Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Össznépi bizalmatlansági indítvány az Orbán kormány ellen
  2016-04-27 21:36:20, szerda
 
  Össznépi bizalmatlansági indítvány az Orbán kormány ellen

Magyarországon egy eszement diktátor és hűbéresei - a választók bizalmával maximálisan visszaélve - egyszemélyi diktatúrát épít!

Minden felhatalmazás nélkül kényére, kedvére változtatja Alkotmányunkat a saját érdekei szerint! Közben a kontrollokat, fékeket oly módon formálgatja a saját önző hatalmi érdekei szerint, hogy minden Demokratikus normát, nemzetközi szerződést, SŐT! az Alkotmányra tett saját esküjét is megszegi! A demokratikus jogállam és a Köztársaság teljes felszámolását végzi egy őrült elme kiszolgálásának érdekében!

Ezért - mivel a parlamentben ülők bizalmatlansági indítványozó lehetőségét megakadályozták - Magyarország demokratikus jogállammá valamint a Köztársaság visszaállítására csak egy mindent elsöprő közös akarat képes! Az orbán kormány bebizonyította teljes szociális érzéketlenségét, embertelenségét és minden demokratikus norma semmibe vevését!

Megszüntette a társadalmi párbeszéd minden formáját, helyette egy ellenőrizhetetlen - egyoldalú - levelezésbe kezdett, a mi pénzünkből!

Alkotmánysértő passzusait emeli be az "Alaptörvény" nevű pártérdekeit szolgáló tákolmányába. Minden hazai és nemzetközi tíltakozást az ország elleni támadásként próbál beállítani, amely szót emel egy őrült diktatúra építési próbálkozása ellen! Ellenzékét kriminalizálni próbálja, az ország lakóságát egzisztenciális és minden egyéb módon zsarolja!

Gazdasági ámokfutása - mely az Uniós pénzek megszerzésén kívül, (hiánycél 3% alá csökkentése) emberek millióit sodorja kilátástalan embertelen körülmények közé, miközben ezeket a pénzeket már el is ígérte hűbéreseinek, így az ország ennek nem sok hasznát fogja látni!

Országunkban a düh és a félelem az uralkodó érzés, ezért csak a demokratikus nagyvilág összefogásával tudjuk országunkat ismét a SZABAD népek közé emelni!

Mi olyan országban szeretnénk élni, ahol egyenlő jogokkal, egyenlő esélyekkel rendelkezik minden ember! Ahol nem kell félelemben élni! Ahol nem kell lesütnie az embernek a szemét, mert nem tud enni adni a gyermekének! Ahol a nyugdíjasok a társadalom megbecsült - és nem a megvetett - tagjai! Ahol a rokkantakat - vakot, féllábút, félkezüt - is megilleti a nyugdíjellátás! Ahol a megszerzett jogokat tiszteletben tartják és nem megszüntetik! Ahol a nép által választott pártnak elszámolási kötelezettsége van a választók felé! Ahol az életünket végzetesen meghatározó döntésekről nem egy ember és gerinctelen szolgái, hanem maga a nép dönt! Ahol a választási felhatalmazásával a mindenkori hatalom él és nem visszaél! Ahol a visszaélő hatalom demokratikus úton azonnal elzavarható! Ahol a visszaélő hatalom a jogokat bővíti és nem korlátozza! Ahol a Szakszervezet szakszervezetként működik és nem a kormány kiszolgálójaként! Ahol bőrszine, vallása miatt senkit semmiféle hátrány nem érhet, vagy ha mégis - akkor a törvény teljes szigorát alkalmazzák az elkövetők ellen! Ahol a emberek egészsége fontossabb, mint a focistadionok! Ahol egy fasiszta alakulatnak esélye sem lehet a parlamentbe kerülésre, mert a jog már a megalakulását is korlátozza! Ahol a rendvédelem alakulatai - és nem egyenruhákba bújtatott pártkatonák - szolgálják a rendet a törvények teljes tiszteletben tartása mellett!

Ezért a Fidesz-KDNP kormányt "alaptörvénye" visszavonására, a jogállami normák és a Köztársaság visszaállítására és azonnali lemondásra szólítjuk fel! Felszólítjuk őket egyben, hogy az utolsó fillérig számoljanak el az adófizetők pénzével!

Követeljük, hogy a közpénzeket, a közszolgálatot a köz szolgálatára használják és ne egy párt érdekeinek a kiszolgálására!

Követeljük Orbán és RT-je azonnali távozását a hatalomból, mielőtt végleg romba döntenék az országot! Tehát: MOST!!!



A gondolkodó magyar nép


http://www.peticiok.com/ossznepi_bizalmatlansagi_inditvany_az_orban_kormany_ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bojkottáljuk Kövért!
  2016-04-27 19:43:17, szerda
 
  Bojkottáljuk Kövért!



Egy Kövér nevezetű ember kitiltotta pár kollégámat a parlamentből. Kétségkívül, súlyos bűn terheli a lelküket. Kérdezni - értik? - próbáltak politikusokat, köztük a kis vezetőt, erről, arról, közpénzjellegét vesztő milliárdokról és a többi.

A nevezett kollégák tulajdonképpen jól is jártak, mert simán közéjük is lövethettek volna. Vagy esetleg a kövéri - közpénzből finanszírozott - magántestőrség deresre is húzhatta volna őket, aztán húszat a seggükre, hogy csak úgy porozzon, és menjen el a kedvük az efféle szemérmetlenségektől.

Kérdezni?

Piha.

Hova jutna a világ, ha csak úgy bárkitől bármit kérdezhetnének. Ha - de erre gondolni sem szabad - a kis vezetőtől nem azt tudakolnák meg, hogy miként lehet, hogy ő a legokosabb, a legszebb és a legnagyobb -, hanem pl. hogy mégiscsak hogy a fenébe lehet büntetlenül kitalicskázni ennyi pénzt a Magyar Nemzeti Bankból.

Ilyesmi - rágondolni is borzalom - nem eshet meg.

A parlament nem azért van már, hogy ott cseszegessük népünk bölcs vezetőit. Az arra van, hogy Semjén Zsolt elmondja, hogy ő mennyire imádja a főnökét, arra, hogy

a kis Rogán péntek délután beadjon egy alkotmánymódosítást,
amelyről Gulyás Gergely lazán elmondja hétfő reggel, hogy az egy jogalkotási remekmű.
Majd a tízórai szünet előtt gyorsan meg is szavazzák, már azok, akik képesek a három rendelkezésre álló gomb közül a megfelelőt eltalálni.
És az az icipici Mészáros gazda meg ennek nyomán besöpör pár milliárdot ma is.

Kétségtelen, ami ma már a Parlamentben történik, nagyjából érdektelen.
A fontos döntések nem ott születnek.

Hanem egészen máshol, mint azokban a régi szépnek nem mondható időkben. A kormánypárti képviselők csak azért kellenek, hogy a látszat pecsétjét ráüssék a jogtiprásra. Vagyis, kérdezni sem nagyon érdemes őket, tudósítani sem róluk.

De mégiscsak. A parlament rendeltetése az lehetne, hogy megmutasson valamit a nyilvánosságnak a politika működéséből, hogy alkalmat adjon arra, magyarázkodásra kényszerítsék ezeket a bátorságnak amúgy nem sok tanújelét adó alakokat.

A nyolcvanas években a rendszerváltás egyik jele az volt, hogy már nemcsak a megbízható újságírókat engedték be a parlamentbe, hanem az ellenzéki, vagy akár ellenséges érzelműeket is, és mindenkit, hangsúlyozom, mindenkit meg lehetett kérdezni kb. mindenhol. (Én a Vadászterem előtti büfénél és a főemeleti WC előtt vadásztam leginkább. Micsoda trófeák voltak, hmm.)

Mindegy. Az egy kialakuló demokrácia volt, ez egy megszilárduló diktatúra.

Csak még egy.

Kedves kollégáim! Ha ezt is hagyjuk, megérdemeljük mi is, az olvasóink (nézőink, hallgatóink) is.

Tudom, tudom az ellenérveket. De amíg nincs jobb ötlet,
egy csinos bojkott?

Ígérem, én amíg vissza nem vonják a kitiltásokat, a lábamat nem teszem be az ülésterem környékére se.

Uff!

Gondolom, most tele lett a gatyájuk.

Úgy kell nekik.

Dési János


http://egyenlito.blog.hu/2016/04/27/bojkottaljuk_kovert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
70 milliót csalt ki az apácától
  2016-04-27 19:41:40, szerda
 
  Közben úgy tűnik, egy kicsit sikerült túltolni a hitéleti támogatást: akkora a jólét a zárdában, hogy 70 misi hiánya csak évek múlva tűnik fel.

****************



70 milliót csalt ki az apácától

2016. április 26. 20:01





Közel 70 millió forintot csalt ki egy nő egy apácától. A csaló különböző okokra hivatkozva éveken keresztül kért pénzt a szerzetesrend főnöknőjétől. A csaló társai még azt is elhitették az apácával, hogy a nő meghalt és a temetésére kell pénz. Az apáca még ekkor is utalt. Miután a nő lebukott kiderült, hogy a kicsalt pénzből luxus körülmények között élt, pedig a pénzt főleg azért kérte, mert szegény. Most ítélték el, 5 év hat hónap börtönt kapott, és a pénzt is vissza kell majd fizetnie.

http://tenyek.hu/tenyek/209460_70-milliot-csalt-ki-az-apacatol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még újabb 32 stadion épül
  2016-04-27 19:16:11, szerda
 
  A rohadó kórházak és a 3 millió koldus országában mi az, aminek gőzerővel kell zakatolni? A stadionépítésnek! Nem tévedés: újabb 32 (HARMINCKÉT!) üresen kongó stadiont húznak fel Orbánék. Gigantikus pénzt herdálnak el - az összes kórházat rendbe lehetne vágni belőle, hogy ne haljanak meg tömegével a magyar emberek. Nincs mentség arra, aki még mindig ezt az országvesztő, tébolyult rezsimet szolgálja.



Még újabb 32 stadion épül

Horváth Nándor
2016.04.25. 18:47


Most az érdi focisták örülhetnek. A harmadosztályú csapat 3,3 milliárdért kap új stadiont. A beruházások pedig folytatódnak, a tervek szerint a következő években 32 stadiont építtet a kormány országszerte. Az MSZP úgy számol, a már elkészült stadionokra annyit költöttek, amennyiből ki lehetne fizetni a kórházak adósságát. A kormány szerint a létesítményekre az emberek egészségének megőrzése miatt van szükség.


http://rtl.hu/rtlklub/hirek/meg-ujabb-32-stadion-epul


http://rtl.hu/rtlklub/hirek/meg-ujabb-32-stadion-epul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek után a republikánusok nehezen fogják magukról lerugdosn
  2016-04-27 19:06:56, szerda
 
  Ezek után a republikánusok nehezen fogják magukról lerugdosni Trumpot
2016.04.27 07:06

Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns egyértelmű diadalt aratott az amerikai előválasztások keddi fordulójában, ötből öt államban nyerve meg a választásokat, a demokratáknál Hillary Clinton ötből négy államban győzött.

Domald Trump sikerét jelzi, hogy a Marylandben, Pennsylvaniában, Delaware-ban, Connecticutban és Rhode Islanden megtartott választások közül háromban is hatvan százalék fölötti támogatottsággal lett az övé a győzelem. Rhode Island szavazóinak 64 százaléka rá szavazott, Connecticutban és Delaware államban pedig 61 százalékos bizalmat szerzett, de Pennsylvaniában és Marylandben is egyértelmű, 59, illetve 54 százalékkal végzett az élen.

A New York-i milliárdos győzelmét ugyan előre jelezték, de ilyen nagy arányú diadalra nem számítottak az elemzők.


Trump két vetélytársa - Ted Cruz texasi szenátor és John Kasich ohiói kormányzó - meglehetősen rosszul teljesített. Az elemzőket meglepte, hogy öt államból négyben nem a pártelit által támogatott Ted Cruz texasi szenátor, hanem John Kasich ohiói kormányzó végzett a második helyen: Marylandben 23, Delaware-ban csaknem 20 százalékkal, Connecticutban 27, Rhode Island államban pedig 24 százalékkal lett második. Cruz szenátornak csak Pennsylvaniában sikerült a második helyre kerülnie, 21 százalékos szavazataránnyal.

A Demokrata Párt várható elnökjelöltje, Hillary Clinton biztos győzelmet aratott négy államban: Pennsylvaniában 57, Marylandben 68, Delaware-ban 59, Connecticutban pedig 50 százalékos arányú volt a győzelme. Rhode Island államot azonban vetélytársa, Bernie Sanders vermonti szenátor "vitte el": az ottani választók 56 százaléka inkább benne bízott, mint a volt külügyminiszterben.

Philadelphiában elmondott győzelmi beszédében Hillary Clinton lényegében Donald Trump állásfoglalásaira feleselve fejtette ki álláspontját egy sor kérdésben. A többi között azt hangsúlyozta, hogy Amerika nem falakat épít, hanem akadályokat bont, nem elutasító és kirekesztő, hanem befogadó társadalom. A választási kampány során tapasztalt konkrét példákat sorolva kiállt az egészségbiztosítás Obama elnök által elkezdett reformja és a nőknek a férfiakkal azonos bérezése mellett. Először fordult elő a kampányban, hogy Clinton Sanderst dicsérte, kiemelve, hogy egyetértenek a párt újraegyesítésének szükségességében, a klímavédelem és a melegek jogainak kérdésében.

Bernie Sanders közleményben gratulált Hillary Clintonnak, de leszögezte: nem adja fel a küzdelmet, nem száll ki a versenyből.

Donald Trump a nevét viselő New York-i Trump Torony aulájában mondta el győzelmi beszédét.

Győztem. Vége van


- mondta, s a republikánusok elnökjelöltjének nyilvánította magát. Viszonylag rövid beszédében Hillary Clintont támadta: mint mondta, nem tartja alkalmasnak arra sem, hogy például munkahelyeket teremtsen, és felrótta neki az észak-amerikai szabadkereskedelmi megállapodás támogatását, nem mulasztva el megemlíteni, hogy ezt a férje, Bill Clinton írta alá elnökként.

Trump ismét azt sugalmazta, hogy Clinton csak azért győz, mert nő.

Ha Hillary Clinton férfi volna, a voksok öt százalékát is alig kapná meg


- jegyezte meg. Ezt követően hosszan válaszolt az újságírók kérdéseire. Kifejtette, hogy nem kíván változtatni a stílusán, mint fogalmazott, azért döntenek mellette a választók, mert olyan, amilyen. Majd szót ejtett külpolitikai kérdésekről is. "Nem a klímaváltozás a legnagyobb veszély, hanem az atomfegyver, nem szabad megengedni, hogy Irán atomfegyvert építsen, nem szabad megengedni, hogy Észak-Koreának atomfegyvere legyen, Kínának igenis van befolyása Észak-Koreára, és rá kell bírni, hogy éljen is ezzel a befolyással" - fejtette ki.

A New York-i milliárdosnak a keddi előválasztások után már 950 delegátusa van, az automatikus elnökjelöltséghez a republikánusoknál szükséges 1237 támogató delegátusból, míg Ted Cruz 560, John Kasich 153 küldött támogatását élvezi, s Kasichnek gyakorlatilag már nincs lehetősége arra, hogy a párt elnökjelöltje legyen.

A demokrata oldalon Hillary Clinton elnökjelöltsége - hacsak nem történik valami rendkívüli esemény - immár megkérdőjelezhetetlen. A volt külügyminiszter az eddigi választási folyamatban 2137 küldöttet állított maga mellé, míg Bernie Sanders csak 1306 delegátust gyűjthetett be. Az elnökjelöltséghez a Demokrata Pártban 2383 delegátusra van szükség.

A következő előválasztás jövő kedden lesz Indiana államban.

Az elnökválasztási rendszerről röviden
A jelölőgyűlés az amerikai választási rendszer egyik sajátossága. Ezen a pártok regisztrált tagjai és delegáltjai vesznek részt: nyílt, nyilvános beszélgetéseken, gyűléseken vitatják meg a politikussal az elképzeléseit, majd ezt követően voksolnak arról, hogy kit küldjenek a nyári országos elnökjelölő konvencióra. A jelölőgyűlések rendszerét az 1970-es évek óta alkalmazzák az érintett 14 államban.

Más államokban nem jelölőgyűlést, hanem előválasztást tartanak. A legfontosabb különbség, hogy az előválasztáson bárki szavazhat, ha előzetesen regisztráltatja magát, a jogosultak egyszerűen a választási urnában elhelyezett szavazattal döntenek.

Az iowai nyitással kezdődik meg a hivatalos választási procedúra, az elnökjelöltek kiválasztásának folyamata. Utána az északkeleti New Hampshire államban, majd délkeleten, Dél-Karolinában választanak. Március elsején tucatnyi szövetségi állam dönt arról, hogy kit látna szívesen elnökjelöltként, azt a napot ezért szuperkeddnek nevezik. Az idén március 15-én választanak Floridában, Ohióban és Észak-Karolinában: ezek azért jelentős államok, mert sok delegátust küldenek az elnökjelölő konvencióra.

Április végére a legtöbb szövetségi államban már befejezik a voksolást, és nagyjából kirajzolódik, hogy melyik politikus hány delegátust állított maga mellé, vagyis ki lehet az egyes pártok elnökjelöltje.

Júliusban tartja mindkét párt az elnökjelölő konvenciót. Az egyes szövetségi államokban legtöbb delegátust begyűjtő politikust választják meg a párt elnökjelölő konvencióján. Az előválasztáson bárki szavazhat, ha előzetesen regisztráltatja magát, a jogosultak egyszerűen a választási urnában elhelyezett szavazattal döntenek.

www.portfolio.hu
http://www.portfolio.hu/gazdasag/ezek_utan_a_republikanusok_nehezen_fogjak_magukr ol_lerugdosni_trumpot.230946.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest újabb nagy lépést tett a római-parti mobilgát megép
  2016-04-27 18:32:00, szerda
 
  azért akarják felépíteni a mobilgátat, hogy az illegálisan épült luxusingatlanokat megvédjék a víztől.
annyit szeretnék megkérdezni, hogy ha ennyire tolja ezt a fakivágós/gátépítős dolgot, akkor miért lesz 30 centiméterrel alacsonyabb annál ez a mobilgát, mint amely magasság esetében az állam/önkormányzat felelősségi körébe tartozna egy nem várt esemény? építenek egy olyan védelmi vonalat, ami kapcsán, ha bármi történik, akkor az nem az ő felelősségük? mindezt azért, mert sokkal több pénzt lehet elbaszni erre, mint a már meglévő védmű megerősítésére? szóval majd anyádba, pista, a taxicéges feleségeddel együtt.

***************


Budapest újabb nagy lépést tett a római-parti mobilgát megépítése és 1500 fa kivágása felé

Rényi Pál Dániel
Politika
ma 16:06


Döntött a Fővárosi Közgyűlés arról, hogy 2019-ig 12,7 milliárd forintból kívánja megvalósítani a csillaghegyi öblözet árvízvédelmét, azaz megépíteni a római parti mobilgátat. Ehhez Budapest 10 milliárd forint uniós forrást használ fel.
Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2016. január 22-én (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

A közgyűlés megszavazta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a fővárosi önkormányzat között kötendő támogatási szerződést. A beruházás célja az, hogy 53 ezer ott lakót megvédjen az árvízkároktól. Április közepén jelent meg, hogy a terv megvalósítása érdekében 1500 fa kivágására készül a terv megvalósításához a kormány.

A gyűlésen Tarlós István főpolgármester (Horváth Csaba, MSZP-s képviselő válaszára) azt mondta, hogy tudományos alapon rajzolták meg a nyomvonalat, és "fakivágás nélkül nem úszható meg a védmű megépítése" - fogalmazott. Csárdi Antal (LMP) azzal érvelt, hogy több szakértő is javasolt alternatív nyomvonalú megoldásokat, és Béres András, a Párbeszéd Magyarországért nevében is tiltakozott.

Arról, hogy milyen más megoldások merülhetnének fel a jelenlegi tervekkel szemben, nemrég a Népszabadság közölt írást.


http://444.hu/2016/04/27/ujabb-fontos-lepest-tett-a-fovarosi-kozgyules-a-mobilgat -megepitese-es-1500-fa-kivagasa-fele
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haladunk-haladunk…!
  2016-04-27 17:59:51, szerda
 
  Haladunk-haladunk...!

Posted on 2016-04-27 by Admin

Rengeteg a nélkülöző gyerek - félelmetes, milyen dolgok hiányoznak

A KSH adatai szerint Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka él szegénységben.
A Budapest Intézet felmérése alapján 130 ezer gyereknek kell szembenéznie az állandó nélkülözéssel, és közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik. Ezeknek a gyerekeknek sokszor csak álom az, ami nekünk természetes.
A K&H 2014-ben indította el K&H a hátrányos helyzetűekért programját, amellyel a hátrányos helyzetű településeken élő gyermekek számára nyújt segítséget a négy kiemelt támogatási területén: az egészségügy, a fiatalok oktatása, az előadó-művészet és a sport területén. Most összegyűjtöttek 5 olyan dolgot, ami ezen gyerekek számára csak álom.
1. Zöldség, gyümölcs
hzs
A nehéz körülmények között élő szülőknek még az étkezés megoldása is problémát jelent, így az asztalra leginkább csak kenyér, tészta és krumpli kerül. Vannak Magyarországon olyan gyerekek, akik soha életükben nem ettek még narancsot vagy banánt.
2. WC és fürdőszoba
110 ezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs fürdőszoba, 150 ezer* pedig olyanban, ahol nincs WC. A legtöbb érintett háztartásban vezetékes víz sincs. Az itt felnövő gyerekek az óvodában, iskolában találkoznak először mosdókagylóval, angolvécével. Nem meglepő, hogy a legtöbbjük nem tudja, hogyan kell használni ezeket.
3. Villany
200 ezer gyerek* él olyan háztartásban, ahol nincs elektromos áram. Ebből adódik, hogy nincs semmi olyan berendezés, ami árammal működik: nincs rádió, nincs televízió, nincs számítógép. A gyerekek egyáltalán nem kapnak információt a szűk környezetükön kívüli világról. Nem is beszélve arról, hogy télen olvasni, tanulni sem tudnak, hiszen mire hazaérnek az iskolából sötét van.
4. Divatos ruhák
Nem, nem márkás ruhákról beszélünk, mindössze divatosról. Ezeknek a gyerekeknek az egyik legnagyobb álma, hogy a kínai boltból kapjanak egy új, ,,divatos" ruhát. A legtöbbjük a jótékonysági szervezetektől kapott, a testvérek által kinőtt használt ruhákban jár, soha életében nem kapott még egyetlen új ruhadarabot sem.
5. Mozi, színház
A legtöbb gyerek még életében nem járt moziban, színházban, és az osztálykirándulásokról is rendre le kell mondaniuk, hiszen a szülők nem tudják befizetni a néhány száz forintost hozzájárulást. Egy ilyen kirándulás vagy egy színházi előadás sokuk egyik legnagyobb álma.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Amennyiben ez a KSH adat már az új mintavételi szisztéma jegyében készült, akkor nyugodtan megduplázhatjuk a számot.

Ez esetben hét éven aluli korú gyermekekről ad hírt az írás. Talán három esztendővel ezelőtti becslések szerint félmillióra volt akkor tehető a 14 éven aluli gyermekkorúak száma, akik súlyos nélkülözésben élnek. Ha arányítunk, akkor ez a szám azóta nem csökkent.
Ha ez a 130 ezres éhező-nélkülöző gyerekhad 42,2 százalékot jelez, akkor a három évvel ezelőtti statisztika tovább romlott.
Ám ha maradunk a félmilliós számnál, akkor valami tragikus dolog zajlik a kilenmillió-nyolcszázezres Magyarországon!
Azon a Magyarországon, amely jobban teljesít! Erről pedig óriásplakátjaink is vannak!

http://www.balrad.com/2016/04/27/haladunk-haladunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orosz rendőri jelentések...
  2016-04-27 17:55:54, szerda
 
  Orosz rendőri jelentések...


A holttesten 10 és 20 kopejkás érme nagyságú bemeneti sebeket találtunk. A sebek összfelülete 3 rubel 20 kopejka.?

A tettes üldözése közben Ivanov törzsőrmester a levegőbe lőtt. Sajnos nem talált.?

Tapasztalatlanságomat kihasználva a férfi magáévá tett, majd eltávozott és még fizetni sem fizetett.?

... szép, okos, gondolatos a szeme... a másik hiányzik...?

Az áldozaton 4 sebet találtunk. Kettő halálos volt, a másik kettő szerencsére nem.?

Mire a fejét is megtaláltuk, a letartóztatott személy elhunyt.?

A gyanúsított a páternoszterbe lépett és ismeretlen irányban eltávozott.?

Pavlov úrra üldözése közben 8 figyelmeztető lövést adtam le, mégpedig a fejére és teste egyéb lágy részeire.?

Kirilovics úr szokatlan nagyságú szexuális adottságával ijesztgette Kolevaja elvtársnőt, a nevezett szexuális adottságot Kolevaja et.nő csak
azt követően engedte el, hogy erőszakot alkalmaztunk vele szemben.?

... s végül fejével hosszasan ütötte az őt kihallgató őrmester cipőjét

"Kérem parancsnok urat, hogy nehéz anyagi helyzetemre tekintettel adja három napra magánhasználatba részemre a radart!"
>>
Petrov úr megbilincselve sem hagyta abba a huligán-viselkedést. Nemi szerven rúgta Kovaskij századost, amelytől annak lerepült a sapkája ...?

Petrov őrmestert letartóztattuk az Avramova kisasszonyon megkísérelt nemi erőszakért. Avramova kisasszonyt letartóztattuk a rendőri intézkedésnek való ellenszegülésért.?
>>
Az említett napon a szolgálatban levő Ivanov őrmester körözött veszélyes bűnözőt észlelt a tömegben. Az illető elfogása végett kénytelen volt
használni fegyverét. Ennek ellenére a halottak és sebesültek listáján nem található a körözött személy.?

A Király nevű szeszfőzdében végzett házkutatást követően sem én, sem Georgievics őrmester nem találtuk a kijárati ajtót. Georgievics őrmester
feladta a keresést és elaludt a vécén, de én végül megtaláltam az ajtót. Arra, hogy miért hoztam magammal a rendőrőrsre - nem emlékszem.?

Tegnap a 12. emeletről kirepült egy "Sony" márkájú TV-készülék, de nem esett a földre, hanem eltűnt a 8. és az 5. emelet között.?

A botrányt a férfi rendezte, a hangosításról a felesége gondoskodott.?

"A baleset helyszínén a következőket állapítottuk meg: az útkereszteződésben álló Zaporozsec vezetője autója ajtajának kinyitásakor megkarcolta a mellette álló Mercedes márkájú autót. A Zaporozsec vezetője a helyszínen belehalt sérüléseibe ..."

Válóperes bíróságon:
Azért hagytam el a feleségemet, mert megelégeltem, hogy nem mossa ki az ingemet és az alsónadrágomat, és nem foltozza be a zoknimat - már
szégyelltem más nők előtt levetkőzni!"

Tegnap a "Kosmos" étteremben lövöldözés tört ki két rivális banda között. A közelben tartózkodó ügyeletes rendőröknek sikerült elmenekülniük.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Mit nekik az MNB- botrány: megszavazták Matolcsy ötmilliós f
  2016-04-27 17:46:10, szerda
 
  'Még a fideszesek is elszégyellték magukat'





Mit nekik az MNB- botrány: megszavazták Matolcsy ötmilliós fizetését


2016-04-26 20:34:56



Csuhaj Ildikó

Jegybanki botrány ide vagy oda, a fideszes és KDNP-s képviselők kedden másodszorra is ötmilliós fizetést szavaztak meg Matolcsy Györgynek. Schiffer András szerint viszont nem fizetésemelés jár neki, úgy véli, egy civilizált országban rabszíjon vinnék el a jegybankelnököt. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint fel sem merülhet, hogy Matolcsyt a kormányfő törvényesen meneszthetné.
hirdetés

A jegybank-botrányok ellenére is megszavazta az Országgyűlés kormánypárti többsége, hogy Matolcsy Györgynek ötmilliós legyen a jövőben a fizetése, és kedden másodszor is elfogadták a fideszes, KDNP-s képviselők az Alkotmánybíróság által a titkosítások miatt alkotmányellenesnek ítélt és megsemmisített jegybanktörvény módosítását is.

Az új verzió már csak a Nemzeti Bank többségi tulajdonában lévő cégek gazdálkodását titkosítja, az alapítványokét nem, azaz a közvagyon nem veszíti el közvagyon jellegét. Viszont tíz évig nem nyilvánosak azok az adatok, amelyek devizapolitikai vagy központi pénzügyi érdekeket sértenének. A gazdasági társaságok versenypiaci tevékenységére vonatkozó adatok szintén üzleti titoknak minősülnek, az alapítványok gazdálkodását az Állami Számvevőszék ellenőrzi a jövőben. Az ellenzék a szavazás előtt a T. Házban Matolcsy György menesztését követelte.

Az RTL Klubnak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt válaszolta, hogy törvényesen fel sem merülhet, hogy a miniszterelnök kezdeményezze Matolcsy György menesztését, hiszen a kormány semmilyen módon nem befolyásolhatja a jegybank működését.



Schiffer András viszont a parlamenti záróvitában éppen arról beszélt, hogy Matolcsy Györgyöt bilincsben kellene elvinni.

,,Ami az elmúlt öt napban kiderült, azok után nem fizetésemelést kell kapnia. Egy civilizált országban vezetőszáron viszik el, ha az ügyészség a helyén lenne"

- hangoztatta az LMP frakcióvezetője. ,,Ezek szerint önök is szégyellték azt, amit az alapítványi pénzekkel művelt Matolcsy György! Miért olyan fontos ezt eltitkolni, Bánki képviselőtársam? Miért volt olyan fontos érvelni egy hónappal ezelőtt, hogy ezeknek az információknak titokban kell maradni?" - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Schiffer bilincsben látná szívesen Matolcsyt

Illyés Tibor / MTI



A Népszabadságnak ellenzéki képviselők azt mondták, hogy amikor Schiffer András felsorakoztatta kérdéseit, látszott a fideszes képviselőkön, hogy tényleg szégyellik magukat.

,,Nemcsak Habony Árpádot jellemzi a műkincsek imádata, hanem a jegybank elnökét, Matolcsy Györgyöt is. Ennek keretében közpénzekből különböző műkincseket vásárol"

- ezt már Burány Sándor (MSZP) mondta. Volner János (Jobbik) szerint Magyar Nemzeti Bank a forint gyengülését kihasználva jutott azokhoz a százmilliárdokhoz, amelyekkel kitömte alapítványait. A Magyar Nemzeti Bank pénze nem költhető el zsebpénzként, nem gazdálkodhat vele így a jegybank elnöke. ,,A mai ülésen is csak politikai lózungokat hallottunk" - hangzott a jegybanktörvény módosítását előterjesztő fideszes Bánki Erik reagálása az ellenzéki felszólalásokra. Selmeczi Gabriella (Fidesz) pedig egy sajtótájékoztatón úgy válaszolt egy újságírói kérdésre, hogy szerinte nem lesz sok Matolcsy György ötmilliós fizetése, mert a környező országokban a nemzeti bankok vezetőinek magasabb a fizetése ennél.

Varga Mihály nem kommentálta a jegybankbotrányt és az őrült költéseket, amikor a 2017-es költségvetést benyújtotta az Országgyűlésnek, és közös sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergellyel, a parlament alelnökével. A miniszter arra hivatkozott, hogy ,,az európai gazdasági kultúra része, hogy a kormány nem kommentálja a jegybank tevékenységét, és különösen igaz ez a gazdasági miniszterre". Arra a kérdésre, hogy az Európai Központi Bank vizsgálja az MNB állampapír-juttatását, és adott esetben dönthet úgy is, hogy tiltott finanszírozásnak minősíti ezt, és ez hogyan hatna a 2017-es büdzsére, az államadósságra, Varga Mihály úgy válaszolt, még nyitott a jövő évi költségvetés, hiszen a parlament most kezdi tárgyalni, megvárják az EKB véleményét. De szavaiból az derült ki, hogy nem számítanak szankciókra, más uniós országokban sem volt ilyenre példa.


http://nol.hu/belfold/mit-nekik-az-mnb-botrany-megszavaztak-matolcsy-otmillios-fi zeteset-1613037
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadházy: Matolcsy a devizahiteleseken keresett pénzt költött
  2016-04-27 17:31:08, szerda
 
 
2016. április. 27. 14:15 1 órája Gazdaság

Hadházy: Matolcsy a devizahiteleseken keresett pénzt költötte el az MNB-alapítványokkal


szerző:
hvg.hu


Az MNB-nek azért van ennyi pénze, mert a devizahitelek forintosításán rengeteget kerestek, ezt a pénzt a devizahitelesektől vették el - mutatott rá Hadházy Ákos.

A piaci hiteleken forintosított devizahitelekkel keresték meg az MNB-alapítványok pénzét Matolcsyék - mutatott rá Hadházy Ákos volt fideszes, jelenleg LMP-s politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hadházy azt mondta, az MNB által most eljátszott pénz nagy része árfolyamnyereség, ami a devizahitelesek kárán keletkezett, ugyanis devizahitelmentés címén a forintosításkor a bankok svájci frankot vásároltak a Nemzeti Banktól 256 forintért úgy, hogy az MNB igazából 160 forintért, vagy annál olcsóbban vett.

A kettő közötti árfolyamnyereséget, vagyis minden egyes forintosított svájci frank után durván 100 forintot a devizahiteleseknek kellett kifizetnie, és ezt a pénzt az MNB nyelte le.

Hadházy ezért azt mondta, a devizahitelesek most már tudhatják, hogy mire költötte az MNB az ő vérükön keresett pénzt, ezek után pedig ő még egy lincseléstől is féltené Matolcsy Györgyöt, "mert ez egy nagyon csúnya dolog".

Hadházy a kilencvenes évek olajszőkítéséhez hasonlított a "tanulmányozást", vagyis a különböző alapítvány túlárazott megvásárlását.


http://hvg.hu/gazdasag/20160427_Hadhazy_Akos_Matolcsy_devizahitelesek_penze_MNBal apitvanyok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.