Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A megbocsátás csodája - megértés, feldolgozás, újjászületés
  2016-04-08 09:16:55, péntek
 
  Mindenkit érnek sérelmek, ez ellen nem tudunk mit tenni.

Viszont egy valamit mégis csak tehetünk. Megbocsáthatunk.

Megbocsáthatunk családtagjainknak, barátainknak vagy egy ismeretlennek; megbocsáthatunk a hatásoknak, melyek nem építő jelleggel hatottak ránk. Megbocsáthatunk, majd folytathatjuk a megbocsátást megállás nélkül, mindezt azért, hogy ,,tisztán" tartsuk szívünket.

A megbocsátás csodája, hogy ezzel elvágjuk mindazt, ami a múltban nem működött.
A közöny, a sértettség, a düh és a harag helyett a szeretetet válasszuk!

Ha nem ezt az utat választjuk, sérelmeinket fájó sebekként lüktetve magunkkal cipeljük. Időről-időre feltépjük e sebek varait, fájdalmat okozva magunknak és a másiknak is. Majd a fájdalomtól visszahőkölve elfolytjuk, újra magunkba zárjuk sérelmeinket... évekre vagy akár életekre. A fájdalom és a sértettség állandó váltakozásával a seb ott marad bennünk, lelkünkbe ég, és a kezdetben, oly kicsiny sérelem energiamintázatunk részévé válik.

A sértettség haragot szül. A harag tragédiája pedig abban áll, hogy kapcsolatban tart valamivel, ami fájdalmat okozott; valamivel, ami nem működött, ami nem sikerült, ami elárult, ami becsapott. Mégis csüggünk a haragon, mint egy életadó forráson, pedig ez a ,,forrás" nem ad, hanem elvesz. Ránk nehezedik és elvonja figyelmünket. Elvonja figyelmünket az életről, a szeretetről; megakadályoz abban, hogy betölthessük a nekünk szánt szerepet.

A neheztelések rendetlenséget és zavart keltenek lelkünkben és szívünkben. A bennünk lakozó békét és nyugalmat hatalmas zúgás és csörömpölés váltja fel. Majd veszteséget, veszteségre; fájdalmat, fájdalomra halmozunk... eltévelyedünk, hiszen a zúgásban nem halljuk szívünk szavát.

Mennyivel könnyebb lenne, ha túltennénk magunkat a nehézségeken és megbocsátanánk a felgyülemlett sérelmeket és csalódásokat! Mennyivel könnyebb lenne, ha végre megértenénk a megbocsátás szentségét!

A megbocsátás nem csak feledés, hanem annak megértése, mi nem működött, és hogyan is történt meg minden. Nem figyeltünk eléggé, nem voltunk hajlandók meghallani a másikat, képtelenek voltunk meglátni ismétlődő hibáinkat, vagy esetleg nem láttuk a másik szemében szikrázó szeretet fényét?!... Nem tesszük helyesen, ha feledünk, és később ugyanaz megismétlődik.

És a megbocsátás, nem csupán megértés, hanem feloldozás, újjászületés a szeretet oltárán.

A megbocsátás nem jelenti saját magunk feláldozását, nem jelenti azt, hogy megadjuk magunkat mások ismétlődő sértéseinek. A megbocsátás célja a negatív kötődésektől való felszabadítás. Az, hogy energiáink ne csapongjanak, hanem szívünkben összpontosuljon a szeretet energiája. A megbocsátással helyre áll bennünk a szeretet, visszanyerjük életkedvünket, és azok is visszanyerik, akiknek megbocsátottunk. Ösztönösen visszakerülünk az életbe, és újra kezdjük élni azt.

De először magadnak kell megbocsátanod. Jöjj rá, hogy a legfontosabb személy, akinek megbocsátással tartozol, akinek szeretettel tartozol, az Te magad vagy!

Ha, ezt képes leszel meglépni, egyre inkább leszel a szeretet, ami vagy!

http://szabadonebredok.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szellemi törvények - Teljesség törvénye
  2016-04-08 09:08:49, péntek
 
  A szellemi törvények valóságosak, valóban hatnak, függetlenül attól, hogy hiszek-e bennük vagy sem. Tagadhatom őket, és megpróbálhatok ellenükben létezni, ám ekkor betegség vagy szenvedés formájában korrepetálást kapok a sorstól. Ám együtt is működhetek velük, harmóniában élhetek ezekkel a szellemi törvényekkel és teljes életet élhetek. A választás a kezemben van.


Az élet teljessége szellemi örökségként áll rendelkezésünkre minden pillanatban.
Csakhogy hibás szellemi beállítottságunk és csekély hitünk külső és belső gazdagságunkat korlátok közé szorítja. Az élet csak a belső valóságot tudja a külső valóságban visszatükrözi. Ne hagyjuk, hogy a külső kép megzavarjon bennünket. Semmiféle erőfeszítés és pozitív gondolkodás nem vezet eredményre, ha belül folyton arra gondolunk, milyen korlátaink vannak, és miben szenvedünk hiányt.

Az elfogadás a törvény egyik oldala, a másik az adás.
Aki csak a törvény egyik felére figyel, önzésével érvényteleníti a törvényt. “Aki nem ad, nem is kap, aki nem vet, az nem is arathat." Csak olyan mértékben lehet hatékony a törvény, amilyen mértékben mi megnyitjuk magunkat, hogy rajtunk keresztül a teljesség manifesztálódhasson. Megnyitjuk magunkat, hogy az élet rajtunk keresztül a maga sokféleségében kifejezésére juthasson és mások hasznára is szolgálhasson.

Aki a teljességben él, annak mindig minden rendelkezésére áll ahhoz, hogy létét tökéletesen kifejezésre juttassa. A mindenbe beletartoznak a leckék is, amelyeket az élet kínál számunkra, hogy tanuljunk és fejlődjünk. Aki teljességben él, az valóban bőségben, teljességben éli az életét, és élete minden aspektusa harmóniában van.

Kurt Tepperwein tanítása

http://tudatkulcs.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lelki ismeret
  2016-04-08 09:01:21, péntek
 
  De mit jelent a lelkünket ismerni? A ''szem a lélek tükre''. A szemekben megláthatjuk a másik ember valóját. Az ember lelkét. Lelki világát. Melyben a múlt sebei, tapasztalatai érzésekként tárolódnak.

A lelkünket ismerni azt jelenti, hogy egyáltalán létezik, és van "ilyenünk" is a testünk mellé.

Ugyanakkor lehet tiszta a lelki ismeretünk, és lehet rossz a lelki ismeretünk.


Ha rossz a lelki ismeretünk van valami miatt, akkor rosszul érezzük magunkat. Bűntudatunk van. Harag, düh, és bosszú vágy jelenik meg egy másik embertársunk iránt. Teljesen mindegy, kinek mi a története, a harag, a düh, a méreg, az mindig rossz tanácsadó. Bármit teszünk ilyen lelki állapotban, annak nem lehet jó a vége. "Mi isszuk meg a levét."


Akinek tiszta a lelki ismerete, azt nem kötik a múlt terhei.
Tudja, hogy semmi nem véletlen az életében. Nem hibáztat másokat a saját helyzete miatt. Tiszta, ezért nincs bűntudata, és már nem is haragszik. Így tiszta lelki ismerettel, a múltat elfogadva lehet a jövőt biztos alapokra építeni. Olyan alapokra, melyet nem billenthet ki mások kételye, és ítélő (itt élő) tekintete a múltban történtek miatt. Az elfogadáshoz, a megbocsájtáshoz egyedül Te kellesz, senki más. Így önmagadra építheted a jövőd, mely ha változol, akkor az veled együtt fog változni.

www.elmeura.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 926
  • e Hét: 1364
  • e Hónap: 7736
  • e Év: 58527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.