2016-05-12 17:18:13, csütörtök
|
|
|
Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel recept
6 db fehér spárga
3 db zöldspárga
3 db újhagyma (zöldjével)
2 gerezd fokhagyma
10 szál snidling
1 db burgonya
1 ek vaj
4 dl víz
só ízlés szerint
1 teáskanál fehérbors
1 csipet szerecsendió
1 db leveskocka (zöldségleves)
5 dkg sajt
1 dl főzőtejszín
1 dl száraz fehér pezsgő
1 csapott ek finomliszt
1 kg kenyér (1 db cipó)
elkészítés
A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozzuk még a fehéret sem, és a végükből is épp, hogy levágunk valamennyit, és feldaraboljuk. Az újhagymát szeleteljük, a zöldjéből elteszünk egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
Egy lábasban kevés vajon megdinszteljük a hagymákat, majd a krumplit, ráöntjük a vizet. Fűszerezzük.
Közben lereszeljük a sajtot.
Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadjuk a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntjük a tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítjük, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is. Beleszórjuk a lisztet, felforraljuk.
A cipót egy serpenyőbe tesszük, alá kevés olívaolajat locsolunk. A levesből merünk a cipóba, rászórjuk a sajtot, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok). 10 perc után kivesszük, beleöntjük a pezsgőt, szórunk még rá sajtot, újhagymát, és díszítjük snidling szárakkal.
sütési hőfok: 180°C
nosalty |
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|