Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Medvehagymás-túrós ravioli
  2016-04-02 23:04:21, szombat
 
  Medvehagymás-túrós ravioli


Hozzávalók

25 dkg túró
10 dkg füstölt sajt
1 csokor medvehagyma
2 ek tejföl

bors
1 dl tejszín
3 ek pesto
5 dkg parmezán
Tésztához:
30 dkg liszt
3 db tojás
1/2 tk só

Elkészítés

1. Keverjük simára a túrót a tejföllel, majd adjuk hozzá a lereszelt sajtot a felaprított medvehagymával együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.

2. Gyúrjunk sima tésztát 30 dkg lisztből, 3 db tojásból és 1/2 tk sóból, majd folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.

3. A tésztát nyújtsuk vékonyra, és vágjuk négyzetekre. Szedjünk minden másodikra a túrós töltelékből, majd helyezzünk rá egy üres négyzetet, és villával nyomkodjuk össze a széleket.

4. Főzzük meg a tésztát forró, sós vízben 5-6 perc alatt. Közben melegítsük fel a tejszínt, és keverjük hozzá a pestót. Tálaljuk a raviolit a szósszal meglocsolva, parmezánforgácsokkal megszórva.





Fotó: Tucsek Tünde

PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Narancsos-pudingos-túrós szelet
  2016-04-02 23:01:31, szombat
 
  Narancsos-pudingos-túrós szelet

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:
12,5 dkg kristálycukor
2 db tojás
½ dl étolaj
½ dl meleg víz
12 dkg finomliszt
2 ek kakaópor
½ cs sütőpor
A túrós krémhez:
25 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
2 dkg margarin
1 db narancs reszelt héja és leve
3 dl tej
10 dkg cukor
1 csg vaníliás pudingpor
A díszítéshez:
1 dl habtejszín
Díszítésnek:
Narancs gerezdek

Elkészítés

Elkészítjük a piskótát: a tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd a meleg vízzel, étolajjal tovább verjük.
A lisztet a kakaóporral, sütőporral elkeverjük és a masszához keverjük. 24 cm-es tortaformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét bele öntjük és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A megmaradt részt hasonlóan megsütjük.
A kisebb kakaós lapot összetörjük és elkészítjük a krémet: a pudingport a tejjel , a cukorral elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudinggal a túrót, vajat, narancs reszelt héját, és levét krémesre keverjük.
A tejszínt hozzá keverjük és az összetört kakaós lap 2/3 részét szintén.
A krémet a lapra simítjuk, megszórjuk a kakaós törmelékkel. Felverjük az 1 dl habtejszínt és a felszeletelt tortákra 1-1 habrózsát nyomunk, majd egy-egy narancsszelettel díszítjük.





Vass Lászlóné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vörösboros marhasteak
  2016-04-02 22:58:33, szombat
 
  Vörösboros marhasteak


Hozzávalók

8 szelet marhafelsál
2 teáskanál mustár
1 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors
1 db paradicsom
1 ek. tönköly liszt
1 tk. piros paprika
5-6 szem borókabogyó
3-4 szelet szárított vargánya
1-2 darab friss vargánya
1 ek. olaj
steak fűszerkeverék
3 dl vörösbor
1 mokkáskanál méz

Elkészítés

Felszeleteljük a marhahúst. Az olívaolajat összekeverjük a mustárral, és bekenjük vele a marhaszeleteket, majd megszórjuk frissen őrölt borssal. Lefóliázva hűtőbe tesszük, és legalább 24 óráig hagyjuk pácolódni. Időnként érdemes megforgatni.
Sütés előtt a húst sózzuk, megszórjuk a mozsárban összetört steak fűszerkeverékkel, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Közben teflon serpenyőben olajat hevítünk, és hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát, vigyázva, hogy ne szúrjuk meg a húst.
Közben a sütőt előmelegítjük, és az elősütött húsokat egy tepsibe szedjük. A serpenyőben visszamardt hússzafthoz öntjük a bort, beletesszük a borókabogyót, a vargányát, a mézet, a paradicsomot, és kiforraljuk, majd ezt az öntetet ráöntjük a húsra, és alufóliával letakarva, a sütőben kb. 20 percig pároljuk. Vadrizzsel, krumplipürével és uborkasalátával tálaljuk.





Biró Sára

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Magyaros krumplileves vajgaluskával
  2016-04-02 22:55:33, szombat
 
  Magyaros krumplileves vajgaluskával


Hozzávalók:
1 arasznyi kolbász félkarikára vágva
ha van egy kis szalonna, az is mehet bele kis kockára vágva
1 fej hagyma kis kockára vágva
4-5 szem krumpli kis kockára vágva
opcionális: paprika, paradicsom, zellerlevél - ami van
pirospaprika
ételízesítő
bors
A vajgaluskához:
1 tojás
1 evőkanál vaj
liszt
A habaráshoz:
2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
kevés víz

Elkészítés

Elkészítés: Egy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is. Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük ételízesítővel és borssal, beletesszük a paprikát és a paradicsomot (ezt kis kockára vágva) és a zellerlevelet. Fedő alatt félpuhára főzzük.

A vajgaluskához a tojást elkeverjük a vajjal, csak úgy nagyjából, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjunk. (Igen, tudom, az ilyen megfogalmazásoktól mászik falra a háziasszony...) A kikevert galuskát kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és legvégül behabarjuk a levest. Ha szükséges, utánfűszerezzük, és máris fogyasztható.





Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Mitől magyaros egy étel? A kolbásztól! :) No meg a pirospaprikától. Az egyik kedvenc levesem, bár ez sok levesre elmondható... Hamar elkészül, laktató és nagyon finom. Amikor elkezdtem otthon főzni, hamar kialakult az a szokás, hogy a krumplilevest nekem kellett főznöm, mert tényleg jól csinálom. Mit a titkom? Az, hogy nincs titok, egyszerűen szeretem készíteni is és enni is.
Hegedűs Kriszta

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egészségben eltöltendő hétvégét!
  2016-04-02 22:50:15, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Csőben sült sajtos tészta
  2016-04-02 00:29:35, szombat
 
  Csőben sült sajtos tészta


Hozzávalók

250 g spenót
100 g penne

60 g vaj
60 g liszt
300 ml tej
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
100 g reszelt sajt
3 db tojás

Elkészítés


A gondosan megtisztított spenótot tegyük tűzálló tálba. Lefedve toljuk a 190 fokos sütőbe, és kissé fonnyasszuk meg néhány perc alatt. Azután szedjük ki a leveleket a tálból, konyhai papírtörlővel itassuk le róluk a nedvességet, és tegyük félre.
Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, majd csepegtessük le, és tegyük félre.
Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk rajta világosra a lisztet. Állandó kevergetés mellett, kis adagokban öntsük fel a tejjel, és főzzük sűrűre. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük a mártáshoz a sajtot a szétválasztott tojások sárgájával, a tésztával, továbbá a durvára vágott spenóttal együtt. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Osszuk el a keveréket 4 db tűzálló tálkában, és süssük aranyszínűre a 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A recept tökéletesen működik úgy is, hogy nem négy kicsi, hanem egy nagy tűzálló tálban sütjük meg a rakott tésztát.

Forrás: Mindmegette-hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Citromos fehér csokis répaszelet
  2016-04-02 00:27:24, szombat
 
  Citromos fehér csokis répaszelet


Hozzávalók

Tészta :
25 dkg reszelt répa
25 dkg cukor
4 db tojás
2 dl étolaj
20 dkg őszibarackbefőtt
35 dkg liszt
15 dkg darált dió
10 g szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
csipet só
Krém :
6 dl tej
6 ek liszt
1 tábla fehér csokoládé
2 db citrom reszelt héja + 1 nek a leve
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Elkészítés

A tésztához összevegyítjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával.
A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a répát, az apróra vágott barackot, hozzáöntjük az olajat, és az egészet összeforgatjuk a lisztes-diós keverékkel.
A masszát 3 egyenlő részre osztjuk és kb. 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön, 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
A lisztet simára keverjük a tejjel, és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett, sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzákeverjük az összetördelt csokoládét, és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a lisztes krémmel. Végül hozzákeverjük a citrom kifacsart levét és a héját.
Ha a répás lapok kihűltek, betöltjük a krémmel. Másnap szeleteljük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott krumpli kétféle kolbásszal - lépésről lépésre
  2016-04-02 00:25:36, szombat
 
  Rakott krumpli kétféle kolbásszal - lépésről lépésre


Hozzávalók

1 kg burgonya
7 db tojás
1 szál füstölt kolbász
1 szál főzőkolbász
5 dl tejföl
2 fej hagyma
1 csipet bors
1 csipet őrölt kömény
1 csipet pirospaprika

füstölt szalonna (ízlés szerint)

Elkészítés

A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A tojásokból hatot megfőzünk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tejföl kétharmadát összekeverjük a maradék egy nyers tojással, a köménnyel, a borssal, a pirospaprikával és a sóval. A hagymákat megpucoljuk és vékony karikákra szeljük. A kétfajta kolbászt szintén karikákra vágjuk.
A cserépedény aljára rakjuk az első sor karikázott burgonyát, majd a hagymát. Utána a karikázott tojást. Ezt meglocsoljuk a fűszeres-tojásos tejföllel, ezután rátesszük a főzőkolbászt. Majd újabb sor borgonya, hagyma, tojás, tejföl következik, majd rátesszük a házi, füstölt kolbászt
A tetejére ismét burgonyát, majd tejfölt teszünk, a végén megszórjuk csíkokra vágott kolozsvári szalonnával. 180 fokon 25 percig fedő alatt pároljuk, majd levesszük a tetejét és készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!





Gábor Ormai

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Korhelyleves gazdagon
  2016-04-02 00:22:06, szombat
 
  Korhelyleves gazdagon



Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
10 dkg zsír
10 dkg finomliszt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg debreceni kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
50 dkg füstölt sertéscsülök
5 dl tejföl
2 dkg fűszerpaprika
piros arany
kapor
köménymag


Elkészítés

Elkészítés: A savanyú káposztát vízben jól átmossuk, utána 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debrecenit, a csülköt, a kockára vágott szalonnát. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük.

Zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a köménymagot, a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a piros aranyat, és berántjuk vele a levest.

A végén a debrecenit és a csülköt kiszedjük egy tálba, felkockázzuk, majd visszatesszük a levesbe. Tejfölt adunk hozzá, és jól kiforraljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1308
  • e Hét: 2116
  • e Hónap: 16021
  • e Év: 145728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.