Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2016-04-09 23:57:00, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Joghurtos zöldbabfőzelék zabfasírttal
  2016-04-09 20:59:44, szombat
 
  Joghurtos zöldbabfőzelék zabfasírttal


Hozzávalók

A főzelékhez:
50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
1 pohár szójajoghurt
1 ek fehérliszt
1 ek pirospaprika
1 ek almaecet

A fasírthoz:
20 dkg zabpehely
10 dkg zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 ek pirospaprika
1/2 csokor petrezselyem
1 ek szezámmag
1 tk őrölt kömény


Elkészítés

A felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az összetört fokhagymát és a fűszereket.
Ha a zöldségek megpárolódtak, felöntjük 2,5 dl vízzel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük. Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olajon kisütjük egy serpenyőben.
Nekilátunk a főzeléknek: a felkockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Beletesszük a pirospaprikát, majd 3 dl vizet adunk hozzá, ha némileg felforrt (de még nem lobog), jöhet a zöldbab.
Pár percig főzzük, közben a joghurtot csomómentesen elhabarjuk a liszttel egy tálban. Állandó kevergetés közben a zöldbabhoz adagoljuk, végül hozzáadjuk az almaecetet és a felaprított petrezselymet.





Kirsch András

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Oreo szelet sütés nélkül
  2016-04-09 20:56:52, szombat
 
  Oreo szelet sütés nélkül


Hozzávalók

Az alaphoz:
50 dkg darált keksz (és a szóráshoz)
18 dkg vaj
10 ek cukor
4 dl tej
5 ek kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
A középső réteghez:
25 db oreo keksz
A krémhez:
2 csomag tejszínes pudingpor
8 dl tej
15 dkg vaj
10 dkg cukor
1 doboz mascarpone
A tetejére:
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
25 db oreo keksz

Elkészítés

A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal a cukorral, a tejjel, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, majd egy darált keksszel jól meg hintett tepsibe nyomkodjuk.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot és hűlni hagyjuk. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a mascarponét és a kihűlt pudingot is belekeverjük. Ezután rákenjük a krém felét a kekszes alapra.
Az oreót egy zacskóban összetörjük, majd rámorzsoljuk a krémre.
A habhoz a tejszínt a cukorral és a habfixállóval kemény habbá verjük, majd a krém másik felét is belekeverjük. Óvatosan rákenjük az oreó tetejére. A végén egész oreo kekszekkel díszítjük a süteményt.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sertésszűz Wellington módra
  2016-04-09 20:54:46, szombat
 
  Sertésszűz Wellington módra


Hozzávalók

50 dkg sertésszűz pecsenye
50 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
25 dkg leveles tészta
1 db tojás
őrölt fekete bors
mustár
kakukkfű

Elkészítés

Megtisztítjuk a megmosott és szárazra törölt húst. Egy kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd félretesszük.
A hagymát felaprítjuk, a gombát konyhai aprítón ledaráljuk vagy nagyon apróra felkockázzuk. A hús zsiradékában megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és pár percig pirítjuk. Levéve a tűzről enyhén megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük kakukkfűvel.
A húst, ha kihűlt, megborsozzuk és alaposan megkenjük mustárral. Sózni nem szabad!
A tésztát kinyújtjuk megfelelő méretűre, majd elosztjuk rajta a gombás ragut úgy, hogy a szélei üresen maradjanak. Ráfektetjük a közepére a húst, a két végénél ráhajtuk a tésztát.
Felvert tojással megkenjük a tészta két szélét és óvatosan beletekerjük a húst. Az illesztés alulra kerüljön, így helyezzük a tepsibe. Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon 60-75 alatt készre sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Padlizsánkrémmel töltött paradicsom
  2016-04-09 20:52:52, szombat
 
  Padlizsánkrémmel töltött paradicsom


Hozzávalók

12 db paradicsom
Padlizsánkrém 1.:
1,5 kg padlizsán
1 kis fej vöröshagyma
0,5 l étolaj

bors
mustár
Padlizsánkrém 2.:
1,5 kg padlizsán
1 kis fej vöröshagyma
200 g majonéz

Elkészítés

A paradicsomokat megmossuk, egy éles késsel a kétharmadánál elvágjuk, majd egy kiskanállal, a nagyobbik felének, kikaparjuk a belsejét úgy, hogy egy fél cm-es fala maradjon.
A padlizsánokat, héjastól, a sütőben 200 fokon megsütjük - ha szabadban tudjuk sütni (grillrácson) úgy sokkal finomabb lesz. Ha szabadban sütjük, arra kell figyelni, hogy csak parázson süljön, különben nagyon hamar megég a héja és a padlizsán nem sül át. Akkor van jól átsülve ha a héja repedezik. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd egy késsel kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét. Beletesszük egy tálba, és ráreszeljük a vöröshagymát. Egy kézi habverővel jó krémesre keverjük, majd vékony sugárban csorgatva, folyamatos kevergetés mellett, hozzáadjuk az olajat. Mustárral,sóval, borssal ízesítjük.
Padlizsánkrém 2.: A padlizsánokat a fent leírtaknak megfelelően elkészítjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a majonézt és sóval,borssal ízesítjük majd jó krémesre kavarjuk.
A paradicsomokat megtöltjük a padlizsánkrémmel, visszahelyezzük rájuk a kalapot, szépen elrendezzük egy tányéron, és tálalásig a hűtőben tartjuk.





Szilágyi Márta

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Átmeneti lehűlés
  2016-04-09 20:46:00, szombat
 
  Átmeneti lehűlés

A hétvégére átmenetileg lehűl a levegő, jövő héten azonban ismét melegedés kezdődik.

A hétvégén még sok felhő lesz felettünk,

visszaesik a hőmérséklet

és marad a szeles idő. Szombaton sokfelé készülhetünk esőre, záporra, keleten zivatarokra. Vasárnap csökken a csapadékhajlam, napközben elszórtan, a nap vége felé már egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Szeles marad az idő, a Dunántúl északi felén erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A hőmérséklet az elmúlt kora nyárias napokhoz képest jelentősen lecsökken, szombaton csupán 9-12 fok köré emelkedik a hőmérséklet nyugaton, és keleten, északkeleten lesz melegebb, ahol 18-22 fokos maximumokat mérhetünk. Vasárnap 13 és 19 fok között alakulnak a maximumok, délután nyugat felől már szakadozottabbá válhat a felhőzet.





Hétfőn a Dunántúlon már napos időre ébredhetünk, majd napközben a változóan felhős időben néhol keleten is szakadozottabbá válhat a felhőzet, csapadék szórványosan még keleten alakulhat ki. A légmozgás helyenként élénkül fel átmenetileg, a hőmérséklet pedig 20 fok közelében alakul.

Kedden egyre több napsütés ígérkezik, az átmenetileg megnövekvő felhőzetből néhol alakulhat ki egy-egy zápor. Szerdán hosszabb-rövidebb napos időszakok váltják egymást és a szeles időben már

20-25 fokig melegszik a levegő.

Napközben elszórtan alakulhat ki csapadék, a késő délutáni óráktól azonban egy érkező hidegfront hatására észak felől egyre nagyobb területen várható zápor, zivatar kialakulása, így csütörtökön átmenetileg ismét visszaesik a hőmérséklet, az április bebizonyítja szeszélyességét.

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2016-04-09 19:52:23, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 655
  • e Hét: 2400
  • e Hónap: 10666
  • e Év: 127319
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.