Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2016-05-13 23:59:15, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Pipacsok
  2016-05-13 23:05:36, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Gombás-paradicsomos rakott tészta gorgonzolával
  2016-05-13 22:52:40, péntek
 
  Gombás-paradicsomos rakott tészta gorgonzolával

Hozzávalók

1,5 zacskó tészta (fusilli)
2 kg csiperke gomba
10 db paradicsom (nagyobb)
4 dl paradicsompüré
2 doboz gorgonzola
4 dl tejföl
3 db tojás
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj

bors
metélőhagyma
petrezselyem
2-3 dl víz


Elkészítés

1. A tésztát főzzük al dentére (haraphatóra, nem teljesen puhára) jó sós vízben. Közben pucoljuk meg a gombát és vagdossuk félbe. Wokban vagy serpenyőben kezdjük el pirítani olívaolajon a sóval, a borssal, a metélőhagymával, a fokhagymával és a petrezselyemmel. A paradicsomokat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.

2. Amikor a gomba összeesett, akkor dobjuk rá a paradicsomot és húzzuk is le a tűzről. Ekkor öntsük bele a paradicsompürét, az egyik doboz összekockázott gorgonzolát és a tészta főzőlevét. Nem baj, ha levesszerű lesz, mert sütéskor a tészta fel fogja szívni a levet és pont jó lesz a szósz. A tejfölben keverjük el a tojásokat és azt is öntsük hozzá a gombához.

3. Kezdhetjük a rétegezést egy hőálló tálban. Alulra tészta kerüljön, aztán egy adag szósz. Csipegessük rá a másik doboz gorgonzola felét, és ezt ismételjük meg még egyszer: tészta+szósz+gorgonzola.

4. 200 fokon süssük addig, amíg a teteje kissé megpirul. Az én sütőmben ez kb. 15-20 perc volt légkeveréssel.





Gáspár Kata

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Epres-túrós keksztorta
  2016-05-13 22:49:09, péntek
 
  Epres-túrós keksztorta

Hozzávalók

20 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
3 tasak vaníliás cukor
1 ek méz
1/2 tk őrölt fahéj
4 db tojás
20 dkg kristálycukor
75 dkg túró
3 ek limelé
25 dkg eper
1 tasak eperízű pudingpor
5 dkg porcukor
1 tasak zselatin


Elkészítés

A kekszet összetörjük, a vajat felolvasztjuk. Összekeverjük a kekszet a fahéjjal, egy zacskó vaníliás cukorral, a mezzel és az olvasztott vajjal. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában eloszlatjuk.
A tojást és a cukrot habosra verjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, elkeverjük, majd leszűrve hozzáadjuk. Simára keverjük a túrót a lime-lével és 2 zacskó vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a felvert tojáshoz. Az epret megmossuk, villával összenyomkodjuk. Az eperpürét a pudingporral együtt a túrós masszához adjuk. Egyenletesen elkenjük a krémet a kekszen, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A maradék eperpürét porcukorral édesítjük. A tortát kivesszük a formából, felszeleteljük, tejszínhabbal és eperszemmel díszítjük.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Hagymás-rozmaringos sertéstarja
  2016-05-13 22:41:59, péntek
 
  Hagymás-rozmaringos sertéstarja

Hozzávalók

4 szelet csontos sertéstarja
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek gm liszt
tetszőleges zsiradék a sütéshez

frissen őrölt tarka bors
friss rozmaring

Elkészítés

A tarját alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és az inas részeknél bevagdossuk, hogy szépen süljön a hús, ne kunkorodjon fel, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd egy felhevített serpenyőben elősütjük.
Ha a hússzeletek már elkezdenek pirulni, tányérra szedjük őket, és a visszamaradt zsiradékra dobjuk a felkarikázott hagymát és megdinszteljük.
Mikor a hagyma már majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk (de süssük sokáig, nehogy a fokhagyma megkeseredjen) és levesszük a tűzhelyről.
Az elősütött hússzeleteket egy tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a hagymát és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.





Receptvideó: Link


Csonka Enikő

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pikáns tormaleves füstölt nyelvvel
  2016-05-13 22:37:54, péntek
 
  Pikáns tormaleves füstölt nyelvvel

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 liter húsleves
7,5 dkg zsemlemorzsa
friss torma ízlés szerint
2 szál zöldhagyma
1,5 dl tejföl
4 evőkanál almapüré
25 dkg füstölt nyelv

bors


Elkészítés

Elkészítés: Forraljuk fel a levest, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a reszelt tormát és ízlés szerint borsot. Főzzük kis lángon 15 percig.

A zöldhagymát vágjuk vékony karikára, a füstölt nyelvet kis kockára, és keverjük a tejföllel és az almapürével együtt a levesbe, forraljuk pár perc alatt össze, és tálalhatjuk is.





Megjegyzés

Ha nincs friss tormánk, használhatunk ecetes tormát is. Igazi pikáns leves pasiknak.
Nagy Nikolett

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Pünkösdi rózsa
  2016-05-13 14:13:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Fetasajtos csicseriborsó lepény olívabogyó-pástétommal
  2016-05-13 00:40:58, péntek
 
  Fetasajtos csicseriborsó lepény olívabogyó-pástétommal

Hozzávalók

10 dkg feta sajt
1 dl görög joghurt
5 dkg csicseriborsó liszt
3 db tojás
5 dkg olívabogyó
5 dkg zöld olívabogyó
0,5 db citrom
0,5 db póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg kelkáposzta
friss petrezselyem
friss oregano
friss bazsalikom
olívaolaj
1 g sütőpor

bors


Elkészítés

Botmixerrel összedaráljuk az olívabogyókat, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot és az oregano leveleinek 2/3 részét. Hozzáadjuk az olívaolaj felét, belefacsarunk egy fél citromot, megborsozzuk majd pürésítjük.
Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A kelkáposztát és a póréhagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk.
Egy serpenyőben egy kevés olíva olajat hevítünk, majd belerakjuk a póréhagymát, és közepes lángon addig pároljuk, amíg barnulni kezd (kb.4-5 perc). Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk. Ha kész, félretesszük egy tányérra, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Egy keverőtálbanösszekeverjük a tojást, a csicseriborsó lisztet, a sütőport, egy evőkanál olívaolajat és 1 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. 5 perc után hozzákeverjük a zöldségeket, és a feta sajt 2/3 részét.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, a masszából lepényeket formálunk, és közepes lángon a lepény egyik oldalát kb. 4 percig sütjük, majd, majd további 3-4 percig a ásik oldalát. Ha kész, félretesszük, és lefedve melegen tartjuk.
A serpenyőt, amiben a lepényt sütöttük eltörtöljük, egy kevés olívaolajat öntünk bele, és ráütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozuk, és pár percig sütjük.
A tükörtojást rárakjuk a lepényre,megszórjuka maradék kecskesajttal és zöldfűszerekkel.Az olívabogyó-pástétommal kínáljuk.





Jó étvágyat!

Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csokis bonbonok
  2016-05-13 00:37:31, péntek
 
  Csokis bonbonok

Hozzávalók

30 dkg mandula
10 dkg pisztácia
35 dkg porcukor
1 ek rum
A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
2 ek porcukor
2 ek kakaópor


Elkészítés

1. A mandulát forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, majd eltávolítjuk a külső héját. Ugyanígy megtisztítjuk a pisztáciát is. Mindkettőt hagyjuk megszáradni, majd aprítógépben megőröljük.

2. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és összedolgozzuk. Végül belekeverjük a rumot. A mandulát szintén pürésítjük a megmaradt cukorral és 1 evőkanál vízzel. Az egészet sima masszává gyúrjuk.

3. 1 cm átmerőjű gombóckákat formázunk a pisztácia massza kétharmadából, majd bevonjuk a mandulamasszával úgy, hogy végül 4 cm átmerőjű gombócok keletkezzenek. Mindet a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak.

4. A bonbonok egyharmadát a felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácsra tesszük, hogy a máz megszilárduljon. A maradék bonbonok felét kakaóporban, a másik felét porcukorban meghempergetjük. A fehér csokoládét is megolvasztjuk, és a csokoládé masszával bevont bonbonokat díszítjük vele.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Carbonara spagetti
  2016-05-13 00:27:05, péntek
 
  Carbonara spagetti (glutén, laktóz és tojásmentes)

Hozzávalók

40 dkg gluténmentes tészta
30 dkg főtt, füstölt sonka
15 gerezd fokhagyma
6 fej vöröshagyma
1,5 dl laktózmentes tejföl
1 tk rizsliszt
növényi zsiradék vagy kókuszolaj

bors
1 csokor petrezselyem


Elkészítés

1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sonkacsíkokat és az áttört fokhagymát, megsózzuk és megborsozzuk, majd tovább sütjük.

2. Elkészítjük a habarást: egy tálban kikeverjük a tejfölt 3 dl vízzel és a liszttel. Hozzáadjuk a hagymás sonkához, majd felforraljuk. Ha túl sűrű, rizstejjel hígítjuk.

3. A tésztát sós vízben kifőzzük, hideg vízzel átmossuk, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a szószt, és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.





Felcsiki Tünde

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4686
  • e Hét: 9267
  • e Hónap: 23172
  • e Év: 152879
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.