Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Virág mix
  2016-04-05 21:51:10, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Darás metélt őszibarackkal és kökénylekvárral
  2016-04-05 21:47:07, kedd
 
  Darás metélt őszibarackkal és kökénylekvárral


Hozzávalók

20 dkg szélesmetélt tészta
1 db őszibarackkonzerv
3 dl búzadara
kökénylekvár
porcukor

olaj

Elkészítés

Az enyhén sózott búzadarát állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Amikor pirulni kezd, alacsony hőfokon pirítjuk tovább, mert hamar megég. Levesszük a tűzről, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy kissé ellepje. Összekeverjük, majd lefedjük, hogy a gőzben megpuhuljon.
A tésztát forrásban lévő sós vízben, olajat is hozzátéve al dentére megfőzzük.
A tálalótálba tesszük a megpuhult búzadarát és megszórjuk porcukorral, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a leszűrt tésztát, amit nem öblítünk át hideg vízzel. Összeforgatjuk a darával. Tálaláskor őszibarackot és kökénylekvárt adunk mellé.





Megjegyzés

A házilag készített kökénylekvárral nagyon ízletes.
Dr.Gondek Károlyné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Mirinda muffin
  2016-04-05 21:45:06, kedd
 
  Mirinda muffin


Hozzávalók

Tésztához:
6 darab tojás sárgája
6 darab habbá vert tojásfehérje
6 evőkanál porcukor
1 dl étolaj
4 evőkanál rétes liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
Túrókrémhez:
50 dkg túró
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
Üdítős krémhez:
7 dl szénsavas narancs mirinda üdítőital
3 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól eldolgozzuk, muffinsütőbe kanalazzuk, amit előtte papírkapszlival kibéleltünk.
Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A túrókrém hozzávalóit összedolgozzuk, majd a kihűlt, a muffinokra helyezzük.
Az üdítőt, cukrot, pudingport összefőzzük, és langyosan a túrókrémre kenjük.
A kész süteményeket hűtőben kifagyasztjuk.





Fodor Emese

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tavaszi tepsis csirkecomb
  2016-04-05 21:42:16, kedd
 
  Tavaszi tepsis csirkecomb


Hozzávalók

6 db csirkecomb
15 dkg bébi répa
1 db cukkini
4-5 szem burgonya
1-2 szál újhagyma
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
1 db hegyes erős paprika
5-6 levél medvehagyma
1 tk. szárnyas fűszerkeverék
1 mk. őrölt bors
1 csipet őrölt kömény
1 csipet cayenne-i bors
só ízlés szerint
5 cl olíva olaj

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb szeletekre vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a csirkecombokat.
A burgonyát és a zöldségeket egy tepsibe terítjük, megszórjuk a fűszerekkel és az összevágott medvehagymával, rátesszük a combokat és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és 175 fokon egy órán keresztül sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült zöldségeket és burgonyát tálaltam.





Egyszerű étel, ahol a munka javát a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.





Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kautz József

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tárkonyos-csirkemájas raguleves
  2016-04-05 21:38:13, kedd
 
  Tárkonyos-csirkemájas raguleves


Hozzávalók

1 fej hagyma
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
10 dkg csirkemáj
10 dkg sonka
1 üveg gomba (szeletelt)
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
0,5 db zeller
2 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
tárkony
citromlé
A csipetkéhez:
1 db tojás
10 dkg liszt
1 csipet só

Elkészítés

A felaprított hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk tárkonnyal.
Hozzáadjuk a felkockázott sonkát és a felaprított gombát, és fél órát főzzük. Ezután beletesszük a karikára vágott zöldségeket és megmosott, szárazra törölt, majd felkockázott csirkemájat. Forrástól számítva 20-30 percet főzzük.
A lisztből és a főzőteszínből habarást készítünk, a leves főzőlevéből hozzáadunk néhány kanállal, majd a leveshez adjuk.
A tojásból, a lisztből és egy kevés sóból csipetketésztát gyúrunk, majd a levesbe csipegetjük. Pár percig főzzük, amíg a csipetke megfő, végén egy kevés citromlével ízesítjük.





Megjegyzés

Nagyon finom tartalmas leves.
Markos Mária

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 404
  • e Hét: 2618
  • e Hónap: 16523
  • e Év: 146230
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.