Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Üzenjük Felcsútnak
  2016-05-15 22:28:53, vasárnap
 
  Üzenjük Felcsútnak



Üzenjük Felcsútnak, hogy ők is megértsék. Ne a mi adóforintjainkból költsetek milliárdokat plakátokon keresztül történő üzengetésre, hanem vegyétek fel azt a kurva telefont és azon keresztül fejtsd ki Brüsszelnek a véleményedet. Köszi.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kell a népléleknek a mese, hogy Orbanisztán hazavárja fiait
  2016-05-15 22:08:07, vasárnap
 
 
Kell a népléleknek a mese, hogy Orbanisztán hazavárja fiait és lányait


Fotó: Beliczay László, MTI Fotó: Beliczay László, MTI

Miközben ártunk és ormányunk nagy pofával üzenget Brüsszelnek és a mi pénzünkből készült plakátokkal rondítja az utcákat, valahogy elfelejt üzenni azoknak a magyaroknak, akik elhagyták ezt az országot egy élhetőbb élet reményében.

Arról nincs statisztika, hogy ők mennyien lehetnek, de nem kevesen. A munkaképes korban lévő, többnyire fiatal 20-30-40 éves korosztály egy szemmel látható, kézzel fogható és az országból borzasztóan hiányzó része ment el. És ez még távolról sem egy lezárult folyamat, hiszen az elvándorlás üteme gyorsul. Orbánék számára ez a legjobb, ami történhet. Merem állítani, hogy szívük szerint akár anyagilag is támogatnák a kivándorlást. Minden melldöngetés, minden túrórudiskodás, lángoslemente a Balaton partján - falvédőfeeling ellenére is.

Az Orbán-klánnak nem jó, ha ezek a fiatalok itt vannak. Nekik az a jó, ha elhúznak innen a búsba, csak a pénzt küldik haza. Ugyanis az ilyen fiatalok - akik konkrét célokkal rendelkeznek, akik el akarnak jutni valahonnan valahová, akik elég bátrak és kreatívak - bizony nagyobb veszélyt jelentenek a bolsevista bűnszervezet (van ilyen egyáltalán? már van) számára, mint bármi más.

Ugyanis ha ezek a törekvő és bátor emberek valamiért itt ragadtak volna Mordorban, nem valószínű, hogy olyan birkatürelemmel viselnék az ország és a polgárok kifosztását. Lehetséges, hogy ők nem hajtanák le alázatosan a fejüket és nem mondanák azt, hogy csak csöndesen, nehogy baj legyen belőle. Ők már talán kifordították volna a parlamenti pártokat a kényelmes kis székeikből és követelnék a politikusoktól, hogy tegyék azt, amire felesküdtek. Szolgálják az ország érdekeit!

De el tudtak menni, a szelep üzemszerűen működik. Nincs túlnyomás, a gőzt le lehet ereszteni. Az egy plusz hozadék, hogy rengeteg pénz áramlik az országba a külföldön dolgozók jóvoltából. Az itthon maradt család, szülők nem kerülnek utcára, mert van miből törleszteni a hitelt, fizetni a rezsicsökkentést, megvenni az ételt, gyógyszert.

Aki menne, de nem tud menni anyagi okokból - mert a reptérig sem tud eljutni pénz hiányában - nem veszélyes. Aki a reptérig sem jut el, az nem jut el a Parlament elé sem, főleg nem naponta, hetente. Mert bezárult körülötte a világ, bezárta a nyomora. Ha szerencsés, akkor havi minimálbérért igázik és nem jut sehonnan sehová sem fizikailag, sem az életét tekintve. Aki közmunkás, az örül, ha hó végén is van étel az asztalon. Akármi, csak ehető legyen. Akinek még közmunka sem jut, az nem is máról holnapra, hanem egyik óráról a másikra él. Nemhogy jövőt nem tud tervezni, de még holnapot sem.

A kormány pedig nyomatja a kamu hazahívó kampányait, rengeteg ellopható pénzből, nulla eredménnyel. Ám látványosan, zajosan, nagy füsttel, semi lánggal. Mert kell a népléleknek a mese, hogy hazavárja Orbanisztán fiait és lányait, pedig nagyobb csapás nem is érhetné őket, mintha ez a félmilliónál több ember hirtelen hazajönne.

Megugrana a munkanélküliség, de ez a legkevesebb, mert a statisztikákkal bármit el lehet fedni. Sokkal nagyob bajt jelentene az elmaradt hazautalások miatt kieső összeg, de még ennél is súlyosabb gond lenne az Európát értő, a demokráciát megtanult, a jogait ismerő tömeg hirtelen felbukkanása. Az katasztrófa lenne ennek a kormánynak csak úgy, mint a kamu pártoknak, akik az állami költségvetés terhére - tehát közpénzből - nem csinálnak semmit a világon.

Ahogy itthon is vannak tisztán látó, demokratikus gondolkodású emberek és vannak elvakult szektatagok, úgy a külföldre költözött magyarok között is vannak egészen elvadult hívek. Semmi sem szánalmasabb annál, mint amikor valaki mondjuk Németországba költözik a magasabb bérek, jobb megélhetés, stabilabb feltételek miatt, majd onnan hörgi bele a világba, mennyire faszacsávó Viktor, aki felépítette az országot a Nagy Gyurcsányi Világégés után, aki megvédi a magyarokat, de egész Európát is, akit irigyel tőlünk a fél világ.

Ilyenkor felmerül a kérdés bennem is: ugyan, mi a francért megy ki az ilyen, ha ennyire jó itt és ha ennyire remek ennek az országnak egy rablóbanda uralma alatt élni? Azt semmi nem indokolja, hogy ők külföldről osszák az észt. Nincs olyan sok osztogatnivalójuk.

Biztosan van olyan, aki jobban látja, mi várható a későbbiekben. Lehetséges - és szerintem ez a valószínű - hogy még nagyon sok ember el fogja hagyni ezt az országot addig, ameddig normalizálódhat a helyzet. Ha nekik, akik már kint vannak, valamiért hirtelen vissza kellene jönniük - mert mondjuk kilépünk, vagy kirúgnak minket az Unióból - akkor itt kutya világ várható. De szerencsére ha ez bekövetkezik, már senki sem szólhat bele, hogy a kormány hány tankot, mennyi rendőrt, katonát vezényel a saját polgárai ellen. Akkor aztán ránk záródnak a szögesdrótok és nem lesz senki, aki segítsen.

Gyönyörű kilátások, bárhonnan is nézem.



http://kolozsvaros.com/2016/05/15/kell-a-nepleleknek-a-mese-hogy-orbanisztan-haza varja-fiait-es-lanyait/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki kételkedik Orbán vagyonnyilatkozatában, az hazudik és le
  2016-05-15 21:55:25, vasárnap
 
 
Aki kételkedik Orbán vagyonnyilatkozatában, az hazudik és lehetőleg főbe kell lőni

Fotó: Facebook Fotó: Facebook

Miután péntek este Németh Szilárdot kiüldözte ha nem is a világból, de az ATV stúdiójából, Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szombatra is tartogatott meglepetést a Fidesznek és külön Orbán Viktornak. Sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy strómanjai révén - 205 milliárd forintos vagyonával - a miniszterelnök a leggazdagabb magyar.

Havasi Bertalan, nyegle miniszterelnöki testőr, táskahordozó és sajtófőnök erre a szörnyűségre gyorsan haptákba vágta magát és jelentette az MTI-nek: Orbán Viktor vagyonnyilatkozata márpedig megfelel a valóságnak és a törvényeknek; teljes és hiteles. Aki mást állít, az nyilván és egyértelműen hazudik.

Nem először van szerencsénk Orbán vagyonnyilatkozatának mesebeli mivoltáról értekezni, már akkor is mellbevágott, hogy egy csóringer vezeti az országot, amikor idén január 31-én közzétette ezt a makulátlan dokumentumot ország-világ csodálatára. Pedig akkor még hol volt a hatvanpusztai majorság és Nárcisz kutya romantikus története.

Az van, hogy ennek az aki mást állít, az hazudik kijelentő mondatnak körülbelül olyan súlya van, mintha én azt mondanám, hogy Ferenc pápa vagyok és minden ezzel ellenkező véleményt ordas nagy hazugságnak tartok. Ez pedig annyit jelent, hogy megzavarodott a személyiségem és sürgősen orvosi ellátásra szorulok. Egy ettől is hevenyebb fokán az elmezavarnak majd azt mondom, hogy aki mást állít, az nem is magyar. A lényegen azonban nem változtat: én továbbra sem leszek Ferenc pápa és Orbán továbbra sem mond igazat, akármelyik szócsövét is hozza olyan hülye helyzetbe, mint például szegény rezsi Szilit.

Az van, hogy abban az alternatív valóságban, amelyben Orbán Havasi Bertalanostól levitál, tökéletesen rendben van ez a nyilatkozat. Minden más valóságban azonban ez egy egyszerű fecni, amely semmit nem bizonyít, semmit nem cáfol, az van benne, amit a gazdája beleírt. Azoknak a törvényeknek, amiket a Fidesz hozott saját képére és hasonlatosságára, tökéletesen megfelel, a valóság (nem az alternatív, hanem az igazi) meg le van fosva.

Erről szól ez az ország, hat kemény éve. Hogy a vagyonnyilatkozatok, a lepapírozott gyarapodások és az ország gondolkodó kétharmadának percepciói között hatalmas szakadék és feloldhatatlan ellentmondás tátong. Rengeteg súlyos kérdéssel, amelyeket Orbán Viktor minden alkalommal következetesen válasz nélkül dob a kukába. Vagy azzal, hogy a vagyonosodását firtatóknak a saját házuk táján kellene rendet rakni, vagy azzal, hogy lehet az ügyészséghez fordulni, ha valami nem tetszik. Aki mást állít, mint amit a vezér állít, az hazudik. Ez a kijelentés szépen lassan axiómává, bizonyítást nem igénylő evidenciává avanzsált, az érintett pedig semmilyen lépést nem hajlandó tenni annak érdekében, hogy feloldja az ellentmondásokat, hogy megnyugtató, hiteles válaszokat adjon a hozzá intézett kérdésekre.

A vagyonnyilatkozat intézményét sikerült egy szánalmas viccé degradálni, mindannak a megcsúfolásává tenni, amire rendeltetése szerint hivatott lenne. Orbán Viktort a mai magyar igazságszolgáltatás állapotát és az eleve törvénytelenül megalkotott jogszabályi környezetet figyelembe véve lehetetlen tetten érni a vagyonával kapcsolatban. Ennek ellenére a paraszt látja, hogy a miniszterek elnökének környezete pofátlan módon gazdagodik: a száz leggazdagabb magyarból minden hetedik a kormányhoz kötődik, az első 11 helyen állóból öt darab milliárdos elvtárs Orbán Viktorral ráadásul igen szoros kapcsolatban áll(t) és teljesen véletlenül éppen nekik a leglátványosabb a zsírosodásuk (Vajna, Garancsi, Mészáros + Simicska, Nyerges).

Ilyen körülmények között különösen háborog egyet az ember gyomra, amikor Havasi Bertalan cinikusan és flegmán veszi a szájára az orbáni kinyilatkoztatást. Mert közben nap mint nap tudomásul kell venni azt is, hogy minden demokratikus jogállami ellenőrzés ki van kapcsolva, minden pozíció, amely féket és egyensúlyt biztosíthatna a korrupciós ámokfutás közepette, le van igázva. A társadalom kérdéseire válaszul, a hatalom ellehetetleníti az újságírókat, elérhetetlen távolságban tartja őket a célszemélytől. Orbán körbevette magát olyan jelentéktelen, más területen hasznosíthatatlan dilettánsokkal, mint Havasi Bertalan. Aki tegnapi közleményében simán lehazugozott néhány millió magyar állampolgárt. Mert aki mást állít, hazudik, ugye.

Ez a válasz ugyanis nem Szigetvári Viktornak szólt (amúgy szerintem az a 205 milliárd igen nagyvonalúan alábecsült), hanem mindazoknak a magyaroknak, akik nem értik, hogy egy ilyen nyomorult, szerencsétlen, anyagilag toprongy miniszterelnök környezete, családja hogyan tobzódhat a tehetséges, szorgalmas, isten kegyelméből milliárdosra hízott Lőrincekben, Pityukban, Andrásokban. És ha ők ilyen szépen meggazdagodtak, akkor a gazdájuk hogy maradt olyan csóró proli, mint ahogy azt úton és útfélen állítja, meg hogy a stróman nem is magyar szó.

Az a helyzet, hogy elszokott az uraság a vitától, a parlamentben is egyre kínosabbak a vontatott, papírról felolvasott, kolbász- és fokhagymaszagot árasztó riposztjai, amelyek teljességgel nélkülözik az érveket. Rossz nézni azt az elkínzott ábrázatot, amely az egyre ingatagabb fölény egyre kevésbé megnyugtató árnyékából üvölti rekedten, hogy minden kapcsolatot megszakított a valósággal.

Orbán Viktor áldásos uralkodásának köszönhetően a hazugság (amiért másokat patás ördögként feszített keresztre a társadalom sok éve elmúlt sok éve) ma már a közbeszéd természetes velejárója, semmilyen következménnyel nem járó, nélkülözhetetlen igéje és varázsszava lett. A politika moslékában egyik hazugság összefonódik a másikkal, a másik hazugság felülírja a harmadikat, a közönség pedig egyre ritkábban emeli fel a fejét a negyedik, ötödik, ezredik hazugságra. A hatóságok szemrebbenés nélkül falaznak az újabb és újabb hazugságoknak, amelyekre jogilag soha nem derül fény. Innen már csak egy lépés, hogy törvénybe iktatják: mindenki, aki kételkedni merészel abban, hogy Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak, az hazudik és főbe kell lőni. Vagy valami hasonló.

Ez van. Többmillió hazug ember országa lettünk. Akinek nem tetszik, az vagy tegyen feljelentést Polt Péternél, vagy higgye el neki becsületszóra.


http://kolozsvaros.com/2016/05/15/aki-ketelkedik-orban-vagyonnyilatkozataban-az-h azudik-es-lehetoleg-fobe-kell-loni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egymilliárdért épített hatvani kerékpárút újabb csodája
  2016-05-15 21:36:41, vasárnap
 
  Ez az "Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!" kampány része?
Még mondja valaki, hogy ahova a Fidesz lép, ott fű sem terem!
A Századvég készít róla egy tanulmányt, annak alapján a Mészáros & Mészáros megcsinálja újra.
Egyéb kérdés?


*****************************

Az egymilliárdért épített hatvani kerékpárút újabb csodája

haszanz
közlekedés
ma 16:02


Ami ezzel a kerékpárúttal nem történt meg, az nincs is, minden fillért megérnek a kalandjai. Mennyivel unalmasabb lett volna, ha rendesen elkészül a nagyjából 7,5 kilométeres, Hatvan Boldoggal összekötő biciklicsapás, amire több mint 1 milliárd forint magyar és uniós pénz ment el.

A "Kalandozzunk kerékpárral a Zagyva folyó mentén" projektet 2014-ben adták át, sokkal nagyobb kalandokat rejtett a végeredményt, mint amire számítani lehetett.

Javításokkal próbálták unalmassá tenni, de nem jártak eredménnyel. Bíró József, a helyi 60lap.hu szerkesztője rendszeresen jelentkezik képes beszámolókkal az út állapotáról. Az átadás után egy évvel így nézett ki:
Fotó: Bíró József / Facebook /60lap.hu
"A Zagyván átívelő, vasúti sínekből tákolt híd romokban."

És most itt az újabb fordulat. Azokban a szurkos foltokban, amelyekkel a hosszában elrepedt bicikliút hézagait próbálták eltüntetni (mérsékelt sikerrel), kinőtt a fű:


https://youtu.be/5PcpeAXKB8U

Bíró próbálta valami lépésre kényszeríteni az önkormányzatot, eddig mindenféle siker nélkül.





http://444.hu/2016/05/15/az-egymilliardert-epitett-hatvani-kerekparut-ujabb-csoda ja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy embere teljesen nyíltan beszél arról, hogy a Fidesz
  2016-05-15 21:26:02, vasárnap
 
  Tehát azért kell lopni, hogy a 2018-as választást meg lehessen nyerni azért, hogy tovább lehessen lopni.
Ezt mondjuk eddig is tudtam. Most már én is lehetek közgazdászprofesszor?
Mostanában egyre nyíltabban beszélnek (kvázi büszkélkednek ) a lopással és annak mennyiséggel. És ez a legjobban annak köszönhető, hogy a választópolgárok hagyták ide eszkalálódni a dolgokat.
már nem a lóláb lóg ki, hanem maga a ló.
És még azt is megmagyarázzák.
Az a baj, hogy ezek a barmok még mindig nem fogják fel, hogy a gazdaságpolitikájuk megbukott, az autógyárak és az EU támogatások nélkül, ez a 2010-től gazdaságilag totálisan tönkretett ország önállóan lélegezni sem tudna. Nem is tudom, mennyi szakmai hozzáértés kell Magyarországon ahhoz, hogy a gazdasági növekedés még a görög szintet se érje el?
az a baj, hogy ezek összeloptak már annyit, hogy ha valami baj történne simán megpattanhatnak az országból és kezdhetnek egy új gondmentes fényűző életet. Ezt megelőzvén, fel kell állítani egy a Wiesenthall központhoz hasonló csoportot ezeknek az aljas tolvaj gazembereknek a kézre kerítésére és módszeres kivéreztetésére.


*****


Matolcsy embere teljesen nyíltan beszél arról, hogy a Fidesz választási sikeréhez van szükség a Matolcsy-alapítványokra

kasnyikm
gazdaság
ma 12:57


Újra a tévében járt Lentner Csaba, a Matolcsy-alapítványok kurotóriumi tagja, aki legutóbb a HírTévében vezette le, hogy igazából nem is közpénz az MNB pénze, és nem is azzal volt baj, ahogy ezt baráti zsebekbe folyatták (,,ugyan, néhány milliárd"), hanem azzal, hogy ez kiderült (azt is elmondta akkor, hogy az Alkotmánybíróság hátbadöfte Matolcsy Györgyöt).

Most viszont még súlyosabbakat mond, mivel ezúttal az Echo tévés baráti közegbe ment.

Lentner, mint elmondja, minden egyes egyetemi oktató és hallgató fejébe bele szeretné verni azt a káoszt, amit ő gondol a világról. És azt gondolja, ehhez azért van szükség, hogy a Fidesz 2018-ban nyerni tudjon. Ezért van szükség arra, hogy a Matolcsy-alapítványok azt a pénzt, amit nem lopnak el a 265 milliárd forintunkból, ideológiai munkára költsék, derül ki vallomásából.

Rövid monológját változtatás nélkül közöljük.

,,Énnekem meggyőződésem, hogy

a 2018-as választás az azon fog múlni, hogy mi, a mi koncepciónk, a mi elveink, a gazdaságpolitikánk, társadalompolitikai szemléletünket a társadalom mennyire fogja elfogadni.

Nézd, Zsolti, ez az elfogadottság, ez nem plakátok, nem postaládákba bedobott fecnik szintén fog menni, hanem igenis szellemi, tudományos műhelyeknek a produktumait,

magát a gondolkodást, a közgondolkodást kell ahhoz megváltoztatni, de országos szinten, hogy az emberek elfogadják, elhigyjék, tudomásul vegyék és akarják ezt a fajta gazdaságpolitikai tevékenységet.

Így hát az évtizedeken át neoliberális irányba eltolt közgazdasági és jogi felsőoktatásnak a generális megváltoztatása van szükség. (...) A neoliberális gazdaságpolitika helyébe 2010-től belépett egy olyan gazdaságpolitika, amely az államnak a szerepét megerősíti, de annak érdekében, hogy az állam polgárait és a piaci szereplőket meg tudja védeni. Válságok, katasztrófák, természeti, öö, zuhanások esetén. Ehhez a gazdaságpolitikához

nem elég, hogy mi páran, egyetemi tanszékeken tudjuk, hanem ennek a gondolkodásnak le kell menni minden egyes egyetemre, nem csak privilegizált egyetemre, minden egyes egyetemre, minden egyetemi oktatónak a fejébe. A hallgatók esetében rendelkezniük kell ezzel a tudással.

Ehhez pedig könyvek kellenek, új típusú közgazdasági oktatásra van szükség,

tehát az egészet, ami idáig volt, azt le kell cserélni, ki kell iktatni.

Utóvédharcok vannak, a neoliberális értelmiség részéről, a Magyar Tudományos Akadémia egy ilyen beszorult, korábbi, az MSZP-SZDSZ-szel kiesett, benyomult, tehát az akadémián próbálják magukat tartani. Ez egy harc. Szellemi csoportok közötti harc. És ebben tehát Matolcsy György, aki ebben vezéralak, emblematikus figura, ennek az egész ánordtoxiának, és hát a támadás.

Nyilvánvaló, hogy oda kell lőni, ahol a legsűrűbb a szellemi atmoszféra."

A videón 23:55-tól:


https://youtu.be/FH_3UmE0c8Y



http://444.hu/2016/05/15/matolcsy-embere-teljesen-nyiltan-beszel-arrol-hogy-a-fid esz-valasztasi-sikerehez-van-szukseg-a-matolcsy-alapitvanyokra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megállíthatatlan a kórházak eladósodása
  2016-05-15 20:53:50, vasárnap
 
  Megállíthatatlan a kórházak eladósodása


Április végére 2,635 milliárddal nőtt a kórházak lejárt adósságállománya, a kifizetetlen számlák értéke a beruházási projektekhez tartozó kötelezettségek nélkül is átlépte az 50 milliárdot - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból.


Napi.hu, 2016. május 15. vasárnap, 18:54


Az április végi 50,488 milliárd forintnyi tartozásállományból 23,6 milliárd forint értékű számla több mint 60 napja lejárt
Ez várhat a kórházakra - a kormány tényleg komolyan gondolja ezt?

A legnagyobb adósok listáján most is a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az első, amely április végére 3,3 milliárdnyi tartozást halmozott fel, a negyedik havi gyarapodás 434 millió forint volt. Csak kevéssel marad le 2,6 milliárdos tartozásával a Péterfy Sándor utcai kórház. A Pándy Kálmán és a Réthy Pál kórház összeolvadásával létrejött Békés Megyei Központi Kórház adóssága 3 milliárd forint.

Tizenegy kórház tartozik egymilliárd forintnál többel, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és az Egyesített Szent István Szent László mellett a nagy megyei kórházak, amelyek közül az egymilliárdot át nem lépők is erősen közelítenek ehhez a határhoz, akárcsak a nagy, budapesti kórházak.

A legnagyobb havi növekedést a már említett Honvédkórházon túl (434 millió forint) a Péterfy Sándor utcai kórház produkálta 286 millió forinttal.

A beszállítóknak már a jelenlegi helyzet menedzselése is feszültséget okoz, arról nem is beszélve, hogy milyen nehézséget jelent, ha nem lesz évközi konszolidáció, és a tartozásállomány, a növekedés a jelenlegi ütemet figyelembe véve, eléri a 70 milliárd forintot - mondta lapunknak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, aki a tagvállalatok képviselőitől úgy tudja, nem javul a kórházak fizetési hajlandósága a beszállítók felé.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/megallithatatlan_a_korhazak_eladosodasa.614699 .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Az ország elitjét hirtelen milliárdokat szerző senkik
  2016-05-15 20:51:32, vasárnap
 
  ,,Az ország elitjét hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják"

KaG, 2016. március 20., 20:00


Vesztes ország az, amelynek elitjét, hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják - véli a Concorde Értékpapír vezetője.

Jaksity György a nol.hu-nak adott interjújában azt mondta: Magyarországon elmaradt a pénzügyi szemléletváltás, ami a 2008-as világválság után szükséges lett volna, és ezt a tavalyi brókerbotrányok bizonyítják a legjobban. Az üzletember azért örülne egy budapesti olimpiának, mert ahogy fogalmazott: végre konszenzus jönne létre egy olyan témában, amely nem valamivel szemben, hanem valami mellett mozgatja meg pár évig a magyarokat. Hozzátette: a politikai elitnek morális fejlődést egy olimpia sem hozna, mert szerinte ,,a megvalósítás és a pénzkilopás tekintetében nagyjából úgy zajlana a projekt, ahogy ma mennek a dolgok."




http://hirtv.hu/ahirtvhirei/az-orszag-elitjet-hirtelen-milliardokat-szerzo-senkik -alkotjak-1333861
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Régen, ha valakinek volt munkahelye, akkor az a fizetéséből
  2016-05-15 20:49:55, vasárnap
 
 
Régen, ha valakinek volt munkahelye, akkor az a fizetéséből meg tudott élni. Mi még emlékszünk rá, bár nem éltünk luxusban...

Igen, van pár dolog ami megváltozott. Régen, ha valakinek volt munkahelye, akkor az a fizetéséből meg tudott élni. Mi még emlékszünk rá, bár nem éltünk luxusban, de sok olyan dolgot megengedhettünk magunknak amit ma már sajnos nem. Nem okozott gondot az, hogy kifizessük a számlákat, vagy, hogy a gyereket elengedjük egy iskolai kirándulásra. Sőt még a család is el tudott menni majdnem minden évbe nyaralni. Volt munkánk, és volt életképünk. Tudtuk, ha jól gazdálkodunk a pénzünkkel akkor tisztességben fel tudjuk nevelni gyermekeinket, és el tudjuk indítani őket az életben.

Most meg ott tartunk, hogy nem tudunk segíteni a szeretteinken, sőt még a saját nyugdíjunkat sem biztos hogy meg fogjuk kapni.

Na ezzel van itt a legnagyobb probléma!

http://hironline24.net/belfoldi-hirek/regen-ha-valakinek-volt-munkahelye-akkor-az -a-fizetesebol-meg-tudott-elni-mi-meg-emlekszunk-ra-bar-nem-eltunk-luxusban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliárdos büntetést kaphatunk, amiért Orbán átmutyizta
  2016-05-15 20:40:20, vasárnap
 
 

Százmilliárdos büntetést kaphatunk, amiért Orbán átmutyizta az EU-s pénzeket a haveroknak

by Világfigyelő · 2016-05-11

Az aszfaltkeverőügyhöz hasonló méretű botránnyá dagadhat a magyarországi szennyvíz-beruházási gigatender, ugyanis ebben az esetben is versenykorlátozás alapos gyanúja miatt vizsgálódik az Európai Bizottság - értesült a brüsszeli testülethez közeli forrásokból a Magyar Nemzet. Már a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) is foglalkozik a vízközműhálózatok fejlesztésére vonatkozó nagy értékű pályázatokkal.

A hat vidéki régiót érintő szennyvizes projektek 420 milliárd forintnyi uniós forrást emésztenek fel. A lap információi szerint elkerülhetetlen az uniós támogatás egy részének a visszafizetése. A magyar fél a színfalak mögött legfeljebb öt-tíz százalékos büntetésbe még belemenne,

Brüsszel azonban visszavenné a források 40-50 százalékát is: a legkedvezőbb forgatókönyv 21, a legrosszabb 210 milliárd forintba kerülhet.

Az érintett Kehop-felhívások beruházási keretszerződéseit a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. írta ki. Brüsszel azért tartja indokoltnak a versenyjogi vizsgálat lefolytatását, mert a 2014-2020-as programozási időszak alapcéljával, a kis- és középvállalkozások támogatásával ellenkezik a kiírás, amely épp ellenkezőleg, kifejezetten a legnagyobb piaci szereplőknek kedvez - írja a lap. Emlékeztetnek, korábban a hvg.hu számolt be róla, hogy az eredeti uniós célok megvalósítása helyett kormányközeli nagyvállalkozók feltőkésítése, a Duna Aszfalt Kft., a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft., illetve a Békés Drén Kft. felpumpálása lehet a cél.

http://www.vilaglato.info/szazmilliardos-buntetest-kaphatunk-amiert-orban-atmutyi zta-az-eu-s-penzeket-a-haveroknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország szétlopása egy "politikai elképzelés végrehajtása"
  2016-05-15 18:48:48, vasárnap
 
  2016.05.14. 12:36 Fabius
Az ország szétlopása egy "politikai elképzelés végrehajtása"

Csípem én ezeket az úgynevezett ideológusokat, mint a Lánczi András. Főleg, mikor a megmagyarázhatatlan megmagyarázásába belefáradva stratégiát váltanak, és a megmagyarázhatatlant legitimmé kívánják tenni.

Mint teszi azt Lánczi éppen a korrupcióval.

Mer'az van, tecciktunni, hogy az ország szétlopása nem egyenlő ám ezzel a tevékenységgel. Ha egy "politikai elképzelés végrehajtása" zajlik, akkor azt lehet korrupciónak nevezni, de Lánczi ezt a korrupciócsomagot el tudja fogadni. Jóhogy - mondhatod nyájas olvasó - egy államilag finanszírozott pénzmosodával az "elitcsere" haszonélvezőjeként nem fog mást mondani. Érte, neki is lopnak, így van ez jól. A korrupció elleni harcot - muhaha - már úgyis régen kukázták Orbánék, most az jön, hogy ami ellen harcolni nem tudunk és nem is akarunk, azt megpróbáljuk elfogadhatóvá tenni.

Mintha a szar csokivá változna az arany színű sztaniol csomagolástól.

Így lesz például a Matolcsy-Szemerey klán fosztogatásából egyszerű politikai elképzelés, amit ugye végre kell hajtani. Hogy közben úgy bánnak a közpénzzel, mint a sajátjukkal? Lárifári. Hogy Kusza Szem kitömte jegybank alapítványi pénzzel a rokonságot? És? Hogy Szemerey uraság a közpénzzel felpumpált bankjából saját magát hitelezte minden törvényi tiltás ellenére? Számít ez? Egyrészt Gyurinak kéne észrevenni a törvénysértést, másrészt meg majd Lánczi megmagyarázza miért kell a szépet látni a szétguruló, közpénzjelleget elvesztő milliárdokban. És főleg miért kell elfogadni ezt az egészet

matolcsy_jegybank.jpg

Nem olvastam a kiperelt Századvég aktákat de őszintén érdekelne: mit mértek vajon, mennyi a magyar hülye torokmérete, mekkora öklözőzsírral megkent korrupciócsomag fér le rajta, ha Lánczi - és baráti kormánya - ilyet megenged magának?


http://varanus.blog.hu/2016/05/14/az_orszag_szetlopasa_egy_politikai_elkepzeles_v egrehajtasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.