Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szép írások
  2016-04-14 11:42:20, csütörtök
 
  Vannak olyan pillanatok az életben amikor nagyon jól érezzük magunkat és vannak amikor nagyon rosszul.
Érdemes minden pillanatot, amelyek jók teljes szívből átélned. Engedd el magad és oldódj föl teljesen az élményben és az örömben. Fel fogsz töltődni!
Olyankor ne engedd meg magadnak, hogy kizökkenj és a jövőn kattogjon az agyad. A rosszat is meg kell élned. Lehet tanulhatsz belőle... Meg kell tapasztalni a rosszat is. Tudod miért? Nemcsak azért, hogy értékeld a jót, hanem azért, mert az életben van egyfajta egyensúly. Ellentétek, amelyek kiegészítve egymást adnak ki egy egészet. Van jó és rossz, fény és árnyék, napsütés és vihar. Az élet ellentétekből áll.
A múlton felesleges már rágódnod, a jövőd pedig még nem jött el. Oldódj fel a mostban, mert csak az van! Ha jó akkor élvezd, ha rossz akkor éld meg!


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-14 11:35:25, csütörtök
 
  ne csak álmodj!

Érdekes dolgot olvastam... Sokan nem hisznek abban, hogy az álmaik megvalósulhatnak, nem hiszik el, hogy kívánságaikat egy felsőbb hatalom teljesíti. Azt gondolom, hogy igazuk van! Ha valaki megreked abban, hogy álmodik, álmodozik abból valóban nem sok minden fog megvalósulni. Fontos leszögezni ebben a témában, hogy ezeknél a módszereknél a leglényegesebb az, hogy legyenek kitűzött álmaid, céljaid. A relaxálás és a meditáció a céljaid fókuszálásában segít, nem pedig a megvalósulásukban. Ezután kell valami tervezetet készítened, hogy hogyan fogsz eljutni onnan ahol most vagy oda ahol lenni szeretnél. A fő mozgatója az egész dolognak a célok és álmok.



Érdemes egy lapot elővenni és ráírni az évszámot, ahol vagyunk és a másik végére pedig a tíz évvel későbbit. Aztán szépen felsorolni a most dolgait (család, otthon, egészség, stb. amit fontosnak tartasz) a másik évszám alá pedig, azt amiket szeretnél. Lehet lesznek változások, sőt kellenek is. A két végpont meg van, jöhet a terv. Mit kell neked azért tenned, hogy tíz év múlva (bármennyi idő intervallumban gondolkozhatsz, csak a példa kedvéért választottam tízet) ott tarts ahol szeretnél? Jobban élni? Egészségesebben? Nagyobb házban? Több pénzzel a bankkártyádon?
Még nem is említettem! Ezeknek ára van, amit egyben kell ki/megfizetni! Nem biztos, hogy pénzben kell ezt mérni. Lehet lemondásokkal jár, kinek mi azt nem tudni. Csak tudd, hogy az álmaid megvalósításának áruházában nincs akció, kedvezmény! Ezt csak akkor tudod meg ha kész a terv és elindulsz a terv végrehajtásában, mert igen nem azért csinálunk terveket, hogy ne hajtsuk végre őket.
Elakadtál a tervrajz megalkotásában? Pár napig rágódsz rajta, aztán úgyis rájössz, hogy neked mi a jó, mit kell tenned, esetleg olyan dolgok fognak történni, eszedbe jutni, ami maga a megoldás lesz vagy ahhoz vezet el. Hidd el tudom miről beszélek!
Ha kész a terv és már a megvalósítás elkezdésének a küszöbén állsz készülj fel, hogy tanulni fogsz és itt nem arról van szó, hogy te nem akarsz, ha több szeretnél lenni ez elengedhetetlen, mert rá leszel kényszerítve. Ha valamit még sem teszel meg akkor az olyan sebességgel tér majd vissza problémaként, amire nem is számítasz. A tanulásnak és a nem tanulásnak is meg van az ára, csak nem mindegy ki fizet. Neked fizetnek vagy te fizetsz. Jusson eszedbe a tanulás befektetés. Tanulni fogsz és főleg magadról! Tudom ez unalmas már azoknak, akik napi szinten olvasnak, de az álmaid megvalósításában a legnagyobb gát TE magad vagy, ha legyőzöd önmagad senki nem állíthat meg! Te vagy a megoldás is, ha képes vagy pár, számodra kellemetlen dolgot megtenned, akkor már nyertél! Igen, ki kell lépni a komfort zónádból! :) Ha nem tudod mi az, akkor már nagyon érdekelhet, de szerintem sejted már és nem felejtettem el erről is fogok írni...



Természetesen lesz olyan (ezt is meg fogod tanulni) hogy a megvalósítás alatt újra kell tervezni, de azt ott fogod tudni már hogyan kell csinálni. Mindent előre nem tudsz megtanulni, itt a csinálom-tanulom fogja egymást váltani. Mindig azt fogod tanulni, ami az adott szituációhoz kell, az újratervezést is akkor fogod megtapasztalni, amikor arra szükséged lesz.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-14 11:12:58, csütörtök
 
 
Nagyon sok minden kavarok még bennem a hétvégi lelki wellness után. Még nem ülepedett le bennem sok minden... Kavarognak bennem nagyon mély dolgok...nem a fejemben, hanem a lelkemben...
Sajnos nem tudom ezt jól leírni, ezt át kell élni, érezni. Miközben írok és erre gondolok, próbálom felidézni az érzést, ráz a hideg, de közben pedig olyan melegem van...
Az ilyen és hasonló pillanatokért érdemes élni, úgy gondolom, hogy aki vágyik erre, az velem fog jönni azon az úton, amin végig fogok menni, neki pedig rá kell lépnie. Mindig kíváncsi természet voltam és kitartóbb annál, hogy bármi megállítson. Élő példa vagyok rá, hogy aki kíváncsi az nem öregszik meg hamar! :)
Itt és most jött el az az idő, amikor mozdulni kell és megállni TILOS! Nem tudom még kik lesznek azok, akik velem akarnak majd jönni, de garantálom, hogy izgalmas, mesés és kalandos utunk lesz!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-14 11:06:31, csütörtök
 
  Nyomot hagyni!

Nagyon sokszor eszembe jut, hogy nem vagyok különleges.
Csupán csak sokat olvastam.
Volt egy felmérés ahol nagyon sok embert megkérdeztek arról, hogy mi lenne az álom-meló nekik. Az emberek nagy része mások segítését gondolja annak. Ez nagyon jó hír, mert úgy látszik, hogy nem veszett ki még az empátia az emberekből. Itt is mint mindig a hogyan-on van a hangsúly. Nem gondolom azt, hogy itt a kéregetőknek kellene pénzt osztani...Nem ez a megoldás.
Valami eszközt kell adni az embereknek, perspektívát mutatni, lehet máshogy is élni. Az hogy mennyi mód van erre nem tudom, de egyet biztosan tudok mutatni, azt amiben fejlődünk és úgy változunk, hogy talán észre sem vesszük és nem utolsó sorban meg is lehet élni belőle. Itt is azon van a hangsúly, hogy akarunk e?!
Félsz lépni? Félsz a kudarctól? De nem szereted ahogyan élsz? Félsz változtatni az életeden csak egy kicsit is? Mérlegelj! Ha nem változtatsz akkor mi lesz 10 év múlva? És ha változtatsz akkor mi lesz? Lehet sokkal jobban jársz!
Módomban áll segíteni, de ha te megállítod saját magad akkor én sem tudok!


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-14 10:50:50, csütörtök
 
  Példabeszéd a tíz szűzről.
A mennyek országa hasonlít a tíz szűzhöz, akik fogták lámpásukat, és a vőlegény elé mentek. Öt balga volt közülük, öt pedig okos. A balgák lámpásukat ugyan elvitték, de olajat nem vittek bele. Az okosak lámpásukkal együtt olajat is vittek korsójukban. A vőlegény késett, így valamennyien elálmosodtak és elaludtak.Éjfélkor kiáltás hallatszott: Itt a vőlegény, menjetek ki elébe! -Erre a szüzek mind fölkeltek, és rendbe hozták lámpásukat. A balgák kérték az okosakat: Adjatok egy kis olajat! Lámpásunk kialvóban van. - Nem adunk - felelték az okosak -, mert akkor nem lesz elég se nekünk, se nektek. Menjetek inkább az árusokhoz és vegyetek magatoknak. Míg odavoltak vásárolni, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bevonultak vele a menyegzőre. Ezzel az ajtó bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Beszóltak: Uram, Uram, nyiss ki nekünk! De ő így válaszolt: Bizony mondom nektek, nem ismerlek benneteket. Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-14 10:41:40, csütörtök
 
  A talentumokról szóló példabeszéd.
Úgy lesz, mint azzal az emberrel, aki idegenbe készült. Összehívta szolgáit, s rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak csak egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt. Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, s másik ötöt nyert rajta. Ugyanígy az is, aki kettőt kapott, másik kettőt szerzett. Aki egyet kapott, elment, ásott egy gödröt, és elrejtette urának pénzét. Hosszú idő elteltével megjött a szolgák ura, és számadást tartott. Jött, aki öt talentumot kapott, és felmutatta a másik öt talentumot: Uram, öt talentumot adtál, nézd, másik ötöt nyertem rajta. -Jól van, te hűséges, derék szolga - mondta neki ura. - Minthogy a kevésben hű voltál, sokat bízok rád: menj be urad örömébe! Jött az is, aki két talentumot kapott, s így szólt: Uram, két talentumot adtál, nézd, másik kettőt szereztem. - Jól van, te hűséges, derék szolga. Mivel a kevésben hű voltál, sokat bízok rád: menj be urad örömébe! Végül jött az is, aki csak egy talentumot kapott. Ez így beszélt: Uram, tudtam, hogy kemény ember vagy. Aratsz, ahol nem vetettél, és gyűjtesz, ahol nem szórtál.Ezért félelmemben mentem, elástam a földbe talentumodat. Itt van, ami a tiéd. - Te mihaszna, lusta szolga! - kiáltott rá ura. - Tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, s ott is gyűjtök, ahol nem szórtam. Oda kellett volna adnod pénzemet a pénzváltóknak, hogy megjövet kamatostul kaptam volna vissza. Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok oda annak, akinek tíz talentuma van! Mert annak, akinek van, még adnak, hogy bőven legyen neki; akinek meg nincs, attól még amije van is, elveszik. Ezt a mihaszna szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre! Ott sírás és fogcsikorgatás lesz.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-14 10:30:39, csütörtök
 
  Kérdezheted, hogy félek-e a kudarctól. Nem, mert már megtanultam annyira bízni és hinni magamban, hogy tudjam jó úton haladok és ami hajt ezen az úton az csak is a javamat fogja belőlem kihozni.Természetesen nem leszek soha tökéletes, de nem is ez a célom.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-14 10:17:43, csütörtök
 
  Milyen szenvedély él benned? Milyen a belső tüzed? Mindig lobog? Vagy a legtöbbször csak parázslik? Könnyen vagy nehezen tudod lángra lobbantani? Van olyan dolog ami azonnal belobbantja? Gondolj rá minél többet. Akár egy jó zene, vagy könyv, vagy festmény is lehet. Érdemes a művészetek között keresgélni, mert ott lehet a legkreatívabban kifejezni magunkat. Lehet csak én vonzódom ennyire ezekhez a területekhez, mert nincs Isten adta tehetségem ezekhez.
Téged mi az, ami magával ragad úgy igazán? Lehet az egy terv a jövődre nézve is, de egyet ne felejts el: Ha látják az emberek a szemedben a tüzet, a tenni akarást, akkor segíteni fognak!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-14 10:08:33, csütörtök
 
  Belső tűz
Téged mi éltet?Mi hajt nap,mint nap? Milyen tűz lobog benned?
Nekem van egy elhatározásom és mindennap csak azt érzem, hogy valami nagy fizikai akadálynak kell történnie, hogy ne valósítsam meg. Ha törik, ha szakad meg fogom csinálni. Húúú! És tudjátok milyen jó érzés? Régen voltam már ennyire céltudatos és akaratos, mint most! Sajnos az iskolapadból kikerülve azon kellett gondolkoznom, hogy mit tegyek... valahogy kiirtódott belőlem a tenni akarás vágya. Szürke céljaim voltak, nem eget rengetőek.
Egyszerűen olyan gondolataim támadnak és olyan emberek jutnak az eszembe, akikhez még most értem meg valószínűleg. Érdekes téma ez...Minden személy akivel valaha kapcsolatba kerültél célja van. Lehet nem akkor és ott ahol most vagytok, lehet félév múlva, de lehet eltelik 10 év is. Lehet te nem vagy kész, lehet ő nincs még kész, arra amiért találkoztatok valójában. Ha így gondolok a kapcsolataimra mindjárt más szögből látom őket. És csak hálás tudok lenni, mert mindegyiktől kaptam, kapok valamit. Van, ami példával jár előttem. Van, ami azt súgja nincs lehetetlen. Van, ami türelemre és csendben maradásra tanít. Van, ami megmutatja az önzetlen, tiszta baráti szeretetet. Van, ami pedig dühít, de azt jó ha tudjuk, hogy a düh és a szenvedély közötti határ mezsgye nagyon szűk. A jó hír az, hogy mind okít, amivel többek leszünk.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-14 09:59:27, csütörtök
 
  Engedhetem?
Tudjátok nagyon sokat olvasok... egyszerre legalább két könyvet, de van, hogy többet, most például hármat. Az egyik mindig regény, a többi valami önfejlesztő, vagy gondolkodtatásra serkentő. Az olvasás szeretetét és a tudás szomjat, sajnos a cselekvést azt magamnak kellett megtanulnom. Sakkban tartani a negatív halogató énemet, hogy ne legyen lusta dög...
Amit mondani szeretnék az az, hogy volt két nagyon érdekes mondat az egyik könyvben. Az egyik, amit mindenkitől hallok: Nem engedhetem meg magamnak. A másik, amit viszont senkitől nem hallottam még. Hogyan engedhetném meg magamnak?
Az elsővel úgymond lezárod az agyad. Nem fogsz gondolkodni... Sajnos a médiának is ez a célja, hogy agyatlan tömeget gyártson, birkákat, akiket lehet vezetni, befolyásolni,manipulálni.Tisztelet a kivételnek.
A második mondat már önmagában kérdés, amit ha felteszel magadnak akkor több lehetőség is az eszedbe juthat, ha kicsit jobban elmélázol rajta. Amikor erre a kérdésre gondolok akkor egy érintő képernyő jut az eszembe, amin van egy kör alakú "gomb", amire rátéve az ujjam, szép sorban virágszirom módjára felugranak a választási lehetőségek.
Érdekes ez a két mondat, mert szinte ugyan azokból a szavakból tevődik össze mégis más. Itt a hogyan-on van a hangsúly. Hogyan kérdezz, hogyan válaszolj magadtól és magadnak, illetve másoktól és másoknak.
Ha valaki még mindig az első mondatot választja továbbra is, akkor ő nem ebben a világban él, szerintem.Nem halad a korral, saját magát skatulyázza be!Manapság, már annyi lehetőség van bármiről is beszéljünk.Csak a saját fantáziánk és kreativitásunk szabhat határt.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 1217
  • e Hónap: 4559
  • e Év: 57267
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.