Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
23 nap a beadásig
  2016-04-06 09:26:57, szerda
 
  PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Magyar Posta pályázatot hirdet ,,1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója" témában postabélyegblokk, illetve a hozzá kapcsolódó alkalmi boríték és alkalmi bélyegzőlenyomat grafikai terveinek elkészítésére.

Az idei esztendőt, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját Magyarország kormánya a méltó megemlékezés jegyében emlékévvé nyilvánította. Az évforduló alkalmából Emlékbizottság alakult, melynek célja, hogy a 60. évfordulón a társadalom minél szélesebb köre kapcsolódjon be a közös ünneplésbe, programokba, megemlékezésekbe.

Az Emlékbizottság támogatásával a Magyar Posta Zrt. pályázatot ír ki az emlékév hivatalos emlékbélyegének elkészítésére. A pályázat célja, hogy megörökítse hőseinket, akik 1956-ban kiálltak a magyar szabadság és függetlenség mellett, áldozatot hoztak közös jövőnkért. A Magyar Posta hagyományaihoz híven nagy hangsúlyt fektet a magyar történelem évfordulóinak, jeles eseményeinek megörökítésére, felelevenítésére. Bízunk benne, hogy '56-os emlékbélyegünk megtervezésébe minél több hazai alkotó bekapcsolódik, az elkészült bélyeg pedig a hazai és külföldi filatelisták gyűjteményének becses darabja lehet.

Kapcsolódó anyagok:

Pályázati kiírás
1. sz. melléklet: Termékleírás
2. sz. melléklet: Termékminta
3. sz. melléklet: Pályázati adatlap
4.sz. melléklet: az Emlékév hivatalos logója, történelmi háttér információk
Az emlékív hivatalos logója (szerkeszthető formátum)

in.: posta.hu

Link

Megj.: Számomra (is) itt egy újabb '56-os pályázati kiírás, amelynek a pályázói körébe nem tartozom bele. De valójában nem is kell, pályázzanak a profik, s remélem kész terveik vannak, mert a beadásig már csak 23 nap van hátra!

Különben az 50. évfordulóra is készült postabélyegblokk, alkalmi boríték és alkalmi bélyegzőlenyomat, ahogy most a kiírásban szintén olvasható. Nekem megvannak, nagyon szépek. Ezek ötletére 2011-ben, a forradalom 55. évfordulójára, magam is terveztem és állíttattam is elő mosonmagyaróvári '56-os bélyeget és borítékot. Ezeket a szintén exkluzív ötvenhatos akkori meghívónk feladására használtuk el. Néhányat persze emlékbe és a gyűjtőknek eltettem. Épp a múltkor akadt a nyomára valaki és kért belőle. Szerencsére tudtam neki adni. Egyébként pedig a Forradalmi Emlékévre (2016) már a nyár folyamán elkészült a háromféle vadonatúj ötvenhatos bélyegívem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
'56-os hír (is) egy budapesti sajtótájékoztatóról
  2016-04-06 07:42:53, szerda
 
  A városi tévében hallottam:

Budapesten tartottak sajtótájékoztatót a Virágos Magyarországért versenyről, amit évek óta nagy sikerrel rendeznek meg. Mosonmagyaróvár és Dunakiliti tavaly első helyet ért el a megmérettetésen, ezért városunk és a szigetközi település képviseli Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén. ( közzététel 03.30.)

Mosonmagyaróvár polgármestere ezen a budapesti sajtótájékoztatón az alábbit is bejelentette:

.... a 60. évfordulóra felújítják az 56-os emlékhelyet. .....

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új rendelet Mosonmagyaróvár védelmében
  2016-04-06 06:05:55, szerda
 
  A "Móvár" nevet nem engedik

Ki és mire használhatja Mosonmagyaróvár nevét, címerét, zászlaját vagy logóját? Ennek szabályait foglalta rendeletbe most az önkormányzat.
A névhasználat-szabályozásra azért volt szükség, mert a város nevének, címerének, zászlajának használata visszaélésekre adhat lehetőséget, a város hírét negatívan befolyásolhatja.

Eddig is szabályozta már rendelet a ,,Mosonmagyaróvár" név felvételét és használatát, valamint külön jogszabály volt a város címerének, zászlajának, logójának használatáról is. Ezek azonban több mint tíz éve léptek hatályba, az azóta eltelt időben történt változások, illetve az alkalmazása során felvetődött észrevételek és tapasztalatok alapján szükségessé vált az aktualizálása, hatékonyabbá tétele. Így most egy teljesen új rendeletet alkottak.

A cél, hogy az önkormányzat beleegyezése nélkül jelképeit, valamint nevét ne lehessen látni.

A rendelet szerint a város jelképeinek használata csak akkor engedélyezhető, ha a kérelmező lakó-, illetve székhelye, vagy telephelye Mosonmagyaróváron van. A felhasználónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy sem belföldön, sem külföldön védjegyként nem jegyezteti be. Kizárólag engedéllyel lehet ezeket a jelképeket használni az itt működő intézmények és társadalmi szervezetek kiadványain, helyi kulturális és szakmai rendezvényeken, sportrendezvényeken, ajándék- és emléktárgyakon.

A város logója csak külön engedéllyel használható fel az önkormányzati tisztségviselők protokolláris levelezésén, nem önkormányzati intézmények, szervezetek meghívóin, emlék- és ajándéktárgyakon, táblákon.

A rendelet szabályozza azt is, hogy a ,,Mosonmagyaróvár, mosonmagyaróvári, Magyaróvár, magyaróvári, Óvár, óvári, Moson, mosoni" megjelölést csak engedéllyel lehet használni. Nem engedélyezhető ugyanakkor a ,,Móvár" elnevezés használata.

Az ebbéli kérelmet a polgármesterhez kell benyújtani.

In.: kisalfold.hu
2016.04.05.

Megj.: A cikket és az előterjesztést is elolvastam, s elgondolkodtam azon, hogy vajon az új névhasználati rendelet alapján a facebook-os történelmi témájú oldalam, az In memoriam Mosonmagyaróvár, 1956 címében használt Mosonmagyaróvár névre engedélyt kell-e kérnem a Polgármester Úrtól.

E felvetés kapcsán végignéztem a facebook Mosonmagyaróvár nevét tartalmazó arckönyvlistát. Néhány érdekesebb: Mosonmagyaróvár Retro, Mosonmagyaróvár anno, Mosonmagyaróváron hallottam, Mosonmagyaróvár "Kirakodóvásár", Mosonmagyaróvár és környéke, Mosonmagyaróvár Város, Mosonmagyaróvári Pedagógusok, Mosonmagyaróvár és környéke társkeresők,MOSONMAGYARÓVÁR,Moson Magyaróvár,Mosonmagyaróvári piac, adok veszek Mosonmagyaróváron, Mosonmagyaróvári Animések Társasága, Én Mosonmagyaróvári vagyok, Akkor és Most Mosonmagyaróváron ...

S mi lesz az ezután majd tiltott Móvár elnevezést használókkal?

Mint például: Infó Móvár , Duoinfó Móvár, Móvár Print, Móvár Cipész, Móvár Lajta Taxi, vagy szintén a facebook-os Csere Bere Móvár, Móvár Szeretlek, Tartsunk össze Móváriak elnevezésekkel?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 538 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 1253
  • e Hónap: 6134
  • e Év: 28187
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.