Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Chikán Attila: Irányváltás kell, vagy folytatódik az ország
  2016-04-07 20:40:36, csütörtök
 
  2016. április 7.
Chikán Attila: Irányváltás kell, vagy folytatódik az ország lecsúszása

Chikán Attila közgazdászprofesszor szerint Magyarországon gazdasági irányváltásra van szükség.

Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere csütörtökön a Debreceni Egyetemen (DE) a magyar gazdaság versenyképességének aktuális tényezőiről tartott előadásában a gazdasági irányváltás kritériumaként a bizalomerősítést, a korrupciócsökkentést, a tudásalapú fejlődést, a termeléstől a szolgáltatások felé fordulást, a központosítás csökkentését és a nemzetközi értékláncokba bekapcsolódást jelölte meg.

Chikán Attila úgy fogalmazott: az irányváltáshoz nem kell kormányváltás, a gazdasági fordulatot a jelenlegi kormány is meg tudja csinálni, ha akarja.

A professzor szerint a versenyképességet tekintve ,,drámaian romlott a helyzetünk: a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában Magyarország 144 ország között 2001-ben még a 29., 2006-ban a 38. helyre került, most a 63. helyen áll.

A vizsgált 12 versenyképességi mutató közül az intézményrendszer - amelybe beleértik a kormányzat egész teljesítményét - és az üzleti tevékenység tekintetében áll a legrosszabbul az ország: a 97., illetve a 90. helyen - mutatott rá. Ugyanakkor az infrastruktúrában és a technológiai felkészültségben mért 48. hely hosszú távon reménykeltő - jegyezte meg a professzor.

Chikán Attila a jelenlegi magyarországi unortodox gazdaságpolitika jellemzői között sorolta fel az állam gazdasági szerepének növelését, a társadalmi egyenlőtlenségek politikai kezelését, a rövid távú stabilitás előtérbe helyezését és a politikai hatalom szempontjainak prioritását.

"Magyarország nemzetközi megítélése 1960 óta soha nem volt olyan rossz, mint most,, - jelentette ki az akadémikus, megjegyezve: "ezért nem minősítik fel az országot a hitelminősítők, hiába mondja a kormány, egyébként teljes joggal, hogy gazdasági mutatók már lehetővé tennék ezt,,.

Chikán Attila szerint a versenyképesség-vesztés tartós tendencia, amit "nem csak a jelenlegi kormány hibái okoznak, ez a korábbi kormányoktól indult, mint ahogy van hagyománya a korrupciónak is"

Chikán Attila figyelmeztetett arra, hogy "a politikában jelenleg uralkodó társadalomfelfogás bezárja Magyarországot az alacsony fejlettségű európai országok körébe,, - írja az MTI.

Kiemelte: folytatódik az ország lecsúszása, ha nem lesz gazdaságpolitikai változás.

A szakember a kis- és középvállalkozásokban (kkv-k) látja a változtatás lehetőségét. "A kkv-k ha lassan is, de képesek a folyamatok kedvező befolyásolására" - mondta Chikán Attila a Debreceni Egyetemen.

Chikán Attila a reformok működéséről, az oktatásról és a magánzsebekről a közelmúltban adott interjút a 168 Órának


http://www.168ora.hu/itthon/chikan-attila-gazdasagi-iranyvaltasra-van-szukseg-144 463.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit érdemelnek, akik megmentették Kiss Lászlót?
  2016-04-07 20:38:25, csütörtök
 
  2016.04.07.
Mit érdemelnek, akik megmentették Kiss Lászlót?
Hakapeszi Miki

Lassan összeáll a kép Kiss Lászlóról és arról is, hogy miért most derült ki, hogy az úszómester fiatal korában egészen aljas módon erőszakolt meg egy fiatal lányt. Innen már csak egy lépés, hogy megtudjuk, milyen sorsa lett az áldozatnak, épp elég szomorú az is, hogy már nem él, tehát elég fiatalon távozott.

Az egyértelmű, hogy egy kispályás úszóedző borította a bilit. Hornyák Viktor az örök nagypofájú ellenzéki, van már vagy három éve, hogy megtudta, mi az ábra az öreggel. Egy nagy versenyen egy félrészeg edző mesélte a többieknek röhögve, hogy mit tett Kiss, Hornyák pedig állítása szerint kitette a Facebookra is és beszélt róla idén januárban, de senki le se szarta. Csak most, hogy egy alig ismert szájt megszerezte a bírósági iratokat, robbant a bomba.

Hornyák szívesen lett volna úszóelnök Gyárfás ellenében, ezért akár azt is lehet hinni, hogy ő volt a célpont, de végül is mindegy, az is simán hihető, hogy egyszerűen azt akarta, tudjon róla a közvélemény és ítélkezzen is. Az, hogy szerintem azonnal mennie kéne a picsába Kissnek, nem oszt, nem szoroz. Jogilag nyilván minden elévült, de nem csak az a gáz, amit tett, hanem az is, ahogy titkolta. Szerinte ugyan nem titkolta, de mivel kimaradt ez az apróság az életrajzi könyvéből, igazán nem mondhatja azt, hogy vállalta a széles nyilvánosság előtt a dolgot. Sunnyogott és reménykedett, hogy már a koporsóban lesz, amikor úgy hullik rá vissza az erőszakolás, mint Derrick főfelügyelőre a náci múlt.

Senki se kérdőjelezi meg edzői teljesítményét, de ritka hitvány emberről van szó. Semmi sem lehet olyan fontos, ami felülírja azt, hogy azonnal leszegett fejjel tűnjön el a süllyesztőben. Arról, hogy ezzel ki mennyire ért egyet, ott a szavazás alul, erről lehet vitatkozni. De ami az egészben a leglohasztóbb, az az úszószakma hozzáállása.

Mindenki, férfiak és nők, egytől egyik kiállnak mellette, senki sem mondja azt, hogy ez vállalhatatlan. Elismerik az edzők, hogy igen, tudtak róla, és akkor mi a fasz van? Gyárfás is tudott róla, arról, hogy pont mit, sunnyog. Összezártak, de nagyon. Miért? Tényleg csak a seggüket féltik, meg az olimpiai szereplést? Nem biztos. Szepesi Nikit még lehetett kurvázni és azt mondani, hogy eltúlozza a sötét ügyeket. De félő, hogy még más elmismásolt ügyek is vannak és azért zár össze az úszókrém, mert félnek, hogy beindul a lavina. Ennél mocskosabb reakciót pedig nehéz elképzelni, de nagyon remélem, a sajtó most már fullra beleássa magát az ügyekbe és kiderül minden, amitől most rettegnek, hogy napvilágra kerül.

Azért is megtisztulás kellene, mert ha nem dobják ki maguk közül a gazembert, ki fogja úszni vinni a gyerekét? Hogy lesz ebből utánpótlás egy igazi magyar sikersportágban?


http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/04/07/mit_erdemel_aki_ma_is_falaz_kiss_laszlo nak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan „kúrjunk el” egy népszavazást?
  2016-04-07 20:33:58, csütörtök
 
  Hogyan ,,kúrjunk el" egy népszavazást?


2016.04.07. 18:14


Még tulajdonképpen hozzá sem kezdett, de minden jel arra mutat, hogy az MSZP-nek ezt a népszavazási lehetőséget, amely az Isten és a Kúria kegyelméből az ölébe hullott, sikerül majd jól ,,elkúrnia".

Az első komolyabb hiba, amit már el is követtek, hogy a bírósági döntést kizárólag a szocialisták nagy sikerének próbálják beállítani, miközben mindenki látta, hogy ez nem a beszari Nyakó éhségmenetes István érdeme volt, hanem sokkal inkább azon kopasz fiatalemberek töketlenkedésének tudható be, akiknek annyi eszük sem volt, hogy felfogják, a Nemzeti Választási Irodában vénaszkenner ugyan nincs, de minden mozdulatukat jó néhány kamera rögzíteni fogja majd. Ezért elég ostoba dolog volt a részükről az épület előtt látványosan lepacsizni, puszilkózni, nyílt színen átlátszó dossziékat osztogatni, stb. Félreértés ne essék, tulajdonképpen nem ezeket a tar fejű markos urakat marasztalom el mindezért, hiszen ők az ilyesmiben bizonyára még gyakorlatlanok, autófelgyújtás, kőhajigálás, petárdázás, zsidózás, cigányozás helyett nem minden nap kapnak ilyen kvalifikáltabb, szellemileg megerőltetőbb feladatot. Nekik most alighanem csak annyit mondtak, Jenőkém, figyusz haver, hajnalban légy ott a haverokkal az Alkotmány u. 3. szám alatt, ahová jön majd ide valami libsibolsi kinézetű nyápic szemüveges komcsi ürge, akit viszont bazmeg nem szabad ám csak úgy egyből pofán verni, orrát betörni, szemét kiütni, meg ilyesmi, hanem egy adott jelre csupán finoman odébb tolni a blokkoló óra közeléből. Utána meg nem kell kórusban azt kiabálni, hogy aki nem ugrál, büdös román, meg hasonlók, hanem kéretik onnan minél gyorsabban lefalcolni.

Szóval ezek a kigyúrt golyófejűek nem jól csinálták, de hát 2018-ig még lesz még kis idejük gyakorlatozni, vagyis a haza üdve és a Fidesz választási győzelme érdekében kifejtett ténykedésüket csiszolgatni.

De térjünk vissza a hibák felsorolásához!

A második hiba, amit a szocik elkövethetnek a leendő népszavazás kapcsán, hogy az aláírásgyűjtést is a pártjuk nevében végzik, amit még tetéznek majd olyasféle nyilatkozatokkal, kijelentésekkel is, amiknek az lesz a lényege, hogy a vasárnapi boltzár eltörlésével, valamint a földdel és a fizetési plafonnal kapcsolatos népszavazás tulajdonképpen rendszerdöntő népszavazás lesz. Ezzel ugyanis csupán azt érik majd el, hogy legalább egymillió Fidesz szimpatizáns nem fog a népszavazásra elmenni, mert ezt az ostoba vasárnapi zárva tartást ők sem kedvelik ugyan, de egyébként egy kormányzási válságból viszont, köszönik szépen, nem kérnek. És különösen nem szeretnék, ha ismét a Simon Gáborok és Boldvai félék kerülnének hatalomra. Hogy Gyurcsány Fletót már ne is említsük.

A szocialisták részéről ezért a leghelyesebb az lenne, ha az aláírásgyűjtés, népszavazási kampányolás során szerényen és diszkréten minél inkább háttérbe húzódnának, és több teret engednének a szakmai szervezeteknek, a VOSZ-nak és társainak. Hiszen, ha kicsit is józanabbul szemlélnék a mai hazai politikai helyzetet, azt is látniuk kellene, hogy a Fidesz minden, az ostoba, központosított, diktatórikus rendszere ellen irányuló kritikát azzal próbál hárítani, a nép előtt lejáratni, hogy az nem szakmai, hanem politikai támadás.

Így lesz az oktatást és egészségügyet kritizálókból ávós ivadék és Soros bérenc.

Ha viszont a népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtés szervezése és a népszavazási kampányolás irányítása átkerülne Dávid Ferencék kezébe, biztosra veszem, hogy mindamellett, hogy ezzel a Fideszt egyik hatásos érvétől fosztanák meg, ez esetben a szocialistákra féltékeny, velük rivalizáló pártok és választópolgárok is szívesebben állnának teljes mellszélességgel az ügy mögé.

Mindezt azért is érdemes lenne még most alaposan átgondolni, mert a szocialisták fentebb jelzett hibái végső soron a Fidesz-KDNP dupla győzelmét eredményezhetik. Egy eredménytelen szavazás esetén egyrészt maradna a vasárnapi boltzár, miközben még a kormányzó pártoknak ez a népszavazás arra is jól jönne majd, hogy a világ szemében bizonyítsák, az ellenzék és az EU prominens vezetőinek folyamatos vádjai ellenére, milyen fantasztikusan is dübörög nálunk a demokrácia.


http://proszektura.blog.hu/2016/04/07/hogyan_kurjunk_el_egy_nepszavazast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Osztrák lap: Orbán mindenütt ellenséget szimatol
  2016-04-07 20:32:55, csütörtök
 
 



Hiába ha valaki beteg azt kigyógyítani szinte lehetetlen pláne ha azt a betegséget hatalommániának nevezik!!



2016. április 4.
Osztrák lap: Orbán mindenütt ellenséget szimatol

A Die Presse vezető osztrák lap azt emeli ki az Europäische Rundschau legfrissebb Magyarország-elemzéséből, hogy Orbán Viktor és környezete paranoiás módon mindenütt ellenséget szimatol. Számára mindenki gyanús, senkiben nem lehet bízni.

Mint a recenzió rámutat, másutt is van elég bírálnivaló, ám ha hinni lehet annak, amit Lengyel László írt, akkor a magyar kormányfő különleges madár. Azaz a politikus tényleg azt gondolja, hogy az illiberális demokráciával olyan modellt alkotott, amely éppen afelé tart, hogy meghódítsa az egész világot. Ennek a kulcseleme a barát és ellenség éles elválasztása, a gyors és célirányos törvényalkotás, az egyértelmű vezérelv, az autokrata tekintély, valamint a folyamatos rendkívüli állapot. A jelszó: 'Világ populistái, egyesüljetek!' A tanulmány arra is kitér, hogy a magyar lakosság jelentős része mélyen nyugat- és tőkellenes, illetve antiliberális. De ennél is súlyosabb, hogy a Orbán a saját énjét világméretűvé fejlesztette és úgy érzékeli, hogy ami a földön történik, az mind ellene irányuló összeesküvés.

A berlini 'Osteuropa' legújabb számában Kristina Koenen ,,A magyarországi orbánizmus" címmel azt tanácsolja, hogy differenciáltabban kell nézni a dolgokat és idézi, hogy Kertész Imrét a New York Times egyik riportere arra akarta rávenni, hogy nyilvánítsa Magyarországot diktatúrának. Vagyis téves a Fideszt jobboldali pártként besorolni. A szerző szerint nyugaton eltúlozzák, hogy nálunk milyen mértékben avatkoznak bele a szabadságjogokba, ugyanakkor a társadalom mélyreható torzulásait nem veszik észre. Így a korrupció bűnös szintjét és azt, hogy milyen mértéktelenül meggazdagodtak a miniszterelnök cimborái és elvbarátai. Továbbá, hogy az orbáni rendszer sokkal inkább gyökerezik a szocialista múltban, mint ahogyan azt a nyugati bírálók gyanítják.


http://www.168ora.hu/itthon/osztrak-lap-orban-mindenutt-ellenseget-szimatol-14434 9.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Súlyos korrupciót sejtenek a patinás egyetemen
  2016-04-07 20:28:03, csütörtök
 
  Súlyos korrupciót sejtenek a patinás egyetemen


Lemondásra szólította fel a felsőoktatásért felelős államtitkárt Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője csütörtökön, állítása szerint ugyanis tudtával vagy tudta nélkül, de számos vidéki egyetemen csalták el az uniós forrásokat álprojektekkel, áltanulmányokkal.

Napi.hu, 2016. április 7. csütörtök, 16:40


A politikus, aki néhány hete dunántúli egyetemek hasonló eseteire mutatott rá, most a Szent István Egyetem Békés megyei kampuszainak pénzkifizetéseit hozta példaként arra: szerinte nem kivétel, hanem szabály, hogy az uniós forrásokat a felsőoktatásban sem a megfelelő célra használják, hanem "pénzkifolyatásra".

Elmondta, Békés megyében mintegy másfél milliárd forintot fordíthattak volna a tudományos élet vagy a felsőoktatás fejlesztésére, ennek azonban mindössze 4 százaléka hozott kézzelfogható eredményt.

A forrás csaknem felét bérként fizették ki, míg másik felét mintegy negyven tanulmány elkészíttetésére - mondta, hozzátéve: a plagizálásra, a jelentős túlárazásra és arra, hogy egy-egy tanulmányért több uniós pályázat keretében is fizettek példa az a 300 oldalas tudásmenedzsment koncepció, amelynek csaknem 90 százaléka plágium.

Takács Péter, az LMP békéscsabai önkormányzati képviselője különösen aggályosnak tartja, hogy az ország egyik leghátrányosabb megyéjében 518 millió forintot költöttek olyan tanulmányok, amelyek nem szolgálják a gazdaság fejlesztését, és a tanulmányok elérhetőségét szorgalmazta.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/sulyos_korrupciot_sejtenek_a_patinas_egyetemen .612868.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az államtitkár négyéves kislánya most kapott kölcsön 100 mil
  2016-04-07 20:21:07, csütörtök
 
 
Az államtitkár négyéves kislánya most kapott kölcsön 100 milliót magánszemélytől a második lakására
2015. február 11. - 08:54


Négyévesen kért kölcsön 100 000 000 forintot???
,,Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben."

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök októberben Brüsszelben. Ennél kevésbé igaz dolgot nehéz lenne a magyar korrupcióról állítani. Bizonyos rendszereket kifejezetten azért alakított ki, és működtet a politika, hogy a korrupciót elfedjék az állampolgárok elől.

A vagyonnyilatkozatok elvileg arra jók, hogy a választott vagy kinevezett tisztségviselők anyagi helyzetét ellenőrizni lehessen. Olyan emberekét, akik a közösség ügyeiről döntenek, és akiknek a döntéseit magánérdekek nem befolyásolhatnák. A lényeg, hogy látszódjon, mennyi pénze van valakinek a közéleti pályája elején, és aztán hogyan gyarapszik a vagyona, amíg politikai / köztisztviselői karrierje tart. Így látszik az is, ha valaki gyorsabban gazdagodik, mint azt legális jövedelme lehetővé teszi. És ha gyorsabban gazdagodik, akkor logikus, hogy valamilyen más csatornán is kap pénzt, jó eséllyel illegális csatornán, éppen azért, hogy ne a közérdeknek megfelelően döntsön, hanem más érdekek szerint.

A magyar rendszer tökéletesen alkalmatlan arra, hogy a fenti módon leleplezze a korrupciót. Részben azért mert rossz szabályok szerint működik, részben pedig azért, mert a szabályok megsértésének gyakorlatilag semmilyen komoly következménye sincs.

Jó példa a parlamenti képviselők tartozásainak ügye.

A képviselői vagyonnyilatkozatban csupán a tartozások összegét kötelező feltüntetni. Pedig nagyon is erős közérdek fűződik hozzá, hogy nyilvános legyen: a politikus milyen banktól, és főleg milyen feltételekkel kapott kölcsön pénzt. Az 1990-es évek végén a Postabank-botrány részben arról szólt, hogy a bank VIP-listáján szereplő emberek, köztük fontos döntéshozók kedvezőbb kondíciókkal kaptak hitelt, mint bárki más. Nem nehéz elképzelni, hogyan korrumpálható valaki azzal, hogy nagyon kedvező feltételekkel kap hitelt.

Ennél is súlyosabb, amikor a képviselők csak annyit tüntetnek fel, hogy ,,magánszemélynek" tartoznak, de azt nem kell bevallaniuk, hogy pontosan kinek, milyen feltétlekkel. Mintha mindegy lenne, hogy a politikust egy Portik Tamás kaliberű figura segíti ki, amikor pénzre van szüksége, vagy mondjuk egy olyan vállalkozó, akiknek cégei számára kedvező döntéseket hoz a Parlamentben.

Ugyanígy problémásak a házastársak és eltartottak vagyonnyilatkozataira vonatkozó szabályok is.

Nekik is vagyonnyilatkozatot kell tenniük, mint a képviselőknek, de az ő bevallásuk nem nyilvános. Így a politikus simán el tudja titkolni a gazdagodását egyszerűen azzal, hogy a családtagjai nevére íratja vagyonának egy részét.

A nem nyilvános vagyonnyilatkozat logikája az, hogy nem sérülnek vele a nyilatkozattevő magánélethez fűződő jogai, a bevallást viszont egy független, hozzáértő testület vizsgálja, ami jelzi, ha visszaélés nyomát találja.

Magyarországon a döntéshozók rokonainak magánéletét többnyire sikeresen védi a rendszer, ezzel szemben a visszaélések jelzésére tökéletesen alkalmatlan.

Az ilyen ,,zárt" vagyonnyilatkozatok ugyanis egy országgyűlési képviselőkből álló parlamenti bizottsághoz kerülnek, ahol a pont azoknak az embereknek kellene ellenőrizni a dokumentumokat, akik leadják őket. Sőt, a családtagtok vagyonnyilatkozata egészen addig a bizottság tagjai előtt is zárt, míg valamilyen eljárás miatt nincs alapos okuk megnézni, hogy mi van a papírokban (94.§/3). Ez persze teljesen kifordult logika, hiszen éppen, hogy bele kellene nézniük a dokumentumokba, hogy eldönthessék, nincs-e gyanús vagyonosodás, és emiatt szükség eljárásra.

Ráadásul a törvény szerint (94.§/4) vagyonnyilatkozati eljárás csak akkor indítható, ha valaki “konkrétan megjelöli a vagyonnyilatkozat kifogásolt részét és tartalmát“, de mivel a családtagok vagyonnyilatkozata egy ilyen eljárás előtt nem nyilvános, ezért az ő esetükben ez egész egyszerűen lehetetlen feladat.

Olyan ez, mintha a rendőrség csak azután hallgathatna ki egy bűnözőt, hogy az már beismerte, amit elkövetett, és a vallomásból a kihallgatás előtt a rendőrök pontosan tudnak idézni, miközben elég valószínűtlen, hogy bármit beismerjen egy gyanúsított, mielőtt a rendőrök egyáltalán kihallgatták volna.
A rendszert úgy találták ki, hogy minimális legyen az esélye a politikusok lebukásának.

A tempót jól mutatja, hogy ebben a ciklusban a vagyonnyilatkozatokkal is foglalkozó mentelmi bizottságnak eddig egyetlen nyilvános ülése sem volt, bár egy esetben csak részben volt zárt a megbeszélés.

Látható, hogy a vagyonosodás könnyen eltitkolható a választók elől, de akkor sincs baj, ha ez nem sikerül.

Ha kiderül, hogy valami hiányzik egy vagyonnyilatkozatból, a képviselő rosszul emlékszik a lakása méretére, vagy arra, hogy pontosan mennyit költött a vásárlásra, akkor egyszerűen módosítja a nyilatkozatát, és a dolog el van intézve. Eddig nem nagyon kellett komoly következményekre számítania annak, aki véletlenül kihagyott valamit, vagy rosszul emlékezett. Amikor pedig kiderült, hogy valaki többet költött, mint amennyit kereshetett, akkor egyszerűen azt mondta, hogy családi / baráti kölcsönt kapott (amit a fentiek miatt ugye lehetetlen ellenőrizni), és már el is volt intézve a dolog.

Csak pár példa a nehezen ellenőrizhető eladósodásra:

Szijjártó Péter (Fidesz): 45 millió forint tartozás ,,szülőkkel szemben".
Lázár János (Fidesz): 27 millió forint ,,családi kölcsön", mellette 32,5 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Kósa Lajos (Fidesz): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 17 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Pesti Imre (Fidesz): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 2,5 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Velez Árpád (MSZP): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás.
Lezsák Sándor (Fidesz): 19.5 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 21,7 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Rogán Antal (Fidesz): 16,8 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 30 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Gelencsér Attila (Fidesz): 12,5 millió forint “család magánkölcsönszerződés alapján".
Farkas Flórián (Fidesz): 11 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 5,1 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Seszták Miklós (KDNP): 9 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás.

Ilyen cinikus gyakorlat és kiskapuk mellett még akkor sem érnek semmit a vagyonnyilatkozatok, ha egyébként a magyar szabályozás világviszonylatban nem számít elmaradottnak.


http://civilhetes.net/belfold/az-allamtitkar-negyeves-kislanya-most-kapott-kolcso n-100-milliot-maganszemelytol-a-masodik-lakasara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országos bulisorozattal ünnepli meg a kormány az Alaptörvény
  2016-04-07 20:13:01, csütörtök
 
  Körmenet is lesz?
Orbán fejével? Ja mégsem. Szomorú!
aztán csak óvatosan a bulikával, nehogy Dajcstompi gyomorrontást kapjon a sok porcukortól, aztán Dr. Zachernél kössön ki!

Hát igen...

Van még az a sok, Orbán-kokárdás agyatlan, bevásárlószatyorral tüntető öregasszony, akinek már csak annyi agysejtje maradt, hogy az alkotmány ünnepe, az valami jó dolog...

Ezzel, csak az a baj, hogy az ő szavazatuk is annyit ér, mint egy nemzetközi hírű jogász professzoré.

No, ERRE isznak!

************

Országos bulisorozattal ünnepli meg a kormány az Alaptörvény ötödik születésnapját

Czinkóczi Sándor
POLITIKA
ma 19:27


A Parlament honlapján megjelent Trócsányi László igazságügyi miniszter Varjú Lászlónak küldött válaszlevele, amiből kiderül, hogy

az Alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulójára a kormány 5 történelmi helyszínt érintő rendezvénysorozatot szervez.A miniszter szerint rendezvénysorozatnak célja, hogy megemlékezzenek ,,az egyetemes és hazai történeti értékeken, vívmányokon egyaránt alapuló és keresztény gyökereinket elismerő" Alaptörvény hatályba lépésének évfordulójáról.

Trócsányi a nagy felhajtást azzal indokolja, hogy a rendszerváltást követő csaknem 30 éves történelmünk egyik legjelentősebb eseményekének tartják, hogy 2012. január 1-jén hatályba lépett az Alaptörvény. Azért ünnepelnek most és nem jövő januárban, mert Schmitt Pál akkori köztársasági elnök 2011. április 25-én, húsvéthétfőn írta alá, tehát ez az Alaptörvény napja.

Ilyen ünnepélyes keretek között zajlott az aláírás:

Trócsányi azt ígéri, hogy a rendezvénysorozat ünnepi, tudományos és szakmai rendezvényekből áll. Hozzáteszi, hogy ez nem definiálható kizárólag a kormány ünnepségeként, mert

,,a nemzeti megmaradásunk alapköveként kimunkált Alaptörvényben foglalt jelentős értékeket a magyar társadalom legnagyobb része magáénak vallja és Alaptörvényünkre - mint szuverenitásunk és nemzeti megmaradásunk egyik foglalatára - büszke lehet minden honfitársunk."A tervek szerint 2016. április 25-én tartják meg a központi ünnepséget, de ennek részletei még szervezés alatt állnak. A rendezvénysorozat költségeit az Igazságügyi Minisztérium és a Honvédelmi Minisztérium a saját költségvetési forrásaiból biztosítja.


http://444.hu/2016/04/07/orszagos-bulisorozattal-unnepli-meg-a-kormany-az-alaptor veny-otodik-szuletesnapjat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hollandok nemet mondtak az EU-Ukrajna társulásra
  2016-04-07 20:02:21, csütörtök
 
  A hollandok nemet mondtak az EU-Ukrajna társulásra

2016. április 07. 05:40
Hunhír.info

eu-kiszaradva-250.jpgJelentős fölénnyel vezetnek az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződés ellenzői a megállapodás ratifikálásáról kiírt hollandiai népszavazáson a szerda este közzétett exit pollok szerint. Az Ipsos közvélemény-kutató cég felmérése szerint a szavazók 64 százaléka elutasította a megállapodást, míg 36 százaléka támogatta.


Egyelőre azonban nem tudni biztosan, hogy érvényes lesz-e a társulási szerződésről szóló, egyébként nem kötelező jellegű referendum. A legfrissebb becslések szerint a szavazásra jogosultak 32 százaléka járult az urnák elé, a statisztikai hibahatár azonban 3 százalék. A népszavazás csak akkor érvényes, ha a választók több mint 30 százaléka részt vesz rajta.

Mark Rutte holland miniszterelnök szerda este kijelentette, kormánya nem hagyná figyelmen kívül, ha érvényes referendumon győznének a nem szavazatok. Elmondta, ebben az esetben felülvizsgálnák az egyezmény ratifikálásáról szóló döntést. Geert Wilders, a Szabadságpárt vezetője ugyanakkor nagyszerűnek nevezte az eredményt, és reményét fejezte ki, hogy a részvételi arány eléri az érvényességi küszöböt.

Három holland euroszkeptikus szervezetnek több mint 400 ezer támogató aláírás megszerzésével sikerült elérnie, hogy referendumot írjanak ki a kérdésről. Még ha a népszavazás nem kötelező érvényű is, szakértők szerint valószínűleg mérvadónak tekintik majd egy olyan országban, ahol az euroszkeptikusok állnak a népszerűségi listák élén. Hollandiában 2017-ben lesznek parlamenti választások. Elemzők szerint a referendum semmiképpen nem vonhatja maga után a társulási szerződés felbontását, a legrosszabb esetben a holland kormány mentességet ("opt out") kérne a megállapodás alól.

A társulási megállapodás ellenzőinek esetleges győzelme azonban komoly politikai kudarcot jelentene az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Hollandia számára. Bár az EU és Ukrajna között 2014-ben létrejött társulási szerződés részének számító szabadkereskedelmi megállapodás január 1-jén ideiglenesen életbe lépett, az egyezményt ratifikálnia kell az Európai Unió mind a huszonnyolc tagállamának. A társulási megállapodásnak a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok mellett a politikai párbeszéd erősítése is a célja.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=92933
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mosodát vett a Lőrinc
  2016-04-07 20:00:31, csütörtök
 
  Szeretnénk feltenni a kérdést a gàzszerelö és karbantarto szakembernek.

Van e félnivaloja pénzmosàs ügyben?
Mert ha van,akkor bajban van.

Megbecsült adatok szerint 250-300 milliard dollart lopott el Magyarorszàgrol a szervezettbünözés 1990-töl 2016-ig.Ez több mint 1 milliard dollar havonta.

Ezeknek magyar bünözöknek azt van étvàgyuk.

Lörinc ti màr importalt tökét visztek,a tietek màr elfogyott-
Ezért a mindentlàtoszem rajtatok.
Mészáros Orbán strómanja, egy senki. Orbán felkérhetett volna egy csövest is, de az feltűnőbb lett volna, mindenesetre stílusosabb.

A MNB pénzszivattyújával naponta pumpálnak ki a “nemzetközi befektetők" sok millió $-t, de nyilván ez az ára, hogy a Nyugathoz tartozhatunk és még nem ölik egymást az utcákon a különféle frakciók Magyarországon.

******

Mosodát vett a Lőrinc

Posted on 2016-04-07 by Admin

Vett egy Habsburg-kastélyt a Mészáros Lőrinc vezette felcsúti alapítvány

mosoda
A Mészáros Lőrinc polgármester elnökölte A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványé lett az Alcsúti Arborétumban található Habsburg-kastélyegyüttes egyik darabja, a kiemelt műemléki védettségű Mosóház.
A klasszicista ingatlant decemberig a Henryk Marian Andrew Bukowski tulajdonában álló Artemis Ingatlankezelő és Szolgáltató Kft. birtokolta, s ennek 3 millió forint névértékű, 100 százalékos üzletrészét szerezte meg - a cégdokumentumok szerint - 70 millió forintért a felcsúti focifellegvárat menedzselő alapítvány. Az Artemis nem mutatott nagy aktivitást az elmúlt években: 2014-ben az árbevétele 350 ezer, adózott eredménye pedig 105 ezer forint volt. A felcsúti alapítvány első ténykedéseként az Artemist nonprofit kft-vé alakította, székhelyét pedig a fővárosból áttette Felcsútra, a Fő utca 176.-ba. Ez a székhelye az alapítványnak, valamint a tulajdonában álló Puskás Ferenc Sport Hotel Nonprofit Kft.-nek, a Puskás Futball Club Kft.-nek és a Pro-Kvóta 2004 Nonprofit Kft.-nek is. Utóbbi, a felcsúti kúria megvételére létrejött cég az egykori Töröcskei-birodalomból, adományként került az alapítvány tulajdonába.
(HVG)
Bal-Rad komm: Jajjmánno! Mindig csak a szenzációhajhászás! MOSÓHÁZAT-azaz MOSODÁT!-vett a Lőrinc. Hát valahol ki is kell mosni a morcsos dresszeket! Meg a Sport Hotel NONPROFIT Kft ágyneműit, függönyeit! Ha már elfelejtettek a stadion meg a kazánház közé mosodát csinálni, hát vettek egyet. Klassicistát. Védettet. Jó lesz az mosodának. Meg továbbra is védett lesz. Csak ezután már a Lőrinc védeti!
Habsburg-volt. Hát azidőtájt minden Habsburg volt! Meg különben is: CSAK az épületegyüttes EGYIK DARABJÁHOZ jutott hozzá a Lőrinc. Úgy, hogy EGY CÉGET vásárolt! Ami eddig lengyel birtokban volt. DE MOST NEMZETI TULAJDONNÁ VÁLT! Úgyhogy...
Legföljebb a Vona moroghat! Hogy egy Habsburg-házban magyar szennyest mosnak ezután! Látványosan meggyalázva a Habsburg-dynastia emlékét!

Igazi egy kuruc legény ez a Lőrinc!

http://www.balrad.com/2016/04/07/mosodat-vett-a-lorinc/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi beröffentette az új önvállveregetőt
  2016-04-07 19:55:00, csütörtök
 
  Döbrögi beröffentette az új önvállveregetőt


Posted on 2016-04-07 by Admin


ORBÁN SZERINT MA MINDEN CSALÁDNAK KI KELL NYITNIA EGY ÜVEG VÖRÖSBORT
Az IMF-EU hitel visszafizetése példátlan eredmény a mai világgazdasági környezetben. Ezt nem lehetett volna elérni olyan barátok nélkül, mint amilyen a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). Erről beszélt az MTI szerint Orbán Viktor csütörtökön Párizsban.
A magyar kormányfő csütörtökön megbeszélést folytatott az OECD főtitkárával. Ezt követően sajtótájékoztatóján arról beszélt: a hitel visszafizetése nagy teljesítmény, ennek eléréséhez sokak erőfeszítése kellett. Így a magyar embereké, a mindenkori gazdaságpolitikát irányítóké, a munkavállalóké és a munkaadóké.
“Ma este minden magyar családnak jó oka van arra, hogy kinyisson egy jó üveg vörösbort és koccintson a haza egészségére", mondta. Ezt azzal indokolta, hogy a tegnapi napon sikerült visszafizetni az adósságot, amelyet még az előző kormányok hoztak létre 2008-ban, amikor a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében hitelt vettek fel az IMF-től és az EU-tól .

Ezt a hitelt visszafizették, így “ma reggel jobban ébredtünk és könnyebben is lélegzünk" - fogalmazott.
Orbán Viktor kiemelte a “barátok", különösen az OECD szerepét. Mint mondta, a szervezethez mindig lehetett fordulni a legnehezebb és a legkényesebb kérdésekkel is. Politikai szándék nélkül, a szakmai szempontokra összpontosítva osztotta meg legjobb tudását és az általa összegyűjtött legjobb tapasztalatokat az országgal.
A kormányfő korábban Párizsban európai kérdésekről egyeztetett Nicolas Sarkozy volt francia államfővel.
(vs)
Bal-Rad komm: Két hete nem tudni valójában, hogy merre buddog ez a félkegyelmű. (Nem mintha hiányozna!) Aztán egyszercsak-az MTI-szerint-fölnyihog valahol, és ünnepelhetnékje támad! Önmagát és hordáját persze. JÓFAJTA VÖRÖSBOROS PALACK FÖLNYITÁSÁRA buzdítja országának ötmillió nyomorultját is, mert sikerült őket legatyásítani.
Márpedig koccintgatni, örömködni-legfeljebb nekik van okuk! A nemmzetthy és kevésbé nemmzettgy politikai maffiáknak!
Az egyszerű magyarok millióinak nincs okuk az örömködésre! Ők legföljebb jóféle műtrágyás pancsolmánnyal koccintanak keservükben! Arra, hogy lesz még lakodalom az ő utcájukban! Lesz még tor az elkergetett maffiák fölötti örömükben!
-Döbrögi ezzel a koccintósával alighanem be is rúgta az önvállveregetős motort! Most a következő alkalomig-amíg valami új marhaságot ki nem találnak-lesz alkalmunk hallgatni a legújabb csodatételt! KIFIZETTÜK AZ IMF-ET! Ami kizárólag az ő és hordája érdeme! Természetesen!
-Szóval lesz mit hallgatnunk a következő nagy örömhírig!
Föltéve persze, hogy lesz még következő alkalma. Orrmányszóvivőjét ma már megcsapta a politikai elmúlás szele! Őneki van miért koccintani!

http://www.balrad.com/2016/04/07/dobrogi-beroffentette-az-uj-onvallveregetot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 861
  • e Hónap: 4606
  • e Év: 158102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.