Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Barbár-kormány legnagyobb szégyene
  2016-05-17 21:20:57, kedd
 
  Barbár-kormány legnagyobb szégyene

2015. május 14. 12:44

Ha bárkinek kétségei lettek volna afelől, hogy katasztrófa szélén áll a magyar egészségügy, az mostanság csattanós választ kaphatott a valóságtól.

A szociális dolgozók legutóbb egy tízezres tüntetéssel, azóta pedig egy egyszerűségében nagyszerű akcióval hívják fel a figyelmet az ágazatban uralkodó gyalázatos viszonyokra és balkáni bérekre.

Az ,,Állj ki magadért"-kampány lényege, hogy az egészségügyi dolgozók egy maguk elé tartott papírlapra felírják a beosztásukat, az életkorukat és a nettó fizetésüket, amiből a magyar állam szerint meg kellene élniük egész hónapban.

gyalazat.PNG

Az egyszeri hírolvasó pedig csak nézi döbbenten ezeket a nagyszerű embereket, majd a szégyenteljes összegeket a papírlapokon, és lesül a képéről a bőr. Igen, ők azok a keményen dolgozó kisemberek, akiket a Habony-Rogán tolvajbrigád már azzal is megaláz, hogy van mersze a szájára venni. Most látható csak igazán, mennyire üres és hazug duma minden szavuk.

Az egészségügyi dolgozók kiállása önmagukért (és végső soron értünk) az elmúlt időszak legerősebb figyelemfelhívó akciója. A szikár és döbbenetes tényekkel ugyanis nehéz vitába szállni. Mégis mit tehetnének a kormánytagok? Válaszul ők is kiállnak a saját 1,5-2 milliós tábláikkal?

Még csak a szokásosan aljas ,,járni jár, de nem jut" szöveget sem süthetik el, mert már kórusban kérdez vissza az ország.

Aha, és mezőkövesdi stadionra futja?

Orosz atomerőműre futja?

Milliárdos tanácsadásokra a Századvéggel futja?

Múzeumi negyedre futja?

Az MNB-nek kastélyokra, Eiffel palotára futja?

A felcsúti Disneylandre futja?

Soha nem látott mennyiségű államtitkárra futja?

Bevándorlóellenes kamukonzultációra futja?

Orbán Viktor várba költöztetésére futja?

Koreai propagandát sulykoló közmédiára futja?

Mindenre futja? Csak azoknak nem futja tisztességes fizetésre, akik a lelkiismeretükkel és a hősies munkabírásukkal még egyben tartják a rothadó egészségügyet?

Milyen perverz értékrendről árulkodik ez? Mi van azoknak az embereknek a fejében, akik meghozzák a döntést a huszonharmadik kisvárosi stadionról, miközben az állami kórházakban löncshús és zsemle jut ebédre a betegeknek? Milyen barbár ország az, amelyik a saját tanárait, orvosait, ápolóit sanyargatja és űzi külföldre?

Tavaly ősszel felébredt Csipkerózsika-álmából az ország. A netadó elleni gigatüntetések megmutatták: térdre lehet kényszeríteni még egy ilyen erőszakos kormányt is. De csakis teljes körű és jól szervezett összefogással, mert a fiúk kizárólag az erő nyelvéből értenek.

Ápolók, szociális dolgozók, hát ne féljetek és álljatok ki magatokért! A nagyméltóságú hatalom már sápadt vala és reszketni méltóztatik. Ők is tudják: az ország veletek van!


http://nyugatifeny.blog.hu/2015/05/14/barbar-kormany_legnagyobb_szegyene?utm_sour ce=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyire telhetetlen, pénzéhes kormánya a büdös életben nem v
  2016-05-17 20:48:50, kedd
 
  2016-05-03
Ennyire telhetetlen, pénzéhes kormánya a büdös életben nem volt Magyarországnak




A nap kirobbanó jó híre az állampárt számára, hogy a Kúria elutasította a kormány népszavazási kérdésének hitelesítéséről szóló ellenzéki ellenvetéseket, kifogásokat, ergo a kormány zöld utat kapott a teljesen felesleges, álságos, de legalább újabb pénzszórásra, erőfitogtatásra és a sorok rendezésére kiváló kvótareferendum megszervezése ügyében.

Ennek örömére mikrofon elé állt Rogán Antal. Jobb oldalán azzal a Kovács Zoltán nevezetű kormányszóvivővel, aki múlt heti szégyenletes alakítása után nem mondott le, nem szégyellte el magát, nem takarodott el, hanem átöltözött és onnan folytatja, ahol abbahagyta Kálmán Olga műsorában. Rogántól már akkor is dührohamot kapok, ha ki se nyitja a száját, hát még ha igen. Kovácstól nem kevésbé, de most pont nem róla lesz szó. Tehát Rogán megszólalt. Vadul szocialistázott, liberálisozott, ami persze nem újdonság egy felkapaszkodott paraszttól (a paraszt öndefiníció, nem én találtam ki), akinek egyetlen önálló gondolata nincs, de az legalább következetesen nincs.

Nézzük a propaganda-felelős aljasságtól túlcsorduló dumáját. Nincs ma fontosabb kérdés, mint a kényszerbetelepítésről szóló népszavazás - így Rogán. Igaz, hogy Orbán Viktor önmagában is megvétózhatná a kérdést az EU-ban, de csakazértis lesz népszavazás. Hogy engem hülyének néz, az egy dolog, de én a szekta helyében igen dühös lennék, ha ezt hallanám. Ugyanis hazugság az, hogy a referendumra azért van szükség, hogy a kormány fel tudja mutatni a társadalmi véleménynyilvánítást Brüsszelben és hogy megerősítse a pozícióit. A kormányt soha, semmilyen kérdésben nem érdekelte, mit gondol a magyar nép (sem a rá szavazó, sem az őt szívből megvető része), mára ez az egyetlen téma, amit még meg tud lovagolni anélkül, hogy a nyakig érő korrupció és az eltapsolt milliárdok ugorjanak be az embernek. Mármint annak az embernek, aki nem bálványokat imád, aki nem önáltatja magát és akinek következésképpen a kényszerbetelepítésnél sajnos jóval súlyosabb gondok nyomasztják a vállait.

Rogán Antal legutóbb akkor köpte pofán ezt a mostani kijelentését, amikor bejelentette, hogy a kormány visszavonja a vasárnapi zárvatartást, megelőzendő egy népszavazást. Rogán saját mosdatlanul pofátlan szájával mondta ki akkor, hogy a kormány nem kíváncsi az emberek véleményére. Ha arra nem volt kíváncsi, hogy egy mindennapi, húsbagávó kérdésről mit gondol, akkor a láthatatlan migránsok kérdésében miért lett oly fontos a nép akarata?

Arról miért nem kérdezik meg az embereket, hogy akarják-e, hogy Orbán tízmilliárdokból a Várba költözzön? Akarják-e, hogy a kertjük végében dudáljon egy személyiségzavaros ember elcseszett gyerekkorának álmait beteljesítő kisvasút?

Akarják-e, hogy további százmilliárdokból újabb és újabb stadionok épüljenek? Hogy több pénzt kúrjon el a Rogán-félékből álló kormány stadionokra, mint amennyi a magyar kórházak adósságállománya együttvéve?

Akarják-e, hogy a nemzeti mangalicaszerelő miatt ne jussanak földekhez a gazdák, megbízásokhoz a magyar vállalkozások?

Akarják-e, hogy Matolcsy György palotákat vásároljon a pénzükből és emberek százainak átveréséből származó pénzekkel tömködje a rokonait?

Akarják-e, hogy az oktatás és egészségügy rendbetétele helyett a Fidesz többet költsön propagandára, mint az elmúlt hat év előtti emúlt nyolc év alatt költöttek?

Akarják-e, hogy a pénzükből fenntartott közmédia éjt nappallá téve hazudjon bele az arcukba és eltakarja előlük a nyomorúságot?

Sorolhatnám reggelig, de egy olyan, a szervilitástól kettőig nem látó Orbán-kinövésnek, aki elmondja, hogy a magyarok kétharmada, azaz kábé 70 százaléka egyetért a kormánnyal a kérdésben, miközben azt magyarázza, milyen fontos a véleményük és ennek utána kell járni, fölösleges magyarázni.

Az van, hogy lehet a szocialistákat, liberálisokat bevándorláspártinak nevezni, lehet riogatni az embereket azzal, hogy ezek a férgek megadnák a kényszerbetelepítés jogát Brüsszelnek és Brüsszel álláspontját szajkózzák, pedig Brüsszel helyett csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel és kivel nem, de az a rengeteg uniós pénzt, amit lenyúltatok és amit ezután még lenyúltok, azt mégiscsak Brüsszeltől kapjátok, elvtársak. Orbán Viktor soha nem fog semmit egymagában megvétózni (igaz, hogy az MTI félretájékoztatásának köszönhetően ezt is elhiszi a bunkómagyar), mert kell az a pénz nektek, nagyon is kell, ami a gaz EU-tól jön. És miután ennyire telhetetlen és pénzéhes kormánya nem volt még a büdös életben Magyarországnak, hát kussolni fog és meghúzza magát. Ezért kell a népszavazás, semmi másért.

A szeptember-októberre tervezett népszavazás álszent és aggasztó tézisei mellett (nem kevésbe fog kerülni az úgynevezett felvilágosító kampány, és még csak május eleje van) Rogán Matolcsyról és az MNB alapítványairól is beszélt. Kovács Zoltánt és Szijjártó Pétert megszégyenítő védőbeszédében kifejtette, Matolcsy Györgyöt sokan azért támadják, mert sikeres jegybankelnök, és tevékenysége az ország javát szolgálja. Az ő munkájának az eredménye, hogy a korábban veszteségeket termelő MNB ma nyereséges, hogy a magyar gazdaság ma úgy nő, hogy közben alacsony az infláció. Szerinte az alapítványok vagyona nem lett kisebb, sőt talán még nőtt is, ugyanakkor egyetért azokkal az alapítványi célkitűzésekkel is, amelyek oktatástámogatásra, ösztöndíjak biztosítására vagy éppen könyvkiadásra vonatkoznak.

És ekkor még nem volt vége, a cinizmus-generátor a Vs.hu kapcsán pörgött a mennyezetig: ,,egy kifejezetten kritikus, ellenzéki portált" támogatott az MNB, ezt az ellenzéknek sikerült a tönk szélére juttatnia, ,,gratulálok ehhez" - utalt ezzel Rogán az MNB-s támogatások miatti lemondáshullámra.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy Matolcsy erkölcstelen, arcpirító, már-már hihetetlen húzásait az egész kormány testületileg védi, ápolja és eltakarja. Teszi ezt úgy, hogy miután előzőleg azt hazudták, hogy a jegybank elnökének semmi köze nem volt az MNB alapítványainak kuratóriumi döntéseihez, az MSZP által kiperelt dokumentumok szerint Matolcsyt másodmagával több tízmilliárd forintnyi befektetés eldöntésére kérte fel az egyik MNB alapítvány kuratóriuma. Matolcsy nemhogy független lenne ezektől a grémiumoktól, ő maga döntött az irdatlan pénzek sorsáról.

És akkor jön ez a díszpéldány, és elmagyarázza, hogy azért támadják szegény Matolcsyt, mert ő egy hős, egy mártír, egy meg nem értett zseni. A szemrebbenés nélküli hazudozás és az elvtelen csúszva-mászás nagymestere, aki polgármesterként következmények nélkül a haverok-csókosok kezére játszotta a Belváros több száz értékes ingatlanát, aztán elfelejtette összeszámolni saját lakása négyzetmétereit most saját testével védi azt a gazembert, akinek köszönhetően az uraságok kitisztázták magukat a devizaadósságból, miközben a népek - akiknek olyan fontos lett a véleményük, hogy bármikor megér egy népszavazást - beledöglöttek ebbe az aljas nyerészkedésbe. Tényleg nincs annál szebb, mint amikor az egyik cinikus g*ci a másik cinikus g*ci védelmére kell úgy, hogy totál fogyatékosnak tekinti a hallgatóságot.

Ide figyelj, Rogán! Matolcsyt nem azért támadják, mert ő minden jegybankelnökök legzseniálisabbika, hanem mert egy közönséges harácsoló, akinek köszönhetően senki más, de ti vígan vagytok és elfeledkezhettek arról, hogy miért választottak meg és tehettek úgy, mintha életetek végéig kormányon maradnátok. Most szólok, hogy nemcsak, hogy nem kormányoztok életetek végéig, de minden aljas hazugságért el kell majd számolnotok. Hiába ironizálsz és gratulálsz, Matolcsy nem egy ellenzéki portált támogatott, hanem a lap tulajdonosi körének egyik tagját, aki véletlenül a rettegő főzseni unokatestvére. Felkapaszkodott, büdöstalpú törtetőként persze meg sem fordulhatott a fejedben, hogy amiért neked nincs gerinced, azért másoknak van és az ellopott pénzből köszönik nem kérnek, inkább továbbállnak. Hülyének lehet nézni mindenkit, tejszínhabot lehet nyomni a két napos bűzlő szarra, de attól nem lesz aranygaluska. Attól, hogy másra mutogatsz, a hazugság nem válik cáfolhatatlan igazsággá. Ezt az országot 2010 óta a Fidesz nevű bűnszövetkezet-gyanús szerveződés juttatja egyre közelebb a tönk széléhez. És ahogy a többiektől, úgy tőled sem fogadjuk majd el magyarázatként, hogy parancsra cselekedtél. Pedig te egész kártékony életed során semmi mást nem csináltál.


http://kolozsvaros.com/2016/05/03/ennyire-telhetetlen-penzehes-kormanya-a-budos-e letben-nem-volt-magyarorszagnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgári ellenállásra fel! Védjük meg Matolcsyt
  2016-05-17 20:32:50, kedd
 
 
Polgári ellenállásra fel! Védjük meg Matolcsyt


Én már minden hülyeségre felkészültem és azt gondoltam, semmivel nem lehet meglepni. Aztán meg de. Itt az ideje a polgári ellenállásnak - harsant fel a trombitaszó pünkösdnek idején.

Ez még önmagában nem egy olyan felszólítás, ami különösebb meglepetést csihol ki az ember zsibbadt agyából, hiszen ezer és egy ok van az ellenállásra és szorgos kormányunk naponta hozzácsap még párat. Éppen itt az ideje, hogy a társadalom végre megszervezze önmagát és beintsen a politikából élő összes oldalnak, amennyiben az ő működésük és a társadalom érdekei szembe mennek egymással.

Tehát láttam már éppen elég összefogásra, ellenállásra felszólító kiáltványt, de ilyet még soha a büdös életben. Azt gondolom, ez megint valami unortodox magyar különlegesség. Olyan, amilyet sehol máshol még csak elképzelni sem tudnak az emberek, nálunk pedig simán, gond nélkül megterem, mint a bolondgomba.

Ugyanis nem más szólít fel polgári ellenállásra minket, mint Lentner Csaba közgazdász. Ő az az okos bácsi, aki Bayer Zsolt Mélymagyar című műsorában elmagyarázta, hogyan is kell értelmezni a matolcsyzmus lényegét. Lentner szerint az ármányos balliberális média kiforgatta az ő szavait, mivel nem azt mondta, amit, hanem mást mondott. Vagy másra gondolt. Ezért aztán elérkezettnek látja az időt arra, hogy a polgári értelmiség törje meg a hallgatást és egységesen álljon ki a jegybank elnöke mellett.

Lentner Csaba úgy látja, hogy a balliberális média életcélja Matolcsy György megbuktatása, mivel az unortodox zseni gazdaságpolitikája adja az Orbán-kormány fantasztikus sikereinek alapját. Ezért, ha sikerül kiiktatni az MNB jelenlegi vezetését, az ármányos neoliberális gazdaságpolitika hívei ismét felkapaszkodhatnak a politikai hatalom ormaira és bérceire.

Nem állítom, hogy nem vicces ez az okfejtés, mert az. Egyrészt azért, mert olyan, hogy balliberális média nem létezik. Média van. Ez nem keverendő össze a kormánypropaganda gépezetével, amit a kormányközeli érdekeltek szeretnek jobboldali médiaként megnevezni. A média dolga pedig éppen az, hogy apró darabokra szedje a hatalomban lévők hazugságait, csúsztatásait, vagy ostobaságait. A közpénzből fizetett propagandagépezet nem azért nem kritizálja a hülyeségeket, mert egyetért azokkal, hanem azért, mert éppen abból a célból kapják a rengeteg (köz) pénzt, hogy ne tegyék, ellenben dicsőítsék. Ezért fizetik őket.

Innen nézve rendkívül érdekes elgondolásnak tűnik a polgári értelmiséget felszólítani arra, hogy sorakozzanak fel a hatalomban lévők és Matolcsy György megvédésére.

Már csak azért is, mert a polgári értelmiségnek nem ez a dolga, hanem az, hogy a mindenkori hatalomtól függetlenül a polgárság érdekeit képviseljék. Amely érdekek többnyire szemben állnak a mindenkori hatalom birtokosainak érdekeivel. Erről (is) szól a demokrácia. A politikusok és a polgárok ellentétes érdekeinek ütköztetéséről és az optimális, mindenki számára elfogadható megoldás megtalálásáról. Az orbáni elképzelés ezzel szemben az, hogy majd ő megmondja, mi a jó a polgároknak és ezzel kizárólag egyetérteni lehet, mert aki nem ért egyet az ellenség és pusztuljon. Na, ez nem demokrácia. Még unortodoxul sem.

Amennyiben Lentner mégsem a polgári értelmiségre gondolt (mert tudjuk, hogy sunyi módon szokás őt félremagyarázni), hanem mondjuk az Orbánhoz hű értelmiségnek szánta a felszólítást, az megint necces vállalkozás. Ugyanis éppen az Orbán-kormány tett meg mindent annak érdekében, hogy a kormánynak még a közeléből is kiirtsa az értelmiséget, a gondolkodó, vitára kész és alkalmas, hozzáértő szakembereket. Ha most megnézzük a kormány különbejáratú értelmiségi bázisát, elég sajátságos képet fogunk látni.

Kerényi, L. Simon, Fekete, Lánczi, Fricz és hasonló, kirobbanó intellektusnak jóindulattal sem nevezhető, ellenben meglehetősen szervilis, többségében az elmúlt rendszer állampártjából sikeresen átlényegült figurák nyüzsögnek a trón körül. Őket pedig nem kell semmire sem felszólítgatni, mert el sem mozdulnak a helyükről mindaddig, ameddig a húsosfazék gazdája nem változik. A polgárok érdeke és az ő magánérdekeik legfeljebb valahol a végtelenben találkoznak, de a jelen Magyarországában biztosan nem.

A polgári értelmiség olyan messze van a kormánytól, amennyire csak lehetséges. Ők aligha fognak élőpajzsot alkotni Matolcsy és Orbán Viktor körül, mert egyrészt nem az a dolguk, másrészt okkal húzódtak el a kormány közeléből. Harmadrészt kivel szemben kellene megvédeni a fent nevezetteket? A polgárokkal szemben? A polgári értelmiséggel szemben? Esetleg a valósággal szemben? Na ugye!

Javasolnám Lentner Csabának, hogy inkább a békemenetet próbálja ebből a célból összetrombitálni egy ütős szimpátiatüntetés erejéig, hátha ott nagyobb sikerrel jár. Már amennyiben a békemenet potenciális résztvevői között nincs devizahitel-károsult, Quaestor-érintett, diák, tanár, szülő, orvos, beteg, ápoló, rokkant, munkanélküli, nyugdíjas, közalkalmazott, vállalkozó, munkáltató, munkavállaló. Mert ezekbe már belerúgott a nagyszerű kormány és nem biztos, hogy most utcára vonulnak a csizmás láb védelmében.

Mindenesetre sok sikert kívánunk innen is.

http://kolozsvaros.com/2016/05/17/polgari-ellenallasra-fel-vedjuk-meg-matolcsyt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűnösök, ha életben tartják Orbán rendszerét
  2016-05-17 20:31:08, kedd
 
  Bűnösök, ha életben tartják Orbán rendszerét

szerző
Ripp Zoltán
publikálva
2012. okt. 12., 07:10


,,Ha az ellenzéki csoportok továbbra is a »ki kivel és mikor fogjon össze« és a »ki miatt nem lehet belőle semmi« problémával szerencsétlenkednek, akkor bűnösök lesznek egy bukott autokratikus rezsim életben tartásában. Bűnszövetségben, előre megfontoltan, különös kegyetlenséggel vétkeznek." Sorozatunk harmadik részeként Ripp Zoltán írását közöljük.

A demokratikus ellenzék disputái több szinten zajlanak. Az egyik az orbáni rendszerről, az ahhoz való viszonyról szól - e téren szavakban meglehetősen nagy az egyetértés. A másik szinten a pártpolitikai teendőkről és a kormány mielőbbi leváltásának szükségességéről, valamint ennek lehetséges stratégiáiról, optimális technikájáról folynak a viták. A két szint között tátongó űrt nem sikerül kitölteni használható gondolatokkal. Volna egy harmadik, közpolitikai szintje is a diskurzusnak, a még nem létező programoké, itt azonban csak virtuális a polémia, egymás feltételezett szándékait méregetik az ellenzéki csoportok, azzal a megalapozott gyanakvással, hogy egy posztorbáni koalíciós kormány programjában való megegyezés előtt jókora akadályok tornyosulnának.

A demokratikus ellenzék kormányváltásra készül. Ahogyan az normális viszonyok között demokratikus pártoknál természetes. Ez pedig arra utal, hogy fogalmuk sincs róla, mekkora a baj, bárhogy nyilatkoznak is időnként. Merthogy nincsenek normális viszonyok. Még rosszabb a helyzet, ha a pártok nyilatkozataiból felsejlik a bajok mélysége, ám végül a maguk szűkös szempontjait ítélik mégis a legelőbbre valónak. Ha az ellenzéki csoportok továbbra is a ,,ki kivel és mikor fogjon össze" és a ,,ki miatt nem lehet belőle semmi" problémával szerencsétlenkednek, akkor bűnösök lesznek egy bukott autokratikus rezsim életben tartásában. Bűnszövetségben, előre megfontoltan, különös kegyetlenséggel vétkeznek.

Orbán miniszterelnök garantáltan bukott politikus. Minél tovább folytatja ámokfutását, annál nagyobb lesz a bukta, és persze annál keservesebb lesz hagyatékából a kibontakozás. Az ő szent nagy fenekébe beléomlott tettestársaival létrehozott egy koherens rendszert, amelybe beépítette leválthatatlansága garanciáit. Csakis megdönteni lehet ezt a konok következetességgel bebetonozott új rezsimet, ha lesz hozzá az ellenzékben erő és elszántság. Sokan elmondták már: hiába kudarcra ítélt az orbáni kurzus, ha nincs, aki felülkerekedjen rajta. Illúzió azt képzelni, hogy majd Európa elvégzi helyettünk a dolgunkat.

Az ellenzéknek tudnia kéne, de úgy viselkedik, mint aki nem tudja: a demokratikus köztársaságot felszámoló orbáni rendszerváltás következményein csak újabb rendszerváltással, ha úgy tetszik: demokratikus rendszer-visszaváltással lehet túljutni. A kiépült autokratikus rendszeren szimpla kormányváltással, amire a belvillongásaikba belemerevedett, részigazságaikat szajkózó ellenzéki csoportok készülnek, nem lehet túljutni. Az ellenzék nem tud mit kezdeni a dilemmáival. (Erről részletesebben a szerző korábbi cikkében olvashat - a szerk.)

Közben hatékony társadalmi ellenállás híján folyik a beleszokás, a kényszerű berendezkedés az autokratikus rendszerbe. A folytatólagos hideg polgárháborúban a kormány nem habozik bármilyen eszközt bevetni a ,,csend, rend, fegyelem" elérésére. Fegyvertára bővülőben van. Aki a közvélemény-kutatók diagramjaira meredve abban bízik, hogy az idő neki dolgozik, sürgősen vizsgáltassa meg magát, mielőtt jönnének a szövődmények. Aki arról beszél, hogy ráér még jelölteket egyeztetni, szavazatmaximálási szempontok szerint az optimalizált együttműködés technikájáról alkudozni, az Orbán kihívójának alkalmas vezetőt megtalálni, aki arra utalva patópálkodik, hogy előbb az összeegyeztetendő programokat lássuk, mielőtt diskurálni kezdenénk a közös fellépésről, az érvelhet a maga szemszögéből logikusan, valójában nincs tisztában a feladattal. Az ellenzék bőszen ellenkezik az ellenzékkel, és nem hajlandó a legegyszerűbb kérdéseket sem végiggondolni.

Álljon itt néhány tézis az Orbán-rezsim ellenzékének felelősségéről és feladatairól:

1. A demokratikus köztársaságot, a liberális jogállamot felszámoló orbáni rendszert törvények útján, de az alkotmányosságot sárba tiporva hozták létre, ezért illegitim. Ennek az állításnak le kell vonni a konzekvenciáit. ,,A Nemzeti Együttműködés Rendszerét fel kell számolni, az alkotmányt pedig helyre kell állítani" - ezzel a mondattal kezdődik az Eötvös Károly Intézet minapi nyolcpontos ajánlata, amely alapos összegzését és példatárát adja az orbáni rezsim dúlásának, valamint egyértelművé teszi, hogy a teljes közjogi rendszert helyre kell állítani az európai alkotmányosság elvei és gyakorlata szerint. Ez az irat alkalmas kiindulópont lehetne a parlamenti és azon kívüli, pártosodott és civil ellenzék számára a közös rendszerellenzéki magatartás elveinek meghatározására. (A szélsőjobb természetesen nem értendő bele a rendszerellenzék körébe, hiszen nem az orbáni ellenforradalom irányát kifogásolja, hanem a radikalizmusát tartja elégtelennek.)

2. A demokratikus ellenzék elemi kötelessége lenne, hogy politikája alaptételévé tegye, politizálása meghatározó szempontjának tekintse a fennálló rendszer illegitim jellegét. Egészen más, ha egy párt, szervezet vagy mozgalom a működése alapjának tekinti az illegitim rendszer felszámolásának feladatát, mint ha időnként mondogatja, hogy majd alkalomadtán, ha netán kétharmadot szerez, akkor becsszóra helyreállítja a demokráciát. Ha nem alakul ki rendszerellenzéki összefogás annak az alaptételnek az elfogadásán, hogy az orbáni rezsim illegitim, és az alkotmányosság helyreállítása minden szükséges változás sine qua nonja, ha nem válik ez a honpolgárok többségében elfogadottá, s ha nem ennek az elvnek a széles körű támogatottságán alapul az ellenzék remélt győzelme, akkor súlyos nehézségek tornyosulhatnak a közjogi ellenforradalom következményeinek felszámolása, a demokrácia helyreállítása előtt. A hideg polgárháború akár zavargásokká is fajulhat, amihez képest a 2006-os puccskísérlet csak gyermeteg bolondozásnak tűnik.

3. Az illegitim rezsim felszámolása nélkül az ország kormányozhatatlan bármely, a Fideszen kívüli párt számára. A fideszes kétharmad törvénybe foglalta az ország mások általi kormányozhatóságának áthághatatlan akadályait, megszüntette a nemzeti intézmények függetlenségét, saját embereit hosszú időre elhelyezte a kulcspozíciókba. Az igazságszolgáltatás megszállása is jól halad. Az átalakított vagy csak elfoglalt intézmények dugig vannak fideszes káderekkel, az új hivatalnokréteg egyenesen a pártközpontba van bekötve. Az államilag intézményesített korrupció révén a szervezett felvilág (© Magyar Bálint) skrupulusok nélkül építi ki az oligarchák gazdasági pozícióit. Új földbirtokosréteg hajtja uralma alá az önkormányzás esélyétől megfosztott vidéket. A klérus készségesen paríroz Orbánnak az ifjú lelkek feletti uralom esélyéért cserébe. Bármikor mozgósításra kész a nacionalista szólamokkal hergelhető Orbán-hívők tömege. Példátlan ellenállásra kell tehát készülnie az Orbán leváltása után hatalomba törekvőknek. Nem pusztán azon kéne agyalniuk, hogy legyen-e közös jelölt, és ki légyen az a bivalyospusztai körzetben.

4. Az ellenzék egy részében gyökeret vert az a felfogás, miszerint az ,,egyszerű embereket" a demokrácia állapota nem érdekli, csak saját közvetlen életviszonyaikkal foglalkoznak, ennek megfelelően a politizálást is ehhez az attitűdhöz kell igazítani. Az Orbán-kormány lépései számolatlanul adtak példát arra, hogy az autokratikus rezsim kiépítése milyen szorosan összefügg nemcsak a haveroknak privilégiumokat teremtő, a munkavállalókat viszont durván elnyomó politikával, hanem a velejéig igazságtalan, a társadalom szétszakítottságát végletessé fokozó szociális intézkedésekkel is. Márpedig ha egy párt ezt az összefüggést nem tudja világossá tenni a demokrácia iránti elkötelezettség növelése érdekében, akkor csak magára vethet. Megjósolható, hogy a demokrácia újrateremtése közepette az unortodox gazdaságpolitika következményeivel viaskodó új kormánynak demagóg ,,rendpárti" támadásokkal kell szembenéznie. A Fidesz által hátrahagyott szemét eltakarítása hosszú és csöppet sem lélekemelő munka lesz. A korántsem csak népszerű döntésekre kényszerülő új kormány a gyors javulásban reménykedő, végletesen kifárasztott társadalomban egy alig győztes baloldal totális és végső bukását készítheti elő. Hiba azt képzelni, hogy azok a rémes döntések, amelyekkel négy év alatt az Orbán-kormány elárasztja az országot, mind visszacsinálhatók. Jelentős részük hosszú idő alatt sem hozható helyre. Nagy hiba volna illúziókat kelteni.

5. Mindebből következik, hogy Orbánt kicsit legyőzni nem érdemes. Alig veresége csak röpke szünetet jelentene a visszatéréséhez. Teljes és visszavonhatatlan bukása, s azzal együtt a jobboldal fidesztelenítése szükséges Magyarország közállapotai tartós rendezéséhez. Ezt egyetlen ma létező párt sem érheti el a győzelmével. Olyan antifideszes ellenzéki összefogásra volna szükség, amely teret nyit egy majdani jobbközép párt kibontakozása számára is, különben a jobboldal elvadulása megjósolható.

6. A pártok pártként gondolkodnak és viselkednek, mert nem tudnak másként. Önző szempontjaikat követik, féltékenyen vigyázzák, nehogy új riválisuk támadjon. A civilek meg civilként alkalmatlanok a rivalizálásra egy állampárttá vált centrális hatalommal. Tiltakozásuk, ha nincs politikai következménye, csak arra jó, hogy levezesse a feszültséget, s ha sorozatosan csak a gőz kiengedése történik meg, akkor az akciózás előbb hasztalanná, majd kártékonnyá válik. A cselekvés látszatát kelti, jóllehet semmire nem vezet. A létező pártok jelen állapotukban alkalmatlanok a rendszer-ellenzékiség előtt álló feladatok megoldására. Az összefogásnak olyan erő megszervezéséhez kellene elveztetnie, amely a viták során magába szívja a politika megújításához szükséges új erőket. Új szervezetek, új tehetséges politikusok kiemelkedése, új generáció megjelenése a politika élvonalában nélkülözhetetlen; de ennek egyetlen módja, ha a demokratikus ellenzéken belüli együttműködés keretei között folyó nyilvános disputában és a társadalmi ellenállás politikává szervezésében bizonyítják alkalmasságukat, nem pedig egymás felőrlésében.

7. 1989-ben a Független Jogászfórum felhívására alakult meg az ellenzéki kerekasztal. Az SZDSZ is éppen elfogadott egy hasonló tartalmú felhívást, de gyorsan visszavonta, s bölcsen tette, mert a kölcsönös ellenszenvek akkori világában is csak egy pártsemleges kezdeményezésnek volt esélye az elfogadásra. Most is léteznek pártpolitikailag semleges, a demokratikus jogállam iránt mélyen és megkérdőjelezhetetlenül elkötelezett civil szervezetek, mozgalmak, csoportok, amelyek kirekesztés nélkül, a siker reményében kezdeményezhetnének konzultációt a jogállami demokrácia helyreállítása, a köztársaság újraalapozása elveinek tisztázására, illetve a megvalósításához vezető politikai összefogás érdekében. Ha sikerülne a legfontosabb kérdésekben erős civil kontroll mellett a bizalomteremtő konzultáció, később sorra kerülhetnének az Orbán utáni válságkezelés közvetlen közpolitikai feladatai, amelyek politikai irányzatoktól függetlenül elengedhetetlenek. Nem azt kell egyeztetni, amiben biztosan nem tudnak megegyezni. Természetesen nem kerülhetők meg a majdani választási szövetség kérdései.


8. Annál is inkább szükség volna a teendők alapos megvitatására, mert elképzelhető, hogy az orbáni rezsimet eltakarító demokratikus rendszerváltás és a szokványos kormányváltás csak két választási aktussal teremthető meg. Első menetben a fideszes választási rendszer alapján csakis széles körű összefogással hozható létre olyan parlamenti többség, amely jó előre és minden részletében bejelentett tartalommal kér felhatalmazást afféle alkotmányozó nemzetgyűlési funkció betöltésére, a demokratikus köztársaság újraalkotására. Ez idő alatt szakértői kormány foglalkozhatna az előre megállapodott, rövid távú válságkezelő és a szakszerű állami működést biztosító program végrehajtásával. Majd mihamarabb sort lehetne keríteni új, arányos választási rendszerrel egy pártelvű választásra, amely a programok és a támogatottság alapján döntene a kormányzás kérdéséről - visszatérítve így hazánkat a normális kerékvágásba.

Tudom, hogy nem lesz így, de merjünk nagyot álmodni. A pártok igenis képesek ésszerűen cselekedni. Feltéve, hogy az összes egyéb lehetőséget kimerítették. Még vannak ötleteik.

A szerző történész


http://magyarnarancs.hu/publicisztika/bunosok-ha-eletben-tartjak-orban-rendszeret -82060
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfogyott az ápoló türelme: képen törölte az őrjöngő cigány
  2016-05-17 20:09:37, kedd
 
  A cigány védett (vad)állat. Balog-tenyészet.
Ez a tipikus zsido matek.

"Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére"

Aha...
"ittas, agresszív"
+ "az egyik nővért pedig - kapálózás közben véletlenül -, úgy megrúgta, hogy vérezni kezdett az orra"
+ "ön- és közveszélyes állapota"
+ "ismét agresszíven viselkedett"
-----------------------------------------------
= "védekezésre képtelen személy"

Ha az okokat és az összefüggéseket akarjuk vizsgálni, a legfontosabb kérdések ez ügyben:
- miért kell társadalombiztosítási alapon önhibájukból alkoholos, kábítószeres befolyás alá került (továbbmegyek, megkockáztatom: TB-t nem fizető, segélyes, munkakerülő) személyeknek bármiféle egészségügyi ellátást nyújtani?
- miért köteles az egészségügyi szakdolgozó az őrá támadó, ÖNHIBÁJÁBÓL ön-, és közveszélyes személy agresszióját eltűrni, magát ennek kitenni? Az ilyen személyek rendszerint élősködőket hordanak, súlyos fertőzések forrásai lehetnek, potenciálisan tbc-sek, hepatitis-fertőzöttek, entrococcus-fertőzöttek, bélféreg-gyanúsak, harapásuk veszélyesebb egy átlagos, nem veszett vadállaténál.
- miért nem áll rendelkezésre a kórházi, egészségügyi intézményben széles jogkörű, az agresszív betegek lecsillapítására jogosult, kész és képes biztonsági személyzet vagy rendőri erő? (elméletileg van, tehát hol volt?)
- ha a részeg szuka kárt okoz az intézményben, vagy ne adj isten, igazi betegretámad, frissen műtött személyt lök fel, veszélyeztetett várandós kismamát üt le, akkor az ápoló nem felelős? Ennek felelősségét ki fizeti?
- ügyész úr anyukája fénykorában egy éjjel mennyit keresett a sarkon?


****************************


2016. május 17. 17:20

Elfogyott az ápoló türelme: képen törölte az őrjöngő cigánygyanús nőt - vádat emeltek ellene

Agresszíven viselkedő beteget ütött meg egy ápoló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a páciens súlyosan megsérült, az ápoló ellen eljárás indult - közölte a megyei főügyészség az MTI-vel kedden. Sajtóhírek szerint az eset a miskolci megyei kórházban történt.
A vádhatóság tájékoztatása szerint egy ittas, agresszív nőt vittek kórházba. Az asszony folyamatosan csapkodott, ellenkezett, szidalmazta a kórházi személyzetet, az egyik nővért pedig - kapálózás közben véletlenül -, úgy megrúgta, hogy vérezni kezdett az orra. Miután orvosi ellátása befejeződött, az elkülönítő helyiségben helyezték el a beteget. Az orvos utasítására, az egészségügyről szóló törvény alapján, ön- és közveszélyes állapota miatt a kerekesszékhez kötözték a nő kezeit - olvasható a közleményben. Az asszony később szállítás közben ismét agresszíven viselkedett, és megpróbált a kötözésből kiszabadulni. Az őt kísérő 23 éves ápoló ekkor háromszor arcon és fejen ütötte. Az ütésektől a nő orra és arccsontja eltört. Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a 23 éves férfi ellen - közölte a vádhatóság.

(MTI)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/158890/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Steinmeier: Európa már nem támogatja az oroszellenes szankci
  2016-05-17 19:00:58, kedd
 
  hidfo.ru 2016.05.16. 12:08


Steinmeier: Európa már nem támogatja az oroszellenes szankciók fenntartását


Az Európai Unió tagállamai közt egyre fokozódik az ellenállás az Oroszország elleni szankciók meghosszabbításával szemben - Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter szerint olyannyira megosztottá vált Európa, hogy ma már lehetetlen közös nevezőre jutni ebben a kérdésben.

A külügyminiszter vasárnap a Tagesspiegelnek adott interjú során azt mondta, ma már egyre több európai ország kritizálja a szankciókat, mert mindinkább nyilvánvalóvá válnak az általa okozott gazdasági károk. Steinmeier szerint ezek az országok követelik is a szankciók eltörlését - egyesek nyíltan, mások a színfalak mögött. “Azt láthatjuk, hogy az Európai Unióban a tavalyi évhez képest nagy mértékben nőtt a szankciókat elutasítók aránya - mostanra olyan mértékűre, hogy amiatt különösen nehéz lenne közös nevezőre jutni ebben a kérdésben."

Steinmeier a lapnak nyilatkozva azt mondta, a Nyugat gyakran megfeledkezik arról, hogy érdekelt az Oroszországgal folytatott aktív együttműködésben, mert Moszkva nem csak gazdasági szereplőként, hanem a nemzetközi válsághelyzetek rendezésében is segít Európának. “Szükségünk van Oroszországra a nagy nemzetközi válságok leküzdéséhez. Szíria esetében ez a segítség garantált - de úgy gondolom, hogy Líbia stabilizálása során is szükségünk lesz Oroszországra." - mondta.

Steinmeier megnyilvánulásai az elmúlt egy év során számos jelét mutatták annak, hogy Németország külpolitikájában alapvető változás - és irányváltás - zajlik. A külügyminiszter tavaly áprilisban azt mondta, az ukrán gazdaság stabilizálásáról az Európai Unió, Oroszország és Ukrajna közti háromoldalú tárgyalásokon kell dönteni (az Amerikai Egyesült Államok bevonása nélkül). Márciusban a német külügyminiszter Moszkvába látogatott, ahol a szíriai és ukrán válság rendezéséről, valamint a terrorizmus elleni harcról folytatott tárgyalásokat. A moszkvai tárgyaláson felmerült annak lehetősége, hogy Oroszország egy új nemzetközi együttműködés keretén belül részt kellene vegyen Európa biztonságának garantálásában.

http://www.hidfo.ru/2016/05/steinmeier-europa-oroszellenes-szankciok-fenntartasa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér büntetései miatt milliókat fizethet a magyar állam
  2016-05-17 18:57:35, kedd
 
 
Belföld

Kövér büntetései miatt milliókat fizethet a magyar állam

24.hu


2016. 05. 17. 17:10



A strasbourgi bíróság megállapította, hogy a házelnök megsértette az ellenzéki képviselők véleménynyilvánításhoz való jogát.

Kártérítést kell fizetnie a magyar államnak hét ellenzéki képviselő számára, ugyanis az Emberi Jogok Európai Bíróságának Nagykamarája kimondta: Kövér László házelnök megsértette a véleménynyilvánításhoz való jogukat azzal, hogy megbüntette őket, amiért a Parlament ülésén transzparensekkel fejezték ki tiltakozásukat a kormány intézkedései ellen.

2013. május 6-án a PM-es Karácsony Gergelyt 50 ezer forint, Szilágyi Pétert 185 520 forint pénzbüntetésre ítélte Kövér, mert előzőleg az ülésteremben egy ,,Fidesz - Loptok, csaltok, hazudtok" feliratú táblát tartottak fel Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár mellett, aki épp a dohánykereskedelem átszervezéséről beszélt.

Ugyanabban az évben május 24-én Dorosz Dávidot és Szabó Rebekát büntették meg 70-70 ezer forintra, mert a trafiktörvény zárószavazásán egy ,,Itt nemzeti dohánymaffia működik" feliratú molinót mutattak fel.

A földtörvény júniusi megszavazása után pedig három LMP-s képviselőt, Szél Bernadettet, Osztolykán Ágnest és Lengyel Szilviát büntették 131-154 ezer forint közötti összegekre, mert aranytalicskát vittek a miniszterelnök elé és ,,Földrablás helyett földosztást!" feliratot tartottak fel.

A megbüntetett képviselők mind a strasbourgi testülethez fordultak. Tavaly az Emberi Jogok Európai Bírósága megállapította, hogy sérült a szólásszabadsághoz való joguk, a magyar kormány azonban a bíróság Nagykamarájánál fellebbezett.

Ugyanakkor a Nagykamara kedden megerősítette, hogy a büntetés megsértette a képviselők véleménynyilvánításhoz való jogát. Az ítélet szerint a büntetést vissza kell fizetni, ezen felül fejenként 12 ezer euró (3,8 millió forint) kártérítés is megilleti őket.


http://24.hu/belfold/2016/05/17/kover-buntetesei-miatt-milliokat-fizethet-a-magya r-allam/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még Obama bukása előtt aláírnák a TTIP egyezményét
  2016-05-17 18:53:42, kedd
 
  hidfo.ru 2016.05.17. 12:07 Nyugati világ,

Még Obama bukása előtt aláírnák a TTIP egyezményét

Évekkel is elhalaszthatják a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség egyezményének megkötését, ha nem kerül sor az aláírásra még Barack Obama elnöksége alatt.

Stefan Selig nemzetközi kereskedelemért felelős amerikai államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hónapokkal, akár évekkel is hátráltathatja a TTIP megkötését, ha nem kerül sor az egyezmény aláírására még Barack Obama elnökségének idején. Elmondása szerint az európai és amerikai tárgyalófelek is tisztában vannak azzal, hogy amennyiben az amerikai elnökválasztásig nem írják alá az egyezményt, utána újabb évek telhetnek el, mire olyan feltételek állnak elő, hogy ismét érdemi tárgyalások kezdődhetnek a TTIP-pel kapcsolatban.

Erre azonban aligha kerül sor Obama bukása előtt: Matthias Fekl francia külkereskedelmi államtitkár május 3.-án kijelentette; Franciaország az Amerikai Egyesült Államok hozzáállása miatt nem fogja aláírni a TTIP egyezményét. A politikus szerint a tárgyalások felfüggesztése az egyetlen elfogadható opció, annak okán, hogy az USA számos olyan elgondolásból nem hajlandó engedni, ami Európa számára elfogadhatatlan.

Néhány nappal a francia diplomata kijelentését követően Christian Schmidt német mezőgazdasági miniszter is kritikus hangot ütött meg az Amerikai Egyesült Államokkal szemben, amiért az nem tesz engedményeket a tárgyalási folyamat során. Schmidt a Der Spiegelnek adott interjú során mondta, hogy a tervezett megállapodáshoz semmilyen engedményt nem sikerült elérni a német termelők számára, ehelyett az USA mindössze arra volt hajlandó, hogy kisebb engedményeket tegyen az autóipar vonatkozásában. Elmondása szerint az amerikaiak elvárnák, hogy Európa feláldozza a jelenleg érvényben lévő élelmiszeripari standardokat, és nagy mértékben gyengítse a fogyasztóvédelmet, hogy ezáltal több gépjárművet tudjon értékesíteni Észak-Amerikában.


http://www.hidfo.ru/2016/05/meg-obama-bukasa-elott-alairnak-a-ttip-egyezmenyet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Riadt kotkodálás!
  2016-05-17 18:47:27, kedd
 
  Egyfelől igaza van (kivételesen) Szíjjártónak, végül is mit adott nekünk eddig az USA, amivel jól jártunk?
Az USA történelmének több, mint 200 évét háborúkkal töltötte, ezek nagyobbik részét a világ más részein, tehát Clintonné semmiképpen nem illetékes minket kioktatni demokráciából, lévén ők maguk egy totális rendőrállam, ahol egész iparág lett az emberek megfigyelése. Földalatti tárolóhelyeken őriznek minden telefonbeszélgetést, mágnesszalagokon (az tart a legtovább még mindig), bármit, amit mondjuk 10 éve kimondtál egy utcai fülkében, rögzítve van, sőt, ha bizonyos szavakat kiejtesz beszéd közben, máris levadásznak. Náluk az van most, amit éppen Orbánék akarnak bevezetni terrorveszélyre hivatkozva, holott ők maguk a terror!
“A feudalizmus, a klerikalizmus s a tőke mind a hazafiasság nevében támadnak a munkás nemzet-társadalmakra. Megmentik újra és újra a hazát, valahányszor saját profitjukat kell megmenteni. Ha háborút nem csinálhatnak, csinálnak háború-félelmet, s bebörtönöznek jámbor rajongókat, hogy a nép elhiggye, hogy veszélyben a haza. "

http://mek.oszk.hu/00500/00583/html/ady72.htm





Riadt kotkodálás!


Posted on 2016-05-17
“Nem engedheti meg magának" Szijjártó visszavágott Bill Clintonnak


A külgazdasági és külügyminiszter szerint senki, még Bill Clinton volt amerikai elnök sem engedheti meg magának, hogy sértegesse a magyar embereket.
Szijjártó Péter arra reagált, hogy Bill Clinton kijelentette: a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis elegük lett a demokráciából, és tekintélyelvű diktatúrát akarnak.
Az Egyesült Államok volt elnöke egy hétvégén tartott kampánybeszédében azt mondta: Lengyelország és Magyarország most úgy döntött, hogy a demokráciával túl sok a gond, ezért Putyin-féle vezetést akar.
A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében közölte, hogy Magyarország szabadságát a magyar emberek harcolták ki, magyarok tízezrei adták életüket szabadságáért.
A magyar nép szabadságküzdelmének ilyen módon való lebecsülése elfogadhatatlan - fogalmazott.
Hangsúlyozta: nyilvánvalóan Bill Clinton is tudja, hogy a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről.
“Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket" - közölte Szijjártó Péter.
(atv)
Bal-Rad komm: Rossz hírünk van a Nemmzetth Legnagyobb Puritánja számára!
Szivaros Billy MEGTEHETI! Ő A GAZDA egyik legfőbb képviselője! MEGTEHETI!
Amúgy meg nagyon sok magyar embert nem sértett meg! Dühíteni annál többet földühített azzal, hogy kioktatgatta a magyarokat, hogy MIT IS KÖSZÖNHETÜNK AZ USA-NAK!-de ez csak bosszantás! Abban sem igazán tévedett, amikor kijelentette, hogy a magyarok többsége Putyin-féle vezetést akar. Ez így is van!
VALÓBAN PUTYIN MENTALITÁSÚ VEZETÉST SZERETNE A MAGYAR! PUTYIN MENTALITÁSÚT!!!
“...Magyarország szabadságát a magyar emberek harcolták ki, magyarok tízezrei adták életüket a szabadságáért..."
-Vajon mire?-kikre gondolt itt Zselésagyúnk? Arra a tízezernyi magyarra talán, akikről a Kapitalizmus Áldozatainak Emléknapján szoktunk megemlékezni? Az öngyilkosokra? A megfagyottakra? Az éhenpusztultakra? A döghalál által eragadottakra? Akikről nyugodtan állíthatjuk, hogy a POLGÁRI DEMOKRÁCIA ÉS “SZABADSÁG" ÁLDOZATAI?
“...a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről..."
-Hát ez igaz volt még a 2010-es választásokon! Bár bebizonyosodott, hogy a MAGYAR EMBEREK CSAK ROSSZUL TUDNAK DÖNTENI SORSDÖNTŐ ALKALMAKKOR! Azóta meg-ugye-NINCS MÁS VÁLASZTÁS!
SE ORSZÁGNAK!-SE VÁLASZTÓPOLGÁRNAK!

http://www.balrad.com/2016/05/17/riadt-kotkodalas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Pofára ment”: előre le volt játszva a pályázat?
  2016-05-17 18:39:20, kedd
 
  Míg az agrárkamara fideszes elnöke nyert, egy generációk óta birkatartással foglalkozó gazda már csak abban bízik, hogy lesz kinek eladni állatait és földjét.

***********************


,,Pofára ment": előre le volt játszva a pályázat?


KK, 2016. május 17., kedd 15:35, frissítve: kedd 17:54


A kisebb gazdálkodók lettek a vesztesei az agrár-környezetgazdálkodási (akg) pályázatoknak - a Soroló című műsorunknak nyilatkozó mikófalvi gazda azt mondja, már nem lát esélyt a folytatásra, eladja birkáit és földjét. Az agrárkamara fideszes elnöke viszont nyert, már tervezheti, mire költi a pénzt. A szocialisták azt mondják, a földárverésekhez hasonlóan az agrár-környezetgazdálkodási pályázatok eredményét is előre lejátszotta a kormány. Az új ponthatárokat a Miniszterelnökség határozta meg. Lázár János azt ígéri: lesz keret a pályázaton vesztes gazdák kártalanítására.

,,A nagyapámat a beszolgáltatással Rákosiék, az apámat 1960-ban Kádárék tönkretették. Én részt vettem Bajnaival a libaprogramban, majdnem teljesen tönkretettek, de újraépítettem az egészet. Most itt vagyok, és nem látok más kiutat, mint hogy megszabaduljak a 250 hektár földemtől és az 1400 birkámtól" - fogalmazott Kovács Flórián gazdálkodó.

Generációk óta gazdálkodik Kovács Flórián családja. A gazda most azt mondja, már nem látja értelmét annak, hogy folytassa. Birkáitól és földjétől is megszabadulna, ha találna rájuk vevőt. Eddig abban bízott, hogy ahogy a korábbi ciklusokban, ezúttal is nyer az agrár-környezetgazdálkodási programon, és akkor még lesz esélye a folytatásra.

,,Pofára ment": előre le volt játszva a pályázat?

,,Egy hete akkora csapás ért az akg-elbírálással, hogy számomra felfoghatatlan a mai napig. Teljesen elhagy az erőm, hányingerem van a stressztől. Egyetlen utat látok, bár reménykedtem a jövőben. [...] 61 pontos határt szabtak. [...] Ahogy hallja az ember a propagandában, a kézimunka-igényes állattenyésztési ágazatokat, az ültetvényezést, a zöldségtenyésztési ágazatokat támogatják. Számos ismerősöm az Alföldről, Heves megye déli vidékéről csodálkozik, hogy 60 ponttal elnyerte a horizontális szántó tematikus előíráscsoportot, mi ezeken a kopasz dombokon 61 pontos határ mellett labdába se rúgtunk, nekem 51,7 pont jött össze" - tette hozzá Kovács Flórián.

Kovács Flóriánnal ellentétben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a földárverések fideszes ötletgazdája, Győrffy Balázs már tervezheti, hogy mire költi az akg-s támogatást.

,,Igen, én is gazdálkodom, és valóban nyertem, 1,6 hektár szántóföldi támogatásra lesz lehetőségem."

Azt viszont ő is elismeri, hogy sok olyan gazda is elesett a támogatástól, aki jogosult lett volna rá. Szerinte éppen ezért elképzelhető, hogy külön keret lesz a kártalanításukra.

,,Valami óvatos mozgást látok a háttérben, az is lehet, hogy valamilyen forrásátcsoportosítással, rendszer-átalakítással adott esetben újabb lehetőség is nyílik, de ez semmiképpen nem ígéret. Egyfajta szakmai megoldáskeresés van, hiszen egy ilyen pályázati kiírásnál, ahol több a forrásigény, mint a forrás, nyilvánvalóan vannak olyanok, akik a programba nem kerülnek be" - Nyilatkozta Győrffy Balázs.
MSZP: Egyértelműen irányították

Az MSZP szakpolitikusa szerint előre lejátszotta a Miniszterelnökség a pályázatot, és a ponthatárokat ehhez szabták. ,,Pont ugyanúgy zajlott, mint az összes többi pályázat, legnagyobb részben pofára ment megint. Nem lehet olyat csinálni, hogy egy 80-as, maximális pontértékű legelőnél 60 ponttal még nem lehet nyerni, csak 61 ponttal, egy 113 pontos növénytermesztési akg-nál pedig, amelynek igazából környezetvédelmi szempontból túlságosan nagy jelentősége nincsen, nem kell ötven százalék. Ezt a pályázatot egyértelműen irányították, egyértelműen előre le volt játszva, hogy kinek kell nyerni, és ahhoz alakították ki a pontozási rendszert" - jelentette ki Gőgös Zoltán, a szocialista párt elnökhelyettese.

Az LMP szakpolitikusa is azt mondja, hogy a kisebb gazdálkodók a vesztesei a programnak. ,,A legeltetéses állattartók nagyon komoly veszteséget szenvedtek most. Korábban e tájhasználati módok fenntartásáért megkapták az akg-t alanyi jogon, most viszont kiszorultak a szántók miatt. Teljesen jogos a felháborodás. Elfogadhatatlan a döntés" - nyilatkozta a Hír TV-nek Sallai R. Benedek.

A földművelésügyi miniszter hallgat:

- Nem nyilatkozom!
- Akg-ügyben sem? Szakmai ügy...
- Nyilván hallotta, hogy elmondtam: utcán nem nyilatkozom.

- válaszolta a Hír TV-nek Fazekas Sándor.
Lázár: Igazságosabb lett

A ponthatárokat meghatározó kancelláriaminiszter viszont igazságosnak tartja a pénzosztást, bár azt elismeri, hogy sokkal több szántó jutott támogatáshoz, mint korábban. ,,A magasabb munkaerőigény, például az állattartás és más szempontok is igazságosan voltak bírálva a kiírásban, abban azonban igaza van, hogy a szántó győzelmi aránya nőtt. 2007 és 2013 között a szántóterületek nyolcvan százaléka vesztes volt az akg-ban, most a szántóra pályázók ötven százaléka nyert. És még mindig több a nyertes gyep és ültetvény, mint a szántó, teszem hozzá" - fogalmazott a kancelláriaminiszter. A politikus hozzátette: zajlanak az egyeztetések arról, hogy kártalanítsák azokat a gazdákat, akik nem nyertek a pályázaton.

A mikófalvi gazdával, Kovács Flóriánnal készült teljes interjút a Soroló szombati adásában 7 óra 30 perctől láthatják.



http://hirtv.hu/ahirtvhirei/pofara-ment-elore-le-volt-jatszva-a-palyazat-1342697
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.