Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
fJohn Wick-Most megy az RTL-en, aki szereti nézze!
  2016-05-01 22:39:24, vasárnap
 
  A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

John Wick

Link Megjegyzés: Keanu Charles Reeves kedvenc színészeim közé tartozik. Ebben a filmben inkább az hatott meg, hogy ahogy az életben is, elveszíti élete párját, ráadásul a tőle ajándékba kapott szeretett kiskutyát is. Mindent. A továbbiakban a bosszú mellett dönt. Az elejét szeretem, és a film végét. A gyilkolás nem igazán kedvelt műfajom. De ha az elejét láttam, megnéztem. Mivel a "jó ügyért, vagy lelki békéjéért teszi, amit tesz", ezért tettem kivételt ennél a filmnél. Inkább romantikus, igaz történet, fantasztikus, kosztümös, pszicho- és drámakedvelő vagyok. Jó érzés, mikor a film végén kisétál az állatmenhelyről a szerencsés kutyával, akit választ!Tőlem.M.A.

2014-es amerikai film
Rendező Chad Stahelski
Producer Basil Iwanyk
David Leitch
Eva Longoria Parker
Chad Stahelski
Műfaj
akciófilm
thriller film

Forgatókönyvíró: Derek Kolstad
Főszerepben: Keanu Reeves
Alfie Allen
Willem Dafoe
Michael Nyqvist
Zene Joel J. Richard
Tyler Bates
Operatőr Jonathan Sela
Vágó Elísabet Ronaldsdóttir
Gyártás
Gyártó Summit Entertainment
Ország USA
Nyelv angol + magyar
(szinkron)
Játékidő 96 perc
Költségvetés 20 millió dollár (becsült)[1]
Forgalmazás
Forgalmazó USA Warner Bros.
Magyarország InterCom Zrt.
Bemutató USA 2012. október 24.
Magyarország 2014. nov. 13.
Egyesült Királyság 2015. január 2.
Korhatár Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
Bevétel 58 millió dollár[2]
További információk

weboldal IMDb PORT.hu

John Wick egy 2014-es amerikai akció-thriller, melyet a saját rendezői debütálásával Chad Stahelski rendezett, valamint Derek Kolstad írt. A főszereplők Keanu Reeves, Michael Nyqvist és Willem Dafoe. A filmet az Amerikai Egyesült Államokban 2014. október 24-én mutatták be, Magyarországon november 13-án magyar szinkronnal, az InterCom jóvoltából. A film általánosságban pozitív véleményeket kapott a kritikusoktól. A Metacritic oldalán a film értékelése 67% a 100-ból, ami 35 véleményen alapul.[3] A Rotten Tomatoeson a John Wick 84%-os minősítést kapott, 132 értékelés alapján.[4]

A film középpontjában a címszereplő John Wick, egy visszavonult bérgyilkos áll, aki bosszút esküszik az ellopott autója és a meggyilkolt kiskutyája miatt, amit még a rákban elhunyt felesége hagyott rá a halála előtt.

Tartalomjegyzék

1Cselekménye
2Szereplők
3Jegyzetek
4Külső hivatkozások

Cselekménye

Alább a cselekmény részletei következnek!
Egy John Wick (Keanu Reeves) nevű férfi nem olyan rég vesztette el rákos feleségét, Helent (Bridget Moynahan). A nő posztumusz formában hátrahagyott egy ajándékot a férjének, egy Daisy nevű kiskutyát, valamint egy levelet, melyben elmondja, hogy Daisy segít elfelejteni a halálát. Kezdetben Daisy közömbös, végül a kiskutya kötődik Johnhoz, amint egyik nap elviszi kocsikázni a 69-es évjáratú Mustangjával.

Link
Találkoznak a benzinkútnál egy orosz banda trióval Joszef Taraszov (Alfie Allen) vezetésével, aki ragaszkodik a kocsija megvételéhez, de John nem hajlandó neki eladni, ezért Joszef egy rosszindulatú megjegyzést tesz a távozása előtt. A három férfi követi Johnt az otthonáig és késő éjszaka betörnek hozzá, majd megtámadják Johnt; végignézetik vele, hogy hogyan ölik meg Daisyt, ezt követően ellopják a kocsiját.

A következő napon Joszef megpróbálja átmódosítani az autót a Chop boltban, egy Aureilo (John Leguizamo) nevű tulajdonossal, aki nem hajlandó neki megtenni. Ahogy megtudja, hogy ujjat húzott Johnnal, és ellopta a kocsiját, megüti Joszefet és elküldi a boltból. Később John, mielőtt még kölcsönözne egy másik autót, meglátogatja Aureilót aki elmondja neki, hogy Joszef apja Viggo Taraszov (Michael Nyqvist), a New York-i orosz szindikátus-bűncselekmények vezetője és John egykori munkáltatója. Aureilóról kiderül, hogy Viggónak dolgozik, majd arra kényszerül, hogy mindent elmagyarázzon a történtekről a főnökének, majd ő elszótagolja a fiának, hogy ki is valójában ez a John Wick: a legjobb bérgyilkos, fedőnevén ,,Mumus" aki, mielőtt visszavonult, hogy a haldokló feleségét gondozza az előző öt évben, segített Viggónak átvenni a szindikátus irányítását azáltal, hogy ő maga egyedül megszüntette a versenyt, amit "lehetetlen" feladatnak tartott.

Viggo bérgyilkosokat küld John házához, akikkel John egyenként végez, majd hívja Charlie-t, aki a ,,takarítókat" irányítja, akik elviszik a hullákat és felmossák a házat.

John előszedi a padló alá betonozott fegyvereit, és megszáll a Continental szállóban, ahol rendszerint bérgyilkosok laknak. (John a takarítóknak és a szállodában is aranypénzzel fizet). Winston, a Continental Hotel tulajdonosa elárulja neki, hogy Joszefot az apja a Red Circle nevű mulatóba küldte. John ismeri az ajtónállót, akit barátilag megkér, hogy távozzon, majd a fiú testőreit egyenként kiiktatja. Eleinte késsel, hangtalanul dolgozik, majd egy-egy halálos lövést ad le ellenfeleire, akik nagy számban támadnak rá. A rosszfiúk mind meghalnak, de Joszefért (aki fürdőtörölközőben menekül) autó érkezik, így elmenekül.

Viggo személyesen felkeresi Marcust, aki veterán bérgyilkos, és John barátja (Willem Dafoe), azzal az ajánlattal, hogy hajlandó lenne-e 2 millió dollárért megölni Johnt. A választ nem tudjuk meg, de a következő jelenetben Marcus előveszi távcsöves puskáját, és hamarosan feltűnik a Continental szállóval szemben lévő ház tetején, ahonnan célba veszi az ágyon fekvő Johnt. Azonban csak egy figyelmeztető lövést ad le, ugyanis Viggo ,,nyitott szerződés" alapján megbízást adott John megölésére, ami azt jelenti, hogy nem csak Marcus, hanem más is megölheti, jelen esetben egy fekete hajú nő, Ms. Perkins támad rá, egy másik bérgyilkos és John egykori ismerőse. Kézitusában John a sérülései miatt nagy nehezen harcképtelenné teszi a nőt, és megkéri a zajra a folyosóra kijövő egyik lakótársát, hogy egy darabig vigyázzon a nőre, majd engedje el. A nő meg van bilincselve, de kiszabadítja magát és megöli alkalmi őrét.

John megtudta a nőtől, hogy Viggo egy templom alagsorában tartja a pénzét, ezért odamegy, az őröket lelövi, a két nőt, akik a pénzt számolják a széfben, elküldi, majd felgyújtja a helyiséget.

John újra támadásba lendül az oroszok egyik telephelye ellen, ahol megint csak sok rosszfiút megöl, de Viggo elgázolja az autójával és foglyul ejti. Viggo rendkívül dühös, nem csak az elégett pénz miatt, hanem mert ott őrzött olyan dokumentumokat, amikkel embereket zsarolhatott és így irányíthatta őket. Szeretné megérteni John motivációját, mivel tudja, hogy öt éve visszavonult a ,,szakmából". John elmondja neki, hogy a kutya a felesége ajándéka volt a számára, és jelképesen összekötötte vele. A kutya pusztulásával ez a kapocs megszűnt. Viggótól a fia átadását követeli, aki többször megüti, majd távozik. Két hátrahagyott embere megpróbálja megfojtani Johnt egy műanyag zacskóval, de egyiküket Marcus fejbe lövi, a másikkal John végez egy közelharc végén.

John lelövi Viggo sofőrjét, de őt magát nem öli meg, ha elárulja, hol van a fia, és ha érvényteleníti az ő likvidálására kiadott szerződést. Viggo megígéri, és megadja a címet, amit mesterlövészek és testőrök biztosítanak. John azonban velük is végez, végül lelövi a menekülő fiút.

Viggo és emberei felkeresik Marcust, megverik, Viggo megkínozza, majd Marcus kiprovokálja, hogy lelője. John megérkezik barátja házához, de már nem tud rajta segíteni. Winston, a Continental Hotel tulajdonosa felhívja és elárulja neki, hogy ,,egy bizonyos személy" helikopteren akar menekülni. Ugyanakkor Winston és még öt ember körbeveszi Ms. Perkins-t, és mivel megszegte azt a szabályt, hogy ,,a szállóban nincs üzlet", ezért az öt ember egy-egy lövést ad le rá. Charlie azonnal megjelenik, hogy eltakarítsa a testet.

John Viggo autója nyomába ered, a testőrök egyik autóját lesodorja az útról, majd amikor a másik két autó megáll, lövöldözés tör ki, amiben Viggo emberei meghalnak. Viggo pisztoly nélküli harcot javasol, amit el is kezdenek, majd Viggo kést vesz elő, és hasba szúrja John-t, ő viszont ugyanazzal a késsel nyakba szúrja a férfit, aki hamarosan meghal.

John egy állatmenhelyig tud eljutni, ahol összeesik, de összeszedi magát, betöri az ajtót, egy tűzőgéppel összetűzi a hasfalán lévő sebet (amit korábban már összevarrt egy orvos). Végül magához vesz egy kiskutyát, akivel kisétál.

Link

Szereplők
Színész Szereplő Magyar hang[5]

Keanu Reeves John Wick, visszavonult bérgyilkos, aki bosszúhadjáratba kezd, amikor megölik a kutyáját László Zsolt
Michael Nyqvist Viggo Taraszov, a New York-i orosz bűnszövetkezet vezetője és a film fő rossz-fiúja Epres Attila
Alfie Allen Joszef Taraszov, Viggo fia és a film másodlagos rossz-fiúja Fehér Tibor
Willem Dafoe Marcus, veterán bérgyilkos, John barátja és mentora Sörös Sándor
Adrianne Palicki Ms. Perkins, másik bérgyilkos és John egykori ismerőse Bogdányi Titanilla
John Leguizamo Aurelio, a Chop üzlet tulajdonosa; John barátja és Viggo alkalmazottja Rajkai Zoltán
Daniel Bernhardt Kirill, Viggo jobbkeze Csík Csaba Krisztián
Ian McShane Winston, a Continental Hotel tulajdonosa Mihályi Győző
Dean Winters Avi, Viggo másodparancsnoka Zámbori Soma
Bridget Moynahan Helen Wick, John felesége Solecki Janka
David Patrick Kelly Charlie, a takarító Csuha Lajos
További magyar hangok: Papucsek Vilmos, Király Adrián, Hábermann Lívia, Fehér Péter, Csépai Eszter, Bordás János, Kajtár Róbert, Maday Gábor, Kiss László, Dézsy Szabó Gábor, Horváth Gergely, Gyurin Zsolt, Betz István, Tarr Judit, Kisfalusi Lehel, Dányi Krisztián

Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2014. november 14.)
Külső hivatkozások[szerkesztés]
John Wick a PORT.hu-n (magyarul) (magyarul)
John Wick az Internet Movie Database oldalain (angolul)
John Wick a RottenTomatoes-on (angolul)
John Wick a Metacritic-on (angolul)
John Wick a BoxOfficeMojo-n (angolul)
Kategóriák: 2014 filmjeiAmerikai akciófilmekAmerikai thrillerekAmerikai bűnügyi filmekWarner Bros. Pictures-filmekInterCom-filmekLions Gate Entertainment-filmekSummit Entertainment-filmek


A lap utolsó módosítása: 2015. október 14., 16:55
Link
 
 
1 komment , kategória:  f- John Wick akciófilm  
Boldog, szép estét kívánok!
  2016-05-01 20:01:31, vasárnap
 
  Boldog, szép estét kívánok!



Link

Szeretettel Anikó

Köszönöm, hogy meglátogattál!


 
 
0 komment , kategória:  7 Szép estét,jó éjszakát!  
Májusi üdvözlet !
  2016-05-01 17:13:14, vasárnap
 
  Májusi köszöntő kép


Link

Csanádi Imre: Májusdícsérő

Május,
mosolygó,
békák torkát
megoldó,
gyöngyvirág-nyitogató,
cserebogár-zúgató.
Röptetsz
madarat,
meghozod
a nyarat,
pölyhös
fecskét,
fára cseresnyét!



 
 
0 komment , kategória:  Május- hónapköszöntő  
Szép Vasárnapot Neked!
  2016-05-01 16:00:49, vasárnap
 
  Legyen szép a napod!




Link

Szeretettel: Anikó



 
 
0 komment , kategória:  7 Szép napot!  
Carol Bigley - Akik elhagyott állatokon segítenek, boldogok
  2016-05-01 15:10:15, vasárnap
 
 

Link

"Azok az emberek,
akik segítenek az elhagyott
állatokon,
nem ismerik a boldogtalanságot,
hisz minden kis állat megmentése,
boldogsággal tölti el a szívüket.

(Carol Bigley)
 
 
0 komment , kategória:  Állatok védelmében!  
2016. május 1., vasárnap Napiszöveg
  2016-05-01 14:06:34, vasárnap
 
 
"A reménységet adó Isten
töltsön be titeket minden örömmel
és békével" (Róma 15:13-A reménységet adó Isten töltsön be titeket minden örömmel és békével azáltal, hogy hisztek, hogy bővelkedjetek a reménységben szent szellemnek erejével).

Link

A felkentek abban reménykednek,
hogy az égben fognak örökké élni,
ha a halálukig hűségesek maradnak
(Jelenések2:10Ne félj azoktól, amiket elszenvedsz majd. Íme! Az Ördög továbbra is börtönbe vet néhányatokat, hogy teljesen próbára legyetek téve, és hogy nyomorúságotok legyen tíz napig. Bizonyulj hűnek mindhalálig, és neked adom az élet koronáját).

Link A többi feddhetetlen ember pedig abban reménykedik, hogy
a földön fog örökké élni paradicsomi
körülmények között (Lukács 23:43Ő pedig ezt mondta neki:,,Bizony mondom neked ma, velem leszel a Paradicsomban).

Link Ez a
reménység segít kitartanunk, ha
próbára van téve a hitünk. Ezenkívül
örömmel és békével tölt el minket,
és arra indít, hogy szeressük azt,
akitől "minden jó ajándék" származik
(Jakab 1:17Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, mert az égi világosság Atyjától jön alá, és őnála nincsen változás, nem fordul, mint az árnyék.).

Link Egy szeretett hozzátarto-
zónk halála talán mélyen lesújt min-
ket, de mivel reménykedünk abban,
hogy feltámad, nem bánkódunk úgy,
"ahogy a többiek is teszik, akiknek
nincsen reménységük" (1Tesszalonika4:13Ezenfelül, testvérek, nem akarjuk, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, akik halálalvásba merülnek;hogy ne búsuljatok úgy, ahogy a többiek is teszik, akiknek nincsen reménységük).

Link
Jehova Isten a szeretetéről indíttat-
va vágyik arra, hogy feltámassza a
halottakat, különösen az olyan hű-
séges személyeket, mint az igazsá-
gos Jób (Jób 14:15Szólítani fogsz, és én válaszolok neked. Vágyakozol majd kezed műve után). Képzeld magad
elé, milyen csodálatos lesz, amikor
üdvözölhetjük majd a feltámadókat
itt, a földön! Mennyire szeretjük égi
Atyánkat ezért a csodálatos remény-
ségért! w14 6/15 4:7-8


 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1175 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 312
  • e Hét: 1085
  • e Hónap: 4054
  • e Év: 38220
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.