Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Egy nemzet süllyed el: a magyar halálozás az uniós átlagnál
  2016-05-16 21:39:23, hétfő
 
  2016. 05. 3. 12:55

Egy nemzet süllyed el: a magyar halálozás az uniós átlagnál 70 százalékkal magasabb

Az előzetes adatok szerint Magyarországon 2015-ben 4,2 százalékkal többen (131 600-an) haltak meg, mint egy évvel korábban. Míg a január-februári jelentős, 22 százalékos halálozási többletben az influenzajárvány és az előző évi alacsony bázis, addig a nyári (július-augusztus) 7,2 százalékos emelkedésben a hőhullámok kedvezőtlen hatása játszhatott elsődleges szerepet. Ezer lakosra 13,4 halálozás jutott, az előző évinél 0,6 ezrelékponttal több, ugyanakkor a csecsemőhalálozások ezer élveszületésre jutó 4,1-es mutatója az eddig mért legalacsonyabb, 0,5 ezrelékponttal csökkent az előző évihez viszonyítva - közölte a KSH.

Magyarországon - a 2014-es adatok szerint - a Budapesten élők számíthatnak a leghosszabb életre. Az alapfokú végzettséggel rendelkező férfiak esetében a születéskor várható átlagos élettartam 65,3, a nők esetében 75,7 év, a felsőfokú végzettségűeknél a várható átlagos élettartam magasabb mind férfiaknál, mind a nőknél. Előbbi csoportnál 77,2, míg utóbbinál 81,3 év.
földrajzi különbségek

A budapesti férfiak az átlagnál két évvel, a nők egy évvel, az Észak-Magyarországon élőknél pedig 4,4, illetve 2,5 évvel élnek tovább. Hasonló különbség van a falusi - különösen az ezernél kisebb lélekszámú települések esetében - és a fővárosi életkilátások között. Az élet várható hosszát a lakóhelynél is sokkal erősebben befolyásolja azonban a legmagasabb iskolai végzettség. 2013-ban az alapfokú és a felsőfokú végzettségűek várható élettartamának különbsége átlagosan 8,4 év volt: a férfiak esetében 11,9, míg a nőknél 5,6 év. Az olló valamelyest zárult 2007 óta a férfiaknál, hiszen akkor a különbség még elérte a 14 évet.

A végzettség élettartamot befolyásoló hatása a volt szocialista országokban a legerőteljesebb - összegezte a KSH. A legtöbb rokkantságot a stroke okozza, a 2014-ben meghalt 126 ezer ember felének keringési betegség okozta a halálát. A keringési halálozások ötöde (12 390 eset) agyi érbetegség miatt következett be. A háziorvosi rendelőkben 2013-ban több mint 550 ezer esetet tartottak nyilván az agyi érbetegségek csoportjában, a betegek kilenctizede 55 év feletti volt, és a betegség gyakoribb a nők között (61 százalék). Az agyi érbetegségek miatt bekövetkezett halálozásban az uniós rangsor utolsó negyedének elején állunk.

A magyar halálozás az uniós átlagnál 70 százalékkal magasabb, a legkevésbé érintett franciákénak több mint háromszorosa, a sereghajtó bolgárnál viszont 56 százalékkal alacsonyabb. Az agyi érkatasztrófa után a betegek egyik harmada meghal, másik harmada a súlyos maradványtünetek miatt rehabilitációra vagy állandó ellátásra szorul, ez az emberi vonatkozások mellett nagy anyagi terhet rak az egyénre, a családokra és a társadalomra is. A KSH megjegyezte, hogy a betegség elsődleges rizikófaktorai közé tartozik a magas vérnyomás, a magas vérzsírszint és a dohányzás. Az adatok szerint a magyar háziorvosi rendelőkbe 2013-ban mintegy 3 millióan magas vérnyomás, 1,3 millióan pedig koleszterinproblémák miatt jártak, míg a 2014-es európai lakossági egészségfelmérés szerint a lakosság 29 százaléka dohányzott.
Praxisok hatása

Az adatok szerint nő az állandó orvos nélküli háziorvosi praxisok száma Magyarországon. Míg a háziorvosi és házi gyermekorvosi praxisok száma 2008 és 2014 között alig változott (0,9 százalékkal csökkent), 2014-ben 6665 volt a számuk, ezek 95 százaléka saját tulajdonú praxis. A háziorvosok a rendelőikben 2014-ben átlagosan 11 309 beteget láttak el, 29 százalékkal többet, mint 1990-ben. Egy napra 45 beteg jutott, az egy betegre jutó átlagos idő 5 perc volt - írta a KSH.

A praxisok leterheltsége között régiós szinten nincs nagy különbség, átlagosan 1479 embert láttak el. Az egy praxisra jutó lakosok száma a Közép-Dunántúlon és a Nyugat-Dunántúlon volt a legmagasabb, 4,8, illetve 4,2 százalékkal az átlag fölött, míg a Dél-Dunántúlon a legalacsonyabb, 9,8 százalékkal az átlag alatt. A külföldre távozó egészségügyi dolgozók száma 2009-ben kezdett meredeken emelkedni, 2012-ben meghaladta a kétezret, azóta enyhén csökken. 2009 és 2012 között az adott évben az orvosi oklevelet szerzettek száma alacsonyabb volt, mint ahány kollégájuk távozott. A diplomázók száma a 2009-es mélypont után 2014-ig a másfélszeresére (1429) emelkedett.

Az egészségügyben a kisegítő, fizikai munkakörökben van a legtöbb betöltetlen állás (6,1 százalék), az orvosi állások 4,5, a szakdolgozói állások 3,5 százaléka vár jelentkezőre. 2014-ben a humán egészségügyben teljes munkaidőben foglalkoztatott fizikai dolgozók havi bruttó átlagkeresete 146 ezer, a szellemi foglalkozásúaké 235 ezer forint volt. A fizikai dolgozók átlagkeresete a nemzetgazdasági átlag 84, a szellemi foglalkozásúaké 72 százalékát tette ki.





http://alfahir.hu/egy_nemzet_sullyed_el_a_magyar_halalozas_az_unios_atlagnal_70_s zazalekkal_magasabb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néhány szó az agyatlan hívekről
  2016-05-16 21:19:39, hétfő
 
 
Tamás Róbert 2016-05-16


Néhány szó az agyatlan hívekről


Fotó: kormány.hu Nem csak az ágyak cserélődnek, hanem az arcok is Fotó: kormány.hu Nem csak az ágyak cserélődnek, hanem az arcok is

Vannak azért jó hírek is, hogy ne csak mindig a pocsékságokat hozzuk a hosszú hétvége nyugalmába. Tessék, egy felújítás, ami nem stadion és nem kisvasút. A kormány közösségi oldalán leltem és végre, valamint hurrá!

,,Újabb kórházak felújításáról döntött a kormány. 2010 óta 500 milliárd forintos egészségügyi fejlesztés valósult meg, amelynek jó része vidéki kórházakhoz jutott. A kormány most újabb kórházak felújításáról döntött és tíz milliárd forinttal támogatja a következő években a Betegápoló Irgalmasrend budapesti, váci és pécsi kórházainak felújítását, valamint egy hajósi szociális intézmény létesítését. Az Irgalmasrend több évszázada segíti a rászorulókat, többféle egészségügyi és szociális intézményt működtet. Köszönjük eddigi szolgálatukat, áldozatos munkájukat!"

Elkötelezett szektatag úrelvtárs mindjárt a Facebookon hozzá is tette a magáét a kérdéshez. Mert lámcsak, jó a kormány. Nagyvonalú, tudja, mi a feladata, első a polgárok érdeke és egészsége.

,,A nagy arcú ellenzék csak romos, lepukkant orvos nélküli kórházakról pofázik ... agyatlan híveik meg bambán helyeslik !!!! Erről miért nem írnak az elvtársak ? ? ? !!!!!!!"

Nem én írtam a kommenthez az igen sok kérdő-, illetve felkiáltójelet, hanem maga a szerző. Habár soha az életben nem fogom megérteni, miért gondolják sokan jó dolognak, ha így nyomatékosítanak, de ettől függetlenül nem tudok ellenálni a kérésnek és én pofázok erről. Jó? Jó!

Tehát. A kormány döntött, a kormány támogatja. Apró légyszar a marcipános boldogságban, hogy a kormány két forráshoz tud nyúlni, amennyiben egy egészségügyi intézmény felújításához pénzt szeretne biztosítani. Az egyik a közpénz (költségvetési források), a másik az uniós támogatás.

Ameddig az ország saját forrásainak elköltését nem szabja meg az Unió, az általa biztosított források elköltését célhoz köti. Nem ötletszerűen, hanem minden országgal megállapodik, hogy az egy költségvetési ciklusra jutó támogatás mire használható fel.

Az elmúlt időszakban például azért épült nálunk annyi szökőkút, azért térkövezték és viakolorozták le még az ég alját is és azért nyert Orbán veje közvilágítási tendereket hűvös halomba, mert akkor erre lehetett fordítani az uniós forrásokat. Akkor erre szállt rá a kormányközeli piócahad, hogy az utolsó fillérig kiszappanthassák a lenyúlható összegeket. Nem működő lámpák, új árában számlázott bontott térkövek, hetvenhétszer átadott várkert bazár, percek alatt széthasadó kerékpárutak, milliárdokért elkészült 8 négyzetméteres járdaszigetek. Szerintem mindenki ismer ilyet és nem, nem csak ott fordul ez elő, ahol ő lakik. Mindenhol. És mindenhol ott egy Mészáros, Tiborcz, Garancsi, aki jobban meg tudja ezeket a beruházásokat csinálni, mint bárki más. Igen.

Na, most új költségvetési ciklus kezdődött, amikor is nem kap pénzt az ország infrastrukturális fejlesztésekre, azt eddig kellett volna megcsinálni. Most felújításokra és a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének emelésére kapunk pénzt.

Ezért jelen állás szerint az van, hogy a harangszóval és tömjénfüsttel meghirdetett kórházfelújítás a következőképpen néz ki: az a bizonyos tízmilliárd forint, amit gondos kormányunk erre a beruházásra szán, 9,22 milliárd forintnyi uniós pénzt tartalmaz. A többi - 780 millió - saját erő.

Ettől persze még szép és jó a kórházak felújítása, szükséges is. De egyrészt nem indokolt a melldöngetés, mivel nem a remek gazdasági eredmények hatására előállt többletforrásokat költjük (ilyen ugyanis nincsen), másrészt biztosan ezeket a munkálatokat sem a honi kis- és középvállalatok fogják megcsinálni, hanem a csókosok. A magyar vállalkozók filléreket kaphatnak, alvállalkozóként. Azt is csak azért, mert valakinek értenie is kell a kivitelezéshez és dolgoznia is kell, mégsem várható el Mészáros Lőrinctől, hogy a két kezével vakoljon.

Az egészségügyben dolgozók bére ettől még nem rendeződik, a túlterhelt ápolók és orvosok ettől még szinte éhbérért fognak dolgozni és aki csak teheti, menekül az országból.

Egyszóval a hír jó, de a kormány önfényezése távolról sem indokolt. Elég baj az nekünk.

http://kolozsvaros.com/2016/05/16/nehany-szo-az-agyatlan-hivekrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törésvonalak a Fideszen belül
  2016-05-16 21:00:40, hétfő
 
  2016. 05. 16. 17:54

Törésvonalak a Fideszen belül


A Fidesz centralizált döntéshozatali struktúrája, a párton (és parlamenti frakción) belüli fegyelem, valamint a kifelé történő, viszonylag egységes kommunikáció okán az a képzet alakulhat ki a külső szemlélőben, hogy a Fideszen belül nem találhatók jelentősebb törésvonalak. Ez azonban csak a látszat. A következőkben számba vesszük azokat a politikai, gazdasági, személyi, ideológiai, habitusbeli, generációs konfliktusokat, amelyek alapján elmondható: a Fidesz - pártelitjét, gazdasági és értelmiségi holdudvarát, támogatói bázisát tekintve - nemcsak sok szempontból heterogén, de ha mélyebbre tekintünk, láthatjuk, nem kevéssé széttartó is. Azonban a törésvonalaknak is van evolúciója, s ami ma még hajszálrepedésként húzódik javarészt a felszín alatt, idővel nehezen áthidalható szakadékot képezhet a párton belüli és a párthoz kötődő hatalmi- és érdekközpontok között.
,,A változás mozgást, a mozgás súrlódást jelent."
(Saul David Alinsky)

Talán elsőre furcsán hangzik, de az egyik legnagyobb veszély a Fidesz számára az, ha több cikluson keresztül ,,túlnyeri" magát (vagyis az Országgyűlésben - ha nem is minősített többsége - stabil többsége van, így politikailag, hatalomtechnikailag nem szorul rá az ellenzéki szereplőkkel való konszenzuskeresésre). Akár a piacon, a politika szférájában is elmondható, hogy a verseny dinamikája hajtja, jobbá, adaptívabbá teszi a konkuráló szereplőket, s ha ez a versenyhelyzet tartósan korlátokba ütközik (itt elsősorban nem adminisztratív korlátokra kell gondolnunk, egyszerűen csak a ,,centrális erőtér" logikájára), az jelentős mértékben visszahat a politikai, kormányzati teljesítményre. Emellett nem hagyható figyelmen kívül az az általános vélekedés sem, miszerint komoly és közvetlen fenyegetést jelentő külső szereplő hiányában (ez objektíve nem biztos, hogy igaz, hiszen egyes ellenfelek alábecsülhetők, de itt döntően percepciókról beszélünk) kiújulnak, felerősödnek egy-egy szervezet belső ellentétei. Ez különösen igaz akkor, amikor magának a rendszernek az egyik vezérlő logikája a politikai és gazdasági zsákmányszerzés (a javak, pozíciók pedig végesek). Ezen a ponton döntően két dologra kell gondolnunk: a párteliten belüli, pontosabban a kormányfő-pártelnök alatti személyi vetélkedésekre, valamint a párthoz köthető, tőkeerős gazdasági körök egymás pozícióját, befolyását gyöngíteni akaró, többnyire a háttérben zajló erőjátékára. Ezt a továbbiakban érdemes kicsit bővebben kifejtenünk.

Orbán Viktornak jelenleg nincs kihívója a pártján belül, ez azonban változhat, hiszen a politikában idővel minden karakter elhasználódik (ahogy Lánczi Tamás blogján is olvasható: ,,a politika - mozgás"). Ráadásul a politikában hosszabb távon mindig van egy önigazoló teljesítménykényszer, vagyis a befektetett munkát mandátumokra kell váltani. Orbán 2006-os parlamenti választásokon - 2002 után ,,zsinórban" másodszor - elszenvedett vereségét követően megingott a párton belüli pozíciója, amit többek közt Kósa Lajos felkapott nyilatkozata is szemléltetett, ami arról szólt, hogy a következő általános országgyűlési választáson már kevésbé valószínű, hogy Orbán Viktor lesz a Fidesz kormányfőjelöltje.

Ismert az is, hogy Orbán rendszerint versenyezteti a Fidesz ,,erős embereit" - miként azt láthattuk korábban Lázár János és Navracsics Tibor esetében, most pedig Rogán Antal és Lázár János példáján keresztül. Ez nemcsak a politikai rátermettség, a vezetői képességek fokmérője (vagyis a ,,feladathoz embert" kívánalma), hanem egyúttal azt a célt is szolgálja, hogy a kormányfő mögött állók egyike se léphessen fel kihívóként, ne rendelkezhessen az ehhez szükséges autoritással (se a párton, illetve a kormányon belül, se pedig a választók előtt). Még így sem tökéletes a hatalmi képlet, hiszen az utóbbi időszakban a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János ,,megregulázására" volt szüksége Orbánnak, amit egyfelől a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztériumi rangra emelése, Rogán Antal kinevezése (és a portfólió-átadással együtt járó személyi és hatásköri viták), Lázár sértődött nyilatkozatai, valamint a 2015. decemberi pártkongresszuson elmondott, alig burkoltan bíráló üzeneteket tartalmazó beszéde is fémjelzett. (Egyébként ugyanezen a fórumon a kormányfő is keményen üzent Lázárnak: ,,[...] senki sem léphet át egy bizonyos határt".) Orbán Viktor rendszerint arra is ügyel, hogy ne keverje a pártbéli és a kormányzati funkciókat, ezzel is elejét véve annak, hogy erős háttérbázissal bíró szereplők jelenhessenek meg a porondon (egyik olvasat szerint a polgármesteri-országgyűlési képviselői összeférhetetlenségre is ezért volt szükség). Az is árulkodó, hogy a legutóbbi tisztújításon a Fidesz elnökségébe kevésbé fajsúlyos személyek kerültek. Az Orbán-Lázár és a Lázár-Rogán ellentét azonban messze nem az egyetlen törésvonal a Fideszen belül. Ráadásul Lázár sokszor még mindig túlságosan önjáró a kormányfő számára, miként ezt a vasárnapi boltzár eltörlése ügyében tartott parlamenti szavazás is igazolja. A Miniszterelnökség vezetője minisztertársaival is többször összeütközésbe került, így például Balog Zoltánnal vagy Fazekas Sándorral (a rivális Rogán Antalról nem is beszélve).

Jól érzékelhető konfliktusforrásként jelent meg korábban a ,,generációs törésvonal" is. Ennek látványos manifesztációja volt, amikor Lázár János egy interjúban azzal vádolta meg Kövér Lászlót és az azóta az országos politikából teljesen (és nem ok nélkül) kiszorult Pokorni Zoltánt, hogy hátba támadták a párt fiatalabb generációját. Mindehhez az urizálás vádja szolgáltatott alapot, s Lázár nem kevesebbet állított, minthogy az ő, valamint Habony Árpád és Giró-Szász András személyét ért támadások (életmód, vagyongyarapodás) mögött néhány idősebb fideszes politikus áll, akik ,,nem tudják elviselni, hogy háttérbe szorultak".


Az urizálás kérdése azonban nemcsak személyi vagy generációs kontextusban jelenik meg, hanem az értékrend dimenziójában is: az urizálók az egyik oldalon, míg a másikon a ,,Polgári Magyarország" ethoszának hívei - noha utóbbiak szemmel látható kisebbségben vannak, különösen mióta egy kormányközeli elemző felfedte: annak hívószava ,,természete szerint politikai termék volt". Egyes párttársaik, illetve párthoz köthető személyek urizálását bíráló fideszes politikusok jól ráéreztek arra, hogy a Habony Árpád, Mészáros Lőrinc, Andrew G. Vajna és mások kormányzati kegyektől nem függetleníthető, fényűző életmódja, látványos üzleti sikerei éles ellentétben állnak a miniszterelnök által korábban meghirdetett ,,plebejus politizálással".

A Fidesz gazdasági holdudvara sem mentes a törésvonalaktól. Az Orbán-Simicska konfliktus és látványos szakítás óta új erőcentrumok vannak felemelkedőben, amelyek versengnek egymással a dominanciáért. Ez a vetélkedés javarészt látens módon történik, időnként azonban egy-egy botránygyanús ügy kapcsán hirtelen felszínre tör. Legutóbb az MNB-alapítványok gazdálkodását övező közéleti botránnyal összefüggésben jegyezte meg Török Gábor, hogy ,,vannak olyan kormányközeli csoportok, amelyeknek nincs ellenükre, ha nagyobb figyelem irányul arra, miképpen építgeti a hátországát Matolcsy", ami tulajdonképpen a fentebb leírt játszmának a része, csakúgy, mint néhány, (gazdasági) célszerűségében megkérdőjelezhető, vagy kifejezetten korrupciógyanús ügy megszellőztetése, az ezekkel összefüggő, taktikai célú információ-szivárogtatás.

Ismerünk néhány olyan törésvonalat is, amelyeket a terjedelmi korlátok miatt nem áll módunkban kifejteni, de említés szintjén érdemes foglalkozni velük. Ilyen például az újra és újra fellángoló kormány-főváros vita (látványos Lázár-Tarlós perlekedésekkel), vagy a kormány és a - sokszor fideszes vezetésű - helyi önkormányzatok vitája (legújabban az iskolafenntartás és üzemeltetés vonatkozásában). Ide sorolható az erős atlantista orientációhoz és az európai progresszióhoz való viszony (előbbi André Goodfriend ügyvivősége és a ,,keleti nyitás" idején, a Martonyi János-Németh Zsolt kontra Orbán-Lázár vonalon, utóbbi Navracsics EU-biztosi megválasztása előtt volt különösen jól érzékelhető), vagy a Fidesz és a KDNP között megjelenő, főként társadalom- és kultúrpolitikai kérdésekben megnyilvánuló nézetbeli különbségek. Emellett van egyfajta (hatalmi/szakmai) ,,technokrata" (Lázár szavaival: ,,elvtelen pragmatista") versus ,,meggyőződéses, értékorientált" politikusi szembenállás. A zöld gondolathoz való viszony szintén egy megosztó tényező a Fideszen belül, illetve a párthoz a közelmúltban szorosan kötődő, közismert személyek körében. Elég a második Orbán-kormány idején államtitkári pozícióban tevékenykedő Illés Zoltánra, vagy az ún. zöld témák iránt fogékony (korábban az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottsága alelnökeként is aktív), jelenlegi köztársasági elnökre, Áder Jánosra gondolnunk. Az ő krédójukkal szembeni kiállásként is értelmezhető Orbán Viktor azon gondolata, miszerint "a környezetvédelem baloldali issue, a gazdag országok ügye, akadályozza a gazdasági fejlődést - ilyenre mi nem költünk".

Végezetül érdemes a Fidesz-táboron belüli törésvonalakról is szót ejtenünk. Az egyik, közvélemény-kutatásokat is végző politikatudományi intézet 2015. októberi, 3 ezer fős adatbázisra épülő elemzésében bemutatta, hogy a fideszes szavazók értékorientációjukat tekintve igencsak megosztottak: szinte azonos súlyt képeznek a ,,mérsékelt értékkonzervatívok", a ,,vidéki vallásos" réteg, valamint a ,,polgári középosztályhoz tartozók", de nem elhanyagolható az ,,apolitikus jobboldali fiatalok" aránya sem, s megtalálhatjuk még a ,,nemzeti liberálisok" szűk kisebbségét is. Noha - az ideológiai és szociokulturális különbségek ellenére - többé-kevésbé elkötelezett szavazókról beszélünk, a heterogén tábort javarészt Orbán személye tartja össze, ami előrevetíti, hogy a miniszterelnök politikai sorsa és a Fidesz-tábor intaktsága között szoros összefüggés van (e tézist erősíti a politika perszonalizációjának jelensége is).

A Fidesz tehát a pártelittől egészen a szavazótáborig törésvonalakkal szabdalt, ám a párt erősen centralizált, hierarchikus működése, a pártelnök-kormányfő tekintélye egyfajta féket képez, így a színfalak mögötti ellentétek csak korlátozottan és tompított éllel jelennek meg a sajtónyilvánosság előtt.

Kovács János
vezető elemző, Iránytű Intézet


http://alfahir.hu/toresvonalak_a_fideszen_belul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint a Heller, de most nem mackóban és nemi aktust aka
  2016-05-16 20:43:08, hétfő
 
  Már megint a Heller, de most nem mackóban és nemi aktust akarva

2016. május 16. 20:09
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Heller és az antimarxizmus! - írtam nem is olyan régen. A kiváló Lukács-tanítvány Heller egyszer úgy tartott órát hajdanában az egyetemen mackóban, hogy bejött és azt mondta: ,,Gyerekek, b@szni kell, az a legjobb a világon." Igen, így, szóról szóra. És csak azután Lukács Györgyöt olvasni. No meg őt magát. Akiből lehet vizsgázni az egyetemen - véletlenül éppen őnála.


Mindezek jutottak ismét eszembe, amikor a Mazsihisz honlapja május 12-én születésnapján Hellert köszöntötte. Ebben olvassuk:

,,A század legnagyobb - bár sok szempontból végtelenül problematikus - magyar filozófusa, Lukács György tanítványi köréhez csatlakozik, onnan tűnik ki már egészen nagyon korán."

Hja, Lukácsnál nagyobb nem lehet senki. Hozzá képest még Heller is kisebb. Lukács hát a mester, Heller a tanítvány. De e tanítványból mester lett, és az ma is, még ha most már nem is mackóban és nemi aktust akarva. No de nézzük csak a születésnapi köszöntőt!

,,Érdemi marxista filozófiai teljesítménye ahhoz a munkához járul hozzá, amely a marxizmust újra akarja értelmezni az emberről szóló filozófiai tudásként. Eszerint a marxizmus radikalizálja a modernitásnak azt a programját, hogy az ember - eredendő, születési kötöttségeitől függetlenül - azzá lehet, amivé teszi magát. A marxizmus így az ember kiteljesedését, igazi önmagává válását, az elidegenedés, eldologiasodás megszűnését ígérte. Ez a forradalom a reneszánszban kezdődött, nem véletlen, hogy Heller egyik legfontosabb könyvének A reneszánsz ember a címe."

Zagyvaságok zagyvaságok után. Szinte szóra sem érdemes. Aki hát nem marxista, nem is igazán egyéniség. Jó tudni ezt. Ami pedig a reneszánszt illeti: ehhez is éppannyira értett, mint Arisztotelészhez, akiről művei ismerete nélkül írt egykor könyvet. Ám ez még nem minden:

,,A marxizmus ,,reformja" egyre nyilvánvalóbban vált a rendszer, a létező szocializmus kritikájává Heller és társai munkáiban, a Lukács-iskola egyre gyanúsabb lett. Heller nyíltan is színt vallott 1968-ban, miután Csehszlovákiát megszállták a Varsói Szerződés, így Magyarország csapatai. Tiltakozó nyilatkozatának 5 év múlva lettek komoly következményei: az 1973-as ,,filozófus-per" lényegében betiltotta a marxista filozófiát Magyarországon, Helleréket emigrációba kényszerítette."

Micsoda? 1973-ban Heller miatt betiltották a marxista filozófiát hazánkban? Akkor mit tanítottak helyette? Platonizmust? Netán tomizmust? Ámde hagyjuk a kérdéseket, illetve a vitát a mazsihiszesekkel. Velük vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rárondít a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert...


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=94085
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrányos hangfelvétel: fideszes képviselő tolvajozza Rezsi
  2016-05-16 20:36:40, hétfő
 
  Botrányos hangfelvétel: fideszes képviselő tolvajozza Rezsi Szilárdot!
2016. május 16. 16:19 - Első Kézből

Döbbenet, hogy Orbán Viktor milyen szeszélye emelhette magas pozícióba a Németh Szilárd nevű létformát. A ,,rezsibiztos" finoman szólva nem a legélesebb kés a fiókban.

Balta egyszerűsége mellett súlyos ideggyengeségéről is tanúbizonyságot tett, amikor nemrég vöröslő fejjel viharzott ki az ATV stúdiójából.

Tavaly nyáron kisiskolás gyerekek osztálykirándulását tette pokollá, ezt a botrányt épp a Nyugati Fény írta meg elsőként, a szülők beszámolói alapján.

Németh Szilárd tehát eddig is hézagmentesen hozta az arrogáns bunkó figuráját, aki sötét, mint az éjszaka, vitakultúrája pedig egy kocsmai kötekedőével vetekszik.

nemethszilard.png

Ám az internet bugyraiban most más ,,erényeire" is bizonyítékokat találtunk.

A Youtube-ra felkerült hangfelvételeken saját fideszes párttársa rántja le a leplet Németh Szilárdról. A történet eddig nem kapott szélesebb nyilvánosságot, mert abból az időből származik, amikor Németh még nem volt országosan hírhedt politikus, ,,csak" egy önkormányzati képviselő Csepelen. De ragyogóan rávilágít a rezsibiztos valódi jellemére.

A felvételeken Horváth József csepeli fideszes képviselő beszél. Azt mondja:

,,Németh Szilárd azt kérte minden frakciótagtól, hogy ha bárkinek bármilyen mutyija van, azt ő is tudja. Azt ővele ossza meg. Nincsen semmi probléma, ő nem szól bele, de őt tájékoztassa mindenki"


https://youtu.be/_-0EVcsLEWM


A mutyikkal nincs tehát baja a rezsibiztosnak - ami nem csoda, hiszen ő maga is élen járt a közpénzek eltüntetésében. Horváth kipakol erről is:

"Volt a frakciópénz, ez 1.240.000 forint volt nálunk hat főre. Kérdezem tőle: mi van a frakciópénzzel? Feléltük - ez a válasza. Na most, egy forintot nem költött senkire sem, egy tollbetétet nem vett senkinek. Csak és kizárólag ő vette fel a frakciópénzt. Ezért lépett ki a frakcióból a Horváth Lajos. Szóval szőrén-szálán eltűnt a pénz.

Aztán Orbán Viktor mindenkinek küldözgetett leveleket, hogy a Fidesz kampányába, aki tud, az szálljon bele. Hozták be a pénzt az emberek - csak és kizárólag az ő irodavezetője szedhette a pénzt. Na most ez a pénz is szőrén-szálán eltűnt, a Fidesz-kasszába nem került be"

https://youtu.be/Zwzw2mOiL_M

Nem nehéz elképzelni, hogy egy ilyen erkölccsel rendelkező ember mit művelhet most a közpénzekkel, ha már mezei önkormányzati képviselő korában ilyen olajozottan ment neki a lenyúlás.

És ez az ember a Fidesz alelnöke, formálisan a párt második embere!

Ha bárkinek további információja, bizonyítéka van Németh Szilárdról, írjon nekünk, hogy utánajárhassunk: nyugatifeny@gmail.com


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/05/16/botranyos_hangfelvetel_fideszes_kepviselo_t olvajozza_rezsi_szilardot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pünkösdi királyság
  2016-05-16 18:06:52, hétfő
 
  Emese Tarcali


Pünkösdi királyság

Hej, Viktor ezt jól elqrtad!

A Ti demokráciátokban már nincs semmilyen szociális háló, ám mégis úgy gondoljátok, hogy eljött az idő , amikor a szegény gyerekek eltarthatják a még szegényebb szüleiket....így hogy a demokratikus 2/3 ( fidesz) megszavazta a nyugdíjpénztár teljes lenyúlását, most az OEP 2000 milliárdos aprócska kis vagyona is Nektek kell, már nincs miből nyugdíjakat fizetni, értem én....

A gondom mindössze annyi , hogy nálunk itthon nincs olyan demokrácia, mint Nálatok...az alaptörvény is ósdi. A férjem azt mondta, hogy itt nem lesz muttertartás, mert nem a gyerekeink vállaltak minket, hanem Mi Őket.
Értelmiségi munkás parasztok vagyunk, éppen mint Te . Igaz, nálunk a nadrágszíjas verés, gyerekrugdosás, fejet a falba... kimaradt, apám ehhez nem volt elég "okos" , ha ez így megtörténhetett volna, hajaj már rég helyem lenne a kormányodban legalább főtanácsadói szinten vagy akár alelnöki posztot is betölthetnék. ( rezsiszilárdot nem bírnám kitúrni, olyan tengernyi eszem nekem sincs, de legalább kapaszkodhatnék lefelé hozzá)

Defektes , beteges gondolkodású lények vagyunk, ahol tömegeket fertőzött meg a kór, nálunk mindenki azt hiszi, hogy 40 év adó és TB fizetés után jogosan megilleti a vén hülyét a nyugdíj.....nem is értem?!.... amikor Felcsúton kisvasúttal is lehet zakatolni, ott van pár lépésre egy szuperkecmec stadion, Matolcsy könyve milliókat ér, alapítványai művészi pontossággal zongorázzák a milliárdok útját, a hihetetlenül sikeres "Oli és Garcha " Kft már csillagpályán vett tejútrendszert , ahol Mészáros gáz,- és leszerelő építette ki az utat. Récsöl szállodái így a májusi eső hatására gombamód szaporodnak, néhányuk milliárdos turizmusfejlesztési támogatásból kerítésen innen és túl. Úgy meggazdagodtatok , hogy a gyerekeitek is 20 ezresekkel játsszák a Monoplyt.

Nem lesz ennek a kapkodásnak jó vége. Érzitek, hogy fogy az időtök, így rohamos eszeveszett harácsolást folytattok, már napi szinten 260-2000 milliárdot loptok.
Minek az a sok pénz, ha nem tudjátok majd elkölteni?!

2,7 millió nyugdíjas sok ember.....a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a mezei kirekesztettek, a szegények, a csalódottak, szavazóképes diákok, az átvertek.....hű....ez legalább 5-6 millió ember. Ne gondoljátok, hogy bármilyen szavazás alkalmával lehetőségetek lesz csalásra, mert a matematikai számadatok szerint még a külhoniakkal együtt sincs ebben az országban 10-12 millió szavazóképes ember .....bár már most borítékolható, hogy Kaja Ibrahim nevű cimborád több százezres fiktív szavazótábora igyekszik majd megvédeni a segged a demokráciádban.

Azért nem árt ha tudod: most darázsfészekbe nyúltál nem csak a kezeiddel....a Mi diktatúránk erős és könyörtelen, mindent elsöprő gátlástalan Emberek sokasága, akik vagy így vagy úgy, de véget vetnek a királyságodnak hamarosan, aztán gondoskodhatsz a szüleidről meg a gyerekeidről is ( kivéve amelyik már saját lábon áll) ha lesz rá lehetőséged......elképzelhető, hogy kis családod és a haverok csak Leonardo festményéhez tudnak igazodni.......na, nem csak 12 fővel, ott lesz az egész díszes társaság, mert megérdemlitek az utolsó vacsorát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meséli a cigány:
  2016-05-16 17:45:25, hétfő
 
  Meséli a cigány:
- Hát megyek á folyópárton, oszt látom, hogy ott fekszik egy áranyhal. Gondoltam visszadobom, hátha teljesíti három kívánságomat. Visszadobom a halat, ázmeg aszongya: Te cigány! Há nagyon rendes vótál hozzám, teljesítem három kívánságodat!" Gondótam, jó lenne egy verda! Há rágondulok, osztán ott egy Ferrári. Beülök, megyek háza. Nézem a házát. Jó lenne egy kastély helyette. Rágondulok, oszt ott egy nagy cigánypalota. Bemegyek, hát látom áz ásszonyt. Randa is, meg kövér is, jó lenne helette egy bombánő. Csák rágondulok, oszt mán ott is terem. Gondótam, visszamegyek az áranyhalhoz, hogy meghálálom néki. Visszámegyek á folyópartra, hogy: Té áranyhal! Hogy hálálhátnám én ezt meg!" Áz áranyhal gondúkodott, osztán aszonta: Té cigány! Hát tégy éngöm á mágádévá!" Aztán amikó már csinálom, hát nem átváltozik hirtelen egy nyócéves kislánnyá? Hát így törtínt ez, igen tisztelt bíróság...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A “rasszista zsidó” jelensége bonyolítja a liber
  2016-05-16 10:25:19, hétfő
 
  hidfo.ru 2016.05.11. 14:04

A “rasszista zsidó" jelensége bonyolítja a liberálisok egyszerű világképét


iszlámellenes tüntetés Németország hidfo.ru

A liberális baloldal világképe egyszerű: a másság jó, a másság kiközösítése rossz. Ez az egyszerű egyenlet azonban könnyen felborul, amikor kiderül, hogy a muszlim menekültek többsége antiszemita, a zsidó lelkész pedig muszlimellenes. Importáltuk a Közel-Kelet vallásháborúit, a korábbi balliberális propaganda nem működőképes többé.

Egy év leforgása alatt mintegy kétmillió közel-keleti és afrikai menekült és gazdasági bevándorló érkezett az Európai Unió területére, miközben a baloldali liberális sajtóorgánumok Európa-szerte nyíltan támogatták a bevándorlást: lejárató kampányokat intéztek a határzár építését, a bevándorlás leállítását sürgető politikusok ellen, balliberális szervezetek aktivistái rendszeres akciókkal próbálták meg ellehetetleníteni a határzárak létesítését. Egy tavaly december végi tömeges szexuális zaklatás eset (Köln) után derült fény arra, hogy a liberális sajtó mindeközben totális cenzúrát működtetett a “menekültek" által elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban, a német rendőrök pedig felsőbb utasításra nem alkalmazhatnak erőt, ha egy elkövető vélhetően bevándorló.
Kapcsolódó: Brutális médiacenzúra működik Németországban

Január közepére azonban önmagával is konfliktusba került a liberális propagandagépezet, miután számos európai zsidó vezető jelezte, hogy a nagy migrációs hullám kezdete óta a nyugat-európai országokban megszaporodtak a zsidók elleni támadások. Utcai késelések, gyilkosság esetek jutottak nyilvánosságra, miközben mind több alkalommal vált egyértelművé, hogy a bűncselekmény indítéka az antiszemitizmus. Ugyanakkor, a bűncselekményekért nem okolhatták az európai szélsőjobboldalt, mert az elkövetők az esetek többségében muszlim bevándorlók, vagy azok leszármazottai voltak.

Daniel Killy, Hamburg zsidó közösségének vezetője januárban kijelentette, hogy a zsidók már nem érzik magukat biztonságban Európában; Németországban, Franciaországban is fegyveres támadások áldozatává válnak, emiatt egyre többen döntenek a kivándorlás mellett. Európa importálta a Közel-Kelet vallásháborúit - immár a fejlett Nyugaton lehetünk szemtanúi annak, amint iszlám radikálisok zsidókat ölnek, zsidó vezetők pedig a bevándorlás leállításáért kampányolnak, de mint kiderült, aktívan kiveszik a részüket az iszlámellenes hangulatkeltésből is.

Magyarországra utóbbi is fokozottan érvényes. Szeptember 17.-én Horváth József, a polgári elhárítás és a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese a Magyar Időknek adott interjú során azt mondta; “Magyarország az iszlám szélsőségesek kiemelt célpontja, hiszen Franciaország mellett itt él a legnagyobb zsidó közösség." Ezzel összefüggésben érdemes megemlíteni, hogy Magyarország az európai országok közt elsőként épített határzárat a muszlim migránsok bevándorlási útvonalának elterelése érdekében. Magyarország zsidó közösségeinek vezetői már akkor számolhattak azzal, amivel a nyugat-európaiak nem: hogy a muszlim menekültek többsége antiszemita, és miközben az európai szélsőjobboldal többnyire megmarad a zsidók elleni verbális agressziónál, a muszlim migránsok esetében felmerül a zsidók elleni fizikai erőszak lehetősége is.

Egy izraeli újságíró, Avigdor Eskin január közepén megjelent publicisztikájában kifejti, hogy bár az Iszlám Állam nem rendelkezik jelentős szervezeti kiterjedéssel Európában, a kontinensre érkező muszlim fiatalokra ideológiai befolyást gyakorol, és a zsidók elleni fegyveres harcra inspirálja őket. Elmondása szerint Európába olyan létszámú zsidóellenes muszlim közösségek érkeznek, ami a legszigorúbb ellenintézkedések ellenére is lehetetlenné teszi, hogy a hatóságok megakadályozzák a zsidók elleni fegyveres támadásokat. Eskin szerint a bevándorlók nem csak vallási hovatartozásuk okán, hanem etnikai alapon veszik célba a zsidókat; a menekültek egy tekintélyes része Izraelt és a zsidóság egészét okolja azért a helyzetért, amelynek köszönhetően el kellett hagyniuk szülőföldjüket.

Január utolsó hetében Angela Merkel német kancellár is elismerte, hogy a menekültek körében “sajnálatos módon elterjedt az antiszemitizmus", ami ellen azonban továbbra is küzdeni kell. A kancellár megfogalmazása szerint a menekültek többsége olyan országból érkezik, ahol “az iszlám által terjesztett gyűlölet és antiszemitizmus általánosan elfogadott".

Magyarország vonatkozásában eddig is látható volt, hogy mind az állami médiában, mind pedig a jobboldali sajtóban kezd teret nyerni az iszlámellenes hangulatkeltés. Mivel ez mostanáig a jobboldali sajtóra korlátozódott, nem volt egyértelműen kijelenthető, hogy zsidó vallási vezetők közbenjárására kezdődött volna a kormány részéről az intenzív migránsellenes propaganda, ami mind gyakrabban hordoz kifejezetten iszlámellenes felhangot. Utóbbira utalhat azonban egy nemrég nyilvánosságra jutott eset, ami magyarázattal szolgálhat arra, miért lett oly könnyedén beemelve a kormánypropagandába a migránsellenes tónus.

Németh Sándor, zsidó származású - kikeresztelkedett - “keresztény" “lelkész" tevékenységével újabb homokszem került a balliberális propagandagépezetbe. A Hit Gyülekezetének vezetője - az ATV tulajdonosa - az Amerikai Népszava “megbízható forrásai" szerint “méltatlanná vált" a Radnóti Miklós Antirasszista Díjra, amiért az ATV “intenzív migránsellenes uszítást folytat".

“Németh Sándor és az ATV, olyan durva menekültellenes és fajgyűlölő propagandát folytat, hogy a díjat odaítélők “elgondolkodhatnának azon, hogy a körmendi idegengyűlölő, xenofób uszítás, hírhamisítás után a díjat visszavegyék tőle."

Németh Sándor hidfo.ru

Valószínűleg minden magyar médiafogyasztó számára egyértelmű, hogy az ATV mindeddig a legkevésbé sem volt összefüggésbe hozható bármiféle antiszemitizmussal vagy idegenellenességgel. Az ATV azonban a Hit Gyülekezetének érdekeltségébe tartozó cégek többségi tulajdonában van. A Hit Gyülekezetének vezetője pedig Németh Sándor, egy kikeresztelkedett zsidó, aki kereszténynek nevezett vallási szervezet élén folytat propagandát a keresztény-zsidó barátság (ahogy ők mondják: “zsidó-keresztény kultúra") védelmében. Az új fejlemények érdekessége, hogy az ATV mindeddig többnyire nem publikált olyan anyagokat, ami a menekültek elleni hangulatkeltésre alkalmas lenne. Ilyenre az első példa az antirasszisták által is kifogásolt híranyag volt, amelyben a hírszolgáltató beszámolt arról, hogy Körmenden migránsok zaklattak fiatal lányokat.

Amennyiben az ATV - és esetleg más balliberális sajtóorgánumok - a továbbiakban rendszeresen jelentetnek meg ehhez hasonló híranyagokat, az a magyarság számára egy aggasztó fejlemény. Nem amiatt, mert valamiféle rasszizmust terjesztenének - hanem, mert ez annak tünete, hogy nem csak Európába importáltuk, hanem mostanra Magyarországra is begyűrűzött a Közel-Kelet ősrégi vallásháborúja.

Ez az ősi vallásháború nemcsak a muszlimok és zsidók egymás elleni háborúskodásának, számos háborús bűncselekménynek és tömeggyilkosságnak története, hanem egy napjainkban is zajló folyamat, ami emberek millióinak életét keseríti meg. Se a magyarságnak, se a kereszténységnek nem feladata, hogy bárkinek is az oldalára álljon két idegen kultúra egymás elleni gyűlöletkeltése során. Nem támogatandó se a zsidók iszlámellenes uszítása, se a muszlim radikálisok rendbontása. Ez egy közel-keleti konfliktus, amit Németország hibás bevándorláspolitikája importált Európába, de egy a magyar érdeket képviselő kormánynak - lehetőségei szerint - a Közel-Keleten (vagy Németországban) kellene tartania: Magyarországon legfeljebb a közrend fenntartásának dimenziójában kellene értelmezésre kerüljön, vagyis a konkrét bűncselekmények megakadályozásával kapcsolatban. A magyar társadalomban így is számos törésvonal, társadalmi feszültség van jelen, semmi szükségünk arra, hogy emellett még a zsidók és muszlimok vallásháborúiba is bevonjuk az országot.

http://www.hidfo.ru/2016/05/a-rasszista-zsido-jelensege-bonyolitja-a-liberalisok- egyszeru-vilagkepet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drágulhatnak egyes sörök - újabb sarc a kormánytól
  2016-05-16 10:12:21, hétfő
 
  Drágulhatnak egyes sörök - újabb sarc a kormánytól
Az új adócsomag alapján több ponton is változhatnak a népegészségügyi termékadó (neta) szabályai 2017. január elsejétől. Többek között kiterjesztenék az adót az ízesített sörökre.

Napi.hu, 2016. május 13. péntek, 14:10


A javaslat jövőre szigorítást tartalmaz az ízesített sörök, illetve alkoholos frissítők tekintetében, ugyanis kiterjesztésre kerül az adókötelezettség az édesítőszerrel édesített ilyen jellegű alkoholos tartalmú italokra is - tájékoztat az RSM blogja.

A javaslatban foglaltak alapján jövőre kiterjesztésre kerül a fizetendő neta összegéből levonható adókedvezmény fogalma (egészségmegőrző program).Mindez azt jelenti, hogy nem csak az ellenérték nélkül igénybe vehető egészségmegőrző programokkal, hanem a legalább 500 forint ellenérték fejében igénybe vehető programokkal kapcsolatosan felmerült költségek is levonhatóak lesznek a neta összegéből a későbbiekben

A javaslat - a korábbiaktól eltérően - meghatározza a tejalapanyag, az édesítőszer, valamint a gyógynövény és a gyógynövényes ital fogalmát, emellett a fogalma is. E szerint gyógynövény kizárólag a legfeljebb 15 százalékos nedvességtartalommal bíró növény, illetve annak része lehet. Ennek jelentősége elsősorban különösen az ilyen alapanyagú italok tekintetében van - olvasható a tanácsadócég blogján.



http://www.napi.hu/ado/dragulhatnak_egyes_sorok_ujabb_sarc_a_kormanytol.614670.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélymagyar nemzeti tragédia
  2016-05-16 10:08:46, hétfő
 
  2016-05-15

Mélymagyar nemzeti tragédia

Két mélymagyar összeborult Matolcsy gazdasági zsenialitása fölött: Bayer Zsolt, a népnemzeti oldal golyóstolla és Lentner Csaba, MNB alapítványi kurátor és küldetéstudatos hívő (Fotó: via Echo Tv) Két mélymagyar összeborult Matolcsy gazdasági zsenialitása fölött: Bayer Zsolt, a népnemzeti oldal golyóstolla és Lentner Csaba, MNB alapítványi kurátor és küldetéstudatos hívő (Fotó: via Echo Tv)

Igaz, hogy vasárnap van és legrosszabb esetben is azon kellene keseregnem, hogy miként fordulhatott elő, hogy már megint nem Magyarország hozta el az Eurovíziós dalfesztivál győztesének kijáró össznép elismerést. Ezzel szemben az a helyzet alakult ki, hogy az Európát érintő összeesküvéselméletek magyar könnyűzenei áldozatával való foglalkozás helyett sokkal súlyosabb problémák hevernek itt a vasárnapi ebédlőasztalon. Olyannyira, hogy vacsorára is jut belőlük.

Ehhez a felismeréshez nem kellett mást tennem, mint belenéznem Bayer Zsolt hátborzongató, sűrű sóhajtásokkal és épületes csúsztatásokkal teletűzdelt Mélymagyar című förmedvény műsorába. Mi tagadás, végigszenvedtem az elejétől a végéig és miután tegnap már idegállapotba hoztam magam Lánczi András rektor úr korrupcióról vallott nézeteivel, érzek magamban még annyi erőt, hogy egy újabb egetverő, a pofámba köpéssel egyenértékű konzervatív-keresztény-ánortodox vallomást darabjaira szedjek.

Szóval az történt, hogy Bayer Zsolt meginvitálta a szervilizmus nyálában tocsogó, kormányseggnyaló műsorába azt a Lentner Csabát, aki az MNB-alapítványok egyikének-másikának kuratóriumi tagja, egyetemi tanár (tudtommal még nem rektor), és aki azzal vonult be a köztudatomba nemrég, hogy Matolcsy hátbadöféseként értelmezte az alapítványok körüli botrányt és valami olyasmit magyarázott, hogy az Alkotmánybíróság kurvaanyját, amiért olyan hibásan indokolt, hibás jogkövetkezményt eredményező döntést hozott, amelynek értelmében kiderült Matolcsynak és csörgősipkás udvartartásának szégyentelen költekezése.

Natehát ez a MIÉP-et is megjárt, parlamentben is négy évig pöffeszkedett kiváló gazdasági szakember nem többet és nem kevesebbet állított, mint azt, hogy a Fidesz 2018-as választási győzelméhez az szükséges, hogy a Matolcsy és holdudvara által képviselt ánortodoxiát elfogadtassák a társadalommal, minden egyetemen minden oktatónak, hallgatónak a fejébe ezt kell beleverdesni. Idézet:

,,egy országban egy kormány úgy maradhat tartós, hogyha az általa vitt gazdasági és társadalompolitikának a szellemi műhelyei erősek. (...) Magát a gondolkodást, a közgondolkodást kell ahhoz megváltoztatni, de országos szinten, hogy az emberek elfogadják, elhiggyék, tudomásul vegyék és akarják ezt a fajta gazdaságpolitikai tevékenységet. (...) Ennek a gondolkodásnak le kell menni minden egyes egyetemre, nem csak privilegizált egyetemekre (...) minden egyetemi oktatónak a fejében ez ott kell legyen, a hallgatók (...) rendelkezzenek ezzel a tudással (...) Az egészet, ami idáig volt, le kell cserélni, ki kell iktatni. Utóvédharcok vannak... (...) Ez egy harc. Szellemi csoportok közötti harc."

Amely harcnak és ennek az egész ánortodoxiának természetesen vezéralakja és emblematikus figurája Matolcsy György, nem véletlen, hogy rá lőnek a neoliberálisok, mert a hülye is tudja meg Lentner is, hogy ,,oda kell lőni, ahol a legsűrűbb a szellemi atmoszféra." Tudja a franc, megint mit lehet reagálni erre a nyílt, kendőzetlen beismerő vallomásra, miszerint a nemzeti oldal harcban áll és ezt a harcot úgy kívánja megnyerni, hogy az MNB alapítványainak közpénzéből támogatják az unortodoxia ellenzőit megsemmisíteni hivatott küzdelmet.

Nem szeretnék belemenni a Matolcsy-féle monetáris politika bő nyálra eresztett felmagasztalásába (pedig jutott belőle bőven minden mélymagyarra), ellenben itt jegyezném meg, hogy Bayer sokkal undorítóbb, amikor valamelyik elvtárssal gondterhelten-jópofán kedélyeskedik, mint amikor monológ formájában uszít, gyalázkodik és fröcsög. Bayer ezúttal összehozott egy nagyon-nagyon mély és igazán magyar 50 percet arról, hogy penetránsan undorító és visszataszító vita övezi a Matolcsy-féle MNB-t, amely vita 99%-a hazugság, és micsoda szívfájdalom, hogy igazán senki nem védi meg az eszmét. Hát majd most ő.

Felháborító, Zsolti, ja! Épeszű embernek hatványozottan felháborító. Hogy egy küldetéstudatos, zavart elméjű, önjelölt tudort hagytál kibontakozni és ámokfutni (mondjuk, szoktál, ezért fizetnek), aki - anélkül, hogy a szavadba vágott volna és akinek te sem vágtál a szavába - elmesélte, hogy a kendőzetlen, nyakló nélküli pénzszórás egyfajta konzervatív misszió, az ágy alá berúgott szar pedig harmatos tulipán.

Mélymagyarék az asztal fölé borulva pontonként felvázolták, hogy miért csodálatos az a szép új világ, amivé Matolcsy festette ezt az országot, hogy 2013 előtt szinte a dögvész pusztított el minket, de mióta ez a fajta gazdaságpolitikai tevékenység érvényesül, élünk, mint hal a vízben. Lentner kartárs újra kifejtette, hogy az MNB alapítványainak pénze nem közpénz, hogy ingatlanbizniszbe fogni közpénzből nem gáz, sőt javallott.

Nem fogom pontonként cáfolni az összehordott baromságokat és tételes hazugságokat, amelyeket az MNB monetáris politikájának sikereiről összezagyváltak az Echo Tv hülyére vett nézőinek Bayerék (akit érdekel, ITT egy igen kimerítő és egyáltalán nem elfogult elemzés, ami mindenre választ ad), ellenben ide teszek egy lassan mindenki által ismert grafikont, ami nem szorul magyarázatra:

A lényeg, amiről a kiváló konzervatív közgazdászprofesszor elfelejtett akár egy szót is szólni, hogy az elmúlt három évben - Matolcsy uralkodása óta - a monetáris politika mérlege legjobb esetben is vegyes képet mutat: a lassú, regionális összevetésben is közepes növekedés ugyan egyelőre fenntartható, de ez lassú leszakadáshoz vezet, ráadásul a devizahitelek forintosítását úgy sikerült megoldani, hogy az ebből keletkező veszteségeket egyoldalúan az adósok, a magyar családok és a bankok viselték, miközben a nyereség jelentős része az MNB alapítványába vándorolt.

Csak azért ismételtem el, mert ezek a mélymagyar barmok továbbra is hülyítik az embereket, miközben talán még a leghülyébb hívő is látná (ha akarná), hogy ez a gazdaságpolitika megbukott, csődöt mondott: a magyar gazdaságot kizárólag a német autógyárak és az EU-támogatások tartják életben, ez a pár év alatt tönkrevágott ország lélegezni is képtelen volna ezek nélkül. Megdöbbentő, hogy ezek a Lentner-féle sarlatánok nem hajlandóak szembenézni azzal a ténnyel (és hazudnak is ennek megfelelően), hogy a Matolcsy által megálmodott unortodox gazdaság növekedési szinte egyetlen forrását a móresre tanított Brüsszel jelenti.

De már az sem elég nekik, hogy hazudnak, vetítenek és védik a védhetetlent, hanem szégyen nélkül beismerik, hogy a Matolcsy alapítványok konkrétan párt- és kampányfinanszírozási célokat szolgálnak. Hogy rendben van, hogy meglopják, hülyének nézzék az embereket, hogy a pofájukba röhögjenek, hogy a haverok zsebébe tolják a milliókat, milliárdokat és vásárolgassanak, hogy a haza fényre derüljön.

És ezt nevezik gazdasági szemléletnek, programnak, követendő iránynak, ezt akarják meghonosítani a magyar felsőoktatási intézményekben és a társadalom egészében. Mit is? A legalizált lopás anatómiáját? Vagy mi a fészkes fenét? Tehát az a küldetés, hogy az egyetemeket, amelyeknek elvileg feladatuk lenne széleskörű tudással felvértezni az onnan kijövő hallgatókat, közönséges fideszes agymosodákká silányítsák? Hogy mit kellene lenyomni a torkunkon, Lentner elvtárs? Hogy Lánczi András elképzeléseivel összhangban hogyan kell az intézményesített korrupciót és egy küldetéstudatos, személyiségzavaros által kézivezérelt maffiaállamot normalitásként eladni? És nem lehajtott fejjel, szégyenkezve, hanem hangosan beleröfögve az arcunkba?

Hátborzongató. Tehát ez két mélynemzeti mélymagyar arról negédeskedett élő adásban, hogy tök rendben van azért lenyúlni az alapítványi pénzeket, hogy abból 2018-ban a Fidesz választást nyerjen és tovább lophasson. Lentner meggyőződéses szektatag fel is vázolta a hatalomátvétel módját, egyben felvonultatta azokat az érveknek látszó ócska magyarázatokat, amik az ő és gazdái konzervatív-nemzeti hitvilága szerint igazolják a lopás, csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés megannyi bűncselekményét. És ez az ember szabadlábon van, nem kap kezelést és tévében szerepeltetik. A ti pénzeteken, a mi pénzünkön háborúznak ellenünk és nem is tagadják. Büszkén, fennhangon hirdetik. Kibaszott mély. Kibaszott magyar. Kibaszott nemzeti. Tragédia.

http://kolozsvaros.com/2016/05/15/melymagyar-nemzeti-tragedia/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.