Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ne feledkezz meg az örömről!
  2016-05-14 23:38:47, szombat
 
  Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!- Filippi 4:4

Évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy Isten Igéje alapján fogok járni. Megmondtam Istennek, hogy ami engem illet, az Ő Igéje a legfelső hatalom az életemben, és bármi jön, az életem hátralévő részében azt fogom megvallani. Ez volt életem legfontosabb döntése.

Nem sokkal ezután elhatároztam, hogy nem számít, mi történik, és akárhogyan is érzem magam, szeretetben járok. A Biblia ugyanis tisztán állítja, hogy a hit szeretet által működik. Semmilyen más módon nem működik.

Ez a két döntés - hogy az Isten Igéjében való hit alapján és szeretetben járok - életem két legfontosabb döntése.

Mostanában azonban Isten rámutatott arra, hogy valamit kihagytam. Az öröm erejét. Azt mondta nekem, hogy nincs jogom hitben és szeretetben járni, miközben az öröm csak alszik a szellememben. Túl fontos ez ahhoz.

Ahogyan Isten erre tanított, rájöttem, hogy az öröm a győztes élet nélkülözhetetlen része. Lehet, hogy öröm nélkül olykor-olykor győztes lennék, de nem tudnám megtartani a győzelmeket. Hamar elúsznának.

Tudod, az öröm adja neked az erőt (lásd Nehémiás 8:10), hogy szilárdan meg tudj állni, amikor nehézségeid támadnak. Az öröm adja neked a képességet arra, hogy az ördög képébe nevess, amikor meg akar rabolni a hitedből. Az öröm ad neked olyan erőt a kitartásra, ami újra és újra győztessé tesz.

Ezért kötelezd el magad Istennek, hogy nem csupán hitben és szeretetben jársz, de örömben is! Tedd céloddá, hogy mindig örvendezel az Úrban... és akkor az ördög bármit tesz vagy mond, nem lesz képes ellopni a győzelmedet!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 84:1-7
Link

Link

 
 
1 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Jöjj,szent szellem
  2016-05-14 19:10:11, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Éreznie kell-e a hívő embernek a Szent Szellemet?
  2016-05-14 18:24:46, szombat
 
 

"Nem akkor tölt be bennünket a Szent Szellem, amikor érezzük, hanem ez a keresztyén embernek privilégiumként megadatik. Ha Szent Szellemmel telve vagyok, és ő vezet, akkor ez azért van, mert az életemre jellemző az Isten iránti engedelmesség.

A kegyelem ajándéka ez, nem pedig érzelem. Az érzelmek be tudnak és be is fognak csapni bennünket; érzelmeinket fel tudjuk úgy gerjeszteni, hogy az nem a Szent Szellemtől van, hanem a testtől. ,,Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek...

Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint" (Galata 5:16, 25).

Válaszok Bibliai kérdésekre - GotQuestions.org Magyar!
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Got questions * Van kérdése  
Kérj Istentől hegyeket! (2)
  2016-05-14 08:30:18, szombat
 
 

,,Még ma is olyan erős vagyok, mint amikor Mózes elküldött engem..." (Józsué 14:11)

Istennél már ott van készenlétben egy hegy számodra. Tudod, miért? Mert csak akkor fog fejlődni az életed, ha kihívásokkal nézel szembe.

Józsué és Káléb mindketten jó dolgokról számoltak be, amikor a kémkedésből visszatértek, de Isten csak Józsuét nevezte ki a nép vezetőjévé Mózes halála után. Káléb megtehette volna, hogy visszavonul és duzzog, de inkább befektetett a környezetében élők életébe.

Idős emberként, akinek a nemzedéke már kihalt, új baráti kört kellett kialakítania, és neki ez sikerült is. Egy egész új generáció mentora, tanácsadója és biztatója lett. Ezt olyan lelkesedéssel végezte, hogy mind azt akarták, hogy a nyolcvanöt éves Káléb vezesse őket a hegyvidék elfoglalására.

A közösség javáért felvállalt kihívások összekötnek más emberekkel, míg a kényelemszeretet elszigetelődéshez vezet, az elszigetelődés pedig halálhoz.

Azt mondod, túl öreg vagy már ahhoz, hogy bármire is hatással lehess? Isten nem így gondolja.

,,Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak!" (Ézsaiás 46:4). Kezdj el tervezni!

Merj álmodni! Az élet nem a kényelemről szól, hanem arról: ,,Istenem, adj nekem még egy hegyet!"

Valaki egyszer azt mondta, hogy ha minden simán megy, akkor az út rossz oldalán vagy. Végigélni a kalandot, amit Isten eltervezett számodra, nem csupán egy újabb törekvés, ez a lételemed, amire születtél!

Miről ismerheted fel a hegyedet? Nincs rá pontos recept, és mint a növekedés minden más területe az életben, a te hegyed sem hasonlít senki máséra. De fel fogod ismerni, mert ott áll a legnagyobb erősségeid és legnagyobb szenvedélyed kereszteződésében.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1176
  • e Hét: 5403
  • e Hónap: 16456
  • e Év: 77757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.