Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Titkok és hazugságok - Puzsér Róbert írása
  2016-05-13 20:30:30, péntek
 
 


Titkok és hazugságok - Puzsér Róbert írása


csütörtök 12 május 2016 - 19:30:07


A Jobbik körül nyugvó, egyre cukibb és egyre poshadtabb állóvizet nemrég Vona Gábor bejelentése kavarta fel, aki három alelnököt és a szélsőjobbos körökben kultikus Hegedűs klán női tagját a közelgő tisztújításon egyaránt tiltólistára tette.

A Jobbik elnöke kinyilvánította, hogy a párt eddigi erős emberei közül néggyel nem akar, nem tud, és nem is fog együtt dolgozni, erre pedig a Jobbik alapszabálya szsoros.jpgerint lehetősége van -
ez egy ilyen klub, nem bázisdemokrata Soros-ügynökök alapították.

A reakció a várható forgatókönyv szerint zajlott: a vezérelvű, putyinista mozgalomban hirtelen szárba szökkent a demokrácia iránti olthatatlan vágy, mert hát ők is csak az olyan diktatúrát szeretik, ahol ők diktálnak.

A szélsőjobb fórumain versenyt zsidóztak és hazaárulóztak a különböző csoportok hívei, újfent igazolva, hogy miért beteg leginkább ez a szubkultúra: semmilyen körülmények közt sem képes a világ történéseit a zsidó-nem zsidó reláción kívül értelmezni, épp ahogy a bajtárs és az áruló közti fokozatokat sem találja meg.

A Vona által kiszorított vezetők az esetet úgy próbálták értelmezni, mint a Vona Gábor-féle néppárt és a Novák Előd vezette radikálisok összecsapását. Döbbenten forgatták a szemüket azon, hogy velük is megtörténhet egy olyan politikai leszámolás, ami a Jobbikban mindennapos rutin - lám csak, ők is az alá a hentesbárd alá kerülhetnek, amely nem olyan rég még az ő kezükben aprított, például amikor a szép emlékű Szegedi Csanád alelnök úr kóser politikai vállalkozásának érdekében fél megyéket zártak ki a pártból.

Legkésőbb, amikor a tévéostrom szélsőjobbos ikonja, a hatvannégy vármegyés Toroczkai László és az izgalmas performanszairól híres érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán egyaránt hitet tett Vona mellett, már nyilvánvaló volt, hogy itt néppárti-radikális szembenállásról szó sincs. A sajtó, a Török Gábor vezette politológustársadalom, a különböző pártok, de még maguk az úgynevezett áldozatok is azt a narratívát fogalmazták meg, hogy ez egy hatalmi játék, amelynek keretében Vona összeférhetetlen és szereplési kényszeres figurák helyett lojális emberekkel veszi körül magát.

Csakhogy az ideológiai összefüggés félreérthetetlen azok számára, akik olvasták Farkas Attila Márton barátom és kollégám számos erről szóló, bár teljesen visszhangtalan publicisztikáját: a Jobbik vezérkarában lezajlott leszámolás alapja a pártban működő két nagy szellemi áramlat konfliktusa volt. Novák és Hegedűs a Jobbik plebejus-miépes hagyományait, röviden a nemzeti radikalizmust képviselik, velük szemben Vona belső, bizalmi köre mélyen megveti ezt az avítt, hőbörgő, zsidózó, kocsmázó világot - őket vonzalmuk az olasz filozófushoz, Julius Evolához, a tradicionalizmushoz és a dinasztikus legitimizmushoz fűzi.


A Haynaut dicsőítő akadémia rektora és alapítója: Baranyi Tibor Imre és Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Együtt koccintottak az aradi tábornokok kivégzésére a nemzeti gyásznapon, október 6-án.

E kör, akár egy okkult szekta, önnön kiválasztottságának és beavatottságának fölényes magabiztosságával olyan értékrendet vall és hordoz, ami nem pusztán a Jobbik szavazóinak gondolkodásával, de a magyar történelem és kultúra szinte semmilyen hagyományával össze nem egyeztethető. Ők azok, akik Kossuthra mint árulóra, Haynaura mint hősre emlékeznek. Számukra nem Rákóczi, Széchenyi vagy Deák a példakép, hanem a Habsburg-házi királyok. Ha 1848-ra gondolnak, csak egy zavaros, baloldali mészárszéket látnak, melynek egyetlen célja azzal az arisztokrata kaszttal való leszámolás volt, ahová alighanem magukat is tartozónak vélik. Az ő álmuk nem egy erős és független Magyar Köztársaság, hanem egy kozmopolita kasztrendszer, melynek államformája természetesen monarchia. (Vona Gábor korábban többször cáfolta, hogy Habsburg-párti lenne, a '48-as szabadságharcról pedig úgy nyilatkozott, hogy a magyarság nemzeti függetlenségért vívott harcának talán legmonumentálisabb megmozdulása. Az Evola-könyvhöz Vona Gábor által írt előszó kapcsán pedig a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy az írónak vannak olyan gondolatai, amikkel azonosulni tud, és vannak, amikkel nem. Szerinte történészként nyugodtan írhat előszót, ha egyetértene Evolával, akkor az lenne a szövegben - a szerk.)

Nem gondolom, hogy a fenti ostobaságok - amelyeket az Attila Király Népfőiskolán László Andrásnak vagy Vona Gábor lelki vezetőjének, Baranyi Tibor Imrének az előadásában már alighanem sokan megismertek - bármennyivel is alávalóbbak volnának, mint az a mélyproli, egalitárius antiszemitizmus, amit a Jobbik másik szárnyának a Szabó Dezső-életműből leszűrnie sikerült. Nyilván hatalomtechnikai szempontból is hasznos a párton belül egy olyan ,,élcsapat", melynek tagjai közt a titkok és hazugságok komplex rendszere megbonthatatlan közösséget teremt: ami Orbán köre számára a Bibó István Szakkollégium közössége, ami a Brit Birodalomnak a szabadkőművesség, az Vona Gábor és bizalmasai közt a tradicionalizmus.

Vajon miért veszi körbe mindezt diszkrét hallgatás? Vona és a Jobbik politikai ellenfelei közül miért egyedül a Magyar Hajnal csapott le Farkas Attila Mártonnak Az Evola-vírus a beteg nemzettestben című írására, mely e tárgyban alighanem a legkiválóbb? Miért nem tépi szét őket a baloldali sajtó, miért nem kutakodnak a Magyar Hüperiónban, a Pannon Frontban meg az ultrajobboldal egyéb fórumain? Nos, azért, mert ez az információ túl bonyolult a modern kor emberének. A neoprimitivizmus, a tömegmédia által kifejtett mindennapos butítás, a ,,cigánybűnözés" és a ,,rezsicsökkentés" zsigeri reakciókat célzó egybites frázisai nemcsak azokat a milliárdos neoliberálisokat védelmezik, akik a hazai baloldal pártjait vezetik, nemcsak azokat a Gucciban parádézó, cinikus és korrupt kokainistákat, akik a konzervatív kurzus meghatározó alakjai, de a Habsburgokért rajongó, középkori fantasyben utazó politikai középvállalkozókat is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 12.

http://bendeguz.info/news.php?extend.626
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiesünk a világból
  2016-05-13 20:14:48, péntek
 
  2016-05-13
Kiesünk a világból


Avagy az Orbán-kormány energiapolitikája

Akárhova nézünk, azt látjuk, hogy az Orbán Viktor vezette maffia önös érdekeiből egy egész országot tesz tönkre, és nem csak pillanatnyilag, hanem évtizedekre. Sajnos átlagos ismeretekkel a legtöbb területen nehéz megérteni, miért és milyen formában fogjuk nyögni Orbán országlását. A közoktatás és a felsőoktatás tönkretételének következményei majd csak évtizedek múlva fogják teljes pompájukban kibontani ,,virágaikat". A verseny kiiktatására és a vazallusok helyzetbe hozására irányuló gazdaságpolitika hosszú távú hatásának megértéséhez az átlagnál kicsit több közgazdasági ismeret kellene. Az ország szellemi és morális lezüllesztése pedig már érzékelhető ugyan, de igazán pusztító hatása majd csak egy generáció múlva fog jelentkezni.

Van azonban egy terület, ahol könnyebb megérteni, mi is történik. Csak néhány vitathatatlan tényt kell figyelembe venni, és máris belátható: Orbán Viktor az egész ország jövőjét hajlandó eljátszani, csak hogy néhány magánzsebet megtömhessen. Ez a terület az energiapolitika.

A technikai fejlődés szédületes iramában ritkán adódik olyan pillanat, amikor meg lehet jósolni, hogy mi lesz tíz év múlva. Az energiatermelés terén most itt van ez a ritka pillanat. Nem véletlen, hogy a világon az atomerőmű építés nagyjából leállt, hogy már előfordul, hogy újonnan épített atomerőművet be sem indítanak, és hogy működő erőműveket leállítanak. Ezzel szemben szédületes tempóban nő a megújuló energia termelése, terjednek a szélerőművek és a naperőművek.

Egyre olcsóbb és egyre nagyobb hatásfokú eszközöket állítanak elő, részben amiatt, hogy a termelés felfutásával csökkennek az árak, részben az újabb és újabb technikai vívmányok hatására. Ennek eredményeképpen például 2015-ben 58 százalékkal került kevesebbe egy átlagos szélerőmű fölépítése, mint hat évvel korábban. A napelemek ára pedig az elmúlt öt évben 80 százalékkal csökkent, miközben egyre hatékonyabbá váltak, és nőtt az élettartamuk is. Ráadásul a megtermelt áramot tároló akkumulátorok hatékonysága is javult, és tovább javítják. És mivel a megújuló energia termelésével kapcsolatos kutatások az érdeklődés középpontjába kerültek, a fejlődés megállíthatatlan. Már megjelent a rezgő szélerőmű, amely sokkal olcsóbb, mint a forgó lapátos, és a telepítése is egyszerűbb. Az E.ON már kifejlesztette azt a 48 órán belül telepíthető energiakonténert, amely egy átlagos háztartás éves energiaigényét folyamatosan (éjjel és nappal, borús és derült időben egyaránt) képes fedezni. Ismerve a technika fejlődésének történetét, szinte biztosra vehető, hogy hamarosan egészen meglepő és új találmányok is meg fognak jelenni a megújuló energia termelésében, olyanok, amilyenekre ma még senki sem gondol.

Ahol nem egy maffia kezében van az ország, amelynek muszáj nagy állami beruházásokat csinálni, hogy el tudja lopni a közpénzt, ott rohamléptekben bővítik a megújuló energia termelését. Nem véletlen, hogy Kína és India is rákapcsolt. A kínai szélfarmok már most több energiát termelnek, mint az amerikai atomerőművek. Dániában tavaly volt olyan nap, amikor az áramot teljes egészében a szélturbinák generálták. A legújabb fejlemények pedig már-már gúnyt űznek az orbáni energiapolitikából: olyan kőolajtermelő nagyhatalmak, mint Katar, Kuvait vagy Azerbajdzsán a paksi atomerőmű teljesítményének megfelelő napelem- illetve szélturbina-parkot tervez építeni. Szaúd-Arábia pedig úgy döntött, hogy 25 éven belül teljes egészében a megújulókra állítja át energiagazdaságát.

De nem kell olyan messzire, és nem kell az Orbán szerint hanyatló nyugatra menni példákért. Már a szomszédaink is jócskán megelőztek minket. Az összes magyar napelem-kapacitás 77 MW, miközben a csupán kétmillió lakosú Szlovéniában háromszor annyi, az ötmilliós Szlovákiában hétszer annyi, Romániában a magyar kapacitás huszonháromszorosa, Csehországban pedig huszonnyolcszorosa. Hasonló a helyzet a szélenergia hasznosításával is.

Lengyelországban nyolcszor annyi szélerőművet telepítettek, mint nálunk, Romániában hatszor többet, sőt még Bulgáriában is a kétszeresét. Romániában a szélkerekek névleges teljesítménye már másfélszerese a paksi atomerőműének.

Ezzel szemben mi van nálunk? Az Orbán-kormány 2010-ben azzal kezdte a működését, hogy visszavont egy korábban kiírt és már elbírált pályázatot, majd teljesen blokkolta a szélerőmű- építést. 2010 óta Magyarországon egyetlen darab szélturbina építésére sem adtak ki építési engedélyt. A napelemek telepítéséhez nem kell építési engedély, itt tehát más eszközhöz nyúltak: olyan abszurd ,,környezetvédelmi" termékdíjat vetettek ki a napelemekre, amely mellett a háztartásoknak nem éri meg telepíteni. Így űz gúnyt Orbán még a természetvédelemből is: a természetet védő megoldásokat a természetvédelem nevében adóztatja meg.

És mindez miért? A legfőbb ok Paks 2, pontosabban az ott ellopható 500-600 milliárd forint ,,korrupciós kockázat". Napelemet jellemző módon inkább magánszemélyek és vállalkozások telepítenek, tehát ebből eleve esélytelen leakasztani korrupciós milliárdokat. De még ha egy-egy állami intézmény telepítene is ilyet, hol van az itt legombolható pénz egy atomerőműtől! Szélerőmű-parkok építésére sem kellene állami pénzt költeni, szívesen építenek-építenének magánvállalkozások is. De ha nincs a bizniszben állami pénz, akkor nincs mit ellopni. Legfeljebb az engedélyeztetési eljárásban lehet egy kis pénzt kizsarolni, de ez aprópénz egy kiemelt állami beruházás milliárdjaihoz képest.

Sok szakember megírta, hogy az új atomerőmű soha nem fog megtérülni, mert az itt termelt áram drágább lesz, mint amit már ma elő lehet állítani a szélből és a napsütésből. Eladni tehát nem lehet majd, viszont föl kell használni, mert egy atomerőművet nem lehet az ingadozó fogyasztás szerint leállítgatni meg újraindítgatni. Az atomerőműben termelt áram miatt a hálózat nem fogja tudni befogadni a megújuló energiával termelt áramot. A maffia mohósága tehát egy fél évszázadra rossz vágányra állítja Magyarország energiapolitikáját. Az ő zsebükbe folyó néhány száz milliárdért kiesünk a világból.

Mit kapunk mindezért? Drága áramot, évtizedekig nyöghető adósságot és teljes kiszolgáltatottságot az oroszoknak. (Mert kivel is üzletelne a világ második legkorruptabb politikusa, mint az első helyezett Putyinnal?) A gáz importja révén már eddig is nagy volt a függőségünk Oroszországtól, ezt majd tovább erősíti a Paks 2 miatti eladósodásunk. Itt lepleződik le igazán Orbán ,,szabadságharcos" hazugsága. Ahelyett, hogy a minden politikai függőségtől szabad szél- és napenergia termelésre költenék a milliárdokat, szorosabbra húzzák az Oroszországtól való függést. Orbánék gazdagodásának ára az ország tönkretétele.


http://kolozsvaros.com/2016/05/13/kiesunk-a-vilagbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy leszünk így újra a vas és acél országa? Márciusra bedől
  2016-05-13 18:56:23, péntek
 
  Még megvárom Orbán bejelentését, hogy kell-e ma este is kinyitni egy üveg bort a jóhírre.

nem kell félni, majd Béla megmagyarázza nekünk a Híradóban, hogy ez most miért jó.
A csüngőhasú csuti törpeg*ci megmondta: a magyr gazdaság jó pályán van és jól teljesít.
Akkor meg mire föl ez az aggódás?


Ilyenkor fülembe csengenek viktor szavai, aki azt mondta, hálás matolcsynak a gazdasági csodáért, azért, ami itthon történt.

Azért a gazdaságért, ami igazából annyira szilárd, hogy ha a Mercedes gyár dolgozói kollektíven cigiznek, bedől az iparunk.

Tényleg egy csoda, na.



Hogy leszünk így újra a vas és acél országa? Márciusra bedőlt a magyar ipari termelés

akiraly
gazdaság
május 12., csütörtök 10:51


Márciusban 4,6 százalékkal maradt el az ipari termelés volumene az egy évvel korábbinál. A KSH statisztikái még az elemzőket is meglepték, akik azt hitték, hogy az ipar növekedési pályán marad, írja a Világgazdaság.

Csakhogy a magyar ipari statisztikákat gyakorlatilag csak és kizárólag az autógyárak termelésnövekedése javította, így a teljes ipari termelés egyharmadát kitevő autóipar visszaesése a teljes magyar ipart magával rántotta. Az ipari export volumene még a termelésnél is nagyobb mértékben, 4,8 százalékkal csökkent, ugyanezen okokból.



http://444.hu/2016/05/12/hogy-leszunk-igy-ujra-a-vas-es-acel-orszaga-marciusra-be dolt-a-magyar-ipari-termeles
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Homoszexuális kancellárjelölt váltaná Merkelt
  2016-05-13 18:24:44, péntek
 
  MÉG MINDIG VAN LEJJEBB! SZEGÉNY ADOLF ÉS NEMZETE!

******************

Homoszexuális kancellárjelölt váltaná Merkelt
Bácskai Balázs


2016. május 12. 17:28
BERLIN, 17:28

Jens Spahn egy ambiciózus német politikus. A jelenleg 35 éves, német pénzügyminiszter-helyettes komoly esélyekkel pályázhat Angela Merkel helyére, amennyiben a kancellár asszony nem kíván elindulni a 2017-es választásokon.

Angela Merkel kancellár (jobbra), Ursula von der Leyen (balra), Jens Spahn (a háttérben)
Fotó: AFP

Spahn 15 évesen lépett be a Kereszténydemokrata Unióba és hét évvel később elindult a választásokon képviselőjelöltként - és nyert. Karrierje azóta töretlen.

Merkel nem igazán kedveli magabiztos és hangoskodó természete miatt az államtitkárt. Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter ennek ellenére nevezte ki maga mellé, és azóta is meg van elégedve Spahn munkájával.
Nehézségek, győzelem és coming out

A szorgalma és a tehetsége ellenére Spahn karrierje sem volt nyílegyenes. 2013-ban a kancellár egy félreértett mondata miatt azt gondolta, hogy egészségügyi miniszter is lehet belőle, de végül ugyanabban a pozícióban maradt, amelyben az előző 4 évet is lehúzta - a CDU egészségügyi szakszóvivője maradt a Bundestagban.

Innen hamar fel tudott állni: 2014-ben elég támogatást tudott szerezni a CDU-n belül ahhoz, hogy bekerüljön a párt legfelsőbb testületébe, a végrehajtó bizottságba.

A pártkongresszuson tartott beszédében coming outolt. Ebben kiállt a keresztény értékek mellett és hangsúlyozta az elfogadás, a tolerancia fontosságát, majd azt mondta - mély levegőt véve -, hogy

mindezek az értékek azért fontosak számomra, mert nem akarok több sértést és támadást átélni amiatt, hogy Berlin utcáin kézen fogva sétálok a barátommal."

Daniel Funke(balra) és Jens Spahn (jobbra).

2014-ben a politikus azt mondta, hogy a migránsok befogadása erősíti az olyan értékeket, mint a tolerancia. Ekkor még kiállt a "Willkommenskultur" - azaz a befogadó politika - mellett.

A feltörekvő politikus homoszexualitása nem mindenkinek tetszik a CDU-ban, azonban Spahn küzd az ellen, hogy csupán ennyi legyen a karaktere: egy meleg politikus, aki comingoutolt; hiszen jelentős ismeretei vannak az egészségügyi- és pénzügyi területen is, ami magabiztos nyilatkozataiból is kitűnik.
Ezerarcú konzervativizmus

A CDU vezetésében nemcsak Spahn lóg ki a sorból. Julia Klöckner a feministákat kritizálta, amiért félremagyarázzák azt, hogy a muszlim bevándorlók tolerálják nőgyűlöletet. Paul Ziemiak, a CDU ifjúsági szervezetének vezetője élesen kritizálja Merkel befogadó politikáját, miközben azzal kérkedik, hogy ő lengyel bevándorlók gyermeke.
Spahn és a kancellár

Spahn és a kancellár viszonyának dinamikája érdekesnek tűnik. A miniszter-helyettes sok kérdésben kiállt Merkel mellett - ez érthető, hiszen a főnökéről van szó. De egyben politikailag vetélytársak is.

2015 őszén már látványos méreteket öltött a migránsválság. Ekkor kezdett egyre szemtűnőbb lenni az is, hogy a menekültek mellett gazdasági bevándorlók tömegei jönnek Németországba. Spahn ekkor első ízben felemelte a szavát Merkel befogadó politikája ellen.

Jens Spahn

2015 novemberében a miniszter-helyettes egy olyan kötetet prezentált egy könyvbemutatón, amelyben 22 konzervatív szerző Merkel befogadó politikáját kritizálta. A Die Welt német újság a következő napon "Angela Merkelnek jó lesz félni ettől a könyvtől" című cikkben számolt be a bemutató részleteiről.

A felmérések szerint a Merkel vezette CDU-CSU pártszövetség támogatottsága négy éves mélyponton volt áprilisban. A választások nagyjából egy év múlva lesznek, így nem véletlen, hogy a jelöltaspiránsok most kezdenek előbújni a kalapból.

(Politico)


http://888.hu/article-homoszexualis-kancellarjelolt-valtana-merkelt

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt nevezik népnemzeti átbaszásra épülő, legalizált választá
  2016-05-13 18:17:13, péntek
 
  2016-05-13

Ezt nevezik népnemzeti átbaszásra épülő, legalizált választási csalásnak


A Pannon RTV vajdasági magyar televízió tegnapi híradójából megtudtam én és mindenki, akit érdekel, vagy nem, hogy a délvidéki/szerbiai magyarok véleményét is kikéri a Magyar Kormány a kötelező uniós betelepítési kvótarendszerrel kapcsolatos októberi népszavazás alkalmával. Hogy ne az legyen, hogy mellébeszélek, iderakom a sokatmondó riportot:


https://youtu.be/0AoBAnQccrA

Vajdaságban mintegy 180 ezer kettős állampolgár él, ők Wetzel Tamás honosításért felelős miniszteri biztos szerint a saját bőrükön érezték a mingránsáradatot, tudják, hogy milyen fontos a migránsokkal kapcsolatos népszavazás. Tehát mivel ők Szerbiában érezték ezeket a hatásokat, mi sem indokoltabb annál, hogy eldöntsék, Magyarországon mi történjék migránsügyileg. Akárcsak 2014-ben, levélben tudnak majd szavazni.

Ez igazán lenyűgöző, mondhatnám. De bármennyire elvetemült nemzetifideszes szimpatizáns lennék is én a Délvidéken, azért a pofám leszakadna erre a hírre. Feltéve persze, ha gondolkodásra is használnám az agyvelőmet a feltétlen bálványimádáson túl. Ha ez így lenne, akkor nyilvánvalóan látnám, hogy már megint aljas módon felhasználnak valamire, amire egyáltalán nem kellene és amihez egyáltalán nincs közöm.

Ha tényleg képes lennék használni az agyvelőmet, már eleve azt sem érteném tehát, hogy nekem, a kerítés innenső oldalán élő magyarnak miért lesz jó, ha arról szavazok, maradjanak csak itt a migránsok és ne menjenek át amoda, a kerítés túloldalára, a drága anyaországba. Miről szavazok én tulajdonképpen?

Szeretett Orbán Viktorom ugyanis azt mondta, nehogy már Brüsszelből akarják megmondani neki, hogy kivel akar együttélni, kit akar befogadni. Akkor vajon Szabadkáról én milyen alapon mondhatom meg neki ugyanazt? Szerbia nem EU-tagállam, én a nem EU-tagállam polgára szavazhatok arról, hogy az EU konszenzusos döntését utólag felülbírálhatja Magyarország (egyelőre EU-tagállam) országgyűlése? (Nem, nem bírálhatja felül amúgy.)

Rám, aki itt élek Szerbiában, az Unión kívül, akire semmilyen formában nem vonatkozik az Európai Uniós betelepítési kvóta, akinek az életére semmilyen hatása nem lesz ennek népszavazásnak, miért kellene résztvennem azon? Miért kellene a nevemet adnom egy mindenféle jogkövetkezmények nélküli blöffhöz, egy gondosan előkészített propagandahúzáshoz? Még mindig nem értem, hogy én vajdasági magyar egy egyszerű politikai eszköz vagyok csupán egy olyan kormánynak a kezében, amely saját önös érdekei miatt fordítja ellenem az anyaországi magyarokat? Miért sétálok bele ebbe az ocsmány csapdába, miért hagyom, hogy - mint már annyiszor - hülyét csináljanak belőlem?

Attól tartok, ahogy Magyarországon, úgy a Vajdaságban sem a tágabb összefüggésekben való gondolkodás vezérli a mindennapokat, nem tartom valószínűnek, hogy Orbánék arcpirító kettős beszéde értő fülekre talál és a hülyének nézett határon túli magyar zsigerből távolmarad ettől a bohózattól.

A magam részéről azt nem értem, hogy ha a szerbiai magyarok szavazhatnak, akkor a szerbek már miért nem? És a görögök, horvátok, macedónok, olaszok? Ők miért nem? Nekik is ugyanannyi joguk van részt venni egy másik ország népszavazásán, mint a vajdasági magyaroknak. Semennyi. Már amennyiben az országos népszavazáson szavazati joga van minden - magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező - nagykorú magyar állampolgárnak, kivéve ha böriben ül, el van tiltva a közügyektől, kényszergyógykezelés alatt áll és hasonlók.

Októberig még rengeteg idő van, nem hiszem, hogy bármi is akadályt gördíthetne a népszavazási csalás törvényesítésének útjába. Amúgy sem a szavazást kell megnyerni, hanem a szavazatszámlálást, nem? De. Ez egy ilyen népképviseleti demokrácia. Ahol alaptörvényileg ugyan a nép választott képviselői révén gyakorolja a hatalmat, de ebbe olyanok is beletartoznak, akiknek egyáltalán nincsenek választott képviselőik a magyar parlamentben. Nahát. Ahogy 2014-ben a parlamenti választáson most is olyanok szavazhatnak - csak most a pikantéria kedvéért egy még inkább beülgynek számító voksoláson, azaz népszavazáson - levélben, kvázi bemondásra, akiknek nem kell viselniük a szavazás következményeit. Wetzel Tamás szóhasználatával élve: nem a saját bőrükön érzik ennek hatásait.

És tényleg, akkor ez most hogy lesz? Ha a vajdasági magyar szavazhat, akkor az erdélyi, kárpátaljai miért nem? És kik fognak beleszámítani a népszavazás eredményességének megállapításául szolgáló összlakosságba? Az előre megfontoltan felszaporított lakosság külhoni magyarokkal együtt, vagy ezeknek a számát levonjuk szépen és csak a belhoni szavazók számát vesszük figyelembe? És a külhoni szavazók minden egyes szavazatát megszámoljuk, vagy csak a kormánnyal egyetértő szavazatokat fogadjuk el érvényesnek? És ha esetleg nem lesz elég, akkor küldünk még felcímzett borítékokat?

A helyzet totális abszurditásából következő kérdéseket nyilván nem gondolom teljesen komolyan, pedig akár jogosak is lehetnének. Az én fogalmaim szerint ez a cirkusz körülbelül annyira durva és groteszk, mintha Magyarország EU tagságáról azok a romániai, bulgáriai állampolgárok szavaztak volna 2003-ban, akik nem is voltak tagjai akkor az Uniónak. Vagy azok a szerbek, akik most sem azok.

Ez a népszavazás most annyiban kapcsolódik a fenti példához egy igencsak szomorú szálon, hogy miközben a magyar kormány szuverenitási kérdésként próbálja eladni a kvótaügyet azért, hogy 2018-ban is behúzza a választásokat, az öncélú izmozás (nem csak szimbolikus értelemben) Magyarország EU-tagságát kérdőjelezi meg. Hogy ehhez ráadásul nem EU-tagállamok polgárait is felhasználják, az maga a közröhej.

Ilyen az, amikor egy egyébként is elszabadult, gátlástalan, magát nemzetinek nevező jogászkormánnyal elszalad az összes ló és a megtévesztő kettősbeszéd lép a racionalitás helyére. Orbán vadul ássa az árkokat és szembefordítja egymással a magyarországi, a határon túli és a külföldre kényszerült magyarokat. A külhoniakkal szemben ez utóbbiak nem, vagy csak nagyon nehezen szavazhatnak. Minden másra ott van a levélben szavazás botrányos módszere.

Miközben a kormány- és állampárt minden nap hangosan rikácsolja, hogy a magyar emberek többsége nem kér a kényszerbetelepítésből, 5 milliárd forintos népszavazást írnak ki azért, hogy bebizonyítsák azt, amit már most is tudnak. Hogy a magyar emberek többsége nem kér a kényszerbetelepítésből. Brüsszel csak küldje a pénzt, de ne szóljon bele a mocskos belügyeinkbe, viszont szóljon bele Szabadka, mert az rendjén van. Ezt nevezik népnemzeti átbaszásra épülő, legalizált választási csalásnak. Amelynek rengeteg járulékos áldozata van és lesz. Főleg azoknak a személyében, akik nem is tudnak róla.


http://kolozsvaros.com/2016/05/13/ezt-nevezik-nepnemzeti-atbaszasra-epulo-legaliz alt-valasztasi-csalasnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmasat fékezett a magyar gazdaság - 3 éves mélypont!
  2016-05-13 18:14:57, péntek
 
  Hatalmasat fékezett a magyar gazdaság - 3 éves mélypont!


2016. május 13. péntek 09:04:59



Bár sokan a gazdaság lassulására számítottak, az első negyedéves teljesítmény minden várakozást alulmúlt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) péntek reggeli tájékoztatása szerint előző év azonos időszakához képest a magyar gazdaság mindössze 0,5 százalékkal növekedett szezonálisan és naptárhatással kiigazítva. Ennél rosszabb teljesítményt legutóbb 2012 utolsó negyedévében mutatott a gazdaságunk, akkor 2,4 százalékkal visszaesett a bruttó hazati termék volumene.

A lassulás önmagában nem jelent meglepetést, hiszen a piacon sokan erre számítottak, a mértéke viszont várakozáson felüli volt, hiszen az elemzői konszenzus 2 százalékos növekedést vetített előre a nyers adatok vonatkozásában. Utóbbi 0,9 százalék lett a gyorsjelentés szerint.

A gazdaság megtorpanása a havi adatokkal rendelkező főbb gazdasági ágak teljesítménye alapján - mint írtuk fentebb - várható volt: nem teljesített jól az ipar, a nettó export és az építőipar is csak szenvedett (a legfrissebb, szintén pénteken közölt adat szerint harmadával csökkent a teljesítménye márciusban) és várhatóan a beruházások is alacsonyabb teljesítményt produkáltak az első negyedévben a korábiakkal szemben. Ezt az amúgy egész jól teljesítő lakossági fogyasztás nem tudta kompenzálni.

Tavaly év utolsó negyedévéhez képest a gazdaság teljesítménye 0,8 százalékkal zsugorodott.

A KSH visszamenőlegesen korrekciókat is végrehajtott, a tavalyi első féléves adatokat felfelé, míg a második féléveseket lefelé módosította a szezonálisan kiigazított adatsorban. Így 2015 utolsó negyedévében a korábbi 3 százalék helyett mindössze 2,6-tal növekedett a gazdaságunk.

A mostani éves adattal várakozásaink szerint visszasüllyedünk az uniós rangsor középmezőnyébe (vagy még lejjebb), de minimum elfelejthetjük az éllovasok szerepét. Erről a 11 órakor megjelenő Eurostat-adatokból tájékozódhatunk majd, melyről szintén beszámolunk.

A forint sem állta mozdulatlanul

A forint árfolyama is lereagálta a vártnál rosszabb adatot, hiszen az adatközlés előtti 315,5 forintos euróár hirtelen 316,2-ig ugrott.
(Forrás: eco.hu)

mfor.hu

http://mfor.hu/cikkek/makro/Hatalmasat_fekezett_a_magyar_gazdasag___3_eves_melypo nt_.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kell a németeknek bevándorláspárti kancellár
  2016-05-13 18:09:04, péntek
 
  hidfo.ru 2016.05.13. 10:09


Nem kell a németeknek bevándorláspárti kancellár


A Deutsche Welle beszámolt egy közvélemény-kutatásról, miszerint a németek kétharmada ellenzi, hogy Angela Merkel újra induljon a következő évi választásokon.

Az INSA közvélemény-kutató cég a Cicero magazin megrendelésére végezte a felmérést, amiből kiderült, hogy a német lakosságnak mindössze 36%-a akarja, hogy 2017. után újra Angela Merkel és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezesse Németországot. Az INSA a Bild német napilap megrendelésére végzett másik mérése pedig arra mutatott rá, hogy a CDU és testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) támogatottsága 30% alá esett. Eközben az Alternatíva Németországnak párt (AfD) - gyakorlatilag a semmiből előtűnve - támogatottsága 15% fölé emelkedett.

Miközben a Deutsche Welle azt írja, hogy Merkel bukása egyértelműen a migrációs válság nem-kezelésére vezethető vissza, a CDU testvérpártja már azt mérlegeli, hogy 2017-ben független pártként indulnak a választásokon, mert politikájukat nem kívánják összekötni a kancellárral, aki egy év alatt kétmillió bevándorlót engedett Németországba. A CSU Stratégiai Bizottságának találkozóján Horst Seehofer, a párt elnöke - és Bajorország miniszterelnöke - azt mondta, hogy amennyiben a CDU nem tudja kezelni az Alternatíva Németországnak párt növekvő népszerűségét, a CSU a CDU-tól független választási kampányt fog indítani.

Az AfD 2013-ban alakult, eredetileg egy megszorítás-ellenes politikai szövetségként, de ma már a 16 német tagállam közül 8 parlamentben jelen van. A párt szövetségi szinten is előretörést mutat, a Deutsche Welle szerint jelenleg a lakosság 12-14 százaléka támogatja.


http://www.hidfo.ru/2016/05/nem-kell-a-nemeteknek-bevandorlasparti-kancellar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a válságban sem zuhant ekkorát a magyar építőipar
  2016-05-13 17:55:41, péntek
 
  Még a válságban sem zuhant ekkorát a magyar építőipar


2016. május 13. péntek 15:25:59




Soha nem látott mértékben zuhant össze a magyar építőipar, de némi fény már pislákol az alagút végén.

Egyharmadával, 33,9 százalékkal esett vissza 2015 márciusához képest a hazai építőipar teljesítménye idén a tavasz első hónapjában. A visszaesés mértékére jellemző, hogy még a válság legmélyebb időszakában sem láthattunk ilyen mértékű összehúzódást.

Az eddig többnyire EU-pénzekből finanszírozott egyéb építmények ágazat még ennél is durvábban bezuhant, hiszen az egy évvel korábbi teljesítményének kétharmadát adta le. Az épületek építése 20,8, a speciális ágazat 15,9 százalékos mínuszt szedett össze.

Ráadásul a kilátások sem túl rózsások, hiszen hó végén az építőipari cégek teljes szerződésállománya még mindig 25 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel korábban volt. Ezen belül az egyéb építményekre kötött szerződések állománya 46,1 százalékos mínuszt mutat. Ugyanakkor az épületeknél ez az adat 57,6 százalékos pluszra ugrott, köszönhetően a CSOK és az ingatlanpiaci fordulat által hajtott felfutásnak.

Ez utóbbiak hatása egyébként a csak márciusban kötött szerződések alakulására is kedvezően hatott, hiszen az új szerződések volumene 47,3 százalékkal bővült. Így, ha nem is az elkövetkező hónapokban, de az év második felére - részben bázishatásnak is köszönhetően - lassan magára találhat a magyar építőipar.

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/127308.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy unokatestvére a saját bankjából hitelezi a saját cé
  2016-05-13 17:41:13, péntek
 
  A Szemerey Tamás tulajdonában lévő Növekedési Hitelbank olyan cégeknek adott hitelt, amelyek kisebb vagy nagyobb részben Szemerey Tamás tulajdonában vannak, vagy egyértelműen hozzá köthetők.


******************************


Matolcsy unokatestvére a saját bankjából hitelezi a saját cégét

A Szemerey Tamás tulajdonában lévő Növekedési Hitelbank olyan cégeknek adott hitelt, amelyek kisebb vagy nagyobb részben Szemerey Tamás tulajdonában vannak, vagy egyértelműen hozzá köthetők.

Mintegy 7 milliárd forintot osztott ki a saját magához vagy rokonaihoz köthető cégeknek Szemerey bankja a 444.hu cikke szerint.

Szemerey Tamás, a bankár Szemerey Tamást, a vállalkozót hitelezi például a Bankonzult Energy nevű cég esetében, amely 100 millió forint hitelt kapott az NHB-tól. Ebben a cégben februárig Szemerey Tamás közvetlen tulajdonos volt, azóta a Bankonzult, Bankonzult Immo és Bankonzult Vill nevű cégein keresztül van itt tulajdona.

A törvény tiltja, hogy egy bankvezető olyan cégnek adjon hitelt, amiben jelentős tulajdona van. Sőt, olyan ügylet előkészítésében sem vehetne részt a bankár, ahol az ügyfélcéghez ,,üzleti érdeke fűződik" neki magának, vagy közeli hozzátartozójának - emlékeztet a portál.

Hasonló történt néhány éve a Töröcskei Istvánhoz tartozó Széchenyi Banknál, ami miatt végül vissza is vonták a bank engedélyét. Az ügyben eljáró hatóság, a pénzügyi felügyelet viszont azóta már az MNB része, azé az MNB-é, amit Szemerey unokatestvére vezet, így a 444.hu szerint kétséges, lesz-e felelősségre vonás.

A Bankonzult Energy mellett kapott még NHB hitelt más cég is, ami így vagy úgy a bankvezérhez kötődik: a Kaláris-Haris Kft., ami 20 százalékban Szemereyé és a feleségéé, 80 százalékban pedig Szemerey sógornőjéhez tartozik, 509 millió forint jelzálog hitelt kapott; 345 milliós NHB hitele van a Lakásépítő T.2-Invest nevű cégnek, aminek Szemerey 12 évig volt a tulajdonosa, de 2013-ban kiszállt; az NH Capital Kft.-nek pedig , ami konkrétan a Növekedési Hitelbankhoz tartozik, 469 millió jutott.

http://www.168ora.hu/itthon/matolcsy-unokatestvere-sajat-bankjabol-hitelezi-sajat -ceget-145582.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elúszott az uniós pénz, úgyhogy az állam fizette ki az új ut
  2016-05-13 17:33:42, péntek
 
  Elúszott az uniós pénz, úgyhogy az állam fizette ki az új utat L. Simon László panziója mellé


2016. 05. 13. 10:48


L. Simon László fideszes országgyűlési képviselőnek bejött az élet. Panziója és borászata is van Gárdony mellett, ráadásul a kormány volt olyan kedves, hogy 550 millió forintért felújította a települést Zichyújfaluval összekötő 7 kilométeres útszakaszt.

A Miniszterelnökség államtitkára 2015 tavaszán úgy fogalmazott, javítani kell a Velencei-tó környék közúti megközelítésén, ezért felújítják az Agárd és Zichyújfalu közötti utat.

Csak arról felejtett el szólni, hogy neki kifejezetten jól jönne a beruházás.

Később a kormány tisztázta a helyzetet, miszerint egy uniós programból visszamaradt összegből költenek 795 millió forintot a 7 kilométeres szakasz rekonstruálására.

A 444.hu újságírói a napokban a környéken jártak, ahol meglepő táblával találták szembe magukat. A táblán ugyanis nem a megszokott uniós fejlesztésekről szóló elszámolás látszott, hanem a komplex útfelújítási programról tanúskodott.

A lap megkeresésére a Magyar Közút elárulta, a 6212-es jelű út mintegy 7300 méteres szakasza újul meg a Komplex útfelújítási program keretében az idei évben bruttó 551 519 781 Ft támogatással.

Kiderült ugyanis, hogy az uniós pénz csak decemberig volt elérhető.

L. Simon pedig annyira szerette volna az utat, hogy a kormány megoldotta neki és tavasszal félmilliárd forintból felújította az utat, ami egyébként a 444 újságírói szerint bár leélt állapotban van, nincs az ország legrosszabb útjai között.


http://24.hu/belfold/2016/05/13/eluszott-az-unios-penz-ugyhogy-az-allam-fizette-k i-az-uj-utat-l-simon-laszlo-panzioja-melle/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 949
  • e Hónap: 4694
  • e Év: 158190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.