Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
hát ingyen mégsem dögölhetünk meg azért. legalább kicsit fiz
  2016-04-22 21:49:21, péntek
 
  hát ingyen mégsem dögölhetünk meg azért. legalább kicsit fizessünk érte.




Embertelen lépés: fizetősek lesznek az elfekvők?

JV, 2016. április 21., csütörtök 20:05, frissítve: péntek 09:50


Fizetősek lehetnek a jövőben az úgynevezett elfekvők, azaz a kórházak ápolási osztályai, krónikus belgyógyászatai. Ezt a kormányzati elképzelést a koncepció kidolgozásáért felelős szakember erősítette meg a Vs.hu-nak. Az ellenzéki pártok tiltakoznak, szerintük a súlyosan beteg emberek ápolásának fizetőssé tétele nemcsak embertelen, erkölcstelen is.

A budapesti Szent Rókus-kórház hetvenöt ágyas volt krónikus belgyógyászati osztályát a köznyelv csak elfekvőként emlegeti. Az itt fekvőknek a jövőben fizetni kell az ápolásért - legalábbis a Vs.hu úgy tudja, ez a kormányzat terve. A portálnak a koncepció kidolgozásáért felelős Dózsa Csaba megerősítette, hogy a hosszú ápolás költségeiből a jövőben a betegnek vagy a hozzátartozóknak is részt kell majd vállalniuk.

Az egészségügyi államtitkár márciusban jelentette be, hogy kiszerveznék az egészségügyből a krónikus osztályokat. ,,Azok az ágyak, amelyek jelenleg nem egészségügyi ellátásra szolgálnak, hanem szociális célból működnek, szeretnénk átadni oda, ahová valók: a szociális ellátó rendszerhez. Ez azt jelenti, hogy néhány ezer ágy, amely eddig nem ezt a célt szolgálta, át fog kerülni egy másik fenntartóhoz" - fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán.

Embertelen lépés: fizetősek lesznek az elfekvők?

A fizetős ápolás ötlete szívtelen és embertelen - véli Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője. ,,Még tovább terhelni az embereket egy elszegényedő országban, ahol négymillióan élnek most már lassan a létminimum alatt, nem lehet. Pont az idős, magára hagyott, elesett betegeket még tovább anyagilag terhelni, ez olyan, mint a Fidesznek az az embertelen javaslata, amely egy vagy két éve volt, hogy mindenki temesse el saját magát" - fogalmazott.

Egy másik ellenzéki kis párt egészségügyi drámát emleget. ,,A jelenlegi hatalom nem tudja az emberhez méltó körülményeket sem az ápolóknak, sem az orvosoknak, sem a betegeknek biztosítani" - mondta Bősz Anett a Magyar Liberális Párt ügyvivője.

A Jobbik erkölcstelennek nevezte az ellátás fizetőssé tételét. ,,A jelenlegi források lehetővé teszik, hogy egyelőre semmiképp se kelljen fizetni ezekért a bentlakásos intézményekért vagy a hasonló intézményekért, tehát ezt mi egyáltalán nem tudjuk most támogatni. Önök is látják, hogy mi mindenre költ a jelenlegi kormányzat - nem akarok szokásos stadionokkal és egyéb ilyen dolgokkal előjönni, meg a korrupcióval, amely elviszi a rengeteg pénzt. Tehát nyilvánvalóan a jelenlegi helyzetben ez elfogadhatatlan, mondhatnám azt, hogy erkölcstelen" - jelentette ki Sneider Tamás a párt alelnöke.

A fideszes Németh Szilárd tagadja, hogy pénzt kérnének az idősek szociális ápolásáért. ,,Abszolút szakmai kérdésről van szó, nem pedig pénzügyi kérdésről. Az úgynevezett elfekvők nem lesznek fizetősek" - szögezte le.

Körülbelül tízezer ágyat adnának át fokozatosan a szociális ágazatnak, amelyeken évente mintegy nyolcvanezer pácienst kezelnek. Az átszervezéssel az osztályok helye nem változna, csak a fenntartó lesz más.


http://hirtv.hu/ahirtvhirei/embertelen-lepes-fizetosek-lesznek-az-elfekvok-133868 8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami pénzből szereltettek napkollektorokat a képviselők
  2016-04-22 21:44:11, péntek
 
 
Állami pénzből szereltettek napkollektorokat a képviselők
Index
2016.04.22. 08:31 Módosítva: 2016-04-22 08:39:12

Állami pénzből szereltetett napkollektorokat családi házára több kormánypárti képviselő - tudta meg a Blikk. Öt politikust azonosítottak, akik többnyire feleségük révén az előző ciklusban több százezer forint közpénzt nyertek el az akkori fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné döntése révén.

Simonka György
Fotó: Rosta Tibor

Simonka György fideszes képviselő felesége két házukra építtetett napkollektorokat 1,6 millió forint értékben. A képviselő szerint nem volt aggályos a felesége pályázata. "Akkor lett volna probléma, ha azért nem nyerhetett volna, mert képviselő felesége" - mondta a Blikknek a politikus. Azért két házra kérték a támogatást, mert mindkettőben akartak a meleg vízen spórolni.

Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár felesége a Buda környéki családi házukra kért állami támogatást. A tervezett költségek felét, 455 ezer forintot meg is ítéltek nekik a fejlesztési tárca adatai szerint. Soltész csak annyit ismert el, hogy indultak a pályázaton, de állítása szerint nem nyertek. "A döntési listán is tévesen szerepelhet, ugyanis nem kaptunk és nem vettünk fel egy forint támogatást sem" - írta a Blikknek Soltész.

A nyertesek listáján szerepel még Varga Gábor fideszes képviselő és Szekó József mohácsi polgármester házastársa, Kalmár Ferenc miniszteri biztos is, aki saját nevében pályázott a kollektorokra. 700 és 800 ezer forint körüli összeget nyertek el.

A napkollektor-pályázatot 3 milliárd forintos kerettel hirdették meg, és egészen a keret kimerüléséig fogadtak be pályázatot, a leggyorsabb 4 ezer nyerhetett.

A Blikk tegnap arról számolt be, hogy Vécsey László fideszes képviselő állami pénzből cserélte le mosógépét.


http://index.hu/belfold/2016/04/22/allami_penzbol_szereltettek_napkollektorokat_a _kepviselok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán tanítvány pártot épít
  2016-04-22 21:42:15, péntek
 
  2016.04.22. 07:30
Az Orbán tanítvány pártot épít

Vona Gábor felszíjazta a szopórollerre alelnökei egy részét. Novákék látszólag egy átgondolatlanul széles pártelnöki jogkörnek esnek áldozatul, valójában viszont az orbáni receptet teccenek megszívni éppen.

A tanítvány elővette a Mester kottáját és abból húzza el alelnökei és a párt nótáját.

Mert itt nem csak a pótvonák meghatározásának jogáról beszélünk, hanem arról is, a Jobbik tagságnak nyelőképessége vetekszik-e fideszesekével? Az ő torkukon is lefér bármi, amit kitatál az egyszemélyes hatalomként tündöklő vezető? Az indok - néppártosodás útjában vannak a radikálisok - nagyjából mindegy is, hisz a Példakép mintájából látható, az ilyen karakter nem szokott megállni egy dolognál, ha az elsőnél nem veri orrba istenesen a tagság és a szavazótábor. A puding próbája az evés, és ha az első adag lecsúszott a többi is menni fog. Kíváncsi vagyok mit fog erre lápni a Jobbiki tagsága? A szavazótábor egy része már osztja Vonát a faszbúkon, de nem látszik még az elemi erejű felháborodás. Egyelőre a négy érintett is csak pislog, mint hal a szatyorban, mindegyik beszélt de egyik sem mondott semmit.

Az egészről az jutott eszembe, hogy a magyar népvezér politikusokhoz képest a filmkészítők fantáziája mennyire szegényes. A House of Cards gárdája a negyedik évadban pont az alelnöki jelöléssel küzd, de fikciós szinten sem merült fel bennük semmi hasonló. Pedig Frank és Claire Underwood mit nem adott volna egy ilyen jogkörért...


http://varanus.blog.hu/2016/04/22/az_orban_tanitvany_partot_epit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állami helikopterbiznisz, amelyen valaki keresett 6 milli
  2016-04-22 21:39:26, péntek
 
  ezek már, ha valami csoda folytán mutyi nélkül szeretnének valamit beszerezni közpénzen, már akkor sem menne, túlságosan ráállt már a rendszer a korrupcióra, nincs alternatíva...ha közpénzt költenek, szükségszerűen lopnak is....hogy épp ki gazdagodhat illegálisan az előre le van osztva, minden orbánfőcsicskának ki van jelölve egy terület ahol garázdálkodhat és ennyi....semmi különös csak a napi fidesz rutin...az MSZP-sek már rég agyvérzést kaptak, hogy ezt a nemzeti rablás rendszert nem ők találták ki és nem ők üzemeltetik...ekkora méretekben nem mertek gondolkodni....a fidesz mert nagyot álmodni és egész egyszerűen elfoglalta az országot...


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////////

2016. április. 22. 06:30
Az állami helikopterbiznisz, amelyen valaki keresett 6 millió eurót
szerző:
Rácz Tibor


A jól értesült cseh fegyverkereskedő megelőzte a Belügyminisztériumot, pedig a tárca annyira sürgősnek tartotta a német helikopterek vásárlását, hogy még közbeszerzést sem írt ki arra. A magyar közvetítő szerint azonban létezik egy 2,5 milliós különszerződés is, így a cseh cég haszna ,,csak" körülbelül 6 millió euró, magyar közpénzből.

Járműtender helyett több, hirdetmény közzététele nélküli meghívásos pályázaton modernizálhatják a Magyar Honvédség helikopterállományát - állítja a HVG honvédelmi forrása, hozzátéve, a döntés egyik nagy nyertese egy cseh konszern lehet. Ezt sejteti a Belügyminisztérium helikopterbeszerzése is.

Pár hónap alatt körülbelül hatmillió eurót (mostani árfolyamon számolva csaknem 1,9 milliárd forintot) kasszírozhatott - a közvetítői díjakat nem számítva - a magyar Belügyminisztériumnak eladott öt rendőrségi helikopter értékesítéséből Csehország legnagyobb hadiipari cége, a Czechoslovak Group European Air Services nevű leányvállalata. (A tavaly 12 milliárd cseh koronás nettó árbevételű konszern korábban az Excalibur Group nevet viselte.)

Háromszoros ár - de nem egészen úgy

A német Baden-Württemberg tartomány rendőrségének hivatalos honlapja január elején számolt be a flottacseréről, ahol azt írják, 4,8 millió euróért adták el öt darab, MD 902 típusú gépüket a cseh konszernnek. A cégről a Népszabadság korábban azt írta, háromszoros áron, 13,6 millió euróért adta tovább a helikoptereket a belügyi tárcának, ám a két fél között közvetítő magyar cég vezetője a napilap becslését sokallja. ,,Tény, hogy a németeknek kifizetett ár háromszorosa az, amit a Belügyminisztérium kifizetett a helikopterekért, ám az üzlethez tartozik még egy külön szerződés, amiről eddig senki sem írt. Ennek nagyságrendje meghaladja a 2,5 millió eurót, és tartalmazza a rendőrségi felszerelést, a földi kiszolgáló eszközöket, és a kiképzést is, tehát a hardvert és a szoftvert, ami az üzembe helyezéshez, karbantartáshoz szükséges" - mondta a HVG-nek Takács Miklós, az üzletet levezénylő Aerotechnika M&T Budapest Repüléstechnikai Szolgáltató Zrt. tulajdonosa.
A német Baden-Württemberg tartomány rendőrségének egyik MD 902 típusú helikoptere
© Wikipedia / Juergen Lehle

Ez a vállalkozás a hivatalos partnere a Czechoslovak Grouphoz tartozó, kiszolgált hadiipari eszközök felvásárlására, javítására és továbbértékesítésére specializálódott Excalibur Army SPOL s.r.o nevű vállalkozásnak. A cég ,,alvállalkozóként vesz részt a szerződés teljesítésében", erősítette meg lapunk információját a Belügyminisztérium, ami annyit jelent, jutalék ellenében segít értékesíteni a cseh konszern tulajdonában lévő hadiipari eszközöket. Takács a titoktartási szerződésre hivatkozva nem árulhatott el több részletet a szerződésről, csak annyit, hogy eddig ,,egyetlenegy helikoptert sem adtunk át, jelenleg a személyzet kiképzése folyik, ami nem öt fillérbe kerül".

Mindenesetre Vadai Ágnes, a DK parlamenti képviselője, a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja mutyit sejt az ügy mögött, legalábbis a Pintér Sándor belügyminiszternek a témában feltett írásbeli kérdései alapján ez következik. Azt firtatta, a jó gazda gondosságával járt-e el a tárca, illetve, ,,ki járt jól az üzlettel, ha az állam nem?".
Hadiipari cégek összefonódva
Az Aerotechnika - rajta keresztül voltaképpen így Takács - a többségi tulajdonosa a VRM-Hungária Kft.-nek is. Ebben a cégben a kisebbségi tulajdonos egy Szlovákiában, Trencinben bejegyzett vállalkozás, a Virtual Reality Media a.s., amely civil repülőgépekre és harci eszközökre, például T-72-es tankokra, MIG 29-esekre, és MIG 21-esekre készít szimulátorokat, és tart ezekkel képzéseket. A cég vezérigazgatója Vladimír ©imanský, aki egyben az alelnöke is a Szlovák Biztonsági és Védelmi Ipari Szövetségnek (Slovak Security and Defense Industry Association) és a NATO Ipari Tanácsadó csoportjának szlovák delegációját is vezette 2004-2008 között. A Virtual Reality Media 2012-ben az amerikai hátterű Aeronautical Systems Engineering Inc. nevű, hasonló profilú vállalattal közösen létrehozta a Synerco névre keresztelt konzorciumot, amellyel amerikai és európai piacra gyártanak hadi és civil szimulátorokat. A svájci főhadiszállású Synerco elnöke a szlovák Virtual Reality Media alapítója, elnök-tulajdonosa, Julius Berith.

Fülest könnyen lehet, hogy kapott a Jaroslav Strnad cseh nagyvállalkozó tulajdonában lévő konszern, ami nem lenne csoda, hiszen kiváló kapcsolati hálóval rendelkezik Magyarországon is. Ráadásul olyan vállalkozásokkal tartja a kapcsolatot, akik meglehetősen jól vannak becsatornázva a honvédelmi vagy éppen belügyi tárcához. Talán az utóbbinál van nagyobb respektje Takács cégének.

Nem most kezdték

Az Aerotechnika Zrt. a baloldali és jobboldali kormányok alatt is kapott állami megrendeléseket, többek között 2006-ban rendőrségi SA 102-es típusú helikopterekre szerzett korszerű kutató és éjszakai repülést segítő GPS-berendezéseket mintegy 2,3 millió euró értékben. De ők költöztethetik az átépítés előtt álló Városligetből a Repüléstörténeti és Űrhajózási kiállítás nagyméretű műtárgyait is.

Hasznos lehetett az Aerotechnika felfuttatásában Molitorisz Pál felügyelőbizottsági tag kapcsolatrendszere is. Igaz, ő csak nyugdíjba vonulása után vállalta el az fb-tagságot a cégben, de szakmai előélete széles kapcsolati hálót feltételez. Molitorisz 1985-től városi ügyész volt Szarvason, 1996-tól 2007-es nyugdíjazásáig pedig vezető ügyész, amellett betöltötte a Békés Megyei Főügyészség Ügyészi Tanácsa elnöki tisztségét is. A Szarvasi Krónika szerkesztőbizottságában is együtt ülnek Takáccsal.

Molitorisz elődje a felügyelőbizottságban a szintén Takács szűkebb pátriájából származó Paraizs Endre volt. Paraizs nyugalmazott alezredes, a Szarvasi Rendőrkapitányság korábbi hivatalvezetője. Így akár mindketten ismerhették az egyébként jogász Borbíró Zoltánt, aki Békéscsabán egy magánnyomozó cégnél dolgozott. Ő a kormányváltás után Hende Csaba - azóta menesztett - honvédelmi miniszter titkárságvezetője lett, majd a HM EI Zrt., a HM Armcom, a HM Currus és a HM Arzenál igazgatóságainak elnöki tisztségét is megkapta. Így nem lehet azt mondani, hogy a honvédség cégeinél alul lettek volna reprezentálva a viharsarkiak.
Turayék

Nem kevésbé van becsatornázva a magyar állami szférába a cseh Excalibur konszern másik kapcsolattartója, a Turay család. Stefan és fia, Zoltán a cseh Excalibur Army spol s.r.o-val közösen alapította még 2004 márciusában az Excalibur CZ-Hungary Kft.-t, amit később az Excalibur Army Kft.-re neveztek át. A magyar Excalibur Army végelszámolás alatt áll. Turayék később létrehozott cégének, az Excalibur Defense Kft.-nek kereskedelmi engedélyeit bevonta a magyar állam, ahogy Stefan Turayét is, legalábbis Turay Zoltán állítása szerint, mégpedig ,,nemzetbiztonsági" okokra hivatkozva. Ami legalábbis érdekes ahhoz képest, hogy Turayék 15 éve dolgoznak együtt a cseh céggel, és körülbelül ennyi ideje a magyar állammal is. A magyar Excalibur fő profilja a magyarországi haditechnikai eszközök külföldre, főleg Csehországba való közvetítése, amire a most a 2013-ban alapított Voron System Kft.-t használják. Talán az vághatta ki a nemzetbiztonságiaknál a biztosítékot, amikor a cseh Excalibur Turayék cégének segítségével 80 kiszuperált tankot vásárolt a Magyar Honvédségtől, de az orosz külügy megvádolta az Excalibur Defense Kft.-t és Magyarországot azzal, hogy Ukrajnának adták el a T72-eseket.

,,A tankok Csehországban vannak, javítás alatt, modernizációra várva, nem mentek Ukrajnába" - állította a HVG-nek Turay Zoltán, aki igyekezett megerősíteni, valójában mindig is ő vitte a boltot, az apja csak asszisztált mindehhez. Mindenesetre, ha az idősebb Turayt valóban eltiltották a fegyverkereskedelemtől, a fiú részéről nem rossz taktika azt hangoztatni, hogy eddig is ő volt a fejes a cégben.

Megmártózott a cseh politikai iszapbirkózóban is a kapcsolatépítésben kiváló tehetséggel megáldott család idősebb tagja, Stefan, ahogy a harmincas évei közepén járó Ida Turayová is. Mindketten a liberális-konzervatív Top 09 nevű párt a tagjai. Ennek a pártnak az elnöke, Miroslav Kalousek, korábbi pénzügyminiszter bevallottan jó barátságot ápol Jaroslav Strnaddal, az Excalibur Group, mostani nevén Czechoslovak Group tulajdonosával. A barátság akkoriban köttetett a Strnad és Kalousek között, amikor utóbbi a védelmi minisztérium államtitkára volt.

Ida Turayová egy 15 ezres kisváros, Ustí nad Orlicí képviselő-testületébe be is jutott. Talán véletlen az egybeesés a Turay-cégek székesfehérvári székhelyválasztása is, de fegyverkereskedőként nem éppen logikátlan ott céget alapítani, ahol az Összhaderőnemi Parancsnokság székel. Ott bírálják el ugyanis középszintig a pályázatokat, s ezt követően már a legfelső szinten ritkán van változtatás. Kerülte az ifjabb Turay a választ arra a kérdésre, hogy üzleti kapcsolatban voltak-e, vannak-e az Aerotechnika Zrt.-vel. Sejtelmesen csak annyit mondott, ,,nincs olyan cég Magyarországon, amely bármilyen haditechnikában kompetens és mi ne vettük volna fel velük a kapcsolatot vagy ne működtünk volna együtt velük".Takács Miklós állítása szerint most nem volt együttműködés a két magyar cég között, a belügyes helikopterbizniszben Turayék nem jelentek meg semmilyen módon.

Az ilyen bevásárlások, eladások többségében -Turay szerint több mint 90 százalékban - a kormány közbeszerzési eljárás során vásárolja meg, vagy éppen adja el a hadiipari eszközöket. A német helikopterek esetében közbeszerzésen kívüli meghívásos eljárást hirdettek, ami akkor lehetséges, ha ,,sürgős az eszközök beszerzése".


http://hvg.hu/kkv/20160422_helikopterbeszerzes_excalibur_group_6_millio_euros_kas za
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fontos bejelentést tett Orbán Viktor
  2016-04-22 21:35:54, péntek
 
  "a következő 15-20 évben is a politikában marad"

Hát, ha nem lesz elszámoltatás, jogállam, hanem marad a tolvaj mutyibandák uralma, akkor biztosan.

De ha nem, akkor egész máshol marad a következő 15-20 évben... Jó hűvös helyen, de nem a pálmafák árnyékában...


*****************


Fontos bejelentést tett Orbán Viktor

Nyugdíjas korában is politikával akar foglalkozni Orbán Viktor, aki a német Wirtschaftswoche gazdasági lapnak azt mondta, a következő 15-20 évben is a politikában marad, akár az első, akár a harmadik vonalban - írja a hvg.hu.

Napi.hu, 2016. április 22. péntek, 17:54


Orbán Viktor miniszterelnök a Wirtschaftswoche lapnak adott interjújában többek közt beszélt a menekültválságról, Angela Merkel menekültpolitikájáról, a schengeni határok védelméről, Európa jövőjéről, az illiberális államról, valamint a nyugdíjas éveiről.

Az illiberális államról szóló elgondolásról közölte, sikeresek a Nyugattal versengő rendszerek, de Európa ezt tagadja, mert sérti az önérzetét. Botorság lenne nem tudomást venni a valóságról, de "nem gondolom, hogy föl lehetne építeni Németországban egy orosz vagy kínai rendszert", és ezt Magyarországon sem lehetne megtenni - olvasható a hvg.hu-n.

Szerinte Európában olyan rendszer épült, amelyben minden demokratának liberálisnak kell lennie. Korábban voltak kereszténydemokraták, "egykor még szociáldemokraták is", de most már mindenkinek liberálisként kell meghatároznia magát, ami ahhoz az abszurd helyzethez vezetett, hogy "nem vagy demokrata, ha nem vagy liberális".

Ezért bizonyos kérdéseket vagy véleményeket nem lehet kifejteni, így "a liberalizmus ma a szabad vita ellensége", és kitaszítják a demokraták köréből, akik nem marad a "mainstream" diskurzusban. Orbán szerint számára a hatalom felelősséget jelent, és a "régi vágású" politikusok közé tartozik. A modern politikában szokás egy elvesztett választás után átnyergelni a gazdaságra, de "én nem tartozom ebbe az iskolába" - mondta a miniszterelnök.

"Fiatal éveim óta politikával foglalkozom, és így teszek majd nyugdíjasként is", vagyis "a következő 15-20 évben a politikában maradok, hol az első, hol a harmadik vonalban", arról pedig a választók döntenek, hogy pontosan hol - idézte a hvg.hu a kormányfőt.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos_bejelentest_tett_orban_viktor.613638.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen szitok illene erre az árulásra? Ezért vág bele az élő
  2016-04-22 21:22:47, péntek
 
  2016. 04. 22. 18:45

Milyen szitok illene erre az árulásra? Ezért vág bele az élőfába a nagykoalíció

Az sajnos várható volt, hogy a végtelenségig nem folytatható az a tündérmese (értsd: erdő), amelyet a Városligetben kezdtek megírni a krónikások. A hatalommal csak ideig-óráig lehet packázni, éppen ezért lesz kiemelten fontos a civilek vasárnapi megmozdulása, ahol a Ligetvédői egyszer s mindenkorra a kezükbe vennék a Városliget jövőjét.

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtök este a Zuglói Önkormányzat alkalmi(?) nagykoalíciója határozatban állt ki a Liget Budapest projekt mellett és együttműködne a Városliget Zrt.-vel a beruházás részleteinek megismerése, "pozitív befolyásolása érdekében".

A fideszes alpolgármester, Rozgonyi Zoltán javaslatát párttárasain (9 képviselő) kívül a teljes szocialista blokk (7 képviselő) is megszavazta. Nemmel csak a jobbikos Czeglédi János, az LMP-s Barta János, valamint Várnai László Sándor (CivilZugló), illetve Szabó Rebeka és a polgármester Karácsony Gergely (mindkettő PM) voksolt.

"Ami csütörtökön történt a zuglói önkormányzatban, arra a derék, fafűrészekkel szembeni ligetvédők még legrosszabb városligeti rémálmukban sem gondoltak"

- fogalmazott lapunknak Czeglédi János.

Egész hihetetlen, de egy zsíros bevétellel kecsegtető háttéralku érdekében beáldozták a Ligetet, ha tetszik az állampolgárok jogát az egészséges környezethez.

Megdöbbentő, de azt a 11 pontot, amelyet a szocialisták tűztek hozzá a javaslathoz, és amelynek - úgymond - befogadása fejében együtt szavaztak a kormánypárttal, sebtiben a közgyűlést megszakító frakciószünetben kreálták.

"Olyan egyoldalú együttműködési megállapodást kötöttek a Városliget Zrt.-vel, amelyet a Városliget Zrt. nem is látott; a megállapodásban többek között a Városligettől több kilométerre levő zuglói tereket, játszótereket, parkokat kívánnak felújítani"

- idézte fel az ellenzéki képviselő a csütörtökön történteket.

De vajon miért szúrták hátba a baloldali összefogást a szocialisták?

Most kivételesen jól jött nekik is a Ligettel kapcsolatos botrány, ugyanis elfedte a nap további szavazásainak eredményeit.
Amiről nem beszélünk

A nagykoalíció ugyanis nemcsak a világ első közparkját, Budapest meghatározó zöldfelületét tüntetné el együttesen, de módosította a közbeszerzési eljárás szabályzatát is. Mivel "a rossz, nem egyértelmű szabályozás miatt hosszú hónapok munkájával előkészített közbeszerzési eljárások visszavonásra kerültek a Hivatal megbízásából". Abban állapodtak meg, hogy nettó 100 millió forintra emelik azt az értéket, ameddig a közbeszerzések nem nyíltak, hanem meghívásosak. A Hivatalnak három cég meghívására lesz lehetősége. Így azért könnyebb a BVSC-pálya körüli munkálatokat is menedzselni. A paktum részét képezte Szathmáryné Jahl Angéla kinevezése is. A hölgy annak a Szathmáry Kristófnak az édesanyja, aki egyébként a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese. A nagykoalíció döntése alapján Szathmáryné csütörtöktől a Zuglói Társasházkezelő és Közterület-fenntartó Kft. ügyvezetője lett. Taps!

"A Jobbik a kezdetektől fellépett a Liget Projekt ellen, amiről látni kell, több mint szimpla környezetpusztítás"

- magyarázta Czeglédi János, aki egyben támogatásáról biztosította a vasárnap demonstrálókat.

Mert történjék bármi, a hét utolsó napján látványos akcióra készülnek a Ligetvédők (akiket olyan szervezetek is támogatnak, mint a Greenpeace, a Budapesti Városvédő Egyesület, a CivilZugló Egyesület, a Levegő Munkacsoport).

Egy gigantikus "élő fát" alkothatnak közösen azok, akik úgy döntenek, hogy részesei kívánnak lenni a Liget védelmében, amely mint az látszódik, nem pusztán egy zöld-ügy.

"Kirajzolódni látszik egy olyan trend Budapesten, hogy a közterületek sorsáról a zöld felületek rovására, a lakosság ellenében, szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül, valós alternatívák megvizsgálása nélkül döntenek. Ezek a félrevezető módon zöldfelület-fejlesztési projekteknek hívott beruházások külön-külön kicsinek tűnhetnek, de együttesen óriási jelentőségük van a város élhetősége és turisztikai vonzerejének szempontjából is"

- osztotta meg lapunkkal aggályait a Greenpeace.

A környezetvédelmi szervezet egyetért azzal, hogy a Városligetet meg kell újítani, de nem új épületek felhúzásával. Mint írták, a Liget már amúgy is leterhelt, tekintettel arra, hogy Budapesten nagyon kevés az egy főre jutó zöld felületek száma. A tervezett múzeumok által odavonzani kívánt látogatók miatt így még nagyobb teher hárulna a Ligetre, továbbá az épületek szétdarabolnák az összefüggő zöldfelületeket és a 30-40 méter magas múzeumokkal a Városliget elveszítené a jelenlegi park jellegét. Emellett a tervezett építmények miatt (pl. mélygarázs) több helyen nem lehetne fákat ültetni, csak gyepesíteni, ami sem légszennyezettségi, sem rekreációs szempontból nem hasonlítható a fák szerepéhez - fogalmaz a Greenpeace.

"A Városliget ugyanis Budapest tüdejeként funkcionál, egy légcsatornában helyezkedik el, amely hozzájárul Budapest levegő minőségének javításához".

Hogy is mondta Szilszakáll?

"Nincs az a tünde, ent vagy ember szitok, amely ráillene ekkora árulásra!"

Háborúba mennek az entek?


http://alfahir.hu/milyen_szitok_illene_erre_az_arulasra_ezert_vag_bele_az_elofaba _a_nagykoalicio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Töretlen a társadalmi bizalom Döbrögiék iránt
  2016-04-22 21:10:38, péntek
 
  Parasztvakítás ... előkészítése a 2018-as nagy csalásnak / addig is rendszeresen fognak ilyen és ehhez hasonló “eredményeket" közölni. Így senki sem lepődhet majd meg a “nagyszerű győzelmükön" ... Lehet, hogy rossz körökben mozgok, de mindenfelé csak az anyázást hallom (még korábban bigott fideszhívőktől is).
DE!!!!
a választás, csak rózsa a szarkupac tetején. Példával illusztrálom: adott egy étterem, ahol csak paprikás krumpli van. Viszont ott áll 5 pincér. Választhatsz melyik hozza ki. De ugyanazt a szart kapod. Ennyiből áll a választásod és nem több. Nem abban választasz, hogyan akarsz élni?

Már nem csodálkoznék egy fityesz-maszop-meg a környékén legyeskedők nagykoalíciójában, sőt még a jobbik is a trágyaasztalhoz férne; elvégre zavirevicki gabi most köpte szembe magát és húz középre, azaz jobbközépre, azaz balra, vagy már önmaga se tudja merre, csak be.Oda! Ja, hogy most már náluk sem az ország és lakóinak a jövője a tét? A külföldnek, vagyis valakiknek való megfelelés? Akik mosolyogva bólintanak, avagy egy tétova kézmozdulattal kiintenek?
Valahogy ez a hatalom olyan különleges dolog, ami felfal vöröset-fehéret, kommunistát, fasisztát, baloldalit, jobboldalit, indiánt, négert meg eszkimót?


**************


Töretlen a társadalmi bizalom Döbrögiék iránt

Posted on 2016-04-21 by Admin

A magyar fiatalok kétharmada elégedetlen a helyzetével


A pénzügyi helyzetükkel és a lakhatási körülményekkel jóval elégedetlenebbek voltak a fiatalok, mint egy évvel korábban.
A pénzügyi helyzetükkel és a lakhatási körülményekkel jóval elégedetlenebbek voltak a 19-29 éves fiatalok 2016 első negyedévében, mint egy évvel korábban. A jelenlegi helyzetükkel összességében a diákok a legelégedettebbek - derült ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. A fiatalok elégedettségét mérő kutatás az első negyedévben 8 ponton állt, ami jelentős csökkenést jelent a 2015 negyedik negyedéves eredményhez képest.
Az anyagi biztonságról és a lakhatási körülményekről vélekedtek negatívabban a 19-29 évesek. A fiatalok mindössze 33 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elégedett a helyzetével, ez az arány a munkanélküliek esetében 16, az aktív keresőknél 28, míg a diákok esetében már 47 százalék.-tudhattuk meg a vg.hu cikkéből.
UGYANAKKOR A FIATALOK ROSSZ HANGUATA MIATT A DÖBRÖGISTA HORDÁNAK NINCS AGGODALOMRA OKA!
Ugyanis egy ma közölt közvéleménykutatás adatai szerint 2014-es eredmény születne egy mostani választáson is. Azaz: a hordának MOST IS MEGLENNE A 2/3

kvk
Ugyanolyan eredmény születne ,,most vasárnap" egy parlamenti választáson, mint 2014-ben - mondta a Nézőpont Intézet vezetője, Fodor Csaba csütörtökön egy budapesti konferencián. Fodor egy újonnan létrehozott, az öt nagy közvélemény-kutató intézet munkáját összesítő portál bemutatóján beszélt minderről.
A 2014-es parlamenti választással közel azonos eredmény születne egy most vasárnapi voksoláson - mondta a Nézőpont Intézet ügyvezetője a Közvélemény-kutatók portál összesítésére hivatkozva a portál által szervezett csütörtöki konferencián, Budapesten.
Fodor Csaba közölte: a kozvelemenykutatok.hu portált azért hozták létre, hogy egy helyen elérhetővé tegyék a havi rendszeres méréseket. Hozzátette, az öt nagy hazai közvélemény-kutató intézet (ZRI/Ipsos, Medián, Nézőpont Intézet, Századvég, Tárki) összesített negyedéves adatai alapján a ciklus felénél azt lehet mondani, hogy a két évvel ezelőtti listás választáshoz hasonló eredmény születne most vasárnap is.
Az összegzés szerint egy most vasárnapi választáson a legvalószínűbb listás eredményt nézve a Fidesz-KDNP 46, a baloldali pártok együttesen 24 (az MSZP 13, a DK 8, az Együtt 2, a PM 1), a Jobbik 21, míg az LMP 5 százalékot szerezne. 2014 áprilisában a belföldi listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 44, a baloldali pártok együttesen 26, a Jobbik 21, míg az LMP 5 százalékos eredményt ért el.

http://www.balrad.com/2016/04/21/toretlen-a-tarsadalmi-bizalom-dobrogiek-irant/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy a baj az egészségügyben! 4,5 millió ember maradhat ellá
  2016-04-22 21:04:56, péntek
 
  2016. 04. 21. 09:26

Nagy a baj az egészségügyben! 4,5 millió ember maradhat ellátás nélkül

Sokkoló jövőképet festenek az előrejelzések, ezért a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete az alapvető jogok biztosához fordult segítségért - értesült a Magyar Nemzet.


Alacsonyak az egészségügyre fordított kiadások, egyes számítások szerint

9 év múlva négy és fél millió embernek nem lesz megfelelő az alapellátása.

A szervezet a levélben azt írja, az alulfinanszírozottság miatt egy intézmény sem tud megfelelni az alapvető feltételeknek.


"Figyelembe véve a jelenlegi háziorvosi létszámot, a természetes fogyást és a háziorvosi szakképzésbe belépők számát, elmondható, hogy kilenc év múlva háromezer háziorvossal lesz kevesebb, mint ma, vagyis négy és fél millió embernek nem lesz megfelelő alapellátása. Így ők kétszer akkora eséllyel halnak meg 65 éves koruk előtt, mint az ország másik fele"


- írta Székely László ombudsmannak a Reszasz.

A szakszervezet szeretné, hogy az egészségügyre fordított kiadások három éven belül elérjék a GDP 6 százalékát, ami nagyjából 700 milliárd forintos pluszt jelentene.


http://alfahir.hu/nagy_a_baj_az_egeszsegugyben_45_millio_ember_maradhat_ellatas_n elkul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindet hívja vissza ! Ne csak a követet !
  2016-04-22 20:58:32, péntek
 
  A Mor megtette kötelességét, a Mor mehet.
De a jobbikos elnökségi tagságát azért megtartja?
Kár, hogy nem várta meg, hogy a ballibsi alapitású, Jobbik nevű projekt megcukisodjon, s kimúljanak az antiszemiták.
Mondjuk egy tökösebb kormánynak inkább kiutasítania kellett volna azutan hogy rendszeresen vette a bátorságot h nagykövetként belepofázzon a belügyeinkbe.

*****************


2016. április 20. 20:18
BUDAPEST, 20:18

Információink szerint Izrael visszahívja a Budapestre delegált nagykövetét, Ilan Mort.


A több mint öt éve hazánkban szolgáló Ilan Mor rendkívüli nagykövetet visszahívja az Izraeli Külügyminisztérium.

Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete 2011-ben érkezett Magyarországra. 1983-ban kezdte meg külügyi szolgálatát az izraeli külügyminisztériumban. Mielőtt elfogadta magyarországi nagyköveti posztra jelölését, 2009 és 2011 között az Izraeli Védelmi Erők (IDF) rangidős külpolitikai tanácsadója volt.

Berlinben, Pekingben, Los Angelesben és Libériában teljesített diplomáciai szolgálatot. 2002-ben pedig Jeruzsálemben volt tanácsos a külügyminisztérium Információs Osztályán. A Tel-Avivi Egyetemen szerzett BA diplomát Politikai Tudományok és Munkakapcsolatok szakon, a Nemzetközi Kapcsolatok szakon pedig MA diplomát. Héberen kívül, angolul és németül beszél - olvasható az önéletrajzában. Házas, felesége Ora Mor. Egy lányuk és egy fiuk van, édesapja Romániában, édesanyja Lengyelországban született.

http://888.hu/article-izrael-visszahivja-budapesti-nagykovetet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogegyenlőség!
  2016-04-22 20:40:39, péntek
 
  Jogegyenlőség!

Posted on 2016-04-22 by Admin\t

Harmadrendű állampolgárok?

Döntött az Alkotmánybíróság 8:5 arányban. Nem engedi levélben szavazni azokat a magyarokat, akik külföldön vállalnak munkát. Ha tehát egy pesti lakos a Londontól 320 kilométerre lévő Manchesterben dolgozik, s magyar állampolgárként ki szeretné nyilvánítani, melyik pártot tartja kormányképesnek, az vagy hazautazik a választás napján, vagy -- amennyiben még nem vett kocsit magának, s gyanítom, ők vannak többségben -- vonatra ül, hogy a londoni magyar külképviseleten voksát leadhassa.
A mostani alkotmánybírósági döntés előzménye: a 2014-es választás után egy Angliában dolgozó magyar munkavállaló nehezményezte, hogy neki öt órát kellett utaznia szavazata leadásához, míg a határon túli, kettős állampolgársággal rendelkező magyarok ugyanezt levélben megtehetik. Megoszlott az alkotmánybírák véleménye, elgondolkodtató, hogy többek közt Pokol Béla, Stumpf István és Szalay Péter is helyeselte volna, hogy a határon túli magyarokra vonatkozó szabályokat mintegy kiterjesszék a külföldi munkavállalókra. És ez logikus is lett volna, mert nincs okunk feltételezni, hogy egy fiatal orvos, aki idehaza nem tud lakáshoz jutni, családot alapítani, ezért Németországban vagy Angliában vállal ideiglenesen munkát, Magyarországhoz gyengébb szálakkal kötődik, mint egy generációk óta a Székelyföldön élő kettős állampolgár, akit a balliberális oldal másodrendű állampolgárnak tekintett. A külföldi munkavállalók lennének most a harmadrendű állampolgárok?
A dolog jogi részét az Alkotmánybíróság tagjai nem túl izmos érvekkel, de megindokolták, a pragmatikus politikai oldalát pedig az MSZP érthető módon máris tematizálta. E szerint a döntés hátterében politikai sugallat áll, mert a határon túli magyarok valószínűleg a kormánypártokra szavaznak, ám ez kevésbé feltételezhető azokról, akik külföldre mentek, mert hat év fideszes kormányzás után sem látják idehaza a jövőjüket, szavazásuk megkönnyítése tehát nem érdeke a kormánynak. Ez persze csak vélekedés. De van itt egy sajnálatosan ismétlődő tapasztalat. Az, hogy már megint oktalan minősítés történik. Különbségtétel szavazó és szavazó közt, állampolgár és állampolgár közt. Már megint hiányzik a kormányzati nagyvonalúság. Már megint nem fontos a lényeg ruháját jelentő látszat. Már megint nevelés történik: ti akartok levélben szavazni? Akik elhagytátok az országot, és londoni kórházakba nyomultok éjszakai ügyeletbe? Bennetek nem lehet ugyanúgy megbízni, mint akiket az ország hagyott el, s akiken a határok léptek át! Ti csak vonatozzatok fél napot, ha szavazni akartok, ki tudja, kiket ikszeltek be helyettünk.

https://youtu.be/qKnioQ5n-F0


De végül is hány emberről van szó, hogy ilyen fontos volt őket a levél útján történő szavazás lehetőségéből kipenderíteni? A KSH és egy uniós kutatócsoport felmérései szerint a külföldre vándorló magyarok száma hozzávetőlegesen 350 ezer, java részük negyven alatti férfi. Ezek az emberek egyébként jelentős összegeket utalnak haza, tavalyi összesítés szerint a külföldről kapott munkajövedelmek elérték a 920 milliárd forintot.
Aki a jövőre gondol, nem csak a választásokra, annak nem az lesz a fő kérdés a külföldi magyar munkavállalókkal kapcsolatban, hogy na, ezek vajon kire szavaznának levélben, hanem hogy miként lehet az elmenetelüket megakadályozni, már csak népesedéspolitikai okokból is. Mert ha egy kormánynak tényleg fontos, hány gyerek születik, akkor fölteszi magának a kérdést: vajon megtettem-e minden tőlem telhetőt azért, hogy itthon tartsam ezt a 40 alatti, vállalkozó kedvű, aktív, dolgos, csak éppen gazdag családi háttér és kapcsolati tőke híján idehaza a számításait megtalálni nem képes réteget?
(mno)
Bal-Rad komm: "...Ezek az emberek egyébként jelentős összegeket utalnak haza, tavalyi összesítés szerint a külföldről kapott munkajövedelmek elérték a 920 milliárd forintot..."
-Valamiből meg kell vásárolni a levélvoksokat! A hála pedig nem politikai kategória.

http://www.balrad.com/2016/04/22/jogegyenloseg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1185
  • e Hét: 6937
  • e Hónap: 10682
  • e Év: 164178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.