|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2016-05-13 22:52:40, péntek
|
|
|
Gombás-paradicsomos rakott tészta gorgonzolával
Hozzávalók
1,5 zacskó tészta (fusilli)
2 kg csiperke gomba
10 db paradicsom (nagyobb)
4 dl paradicsompüré
2 doboz gorgonzola
4 dl tejföl
3 db tojás
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
metélőhagyma
petrezselyem
2-3 dl víz
Elkészítés
1. A tésztát főzzük al dentére (haraphatóra, nem teljesen puhára) jó sós vízben. Közben pucoljuk meg a gombát és vagdossuk félbe. Wokban vagy serpenyőben kezdjük el pirítani olívaolajon a sóval, a borssal, a metélőhagymával, a fokhagymával és a petrezselyemmel. A paradicsomokat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
2. Amikor a gomba összeesett, akkor dobjuk rá a paradicsomot és húzzuk is le a tűzről. Ekkor öntsük bele a paradicsompürét, az egyik doboz összekockázott gorgonzolát és a tészta főzőlevét. Nem baj, ha levesszerű lesz, mert sütéskor a tészta fel fogja szívni a levet és pont jó lesz a szósz. A tejfölben keverjük el a tojásokat és azt is öntsük hozzá a gombához.
3. Kezdhetjük a rétegezést egy hőálló tálban. Alulra tészta kerüljön, aztán egy adag szósz. Csipegessük rá a másik doboz gorgonzola felét, és ezt ismételjük meg még egyszer: tészta+szósz+gorgonzola.
4. 200 fokon süssük addig, amíg a teteje kissé megpirul. Az én sütőmben ez kb. 15-20 perc volt légkeveréssel.
Gáspár Kata
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-05-13 22:49:09, péntek
|
|
|
Epres-túrós keksztorta
Hozzávalók
20 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
3 tasak vaníliás cukor
1 ek méz
1/2 tk őrölt fahéj
4 db tojás
20 dkg kristálycukor
75 dkg túró
3 ek limelé
25 dkg eper
1 tasak eperízű pudingpor
5 dkg porcukor
1 tasak zselatin
Elkészítés
A kekszet összetörjük, a vajat felolvasztjuk. Összekeverjük a kekszet a fahéjjal, egy zacskó vaníliás cukorral, a mezzel és az olvasztott vajjal. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában eloszlatjuk.
A tojást és a cukrot habosra verjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, elkeverjük, majd leszűrve hozzáadjuk. Simára keverjük a túrót a lime-lével és 2 zacskó vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a felvert tojáshoz. Az epret megmossuk, villával összenyomkodjuk. Az eperpürét a pudingporral együtt a túrós masszához adjuk. Egyenletesen elkenjük a krémet a kekszen, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A maradék eperpürét porcukorral édesítjük. A tortát kivesszük a formából, felszeleteljük, tejszínhabbal és eperszemmel díszítjük.
FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-05-13 22:41:59, péntek
|
|
|
Hagymás-rozmaringos sertéstarja
Hozzávalók
4 szelet csontos sertéstarja
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek gm liszt
tetszőleges zsiradék a sütéshez
só
frissen őrölt tarka bors
friss rozmaring
Elkészítés
A tarját alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és az inas részeknél bevagdossuk, hogy szépen süljön a hús, ne kunkorodjon fel, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd egy felhevített serpenyőben elősütjük.
Ha a hússzeletek már elkezdenek pirulni, tányérra szedjük őket, és a visszamaradt zsiradékra dobjuk a felkarikázott hagymát és megdinszteljük.
Mikor a hagyma már majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk (de süssük sokáig, nehogy a fokhagyma megkeseredjen) és levesszük a tűzhelyről.
Az elősütött hússzeleteket egy tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a hagymát és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.
Receptvideó: Link
Csonka Enikő
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-05-13 22:37:54, péntek
|
|
|
Pikáns tormaleves füstölt nyelvvel
Hozzávalók
Hozzávalók:
1 liter húsleves
7,5 dkg zsemlemorzsa
friss torma ízlés szerint
2 szál zöldhagyma
1,5 dl tejföl
4 evőkanál almapüré
25 dkg füstölt nyelv
só
bors
Elkészítés
Elkészítés: Forraljuk fel a levest, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a reszelt tormát és ízlés szerint borsot. Főzzük kis lángon 15 percig.
A zöldhagymát vágjuk vékony karikára, a füstölt nyelvet kis kockára, és keverjük a tejföllel és az almapürével együtt a levesbe, forraljuk pár perc alatt össze, és tálalhatjuk is.
Megjegyzés
Ha nincs friss tormánk, használhatunk ecetes tormát is. Igazi pikáns leves pasiknak.
Nagy Nikolett
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-05-13 00:40:58, péntek
|
|
|
Fetasajtos csicseriborsó lepény olívabogyó-pástétommal
Hozzávalók
10 dkg feta sajt
1 dl görög joghurt
5 dkg csicseriborsó liszt
3 db tojás
5 dkg olívabogyó
5 dkg zöld olívabogyó
0,5 db citrom
0,5 db póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg kelkáposzta
friss petrezselyem
friss oregano
friss bazsalikom
olívaolaj
1 g sütőpor
só
bors
Elkészítés
Botmixerrel összedaráljuk az olívabogyókat, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot és az oregano leveleinek 2/3 részét. Hozzáadjuk az olívaolaj felét, belefacsarunk egy fél citromot, megborsozzuk majd pürésítjük.
Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A kelkáposztát és a póréhagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk.
Egy serpenyőben egy kevés olíva olajat hevítünk, majd belerakjuk a póréhagymát, és közepes lángon addig pároljuk, amíg barnulni kezd (kb.4-5 perc). Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk. Ha kész, félretesszük egy tányérra, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Egy keverőtálbanösszekeverjük a tojást, a csicseriborsó lisztet, a sütőport, egy evőkanál olívaolajat és 1 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. 5 perc után hozzákeverjük a zöldségeket, és a feta sajt 2/3 részét.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, a masszából lepényeket formálunk, és közepes lángon a lepény egyik oldalát kb. 4 percig sütjük, majd, majd további 3-4 percig a ásik oldalát. Ha kész, félretesszük, és lefedve melegen tartjuk.
A serpenyőt, amiben a lepényt sütöttük eltörtöljük, egy kevés olívaolajat öntünk bele, és ráütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozuk, és pár percig sütjük.
A tükörtojást rárakjuk a lepényre,megszórjuka maradék kecskesajttal és zöldfűszerekkel.Az olívabogyó-pástétommal kínáljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés
A Chefbag ajánlásával.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-05-13 00:37:31, péntek
|
|
|
Csokis bonbonok
Hozzávalók
30 dkg mandula
10 dkg pisztácia
35 dkg porcukor
1 ek rum
A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
2 ek porcukor
2 ek kakaópor
Elkészítés
1. A mandulát forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, majd eltávolítjuk a külső héját. Ugyanígy megtisztítjuk a pisztáciát is. Mindkettőt hagyjuk megszáradni, majd aprítógépben megőröljük.
2. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és összedolgozzuk. Végül belekeverjük a rumot. A mandulát szintén pürésítjük a megmaradt cukorral és 1 evőkanál vízzel. Az egészet sima masszává gyúrjuk.
3. 1 cm átmerőjű gombóckákat formázunk a pisztácia massza kétharmadából, majd bevonjuk a mandulamasszával úgy, hogy végül 4 cm átmerőjű gombócok keletkezzenek. Mindet a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak.
4. A bonbonok egyharmadát a felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácsra tesszük, hogy a máz megszilárduljon. A maradék bonbonok felét kakaóporban, a másik felét porcukorban meghempergetjük. A fehér csokoládét is megolvasztjuk, és a csokoládé masszával bevont bonbonokat díszítjük vele.
FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-05-13 00:27:05, péntek
|
|
|
Carbonara spagetti (glutén, laktóz és tojásmentes)
Hozzávalók
40 dkg gluténmentes tészta
30 dkg főtt, füstölt sonka
15 gerezd fokhagyma
6 fej vöröshagyma
1,5 dl laktózmentes tejföl
1 tk rizsliszt
növényi zsiradék vagy kókuszolaj
só
bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sonkacsíkokat és az áttört fokhagymát, megsózzuk és megborsozzuk, majd tovább sütjük.
2. Elkészítjük a habarást: egy tálban kikeverjük a tejfölt 3 dl vízzel és a liszttel. Hozzáadjuk a hagymás sonkához, majd felforraljuk. Ha túl sűrű, rizstejjel hígítjuk.
3. A tésztát sós vízben kifőzzük, hideg vízzel átmossuk, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a szószt, és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Felcsiki Tünde
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2016. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
288 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4686
- e Hét: 9267
- e Hónap: 23172
- e Év: 152879
|
|
|