Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Martin Schulz elismerte, hogy senki nem bízik az Európai Uni
  2016-04-13 20:45:19, szerda
 
  hidfo.ru 2016.04.13. 11:28

Martin Schulz elismerte, hogy senki nem bízik az Európai Unióban


Bizalmatlansági szavazás Hollandiában, brit kilépési referendum, terjedő euroszkepticizmus - az Európai Unió széthullásának veszélyére figyelmeztet az Európai Parlament elnöke. A tagállamok egy része központosítani akar, mások inkább függetlenednének.

Martin Schulz a Frankfurter Allgemeine Zeitung német lapnak adott nyilatkozatában elismerte, hogy az emberek elveszítették bizalmukat a nemzeti és az európai hivatalokban egyaránt; emiatt fennáll az Európai Unió széthullásának veszélye - részben az erősödő euroszkeptikus pártok miatt. “Ha a britek kilépnek az EU-ból, egyre több követelés lesz újabb kilépési referendumokra. Európában csúszós úton járunk, alig akad olyan kormány, ami tényleg meg tudná nyerni az embereket."

Schulz kijelentése azt mutatja, az európai vezetők valóban megértették, hogy a Hollandiában tartott referendum egy bizalmatlansági szavazás volt az Európai Unió ellen. A referendum során a választók 61%-a leszavazta az ukrán társulási egyezményt, ezáltal az Európai Unió további bővítésére mondott nemet.

Időközben David Cameron brit miniszterelnök az Európai Uniós tagság megtartása mellett kampányol, de saját pártjában is megosztottság övezi ezt a kérdést, valamint az EU-ban valamennyi euroszkeptikus mozgalom várakozva tekint a június 23.-i brit kilépési referendumra.

Az Európai Unió egyben tartása az utóbbi egy év során különösen nagy erőfeszítést igényelt, mert a migrációs válság összeadódott az eurozónában jelentkező problémákkal, a megoldások tekintetében pedig a tagállamok minden esetben megosztottságot mutattak. A migrációs válság teljes káoszhoz vezetett, előidézte a schengeni övezet széthullását, miközben a tagállamok vezetése szembefordult a Törökországgal kötött egyezménnyel, melynek részeként az EU egy külső hatalom kezébe helyezte az Európába irányuló bevándorlás ellenőrzését.

Angela Merkel német kancellár intézkedései szintén káoszhoz vezettek, főként, hogy 2015-ben Németország határai nem csak ellenőrizetlenül nyitva álltak minden bevándorló előtt, de a kancellár “emberséges" megnyilvánulásainak köszönhetően a második világháború óta látható legnagyobb népvándorlás kezdődött Európába(n). Ennek hatására számos tagállam - Magyarország, Macedónia, Szlovénia, Ausztria, Bulgária - határellenőrzést vezetett be egyes határszakaszokon.

A 160 ezer migráns Görögországtól és Olaszországtól való átvétele és a tagállamok közti elosztása szintén a tagállamok ellenállását váltotta ki, hiszen a schengeni övezet külső határai nincsenek lezárva, Görögország és Olaszország máig beengedi és/vagy partra hordja a migránsokat, ezáltal a kvótarendszeren keresztül az Európai Bizottság néhány év alatt akár több százezer migránst is letelepíthetne minden tagállamban. Ebből az egyezményből mindössze ezer migráns áttelepítése sikerült, de Csehország ennek kapcsán is jelezte, hogy a gyakorlatban nem működik az intézkedés, mert az átvett “menekültek" Csehországból is menekülni próbáltak; áthelyezésükkor a német határon kellett újra elfogni őket.

Az Európai Unió migrációs egyezményeit eközben nem csak a tagállamok kritizálják, hanem számos nem-kormányzati szerv, nemzetközi emberi jogi csoportok - humanitárius jelszavak mentén - szintén ellenzik a mesterséges lakosságmozgatást.

Az eurozónában konfliktus keletkezett az Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió közt is, mert az IMF fenntarthatatlannak tartja Görögország hitelinfúzión való életben tartását, de Brüsszel ezt tartaná szükségesnek, hogy a függő helyzet által ellehetetlenüljön a tagállam kilépése. Görögországban az adórendszer lett alapjaiban átformálva, megvonják a szociális juttatásokat, és nem csak a migrációs válság, de a nyugdíjrendszer átalakítása miatt is mindennaposak a tüntetések.

Az egyre szaporodó válsághelyzetek közepette Franciaország is egyre erőteljesebb nyomást gyakorol azirányba, hogy létrejöjjön egy új európai parlament, amelyben már csak az eurozóna tagállamok vennének részt, melyek közös politikával próbálnák megtartani az eurót mint “egyetlen európai fizetőeszközt". Ez az úgynevezett “kétsebességes Európa" elgondolás valójában az Európai Egyesült Államok irányába tett lépés, hiszen az új parlamentben résztvevő tagállamok további állami jogköreikről mondanának le, vagyis újabb lépést tennének egy központosított “európai állam" irányába. Az euró fenntartását azonban szintén számos tagállam kritizálja; a britek már elérték, hogy mentesüljenek az euró mint “egyetlen európai fizetőeszköz" bevezetésének kötelezettsége alól, de az utóbbi évtizedben csatlakozó tagállamok egy része szintén elutasítja az euró használatát; vagy, mert már bevezették és emiatt romlott az életszínvonal, vagy amiért más országok példájából tanulva inkább elkerülnék a bevezetését.

http://www.hidfo.ru/2016/04/martin-schulz-elismerte-hogy-senki-nem-bizik-az-europ ai-unioban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán: Az ellenzék miatt nem lesz vasárnapi bérpótlék
  2016-04-13 20:21:45, szerda
 
  Rogán, rogán, te nyomorult bélféreg! A bérpótlékokról a munka törvénykönyvének kellene rendelkezni, és ha nincs, akkor miattatok nincs, te szarházi, hiszen ti nyúltatok hozzá utoljára, és jól el is csesztétek. Érted, kretén? Dehogy érted, nincs mivel....annyi aggyal, amennyi neked van....egy agyrák éhen halna benned, tóni!
Senki sem beszélt a bérpótlékról.
Arról volt szó, hogy tegyék lehetővé, aki akar az nyisson ki, aki meg nem akar az meg ne.
A történet erről szólt.
A bérpótlékot a kormány tudja és akarja lefaragni.
Már egy évvel ezelőtt is az ellenzék javasolta, hogy a tiltás helyett emeljék meg a vasárnapi pótlékot. Aztán kiderül megéri-e nyitva tartani vagy sem.
Rogán hazudik.
De fideszes, tehát ebben semmi meglepő nincs.


*********************

Rogán: Az ellenzék miatt nem lesz vasárnapi bérpótlék

2016. április 12., kedd, 13:17 Utolsó frissítés: tegnap

Szerző: hvg.hu

Rogán Antal kormányzati propagandáért felelős miniszter azt mondta a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló parlamenti szavazás előtt, hogy felelőtlen volt az MSZP népszavazási kezdeményezése. A törvényben, amelyet az MSZP népszavazási kérdése megsemmisíteni kért, nincs szó a pótlékokról.

Rogán Antal a módosítás szavazásra bocsátása előtt azt mondta, az ellenzék tehet arról, hogy a kereskedelemben dolgozók ezentúl nem kapnak vasárnapi bérpótlékot: “kiderült, hogy az ellenzéki frakciók népszavazásukkal a vasárnapi bérpótlék eltörlését is javasolták".

Hozzátette, az MSZP népszavazási kezdeményezése “rendkívül felelőtlen" volt, mert ha népszavazás útján vonják vissza a törvényt, akkor három évig nem lehetett volna hozzányúlni a vasárnapi bérpótlékok rendszeréhez.

Az MSZP-s Nyakó István népszavazási kérdése így szól: ,,Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?"

A szóban forgó - épp ma felülírt - törvényben a bérpótlékról egy szó sem esik, erről a Munka Törvénykönyve rendelkezik. Ezt módosítja a mostani változtatás, amely szerint azok, akik dolgoznak vasárnap, 50 százalékos kapnak, azokat pedig, akik munkaszüneti napon dolgoznak, 100 százalékos bérpótlék illeti meg. Aki tehát eddig mégis dolgozhatott vasárnap, és ezért 100 százalékos pluszt kapott, most csak ennek felével számolhat.


http://hvg.hu/itthon/20160412_rogan_antal_mszp_vasarnapi_boltzar_berpotlek

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar úszósportban szokás volt a lányok verése és dopping
  2016-04-13 20:15:57, szerda
 
  2016. 04. 12. 13:35

A magyar úszósportban szokás volt a lányok verése és doppingoltatása

Kiss László botránya után sorra buknak ki a magyar úszósport csontvázai a szekrényből. A Blikknek nyilatkozta egy szülő, hogy a '80-as években az egyik neves budapesti klubnál bevett gyakorlat volt a lányok tudtukon kívüli doppingoltatása és veréssel történő "motiválása".

Gyurán János gyógyszerkutató elmondása szerint a Kiss László szégyenteljes múltjának nyilvánosságra kerülése után elérkezettnek látta az időt, hogy nyilvánosságra hozza azt a családi történetet, ami kiválóan példázza az uszodákban régóta közszájon forgó, s a sportágat jellemző visszásságokat.

"A lányom 11 évesen egy nagy múltú fővárosi egyesületben úszott egy elismert edző keze alatt. Nagy tehetség, úttörőbajnok volt"

- idézte fel a történetet a lapnak Gyurán -

"A szülői munkaközösség vezetőjeként mindennap kint voltam az uszodában, és megtudtam, a 14-15 éves gyerekek tablettákat kapnak. Azt mondták nekik, vitamin, és be kell venniük. Az egyik kislány nem volt hajlandó beszedni, és ideadta nekem, hogy kiderítsem, mi az. Mivel a Richternél dolgoztam, megvizsgáltam a készítményt. Egy trükkös kapszulát állítottak össze, amelyben valóban volt vitamin, de mellé szteroidot is rejtettek. Nem volt nehéz dolgom, hiszen a sportolók számára tiltólistás Nerobolt mi állítottuk elő súlyos betegeknek, akiknek műtét után izomépítésre volt szükségük."

Az aggódó férfi a klub vezetőségéhez fordult, hogy jelezze a nyilvánvaló visszaélést, ám a valódi bűnösök helyett gyermekén csattant az ostor.

"Az edző verte is a gyerekeket, állítása szerint szülői engedéllyel, mert lusták voltak. Bementem az elnökhöz, és elmondtam neki mindent. Érthető módon felháborított, hogy doppingolni akarták a lányomat, ráadásul veréssel próbálták jobb teljesítményre ösztökélni"

- mesélt Gyurán.

Miután gyermekét átvitte egy másik fővárosi egyesülethez, a lányt fél évre eltiltották a versenyzéstől, állítólag azért, mert az intézkedő illetékesnek komoly politikai háttere volt, és nagyon szúrta a szemét, hogy valaki megbolygatta a háttérben zajló elvtelen gyakorlatot.

A férfi ekkor határozta el, hogy családjával együtt disszidálni fog. Előbb Ausztriá­ba, majd Kanadába mentek, ahol lánya sikeres úszó lett, és több mint 200 érmet nyert.


http://alfahir.hu/a_magyar_uszosportban_szokas_volt_a_lanyok_verese_es_doppingolt atasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hollywoodba illő történet: Kuna Tibor, az ötmilliárd és a Sz
  2016-04-13 20:13:14, szerda
 
  2016. 04. 13. 17:15

Hollywoodba illő történet: Kuna Tibor, az ötmilliárd és a Szerencsejáték Zrt.

Tovább hasít Kuna Tibor az egyszerű ózdi srác, a közszolgálati kommunikáció nagyágyúja, Szijjártó személyes barátja. Kuna Tibor cége, a Trinitiy Communications Kft. egy több mint ötmilliárdos megállapodást kötött az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt.-vel, egészen pontosan 5 216 929 134 forint értékben. A szolgáltatási keretszerződés integrált marketing és kommunikációs feladatok ellátásáról szól 2016 márciusa és decembere között.

Kuna két cége a Young & Partners és a Trinity International Communications már tavaly is elnyerte a Szerencsejáték Zrt. által az év második felére kiírt kreatív-tervezési és médiavásárlási tenderét, laza 2,8 milliárd forint értékben. Kuna idén az Eximbanktól is nyert egy nyúlfarknyi összeget, azaz egy 125 milliós keretösszeget az alábbi feladatokra: hatékony ügyfél tájékoztatás; márkaismertség növelése; szakértői imázs erősítése; edukáció; terméket támogató kommunikáció, de a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél is belefolyt 48,9 millió forint Kuna -féle Trinitybe rendezvényszervezés és miegymás címén.
Jó, de Ki a tököm az A Kuna Tibor?

Kuna egy szobakonyhás lakásban, Ózdon nőtt fel. A családi hagyományok szerint ő is a kohászati üzemben lett volna egyszerű kétkezi munkás. Ennél azonban sokkal többet akart. Elhatározta, hogy kitör a borsodi nyomorból, de nem labdarúgó, rapper vagy rocker lett, hanem menő üzletember.
Az elhatározással együtt egy elképesztő, hollywoodi filmekbe illő karrier indult meg.

Mindenki aki szereti Tőzsdecápákat, a Fegyverneppert, a Betépvét, a Csúcshatást, a Wall Street farkasait vagy a hasonló kaliberű alkotásokat, az szeretni fogja ezt a történetet is. Kuna azonban nem részvényekkel, droggal vagy fegyverekkel üzletel, az ő ,,startupja" az által kifejlesztett és elnevezett ,,közszolgálati kommunikációs modell", bármi is legyen az.

Kuna az érettségi bankett után,
húsz évvel később

az ország legnagyobb kommunikációs és PR-ügynöksége, a Young & Partners - és új testvérvállalata, a Trinity Communications - tulajdonosa és ügyvezetője lett. Snitt-utáni, meseszép, könnyfakasztó elem, hogy Kuna megismerte annak az ózdi üzemnek a tulajdonosát is, ahol annak idején rokonsága dolgozott, ahol földijei a mai napig robotolnak. A 444.hu arról írt, hogy Max Aicher német acélmágnás ráadásul Kuna üzlettársa, barátja lett. Előfordult, hogy Aicher különgépet küldött Salzburgból Budapestre Kunáért, aki ekkor Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel együtt szállt a fedélzetre, hogy néhány órával később hármasban tárgyaljanak meg valami nagyon fontosat. Ütős jelenet lenne a mozivásznon, de az alkotásnak lehetne hitbéli üzenete is. Kuna a Skylight elnevezésű keresztény közösségben állítólag azt mondta, hogy mindezt Istennek köszönheti. A Pesti Srácoknak később megjegyezte, hogy

,,keresztény emberként azt gondolom, hogy minden jó dolog Istentől való."

A kishitű, rosszmájú újságírók azonban egy ennyire túlvilági magyarázattal nem elégedtek meg, elkezdték kibogozni a szálakat. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban elismerte, hogy Kunát nagyon régóta ismeri, az ifjúsági minisztériumban a munkatársak voltak 1998-2002 között, a kormánypárti politikus Kuna Tibort a barátjának nevezte. Kiderült, hogy Szijjártó annak idején személyesen karolta fel az ózdi srácot, 2003-2006 között Kuna a Fidesz és a Fidelitas kabinetvezetője lett. Nem csak együtt politizáltak, de együtt is oktattak a Dunaújvárosi Főiskolán, mi mást is, mint kormányzati és politikai kommunikációt. Kuna úgy belejött a kommunikációba, hogy előbb egy reklámügynökségnél kitanulta a reklámszakmát, majd 2008-ban felhagyott a közélettel, belevágott a nagybetűs üzletbe. A Kreatív szakmagazinnak úgy nyilatkozott 2014-ben, hogy először ugyan egy kis céget álmodott meg amikor létrehozta a Young & Partners, de később többet, egyre többet ért el. Ebben a cikkben mondta azt is, hogy:
,,az állami közbeszerzésekből származó bevételek is ugyanúgy bevételek,

amelyek meglátszanak a pénzügyi eredményeken. Egyébként általában a tendereken rendre jól szerepelünk. Nem is olyan rég a Nestlé tenderét nyertük meg, több pályázó ügynökség közül. A közbeszerzéseken való győzelmeinkre is nagyon büszkék vagyunk, mert sokkal nagyobb szakmai felkészülést igényelnek. Még 2009-ben kidolgoztam egy kommunikációs modellt, amit egyszerűen csak közszolgálati kommunikációs modellnek nevezünk, ez egy teljesen más megközelítése a szektornak. Ennek a modellnek a működtetését csak közbeszerzési tendereken lehet érvényre juttatni, ezért indulunk közbeszerzéseken."

2010-ben a cég 193 milliós bevételt és 7 milliós nyereséget termelt, de az állami bevételek eddig a pillanatig a béka segge alatt maradtak. Kuna tehát legalább tényleg ügyes ahhoz is, amit árul, a piacon is meg tudna élni. A kormányváltás után aztán cége egyre több önkormányzati vagy állami vállalatnál nyer (mi több a Veszprémi Önkormányzatnál és a Dunaújvárosi Főiskolán is), a Miniszterelnökségen is hasított, az ózdi srác rákapott a közbeszerzések ízére.

A Kreatív beszámolója szerint a Young & Partners úgy szerezte meg az általa megnyert közbeszerzéseket, hogy ilyenkor majdnem nyolcvan százalékos eséllyel nem is találkozott konkurens céggel. Kuna később elárulta csak azért nem perelte be a Kreatívot, amiért a Simicska-Orbán médiacikke szerint a Young and Partners is részt vett a pénzosztásban, mert a lap iránti tisztelete határtalan. Érdekes mellékszál, hogy mikor a Miniszterelnökségen Lázár János felbukkant a Young & Partners szerződéseit megszüntették, de a jelek szerint az elszánt cégtulajdonos nem marad hoppon akkor sem, ha ,,az ország második legnagyobb embere" megálljt parancsolt neki, ő tovább és tovább hasít, a határ a csillagos ég.

Nem semmi a srác.


http://alfahir.hu/kunatibor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszakozik a kormány, de közben azért fenyeget
  2016-04-13 19:59:53, szerda
 
 
Visszakozik a kormány, de közben azért fenyeget


2016-04-13 19:35:00


Fekete Gy. Attila

Tovább hátrált a kormány a terrorellenes törvénycsomag szerdai szakértői vitáján. Immár az a passzus is kikerül a javaslatok közül, amely alapján büntetőeljárás indulhatott volna a titkos kommunikációt lehetővé tevő szolgáltatások és alkalmazások készítői ellen, ha nem működnek együtt a titkosszolgálatokkal. Ezzel az utolsó jelentős akadály is elhárult a törvény parlamenti elfogadása előtt.


Ugyanaznap kapták kézhez a képviselők a kormány terrorellenes törvénycsomagjának első változatát, amelyben még börtönnel fenyegették azokat, akik a titkosszolgálatok számára lehallgathatatlan kommunikációt lehetővé tévő alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínáltak, amikor Kövér László házelnök átadta a Magyar Innovációs Szövetség StartUp Innovációs Díját a Crypt Talk hívástitkosító alkalmazás fejlesztőinek.

Az a változat még a felhasználókat is börtönnel fenyegette, azonban ez a lehetőség később kikerült a tervezetből. A szolgáltatók fenyegetettsége azonban még a héten tartott második fordulót is túlélte. Szerdán azonban a kormány és a pártok szakértőinek a találkozója után megszületett a döntés: a kormány

a szolgáltatók büntetőjogi felelősségre vonását lehetővé tévő klauzulát is kiveszi az előterjesztésből.




Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormány letett arról: ha szükségesnek látja, erővel kényszerítse a szolgáltatókat az együttműködésre. Csak nem a Btk., hanem az elektronikus hírközlésről szóló törvény lesz az a bunkósbot, amellyel - ha indokoltnak látják - ,,fejbe csaphatják az együttműködést megtagadó cégeket". Ez a törvény már ma is lehetőséget nyújt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattal nem együttműködő hírközlési szolgáltatók megbírságolására. Ezt a lehetőséget terjesztik majd ki azokra a cégekre és szolgáltatókra is, amelyek szolgáltatásait, alkalmazásait a szakszolgálat nem képes feltörni, ha a szolgáltatók nem hajlandók együttműködni.

Kérdés persze, hogy az újfajta fenyegetéssel együttműködésre kényszerítheti-e a kormány a cégeket. A Kövér által kitüntetett Crypt Talk alkalmazásnak például, mint azt Kun Szabolcstól, a fejlesztő cég társalapítójától megtudtuk, nem rendelkezik semmiféle ,,hátsó kapuval", amelyen keresztül hozzáférést biztosíthatnának a szakszolgálatnak. - Senkit nem akarunk és nem is fogunk bújtatni, rejtegetni, se terroristákat, sem köztörvényes bűnözőket - szögezte le Kun. Hozzátette: azonban azt is tudni kell, hogy

nem tárolnak telefon forgalmi adatokat, beszélgetéseket,

semmit, ezért nem tudnak megfelelni annak az elvárásnak, hogy bizonyos adatokat egy évig őrizzenek meg. Amennyiben a hatóságok jogszerűen kérik, annyit tehetnek csupán, hogy kizárják az általuk kért felhasználót a szolgáltatásból.


Miután a szolgáltatókkal szemben sem kíván büntetőjogi eszközökkel fellépni a kormány, lényegében az utolsó jelentősebb akadály is elhárult a törvénycsomag parlamenti elfogadtatása előtt. Bár információink szerint a szocialisták még aggódnak a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ túlhatalma miatt - szerintük az új titkosszolgálat nevével ellentétben nemcsak a szervezett bűnözés és a terrorizmus ellen fellépés támogatására kapna felhatalmazást, hanem burkoltan általános (titkos) rendőrségi feladatokat is ellátna. Információink szerint egyáltalán nem zárható ki azonban, hogy végül ők is beadják a derekukat és a törvény az ellenzék egyöntetű előzetes támogatását bírva kerülhet akár már a jövő héten a parlament elé.


http://nol.hu/belfold/visszakozik-a-kormany-1611011
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TF szerint magától gyulladt ki a leégett budai sportcsarno
  2016-04-13 19:50:41, szerda
 
  Ez a Mocsai a kamudoktorija mellé suttyomban egy OKJ-s elektrontechnikai tanfolyamot is elvégzett vajon?

"ön- és idegenkezűségre utaló nyom, körülmény nem merült fel"

A tűz nem gyújtotta meg magát önkezűleg. Vastaps.
Még szerencse hogy figyeltek és nem a tüzes előtt két héttel jelentették be hogy új tornacsarnokot kap a leégett helyett a TF


Az újnak helyet kellett csinálni valahogy.-...
Nincs min csodálkozni. Orbánék helyett a csarnok égett az új rektor miatt.
Gyurcsány ott gyakorolta gyújtó hangú beszédét az éjszaka leple alatt!

**************************


A TF szerint magától gyulladt ki a leégett budai sportcsarnokuk

Bede Márton
baleset
ma 13:04


A Testnevelési Egyetem kedden “a tűzvizsgálati jelentés birtokában" adott ki közleményt a 2015. október 15-i tűzesettel kapcsolatban.

E szerint a tűz az egyetem használatban lévő 2570 m2 alapterületű atlétikai sportcsarnokában lévő fűtésvezérlő szekrényben keletkezett, a fűtési rendszer bekapcsolásakor a fűtés indulásakor majd innét átterjedt a szomszédos kutató-iroda épületre.

A tűzvizsgálati eljárás azt állapította meg, hogy a tűz villamos áram gyújtóhatása következtében keletkezett. A rendelkezésre álló adatok alapján minden egyéb más keletkezési ok kizárható.

A közlemény szerint a helyszíni szemle során ön- és idegenkezűségre utaló nyom, körülmény nem merült fel, ennek kizárása megtörtént.


http://444.hu/2016/04/13/a-tf-szerint-magatol-gyulladt-ki-a-leegett-budai-sportcs arnokuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik = Fidesz. Teljhatalmat adnának Orbánnak.
  2016-04-13 19:26:55, szerda
 
 
Vona kész biztosítani a kétharmadot az Alaptörvény módosításához
Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Munkácsy Márton - MTI

- 2016. április 12. 16:04


A Jobbik a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás helyett az alaptörvényben rögzítené, hogy a parlament hozzájárulása nélkül nem lehet nem magyar állampolgárok betelepítését előírni.

Vona Gábor, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője úgy értékelt: a referendum felett eljárt az idő, "erősebb impulzust kell küldeni" Brüsszelnek, mert a kvóták veszélye "folyamatosan itt lappang". Az alaptörvény-módosítást jogi értelemben is magasabb kategóriaként jelölte meg.

A referendumra Vona Gábor lassú, drága és bizonytalan intézményként hivatkozott. Ezt azzal magyarázta, hogy mire megtartják a népszavazást, az unió már rég dönthet a kvótákról, s kérdéses, hogy érvényes és eredményes lesz-e. A szuverenitást ne tegyék kockára, legyen "betonbiztos" az intézkedés - érvelt.

A Jobbik a kormány népszavazási kérdését rögzítené a jogszabályban, azaz azt, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem írhatja elő nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.

Vona Gábor ezzel összefüggésben azt mondta: a Fidesz ezt nehezen utasíthatja vissza, pártja pedig kész biztosítani a kétharmados parlamenti többséget. Azonban ha a kormánypárt nem támogatja a javaslatot, akkor valójában nem a kvóták ellen van, hanem politikai kampányként tekint a kérdésre - hangoztatta az ellenzéki pártelnök.


http://vs.hu/kozelet/osszes/vona-kesz-biztositani-a-ketharmadot-az-alaptorveny-mo dositasahoz-0412#!s9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán aláírta: 50 milliárd forint megy a Vajdaságba
  2016-04-13 19:19:38, szerda
 
  Orbán aláírta: 50 milliárd forint megy a Vajdaságba

A nemzetépítés egyik fontos állomásának voltunk szemtanúi - állította Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az Orbán Viktor miniszterelnökkel szerdán Szabadkán közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyet megelőzően aláírták a magyar kormány által támogatott vajdasági terület- és gazdaságfejlesztési program első sikeres pályázatának szerződését.

A program a 2016-2018-as időszakra vonatkozik, a keret nagy részét, közel 30 milliárd forintot egy hitelprogram teszi ki, a maradék húszmilliárd vissza nem térítendő állami támogatás. A program lebonyolítását az erre a célra létrehozott Prosperitati Alapítvány végzi. Az első pályázatokat január 31-én írták ki, az első szerződést pedig szerdán Orbán Viktor jelenlétében Rekettye Gyöngyi bácskertesi vállalkozóval írták alá, aki jégvédelmi háló kiépítésére pályázott.

Pásztor István kiemelte, hogy az első pályázati körben 2413-an pályáztak, főleg 25 és 40 év közötti vállalkozók, és már a második pályázati kört is kiírták.

A gazdaságfejlesztési programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, a turizmusra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezik, a cél pedig az, hogy megállítsák, illetve visszafordítsák a fiatalok külföldre vándorlását.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reagálás Varga Mihály bejelentésére: A magyar családok dugas
  2016-04-13 18:55:42, szerda
 
  Reagálás Varga Mihály bejelentésére: A magyar családok dugaszolják vissza az Orbán szavára felbontott üveg bort!
2016. április 13. 14:57
Hunhír.info

Noha korábban a Parlament ülésén Orbán Viktor nullás költségvetést lengetett be, ma kiderült, a büdzsét 2,4 százalékos hiánnyal tervezik. További visszalépés a kormányzati hurráoptimizmushoz képet, hogy pár hónapja még nominálisan is csökkenő államadósságról beszélt a gazdasági vezetés, a mai bejelentésben erről már egy szó nincs.
Magyar Menedék - Sitchin

A magyar emberek tehát hiába bontották ki Orbán Viktor felhívására az üveg bort, világossá vált, hogy a Fidesz az államadósság-csapdából az IMF és az EU hitelének visszafizetése után sem képes kivezetni az országot, a magyar családok továbbra is adósságtörlesztés céljából adóznak.

A Jobbik ugyanakkor saját sikereként is értékeli, hogy ha nem is teljes körűen, de legalább részben meghallgatásra talált követelésünk, és ha nem is a szükséges termékkörben, de a legalapvetőbb élelmiszerek áfatartalma jövőre végre csökkenhet. A Jobbik azon lesz, hogy folyamatosan nyomás alatt tartsa a Fidesz-kormányt, és ellenzékből is elérje a magyar családok adóterheinek csökkentését.


Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=93134
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kim Dzsong Viktor gyárlátogatáson járt
  2016-04-13 18:54:26, szerda
 
 
2016. április 13. 16:24
Hunhír.info

delvideki-holokauszt-akasztas250.jpgAz észak-koreai kommunista diktatúrát is megszégyenítő állapotokról számolt be Orbán Viktor miniszterelnök mai délvidéki látogatása kapcsán egy helyi hírportál. A kormányfő többek között megtekintette a jelentős magyar állami támogatással épült újvidéki Európa Kollégiumot, az esemény előzményei pedig a DélHír cikke szerint leginkább Kim Dzsong Un gyárlátogatásaira emlékeztetnek.


Egy hétfő esti megbeszélésen ugyanis előre kiadták a kollégiumban lakó diákoknak, hogy kinek mi lesz a szerepe. Egyeseknek azt írták elő, hogy az épület előtti padon üljenek és beszélgessenek, másoknak azt, hogy kávézgassanak és főzzenek. A konyhában természetesen rendnek kellett lennie, de úgy, hogy azért ,,látszódjon, hogy ott élet van". Igazán meglepődhettek Orbán Viktor kopogását hallva azok a kollégisták is, akiknek szobáját előre kijelölték arra, hogy a kormányfő ,,spontán" benézzen oda.

Bár a patyomkini vizit körülményein még a Nemzeti Együttműködés Rendszerének bornírtságait jól ismerők is kellemesen elszórakozhatnak és/vagy elszörnyülködhetnek, de a látogatás oka már korántsem ilyen vidám. A magyar miniszterelnök ugyanis - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmúlt heti akcióját követve - azért utazott a Délvidékre, hogy a közelgő szerbiai választás kapcsán a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt mellett kampányoljon. Utóbbi szervezet a Vojislav ©eąelj által irányított, nyíltan soviniszta és idegengyűlölő, a szerbiai nemzeti kisebbségeket elüldözni akaró Szerb Radikális Pártból alakult át ,,européer" politikai erővé, jelenlegi vezetője pedig Aleksandar Vučić miniszterelnök. A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar kormány most már a legmagasabb szinten, nyíltan beleavatkozik a szerb belpolitikába - ráadásul mindezt magyarellenes szerb nacionalisták mellett teszi -, valamint meg akarja szabni délvidéki nemzettársainknak, hogy több magyar induló közül kire szavazzanak!

Miközben egyébként Orbán Viktor és a szerb kormányfő mai találkozóján ismét nem érintettek számos olyan témát, amelyek a magyar nemzeti közösség számára fontosak lennének. Sajtóbeszámolók szerint nem került szóba a magyar autonómia megteremtése, a Magyar Nemzeti Tanács jogköreinek bővítése, a kollektív bűnösség teljes eltörlése, de a még börtönben ülő temerini fiúk szabadon bocsátása sem. Sokadjára hangsúlyozzuk: a Fidesszel szemben a Jobbik kizárólag a délvidéki magyarság jogainak legszélesebb körű biztosítása esetén tudja támogatni Szerbia euroatlanti integrációját.

Szávay István, a Jobbik alelnöke

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=93136
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.