meg. Lehet, hogy egy nap vezető szerepben találod magad a munkahelyeden, vagy komoly sikereket könyvelhetsz el a magánéletedben, vagy a karrieredben. Ez egy komoly lecke, csak is rajtad múlik, hogy mit kezdesz a saját életeddel, de ne feledd: ahogy megérkezünk, ugyanúgy távozunk.

Ken
Ez a kő azt jelzi, hogy hamarosan megérted az élet értelmét egy új szempontból is. KEN egy fáklyát jelképez, mely azt jelenti, hogy végre látni fogsz a sötétben. Ezt ne úgy fogd fel, hogy valami egészen újat látsz majd, inkább úgy, hogy először veszel észre valamit, ami idáig rejtve volt előtted. Lehet, hogy egy szép reggelen felébredsz, és megfordul a fejedben: ez nem az az élet, amit én szeretnék. Néha az emberek úgy érzik, hogy a megvilágosodás a végcél, ám ne feledd, a megvilágosodás a kezdet, nem pedig a vég. A megvilágosodásban igazi erő van, de csak akkor nyer értelmet, ha jóra használod azt.

Gyakran megfordul a fejedben, hogy ,,Ha tudnám, hogy mi az életcélom, ha tudnám, hogy mit kezdjek az életemmel, hogy ki legyek stb." Ezt azonban nem kell ,,tudni", nem kell ,,felfogni", ugyanis az egész csak egy kaland kezdete, ami a megfelelő időben magától toppan be az életedbe. Ne félj a változtatásoktól, és fogadd el végre, hogy a jó dolgok (a létező dolgok) igenis megtörténhetnek veled! Nem számít, mennyire egyszerűnek véled az életedet, van egy dolog, ami különlegessé teheti. Az pedig TE magad vagy!

Wynn
Ez a rúnakő a boldogságot jelképezi. Ahhoz azonban, hogy boldog légy, először saját magaddal kell békében élned. Ez azt jelenti, hogy a megoldásra koncentrálsz, nem pedig a problémára - ha egy szituáció, vagy egy személy bosszúságot okoz neked, fókuszálj arra, hogyan oldhatod meg mindezt, vagy változtasd meg a szituációt, ne szenvedj miatta. Az élet tele van hullámvölgyekkel és hullámhegyekkel. Fogadd el ezeket az ingadozásokat, hiszen ez maga az élet. Értékeld a jó tapasztalatokat, amelyeket bevonzol, és akkor nehezebben közelít meg a rossz! Ez olyan, mint a mágia.

Feltűnt már, hogy néhány ember folyamatosan magához bevonzza a nyomort, a szerencsétlenséget, míg másoknak csupa jóban van részük? Ez nem véletlen! A boldogság, melyet keresel már a tiéd! Már ma megérkezik, ha egyszerűen csak ráfókuszálsz az élet örömteli dolgaira. Engedd el a múlt fájdalmait - miért jó a múltban élni?

Az egyetlen személy, aki számít az TE magad vagy, és a boldogságod. Miért is? Azért, mert már a mosolyod is képes boldogságot gerjeszteni. Ez egy gyönyörű mellékhatása a vidám és pozitív hozzáállásnak. Minél többet mosolyogsz, annál többet mosolyog családod és a világ is. Ez a kő egy boldog, örömteli eseményt is jelez, ami a családodban történik, és együtt élvezhetitek ki annak minden egyes pillanatát.

Geofu
Ez a kő egy ajándékot jelképez, mely hamarosan érkezik hozzád, és ez valami olyasmi, ami beteljesíti a sorsodat. Ez lehet egy praktikus szuvenír, de lehet valami, amire már régóta vársz, hogy megtörténjen az életedben. Ám egy spirituális ajándék is lehet, a tudás újra felfedezése, mely segít beteljesíteni a vágyaidat. Azt azonban ne feledd, ahogyan kapsz, úgy adnod is kell. Az Univerzum ugyanis az egyensúlyról szól, így mindig meg kell találnod a módját annak, hogy visszaadd másoknak mindazt, amit te kaptál, és főleg akkor, ha valakinek segítségre van szüksége. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek segítened kell, csak figyelj oda a lehetőségekre, amikor szívességet tehetsz, még akkor is, ha ez csak egy mosoly egy idegen felé. Egyszerűen csak figyelj oda az erőre, ami benned lakozik, és naponta cselekedj jót (ez az, amiről gyakran elfeledkezünk rohanó életünkben). Az opál féldrágakő, és az ég kékje szorosan kapcsolódnak ehhez a rúnakőhöz. Ajándékod erejét megsokszorozhatod, ha ezt a követ gondosan megőrzöd.

Jara
Ez a kő az aratást jelképezi, a kemény munka idejét, és azt az időszakot, amikor learatjuk munkánk gyümölcsét, illetve a múlt erőfeszítéseit. Egy körforgás végén vagy, ami azt jelenti, hogy valamennyi erőfeszítést kell tenned életed bizonyos területén, hogy az ténylegesen gyümölcsözzön. Ne feledd, hogy ez olyan területeken használható, amiért megdolgoztál - mivel a pozitív szándékok jók, a szándékokat cselekedeteknek kell követnie.

Életed azon területei, melyeken szándék és cselekedet is van, virágzóra fordul, ám ez csak a kezdet! Az élet egy utazás, ne siess, hogy elérd a végét! Lesznek nagyobb aratások számodra a jövőben, de jegyezd meg e kő egyik leckéjét: mielőtt aratsz, vetned kell, ápolnod és gondoznod. Munkát és némi rizikót is bele kell fektetned ahhoz, hogy elérd a céljaidat, és így lesz jó az aratásod.

Forrás: http://kiskegyed.blikk.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Csodagyümölcs! 6 meglepő dolog, amit nem tudtál az avokádó..
  2016-04-12 22:36:51, kedd
 
  Csodagyümölcs! 6 meglepő dolog, amit nem tudtál az avokádóról, pedig kellene

Ha ezt elolvasod, már rohansz is a hiperbe avokádóért, mert szuperkaja.

Nem mondhatnánk, hogy hazánkban nemzeti eledelnek számít az avokádó, de a világ nagyjából egyharmadán az alapgyümölcsök közé tartozik. Emellett az úgynevezett szuperkaják klubjának tagja, mert fogyasztása igen kedvező hatással van szervezetünkre.

Az avokádó húszféle hasznos tápanyagot tartalmaz, ezek közül az alábbi hat a legfontosabb:

1. Kálium
A kálium elnegedhetetlen a rendes agyműködéshez, szabályozza a vércukorszintet és a vérnyomást, erősíti a csontokat, részt vesz a stressz csökkentésében. A sejtek fejlődését is segíti. Az avokádóban több a kálium, mint a banánban!






2. B6-vitamin
Az antitestek termeléséhez van rá szükség. Vagyis napi egy avokádó elfogyasztásával, nagy lendületet adunk az immunrendszerünknek, hogy jobban tudja védeni szervezetünket.

3. K-vitamin
Nem tévesztendő össze a káliummal. A csontok egészségét szavatolja, de ami ennél is fontosabb, nélküle nem alvadnak meg a vér és nem gyógyulnának be a sebek. Harmadik fontos tulajdonsága, hogy segíti a többi vitamin felszívódását.

4. Magnézium
Ezzel is tele van az avokádó. A magnézium szabályozza az idegrendszer működését, segíti a csontok fejlődését és részt a táplálék energiává alakításában. Szintén segíti a vitaminok feészívódását.

5. Omega-3 és telítetlen zsírsavak
Gyulladáscsökkentő hatásúak és csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.






6. Antioxidánsok
Segítik a sejtek fejlődését, védenek a rák ellen. Az avokádó rengeteg C- és E-vitamint tartalmaz, ezek alkotóelemei az antioxidánsok.

Nem csak egészséges leszel, szép is!
Ismerjük a szólást: majd kicsattan az egészségtől. Aki naponta ennyi vitamint, nyomelemet és más hasznos tápanyagot visz be a szervezetébe egyetlen avokádó elfogyasztásával, nemcsak a betegségek kerülik el, hanem ki is virul, szép lesz a bőre, ragyogó a haja és fiatalos a külseje.

Forrás: http://kiskegyed.blikk.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Részletes lista! 50 betegség lelki okai
  2016-04-12 22:32:43, kedd
 
  Részletes lista! 50 betegség lelki okai

A szenvedésnek addig van értelme, amíg rá nem találsz az üzenetére. Aztán nem érdemes tovább szenvedni, tenni kell: a szenvedés forrására kutat építeni vagy betemetni azt. Többek között rájönni annak lelki okaira.

A gyógyulás megköveteli tőlünk, hogy minden tapasztalatunkban - pozitívban és negatívban egyaránt - megtaláljuk a jelentést. Gyógyulásainkat szenvedéseink teszik végérvényessé.


« Vissza

Részletes lista! 50 betegség lelki okai

2016.04.11.

A szenvedésnek addig van értelme, amíg rá nem találsz az üzenetére. Aztán nem érdemes tovább szenvedni, tenni kell: a szenvedés forrására kutat építeni vagy betemetni azt. Többek között rájönni annak lelki okaira.

A gyógyulás megköveteli tőlünk, hogy minden tapasztalatunkban - pozitívban és negatívban egyaránt - megtaláljuk a jelentést. Gyógyulásainkat szenvedéseink teszik végérvényessé.


Betegségek és okaik

Cukorbetegség, 2-es típusú: komorság, búbánat, feszengés, csapás miatti szorongás, családi perpatvar miatti szenvedés, jelen életbeli érzelmi karmateher miatti gátlás.
Cukorbetegség miatti idegkárosodás: félénkség, társ kihasználása, tudatalatti neurotikus szorongás, elfojtott félelem valódi önmaga megmutatásától, lelkifurdalás miatti gátlás, sehová nem tartozás miatti szorongás.
Cukorbetegség miatti fekélyesedés: nagyzási mánia, bűnbe sodródás, sokkoló élmény, szeretve gyűlölés, gyűlölve szeretés, kényelemkeresés, szexuális megrontottság miatti szenvedés, önállótlanság miatti szorongás, legelsővé válás kényszeres vágya miatti szorongás.
Csigolyabántalom idegrendszeri panaszokkal: érzelmi befolyásoltság, félelem az anyagi javak elvesztésétől, vesztes-szerep, bosszúság ártóimpulzusa, sikertelenség tévhite miatti szorongás, elfojtott mentális képességek miatti szorongás.
Csigolyagyulladás: érzelmi tabuk, jelen életbeli anyagi sóvárgások, túlzott munkaundor, munkahelyi elidegenedés, gátlás miatti érvényesülésképtelenség, irányvesztettség miatti szorongás, jelen életbeli érzelmi blokkok miatti szenvedés.
Csigolyaízületi merevség: kényelmesség, szeretet elfogadásának félelme, puhányság, iszony, félelem a szellemi változástól, elfojtott megalázottság, gyötrelmes élet miatti szenvedés, alkalmazkodási kényszer miatti szorongás, családi kényszerhelyzet.


Csomóképződés: képmutatás, korlátozó illuzórikus gondolatok miatti szorongás, alkalmazkodási kényszer miatti gátlás, gyanú miatti félelem, hiba miatti szorongás, munkanélküliség miatti szorongás.
Csontáttét: veszteség megélése, belső elszigeteltség miatti szenvedés.
Csontbetegség okozta ízületi fájdalom: őrült szeretet, beilleszkedési zavarok, érzelmi megpróbáltatás, felbőszülés, túlzott szeretet fogadási képtelenség, ártószándék miatti gáncsoskodás, szerelmi közeledés elutasítása miatti szorongás.
Csontciszta: társ magunkhoz láncolása, örömnélküliség, hatalmi ambíció, elfojtott elkeseredettség, elszegényedés miatti szenvedés, konfliktushelyzet, fojtogató légkör.
Csontfájdalom: alárendeltségre képtelenség, pszichés nyomás, lelki irányítottság, lelki irritáció, túlzott megfeleléskészség, gátlás miatti belső rendezetlenség.
Csontforradási probléma: érzelmi merevség, munkahelyi kapcsolatok diszharmóniája, félelem a belső hangoktól, fejben megélt szexualitás, pszichés nyomás, tudatalatti félelem a megrendszabályozástól, tudatalatti teljesítményorientáltság, megoldatlan konfliktus miatti szenvedés.
Csontgyengeség: kiábrándulás, anyaság elutasítása, munkahelyi dominanciavágy, tudatalatti kötődésvágy, felkavaró történés miatti gátlás, megmagyarázhatatlan félelmek miatti gátlás, tartós kapcsolatok hiánya miatti szorongás, durvaság miatti szenvedés.
Csontgyulladás: hányavetiség, érzelmi alultápláltság, bűntudat miatti élet elől bezárkózás, elfojtott érzelgősség, megszégyenülés miatti szorongás.
Csonthártyagyulladás: kényelmesség, semmittevés, segítség elutasítása miatti szorongás, gátlás miatti érvényesülésképtelenség, irányvesztettség miatti szorongás.





Csontkinövés: pusztító hajlam, szorongásteli szexualitás, életkedvvesztés, érzelmi tisztátalanság.
Csontlágyulás: jelen életbeli lelki rendellenességek, tudatalatti érzelmi impulzusok, konfliktushelyzet miatti szenvedés, szülő elvesztése miatti szenvedés végzetes betegség ártóimpulzusa, kizsákmányolás, rossz kilátások.
Csontrák: arrogancia, fóbia, életigenlés hiánya, megoldatlan apa-problematika, félelem a sikertelenségtől, érzelmi visszafogottság miatti szenvedés, lelki stigma miatti szenvedés, elfojtott intim közelség igény, otthontalanság miatti szorongás.
Csontritkulás: viszonzatlan érzések, elfojtott ingerlékenység, gyermeki viselkedésminta, aggasztó hír miatti félelem, irigység miatti szorongás, kilátástalanság miatti szorongás, nyomor miatti félelem.
Daganatképződés: önállóság hiánya, boldogtalan élet, lelki-szellemi diszharmónia, túlzott érzelmi agresszió, elfojtott gyermekkori szexuális visszaélés, szókimondás miatti szorongás, elfojtott szeretethalmozási vágy, félelem a testiségtől, tudatalatti szorongás miatti harmóniavesztés, elfojtott mohóság.
Depresszió: boldogtalanság, jelen életbeli kiegyenlítetlen lelki szerződések, jelen életbeli érzelmi veszteségek, serdülőkori problémák, szociális szorongásos zavarok, tudatalatti csalódottság, elfojtott félelem a tévedéstől, családi kirekesztettség miatti gátlás, elfojtott félelem a szűkölködéstől.

Farkcsonttáji fájdalom: szeretet elfogadásától való félelem, veszteségérzet, túlzott félelem az újrakezdéstől, lelki önkínzás miatti szorongás, érzelmi impulzusok elnyomása miatti szenvedés.
Fejfájás: gyötrelem, anyagi gondok, hirtelen haragúság, elfojtott feszültség, önmegadás, tudatossággátló érzelmi görcs miatti szenvedés, anyagi manipuláltság miatti gátlás, egyhangúság miatti szenvedés.
Fejfájás magas vérnyomás miatt: erődemonstrálás, makrancosság, lelki kényszer, lelki merevség, rendszertelenség, félelem a cselekvés gondolatától, számkivetettség, tudatalatti lelki fájdalom, cselszövés miatti félelem.
Fogcsikorgatás: halálfélelem, gyerekes félelmek, hipochondria, saját maga elhanyagolása, meghunyászkodás, tudatalatti félelem a sötétségtől, szexuális teljesítmény miatti szorongás, akadályoztatás, félelem az elöljáróktól, elfojtott életélvezet, bűnös tevékenység miatti szorongás, meddő küzdelem miatti szenvedés.


Fokozott gyomorsav kiválasztás: szenvedélysóvárgás, jelen életbeli lelki adósságok, képzeletben kiélt érzékiség miatti szorongás, ürességérzet miatti szenvedés, nem működő kapcsolati függés miatti szenvedés, családi súrlódás, félelem miatti életrontó energiák.
Fülzúgás: habozás, különcködés, aggodalmaskodás, családi nézeteltérés, félelem a veszteségtől, nyegleség, keserű fájdalom, túlzásba esés, düh miatti agresszió, túlzott önérvényesítés, tudatalatti gyerekkori megaláztatás, félelem miatti meghunyászkodás, átok miatti elhidegülés, átok miatti élettől elzárkózás, megszégyenülés miatti félelem, magánélet hiánya miatti szorongás.
Gerincfájdalom: kín, félelem az ösztönszerűtől, túlzott pimaszság, haragtartás miatti szenvedés, bizonyítási kényszer, álságosság.
Gerincferdülés: kisebbrendűségi érzés, rigolyák, szükséglet-kielégítési félelmek, kitérő személyiség, szabályellenesség miatti szorongás, hiteltelenség, fojtogató szeretet, tudatalatti félelem a felelősségre vonástól, sértett önérzet miatti gátlás.
Gerinc instabilitása: fojtogató nemi energia, tisztátalantól szorongás, elfojtott érzelmi sokk, korábbi partner iránti túlzott gyűlölet, téves élettársválasztás miatti szorongás.

Gyomorfájás: megszorítással szembeni ellenállás, görcsös hatalomra törés, elfojtott neurotikus szorongás, tudatalatti félelem a szeretettől, belső harc miatti szorongás, bosszú ártóimpulzusa, szülőktől függés miatti szorongás, hazudozás miatti gátlás.
Gyomorgörcs: rapszodikusság, érzelmek visszafogása, öntetszelgés, önmérgezés, dúlás-fúlás, sértegetés miatti szorongás, sors iránti harag miatti szorongás, túlzott félelem a düh kimutatásától, nagy veszély miatti szorongás.
Gyomor-nyelőcső visszafolyás: idegi izgatottság, túlzott belső aktivitás, önös érdekű szeretet, túlzott egzisztenciális félelem, kilátástalan élethelyzet, munkahelyi kényszerhelyzet miatti szenvedés, önmaga elszigetelése, kapcsolat felbomlása, krónikus félelem, örökös bizonytalanság.
Hangképzési problémák: lelki kiúttalanság, elfojtott idegesség, tudatalatti elkeseredettség, tudatalatti szociális szorongás, érzelmi feszültség, halogatás, szélmalomharc, viszolygás, érzelmi zaklatás.
Háttáji fájdalom: megbízhatatlanság, félelem az élettől, kevélység, érzelmi manipuláció, anyai befolyásoltság, kényelemvágy, túlzott támadókedv, fejlődést hátráltató körülmények miatti szorongás.
Hidegfront-érzékenység: elfojtott önmegvalósítási vágy, túlzott szociális szorongás, megrendszabályozottság miatti gátlás, probléma miatti szorongás, túlzott elkeseredettség, tudatalatti intim közelség igény.


« Vissza

Részletes lista! 50 betegség lelki okai

2016.04.11.

A szenvedésnek addig van értelme, amíg rá nem találsz az üzenetére. Aztán nem érdemes tovább szenvedni, tenni kell: a szenvedés forrására kutat építeni vagy betemetni azt. Többek között rájönni annak lelki okaira.



Homlokfájás: rosszindulat, kapcsolathiány, gőg, erkölcsi vétség, elhárító magatartás, értelmetlen ragaszkodás, túlzott szemérmesség, elfojtott makacsság, vesztes-szerep miatti gátlás.
Időskori depresszió: kiábrándultság, félelem az intimitástól, titkolt rossz szokások, elvégzett dologgal kapcsolatos feszültség, kapcsolati problémák miatti gátlás, méltatlan bánásmód, elkárhozástól való félelem.
Kismedencei fájdalom: csapongás, gerjedelem, jóbeosztott-szerep, kitaszítottság, kötelességszerű odaadás, szexuális zaklatás miatti gátlás.
Melegfront-érzékenység: elfojtott bűnösségérzet, énkifejezéssel ellentétes érzelmi minták, tudatalatti szenvedélyfüggés, tudatalatti szexuális szorongás, legjobbá válás kényszeres vágya miatti szorongás, sérelem miatti szorongás, érzelmek visszafogása miatti gátlás.
Migrén: őrjöngés, önösség, lelkifurdalás hiánya, meghasonlás, anyagi kihasználtság, jelen életbeli érzelmi kifakadások, hibák eltúlzása, képzelt veszély miatti szorongás, túlzott szenvedélyesség, bűntudat miatti önkínzás, félelem miatti konfliktuskerülő gyávaság, röghöz kötöttség miatti gátlás, tudatalatti érzéki élvezetekhez vonzódás.


Munkahelyi depresszió: erkölcsi érzék hiánya, szexuális nyomás, kedvességkényszer, tudatalatti szenvedéshez vonzódás, léhaság miatti elfojtott szorongás, gátlás miatti negatív energiablokkok, veszteség miatti szorongás.
Nyakszirti fejfájás: önigazolási vágy, alávetettség, élvezetektől megcsömörlöttség, tudatalatti dac, tudatalatti visszaélés a hatalommal, sors miatti túlzott elégedetlenség, túlzott kifelé mutatás, gátlás miatti szeretetszomj, szellemi beszűkülés miatti szenvedés.
Nyugtalanság: mélabú, megelégelés, pénzcentrikusság, alsóbbrendűség, állandó szemrehányás miatti szorongás, pusztító tévhitek miatti szorongás, nyomasztó álmok miatti szenvedés, elfojtott félelem a problémáktól, megfeddés miatti félelem.
Porcleválás: rendmánia, túlpörgetettség, tömegfóbia, önkínzás, örömtelen élet, érzeleméhség, rombolásvágy, túlzott önközpontúság, bánat, szexuális vágyódás ártásimpulzusa, örömtelenség miatti szorongás.
Porckopás: lomhaság, emberektől félrehúzódás, anyakép-problémák, elfojtott szeretet, tudatalatti félelem a változástól, ösztönenergiák miatti gátlás, veszteségérzet miatti szenvedés, személyiség megtagadása miatti gátlás.
Porckorongsérv: tettetés, anyagelvűség, énközpontú érzelmek, tudatalatti érzelmi igények, kötelességszegés, sóvárgás, drasztikus indulat, elfojtott szexuális zavartság, túlzott szexuális vágyódás.

Súlyvesztés: szigorúság, lelki befolyásolhatóság, félelem miatti megalázkodás, elfojtott szerelmi csalódás, szerelmi beteljesületlenség miatti szenvedés, veszekedések miatti félelem, elváráson aluli teljesítmény miatti szorongás.
Szem túlerőltetése miatti fejfájás: nyersesség, ellenségeskedés, rejtett érzelem, heves érzelmi fellobbanás, felindultság, féltékeny düh, lelki holtpontra jutás, magamutogatási vágy, gátlás miatti odaadási képtelenség, kellemetlenségek miatti szorongás.
Szülést követő fásultság: prűdség, érzelmek kihűlése, élet féltése, gondok a gyerekkel, társadalmi normakövetés miatti szorongás, tudatalatti erőszakos gyűlölet, hiányosság miatti szorongás, tudatalatti vágyakozás.

Szerző-forrás: Késmárki László: Test-lélek szótár I-II. kötet A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2014.

Forrás: http://kiskegyed.blikk.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ez a legédesebb rákellenes és immunerősítő gyümölcs!
  2016-04-12 22:26:12, kedd
 
  Ez a legédesebb rákellenes és immunerősítő gyümölcs!

Az egyik legegészségesebb, bár kissé méltánytalan elfelejtett gyümölcsünk. A legújabb kutatások szerint azonban igen hatékony fegyver a rák elleni küzdelemben, és az immunrendszer megerősítésében.

Ha módod van rá, ültess a kertedbe szedret, szaporítsd, és fogyassz belőle a lehető legtöbbet, mert nagyon egészséges.

Kétszer annyi vitamint tartalmaz, mit az áfonya, ezen belül a C-vitamin tartalma is igen kiemelkedő, mely elengedhetetlen a szív- és érrendszeri betegségek elkerülése érdekében - és az immunrendszer erősítése is nagyban függ tőle.

Kisebb vérzések, zúzódások és sebek esetén pedig kiváló pakolás készíthető a szederből, hiszen csersav tartalma miatt kiváló sebgyógyító, és a vérzést is csökkenti. A benne lévő tanninok szövetmegújító hatással rendelkeznek.

Ha naponta megeszel két marék szedret, biztosítod vele a szervezeted számára szükséges mangánt. Ez az ásványi anyag elengedhetetlen a csontok egészsége érdekében.

Egy marék szeder kb. 8 g rostot tartalmaz, ezért nagyon fontos szerepe van az emésztés szabályozásában is. Csökkenti a koleszterinszintet, és fogyókúra alapját is képezheti, hiszen magas rosttartalma miatt szerepe lehet a súlycsökkentésben is.

Rákellenes kúráknál se feledkezz meg róla!

A szederben lévő rostanyagok a vastagbélrák megelőzését szolgálják. A rostanyagok táplálják a bélbaktériumokat, javul az enzimműködés, bizonyos aminosavak előállítását is segíthetik.






Forrás: http://kiskegyed.blikk.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
20 évet fiatalodik a csontod ettől a recepttől!
  2016-04-12 22:23:47, kedd
 
  20 évet fiatalodik a csontod ettől a recepttől!

Már nagyanyáink is ismerték a titkot, csak a mai rohanó világunkban feledésbe merült. Itt az ideje, hogy újra felfedezzük a csontfiatalítás elixírjét.

Az izom- és csontfájdalom általában a középkorúaknál kezd kellemetlenné válni, majd ha nem kezelik, öregkorra súlyosbodik. Ez ellen kínál megoldást ez az egyszerű, régi recept.


« Vissza

20 évet fiatalodik a csontod ettől a recepttől!

2016.04.12. - tudasfaja.com

Már nagyanyáink is ismerték a titkot, csak a mai rohanó világunkban feledésbe merült. Itt az ideje, hogy újra felfedezzük a csontfiatalítás elixírjét.

Az izom- és csontfájdalom általában a középkorúaknál kezd kellemetlenné válni, majd ha nem kezelik, öregkorra súlyosbodik. Ez ellen kínál megoldást ez az egyszerű, régi recept.
edX
Ads by Rubicon Project


Az akut csontvelőgyulladás a csont és a csontvelő gennykeltő baktériumok által okozott megbetegedése, mely leggyakrabban a hosszú, csöves csontokat támadja meg (combcsont, lábszárcsont, felkarcsont, alkarcsont). Az esetek közel 90 százalékában a staphylococcu auerus gennykeltő baktérium a kórokozó.

Kellő figyelemmel és az alábbi csodás recepttel a csontok 20 évet fiatalodhatnak, és megszűnik a fájdalom.

Hozzávalók:
300 ml 70%-os alkohol
100 ml jód
10 db aspirin tabletta (300 mg-os)

Keverd össze a hozzávalókat és lezárva, hűvös helyen tárold 21 napon át. Ezt követően alkalmazd az érintett területen.

A 21. nap leteltével áztass gézlapokat a keverékbe, majd helyezd az érintett területre, hagyd hatni pár órát, majd mosd meg a kezelt testrészt.

Rendszeres használatával a kezelések révén a csontok megújulnak, megerősödnek, tápanyagokat raktároznak el, és így akár 20 évet is fiatalíthatsz a csontjaidon.

Azok közül, akik rendszeresen alkalmazzák, 90 %-uk említette, hogy fájdalmaik, a betegséggel járó problémáik jelentősen javultak.






Forrás: http://kiskegyed.blikk.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Egyszerű aricsókás paella - vegán recept!
  2016-04-12 21:35:07, kedd
 
  Egyszerű aricsókás paella - vegán recept!


Hozzávalók

400 g articsóka (konzerves)
2,5 csésze zöldségleves-alaplé
0,5 tk sáfrány
1 csésze hosszúszemű rizs
1 fej vöröshagyma (felaprítva)
3 gerezd fokhagyma (összetörve)
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
4-5 fej csiperkegomba (felszeletelve)
2 db paradicsom (felkockázva)
1 tk fűszerpaprika (lehetőleg füstölt)
4 ek zöldborsó
0,5 csokor petrezselyem

bor

Elkészítés

Az alaplevet felforraljuk (ne lobogjon azért), hozzáadjuk a sáfrányt, jól elkeverjük, és alacsony lángon tartjuk. Egy másik edényben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd ha megpárolódott, a fokhagymát és a felcsíkozott kaliforniai paprikákat.
5 perc múlva hozzáadjuk a gombát, majd további öt perc múlva a paradicsomot és a rizst. Ekkor felöntjük a sáfrányos alaplé 1/3-ával, és várjuk meg, míg közepes hőn elpárolog.
Jöhet az alaplé következő harmad, és ha ez is elfőtt, a maradék 1/3. Ez utóbbival együtt hozzáadjuk az articsókát és a zöldborsót is, majd kb. pár percig fedő alatt hagyjuk összeérni az ízeket.
Sózzuk, borsozzuk, legvégül petrezselyemmel dekoráljuk.





Kirsch András

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 800
  • e Hét: 2545
  • e Hónap: 10811
  • e Év: 127464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.