2016-04-07 10:50:29, csütörtök
|
|
|
A leggyorsabban elkészíthető habos sütemény, ami nagyon finom és ha nem vigyázunk akkor pillanatok alatt elfogy. Mivel csak délelőtt készítettem el a desszertet és ebéd után szerettem volna kínálni, felgyorsítottam a folyamatot és betettem a fagyasztóba az őzgerinc formát. Ez volt a lehető legjobb ötlet, hisz így nagyon könnyen lehetett szeletelni a süteményt. nem is gondolkozom, a karácsonyi desszerten,mert az egyik mmár tudom hogy ez lesz:-)!
Fent a képeknél fázisfotók !
Hozzávalók:
14 db piskóta
1 doboz mascarpone(250 gramm)
1 tasak habtejszín(250 ml)
1 bögre frissen főzött babkávé(250 ml)
3 ek nyírfacukor
1 dl málna
1 dl ribizli(mirelit)
6 kocka 85% kakaótartalmú csoki
diónyi (3 dkg)vaj
Elkészítés:
Egy őzgerincformát kibélelünk frissen tartó fóliával.
A habtejszínt egy tálba öntjük, habverővel 2-3 percig verjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és kemény habot készítünk.
A szoba-hőmérsékletű mascarponét kanalanként belerakjuk és összekeverjük a tejszínhabbal.
Az őzgerincformába rétegezzük a piskótát, a krémet és a gyümölcsöket.
Először a mascarpones krémet tesszük, majd a piskótákat egyenként beleforgatjuk a kávéba és rárakjuk és kirakjuk vele az őzgerincformát.Erre tesszük ismét a krémet,marad egy kis kanálnyi kávé rálocsoltam,majd ráhintettem a ribizlit és a málnát. Újabb krém következett, majd néhány szem gyümölcs. Lefóliázva hűtőbe tettem kb 1,5 órára, ezt követően egy órára a fagyasztóba raktam.
Tálaláskor kifordítottam a tepsiből és gyümölccsel kiraktam.
forrás: blog.keva.hu |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|