Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2016-04-15 23:56:11, péntek
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Gratinírozott zöldségek (húsmentes egytálétel)
  2016-04-15 21:05:55, péntek
 
  Gratinírozott zöldségek (húsmentes egytálétel)


Hozzávalók

Hozzávalók:
kb. 25 dkg kelbimbó
4 közepes krumpli
1 nagy pohár tejföl
1 tojás

bors
szerecsendió
ételízesítő
reszelt sajt a tetejére

Elkészítés

Elkészítés: Egy kerámiatálat vagy tepsit zsiradékkal kenjünk ki, majd rétegezve tegyük bele a felszeletelt krumplikat és a kelbimbót (egy réteg krumpli, egy réteg kelbimbó - és így tovább). Nem kell előfőzni a zöldségeket! Az egészre öntsük a tojással és ízlés szerint a fűszerekkel összekevert tejfölt, és tegyük be 220°C-ra a sütőbe.

Ha a tejfölös massza kezd tojásrántotta állagúvá válni, akkor vegyük ki a sütőből, szórjunk tetejére sajtot, és tegyük vissza, amíg a sajt szép piros-barna nem lesz.





Megjegyzés

Amikor először hallottam azt a szót, hogy gratinírozás, azt hittem, a sztárséfek hírhedt-titkos technikáját van szerencsém megismerni. Aztán kiderült, én is szoktam gratinírozni, csak nem tudtam, hogy azt csinálom :-). Merthogy ez nem mást jelent, mint azt, hogy egy tepsibe (kerámiatálba) fektetett étel felső rétegét barnára sütjük a sütőben úgy, hogy valamilyen fűszerezett mártással (tejszín, tojásos tejföl, besamel) beborítjuk sütés előtt a hozzávalókat. Húsmentes hétfőkre az alábbi verzió nagyon laktató és finom egytálételt eredményez, más napokon belecsempészhetünk pár szelet sonkát is. Ez egyébként tipikusan egy *mi van otthon* kategóriájú étel, mert bármit összesüthetünk, ami passzol egymáshoz, legyen az zöldség vagy megmaradt hús.
Zentai Ildikó

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csokis tiramisutorta
  2016-04-15 21:02:56, péntek
 
  Csokis tiramisutorta


Hozzávalók

1 db tejföl (175 g)
30 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
5 csomag vaníliás cukor
3 dl főzött kávé (ízesítve rummal vagy rumaromával)
2 csomag babapiskóta (2x20 dkg)
1 tábla étcsokoládé
3 evőkanál étolaj

Elkészítés

A tejfölt a porcukorral simára keverjük. A habtejszínt a habfixálóval és 2 csomag vaníliás cukorral keményre felverjük, majd a tejfölös masszához forgatjuk. A kávét elkeverjük 3 csomag vaníliás cukorral és a rummal. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, de figyeljünk rá, hogy ne áztassuk el!
Egy 26 cm-es tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, majd erre kerül egy réteg krém. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók (krémmel fejezzük be).
A tortát legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Végül a torta tetejére csorgatjuk.





Megjegyzés

A tetejét megszórhatjuk cukrozatlan kakaóporral vagy fahéjjal is.
Fodor Emese

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Szarvasgomba krémmel töltött karaj
  2016-04-15 20:59:27, péntek
 
  Szarvasgomba krémmel töltött karaj


Hozzávalók

60 dkg karaj
15 dkg trappista sajt
5 dkg parmezán sajt
4 tk szarvasgomba krém

bors
Panírhoz:
20 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés

A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A kiterített hússzeletek egyik felére teszünk egy vastagabb szelet trappista sajtot. A sajtot megkenjük a szarvasgomba krémmel, majd megszórjuk a durvára reszelt parmezán sajttal is.
Ezek után a hús másik felét ráhajtjuk, és a széleket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.
A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután forró olajban kisütjük a húsokat. Hasábburgonyával és párolt kukoricával tálaltam.





Megjegyzés

A sajttól finom lágy és szaftos lesz a szarvasgomba krémből pedig teljesen egyedi ízvilágú. Saját recept, és nagy kedvenc!
Malmos Szilvia

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Nyírségi gombócleves borjúhússal
  2016-04-15 20:56:56, péntek
 
  Nyírségi gombócleves borjúhússal


Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg borjúhús
1 db sárgarépa
1 db kisebb zeller
1 szál fehérrépa
10 dkg gomba
2 rózsa karfiol
10 dkg zöldborsó
1 vöröshagyma
egész bors

5 dl tejszín
5 dkg vaj
liszt
A burgonyagombóchoz:
2-3 szem burgonya
1 tojás sárgája

Elkészítés

Elkészítés: A borjúhúst kis kockákra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Ízesítjük sóval, fűszerzacskóban egy egész vöröshagymát és egész feketeborsot teszünk a levesbe.

Közben a burgonyagombóchoz 2-3 szem burgonyát meghámozunk, sós vízben megfőzzük, majd amikor megfőtt, burgonyanyomóval összetörjük, teszünk hozzá 1 tojássárgáját. Összedolgozzuk,
és cseresznye nagyságúra formázzuk.

Amikor a hús félig puha, belerakjuk a zöldségeket. Ha a zöldség félig puha, hozzáadjuk a karfiolt és a zöldborsót, majd amikor majdnem kész, sűrítjük a vajon világosra pirított petrezselymes rántással, végül hozzáadjuk a külön, kevés vajon megpárolt gombát. Dúsítjuk tejszínnel, és beletesszük a cseresznye
nagyságúra formázott burgonyagombócot.

Amikor a gombócok is megfőttek, azonnal tálalhatjuk.





Megjegyzés
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 7537
  • e Hónap: 12575
  • e Év: 142282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.