Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
Kellemes délutánt kívánok!
  2016-05-31 15:18:12, kedd
 
 

Link

Kellemes Délutánt kívánok!

Szeretettel: Anikó



 
 
0 komment , kategória:  7 Kellemes délutánt  
2016. május 31., keddi Napiszöveg
  2016-05-31 15:08:44, kedd
 
  "Legyetek pedig egymás iránt ked-
vessé, gyöngéden könyörületessé"
(Efézus 4:32).

A jó házassághoz elengedhetetlen,
hogy a férj és a feleség kedvesen
beszéljenek egymással. Milyen
szomorú, amikor a házastársak
több tisztelettel beszélnek a vadide-
genekkel vagy a háziállatukkal, mint
egymással! A "rosszindulatú kese-
rűség, harag, indulat, ordítozás
és becsmérlő beszéd" fokozatosan
tönkreteszi a házasságot(Efézus 4:31- Minden rosszindulatú keserűség, harag, indulat, ordítozás és becsmérlő beszéd távolíttassék el tőletek minden rosszasággal együtt).
A folytonos kritizálás és a csípős
gúnyolódás helyett kedves, gyön-
géd, könyörületes szavakra van
szükség ahhoz, hogy megerősítsék
a házasságukat. Sem kiabálással,
sem fagyos hallgatással nem lehet
megoldani a problémákat. Ellenben,
ha a házastársak készek arra, hogy
gyorsan rendezzék a nézeteltéré-
seiket, és nem hagyják, hogy azok
vitába torkolljanak, szilárdabb lesz
a kapcsolatuk. Ezért még a feszült
helyzetekben is törekednünk kell
arra, hogy a hangunk is, és a szava-
ink is kedvességet tükrözzenek
(Kolosszé 4:6-Beszédetek mindig kellemes, sóval ízesített legyen, hogy tudjátok, miként kell kinek-kinek választ adnotok.). w15 1/15 4:13-15
 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Pusszancs!
  2016-05-30 22:13:42, hétfő
 
 

Link,

Legyen szép napod

Link,

és szép estéd

Link!

Szeretettel: Anikó


 
 
0 komment , kategória:  SajátszerkesztésűNapszakKépeim  
Orosz kék macska standardleírása
  2016-05-29 00:43:09, vasárnap
 
  Orosz kék macska




Link
Az orosz kék macska eredetét is homály fedi, melyeket legendákkal próbáltak kipótolni rajongói. Feltevések szerint a cica nevéből is eredően Észak-Oroszországból, méghozzá Arhangelszkből származik, innen vitték át teherhajók az 1860-as években Angliába. Eredetileg arhangelszki kéknek hívták, mára orosz kék lett a neve. Kezdetekben még vadászták is pompás bundájáért, melyet fóka vagy hódprémhez hasonlítottak. Történetek keringenek arról is, hogy az orosz cárok királyi macskájának számított ez a cica, melyet Viktória királynő is kedvencéül fogadott később. Pontosan még ma sem tudjuk, hogy milyen fajtákból és változatokból alakult ki ez a fajta. Annyi bizonyos, hogy Angliában 1875-ben mutatták be egy kiállításon. Külön osztályt 1912-ben kapott, a második világháború után angol és skandináv tenyésztők folytatták a fajta továbbnemesítését. Félénk, csendes, nyugodt, ugyanakkor játékos cica, aki gazdájához ragaszkodik, lakásban tartásra kiváló. Nincsenek nagy igényei, a modern, elfoglalt gazdik időbeosztásához is prímán alkalmazkodik. Egyedül is jól elszórakoztatja magát és vidáman üdvözli a hazatéri gazdit. Sok időt nem kell az ápolásával tölteni: alkalomadtán egy kis körömigazítás és némi fésülés bőven megteszi. Gyerekek mellé is ajánlott.

EREDET / A KEZDETEK

Link

Az orosz kék, amelyet időnként kék orosznak is neveznek, az egyik legrégibb ismert macskafajta. Kiállításokon már 1900 körül is lehetett velük találkozni. Közismert, hogy körülbelül két-száz évvel ezelőtt rövid szőrű, karcsú testű, kék macskák tűntek fel Arhangelszkben, a Fehér-tenger orosz kikötő-városában. Ezekből a macskákból párat magukkal vittek brit tengerészek, és Angliában kiállították őket arhangelszki macska néven. Az első orosz kék tulajdonosa egy angol hölgy, Mrs. C. Carew Cox volt. 1889-től számos kék macskát birtokolt, némelyikük eredete ismeretlen volt, de minden bizonnyal nem orosz ősöktől származtak. 1893-tól egyre gyakrabban vásárolt Arhangelszkből érkező macskákat, mint például a "Lingpopo" és "Olga" nevű nőstényeket és egy "Moscow" névre hallgató kandúrt. Olga a korai időszak egyik leghíresebb orosz kékjének anyja volt - az 1898-ban született "Bayard"-é. Apja "King Vladimír" volt, a neve azt sejteti, hogy ő szintén Oroszországból érkezett, de erre vonatkozó bizonyítékok nincsenek. A századforduló táján az orosz kékeket nem tekintették külön fajtának. A rövid szőrű kék macskákat többé- kevésbé egymással pároztatták, és mindenkinek megvolt a saját elképzelése, hogyan kellene egy ilyen macskának kinéznie. Ami viszont biztos, hogy Mrs. Carew még több macskát hozatott Arhangelszkből, és tenyészteni is kezdte őket. Ebben a korai időszakban az arhangelszki kék, félorientális típusú macskát nem igazán ismerték el fajtatisztaként. Csak 1912-ben különítettek el Nagy-Britanniában a külföldi fajtáknak egy külön osztályt, és az orosz rövid szőrű típus tenyésztése ekkor indult be hivatalosan. Abban az időben a fajta neve még nem a mai volt, mert az orosz forradalom miatt az Oroszországgal kapcsolatos "dolgok" nem igazán voltak népszerűek Angliában. 1939-ig a fajtát "kék külföldi" néven ismerték Angliában, utalva ezzel arra, hogy a fajta külföldi, de nem orientális.

JELENKORI TÖRTÉNET

A második világháború vízválasztónak bizonyult a fajta fejlődésének történetében. A háború után oly kevés fajtasajátos orosz kék maradt, hogy felmerült a beltenyésztés problémája, és a tenyésztők rákényszerültek, hogy más fajtáktól "kölcsönözzenek" géneket. Ez idő alatt főként a kék jegyű sziámikkal keresztezték őket. A sziámi segített kiszélesíteni a génállományt, és életerősebbé is tette a fajtát, ám nem kívánt színmintát - point - is hozott a fajtának, ez még a mai tenyésztőknek is okoz néha fejtörést, hiszen a pointok recesszív öröklöttsége miatt még ma is felbukkannak. A sziámi faktor hatására az orosz kék karcsúbb és még elegánsabb lett, mint eredetileg volt, mígnem az 1960-as években megalakult egy' tenyésztői kör, amely arra volt hivatott, hogy megpróbálja visszavezetni a fajtát a "régi" orosz típushoz, és ezt sikeresen meg is valósították. Az orosz kék tenyésztése nem kizárólag brit kiváltság volt. Skandináviában is egészen korán megkezdődött a tenyésztés, főként Svédországban, és a tenyésztők szeme előtt a rövid szőrű orosz fajta fenntartásának célja lebegett. Amerikában a C. E A. 1949-ben jegyezte be az első orosz kék macskát, és az is kiderült, hogy évtizedekkel korábban szállítottak már orosz kékeket Amerikába. Ennek ellenére csak 1964-ben kapott a fajta hivatalos bajnoki státust Amerikában. Az orosz kék ma már közismert fajta minden olyan országban, ahol macskákat tenyésztenek. A fajtának hűséges, ha nem is nagy rajongótábora van, akik komolyan elkötelezik magukat a fajta fennmaradásáért, és ahol még lehet, tökéletesítéséért. Kis számban, de ma már tenyésztenek orosz fehéreket és orosz feketéket is.

JELLEM

Link

Az orosz kéknek igen fajtasajátos a viselkedése. Jó viselkedésűek és kiegyensúlyozottak, imádják a békés életet és az otthoni harmóniát. Ezenfelül nagyon ragaszkodnak gazdájukhoz. Az olyan kijelentések, mint a "nincs igazabb macska az orosz kéknél", nem teljesen alaptalanok. Olyan történetek is keringenek róluk, hogy visszautasítják az ételt, ha a gazdájuk nincs otthon. Majomszeretettel csüngenek gazdájukon, például ölbe ülnek, és szorosan kötődnek hozzájuk, de ugyanakkor soha nem felejtik el, kik is ők valójában - mindent lehet rájuk mondani, csak azt nem, hogy tolakodóak. Ha idegenekkel találkoznak, nem döntenek elhamarkodottan. A tipikus orosz kék úgy reagál az idegenre, hogy elsétál, és bizonyos távolságból kezdi el szemlélni - ezt a viselkedést nem szabad összetéveszteni a félelemmel -, és ő dönti el, hogy mikor érkezett el az ideje az ismerkedésnek. Az orosz kék macskák nem barátkoznak akárkivel, nem másznak bárki ölébe - ez az előjog csak a gazdát illeti meg. A gazdáik pedig különösen ezen tulajdonságáért szeretik. Jól kijönnek más macskákkal, és nem viselkednek ellenségesen sem kutyákkal, sem gyerekekkel. A fajta kevésbé ajánlott zajos környezetbe, ahol esetleg kisgyerek van, mivel szeretik a békét és a csendet. Felváltva aktív és nyugodt; élvezi a játékot, de nem mértéktelenül. Ezenkívül nagyon intelligensek is; az orosz kék hamar megtanulja például, hogy hogyan kell kinyitni az ajtót. Mindent egybevetve, nagyon ragaszkodnak gazdájukhoz. Ha sokat vagyunk távol otthonról, altkor ez nem éppen az ideális fajta.

GONDOZÁS

Az orosz kék tartása nem igazán nehéz munka. Szőrük rövid és rugalmas, és csak minimális törődést igényel. Elegendő hetente egyszer sörtés kefével átfésülni. Ne keféljük vagy fésüljük túl erősen, mert azzal kihúzzuk szőrének egy részét.

KÜLLEM / TEST

A test viszonylag hosszú, izmos és kecses. Nem szabad túl masszívnak (mint a brit rövid szőrűnek) vagy túl karcsúnak (mint a sziámi) látszódnia, valahol a kettő között kell testalkatának lennie. Alá- bak hosszúak, a mancsok oválisak. A farok hosszú és elkeskenyedő.

FEJ

Link


Szemből nézve a fejnek rövid ék alakúnak és nem túl hosszúkásnak kell lennie. A fülek függőlegesen állnak, messze egymástól, széles alapúak, végük lekerekített. Az orrvonalnak profilból, amennyire lehetséges, egyenesnek kell lennie, hossza közepes, és stop nélkül csatlakozik a lapos fejtetőhöz. A mandulavágású szemek távol állnak (körülbelül másfél szemnyi távolságra) egymástól. Az áll erős, a bajuszpárna pedig markáns. A nyak hosszú és erős.

SZŐRZET

Link

A fajta egyik igazi sajátossága a kettős, rugalmasan felépített bunda és az elegáns testfelépítés kombinációja. A kiállításokon a hangsúly nagy része a szőrzeten van, ezért szinte a pont-számok felét ez adja. A dupla bunda rövid, selymes és finom felépítésű, tapintásra nagyon puha. A szőrzet soha nem tapadhat túl szorosan a testhez, hanem attól kissé el kell állnia. Rugalmasságával együtt a bunda bársonyos hatást kelt. Az orosz kék szőrzete semmilyen más fajtáéhoz nem hasonlítható.

SZÍNEK

Eredetileg az orosz kéket csak kék színben tenyésztették. Ez a kék (a fekete fakult változata) legjobb esetben középkék, amennyire ez lehetséges, a szőrszálak vége pedig finom, ezüstösen csillogó. Hibának számít, ha fehér szőrszálak vannak a bundában. A szellemrajzolat (cirmos minta jelei) szintén nem megengedett. A szemek színe csodálatosan szép mélyzöld. A szem sárgás elszíneződését hibaként könyvelik el, de időnként évekbe telhet, mire a végleges, mélyzöld szín kialakul. Léteznek fehér és fekete orosz macskák is; az ő esetükben a fehér színnek igazán tiszta fehérnek, a feketének pedig mély fekete színnek kell lennie. Ezeknél a színváltozatoknál a szemnek ugyanúgy mélyzöldnek kell lennie.

Források: A fajtaleírásokat több szakkönyv, wikipediás cikk, külföldi honlapok és fórumok összevetése alapján készítettünk el. A fajtaszakértő által ellenőrzött cikkeket magyar tenyésztők lektorálták.
Link
 
 
0 komment , kategória:  m-Orosz kék macska standardje  
Szép estét, jó éjszakát mindenkinek!
  2016-05-28 19:39:10, szombat
 
 

Link

Szeretettel: Anikó



 
 
0 komment , kategória:  7 Szép estét,jó éjszakát!  
Kellemes, pihentető szombati napot!
  2016-05-28 13:53:38, szombat
 
 

Link



 
 
0 komment , kategória:  7 Szombat  
2016. május 28., szombati Napiszöveg
  2016-05-28 13:24:39, szombat
 
  "Pál nyakába borultak,
és gyengéden csókolgatták"
(Cselekedetek 20:37).

A körzetfelvigyázókról és a fe-
leségeikről mindenki úgy tartja,
hogy elszánt lendületes emberek,
akiknek erős a hitük. Ez így is van.
Ám nekik is szükségük van bátorításra,
arra, hogy elmenjenek velük
mások a szolgálatba, és hogy néha
kikapcsolódjanak a testvérekkel.
Nagyon nagyra becsülik, ha segíte-
nek nekik, amikor megbetegednek,
kórházba kerülnek, vagy valamilyen
kezelésben részesülnek. Jólesik ne-
kik, ha érzik, hogy rörődnek ve-
lük. Nyilván "a szeretett orvos", Lu-
kács, a Cselekedetek könyvének az
írója is törődött Pállal és a velük
együtt utazó testvérekkel (Kolosszé4:14-Lukács, a szeretett orvos, üdvözletét küldi nektek, és ugyanígy Démász is.;Cselekedetek 20:5-21:18Ezek továbbmentek, és Troászban vártak ránk;6mi pedig a kovásztalan kenyerek napjai után tengerre szálltunk Filippiben, és öt napon belül eljutottunk hozzájuk Troászba, és ott hét napot töltöttünk.7A hét első napján, miután egybegyűltünk, hogy megtörjük a kenyeret, Pál előadást kezdett tartani nekik, mivel másnap el akart utazni; és éjfélig meghosszabbította a beszédét.8Jó néhány lámpa volt pedig a felső helyiségben, ahol egybegyűltünk.9Egy Eutikusz nevű ifjú, aki az ablakban ült, mély álomba merült, mialatt Pál tovább beszélt, és mivel elnyomta az álom, leesett a második emeletről, és holtan emelték fel.10Pál azonban lement, ráborult, átölelte, és így szólt: ,,Ne lármázzatok, hiszen benne van a lelke."11Azután fölment, megtörte a kenyeret, és eledelt vett magához, és miután még jó ideig — virradatig — beszélgetett, végül is útnak indult.12A fiút tehát élve vitték el, és mérhetetlenül megvigasztalódtak.13Mi pedig előrementünk a hajóhoz, és elhajóztunk Asszoszba, és ott szándékoztunk felvenni Pált, mert ő maga, miután ilyen utasítást adott, gyalog szándékozott jönni.14Így aztán mikor utolért minket Asszoszban, felvettük, és Mitilénébe mentünk;15a rá következő napon elhajóztunk onnan, és Kiosz átellenébe érkeztünk, másnap pedig kikötöttünk Számoszon, és az azt követő napon Milétuszba érkeztünk.16Pál ugyanis úgy döntött, hogy elhajózik Efézus mellett, hogy semmi időt ne töltsön Ázsia tartományban, mivel sietett, hogy ha csak teheti, pünkösd ünnepének napjára odaérjen Jeruzsálembe.17Milétuszból azonban elküldött Efézusba a gyülekezet véneiért, és hívatta őket.18Mikor megérkeztek hozzá, ezt mondta nekik: ,,Jól tudjátok, hogy az első naptól fogva, amelyen Ázsia tartományba léptem, hogyan voltam veletek egész idő alatt,19rabszolgaként szolgálva az Úrnak a legnagyobb alázatossággal és könnyekkel meg próbákkal, amelyek a zsidók cselszövései miatt értek engem;20eközben nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket,21hanem alaposan tanúskodtam zsidóknak is, görögöknek is az Isten iránti megbánásról és a Jézusban, a mi Urunkban való hitről.22Most pedig, íme, a szellemtől elkötelezve Jeruzsálembe utazom, noha nem tudom, mi történik ott velem,23kivéve, hogy a szent szellem városról városra újra meg újra tanúskodik nekem, amikor azt mondja, hogy bilincsek és nyomorúságok várnak rám.24De nem tulajdonítok semmi fontosságot a lelkemnek, mintha drága volna nekem, csak hogy befejezhessem pályafutásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól kaptam, vagyis hogy alaposan tanúskodjak az Isten ki nem érdemelt kedvességének jó híre mellett.25És most, íme, tudom, hogy többé senki sem fogja látni az arcomat közületek, akik között jártam, a királyságot prédikálva.26Ezért e mai napon felhívlak benneteket annak tanúsítására, hogy mindenkinek a vérétől tiszta vagyok,27mert nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjam nektek az Isten egész szándékát.28Ügyeljetek magatokra és az egész nyájra, amelyben a szent szellem felvigyázóknak nevezett ki benneteket, hogy terelgessétek az Isten gyülekezetét, amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg.29Tudom, hogy eltávozásom után elnyomó farkasok jönnek közétek, és nem fognak gyöngéden bánni a nyájjal,30és közületek is támadnak majd férfiak, akik kiforgatott dolgokat fognak beszélni, hogy maguk után vonják a tanítványokat.31Ezért maradjatok ébren, és tartsátok elmétekben, hogy három éven át, se éjjel, se nappal nem szűntem meg könnyek között inteni egyenként mindenkit.32Most pedig rábízlak benneteket az Istenre és az ő ki nem érdemelt kedvességének szavára, amely képes felépíteni titeket, és megadni nektek az örökséget az összes megszentelt között.33Senkinek az ezüstjét vagy aranyát vagy öltözetét nem kívántam mohón.34Magatok is tudjátok, hogy ezek a kezek elégítették ki a magam és a velem levők szükségleteit.35Mindenben bemutattam nektek, hogy ily módon fáradozva, segítsétek a gyengéket, és tartsátok elmétekben az Úr Jézus szavait, aki maga mondta: »Nagyobb boldogság adni, mint kapni.«"36És miután elmondta ezeket, mindnyájukkal együtt letérdelt, és imádkozott.37Azok pedig mindannyian igen nagy sírásra fakadtak, Pál nyakába borultak, és gyengéden csókolgatták,38mert az a szó fájt nekik különösen, amellyel azt mondta, hogy nem látják többé az arcát. Ezután elkísérték a hajóhoz.
21 Mikor aztán elváltunk tőlük, és tengerre szálltunk, egyenes útvonalon haladtunk, és Kószba érkeztünk, másnap pedig Rodoszba, onnan meg Patarába.2És amikor találtunk egy Föníciába átmenő hajót, felszálltunk és elhajóztunk.3Miután feltűnt Ciprus szigete, elhagytuk bal kéz felől, és továbbhajóztunk Szíriába, és Tíruszban kötöttünk ki, mert a hajónak ott kellett kiraknia a rakományát.4Megkerestük a tanítványokat, és ott maradtunk hét napig. Ők azonban a szellem által újra meg újra azt mondták Pálnak, hogy ne menjen be Jeruzsálembe.5Mikor aztán elteltek a napok, elmentünk, és útnak indultunk, ők pedig mindannyian, az asszonyokkal és a gyermekekkel együtt elkísértek minket egészen a városon kívülre. És a tengerparton letérdelve, imádkoztunk,6majd elbúcsúztunk egymástól, és mi beszálltunk a hajóba, ők pedig visszatértek otthonukba.7A hajóútnak aztán a végére értünk, és Tíruszból indulva megérkeztünk Ptolemaiszba. Üdvözöltük a testvéreket, és egy napig náluk maradtunk.8Másnap elindultunk, és megérkezve Cezáreába, bementünk Fülöpnek, az evangéliumhirdetőnek a házába, aki a hét férfi egyike volt, és ott maradtunk nála.9Volt neki négy leánya, szüzek, akik prófétáltak.10Mialatt pedig jó egynéhány napot maradtunk, egy Agabusz nevű próféta jött le Júdeából.11Odajött hozzánk, felvette Pál övét, megkötözte a saját lábát és kezét, és ezt mondta:,,Így szól a szent szellem:»Azt a férfit, akié ez az öv, így fogják megkötözni a zsidók Jeruzsálemben, és a nemzetekből valók kezébe adják.«"12Mikor pedig ezt hallottuk, kérlelni kezdtük Pált mi is, meg a helybeliek is, hogy ne menjen fel Jeruzsálembe.13Pál akkor így válaszolt: ,,Mit csináltok? Miért sírtok és gyengítetek el szívemben? Biztosak lehettek abban, hogy nemcsak megkötöztetni, de meghalni is kész vagyok Jeruzsálemben az Úr Jézus nevéért."14Amikor nem hagyta magát lebeszélni, belenyugodtunk ezekkel a szavakkal: ,,Legyen meg Jehova akarata."15Ezek után a napok után felkészültünk az utazásra, és elindultunk, fel Jeruzsálembe.16Néhány cezáreai tanítvány pedig szintén velünk tartott, hogy elvigyenek minket ahhoz, akinek az otthonában vendégül kellett hogy lássanak, a ciprusi Mnásonhoz, aki régi tanítvány volt.17Amikor Jeruzsálembe értünk, a testvérek örvendve fogadtak minket.18A következő napon pedig Pál és mi is bementünk Jakabhoz; és a vének mindnyájan jelen voltak.-). Az utazófelvigyá-
zóknak és a feleségeiknek jó bará-
tokra is szükségük van. Egyikük ezt
írta: "Mintha a barátaim tudnák, mi-
kor szorulok bátorításra. A kérdé-
seikkel ki tudják deríteni, mi az, ami
aggaszt engem, és megnyílok nekik.
Már az is nagy segítség, ha meghall-
gatnak." w14 9/15 5:13-14


 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
2016. május 27. pénteki Napiszöveg
  2016-05-26 23:37:07, csütörtök
 
  2016. május 27. pénteki

"Őrizkedjetek mindenfajta
mohóságtól"(Lukács 12:15-Azután így szólt hozzájuk:,,Tartsátok nyitva a szemeteket, és őrizkedjetek mindenfajta mohóságtól, mert még ha bőségnek örvend is valaki, az élete nem azokból a dolgokból származik, amelyek vannak neki.).

A mohóság először kis dolgokban
jelentkezik, de ha nem tartjuk féken,
könnyen felülkerekedhet rajtunk.
Ákán példája jól mutatja ezt. Figyel-
jük meg, hogyan lett egyre mo-
hóbb: "Amikor megláttam a zsák-
mány közt egy sineári diszruhát,
amely igen szép volt, valamint két-
száz sekel ezüstöt és egy aranyrudat,
amely ötven sekel volt, megkíván-
tam és eltettem azokat." Nem hesse-
gette el magától a rossz gondolata-
it, hanem mohón ellopta a tárgyakat,
és elrejtette azokat a sátrában.
Amikor kiderült, mit tett, Józsué azt
mondta neki, hogy Jehova ezért
meg fogja bűntetni. Ákánt és a csa-
ládját még aznap megkövezték (Józsué 7:11,21,24,25Vétkezett Izrael, megszegte szövetségemet, melyet parancsul adtam neki. Elvettek a pusztulásra szánt dolgokból, loptak, és eltitkolták, és a saját dolgaik közé tették azt.
(Józsué 7:21) Amikor megláttam a zsákmány közt egy sineári díszruhát, amely igen szép volt, valamint kétszáz sekel ezüstöt és egy aranyrudat, amely ötven sekel volt, megkívántam és eltettem azokat. Íme, ott van elrejtve a sátram közepén a földben, a pénz pedig alatta van."
(Józsué 7:24, 25) Ekkor Józsué, és vele egész Izrael kivitte Ákánt, Zerah fiát az ezüsttel, a díszruhával és az aranyrúddal együtt, valamint fiait, lányait, ökreit, szamarait, nyájait, a sátrát és mindent, ami az övé volt, és elvitték őket Akor völgyébe.25Józsué akkor így szólt:,,Miért tettél kegyvesztetté minket? Jehova is kegyvesztetté tesz téged a mai napon!"Erre az egész Izrael megkövezte, majd elégette őket tűzzel. Így kövezték meg őket.-).
A mohóság mindannyiunkban megvan,
és bármikor felszínre törhet.
Lehet, hogy időnként helytelen gondo-
lataink vannak, vagy
erkölcstelenségről fantáziálgatunk,
de fontos, hogy ellenőrzés alatt tart-
suk a gondolatainkat, és ne jussunk
el arra a pontra, hogy bűnt követünk
el (Jakab 1:14,15-Hanem mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja.15Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra). w14 8/15 4:13

 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Kedves látogatóm következő napra kívánom:2015. 05/27-ére
  2016-05-26 21:46:57, csütörtök
 
  Legyen szép reggeled

Link

kellemes délutánod

Link,

végül békés, szép estéd

Link!

Szeretettel: Anikó


 
 
0 komment , kategória:  SajátszerkesztésűNapszakKépeim  
Helen Keller: a részünkké válnak
  2016-05-26 20:40:14, csütörtök
 
 

Link

"Sohasem veszíthetjük el,
amiben egyszer örömünket leltük.
Mindazok, akiket mélyen szeretünk,
részünkké válnak.

(Helen Keller)




 
 
0 komment , kategória:  v- Helen Keller  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1175 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 1774
  • e Hónap: 6152
  • e Év: 44642
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.