Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Szép írások
  2016-04-07 21:27:13, csütörtök
 
  Sok ember üldözi a boldogságot, mert úgy vélik, hogy nekik kell utolérniük. Ilyenkor mintha szemellenző lenne rajtuk, csak rohannak és rohannak. Pedig a boldogság valójában utánuk fut, és nem tudja beérni őket, mert annyira gyorsan szaladnak a boldogság után.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-07 21:16:26, csütörtök
 
  Leleszi Balázs Károly
Tavasszal telepedj le ...

Tavasszal telepedj le egy fa alatt... Ne legyen különleges fa, csupán egy fa a többi közül, telepedj le alatta egy új tavasz csodás ígéretével, mely éled és kiteljesedik körötted - s kiálts ˝tavaszt"!, kiálts ˝fényt"!, kiálts ,,újjászületést"! Mondom, figyelj és élj - az ősi rög tudatával, a fák növekedésével, a születő szirmok illatozó üdeségével, a méhek zümmögésével - és vedd észre, hogy az Isten mindenkiről gondot visel.
Tavasszal telepedj le egy egyszerű fa alatt... Ne legyen különleges, dekoratív vagy túlnemesített fa - egy legyen az erdő fái közül, amelyik most épp lombot fakaszt. Feküdj le vágyakozó szívvel a zöldellő fűbe, és olvasd fedetlen arccal a természetet - a rögök hűvösével, a megéledő világ nagyszerűségével - nyugodj és élj - a virágok nyílnak, a csend és a fény zenél; a méhek és a hangyák szorgoskodnak, a madarak fészket építenek, a szitakötők táncolnak, az évgyűrűk növekednek - s élsz te is egy az emberiségből, akiről az Isten gondot visel.
Kiteljesedik a világ, mihelyt te is a része vagy.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-04-07 21:14:06, csütörtök
 
  Csitáry-Hock Tamás
Van az ölelés ...

Az ölelés, ami közvetít. Közvetíti a szerelmet, a benned élő érzéseket. Átadja a másiknak, és benne kapod meg az ő érzéseit. De lehet, hogy nem ölelhetsz. Hogy az ölelésre várnod kell. Hogy az érzéseidet magadban kell őrizned. És ekkor már nem csak az érzéseidet őrzöd. Mert bárhol jársz, bármit látsz, ami szép, ami megérint, magadban gyűjtöd. Neki. Hogy egy napon megoszthasd Vele. Mindent, amit látsz, amit hallasz, ami szépíti az életet. Mindent megőrzöl a szívedben. De mindezt elmondani, leírni, elmondani nem tudod. A szavak elkopnak, talán már nem is emlékszel mondatokra, eseményekre. Ám minden, amit Neki szánsz, átalakul egy érzéssé. Amit átadni csak egy módon lehet... Egy ölelésben... Egy ölelő érzésben...És ebben az ölelésben évek, évtizedek kelnek életre. Abban a pillanatban.
Van ilyen ölelés.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Mostantól az egész országban ingyenes wifit ad a Telekom
  2016-04-07 21:12:04, csütörtök
 
  Mostantól az egész országban ingyenes wifit ad a Telekom

Wifis internetelérést biztosító szolgáltatást vezetett be Wi-Fi Fon néven a Magyar Telekom. A felhasználók itthon közel 2000 településen találhatják meg az elérést biztosító Fon hálózat hotspotjait, és 20 másik országban is működik a rendszer.

A Telekom Wi-Fi Fon hálózatát a szolgáltató vezetékes hálózatán, a Telekom különböző kültéri és beltéri eszközeinek felhasználásával alakították ki. Ez azt jelenti, hogy - a UPC-hez hasonlóan - Telekom által biztosított otthoni routereken is automatikusan bekapcsolnak egy, az otthoni netes hálózattól teljesen elkülönülő csatornát - ezt használhatja bármelyik más telekomos, aki éppen arra jár. Ebből persze a tulajdonos semmit nem érez meg, az új csatorna megnyitása nincs hatással az otthoni internet eddig megszokott sebességére. Fontos az is, hogy a két csatorna használói egymás adatforgalmára sem láthatnak rá.



A Telekom Fon belföldi wifiszolgáltatását a Next S, M, illetve Music S, M és XS díjcsomagokra váltók vehetik igénybe. Akinek Next XL díjcsomagja van, az régi ügyfélként is használhatja már a szolgáltatást, a felhasználónevet és jelszót SMS-ben küldi ki a szolgáltató. A kapott jelszót kell majd beírni a napokban elérhetővé váló (androidos és iOS-es) Telekom Fon alkalmazásba. Innentől kezdve pedig semmi tennivaló nincs: bekapcsolt wifi esetén a telefon mindenhol automatikusan csatlakozik majd a Telekom Fon nevű hálózathoz, ahol az elérhető. Egy felhasználónévvel egyidőben három eszközön megy majd a fonos wifi.

Emellett a Telekom Fon Premium szolgáltatással a Travel & Surf S, M, L roaming adat-díjcsomagok, valamint az EU 100 és EU Plusz opciók előfizetői a magyarországi wifihálózat mellett világszerte 20 országban, közel 20 millió hotspotra tudnak díjmentesen csatlakozni a Fon és partnerei globális wifihálózatán, az adat-díjcsomagok érvényességi ideje alatt.
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép írások
  2016-04-07 21:04:39, csütörtök
 
  Böjte Csaba szerint zsákutca az ő Nobel-békedíj-jelölése


Hétfőn meghaladta a 28 ezret a Nobel-békedíjat Böjte Csabának elnevezésű oldal lájkolóinak a száma. A romániai magyar atya szerint senki se építsen légvárakat.

A maszol.ro hírportálnak adott nyilatkozatában zsákutcának nyilvánította Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke azt az egyik közösségi oldalon indult kezdeményezést, hogy jelöljék Nobel-békedíjra.

A szerzetes kijelentette, nem vitatja el senkitől a jóhiszeműséget, de mindenkit arra biztat, hogy elérhető célokat fogalmazzon meg maga és közössége számára. "Például azt, hogy ne fagyjon meg senki e hideg télben az utcán, vagy a fűtetlen házakban!" - vázolta az elérhető célok kategóriáját Böjte Csaba.

A szerzetes arra kért mindenkit, aki szereti és fontosnak látja gyermekvédelmi munkáját, hogy ne építsenek naivan olyan légvárakat, melyek kipukkanva kudarcot szülnek számukra.

Amint a kolozsvári portál közölte, hétfőn meghaladta a 28 ezret a Nobel-békedíjat Böjte Csabának elnevezésű oldal lájkolóinak a száma. A pártolói oldalt Bencze Attila székelyudvarhelyi költő, szerkesztő hozta létre. A kezdeményező a közösségi oldalra azt írta: a következő célkitűzése az 50 ezer lájk elérése lesz. Azt szeretné ugyanis, ha a Nobel-békedíj jelöltjeit előterjesztő személyek szűk köréhez is eljutna annak a híre, hogy nagyon sokan tartják méltónak az elismerésre a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozóját.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét
  2016-04-07 21:02:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 5037
  • e Hónap: 8379
  • e Év: 61087
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.