Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A kijelentés folyama
  2016-05-11 22:17:46, szerda
 
 

Amit Isten mond, azt tegyétek is meg, ne csak hallgassátok! Ha csak hallgatjátok, de nem teszitek meg, becsapjátok magatokat. - Jakab 1: 22

Voltál már úgy, hogy amikor csak kinyitottad a Bibliádat, a kijelentés folyama zúdult rád? Mostanában pedig úgy tűnik, ez a folyó kiszáradt? Ha igen, erősen javasolnám, hogy menj vissza az utolsó kijelentéshez, amit Istentől kaptál.

Menj vissza és nézd meg, hogy megcselekedted-e, megtetted-e, amit Isten mutatott neked. Ha nem, kezdd újra: áss le annak a kijelentésnek a mélyére, majd hozd működésbe az életedben! Hamar észre fogod venni, hogy új kijelentések kezdenek áradni hozzád.

Tudod, a kijelentés sokkal élőbb, amikor megcselekszem. Ezt magam is újból és újból megtapasztaltam. Minél inkább megcselekszem az Igét, annál jobban belelátok. Ezért mondja nekünk a Jakab 1: 22, hogy ne csak hallgassuk Isten Igéjét, hanem CSELEKEDJÜK MEG!

Azok a dolgok, amiket Isten felfedett neked, talán nagyon jelentéktelennek tűnnek. Lehet, hogy a fizikai elméd számára nincs is értelmük. De mindenképpen tedd meg ezeket! Ha betekintést nyernél a szellemvilágba, látnád, hogy sokkal fontosabbak, mint képzeled.

Megújulva nyisd ki ma Isten Igéjét. Azzal az elvárással gyere az Úr elé, hogy friss kijelentést veszel az Igéből, és kötelezd el magad Neki, hogy engedelmesen követni fogod. Légy cselekvője Isten kijelentéseinek, ne csak hallgatója, és így a folyód soha nem fog kiszáradni.

HITRŐL HITRE

Napról napra a győzelemig

KENNETH COPELAND ÉS GLORIA COPELAND

Igei olvasmány: Jakab 1: 22-27
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Soha nem buksz el
  2016-05-11 09:05:11, szerda
 
  Igyekezz mindent megtenni, hogy Isten tetszését elnyerjed! Légy Istennek olyan szolgája, akinek nem kell szégyenkeznie Ura előtt semmiért, és aki helyesen tanítja és alkalmazza Isten igazságait! - 2Timótheus 2: 15

Sokan nem veszik elég komolyan az Igét. Mások előtt hit-embernek vallják magukat, de amikor egyedül vannak, ki sem nyitják a Bibliát. A megpróbáltatások idején próbálnak megállni az Igén, de szellemi értelemben ,,pofára esnek".

Tudnod kell, hogy a játszadozás ideje elmúlt. Ideje felismernünk, hogy a valódi hit cselekvést is jelent. A Jakab 2: 20 azt mondja, a hit halott cselekedetek nélkül.
Ha szeretnéd azt a hitet, ami segít talpon maradni, amikor a többiek elbuknak körülötted, akkor cselekedned kell.

Először is, tanulnod kell. Sokféleképpen tanulmányozhatod az Igét. Nem csak olvashatod, hanem a mélyére áshatsz konkordanciákkal, görög/héber szótárakkal és egyéb segédanyagokkal. Sőt, ha van egy magnód, naphosszat hallgathatod a tanításokat. Ez csak egy módja a tanulmányozásnak, viszont nagyon hatékony.

A második dolog, amit tenned kell, hogy eljársz oda, ahol az Igét hirdetik. Amikor a Róma 10: 17 azt mondja, hogy ,,a hit hallásból jön", akkor a prédikált Igéről szól.

Amikor kezdem érezni, hogy körülvesznek a problémák, és nehezen tudok hallani Istentől, mindent félbehagyva keresek egy helyet, ahol az Igét hirdetik. Meg sem tudom számolni, mennyi választ nyertem már Istentől ily módon. Még ha a prédikáció egyáltalán nem is kapcsolódott ahhoz a témához, amivel küszködtem, egy igevers hirtelen elindította a gondolataimat egy bizonyos irányba. Rádöbbentem: ,,Ez a válasz arra a problémára, amivel az elmúlt másfél hónapban foglalkoznom kellett!"

Harmadszor, el kell kezdened megvallani az Igét, amit hallottál. Keresd meg Istennek azt az ígéretét, ami a helyzetedre vonatkozik, és hangosan jelentsd ki úgy, mintha már valóra vált volna az életedben!

Vedd komolyan Isten Igéjét. Tanulmányozd. Menj és hallgasd a prédikált Igét. Valld meg. Válj olyan szorgalmas munkássá, hogy az ördög félve nézzen rád, és azt mondja: ,,Ez a hívő nem csak játszadozik"!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 2 Péter 1: 3-10
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 4263
  • e Hónap: 8064
  • e Év: 69365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.