|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2016-04-02 23:04:21, szombat
|
|
|
Medvehagymás-túrós ravioli
Hozzávalók
25 dkg túró
10 dkg füstölt sajt
1 csokor medvehagyma
2 ek tejföl
só
bors
1 dl tejszín
3 ek pesto
5 dkg parmezán
Tésztához:
30 dkg liszt
3 db tojás
1/2 tk só
Elkészítés
1. Keverjük simára a túrót a tejföllel, majd adjuk hozzá a lereszelt sajtot a felaprított medvehagymával együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
2. Gyúrjunk sima tésztát 30 dkg lisztből, 3 db tojásból és 1/2 tk sóból, majd folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.
3. A tésztát nyújtsuk vékonyra, és vágjuk négyzetekre. Szedjünk minden másodikra a túrós töltelékből, majd helyezzünk rá egy üres négyzetet, és villával nyomkodjuk össze a széleket.
4. Főzzük meg a tésztát forró, sós vízben 5-6 perc alatt. Közben melegítsük fel a tejszínt, és keverjük hozzá a pestót. Tálaljuk a raviolit a szósszal meglocsolva, parmezánforgácsokkal megszórva.
Fotó: Tucsek Tünde
PALCSEK ZSUZSANNA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-04-02 23:01:31, szombat
|
|
|
Narancsos-pudingos-túrós szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
12,5 dkg kristálycukor
2 db tojás
½ dl étolaj
½ dl meleg víz
12 dkg finomliszt
2 ek kakaópor
½ cs sütőpor
A túrós krémhez:
25 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
2 dkg margarin
1 db narancs reszelt héja és leve
3 dl tej
10 dkg cukor
1 csg vaníliás pudingpor
A díszítéshez:
1 dl habtejszín
Díszítésnek:
Narancs gerezdek
Elkészítés
Elkészítjük a piskótát: a tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd a meleg vízzel, étolajjal tovább verjük.
A lisztet a kakaóporral, sütőporral elkeverjük és a masszához keverjük. 24 cm-es tortaformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét bele öntjük és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A megmaradt részt hasonlóan megsütjük.
A kisebb kakaós lapot összetörjük és elkészítjük a krémet: a pudingport a tejjel , a cukorral elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudinggal a túrót, vajat, narancs reszelt héját, és levét krémesre keverjük.
A tejszínt hozzá keverjük és az összetört kakaós lap 2/3 részét szintén.
A krémet a lapra simítjuk, megszórjuk a kakaós törmelékkel. Felverjük az 1 dl habtejszínt és a felszeletelt tortákra 1-1 habrózsát nyomunk, majd egy-egy narancsszelettel díszítjük.
Vass Lászlóné
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-04-02 22:58:33, szombat
|
|
|
Vörösboros marhasteak
Hozzávalók
8 szelet marhafelsál
2 teáskanál mustár
1 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
1 db paradicsom
1 ek. tönköly liszt
1 tk. piros paprika
5-6 szem borókabogyó
3-4 szelet szárított vargánya
1-2 darab friss vargánya
1 ek. olaj
steak fűszerkeverék
3 dl vörösbor
1 mokkáskanál méz
Elkészítés
Felszeleteljük a marhahúst. Az olívaolajat összekeverjük a mustárral, és bekenjük vele a marhaszeleteket, majd megszórjuk frissen őrölt borssal. Lefóliázva hűtőbe tesszük, és legalább 24 óráig hagyjuk pácolódni. Időnként érdemes megforgatni.
Sütés előtt a húst sózzuk, megszórjuk a mozsárban összetört steak fűszerkeverékkel, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Közben teflon serpenyőben olajat hevítünk, és hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát, vigyázva, hogy ne szúrjuk meg a húst.
Közben a sütőt előmelegítjük, és az elősütött húsokat egy tepsibe szedjük. A serpenyőben visszamardt hússzafthoz öntjük a bort, beletesszük a borókabogyót, a vargányát, a mézet, a paradicsomot, és kiforraljuk, majd ezt az öntetet ráöntjük a húsra, és alufóliával letakarva, a sütőben kb. 20 percig pároljuk. Vadrizzsel, krumplipürével és uborkasalátával tálaljuk.
Biró Sára
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-04-02 22:55:33, szombat
|
|
|
Magyaros krumplileves vajgaluskával
Hozzávalók:
1 arasznyi kolbász félkarikára vágva
ha van egy kis szalonna, az is mehet bele kis kockára vágva
1 fej hagyma kis kockára vágva
4-5 szem krumpli kis kockára vágva
opcionális: paprika, paradicsom, zellerlevél - ami van
pirospaprika
ételízesítő
bors
A vajgaluskához:
1 tojás
1 evőkanál vaj
liszt
A habaráshoz:
2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
kevés víz
Elkészítés
Elkészítés: Egy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is. Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük ételízesítővel és borssal, beletesszük a paprikát és a paradicsomot (ezt kis kockára vágva) és a zellerlevelet. Fedő alatt félpuhára főzzük.
A vajgaluskához a tojást elkeverjük a vajjal, csak úgy nagyjából, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjunk. (Igen, tudom, az ilyen megfogalmazásoktól mászik falra a háziasszony...) A kikevert galuskát kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és legvégül behabarjuk a levest. Ha szükséges, utánfűszerezzük, és máris fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés
Mitől magyaros egy étel? A kolbásztól! :) No meg a pirospaprikától. Az egyik kedvenc levesem, bár ez sok levesre elmondható... Hamar elkészül, laktató és nagyon finom. Amikor elkezdtem otthon főzni, hamar kialakult az a szokás, hogy a krumplilevest nekem kellett főznöm, mert tényleg jól csinálom. Mit a titkom? Az, hogy nincs titok, egyszerűen szeretem készíteni is és enni is.
Hegedűs Kriszta
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-04-02 22:50:15, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
2016-04-02 00:29:35, szombat
|
|
|
Csőben sült sajtos tészta
Hozzávalók
250 g spenót
100 g penne
só
60 g vaj
60 g liszt
300 ml tej
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
100 g reszelt sajt
3 db tojás
Elkészítés
A gondosan megtisztított spenótot tegyük tűzálló tálba. Lefedve toljuk a 190 fokos sütőbe, és kissé fonnyasszuk meg néhány perc alatt. Azután szedjük ki a leveleket a tálból, konyhai papírtörlővel itassuk le róluk a nedvességet, és tegyük félre.
Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, majd csepegtessük le, és tegyük félre.
Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk rajta világosra a lisztet. Állandó kevergetés mellett, kis adagokban öntsük fel a tejjel, és főzzük sűrűre. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük a mártáshoz a sajtot a szétválasztott tojások sárgájával, a tésztával, továbbá a durvára vágott spenóttal együtt. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Osszuk el a keveréket 4 db tűzálló tálkában, és süssük aranyszínűre a 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
A recept tökéletesen működik úgy is, hogy nem négy kicsi, hanem egy nagy tűzálló tálban sütjük meg a rakott tésztát.
Forrás: Mindmegette-hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-04-02 00:27:24, szombat
|
|
|
Citromos fehér csokis répaszelet
Hozzávalók
Tészta :
25 dkg reszelt répa
25 dkg cukor
4 db tojás
2 dl étolaj
20 dkg őszibarackbefőtt
35 dkg liszt
15 dkg darált dió
10 g szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
csipet só
Krém :
6 dl tej
6 ek liszt
1 tábla fehér csokoládé
2 db citrom reszelt héja + 1 nek a leve
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához összevegyítjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával.
A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a répát, az apróra vágott barackot, hozzáöntjük az olajat, és az egészet összeforgatjuk a lisztes-diós keverékkel.
A masszát 3 egyenlő részre osztjuk és kb. 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön, 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
A lisztet simára keverjük a tejjel, és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett, sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzákeverjük az összetördelt csokoládét, és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a lisztes krémmel. Végül hozzákeverjük a citrom kifacsart levét és a héját.
Ha a répás lapok kihűltek, betöltjük a krémmel. Másnap szeleteljük.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-04-02 00:25:36, szombat
|
|
|
Rakott krumpli kétféle kolbásszal - lépésről lépésre
Hozzávalók
1 kg burgonya
7 db tojás
1 szál füstölt kolbász
1 szál főzőkolbász
5 dl tejföl
2 fej hagyma
1 csipet bors
1 csipet őrölt kömény
1 csipet pirospaprika
só
füstölt szalonna (ízlés szerint)
Elkészítés
A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A tojásokból hatot megfőzünk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tejföl kétharmadát összekeverjük a maradék egy nyers tojással, a köménnyel, a borssal, a pirospaprikával és a sóval. A hagymákat megpucoljuk és vékony karikákra szeljük. A kétfajta kolbászt szintén karikákra vágjuk.
A cserépedény aljára rakjuk az első sor karikázott burgonyát, majd a hagymát. Utána a karikázott tojást. Ezt meglocsoljuk a fűszeres-tojásos tejföllel, ezután rátesszük a főzőkolbászt. Majd újabb sor borgonya, hagyma, tojás, tejföl következik, majd rátesszük a házi, füstölt kolbászt
A tetejére ismét burgonyát, majd tejfölt teszünk, a végén megszórjuk csíkokra vágott kolozsvári szalonnával. 180 fokon 25 percig fedő alatt pároljuk, majd levesszük a tetejét és készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Gábor Ormai
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-04-02 00:22:06, szombat
|
|
|
Korhelyleves gazdagon
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
10 dkg zsír
10 dkg finomliszt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg debreceni kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
50 dkg füstölt sertéscsülök
5 dl tejföl
2 dkg fűszerpaprika
piros arany
kapor
köménymag
só
Elkészítés
Elkészítés: A savanyú káposztát vízben jól átmossuk, utána 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debrecenit, a csülköt, a kockára vágott szalonnát. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük.
Zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a köménymagot, a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a piros aranyat, és berántjuk vele a levest.
A végén a debrecenit és a csülköt kiszedjük egy tálba, felkockázzuk, majd visszatesszük a levesbe. Tejfölt adunk hozzá, és jól kiforraljuk.
Megjegyzés
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2016. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
229 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1308
- e Hét: 2116
- e Hónap: 16021
- e Év: 145728
|
|
|