Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Tovább húzódik az Eclipse-ügy, amelyhez Pintér Sándornak nin
  2016-05-11 20:08:24, szerda
 
  2016. május 11. szerda


Tovább húzódik az Eclipse-ügy, amelyhez Pintér Sándornak nincs semmi köze




Egyelőre nincs büntetőjogi felelőse annak, hogy több milliárd forintos adócsalás történt az eredetiségvizsgálatot támogató informatikai rendszernek szállító Eclipse Zrt-nél és a vele kapcsolatban álló cégeknél. Márciusban ítéletet hirdetett volna a Fővárosi Törvényszék - immár megismételt eljárásban -, de ez elmaradt. A 2013-as elsőfokú ítéletben bizonyítottság hiányában minden vádlottat felmentettek. A vádlottak sora nem teljes: köztük lenne a strómanként számon tartott volt MTK-s focista, Katzenbach Imre is, de neki évekkel ezelőtt nyoma veszett. Cikksorozatot indítunk eltűnt strómanokról, első rész.



keepcalmsame2



,,Életveszélyesen megfenyegettek, meg akarnak öletni! Ezekkel keresték meg a feleségem és üzenték általa... több esetben üzentek, hogy eltesznek láb alól."

Többek között ezt tartalmazza az Átlátszó birtokában lévő, 2009-es keltezésű levél, amelyet a milliárdos adócsalási ügybe keveredett Eclipse Zrt. strómanjának tartott Katzenbach Imre utolsó segélykiáltásaként adtak át a szerkesztőség munkatársának évekkel ezelőtt. Természetesen ennyi idő távlatából nehéz lenne bizonyítani, hogy valóban a volt focista vetette papírra a sorokat, amelyek részletesen tartalmazzák, hogy miként használták ki. Kívülálló azonban nem tudta volna felvázolni azokat a céges viszonyokat, sőt emberi kapcsolatokat, amelyeket Katzenbach Imre részletesen kifejtett.





A levélről a férfi testvére tanúvallomásában azt mondta - az ugyancsak birtokunkban lévő első fokú bírósági ítélet szerint -, hogy tudott róla és hogy a focista apósa juttatta el a nyomozó hatóságnak. Azt viszont nem tudta alátámasztani, hogy a levél valóban testvérétől származott-e.

Katzenbach Imre sportpályafutása

13409_katzenbach_imre

Az MTK-VM csapatában mutatkozott az élvonalban 1983. március 3-án a Nyíregyháza ellen, ahol 1-1-es döntetlen született. 1983 és 1990 között 150 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen szerepelt kék-fehér színekben és tíz gólt szerzett. Tagja volt az 1986-87-es idényben bajnokságot nyert csapatnak. 1990 és 1996 között Görögországban játszott. Az 1996-97-es idényben ismét az MTK játékosa volt és így tagja lett a bajnok és magyar kupa-győztes csapatnak. (Forrás: Wikipedia)

Az Eclipse-botrány lassan elfelejtődik, bár a büntetőeljárás még nem ért véget: jelenleg a bíróság előtt az ügy, jogerős ítélet, így bármiféle következmény, még nincs. A Fővárosi Törvényszék másodjára fut neki az eljárásnak. Most február végén kiadtak egy közleményt, amely szerint az adócsalás miatt zajló büntetőeljárásban a Fővárosi Főügyészség újabb vádiratot nyújtott be. A vádhatóság szerint társasági adót is elcsaltak a vádlottak, ezért ebben is kérte a bizonyítási eljárást lefolytatását az ügyek egyesítésével. Az Átlátszót a bíróság arról tájékoztatta, hogy az eljárásokat egyesítették, így a két hónappal ezelőttre tervezett ítélethirdetés elmaradt.

Jelenleg itt tart az ügy, amelyről a nyilvánosság 2010 márciusában értesült. Akkor jelentette be a Fővárosi Főügyészség, hogy a gépjárművek kötelező eredetiségvizsgálatának informatikai rendszerét kiépítő vállalkozás, az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. vezetői és segítői fiktív számlákkal és pénzügyi műveletekkel áfa- és társaságiadó-fizetési kötelezettség alól bújtak ki.

A nyomozást végző vám- és pénzügyőrség - ma Nemzeti Adó és Vámhivatal - sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a cég 2007 és 2009 között összesen 8,1 milliárd forint értékű állami megbízást nyert el közbeszerzési pályázatokon. A nemzetbiztonsági okok miatt hirdetmény nélküli eljárások során elnyert munkák ellenértéke után az Eclipse Zrt. nem fizetett adót. A cégnél mintegy kétmilliárd forintos adóhiányt és 7,5 milliárd forint értékű fiktív számlázást állapított meg a pénzügyőrség. A zrt-vel üzleti kapcsolatban lévő társaságoknál még egymilliárd forint értékű adócsalást tártak fel a pénzügyőr nyomozók.

Szerintük a vállalkozás illetékesei a tenderek révén megszerzett összegeket továbbutalták a valódi tevékenységet nem végző - és fiktív számlákat kiállító - beszállító cégeknek, leginkább építőipari társaságoknak. Majd azokat felhasználva az Eclipse-nél az adófizetési kötelezettséget szinte a nullára vitték le. A hatóság arra jutott, hogy az eltüntetett milliárdokat végül készpénzben vették ki különböző bankfiókokban. Utoljára, 2009 októberében, a már említett Katzenbach Imre tett így, ám miután félmilliárdot zsebre tett egy XVII. kerületi OTP-fiókban, eltűnt.

Korábbi cikkeink pórul járt strómanokról

Egymilliárd forint táskában - leülte a büntetését, és most kitálal a stróman

MagyarLeaks: Korrupt rendőrök fedezték a járulékcsaló bűnszervezetet?

Minderről a volt futballista is írt a már említett levélben: ,,Az ő irányítása alatt lettem ezekben az években több cég vezetője. Ezeket a cégeket ... kezelte: számlák, munkák, szerződések, pénzek mozgása. Persze a hivatásos ügyeket, pl. APEH nyilatkozat, én végeztem. Úgy zajlott, hogy a kijelölt nap előtt tájékoztatott az eseményekről. Sajnos. Azt sem tudtam, mit kell sokszor mondanom, de az utóbbi években belejöttem a nyilatkozatokba, mert olyan sok volt."

,,2009. 4. 8-án azonban tudomásom nélkül megváltoztatták a ... Kft. ügyvezetőjének a személyét... Aláírásomat is meghamisították, mert a hivatalos papírokat az aláírásommal kellett volna ellátni az ügyvéd jelenlétében... Feketelistás lettem az APEH-nál. A ... Kft. volt a csúcs, hiszen az APEH rátette a kezét túlszámlázás miatt. Beletettük a pénzünket és elbuktuk. ... kapzsisága miatt. Rátette a lakásomra az APEH a tartozást, amit el is veszítek."

Majd a pénzmozgások ismertetésével folytatta Katzenbech Imre a levelét. ,,Nagy összegű pénzek érkeztek ..., ... és ... cégeitől egyre több alkalommal." A volt sportoló megkapta a pontos instrukciókat arra vonatkozóan, hogy amikor az adóhivatalba kellett mennie ellenőrzésre, akkor pontosan mit mondjon. ,,A számlákat legyártották a könyvelésben, szerződésekkel, megállapodásokkal együtt. Persze, amikor az APEH szimatot kapott, nem egyeztek a nyilatkozatok, pánik alakult ki."

A nyomozó hatóság emberei úgy találták, hogy az ügyletekben érintett mintegy vállalkozásoknál három év alatt nem csak jelentős adóhiány keletkezett, hanem 10 milliárd forintos pénzmosás is történt.

,,Ezeket a pénzeket a ... OTP-ben vették fel és levették a busás hasznot, a többit vitték ...-nek, ...-nek és ...-nak. Közben lehetett érezni a nagy költekezést. Vásároltak földeket vadászterületeket, építkeztek, drága autókat üzemeltettek" - jegyezte meg Katzenbach Imre. Az eljárás során megtartott házkutatás során a nyomozók a dokumentumok mellett 9 luxus gépkocsit, valamint 30 millió forint értékű valutát és forintot foglaltak le. Emellett a gyanúsítottak és érintett cégek bankszámláin 52 millió forintot zároltak.

Bekavart a zömökös-szilvásys kémügy

Az Eclipse-szel összejátszó cégek a hatóság szerint két, egymástól elkülöníthető gazdasági csoportba tartoztak. Az egyik élén a Zömök Kft. állt, amely idősebb Püski Lászlóhoz tartozott, a másik cégcsoport meghatározó alakja Ardai Barnabás volt, aki a repülőteret üzemeltető Budapest Airport biztonságtechnikai osztályvezetője volt. A Zömökre az egyik vádlott vallomása szerint azért volt szükség, mert nem mindig volt elegendő az Eclipse Zrt. kapacitása.

A Zömök Biztonságtechnikai Kft. egyik tulajdonosa révén belekerült 2011-ben a volt nemzetbiztonsági főigazgatókhoz és az egykori titokminiszterhez, Szilvásy Györgyhöz kapcsolódó kémügybe is, igaz, abban az ügyben azóta a bíróság nem jogerősen felmentette.



Mint a hvg.hu 2010-ben megírta, Katzenbach Imre még a kilencvenes években ismerkedett meg az egyik vádlottal, Ardai Barnabással, aki az Eclipse Zrt. egyik vezetője volt. Általa jutott tisztségekhez néhány Ardaihoz köthető cégben.

És mit vallott Ardai Barnabás ezeknek a cégeknek a működéséről az eljárás során? Szinte semmit. Az ítéletben a Fővárosi Törvényszék bírája megjegyezte, hogy a férfi ,,nem tudott nyilatkozni arról sem, hogy cégei az Eclipse Zrt felé pontosan milyen munkákat végeztek el."

Érdemes felidézni az ügyben szereplők kapcsolatrendszerét.
Egy volt beosztott

Az Eclipse Zrt. 2007-ben elnyert egy 7 milliárd forint értékű, nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva titkosított közbeszerzést a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál (NKH). A szervezet stratégiai főigazgatója Eiselt György volt, aki az első Orbán-kormány idején, Pintér Sándor belügyminisztersége alatt, 1998 és 2002 között a tárca helyettes államtitkáraként dolgozott.

2009-ben szintén az Eclipse nyerte el az NKH által eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kidolgozására kiírt pályázatát. Előtte nem sokkal Eiselt György egy luxusautót kapott használatra a társaságtól. Erre akkor derült fény, amikor a volt NKH-s már ismét államtitkár-helyettes volt a BM-ben; az ügy miatt aztán kénytelen volt lemondani a posztjáról.
A projektvezető Pintér-lány

További érdekes személyi szála az ügynek, hogy az Eclipse-nél dolgozott az eredetiségvizsgáló szoftver projektvezetőjeként Pintér Sándor belügyminiszter egyik lánya, aki éppen a büntetőeljárás megindulása előtt jött el a cégtől. Pintér Hajnalkát a hatóság nem hallgatta meg az eljárás során.

Erről Pintér Sándor egy, a Figyelőnek 2011-ben adott interjúban azt mondta, ha a lánya és Eiselt György nem dolgozott volna a cégnél, akkor ez egy sima adócsalási ügy lett volna. Szerinte lánya ,,csak megbízható, feddhetetlen cégnél" akart elhelyezkedni, ezért választotta a Nemzetbiztonsági Hivatal által bevizsgált Eclipse-et, amellyel szemben kirakatügynek tartja az eljárást.
Egy másik volt kolléga

Amely annyiban még pikánsabbá vált Pintér Sándor kapcsolatai miatt, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) eredetiségvizsgáló szoftvert rendelt meg az Eclipse-től ötmilliárd forintért 2009 év végén. Mindezt úgy tette, hogy felmondta a szintén ezzel foglalkozó cégek még érvényben lévő szerződéseit. A hivatal vezetője, Ignácz István korábban Pest megyében, majd Szabolcs-Szatmár-Beregben volt rendőrfőkapitány Pintér Sándor első belügyminisztersége idején.

A KEKKH által megrendelt, 2010-ben elindult szoftverrel kapcsolatban kiderült, hogy nem sokat dolgoztak vele: használati útmutatója azonos volt a 2007-ben készült programéval. Emiatt tettek feljelentést a hatóságnál és ezt követően indult el a nyomozás.

Első körben mindenkit felmentettek

A majd két éven át tartó nyomozás után a Fővárosi Főügyészség 2012. január elején nyújtotta be a vádiratot a bíróságra az Eclipse vezetőjével és 11 társával szemben adóbevételt különösen nagy mértéket meghaladó mértékben csökkentő, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett adócsalás, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt.

Érdekes, hogy a cég által elkövetett adócsalás értéke itt már ,,csak" 1,3 milliárd forint lett.

Aztán a Fővárosi Törvényszék még ezt sem látta igazoltnak: a vádemelés után egy évvel, 2013 januárjában bizonyítottság hiányában minden vádlottat felmentett. Az első fokú ítélet szerint a bíróságnak nem feladata a vádat alátámasztó bizonyítékok felkutatása. Minden, az ügyészség által beszerezni indítványozott bizonyítékot megvizsgáltak, de ez nem volt elegendő a bűnösség kimondásához.

Lehallgatási jegyzőkönyvekről blogoltak

Pedig lehallgatási jegyzőkönyvek is rendelkezésre álltak. A nyilvánosság erről egy bennfentesnek tűnő, ám anonim blogger jóvoltából szerzett tudomást, akit az Átlátszó által cikksorozatban tárgyalt legújabb kémügy érintettjeihez köthetőnek tartanak. Az egyik ilyen blogra feltöltötték az Eclipse-ügy lehallgatási jegyzőkönyveinek tűnő dokumentumait is, amelyekben Pintér Sándor lánya is szerepelt.

Az Eclipse-ügy hátteréhez érdemes ismét megemlíteni, hogy az Eclipse 2003-ban való megalakulása után elnyerte az eredetiségvizsgálathoz szükséges szoftver elkészítését, amelyért mintegy 5 milliárd forintot söpörhetett be. További közbeszerzéseket is elnyert a cég, így részt vettek a biometrikus útlevelek kialakításában, valamint készítettek szoftvert a Budapest Airport Zrt-nek is. Az Index számításai szerint a cég nagyjából húszmilliárd forintra tehetett szert.

Az Eclipse részvényesei nem akárkik voltak. Egyikük, a cég vezérigazgatójaként is tevékenykedett Deák Endre neve még a kilencvenes évek végén vált ismertté a becsődölt brókerház, a LaSalle Értékpapír-forgalmazó Kft. révén, amelynek a vezetője volt. A férfi egy másik vállalkozásban, az Eclipse Asset Managementben is érdekelt volt, mégpedig nem mással, mint Hevesi Tóth Ferenccel, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egykori vezetőjével.

Deák Endre a Fővárosi Törvényszék 2013-as ítélete szerint azt állította, hogy az Eclipse Zrt-nek volt olyan vállalkozása, amelyet a vádhatóság sem kifogásolt: a LaSalle Informatikai Kft., amely szintén szoftverfejlesztéssel foglalkozott. A cég székhelye a XIV. kerületben, az Angol utca 77-ben található, éppen ott, ahol a belügyminiszter egykori vállalkozása, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. is működik.

A LaSalle Kft-ben a céginformációs rendszer adatai alapján tulajdonos volt 2011-2012-ben az Eclipse Zrt. is. Most pedig Vécsey Róbert és az V. kerületi ingatlanügyekben felbukkanó Fintha-Nagy Ádám ügyvéd érdekeltsége. Ott az OS17 Kft. jutott szerephez ingatlan-értékesítésekben. Ebben a vállalkozásban benne volt Kádár Hajnalka is, aki a LaSalle ügyvezetőjeként is dolgozott egy ideig.

A LaSalle Kft. és az Eclipse Zrt. között további kapcsolatot mutat Sívó Gábor személye is, aki jelenleg mind két társaságot vezeti. Az Eclipse felügyelőbizottságnak a botrány kirobbanása után nem sokkal, 2010 júniusában lett tagja Fintha-Nagy Ádám.

A cégvezető a nyomozás során megállapítottakhoz képest teljesen rendben lévőnek tartotta az Eclipse dolgait. Mint elmondta, 2010 márciusában 5,3 milliárd forintnyi befogadott teljesítési igazolása volt az Eclipse-nek a megrendelőitől, amelyeknek ellenértéke még nem folyt be, ám az alvállalkozókat “előfinanszírozták", azaz részükre a teljesített munkák nagy részét annak ellenére kifizették, hogy ők maguk a megrendelőktől még nem kapták meg ezek összegét.

A vádlottak között nincs ott Katzenbach Imre, az egykori MTK-s labdarúgó, aki az elmúlt évek során sem került elő. Az a hír járta már 2010-ben is, hogy elképzelhető, hogy meghalt. Persze a felvett félmilliárd forinttal a zsebében külföldre is menekülhetett. Az Átlátszónak Katzenbach egyik ismerőse azt mondta, hogy a férfi az eltűnése előtti időben rettegésben élt, és nagyon féltette a családját.

Csikász Brigitta


https://atlatszo.hu/2016/05/11/tovabb-huzodik-az-eclipse-ugy-amelyhez-pinter-sand ornak-nincs-semmi-koze/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elbukott Clinton, Trump egyedül indult és nyert
  2016-05-11 19:55:39, szerda
 
 
május 11. | 05:59


Elbukott Clinton, Trump egyedül indult és nyert

Nyugat-Virginiában és Nebraska szövetségi államban a republikánus oldalon a New York-i üzletember, Donald Trump győzött, míg a demokratáknál Bernie Sanders vermonti szenátor lett a befutó.

A szavazás érdekessége az volt, hogy a republikánus táborban egyedül Donald Trump maradt az elnökjelölt-aspiráns, a szavazócédulákon azért változatlanul szerepelt néhány korábbi elnökjelölt-aspiráns neve.

Így például Ted Cruzra és John Kasichre, sőt, még a jóval korábban visszalépett sebészprofesszor Ben Carsonra, a floridai szenátor Marco Rubiora és Jeb Bushra is lehetett voksolni. Volt aki szavazott is a már visszalépett jelöltekre, az eredmény szerint Ted Cruzra 11 százalék, John Kasichre 10 százalék, Ben Carsonra pedig 2 százalék voksolt, sőt még Jeb Bush is kapott bő egy százaléknyi szavazatot. Donald Trump a voksok 76 százalékával aratott diadalt.
EZT IS AJÁNLJUK:

Nyugat-Virginiában 34 delegátus, azaz kongresszusi küldött elnyerése volt a tét, Nebraskában pedig 36 delegátusról döntöttek. Trump a nebraskai előválasztást - s vele mind a 36 küldött támogatását - is megnyerte.

A demokraták csak Nyugat-Virginiában járultak az urnák elé, ők ugyanis Nebraskában már korábban voksoltak. Már az első részeredmények - bár a voksok feldolgozottságával arányban állandóan változtak - Bernie Sanders győzelmét mutatták. A vermonti szenátor alig egy órával az urnák zárása és az első részeredmények megjelenése után már győztesnek hirdette ki magát, pedig az este során nemegyszer fordult a kocka, s nemegyszer Hillary Clinton vette át a vezetést. Elemzők felhívják azonban a figyelmet arra, hogy Sanders jó előválasztási eredménye immár aligha befolyásolhatja Hillary Clinton elnökjelöltségi esélyeit, igaz, lassíthatja a volt külügyminiszter "előretörését".

A vermonti szenátor végül 51 százalékos támogatottsággal nyerte meg a nyugat-virginiai előválasztást, amelyen Clintonnak csak a választók 36 százalékának bizalmát sikerült kivívnia.

Győzelmi beszédében Sanders azt mondta: "nagyon nagyot győztünk", s emlékeztetett arra, hogy a nyugat-virginiai előválasztás üzenete nem más, mint az, hogy az emberek új gazdaságpolitikát akarnak, olyan gazdaságpolitikát, amely nemcsak a társadalom egyetlen százalékának, a gazdagoknak segít a boldogulásban.


http://faktor.hu/faktor-elbukott-clinton-trump-egyedul-indult-es-nyert

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor vazze!
  2016-05-11 19:47:09, szerda
 
  Viktor vazze!

Micsoda remek munkát végeztél!
Elképesztő ez a rombolás, mint a hurrikán úgy tombol végig az országon minden szavad.
Rózsinéni egészséges volt, de megfagyott...Palibá' azért halt meg, mert nem tudott várni 9 hónapot az MRI-re, a fia meg simán infarktust kapott a villamosmegállóban 34 évesen, Julcsi 13 éves kisfiát megkéselték délután kettőkor a telefonjáért meg 120 forintért, azóta egy vesével él, Valit meg két szarházi megerőszakolta.... nem, nem este sötétben....nappal a CBA mellett , még csak 16 éves . Jóska nagymamáját műrendőrök fosztották ki, az enyémet a liftben ütötték le a táskájáért. A 4 hónapos csecsemő azért halt meg, mert a mentő csak 55 perc után ért ki.
Nem érdekel engem az a sok mutyi, amit csináltok nap mint nap, lesz@rom. Ha foglalkoznék vele, akkor is kilopnátok még a szemünket is.
Azt viszont meg ne merjétek tenni, hogy egy rezsiszilárd vagy kósalali szintjére nyomjátok le az oktatást! Nálatok annyi defektes buta agyilag alultáplált barom van, hogy azt nem lehet überelni.
Csináljatok magatoknak egy birkaiskolát, ott úgy oktatjátok a saját gyerekeiteket, ahogy bírjátok, az a Ti szegénységetek lesz.
A Mi gyerekeinket felkészületlen, képzetlen , tudatlan.....és egyéb fosztóképzős oktatásnak nevezett zsákutcába tereléssel nem irányíthatjátok! A minta mint követendő példa nem gondolod, hogy hittérítő kancsal jellem, vagy saját lábon álló szarka lenne....ejnye, ettől igényesebbek vagyunk, sem tolvajt, sem szellemi csökevényes selejtet nem nevelünk.( Farkas Flórián, Mészáros, Vajna Bandi, .....soroljam ezt a sok "nagyképességű" ficsúrt? ...vannak szép számmal....nulla IQ tyúklétrával jutottak ilyen jövedelmező pozícióba?! )
Vazze! Jól kicsesztél pár millió emberrel, hullanak mint a legyek, vagy éhen döglenek. A mocsok , a szemét már a nyakunkig ér, nem hogy eltakarítanátok, de turbó üzemmódban termelitek. Ennyi salakanyag, amit Ti összehordtatok, nem fér már el ebben az országban, így javaslom vegyetek magatoknak egy másik nagyobb szemétlerakó országot is. Pénz nem számít, ha éppen nem lenne kéznél egy OEP vagy egy MNB , majd nyomtattok magatoknak annyit amennyi csak kell....

Viktor vazze!

El a mocskos kezetekkel a gyerekeinktől, már több generációt meggyaláztatok, megloptatok, megaláztatok....sokakat már a sírba is kergettetek, de a gyerekeink jelene és jövője TABU! Tudod Viktor vazze a gyerekeinkért Mi is mindenre képesek leszünk, ez már nem a pénzről szól. Itt már nem segít rajtad sem a migráncsozás, sem pedig Brüsszel sárba tiprása....


Emese Tarcali‎

Szégyellem, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkorát csaltak a közfoglalkozatási programban, hogy feloszl
  2016-05-11 19:39:46, szerda
 
  orbanisztán kicsiben

hadde gyerekek, ne most oszoljunk mar, most jon a legerosebb lopas-szezon, varjatok mar ezzel a szarral par honapot! naaaa, legyszi!

Namost a polginéni azért ezeket az érveket kapta elö a sifonyérból, mert ez eddig a jobbágyoknál bevált.

Kis fideszes "kicsit" lop nagy fideszes nagyot, legnagyobb fideszes a csillagos eget is...ha eléri majd az erkélyről...

Jobban kellett volna titkositani. Nyujtsanak be egyeni kepviseloi torvenymodositast a szigorubb titkositasert lobbizva.
Mindenhol csalnak. A püspökladányi kormányhivatalban az irodai közfoglalkoztatottakkal azt íratják alá, hogy utcát sepernek, hogy ne kelljen nekik a középfokú végzettségűeknek járó bért megadni. Így 70 ezer helyett csak 40 ezret kapnak. És ez egész Hajdú-Biharban így megy.


*****


Akkorát csaltak a közfoglalkozatási programban, hogy feloszlatta magát az önkormányzat

haszanz
vidék
ma 10:32


A fideszes polgármester Vígh Ilona és Szoboszlai Zoltán alpolgármester nem szavazta meg, az önkormányzat három másik tagja viszont feloszlatta a biharugrai önkormányzatot.

A feloszlatást Bíró Gyula képviselő kezdeményezte, mégpedig a közfoglalkoztatási programban felfedezett csalások miatt.

A Békés Megyei Hírlapnak Bíró azt mondta, hogy olyan embereket tüntettek fel a közfoglalkoztatási programban, akik soha nem dolgoztak a projektekben. Emellett a költségvetés átnézésekor kiderült, hogy olyan anyagok megvásárlását is elszámolták, amelyek soha meg nem fordultak a polgármesteri hivatal udvarán, mást vettek, mint amiről szól a számla, egyes beruházásokat túláraztak, 2014-ben megvalósult fejlesztéseket tüntettek fel tavalyiként.

Ezek után döntöttek úgy, hogy ezzel a vezetéssel már nem tudnak együtt dolgozni.

Vígh Ilona fideszes polgármester azzal indokolta, hogy nem támogatja az önfeloszlatást, mert ,,javában tart az európai uniós és a hazai pályázati időszak", emiatt sok millió forint forrástól eshet el a település. Márpedig egy komolyabb, nagyobb volumenű projektet kizárólag egy stabil, kiszámítható önkormányzatra lehetett volna építeni. És nyomatékosan felhívta a három képviselő figyelmét arra is, hogy július 27 és augusztus 1. között erdélyi vendégeket kell fogadni.

Az önfeloszlatást sikeresen átvivő Bíró Gyula viszont nem érti, miről beszél a polgármester, hiszen a testület az időközi választásokig működik, dolgozik, döntési joga van.

http://444.hu/2016/05/11/akkorat-csaltak-a-kozfoglalkozatasi-programban-hogy-felo szlatta-magat-az-onkormanyzat

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán akarja, de katasztrófa lehet a vége
  2016-05-11 19:20:07, szerda
 
  Paks 2 + olimpia + korrupció + túlzott államosítás => CSŐD!!!!!!
Remélhetőleg mire el kéne kezdeni a felkészülést,és a pénzszórást az olimpia miatt,addigra G.orbán és a fideSS-kdnp-cööfff-rööfff maffia rablóbanda minden tagja a börtönökben ücsörög,és töltik le,a tényleges életfogytiglant ,olimpia helyett!!
Az összes ellopott lóvét,amit G.obán családja ,barátai ,seggnyalói elvittek,vissza kell venni tőlük!!!

**************************


Orbán akarja, de katasztrófa lehet a vége

Elsősorban a korrupciós veszély miatt tartja rossznak a budapesti olimpia megrendezésének esélyét a Bloomberg. Az elmúlt évek hírei alapján Magyarország az uram-bátyám kapitalizmus világának látszik, ami beláthatatlan kockázatokat okoz egy ekkora rendezvény esetén.


Komócsin Sándor, 2016. május 11. szerda, 14:15


A magyar miniszterelnök akarja az olimpiát, kormánya úgy gondolja, hogy 2,8 milliárd dollár ráfordításával megrendezhetnék a 2024-es nyári játékokat Budapesten, először hozva a rendezvényt Kelet-Közép-Európába a mozgalom történetében - kezdi a magyar esélyek elemzését a Bloomberg.

A terv egyszerű: modernizálhatnák a magyar főváros infrastruktúráját és felépíthetnék a sportlétesítményeket anélkül, hogy csődbe taszítanák a várost. Magyarország 2008 őszén még az IMF segítségével kerülte el, hogy a világ pénzügyi rendszerének összeomlása miatt fizetésképtelenné váljon - emlékeztet következő mondatában a Bloomberg.

Mire játszik?

Orbán Viktor arra játszik, hogy alacsonyan tartják az építési költségeket, miközben több százezer turistát csábítanak a magyar fővárosba, ami segíteni fog a rendezvény kiadásainak fedezésében. Az olimpiának köszönhető jó imázs azután még éveken át lendületet adhat az idegenforgalomnak.

Egy olimpia rendezése még a világ legnagyobb metropolisainak is gondot okozhat, ám a magyar költségvetés ma is olyan nagyra nőtt sport- és infrastruktúra-projekteket finanszíroz, amelyeket Orbán álmodott meg. Ugyanakkor a játékokkal kapcsolatban felmerülő többletköltségek az adófizetők zsebét terhelnék, ahogy az London és más városok esetén történt - emlékeztetnek közgazdászok.

A miniszterelnök célja, hogy "illiebáris" rezsimet alakítson ki, magával vonja a korrupcióval kapcsolatos félelmeket. Ez további meghatározhatatlan, ellenőrizhetetlen költségekkel járhat - figyelmeztetnek közgazdászok a Bloomberg cikke szerint.

Illúzió

A rendezés előre jelzett hasznainak többsége illúzió - állítja Andrew Zimbalist, massachusettsi egyetemi professzor, aki könyvet írt az olimpiák és a világbajnokságok rendezésének gazdasági hátteréről. Egy ilyen projekt rövid távon jelentős deficitet okoz azzal az ígérettel, hogy a turizmus, a külkereskedelem és a befektetések fellendülése hosszabb távon megtéríti költségeket, és így kitömi a lyukat. A kutatások azonban azt bizonyítják, hogy a remélt hasznok nem teljesülnek.

Menni fog!

Orbán visszautasítja, hogy az olimpia megrendezése szimpla pazarlás. Egyetért vele Schmitt Pál volt államfő, olimpiai bajnok és Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Schmitt arra hivatkozik, hogy először jönnének a játékok ebbe a régióba, Borkai a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) költségcsökkentési szándékaira hívja fel a figyelmet, amelyeknek Budapest tökéletesen megfelelhetne.

A NOB tervei Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, befektetési szakértő szerint is javíthatják Budapest olimpiai esélyeit, ám csak azzal a megkötéssel, hogy az előkészületek és a rendezés teljesen mentes lenne a korrupciótól, és annak tetemes költségeitől. A mai magyar viszonyok között azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni a jelentős korrupciós veszélyét.

Tripla költség

A Bloomberg ezt követően beszámol olvasóinak a magyarországi stadionépítési hullámról. Nem felejti el megemlíteni, hogy a HVG számításai szerint a 2017-es vizes világbajnokság rendezésének költségei 280 millió dollárnál tartanak, ami háromszorosa az eredeti tervnek.

A teljes költség kevesebb mint fele a 2024-es olimpiáért szintén ringbe szálló Párizs hétmilliárd dolláros tervezett rendezési büdzséjének. Emellett kisebb a 2004-es athéni játékok 8,5 milliárdos kiadásánál és köszönőviszonyban sincs a 2012-es londoni olimpia 13,7 milliárdos cechjével. Ezeket kellene kiváltani egy - az új időknek megfelelő - "olcsó" olimpiával.

Vicces számítás

Zimbalist professzor viccesnek tartja a budapesti olimpia költségeire adott becslést. Szerinte 10 és 30 milliárd dollár közötti kiadással kell számolni a 2,8 milliárd helyett. Ezzel szemben áll, hogy a nyári játékok bevételei 4,5 milliárd dollár között alakulnak. Az éves magyar GDP 140 milliárd dollár.

Nem javít Magyarország esélyein, hogy a Transparency International korrupciós listáján az 50. helyen áll, 27 hellyel lemaradva Franciaországtól. Tény, hogy a 2014-es olimpiai meccs harmadik európai indulója, Róma rosszabb helyzetben van, mert Olaszország lejjebb van a korrupciós rangsorban, mint Magyarország.

Paks 2. is szeget üthet az olimpiai álmok koporsójába, mivel az általános aggodalmak szerint az orosz segítséggel épülő atomerőmű felépítésének magyarokra eső részét át fogja hatni a korrupció. A megbízásokat a rezsim befolyásos személyiségeinek családtagjaihoz és barátaihoz kötődő vállalatok kaphatják meg. Ez a gyanú átsugárzik az olimpiai projektre is.

Népszerű?

Orbán decemberben kijelentette, hogy az olimpiai projekt népszerű a magyarok körében - folytatja a Bloomberg. Csakhogy ezt megelőzően szeptemberben 41 százalékra esett a rendezést támogatók aránya - derült ki a Medián felméréséből. Az Ipsos 2015 februárjában még 60 százalék feletti támogatottságot mért.

Több mint 60 százalék azok aránya, akik szerint Budapest nem fogja tudni kihasználni az olimpiára épülő sportlétesítményeket, 72 százalékuk szerint a rendezésre szánt pénzt másra, például az egészségügyre és az oktatásra kellene költeni.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_akarja_de_katasztrofa_lehet_a_vege.6 14507.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MAGYAROK VAGYUNk
  2016-05-11 19:08:51, szerda
 
  2016. május 10., kedd

MAGYAROK VAGYUNK

Tehát tótok, svábok, bunyevácok, románok és sokácok, rácok, zsidók, örmények és cigányok, a hadak útján erre járó győztesek leszármazottai (márpedig aki fegyverrel erre járt, az mind és mindig győzött...) - egyszóval magyarok.
Persze sohasem egyszerre, mert legalább egyikünk mindig kiválasztott közülünk, őt a többiek ütik-verik, időnként kísérletet tesznek fizikai megsemmisítésére, és ha az adott népcsoportnak nincs szerencséje, nem jár erre valami épeszű népség lóháton vagy tankokkal, hát véghez is visszük visszataszító tervünket.
Mikor kiderül a lámpavasakon lógó elkövetők bokacsattogtatásából, hogy kérlekszépen méltóságos uram, ezt elcsesztük, akkor gyorsan rátoljuk a felelősséget valakire, majd kiválasztjuk a következő áldozatot, nemzetiségi vagy osztályalapon.


Mi magyarok arról vagyunk nevezetesek, hogy agyunk halálunk napján is olyan, mint az új, ki sincs fordítva, alig használt állapotban tartjuk életünk végéig.
Mi ugyanis nem az agyunkkal gondolkodunk, hanem a szívünkkel és/vagy a hasunkkal, és ha egyszer megszeretünk valakit, hát akkor az azt csinálhat velünk, amit csak akar.
Mily szerencse, hogy általában megelégszik azzal, hogy nem túl nagy energiaráfordítással hülyét csinál belőlünk.
A birkák már tiltakoztak a téves összehasonlítás miatt, mint mondták, ők csak akkor ballagnak végtelenül békésen, ha a puli időnként mordul egyet, de ha nincs puli, hát akkor huss - szétszalad a nyáj is, mint csigabiga öregapó kosárkájából, csigagyűjtés idején.
Hogy aztán időnként a mi is megkergülünk, az nem enyhítő körülmény, mert ezt hihetetlen tűrőképességgel ellensúlyozzuk.


A mi hátunkon fát is lehet vágni, lényeg, hogy a balta nyele nemzetiszínűre legyen festve.
Tűrőképes nép vagyunk, 1514 után darabideig várni kellett, míg megint felháborodtunk - a nemesség meg az arisztokrácia önérdekű belharcait hagyjuk most bátran figyelmen kívül.
Eközben persze lemaradtunk Európa szerencsésebb államaitól, ezt a lemaradást a mai napig nem tudtuk behozni.
Érdekes, de a lemaradás természete nem technikai jellegű, hanem mentális természetű, a gondolkodásunkkal van baj legfőképpen.
Bizonyos tekintetben rosszabbak vagyunk az állatoknál, azokat ugyanis, ha verik vagy falatkákkal jutalmazzák őket, lehet megfelelő viselkedésre késztetni, de minket soha.
Ésszerű viselkedésre meg mégannyira sem, mi imádunk irracionálisan viselkedni.

Mi mindig, mindenben jól akarunk járni, ezért aztán rengetegszer esünk pofára.
Nekünk minden jár, de legalábbis járna, lehetőleg nulla befektetéssel, viszont mély meggyőződéssel.
Egy németnek eszébe nem jutna bánatosnak lenni, hogy neki csak középkategóriás autó jutott, mi viszont meg vagyunk sértődve, hogy másnak jut a topmodell, és eszünkbe sincs vizsgálni, hogy miért.
Mi képesek vagyunk a nyolc általánosunkkal, meg a munka frontján tanúsított alulmúlhatatlan teljesítményünkkel irigyelni az egyetemi tanár, vagy a sikeres vállalkozó verdáját, mely amúgy nekünk járna, ez meg csak összelopta.
Általában is, akinek van valamije, az mind lopta, különösen igaz ez a vállalkozókra.
És itt nem a műkörmös nagygazdára gondolok, akit a hatalom tett gazdaggá és - remélhetőleg - a hatalommal együtt megy majd a süllyesztőbe, vagyonelkobzással egybekötve, szaporítva egyel a méltatlanul háttérbe szorított sértettek számát.


Merthogy ez a tízmillió sértett ember országa, itt mindenkit valaki tönkretett, itt mindenki legalább is nemesi, de inkább arisztokrata felmenőkkel rendelkezik, akiktől a komcsik elvették a vagyont, a földet, meg a tehenet.
Arról nem szívesen beszélünk, hogy a föld a komcsik földosztásából származik, melyen rabszolgaként gürcölt a hajdani cseléd családja.
Az aszfalton lakó mérnök úgy beszél apja 12 holdjáról, mintha a Paradicsomból hasították volna ki, csak nekik, az apa meg a TSZ-nyugdíjból él, miközben fiának esze ágában sincs elszegődni földet esztergálni, ő csak áldozat akar lenni, mert áldozatnak lenni jó.
Azok pedig, akiken keresztülgyalogolt a történelem háromszor-négyszer, de mindig felálltak és mindig összerakták családjuk életének legóját, szinte szégyenkezhetnek, hogy vitték valamire - már megint.
Mi bátran szidjuk a kommunistákat, miközben az elkommunistásodástól csak életkorunk mentett meg minket, harcos ifjúkommunistákat - miközben apánk párttitkár volt, akit mellesleg az a rendszer vakart ki a nyomorból. Mi úgy beszélünk a lódoktor segédjeként dolgozó nagyapánkról, aki hónaljig kotort a tehén seggében, mintha maga lett volna a Tudományos Akadémia.


Merthogy mi képtelenek vagyunk szembenézni a múltunkkal, személyesen se, de magyarként meg végképp nem.
Kissé infantilis nép vagyunk, amivel hozzájárultunk a haladáshoz, arra igen büszkék vagyunk, például ugye a magyar tudomány hány Nobel-díjast adott a világnak, közben pedig antiszemiták is vagyunk, kicsit, feledve, hogy a díjazottak majd mindnyájan zsidó honfitársaink voltak, akik csak azért kerülték el a sorstalanságot, mert idejében világgá mentek.
De ezt persze a németek bűnének véljük, mert így könnyebb a lelkünk, ezzel párhuzamosan visszasírjuk a csendőrséget, melynek humánus tagjai puskatussal segítették a vagonokba való felszállást...
Magánemberként sem vagyunk képesek szembenézni önmagunkkal, erre a rendszerváltás után tanúsított magatartásunk a legszebb példa, amikor tisztességben megőszült vezérigazgatókról derült ki, hogy üldözöttek, kitüntetésekkel dekorált múzeumigazgatókról, hogy ők a vízalatti mozgalom, ott készülnek a kormányzati feladatokra, az ember igazán csak röhögni tudott...


Mi irigyek vagyunk a sikerre, itt a sikeres embert az első adandó alkalommal megölik, itt a siker kulcsa soha nem a teljesítmény, hanem valami olyan kézzelfogható dolog, mint a protekció, korrupció, miközben nagyokat röhögünk azon, hogy korrupció az, amiből minket kihagytak, mert ha nekünk is csurran-cseppen, hát akkor az ügyesség meg élelmesség.
Magyar ember sosem lop, hanem szerez.
Gondolom, most is éppen a nagy szerzések korát éljük, de ez minket nem zavar, hiszen mi soha nem éreztük a közösség vagyonát a sajátunknak, pedig sokszor úgy lopták és lopják el tőlünk azt, amiért halálra dolgoztuk magunkat, mint betörő a spejzból a befőttesüvegben gyűjtött pénzgurigákat, és amiért, ha a kezünkbe kerülne a tettes, darabokra szednénk.
De hát az Ikarus nem fért a spájzba, a TSZ-ből meg hazavihettük a traktor egyik kerekét, a stadionok meg szépek és az adókedvezményként nyújtott támogatást nem a közösségtől lopta el a pocista, az már magánvagyon, mint az MNB alapítványainak vagyona is.


Merthogy túl sok eszünk sincs, sajnos.
Mi a legócskább, pitiáner csalók álma vagyunk, akit egymás után ötször is be lehet csapni ugyanazzal a kiszidolozott rézgyűrűvel, csak a dumának kell meggyőzőnek lenni, mint a temetkezési vállalkozónak: csak nem sajnálja a megboldogulttól a hat kandelábert meg a valódi műselyem szemfedőt az arany rojtokkal?
Mi elhisszük, ha azt mondják nekünk, hogy jobban élünk, mint anno, és azon spekulálunk, miközben várjuk a vérvétel időpontját a várólistáról lógázva lábunkat, hogy volt idő, amikor az ilyesmit azonnal megcsinálták - de a két dolog nem talál egyetlen idegszálat se az agyunkban, mely összeköthetné őket...
Mi azon vitatkozunk, hogy négymillióan élnek-e szegénységben, vagy csak két és félmillióan, mert ha csak annyian, akkor minden rendben.
Ha egy télen száz ember fagy meg a saját, fűtetlen otthonában, akkor megrántjuk a vállunkat és vagy feljebb tekerjük a termosztátot, vagy felveszünk a rajtunk levő két pulóverre egy harmadikat is, és lelkendezünk a rezsicsökkentésnek, miközben az pont olyan, mint az árleszállítás, ahol az árakat az árleszállítást bekalkulálva állapítja meg a kereskedő...


Mi támogatjuk a hazai termelést, jóllehet természeti adottságaink folytán annak kellene a legszebbnek, legízesebbnek lennie, de nem az, - a szállítási költségek hiánya miatt a legolcsóbbnak lennie - de nem az, viszont a többit szemétnek nyilvánítjuk, holott nem az.
Merthogy mi büszke nép vagyunk, bokréta Isten kalapján, meg beképzeltek is a végtelenségig.
Önértékelésünk példás és egyszerű: mindenben mi vagyunk a legszebbek és legjobbak, miközben mindenki úgy húz el mellettünk, mint a vadludak költözés idején.
Van egy tanulékonyabb rétege is a társadalomnak, ma már ők is úgy húznak el, mert az életösztön legyőzi bennük a beléjük sulykolt előítéleteket.
Mi utáljuk a migránsokat, miközben lassan a társadalom tíz százaléka migrál, és aki itthon maradt, az is mind migráns, egytől-egyig.
Aki nem hiszi, írja össze a felmenőit és tanulmányozza a nevüket.
Aki külföldre költözik az belép valamelyik magyar egyletbe és szorgalmasan utálja a másik magyar egylet tagjait, hogy legyen némi hazai feeling is a lecsó mellé...
Mi melegszívűek vagyunk, habár a melegeket gyűlöljük, jóllehet aki meleg, az nem éppen ránk vadászik, hiszen nem birkózóversenyt akar nyerni, hanem szeretetet attól, aki képes őt olyannak elfogadni, amilyen.
Mi szeretjük a cicákat, melyeket kitettek gonosz emberek a lakásukból, de utáljuk a hajléktalanokat, akiket mi tettünk ki, sokszor a saját lakásukból.
Mi gyűlöljük az erőszakot, de azért az asszony verve jó, a gyereknek meg kuss, mi elítéljük a bűncselekmények elkövetőit, ezért aztán aki jó útra tér, azt halálba üldözzük, merthogy mi olyan keresztények vagyunk, akik nem ismerik a bűnbocsánat fogalmát, de azért a Pápa eljöhetne éppen hozzánk iparitanulónak.
Mi szeretjük a gyerekeinket, de eltűrjük, hogy egy szociopata elmebeteg cselédet csináljon belőlük, mi olyanok vagyunk ugyanis, mint a francia férj, akitől azt kérdezi a felesége a postás alól kikandikálva, hogy de drágám, akkor most kinek hiszel - nekem, vagy a szemednek?


És sajnos, mi megalkuvók és gyávák is vagyunk, személyes kockázatot itt csak a kaszkadőrök vállalnak, mi pedig nem vagyunk kaszkadőrök, hanem közmunkások, segédmunkások, szakmunkások, előadók, főelőadók, osztályvezetők, főosztályvezetők, osztályvezető főorvosok, minisztériumi főtisztviselők, de egytől - egyig némák, nehogy elveszítsük az állásunkat, jóllehet a hatalom éppen erre épít.
Mi tudjuk is ezt, de mégse megyünk el szavazni, merthogy ezek mindegyformák.
Pedig nem, de ez senkit sem érdekel, hiszen mi szeretjük a szánkba adott bölcsességeket, és még véletlenül se keresünk hátsó szándékokat mögötte.
Ebben az országban az egyik valaha volt legdemokratább miniszterelnököt éppúgy ki kellene lőni az űrbe, mint azt, aki gyakorlatilag diktátorként viselkedik, és ezt egy olyan fiatal pártvezető javasolja, aki éppen olyan pozícióért harcol, melyből majd tovább forgácsolhatja a demokratikus oldalt.
Elkeserítő...
Mert mi következetesen politizálunk, következetesen populista minden politikusunk és mi is, és a politikus ellenzékben se mind tisztességes.
De mi boldogan ütjük egymást, jóllehet a harmadik általánosba járó kisdiák is képes kiszámolni, hogy ha három-négyfelé mennek a szavazatok, akkor eljön a Vezér örök királysága.


Azért mégiscsak lehet valamiféle rejtett képességünk, hiszen minden reális számítás szerint ennek az országnak már régen el kellett volna tűnnie a térképről - és mégse.
Persze ami késik, az nem múlik, mondogattuk gyermekkorunkban - és ez ma is érvényes.
És hát, természetesen az árvíz meg a szennyvíz nem a legkellemesebb dolog, de még azokban is meg lehet találni azokat a vízcseppeket, melyek ha összeállnának, tiszta és frissítő forrás lehetne belőlük, csendes, tiszta tó.


Valaki végre elkezdhetne ezen is dolgozni...

http://www.pupublogja.hu/2016/05/magyarok-vagyunk.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem egy, hanem három nemi erőszakos ügye volt Kiss Lászlónak
  2016-05-11 19:06:35, szerda
 
  2016. 05. 10. 10:23

Nem egy, hanem három nemi erőszakos ügye volt Kiss Lászlónak

Az ötvenöt évvel ezelőtti bírósági iratok szerint nem csak egy nő csoportos megerőszakolásában vett részt Kiss László volt úszókapitány, hanem többében is.

A Népszabadság birtokába jutott iratok szerint amikor Kiss börtönbe került Takáts Zsuzsanna megerőszakolása miatt, a bíróság nem csupán egy, hanem kettő ügyet vizsgált egyszerre, sőt, még egy harmadikról is szó volt. A lap azt írja,

Kisst egy 1960. december 30-án történt nemierőszak-kísérlet miatt fél évre kitiltották az összes uszodából, eltiltották mindennemű sporttevékenységtől, valamint kirakták a magyar válogatott úszókeretéből is.

A fegyelmit azért kapta, mert a kültéri, gőzben álló medencében két társával körbefogtak egy F. Marianna nevű 18 éves lányt, durván megfogdosták és azt követelték tőle, hogy közösüljön velük. A lányt, amikor félelmében odakiáltott az úszómesternek, lenyomták a víz alá.

Ettől még lebuktak, és a bíróság a fél évvel későbbi, Takáts Zsuzsanna 1961. július 4-i megerőszakolásával kapcsolatos perben ezt is figyelembe vette. Kiss harmadrendű vádlottként így kapott három év szabadságvesztést, amiből 20 hónap után szabadult.
Harmadik ügy

A bíróság azonban egy harmadik ügyet is tárgyalt. Eszerint Takáts Zsuzsanna megerőszakolása után egy nappal, 1961. július 5-én a három férfi egy P. Judit nevű nőt ugyanúgy becsalt az uszoda melletti épületbe, és őt szintén megerőszakolták. A bíróság ugyanakkor ezt az ügyet nem vette figyelembe arra hivatkozva, hogy az áldozat vallomása ellentmondásos és megbízhatatlan volt - Kisséket így bizonyítottság hiányában felmentették ez alól.

Kiss Lászlóról tehát elmondható, hogy összesen három erőszakos ügye volt, még ha az egyik alól fel is mentették.

Hiába tart olyan súlyos mélységben a magyar közélet néhány erkölcstelen molekulahalmaza, hogy védeni próbálja Kisst (a Friderikusz nevű csak ifjúkori botlásként kezeli egy nő megerőszakolását), valójában egy ilyen ügy alól soha, semmilyen formában nem lehet felmentést kapni. Főleg nem húsz hónap börtönbüntetéssel.

Az 1956-os forradalom után évekig tartottak a koncepciós perekre épülő kivégzések, az utolsókat hivatalosan 1961 végén hajtották végre. Kiss László, aki a botrány kirobbanása után még koncepciós pernek nevezte ügyüket, ezzel szemben egy valódi, borzalmas bűnt úszott meg nevetségesen enyhe büntetéssel. Mindezt tetézi, hogy -az RTL Klubnak adott Takáts-interjú szerint- a nő nevelőapját még le is akarták fizetni, majd amikor ebbe nem ment bele, összeverték.

Kiss László három ilyen üggyel a háta mögött lett elismert ember, díszpolgár. Magyarországon pedig vannak olyan belterjes arcok, akiknek három ilyen ügy sem elég ahhoz, hogy köpjenek egyet. Egy dolog biztos: a hatvanas évek elején rossz emberekre vártak a bitófák.


http://alfahir.hu/nem_egy_hanem_harom_nemi_eroszakos_ugye_volt_kiss_laszlonak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa: Az élsportolókat segítenünk kell a szexuális étvágyuk
  2016-05-11 17:38:01, szerda
 
 
Kósa: Az élsportolókat segítenünk kell a szexuális étvágyuk kielégítésében


By Patkó Bandi -
2016-05-11


A focis párhuzam után újabb érdekes kijelentést tett Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

kosa patkany

“Egyértelműen kiforgatták a szavaimat! Természetesen nem úgy értettem, hogy helyén való lenne a szexuális erőszak, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy az élportolók különleges bánásmódot érdemelnek, mivel az egész nemzetet képviselik a versenyeken. Ezért, például, szerintem azzal sincs semmi baj, ha valakit egy sportolóval megcsal a felesége. Még akkor sem, ha az a másik sportoló egy nő. Amit persze nem úgy értek, hogy nincs vele semmi baj, csak az ilyen nyilatkozatokban néha elveszti az egyén a normális jellegét, ami persze nem így van" - érvelt Kósa, úgy gondoljuk.

http://hircsarda.hu/2016/05/11/kosa-az-elsportolokat-segitenunk-kell-a-szexualis- etvagyuk-kielegiteseben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbomlott tekintély: Nem fogadja el a pártelnök döntését He
  2016-05-11 17:33:41, szerda
 
  hidfo.ru 2016.05.10. 18:24 Belföld


Megbomlott tekintély: Nem fogadja el a pártelnök döntését Hegedűs Lórántné

Hegedűs Lórántné hidfo.ru

Hegedűs Lórántné továbbra sem fogadja el Vona Gábor pártelnök döntését, amivel a Jobbik négy politikusának - köztük három alelnöknek - megtiltotta, hogy alelnökjelöltként induljanak a párt következő tisztújító kongresszusán. Miközben a párt egysége ebben a tekintetben megbomlani látszik, alternatív sajtóorgánumok Hegedűsné esetleges ügynök kapcsolatával kezdtek foglalkozni.

Intenzív pozícióharc zajlik a Jobbik soraiban az idei tisztújító kongresszust megelőzően, és mint kiderült, a pártelnök által háttérbe szorítani szándékozott politikusok közül nem mindenki fogadta el az elnöki vétóra vonatkozó döntést. Novák Előd a fővonalú sajtó részéről intenzív pszichológiai nyomásgyakorlás alá került, amelyből úgy tűnhetett, elsősorban az ő elhamarkodott reakcióitól várhattak egy esetleges pártszakadást. Később kiderült: Hegedűs Lórántné maga is jelölteti magát alelnökként, erről a tervéről pedig Vona Gábor kérésére nem volt hajlandó lemondani, illetve egyértelművé tette, hogy akkor is jelölteti magát, ha a pártelnök később vétóval él az ő esetében.

A politikus május 2.-án saját Facebook-oldalán így számolt be a történtekről: “A mai napon Vona Gáborral folytattam egyeztetést a tisztújításról. Az ott elhangzottak alapján, továbbra is elhatározott szándékom, hogy induljak a Jobbik alelnöki jelöltségéért. Ebben a megmérettetésben számítok mindenkire, akik azonosulnak az általam képviselt értékrenddel". Emellett kifejezésre juttatta, hogy a pártban tapasztalt közösségi támogatást erősebb köteléknek érzi, mint egy pártvezető által adott utasítást. “Egy értékközösségen alapuló bajtársi szövetség erősebb felhatalmazást adhat, mint bármely jogi regula." Hegedűsné a horizontális/vertikális választóvonalak mentén ezáltal egyértelművé tette, hogy a párt hierarchiáját nem ismeri el, ami jobboldali közösségek számára ismét új kontextusba helyezte a Jobbikon belül zajló változásokat.

A politikus saját Facebook-oldalán tegnap egy újabb, a tisztújítással kapcsolatos bejegyzés jelent meg, amiben arra kéri híveit, hogy ne jelezzék szimpátiájukat a nyilvánosság számára is látható módon: “Kedves Barátaim! Arra kérem a jobbikos tagtársakat és tisztségviselőket, hogy biztonsági okokból az országos tisztújításig ne lájkolják, ne kommenteljék posztjaimat. Megértéseteket, türelmeteket köszönöm!"

A fentiekből látható; a Jobbik soraiban továbbra is intenzív pozícióharc zajlik, ennek részeként az alelnöki posztért mégis induló jelölt annak lehetőségével számol, hogy támogatóit esetleg a pártvezetés részéről retorzió éri, vagy látható támogatásukat a média érdeklődése övezheti.

Annak okán, hogy Hegedűsné ebben a nehéz helyzetben az adott szervezet hierarchiája ellenében foglalt állást, a jobboldali közösségekben számos alternatív magyarázat kezdett terjedni arra vonatkozóan, hogy Vona Gábor és az általa megvétózni szándékozott politikusok milyen szerepet töltenek be a pártban, illetve, hogy radikálisnak tekinthetőek-e egyáltalán.

A Médiavadász.info hasábjain megjelent, “Az igazi radikalizmus" c. publicisztika részletezi, hogy az egyes, Vona Gábor által háttérbe szorítani szándékozott politikusok milyen szerepet töltenek be a Jobbikban. “A liberális média ugyanis azt állította, Vona Gábor megválik a ,,radikálisaitól", tovább erősítvén a ,,cukiskodó" és ,,néppártosodási" törekvéseket. Mint majd látni fogjuk, az állítás nemcsak azért hamis, mert a vezetőségben továbbra is maradtak úgynevezett radikálisok, hanem azért is, mert - tüzetesebben megvilágítva a kérdést - a szóban forgó alelnökök a szó eredeti értelmében nem is nevezhetők radikálisoknak."

A szerző értelmezése szerint a Jobbik vezetője által háttérbe szorított politikusok nem tekinthetőek kifejezetten radikálisnak, ennek részeként pedig kifejti, hogy Szávay és Apáti olyan “intellektuális hiányosságokkal" küzdenek, ami felelős vezetői pozícióban megengedhetetlen, valamint “értetlenséget mutatnak a vallás és hagyomány irányába." Novák Előd kapcsán pedig azt írja, “annak az útszéli vagdalózásairól elhíresült, a kádári proletárok stílusát továbbvivő Kuruc.info-nak az egyik meghatározó alakja, amelyik, még ha tartalmaz is értékes írásokat, elsőlegesen a nemzeti gyűlölködést és - ahogy a honlap neve is sugallja - a pártoskodást és az ellenségeskedést hivatott táplálni olvasóiban egy folyamatos társadalmi feszültség fenntartása érdekében."

Hegedűs Lórántné kapcsán azonban állítja; ő még a református valláson belül is olyan irányvonalat képvisel, amit a párt vezetősége kínosnak tart, mert “erősen szektás jellegű", valamint politikusként a pártban betöltött szerepének pozitív szerepe erősen megkérdőjelezhető. “Emellett van itt más érdekesség is. Elgondolkoztató, hogy id. Hegedűs Lóránt - akinek egyébként felmenőit némelyek szerint még Horowitznak hívták -

nem volt-e ügynök az átkosban, vagyis nagy ,,radikális" létére, ha éppen az érte meg, nem simult-e bele elvtelenül a fennálló rendszerbe?"

A szerző értékelése szerint, miközben a sajtó Vona Gábor döntése kapcsán beszél pártszakadásról, a gyakorlatban éppen ennek ellenkezője történhet: Hegedűs tanúsított megalkuvó hozzáállást a mai modernitás felé, ami éppen ellentétes irányú a radikalizmussal - Vona Gábor döntésének következményeként pedig utat nyerhetne a valódi radikalizmus a Jobbikban. Miközben Lórántné közvetlen önkormányzati tapasztalattal nem rendelkezik, más “kiváló szakértelmű és radikalitásában megkérdőjelezhetetlen politikusoknak" tesz keresztbe a pártban, akik nála alkalmasabbak lennének az alelnöki posztra - így gyakorlatilag “azáltal, hogy jelöltként indul a tisztújító kongresszuson, valaki más helyét foglalja".


http://www.hidfo.ru/2016/05/megbomlott-tekintely-nem-fogadja-el-a-partelnok-donte set-hegedus-lorantne/

Ebben az intenzív pozícióharcban annyi bizonyossá vált: egyes politikusok elfogadják a hierarchiát, mások nem. Kérdéses, hogy a szélsőjobboldali szimpatizánsok mennyire fognak tolerálni a Jobbik vezetői közt olyan politikus karaktereket, akik a hierarchiát nyilvánvalóan nem fogadják el.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnyugtatta a magyar miniszter az osztrákokat: most már vi
  2016-05-11 17:29:43, szerda
 
  2016. 05. 11. 15:22

MTI

Megnyugtatta a magyar miniszter az osztrákokat: most már visszaküldhetik hozzánk a migránsokat

Eddig erre azért nem került sor, mert Magyarországot nem tekintették biztonságos országnak, Trócsányi László igazságügyi miniszter azonban biztosította őket arról, hogy ez nem így van.

Menekültügyi "vészhelyzet" esetén Ausztria visszaküldheti a migránsokat a határról Magyarországra - erősítette meg szerdán az osztrák belügyminisztérium az APA hírügynökség kérdésére.

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter a Der Standard című osztrák újság szerdai kiadásában elmondta: Magyarország a migránsok visszaküldése szempontjából biztonságos országnak számít. Hozzátette, hogy ezért adott esetben vissza lehet küldeni a menekülteket.

Sobotka szerint a magyar igazságügyi miniszter Budapesten biztosította őt arról, hogy Magyarország "biztonságos harmadik országnak" számít.

Az osztrák parlamentben április végén fogadták el a menekültügyi törvény szigorítását, amelynek egyik kulcseleme, hogy a bécsi kormány parlamenti jóváhagyással "vészhelyzetet" hirdethet a közrend és a belbiztonság veszélyeztetettsége esetén. Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy ez idő alatt a törvényben meghatározott szűk személyi kört leszámítva még a menekültstátusért folyamodó bevándorlókat sem fogadnák az országban. Belügyminisztériumi források szerint egyelőre azonban nincs szó az említett "vészhelyzet" esetleges elrendeléséről.

A hatályos dublini rendszer értelmében a menedékkérőknek ott kell menekültstátusért folyamodniuk, ahol elsőként az Európai Unió területére lépnek.

Az osztrák közigazgatási bíróság tavaly szeptemberben azzal az indoklással állította le egy afganisztáni menekült kitoloncolását, hogy Magyarország nem biztonságos hely a menekültek számára. A bécsi belügyminisztérium egyik szóvivője szerint Ausztria azóta sem küldött vissza menedékkérőket a dublini egyezmény értelmében Magyarországra.

Egy korábbi döntés szerint Ausztria idén legfeljebb 37 500 migránst enged be az országba, a határérték elérésénél pedig működésbe lépne a menekültügyi vészhelyzet.


http://alfahir.hu/megnyugtatta_a_magyar_miniszter_az_osztrakokat_most_mar_visszak uldhetik_hozzank_a_migransokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.