Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Felcsökkent
  2016-04-05 21:28:10, kedd
 
 
Felcsökkent

Megjött a nemzetimagyarreformokműködnek gázszámla. Az ortodox matematika szerint 5,5%-kal lett magasabb a számla a korábbi mocskosprofitorientáltkitalicskázós céghez képest. Nyilván felcsökkent.



http://borek.hu/post/142251337071/felcs%C3%B6kkent
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CINIZMUS ÚJRATÖLTVe - LESZ-E VÁLTOZÁS?
  2016-04-05 21:07:12, kedd
 
  CINIZMUS ÚJRATÖLTVE - LESZ-E VÁLTOZÁS?

Kedden a Népszabadságban jelent meg egy összeállítás az állami cégek vezetőinek a fizetéséről. A felütés az volt, hogy az állami erdészetek vezetőinek a fizetése több esetben is eléri a 3 millió forintot, akik így kétszer annyit keresnek, mint Orbán Viktor. (Ez utóbbi kijelentés komolyságát most ne ragozzuk!) S ha néhány éve nagy gondolkodónk - Lázár János - pofátlan végkielégítésekről filozofált, mit szóljunk most ahhoz, hogy mostani uralkodásuk alatt a MÁV Zrt.-nél és a Magyar Posta Zrt.-nél a legkisebb és a legnagyobb bérek között 45-szörös különbség áll fenn. Ez ilyen nemzetközi pofátlansági rekordnak tűnik. Abszurditásban viszont még erre a hírre is sikerült rápakolnia a Fidesznek, s nálam ez verte ki végletesen a biztosítékot.
Történt ugyanis, hogy a kormánypárt egyik jeles képviselője - s egyúttal az NGM államtitkára - Cseresnyés Péter úgy gondolta (vagy arra utasították), hogy sajtótájékoztatón kell megvédenie a kormányát, s a következőket találta mondani:
"...abban az esetben, hogy ha egy nagy költségvetésű, nagy forgalmat lebonyolító cégnél FELELŐS ÉS SZÁMONKÉRHETŐ vezetést akarunk elérni, akkor azt a vezetőt meg kell fizetni."
És megint nem szakadt le a plafon, hogy ilyen kijelentés egy abszolút világrekorder következmények nélküli országban elhangozhat. Ahol az elmúlt 26 évben soha, egyetlen kormány alatt nem volt elszámoltatás, ahol a politikához közelálló vállalkozók, közigazgatási vezetők vagy éppen az állami cégek vezetői végül mindig megússzák, hiába okoznak gyakran felmérhetetlen károkat a köznek és hiába indulnak ellenük (nagy ritkán) eljárások. Sajnálattal állapíthatjuk meg, hogy a Pintér-Polt duó regnálása alatt a helyzet jelentős mértékben romlott, hiszen míg például az "elmúltnyócév" szocialista kormányzásának az utolsó éveiben jónéhány állami és önkormányzati vezető ellen eljárás indult, ez a Fideszes kötődésű visszaéléseknél az elmúlt hat évben gyakorlatilag nullára redukálódott. Sőt a NER alapfilozófiája miatt még büszkén meg is védik őket. S így is lesz ez még legalább két évig. S mi vajon tehetnénk-e azért, hogy ez az állapot ne tartson örökké, s egy bármilyen összetételű új kormány alatt következmények nélkül ne lehessen felelelőtlenül bánni a közpénzekkel?
A feltett kérdésre a válaszom határozott IGEN, hiszen éppen ilyen célok elérése érdekében alapítottuk meg a Választói Mozgalmat. A történések kapcsán tehát két javaslatom van arra vonatkozóan, hogy a Mozgalom majdani internetes felületén - sok más mellett - miről is kell majd döntenünk, s miben is kell majd megállapodnunk egy választási szövetség résztvevőivel.
1. Maximálni kell az állami, közigazgatási és állami vezetői fizetéseket (kb. a mostani megemelt szint felében), s egyúttal megszüntetni azt az állapotot, hogy a legkisebb és a legmagasabb bérek között egy adott intézményen belül több tízszeres különbség alakuljon ki.
2. Meg kell szüntetni a felelőtlen kormányzás negyedszázados korszakát, az állami ellenőrző és bűnüldöző szerveket alkotmányos biztosítékokkal függetleníteni kell a mindenkori politikai hatalomtól, s akár román mintára létre kellene hozni egy független korrupcióellenes hivatalt, amelynek vezetőjét a parlamentnek kellene megválasztania, s annak tartozna elszámolással. (Itt ajánlanám mindenki figyelmébe Ruzsa Ferenc "A jó állam és a jó kormányzás" c. munkáját, ami a Választói Mozgalom oldalán is megtalálható.)
Arra kérem a Mozgalom tagjait és szimpatizánsait, hogy ha bármilyen olyan javaslatuk van:
- amiről úgy gondolják, hogy pártpolitikusok vagy kormányok helyett arról a népnek részvételi módon kellene döntenie,
- s azt egy társadalmi megegyezés keretei közé foglalva kötelező jeleggel kelljen elfogadnia egy majdani választási szövetségből bejutott parlamenti erőnek,
akkor ezen az oldalon osszák meg indítványaikat a közösség tagjaival. Ilyen módon fognak majd összeállni azok a döntési lehetőségek, amelyekről a Választói Mozgalom tagjainak majd szavezniuk, ill. dönteniük kell.
S, hogy mi is adja még az aktualitását a két javaslat-csomagomnak? Az, hogy néhány órával korábban kiderült, hogy a Hadházy Ákos által feltárt "trafikmutyi" ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség megszüntette a nyomozást, azzal az indoklással, hogy "a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése". Én viszont két elkövetőt ismerek. Azokat akiknek ez a megszüntető határozat köszönhető, s akiket ezért - ha minden úgy folytatódik, mint '90 óta - soha nem fognak elszámoltatni. (Ugye nem kell mondanom, hogy ki ez a két ember?) Mert egy ilyen rendszerben élünk: nincs gerinc, nincs lelkiismeret és nincs felelősség. Sajnos ezt az írást sem tudom mással zárni, mint Adyval: "Hitványabb Nérók még seholse éltek". De előbb-utóbb mindig megbuknak.

Horváth András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb extrém gyanús jelek kerültek elő az MKB rejtélyes vás
  2016-04-05 21:01:50, kedd
 
  A fidesz elődje, az MSZMP elvtársai elsápadnának az irigységtől. Rablásban legfeljebb amatőr úttörők voltak a fideszmaffiához képest.

A felcsúti kisvasutat sikerült meghosszabbítani Szingapurig.

********************************

Újabb extrém gyanús jelek kerültek elő az MKB rejtélyes vásárlóiról

kasnyikm
gazdaság
ma 17:59


Figyelemreméltó dolgokat ásott elő a Magyar Narancs az MKB bank vásárlójáról, a háromtagú pénzügyi konzorciumot vezető a Blue Robin Investments SCA nevű cégről, miután kikérték a luxemburgi cégbíróságról a cég iratait. (A másik jövendőbeli tulajdonos cég, a Jaksa János által vezetett Minerva Tőkealap-kezelő Metis Magántőke Alapja ugyanennyire fura történet. A harmadik, 10 százalékos tulajdonos a CIG-csoporthoz tartozó Pannónia Nyugdíjpénztár lesz.)

Nem nagy múltú cég a Blue Robin Investments SCA, az biztos: azt már mi is megírtuk a korábbi semmitmondó sajtóközlemény után, hogy február 18-án hozták létre. Most kiderült, hogy valójában csak március 8-án jegyezték be.

Így néz ki a tulajdonosi szerkezet csúnyán és sematikusan,

de nézzük sorban:

Az SCA (magyar megfelelője a Zrt.) cégformájú cégnek két tulajdonosa van: a Blue Robin Investments SARL (vagyis egy kft.) és Rakesh Kumar Aggarwal. Előbbi tulajdoni aránya 98,7 százalék, utóbbi pedig az ügyvezető, jelképes tulajdonnal.

A cég jegyzett tőkéje 31 ezer euró, tehát kevesebb, mint 10 millió forint. De ennek is csak a negyedét fizették be eddig a tulajdonosok, tehát

a cégben jelenleg összesen 7750 euró áll rendelkezésre, ami a jelenlegi árfolyamon számolva alig több mint 2,4 millió forint.

Aggarwal 1,3 százalékos részesedését egészen pontosan 100 euró befektetésével szerezte meg, ami nem több, nem kevesebb, mint 31 000 forint.

Az SCA tulajdonosa, a SARL is csak néhány nappal korábban alakult, február 10-én, 12,5 ezer euró (3,875 millió forint) jegyzett tőkével. Ügyvezetője egy bizonyos Chung Huang Chew, aki 1956-ban született Malajziában, és a Magyar Narancs szerint azonos lehet egy Thinkmasters nevű cég ügyvezetőjével.

De még nincs vége. A Blue Robin Investment SARL tulajdonosa egy szingapúri cég, a Prime Direct Pte. Ltd. Erről a cégről nem tudni sokat (külföldről nem férhetőek hozzá a szingapúri cégadatok), de 2008-ban még reklámmal foglalkozott. Chung Huang Chew lakhelye és a Prime Direct székhelye azonos, szingapúri.

Nagy tervei vannak viszont a Blue Robin SCA-nak.

Ugyan most csak 7750 euró van a cégben, de nem szórakoznak: további 100 millió eurót (31 milliárd forint) terveznek egymillió darab 100 euró névértékű részvény kibocsátásával begyűjteni.

Hogy ezeket ki fogja lejegyezni, abból fog kiderülni, hogy kik lesznek az MKB igazi tulajdonosai.

Az utóbbi időben Magyarországgal kapcsolatban akkor merültek fel szingapúri befektetők, amikor a Sertorius Global Opportunities Fund Pte. Ltd. neve bukkant fel, ami néhány csavarral Csányi Sándort, az OTP vezérigazgatóját takarja. Az OTP egyébként korábban meg akarta venni az MKB-t, de később elállt ettől a tervétől.

További érdekesség:

február 18-án jön létre a Blue Robin SCA,
február 22-én fogadja el a Magyar Nemzeti Bank a Blue Robin és a többi kötelező vételi ajánlatát az MKB-ra,
március 8-án jegyzik be Luxemburgban hivatalosan a Blue Robin SCA-t.

Matolcsyék tehát időutazók. De a Blue Robin vezetői is, hiszen a cég alapítása utáni 4 nap alatt, de még a bejegyzése előtt átvilágították az MKB, vételi ajánlatot dolgoztak ki, stb.

(Magyar Narancs)

http://444.hu/2016/04/05/ujabb-extrem-gyanus-jelek-kerultek-elo-az-mkb-rejtelyes- vasarloirol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha Orbán térdre kényszerül, Polt megy a böribe?
  2016-04-05 20:47:23, kedd
 
 
Ha Orbán térdre kényszerül, Polt megy a böribe?


2016. április 05. - 16:56


Az is biztos, Orbánnak megmondták csináljon rendet, mert ami most van, az nem megy, biztos, hogy tettek javaslatot független korrupció elleni szervezetre, és abban biztos vagyok, hogy erre Orbán nemet mondott.

Forrás: 24.hu

Kizártnak tartom, hogy az ország vezetése ne tudott volna arról, hogy indul a botrány sorozat, hiszen a Fideszes érintettet és a Boldvait is két héttel ezelőtt kérdezték az újságírók, arról, ami most megjelent. Ennek a sorozatnak pár héten belül olyan hatása lehet, mint az öszödi beszédnek, mert az emberek szembesülnek olyan számokkal, amelyektől egyszerűen rosszul lesznek.
Rájönnek, hogy ez egy ellopott ország!

A most induló offshore prezentáció a rendszerváltás tükre, bene volt mindenki, de ahogy elnézem beletesznek mindenkit.

Ha azt gondolja bárki is, hogy ez a folyamat nem fog mély társadalmi változásokat indukálni, az nagyot téved. A magyar elit nyakig benne van ebben a buliban, és ha azt gondolja a finnyás magyar értelmiség, pártállástól és hovatartozástól függetlenül, hogy ők nincsenek bene, akkor ők is tévednek. Ezt a tömeges hányingert, ami ebben az országban, üzlet, politika címén zajlott egy két dokumentum filmet, egykét valódi tényfeltáró újságírót kivéve, mint Ferenczi Krisztina, Rajnai Attila, Sáling Gergő, Pethő András és Weyer Balázs, valamint a HVG, Élet és Irodalom, Népszabadság, 444, igazából nem érdekelt senkit.

A magyar közállapotokat mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy az állam a legnagyobb adósa a vállalatoknak és vállalkozóknak, majd saját rendszerével behajtja a neki tartozóktól az adókat, a beszámítást a kompromisszumokat kihagyva neki megy a polgárainak.

A multiknak adókedvezményt és hatalmas támogatásokat ad, miközben a sajátjai, tőle, éhen halnak.

Az állam volt az aki 30% fölötti inflációt generált a 90-es években, felelőtlen gazdálkodásával és annulálta azokat a jelképes vagyonokat, amelyeket az emberek még a szocializmusban gyűjtöttek össze.

Ne menjünk ilyen távolra, maradjunk a mában, amikor banditák akadályozzák meg a népszavazási kezdeményezéseket, ellenzéki jelöltnek a kampány csúcson kézbesítik a gyanúsítást, fenyegetnek, és éjjel nappal lopnak, miközben a főügyész egy hal izgalmával jelenti, hogy jelentősen javult az ügyészi munka, a felderítés.

A Kárpát-medence és keleti környéke sosem volt híres a becsületes üzletről, itt az állam meglopása virtus volt és kötelesség, most ez egy kicsit nagyra sikeredet. Látni fogjuk a következményeit, mert van egy olyan érzésem, hogy eddig volt és nem tovább, ez a velejéig korrupt rendszer nem tartható fenn a lopás nem folytatható, két okból, lassan már nincs mit lopni, a másik, hogy a szegénység akkora lett, hogy könnyű lesz őket harci helyzetbe hozni.

Látom, a civilek dörzsölik a kezüket a politikai elit elkaszálásának kezdetén, én meg azt látom, hogy sokkal nagyobb probléma, hogy a civilek nem politikusokat keresnek, tisztákat, felkészülteket és elszántakat, hanem azt gondolják eljött az idejük és politikát akarnak csinálni.

Sok sikert!
Arra vigyázni kellene, hogy ne ismétlődjön meg a rendszerváltás, naiv idealistái rárántották az országra ezt a mai harmadosztályú politikai elitet.


http://civilhetes.net/ha-orban-terdre-kenyszerul-polt-megy-a-boribe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már Andy Vajna sem érti, hogy mi történik a TV2-nél
  2016-04-05 20:42:30, kedd
 
  Már Andy Vajna sem érti, hogy mi történik a TV2-nél


ma, 20:36

Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa szűk körben értetlenségének adott hangot a kereskedelmi csatorna hírosztályán a múlt héten történt kirúgásokkal és azok kommunikációjával kapcsolatban - írja a Népszabadság.

Több képernyős személyiség távozott pénteken a TV2-től.

Szombaton a csatorna közleményt adott ki, amelyben Kökény-Szalai Vivien a következőkkel indokolja a személyi változásokat:

Egy nehéz helyzetben lévő hírműsort vettem át, mivel az elmúlt két évben a Tények folyamatosan veszített népszerűségéből. Ezt a folyamatot szeretném megállítani és megfordítani új szakemberek szerződtetésével és belső átszervezésekkel. Az átalakítás további részeként mind tartalmilag, mind arculatilag is megújul a Tények és a Mokka. Az aktuális műsorokat informatív, szórakoztató, az emberek hétköznapi ügyeivel foglalkozó hírműsorokká alakítjuk át

Ezt több jelenleg a TV2-ben dolgozó és az elmúlt hetekben távozó újságíró arcpirítónak és álságosnak nevezte.

Kökény-Szalai Vivien állításai ugyanis ellentétesek mindazzal, amit egy hónappal ezelőtti belépése óta tett a csatornánál.

Február végi kinevezése után ugyanis azonnal lejárató riportokat rendelt meg Pukli Istvánról, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetőjéről és a miniszterelnök családjának vagyonosodását bíráló Juhász Péter Együtt-alelnökről. Kökény-Szalai Vivien megérkezése óta esik a Tények nézettsége, a TV2-t pedig sorra hagyják ott a műsorvezetők, szerkesztők, riporterek. Friderikusz Sándor is vállalhatatlannak tartja a csatornát, ezért nem folytatja a Friderikusszal összezárva című műsort.

A hírigazgató kommunikációja álságos, hivatalba lépése óta a TV2 Tények című hírműsora nagyon sok nézőt veszített el. Az elmúlt 11-12 hétben átlagosan 160-180 ezerrel maradt le a Tények az RTL Klub Híradójától. Az RTL Híradója fölényesen vezet a versenyben: idén több mint 20 alkalommal ment a nézettsége egymillió felé, míg a Tényeknél már az is sikernek számított, ha 850 ezer fölé tudta tornászni nézői számát.

A kirúgásokra azért volt szükség, hogy előteremtsék a helyükre felvett műsorvezetők és szerkesztők bérét.

A Comment:com arról értesült, hogy Dirk Gerkensnél is betelt a pohár. A vezérigazgató állítólag megvétózta, hogy felvegyék Miki Tímeát, az Echo TV vezérigazgatóját a Tények felelős szerkesztőjének.


http://propeller.hu/itthon/3206623-mar-andy-vajna-sem-erti-hogy-mi-tortenik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem Sándor Mária adta fel, hanem a józan ész.
  2016-04-05 20:29:35, kedd
 
 
Nem Sándor Mária adta fel, hanem a józan ész.
2016.04.02. 20:15

A Fidesz már hat éve adja el az országot saját magának, és ráadásul még az adófizetőknek kell adni ehhez a rávaló közpénzt. Orbán Viktornak lassan nagyobb vagyona van Mészáros Lőrinc nevén mint egy középkori kiskirálynak, de még mindig van vagy kétmillió agy mosott híve aki a hatalomban tartja. Mert szerintük az teljesen rendben van ha a jelenlegi kormány lop az ország vagyonából és még ráadásul tőlük is, de ez ebben a formában nem zavarja őket mert azok a kurva szocik mindent csak elqrtak, a Fidesz meg legalább csinál is valamit. Ja kérem, van olyan mikor a józan ész valóban csak ácsorog, és tátott szájjal bámul. A Matolcsy nevű elmebeteg csak úgy áttol vagy kétszázötven milliárdot mindenféle alapítványokba a közpénzből, közben szép kastélyokat, irodaházakat, festményeket, kutyaszart, magánhadsereget vásárol magának, és ezt még törvényesíteni is akarja mert ugye azt akkor már nem lehet rajta számon kérni. Egy Rogán meg valami Habony nevű farok szétlopja a belvárost magának, seftel a letelepedési kötvényekkel, százmilliárdokat tol ki tudja hova szerte a világban szintén a magyar költségvetés hátrányára, és erre kinevezik miniszternek a kis tróger volt polgármestert. A másik meg még csak arra sem veszi a fáradtságot, vagy túl gyáva hozzá egyáltalán megmutassa rusnya pofáját azoknak akiknek olyan jól megél az adójából. Egy Lázár János nevű gátlástalan alak hetente elmagyarázza a kormány milyen qrva jól dolgozik a maga érdekében, csak ezt senki nem értékeli rajtuk kívül, és még azt is hazudni képesek erről a kormányról ezek bizony egy végtelenül tehetségtelen, aljas, tolvaj banda, pedig az a hat éve volt nyolc év, meg valami soros bérenc.

De ez csak a jéghegy csúcsa lenne az elmúlt években az országban történt pofátlan rablásokról, hazudozásokról, mutyikról, az emberek kifosztásáról, a szerzett jogok elvételéről, az értelem elüldözéséről, a képmutatás és cinizmus diadaláról. Olyan emberek kerültek véleménynyilvánító pozícióba akik értelmi képességei nem érik el a műanyag kupak színvonalát, olyan emberek gazdagodtak meg akik még életükben nem végeztek értelmes értékteremtő munkát, viszont most jól helyezkedve már nem gázt szerelnek. Fontosabb lett a szakmai hozzáértésnél a feltétlen engedelmesség a politikai hatalom felé bármilyen körülmények között, még ha ezzel kárt is okoz az ilyen elven működő magát addig még fasza gyereknek tartó pártkatona az adott területnek. Előnyös emberi tulajdonság lett a képmutatás, a szemrebbenés nélküli hazudozás minden körülmények között. Nagy értéknek lett nyilvánítva a álszentség. Hogy ez hol is történt meg az elmúlt hat évben? Ezt most el kell magyarázni?

Casinók, köztévé, Simicska, földvásárlás, alaptörvény, trafikok. Ha nem szavazol rám szavazol, ha sztrájkolni akarsz nem teheted meg, ha meg akarsz élni a fizetésedből menj külföldre, vagy keress több százezret egy hónapban ne legyél melós mert akkor éhen döglesz. Itt a rezsicsökkentés trükkje, hogy ne érezd át vagy verve. Ne akarj népszavazni, mert neked nem lehet, ne akarj jobban élni, neked azt sem lehet. Csend a neved és beletörődés.

Ne legyél beteg, mert nem éled túl.Ne akarj okos utódot, mert nem lehet. Pont. Mindenki érzi ez nem jó. Pont.

Néha feltűnik egy arc, egy ember, egy vélemény, egy menet. Nagy a lelkesedés. Követik az olvasztárt, a szakszervezetist, az ápolónőt, a tanárt, a devizahitelest, a rokkantat, a megalázottat, a beteget, a melóst, az okost, a butát, bárkit, aki szerint nem jó ami ma vele, és mással történik. Változás kell, és gyorsan, és jó irányba, ami sokaknak jó.

Aztán befejeződik, mielőtt elkezdődne. Egy elindul, cselekszik, sokan vele tartanak, de még többen tudják azt merre nem szabad menni. Azt is tudják kivel nem. Párttal semmiképpen nem, mert azok is csak politikusok, és eddig is loptak, ezután is csak folytatni akarják. Párt nehezen megy a civilek felé, mert azok nem értenek hozzá mit is kellene csinálni. Nincs média, nincs egyetértés, mindenki szerint csak az a jó, amit ő csinál. Már lassul a lelkesedés, csökken a lendület, majd szépen megáll. Aki elindult érzi egyedül maradt pedig még vannak mellette, nem látja a tisztán a változás megindulását, és csak őrlődik.

A hatalom meg elégedetten hátra dől, és belevigyorog az elégedetlen képébe. Nála a törvény, nála a közpénz, nála van minden amivel szebbé teheti a maga életét. Amíg azon megy a vita ki a hibás az ellenzékben, kinek van igaza, ki a fasza gyerek, addig a Fidesz nyugodtan lopja magának tovább az ország vagyonát, élősködik annak munkáján. Pedig nem kellene csak mindenkinek egy kicsit hátrább lépni a változást akarók közül, és egyből láthatóvá válna mennyire is közel van egymáshoz a maga és a másik életét jobbá tenni akaró. Az ápolónő, a tanár, az olvasztár, a beteg, a tanuló, a szülő, a gyerek, a beteg, a melós, a vezető, a vállalkozó pedig rá kellene döbbenjen, ha nem tesz meg magáért annyit, amit mástól hiába vár, és egy kicsit engedne mindenki a fene nagy meggyőződéséből nem kellene csodára várnia amikor a hatalom légvárát egy laza mozdulattal szétdurrantja. Mert az abból épül, és az emberi csökönyösségen alapszik.

Hogy ez ma a világ közepének mondott országban megtörténik az csak annak köszönhető, sokan nem a józan eszüket használják, hanem az érzelmeik által vezérelve a saját meggyőződésük szerint inkább nem cselekszenek. Nem veszik észre a nyilvánvalót, vagy még rosszabb, hagyják azt haladni a maga útján. Dögöljön meg a szomszéd tehene is, jó magyar szokás szerint, de akkor sem fogadja el másnak legyen igaza. Na ők már valójában feladták. Másokat még nem győzött le a hatalom, ők nem fogják feladni. Mert a Fidesz, és a kormány azt szeretné ha megállna a józan ész, és nem tenne ellenük senki semmit, mert úgy láttatják ezt nem is érdemes megpróbálni. Hát ez nem így van.


http://banditapolitika.blog.hu/2016/04/02/nem_sandor_maria_adta_fel_hanem_a_jozan _esz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kiborult offshore biliből fideszes szar szivárog
  2016-04-05 20:27:27, kedd
 
  kovács 13 józsef tzls-t meg a komplett záhonyi mikkamakka' őrsöt fogdára vágták mert korrumpálodtak mi ez ha nem haladás...a csodákra meg még egy kicsit várni kell, akárhogyan tekergetik a nyakukat egy szem korrupt politikust nem bírnak találni, mer' ezek a mi komcsijaink egyszerűen és szimplán szentek, na(jó a kezek picit hajlik - mer úgyi minden szentnek maga felé - de ezekben a nehéz háborús meg migráncsos időkben). :)


***************************



2016.04.04. 09:34 Fabius
A kiborult offshore biliből fideszes szar szivárog

Röhej. Lassan nincs a világon olyan kiborult offshore bili, amiből ne fideszes szar löttyenne kifelé. Viktor annyira harcol az offshore lovagok ellen, hogy akkor sem ismeri föl őket, ha közbeszerzési bizottság elnöknek, később miniszternek, és miniszteri biztosnak nevezi ki őket. Ezek szerint Viktorunk vagy vak és hülye, akit annál az orránál fogva vezetnek, amitől nem lát tovább, vagy nagyon is tisztában van vele mi történik körülötte, csak tesz rá magasról.

Nem tudom melyik a rosszabb.

panama-offshore-legal-services.jpg

Ráadásul nem csak az derült most ki, hogy Horváth Zsolt hazudott a vagyonnyilatkozatában, de az is, úgy lett belőle offshore lovag, hogy a vagyonnyilatkozata szerint eccerű szegény kis képviselőcske volt őkelme, látható megtakarítások nélkül:

"a legutolsó, 2014 májusi nyilatkozata szerint Horváth a 14 éves politikai pályafutását nulla forint megtakarítással és mintegy 14 millió forintnyi tartozással fejezte be."

Ha ez így volt, akkor vajon honnan lett az offshore cégekbe tolt lovetta? Ja, és hová tűnt a kezdeti amnéziából két cégnév hallatán megvilágosodott, majd eltűnt Horváth Zsolt.

https://youtu.be/NGuAU3A5ozE

Mert értem én, hogy Simon Gábor maradjon szépen a seggén, amíg kiderül honnan volt a mibűl, ha egyszer:

"2008 és 2012 közötti adóbevallásaiban és képviselői vagyonnyilatkozataiban kizárólag a képviselői tisztségéből, valamint államtitkári megbízatásából származó jövedelmeit tüntette fel, ezeket az ismeretlen forrásból származó jövedelmeket nem."

De esetleg tessék már hajszálra ugyanígy eljárni ezzel a derék nertaggal is, aki szintén nem tüntetett fel egyéb jövedelmet a képviselői tisztségén kívül, és Simonhoz hasonlóan láthatatlan megtakarításból sikerült offshore lovaggá válnia. Megnyugtató lenne, tecciktudni. Még prekoncepcióink lennének, hogy a Párt megvédi a saját tolvajait.



http://varanus.blog.hu/2016/04/04/a_kiborult_offshore_bilibol_fideszes_szar_sziva rog

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éljeeeen! Újabb stadion épül, 15,6 milliárd forintba fog ker
  2016-04-05 20:18:26, kedd
 
  MINT EGY FALAT KENYÉR, ÚGY HIÁNYZIK AZOKNAK, AKIK MAJD LENYÚLJÁK A PÉNZT!





Éljeeeen! Újabb stadion épül, 15,6 milliárd forintba fog kerülni

Ma, 17:16

Jövő hétfőn helyezik el ünnepélyes keretek között Szombathelyen a Rohonci úton a Haladás épülő sportkomplexumának alapkövét - jelentette be a csodálatos hírt sajtótájékoztatón Puskás Tivadar Szombathely polgármestere.

Az alapkőletételi ceremóniával, melyen a kormány képviseletében Kiss Antal miniszteri biztos is részt vesz, a polgármester szerint üzenetet küldenek a jövőbe, az alapkőbe ágyazott fémhengerbe a majdani épület tervrajza mellé újságokat is tesznek.

Puskás Tivadar hangsúlyozta: a sportkomplexum építésével Szombathely tovább fejlődik, a fejlődés pedig szerinte annak az összefogásnak köszönhető, amely a helyiek akaratában és az ennek nyomán megítélt kormányzati támogatásban is megnyilvánult.

A sajtótájékoztatót egyébként a vasi megyeszékhely egyik patinás cukrászdájában tartották, ahol a jelenlévőket beavatták a bonbonkészítés rejtelmeibe, a hétfői alapkőletételen ugyanis ezekkel a bonbonokkal akarnak kedveskedni az ünnepség résztvevőinek.


Forrás: Sztárklikk


http://www.sztarklikk.hu/kozelet/eljeeeen-ujabb-stadion-epul-156-milliard-forintb a-fog-kerulni/255154/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÖVÉK AZ ORSZÁG, NEKIK ÉPÍTEd
  2016-04-05 20:10:36, kedd
 
  2016. április 5., kedd
ÖVÉK AZ ORSZÁG, NEKIK ÉPÍTED


A gyerekeidnek meg neked persze kuss.

A jelszó régen az volt: tied az ország, magadnak építed.


Aztán volt egy meglehetősen hosszú időszak, amikor nem volt jelszó, ellenben épült-szépült az ország, és mellette építhetted a magad kis világát is, mely lehetett egy kis nyaraló, vagy egy egyesleti vadászház, a vadászterületen elvadászgathattál lakatos létedre is az állami erdőkben.
Most éppen ez van soron, állítólag az erdők kiosztása következik, miután a termőföldeket szinte maradéktalanul odaajándékozták a haveroknak, és felvirágoztatták a családi gazdaságokat.
Az Orbán-család gazdaságát, a Csányi család gazdaságát, a magyar Corleone családok gazdaságait.
Az így létrejött birtokok nagysága vetekedik a hajdani arisztokrácia latifundiumaival, egyetlen eltéréstől eltekintve - a hajdani nagybirtokok tulajdonosait ismerni lehetett, míg mai utódaik dugdossák a vagyont, mint macska a szarát.
Strómanok láncolata próbál biztosítékot adni nekik arra, hogy az összeharácsolt vagyon java akkor is a tulajdonukban marad, ha valamilyen véletlen folytán egy új politikai hatalom vissza akarja szerezni a lopott holmit a társadalom részére...
.
A joggal élni is lehet, meg lehet visszaélni is.
Normális államokban a jogalkotás az állampolgárok érdekében történik, de ez nem egy normális állam.
A Bibó - kollégiumban valószínűleg létezhetett egy olyan kurzus, ahol a joggal való visszaélést oktatták, ahogy elnézegetem, eredményesebben, mint a jogi alapelvek ismeretét.
Orbán és bandája működése első percétől kezdve erre alapozta tevékenységét, és ezen ne csak Orbánt értsük, hanem az egész Fidesz - vezérkart, úgy, ahogy voltak, vannak.
Az emlékezetes Fidesz-MDF székházmutyi volt az ősbűn, akkor éltek vissza ha nem is először, de jelentős nagyságrendben először a joggal, állami pénzből megalapozva az Orbán-család bányavállalkozását.
De jutott ott gazdsági érdekeltség az összes többinek, kivéve a legbambábbakat, akik aztán gyorsan ki is koptak a politikából, vagy más pártok zászlait lengetve szolgálják Orbán hatalmát.
Amikor néhányan könnyektől párás szemmel emlékeznek a fiatal Orbán Viktorra, mindig elfelejtik azt, hogy ez az ember a politikai pályára lépésének elsúő percétől kezdve szakadatlanul lopott, az államot használva fel saját vagyonosodására.
Szegény Ferenczi Krisztina, vagy Kende Péter rengeteg adatot gyűjtöttek erről - hiába, hiszen első kormányzása idején mindjárt bedarálták Györgyi Kálmánt, az utolsó ügyésznek mondható figurát a Legfőbb Ügyészségen, azóta a magyar vádhatóság egy bűnöző kezében van.
A legszomorúbb ebben, hogy ezt mindenki tudta és tudja ma is.

Kormányok jöttek, kormányok mentek, de a helyzet nem változott, a Legfőbb Ügyész végig kulcspozícióban maradt, emberei segítségével végig az történt a vádhatóságnál, amit Orbán akart, és ma is az történik.
És ha el lehetne zavarni ezt a bandát, és az ország új vezetése nem érti meg, hogy ezeket hagyományos módszerekkel nem lehet eltávolítani a hatalomból, akkor még ötven év múlva is Felcsútról kormányozzák majd az országot, akárki is viseli a miniszterelnöki címet.
Azt mondta Antall József, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni.
Nem volt igaza, mert a korabeli handabandázások dacára nem volt forradalmi helyzet, mely a klasszikusok tanítása szerint azt jelenti, hogy a nép nem akar a régi módon élni, a hatalom meg nem tud már a régi módon kormányozni.
A nép többsége a rendszerváltás táján fel sem mérte, mivel jár a kapitalista átalakulás, csak örült a traktor egyik kerekének, amit meg tudott kaparintani a téesz felszámolásából.
Azt hitte, az új rend majd magasabb életszínvonalhoz juttatja, azóta elvesztett mindent, a fia még a lehetőségét is annak, hogy valaha is felemelt fejjel normális életet élhet, azért is nevelnek belőle engedelmes cselédet, betanított munkást.
Magyarember tévedett, és ha létezik kollektív szopás, hát ez aztán az volt a javából.
A hatalomra kerültek meg eleinte vigyáztak a látszatra, ami annál is könnyebb volt, mert a nép azt se tudta, mi történik körülötte, el volt foglalva azzal, hogy kereste a lopott holmit azokon, akiknek egy bérlakáson, meg a pártüdülőben való nyaralás privilégiumán kívül semmijük se volt, meg párás szemmel hallgatta a Horthy-éra magyarkodó baromságait és történelemhamisító hazugságait.
Mára a nép még butább lett, mert ha valakinek ezerszer ismétlik el ugyanazt, hát hajlamos igazságként kezelni, hiába csak az ő hülyítésére agyalták ki.

Mára viszont a társadalom fele veszedelmesen elszegényedett, a középosztály alsó fele úgy kapaszkodik társadalmi helyzete látszatának fenntartásába, mint a hajdani horthysta kistisztviselők, akiknek ingének csak mellrésze volt, háta nem, és a két mandzsetta sem ujjakban folytatódott.
Ők folytatják a harcot a lecsúszás ellen,sokan már el is vesztették, de némelyikük még reménykedik, jóllehet már régen nincs miben.
Az új uraknak meg kell valamit tenniük, hogy akkor se legyen bajuk, ha megváltozik a széljárás, de erre persze csak egyetlen válaszuk van, mint mindig a történelem folyamán: az elnyomás fokozása, a diktatúra.
Ennek a vége pedig forradalom szokott lenni, és most már annak összes feltételei körvonalazódni látszanak.
Hogy mi lesz a kirobbantó ok - ki tudja?
A tömeg érdekes állat, reggel még tízezrek éltetik Ceausescut, estére pedig már porzik a háta mögött a véres vakolat.
Valaha, ha valaki a király erdejében vadászott, lecsapták a karját, ma még csak ott tartunk, ha valaki az urak erdeiben fát gyűjt, akkor rálő a vadőr, meg becsukja a hatalom.
Volt idő, amikor itt senkinek nem kellett fát gyüjtenie ha télen életben akart maradni, talán ma sem kellene, még kapitalista viszonyok között sem, csak sajnos a mi kapitalistáink az emberiség legaljából kerülnek ki, és ha van ennél még gyengébb emberi minőség is, hát az esélyes a miniszterelnöki pozícióra.

Hogy mi lesz ennek a vége, azt tudhatjuk, csak azt nem tudhatjuk, hogy addig mi lesz.
Bár, ha lehet unortodox gazdaságpolitika, hát lehet esetleg majd unortodox üntetőpolitika is, új vádhatósággal, tisztességüket már bizonyított bírókkal, új büntetési módokkal, például kényszermunkával egy kőbányában.
Tudnék is egyet javasolni, remek dolomit bányászható belőle...
Brigádokba lehetne szervezni az érintetteket, akik felelősek azért, hogy az ország erre a sorsra jutott, hogy szembeállítottak magyart - magyarral, hogy teret adtak embertelen eszméknek, hogy loptak, csaltak, tán még gyilkoltak is.
Aztán, ha van teljesítmény, akkor van kaja, ha nincs, akkor egyék azt a libát, amit Semjén lő csúzlival...

Most a pedagógusok feszültek neki a hatalomnak, de eljön még az idő, mikor a nincstelenek lázadnak fel, és akkor az Úr mentse meg ezt az országot.
Merthogy büntetni már büntette mostanában kiadósan, az nem kétséges...


http://www.pupublogja.hu/2016/04/ovek-az-orszag-nekik-epited.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országos pedagógussztrájk lesz április 20-án
  2016-04-05 20:05:05, kedd
 
  most kell az igazi összefogás a tanárokkal mindenki álljon melléjünk




Országos pedagógussztrájk lesz április 20-án


MNO, 2016. április 5., kedd 11:35, frissítve: kedd 14:43


Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy országos, egész napos pedagógussztrájkot hirdetnek április 20-ra.

Galló Istvánné jelezte, hogy a sztrájkról értesítették Orbán Viktor miniszterelnököt. Mint mondta, a legutóbbi, tegnapi, hét órán át tartó tárgyalásokon ugyan bizonyos kérdésekben megegyezés közeli állapotokat értek el, de a főbb pontoknál sajnálatos módon nem történt elmozdulás.

Galló Istvánné megismételte a sztrájkbizottság követeléseit, melyekben nem közeledtek az álláspontok:

az állami intézményfenntartó központ átszervezése, feladatainak meghatározása oly módon, hogy az biztosítsa a köznevelési intézmények szakmai, gazdasági és munkáltatói önállóságát;
az iskolában pedagógus munkakörben alkalmazottak kötelező óraszámát szerintük heti 22 órában kell meghatározni;
illetve a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők részesüljenek havi rendszeres, keresetükön felüli többletjuttatásban, függetlenül attól, milyen intézménytípusban dolgoznak.
meg kell teremteni annak feltételeit, hogy az intézményvezető minőségi munkavégzésért járó bérpótlékkal ismerhesse el az átlagon felüli munkateljesítményt.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tankönyvpiacot a kormány továbbra sem kívánja ,,feloldani", s bár bizonyos elmozdulás van a tanulók terhelése területén, javaslatukat nem fogadta el a kormány arról, hogy mivel a feltételek nem adottak, a mindennapos testnevelés csökkenjen heti három órára. Azt sem fogadta el a kormány, hogy a hit- és erkölcstan fakultatív formában legyen tanulható a jövőben - tette hozzá.

Az április 20-i munkabeszüntetésre kedd délelőtt a sztrájkbizottság három szervezetének testületei megadták a felhatalmazást. Galló Istvánné a még elégséges szolgáltatásokról azt mondta: minden tankerületnél egy intézményt kell kijelölni, ahol vigyáznak majd a tanulókra, és biztosítják nekik az étkezést is. Az önkormányzati fenntartású óvodákra ugyanez vonatkozik. A felügyeletet azok látják el, akik nem vesznek részt a sztrájkban, ilyenek biztosan lesznek - közölte.
Folytatjuk
Palkovics László az eseményeket követően arról beszélt, hogy folytatja a szaktárca a tárgyalásokat a pedagógusok sztrájkbizottságával a vitatott kérdésekről és az esetleges munkabeszüntetés feltételeiről.
Értelmezési különbségek

Korábban az oktatási államtitkár, Palkovics László az M1-en arról beszélt, hogy közeledtek az álláspontok a minősítési rendszer átalakítása és a nyugdíj előtt álló pedagógusok foglalkoztatása ügyében a pedagógus-sztrájkbizottság és a kormány hétfői tárgyalásán, ugyanakkor vannak olyan témák is, amelyekben nem jutottak közelebb a megegyezéshez a felek.

Beszámolt, arról is megegyeztek, hogy létrehoznak egy - a mostani köznevelési kerekasztalhoz hasonló - rendszeresen ülésező egyeztető fórumot, ahol az összes érdekelt elmondhatja a véleményét, hiszen erre ,,látható módon szükség van".
A pedagógusok sztrájkbizottságának sajtótájékoztatója - teljes

Pártreakciók

Az április 20-ra tervezett pedagógussztrájkkal kapcsolatban több párt is kifejtette véleményét. Az LMP támogatja a kezdeményezést, mert az ellenzéki párt szerint a köznevelési kerekasztal egyelőre csupán időhúzásnak és figyelemelterelésnek tűnik.

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint az oktatásban kialakult válságért a Fidesz-kormány a felelős, az ő káros intézkedései vezettek odáig, hogy a pedagógusok ma már nem látnak más kiutat, mint az országos sztrájkot.

http://mno.hu/belfold/orszagos-pedagogussztrajk-lesz-aprilis-20-an-1336103
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.