Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Egymillió forint/szavazat!
  2016-04-14 21:52:13, csütörtök
 
  Egymillió forint/szavazat!

Posted on 2016-04-13 by Admin

Magyarország 50 milliárddal segíti a vajdasági gazdaságot



Új korszak kapujában állunk, hiszen Magyarország meg tudta hirdetni 50 milliárd forint értékben a vajdasági gazdaságfejlesztési program - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Szabadkán, miután a Vajdasági Magyar Szövetség vezetőivel tárgyalt.
A kormányfő a megbeszélést követő sajtótájékoztatón kiemelte: ez a program egyaránt jó a szerbeknek, az itt élő magyaroknak, Magyarországnak és az EU-nak is.
Orbán üdvözölte, hogy a programot a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) dolgozta ki, a kormánynak csak a támogatást kellett adni.
Ez mindig jobb, mintha Budapesten találnák ki, hogy a Kárpát-medence egy részén mi volna az ott élők érdeke. Ezzel a kezdeményezéssel a jövő útját is megmutatták a többi magyar közösségnek is, és az első eredmények biztatók - mondta.

vajd
A kormányfő kifejtette: ahhoz, hogy magyar befektetők érkezzenek ide, kell egy értelmes gazdaságpolitika Szerbiában. Közölte: ,,híve és tisztelője" a szerb miniszterelnöknek, mert korábban gazdasági értelemben padlón volt az ország, de most értelmes, racionális gazdaságpolitikát folytatnak, és ennek megvannak az eredményei, Szerbia jó célpont a befektetőknek.
Vajdaságban fektessenek be
Arra is kitért, hogy 2010-2016 között olyan gazdaságpolitikát valósítottak meg a magyar vállalkozások és emberek, hogy ma már nem a megszorítások, hanem a növekedés, a fejlődés, a beruházás határon túli területekre a téma. Most az kell, a magyar vállalkozókban legyen bátorság, hogy elhagyják az ország határait, és például itt a Vajdaságban fektessenek be, erre biztatja őket kormány - mondta Orbán. A program a 2016-2018-as időszakra vonatkozik, a keret nagy részét, majdnem 30 milliárd forintot egy hitelprogram teszi ki, a maradék húszmilliárd vissza nem térítendő állami támogatás.
A program lebonyolítását az erre a célra létrehozott Prosperitati Alapítvány végzi. Az első pályázatokat január 31-én írták ki, az első szerződést pedig Orbán Viktor jelenlétében írták alá szerdán Rekettye Gyöngyi bácskertesi vállalkozóval, aki jégvédelmi háló kiépítésére pályázott.
(origo)
Bal-Rad komm: “... ma már nem a megszorítások, hanem a növekedés, a fejlődés, a beruházás határon túli területekre a téma..."
-A határon belüliek feladata, hogy CSAK DOBJÁK ÖSSZE Döbrögi hódító álmaira a pénzt. Országhatárainkon belül MINDEN RENDBEN! Ide nem kell termelő beruházás!
Megjegyezzük: ez az 50 milliárd forintos “program" nagyságrenddel nagyobb, mint a Vajdaság költségvetési részesedése a belgrádi büdzséből.
HASZNA VISZONT BELGRÁDBAN FOG LECSAPÓDNI!
Döbrögi ma eljátszotta Csekonics bárót Vajdaságban. Onnan ugyanis legalább húszezer LEVÉLSZAVAZATRA SZÁMÍTHAT A HORDA!
Ez pedig a 20 milliárdos vissza nem térítendő támogatés esetén egymillió forint/szavazat!


http://www.balrad.com/2016/04/13/egymillio-forintszavazat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU negyedik legszegényebb országa Magyarország
  2016-04-14 21:49:37, csütörtök
 
  Közel a csúcshoz!

Posted on 2016-04-14 by Admin

Az EU negyedik legszegényebb országa Magyarország


Tavaly az Európai Unió lakosságának 8,2 százaléka, körülbelül 41 millió fő élt súlyos anyagi nélkülözésben, köztük 1,878 millió magyar - olvasható az Eurostat csütörtökön közzétett jelentésében.
Ahogy az unió egészében, az elmúlt években Magyarországon is csökkent a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma/aránya. Az uniós ráta 2009-ben volt a legmagasabb, amikor megközelítette a 10 százalékot (9,9 százalék), 2013-ban 9,6, 2014-ben 9,0 százalék volt. A súlyos anyagi nélkülözés közepette élők aránya Magyarországon is csökkent, de a ráta az elmúlt években rendre meghaladta az uniós átlag kétszeresét: 2013-ban 27,8, 2014-ben 24,0, 2015-ben 19,4 százalék volt.
Összehasonlításképpen: Svédországban a szóban forgó arány 0,7 (2014-es adat), Finnországban 2,2 , a nem EU-tag Norvégiában 1,3 százalék volt: úgy tűnik, a ,,skandináv jóléti modell" még mindig működik.
Ennek a statisztikának a tükrében Magyarország a 28 EU-tagállam közül a negyedik legszegényebb: a súlyos anyagi nélkülözésnek kitettek aránya csupán Bulgáriában (34,2 százalék), Romániában (24,6 százalék) és Görögországban (22,2 százalék) volt magasabb 2015-ben. (A dán, a ciprusi, a német, az ír, a luxemburgi és a szlovák 2015-ös adat még hiányzik, de Magyarország ,,helyezésén" ezek nem változtatnak.) A régiós ,,versenytársak" mutatói: Csehország 5,2, Szlovákia 9,9 (2014), Lengyelország 8,1 százalék.
Súlyos anyagi nélkülözésben élnek azok, akikre az alábbi kilenc problémából legalább négy jellemző:

hiteltörlesztéssel vagy lakással kapcsolatos fizetési hátralékuk van;
a lakás megfelelő fűtésének hiánya;
váratlan kiadások fedezetének hiánya;
kétnaponta hús, hal, vagy azzal egyenértékű tápanyag fogyasztásának hiánya;
évi egyhetes, nem otthon töltött üdülés hiánya,
anyagi okból nem rendelkezik személygépkocsival;
anyagi okból nem rendelkezik mosógéppel;
anyagi okból nem rendelkezik színes televízióval;
anyagi okból nem rendelkezik telefonnal.

(kamaraonline)
Bal-Rad komm: Gondoljunk bele, ha a “régi mércével" mért volna az Eurostat! STABIL DOBOGÓSOK LENNÉNK, és a bulgárok rettegnének, hogy letaszítjuk őket a csúcsról!
Nyomorult, szegény Magyarország népsége! Mit tettek velünk politikai maffiáink az elmúlt 25 esztendőben?
A nép pedig hol ezt, hol azt isteníti! Hóhérait.
De a “Magyar reformok működnek!" “Magyarország jobban teljesít!"
Ezen összetevőknek köszönhetően lettünk a keleti tábor legvidámabb barakkjából az EU hátsó udvarának tyúkólja!


http://www.balrad.com/2016/04/14/kozel-a-csucshoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb Orbán-Mészáros-villára bukkantak
  2016-04-14 21:48:19, csütörtök
 
  A' zapu nyaralója


Posted on 2016-04-14 by Admin


Újabb Orbán-Mészáros-villára bukkantak


A hatvanpusztai majorság mellett egy másik rezidencián is eltűnhet a nyilvánosság elől Orbán Viktor, ha úgy akarja.


A Magyar Narancs szerint az alcsútdobozi Rézhegyen egy örökpanorámás, gyönyörűen kialakított nyaralóban is látták már többször Orbán Viktort és feleségét a helyiek.
A házat a földhivatali nyilvántartás szerint Mészáros Lőrinc vásárolta meg évekkel ezelőtt, majd a 3800 négyzetméternél valamivel nagyobb telek és rajta az épület 2013-ban adásvétel útján Orbán Győző birtokába került.
A Magyar Narancs úgy értesült, a nyaraló környékét legalább négy kamera pásztázza. Orbán Győzőt még nem látták itt, de a miniszterelnököt és Mészáros Lőrinc embereit már megpillanthatták a kíváncsi szemek.
(propeller)
Bal-Rad komm: AZ NEM DÖBRÖGIÉ! Az a zapujé! Aki nem hiszi?-járjon utána. Azt az eddigi egész életét puritán módon leélő öreg Döbrögi vette egy élet szorgos munkája során összekuporgatott kőbányászfizetéséből.

Döbrögink vagyontalan!

http://www.balrad.com/2016/04/14/a-zapu-nyaraloja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papcsáknak havi fél millióért bérel autót a jegybank a 3,5 m
  2016-04-14 21:41:46, csütörtök
 
  Azért azt is számitsátok bele hogy nélküle nem tartana ott a Magyar Gazdaság ahol!
Azért nem járja, hogy ilyen haverok között szerencsétlen miniszterelnök úr sosem volt és lesz vagyonos ember. Életszerű, hogy egyedül neki nincs semmije.
van, amiért fizetnie kell vagy teljesen ingyenél?


*******

Papcsáknak havi fél millióért bérel autót a jegybank a 3,5 milliós fizetés mellé

sarkadizs
POLITIKA
ma 21:17


Papcsák Ferenc az előző ciklusban Zugló polgármestere volt, de nem sikerült újráznia. Puhára esett, mert ő lett a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke. Nemrég még azt is megszavazta a parlament, hogy emelkednek a fizetése: havi 1,2 millióról 3,5 millióra.

Most az RTL Híradó kiderítette, hogy a takaros fizu mellé havi majd fél millióért bérelnek Papcsáknak egy pöpec Audit is.

A teljes riportot ide kattintva lehet megnézni:

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/papcsaknak-auto-is-jar-a-millios-fizetes-melle

http://444.hu/2016/04/14/papcsaknak-havi-fel-millioert-berel-autot-a-jegybank-a-3 5-millios-fizetes-melle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a Fidesznek: A vasárnap legyőzött benneteket, és ez
  2016-04-14 21:32:55, csütörtök
 
 
Üzenet a Fidesznek: A vasárnap legyőzött benneteket, és ez csak a kezdet!
2016.04.11. 21:00

Néhány nap alatt ugye mekkorát tud változni a kormány véleménye? Eddig védték a kereskedelemben dolgozó családokat a vasárnapi munkavégzéstől, még tegnap is valószínűleg arról beszéltek két közbeszerzés maguk között való kiosztása közben mekkora nagy hősök is ők a kormány tagjai akik így kiállnak a keményen dolgozó kisember családjáért. Aztán hazamentek a nem létező kastélyokba, meg a folyton táguló Pasa parki lakásba, és aztán este megálmodták azt a pont ezzel ellentétes álláspontot amit már hamarosan be is nyújtanak a parlamentnek elfogadásra.

Mert ugye ez csak így megy a mindennapokban a Fidesz uralta közéletben, és ez végül is az teljesen életszerű ahogy most próbálja azt előadni a kormánypárt. Nincs itt kérem semmi kapkodás, semmi határozatlanság, minden következetesen be van tartva, az álláspontok nem változtak. A vasárnapi boltzár csak egy rossz álom volt az sok ember életében az elmúlt egy évben , és most hála a kormány felismerésének már meg is szűnik. Még hősök is lesznek a végén, és el is várják majd annak tekintse őket a közvélemény.

Vajon kit akarnak már megint hülyének nézni? A konkrét helyzet az az, egyszerűen beijedtek a várható következményektől, és most igyekeznek menteni a hozzá nem értésük következményeit. Pénteken még Orbán Viktor arról beszélt a mikrofonnak, minél jobban ki akarja terjeszteni a vasárnapi munkavégzés tilalmát, mert Ő úgy szeretné látni az országot, hogy vasárnap nincs benne élet.(ide katt) Hétfőn már ki akar rúgni mindenkit aki nem szavaz a vasárnapi boltzár feloldása ellen. Mi történt Viktor? Rájöttél a vereséged tényére, és nem akartad annak bekövetkeztét? Inkább választottad a gyáva megfutamodást és az álláspontod feladását, mert rájöttél a szar is ki lett verve belőled?

Hamarosan jön majd a jól felépített magyarázkodás a kialakult helyzettel kapcsolatban, ehhez már volt pár nap amíg a megfelelő magyarázatot kitalálta a nem létező Habony Árpi és csapata. Nem kell meglepődnie senkinek ha most majd pont az ellenkezőjét fogja hallani már a népszavazásra készülő az eddigi kormány által hangoztatott érveknek a vasárnapi boltzárral kapcsolatban.

Pedig csak a kormány egy újabb álnokságáról hullott le az arra addig is rosszul illeszkedő lepel amit a józan eszét használó mindig is látott. A Fidesz bosszút akart állni az embereken a netadó eltörlés miatt, és beleállt az álszent KDNP mocskos tervébe a boltokkal kapcsolatban. Nyugodtan hátra is dőlt biztos volt a megváltoztathatatlan döntése megtartásába, hiszen minden ilyen irányú törekvést magának hozott törvényekkel igyekezett megakadályozni. Azonban azok a gyűlölt szocik nem adták fel a vasárnap szabadsága miatt indított hadjáratukat, és minden kormány által eléjük állított szemét csapdából kimászva következetesen végigvitték a népszavazási kezdeményezésüket. Sikerült is nekik a majdnem lehetetlennek tetsző cselekedet, mert a kormány már annyira biztos volt a saját bántathatatlanságába vetett hitében még a saját törvényeit sem akarta ezért betartani. Minek? Nála a hatalom, neki van egy csomó pénze kopasz népszavazókat megfizetni. És rezsi néninek még saját kezűleg sem kell beadni a gyorsan elhatározott népszavazási kezdeményezését, azt úgy is el lehet fogadni. Meg is úszott minden résztvevő aki nyíltan törvényt sértett ez ügyben eddig mindent következmények nélkül. A Fidesz és a kormány most azt szeretné ezzel a gyors színváltozással elérni a vereség beismerése helyett az egész ügy minél hamarabb kerüljön le a közélet tudatából, és gyorsan felejts el mindenki ezt a számukra már nagyon kellemetlen epizódot.

Csak néhány szó arról az egész ügyben a kitaláló KDNP mekkora féreg. Tartózkodni fognak a szavazáskor, amit Orbán Viktor beterjeszt a vasárnapi boltzár eltörlése miatt. Na ez nagy gyávaság a részükről, de ezt akkor ismerik majd be, ha a KDNP támogatottsága eléri a nullát az eddigi negatívról.

Pedig most a Fidesz, és személyesen Orbán Viktor is nagyon tökön lett rúgva. Már eléggé érzik mennyire is fáj nekik a dolog, de már megelőzni akarják a még nagyobb bajt. Inkább elkaszálnak egy népszavazást , nehogy a saját maguk okozta probléma még nagyobb bajt hozzon a fejükre. Igyekeznek majd a szokásos hazug módon a maguk javára fordítani a helyzetet, még arra is képesek lesznek a szavazás sikerét a boltzár eltörlése mellett a maguk dicsőségére kamatoztassák. Azonban nem szabad elfelejteni kik okozták ezt a félelmet és fájdalmat a kormány soraiban. Lehet sok mindent mondani a szocialista pártra, ezt azonban jól csinálták, és még van két esély a kezükben. A földekről, és a bérplafonról szóló népszavazásuk még mindig él. Ezzel is nagyot lehet ütni a Fidesz soha nem létező tévedhetetlenségén, és sárba lehet vele tiporni a kormányzati egó pofátlanságát. Mert mind a két népszavazás témája egy olyan kormánypárti förmedvény, ahol azok nyíltan lopnak maguknak az adófizetők vagyonából a saját hasznukra. Nem csak aláírni kell azonban a párt népszavazási kezdeményezését, hanem részt is kell venni rajta pártállástól, civilkedéstől függetlenül. Lássa végre mindenki mennyien vannak az elégedetlenek akiknek nem tetszik a kormány gecizése az emberekkel. Innen már csak egy lépés törvényesen megfosztani őket a hatalomtól.


http://banditapolitika.blog.hu/2016/04/11/uzenet_a_fidesznek_a_vasarnap_legyozott _benneteket_es_ez_csak_a_kezdet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbra is szakad a magyar építőipar
  2016-04-14 21:24:54, csütörtök
 
  Továbbra is szakad a magyar építőipar

2016. április 14. csütörtök 11:40:59


Miután kifutottak az EU-pénzekből történt fejlesztések, nagy visszaesést mutat az ágazat.

2016 februárban az építőipari termelés volumene 19,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A termelés mindkét építményfőcsoportban visszaesett: az épületek építése 8,6, az egyéb építményeké 35,4 százalékkal. A termelés csökkenését - úgy, mint az előző hónapban is - részben az uniós forrásból végzett munkák 2015. végi befejeződése, részben a magas bázis okozta. Az építőipari termelés volumene az első két hónapban 19,6 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, közölte a KSH csütörtök reggel.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése 12,1, az egyéb építményeké 50,2 százalékkal esett vissza. Az építőipari termelés több mint 40 százalékát adó speciális szaképítés ágazat termelési volumene 7,8 százalékkal csökkent.

Ugyan az éves összevetésű mínusz igen jelentős, a hó per hó alapon minimális növekedést, 1,1 százalékosat közölt a KSH.

Szintén jó hír, hogy a megkötött új szerződések volumene 8,7 százalékkal emelkedett, viszont az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene továbbra is 40,4 százalékkal marad el a tavalyi értéktől.


http://www.mfor.hu/cikkek/126812.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sajtó a boltzár eltörléséről
  2016-04-14 21:20:52, csütörtök
 
  A sajtó a boltzár eltörléséről

2016.04.11. 15:04


Kétségtelenül a nap - ha nem az év - híre, hogy nagyon úgy néz ki, rövidesen vasárnaponként is újra kinyithatnak a plázák. A honi média valamennyi jelentős és kevésbé jelentős orgánuma a címlapján szerepeltette azt a mai kormányzati döntést, amelyik ezt megint lehetővé teszi. A sajtóhírek szerint erre a parlamenti törvényi változtatásra már akár a holnapi ülésen is sor kerülhet. (Ám ettől függetlenül az mno egy kereskedelemben dolgozó forrástól úgy értesült, hogy ezen a hétvégén még semmiképpen nem nyithatnak ki a boltok, mert azok nyitva tartásának megváltozását annak időpontja előtt nyolc nappal be kell jelenteni az önkormányzatnak.)

De nézzük, miként, milyen főcímekkel számoltak be minderről a legismertebb hazai jobb- és baloldali lapok!

Érdekes, hogy ebből a szempontból a két végletet éppen a két leginkább kormánypárti médium jelentette. Miközben a 888.hu már tényként közölte olvasóival, miszerint ,,Újra kinyitják a boltokat vasárnap", addig a Magyar Idők ennél sokkal árnyaltabban fogalmazott: ,,A kormány a vasárnapi boltzár visszavonását javasolja". Vagyis ezzel a nagyérdeműnek mintegy azt próbálta sugallni, mintha nálunk tényleges demokrácia lenne, és az Országgyűlés nem az Orbán kormány csicskája lenne, vagyis mintha a kormánypárti honanyák és honatyák önálló akarattal, döntési lehetőségekkel rendelkeznének.
Bár azért érdekes lesz megfigyelni, miként fognak a KDNP-s hölgyek és urak erről szavazni! (És külön Semjén Zsolt!)

A többi hazai sajtótermék, a 888.hu útját járva már szintén tényként, eldöntött kérdésként tálalta az ügyet.

Népszabadság: ,,Vége a vasárnapi boltzárnak, már a héten kinyithatnak az üzletek"
index: ,,A kormány eltörli a vasárnapi zárva tartást!"
mno: ,,HÁTRAARC - Eltörlik a vasárnapi zárva tartást"
origo: ,,Visszavonja a kormány a vasárnapi boltzárat"
Magyar Hírlap: ,,Visszavonja a kormány a vasárnapi zárva tartást"
Hasonlóképpen írt erről a Népszava is, ám ők még megstuccolták mindezt egy, az egész eljárást minősítő megjegyzéssel is, mondván: ,,Vasárnapi zár - A kormány megpuccsolja az MSZP népszavazását"

Mindenesetre, aki ma reggel tanúja volt Tuzson Bence ATV-beli szereplésének, az duplán meglepődhetett. Hiszen ott még a kormányszóvivő inkább a vasárnapi munkavégzés tilalmának kiterjesztését sejttette. De aztán, úgy látszik, a miniszterelnökünk végtelen hatalmi vágya mindent felülirt. Mert ne higgyük, hogy nem erről volt szó most is. Beijedt, mondhatni, reszketni méltóztatott, épp úgy, mint az emlékezetes internetadó ellen tartott tüntetés kapcsán. Csak nehogy aztán most nagy ijedtségükben átessenek a dakota ló másik oldalára! És, mondjuk, a templomok vasárnapi bezárásáról rendelkezzenek, annak érdekében, hogy a ministránsok, sekrestyések, harangozók és az egyéb jámbor egyházfiak a hétvégét a családjuk körében - vagy netán éppen a plázákban - tölthessék.

http://proszektura.blog.hu/2016/04/11/a_sajto_a_boltzar_eltorleserol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: a papírtigrisek lázadása
  2016-04-14 21:14:25, csütörtök
 
  2016.04.13. 08:02
Fidesz: a papírtigrisek lázadása

Opparddon, elnézést, tévedésből nyomtam nemet - mondta tegnap Harrach Péter a boltzár törlés kötelező szavazása után. Mi tartózkodtunk de úgy tessék érteni, hogy a tartózkodásunk akkora nemet jelent, mint ide Lacháza!! - közleményezte a minisztrelnöki és emberminiszter haladéktalanul. Mert amúgy van minekünk saját véleményünk meg állítólag saját akaratunk is, csak ezt felülírja a Vezérünk iránt érzett tisztelet.

Vagyis mégsincs, teccikéteni.

De azért hisztizünk, mint egyszeri homokvár védő legó katona cunami előtt, mert lázadni és ellenszegülni nem merünk, de közleményt írni - amit nagyjából mindenki leszar - van bátorságunk. Így vagyunk mi tigrisek, fejben és papír alapon. Hisz megmondta a Viktor, a beterjesztő Szatmáryn kívül az állásával játszik aki nem teszi amit előírt neki a Főnök, ennyit meg nem ér a buli. Így marad a dünnyögés két szipogás között meg a feszítő érzés:

Ilyen az, mikor valaki kurvának áll.

http://varanus.blog.hu/2016/04/13/fidesz_a_papirtigrisek_lazadasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háromszor annyiért vett helikoptereket a BM, mint amennyiért
  2016-04-14 21:13:37, csütörtök
 
 
Háromszor annyiért vett helikoptereket a BM, mint amennyiért eladták őket


2016. április 14. - 07:49


Bár Baden-Württemberg még 4,8 millió euróért adta el a végül Magyarországra kerülő 5 használt helikoptert, a BM már 13,6 millió eurót fizetett érte - írja a HVG.hu.

15 éve gyártotta a McDonnell Douglas az MD 902-est - Forrás: elicoptere.md

Majdnem háromszor annyiért vett öt használt helikoptert a magyar Belügyminisztérium egy cseh cégtől, mint amennyiért az megvásárolta a légi járműveket a német Baden-Württemberg tartomány belügyminisztériumától - írja a Népszabadság. A különbség összesen 2,7 milliárd forint.

A Belügyminisztérium az öt darab, tizenöt éves MD-902-es helikoptert egy cseh cégtől, a European Air Servicestől vette meg a Légirendészeti Szolgálatnak. Az öt helikopter 13,6 millió euróba, azaz hozzávetőleg négymilliárd forint közpénzbe került, közbeszerzés nélkül.

A helikopterek korábban Németország Baden-Württemberg tartományához tartoztak, a Népszabadság pedig a tartományi belügyminisztérium honlapján megtalálta azt a közleményt, amely szerint a flottából kivont légi járműveket 4,8 millió euróért értékesítették. Ám mire a cseh cég eladta a magyar államnak azokat, 8,8 millió euróval drágábbak lettek, a magyar állam így összesen 2,7 milliárd forinttal magasabb áron vásárolta meg a gépeket.

Bár Pintér Sándor egy korábbi írásbeli válasza szerint a gépek felújítás és átfestés után kerülnek a magyar rendőrséghez, a vételár pedig ezeket a költségeket is magában foglalja, különösnek tűnik, hogy a felújítás és az átfestés többe kerüljön, mint maga a vételár.

https://youtu.be/q9NPDFGeC6I



http://civilhetes.net/haromszor-annyiert-vett-helikoptereket-a-bm-mint-amennyiert -eladtak-oket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a megfontoltak is elhúznak Magyarországról
  2016-04-14 21:02:57, csütörtök
 
  Magyarországnak, mint oly sok más kicsi, szegény országnak, egyetlen saját erőforrása van: a munkavállalói. Egy ilyen országban nehéz lenne nagyobb kormányzati hibát, árulást elképzelni, mint ennek az erőforrásnak az elforgácsolását, amortizálását. Márpedig az orbán-rezsim ezt hihetetlen hatékonysággal végzi...

Kezdve a megosztó nyelvhasználattal: "ti" és "mi". A "jómagyarok" és a "rosszmagyarok". (Értem, hogy ez az orbán-rezsim hatalmának alapja - de ebből törvényszerűen következik, hogy a "rosszmagyar" nem érzi magát idetartozónak...) Folytatva az erre épülő jogi-gazdasági rendszerrel, az egyoldalú alaptörvénytől a közpénzek fideszes lerablásáig. A munkavállalók folyton fokozódó adóterhelésével, a nem-a-munkájukból-élők preferálásával (ld. pl. "egykulcsos" szja). A munkavállaló-utánpótlás, az oktatás szétverésével. Az emberi erőforrás-karbantartás, az egészségügy kivéreztetésével.

De ez talán még mindig kevés lenne ahhoz, hogy az elszegényedő magyar munkavállaló a közismerten szerény nyelvismeretével külföldre meneküljön. Egy ilyen döntéshez a nyomoron, a "mit veszthetek" érzésen kívül kívül kell még valami: a perspektíva hiánya... Az "akinek nincs semmije, az annyit is ér" szellemisége. A legsötétebb diktatúrákat idéző állami agymosás, "elvárás elvtárs"-tól a "hidd el, milyen jó neked" és "minden a lehető legjobb" típusú propagandáig, ami elől lassan ki sem lehet térni... a magyar reformok működnek... miközben egészen nyilvánvaló, mindig-mindenhol tapasztalható, hogy a kormánypropaganda gátlástalanul hazudik.

A tolvaj rezsim kielégíthetetlen mohóságának és dilettantizmusának köszönhetően lényegesen romlott az eltartók-eltartottak aránya Magyarországon. Nehéz elképzelni, mi lesz itt az EU-támogatások megszűnése után, ha ezek a brutális pénzek jelenleg is csak a látszat fenntartásához elegendőek...
Ma még felbecsülhetetlen, mibe fog nekünk kerülni az orbán-rezsim vég nélküli pusztítása.



*********



Már a megfontoltak is elhúznak Magyarországról


Már nem csupán azok hagyják el Magyarországot, akik nyitottak a "kalandra", hanem az óvatosabbak is külföldön vállalnak munkát - derül ki a munkaközvetítők tapasztalataiból. Tavaly a hivatalos adat szerint 33 ezer magyar vándorolt ki az országból.

Napi.hu, 2016. április 14. csütörtök, 09:52



Meredeken gyorsult a kivándorlás Magyarországról az elmúlt években - kezdi rövid felütéssel cikkét a Világgazdaság. A folyamat valószínűleg a következő években sem áll meg. A lap számításai szerint 370 ezer magyart tartanak nyilván az Európai Gazdasági Térség országaiban, ám a valós szám ennél jóval nagyobb lehet, mert a francia, spanyol és görög adatok nem ismertek és sokakat nem látnak a statisztikusok.

Az Eurostat adatai szerint a válság előtt 120-130 ezer magyar élt külföldön. A növekedés az elmúlt két-három évben ugrott meg. Németországban dolgozik a legtöbb magyar, 150 ezer, ami a 2008-2009-es válság előtti 60 ezer két és félszerese. Ausztriában 20 ezerről 50 ezerre nőtt a magyar vendégmunkások száma, Nagy-Britanniában 96 ezren vannak, ami kétszerese a nagy összeomlás előtti adatnak.

Sokan pusztán már halovány kilátásaik miatt külföldre költöznek, illetve már tanulmányaikat is ott folytatják. Az utóbbi nem független az Orbán-kormány barátságtalan felsőoktatási politikájától. A kivándorlást erősíti, hogy egyre könnyebb külföldön elhelyezkedni. Ezzel is összefügghet, hogy a munkaközvetítők tapasztaltai szerint ma már nem csupán a vállalkozó kedvűek, hanem az óvatosabbak, megfontoltabbak közül is sokan belevágnak a "nagy kalandba".

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_a_megfontoltak_is_elhuznak_magyarorszagrol .613201.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.